MEDIANDER VZW

Association sans but lucratif


Dénomination : MEDIANDER VZW
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 633.739.008

Publication

14/07/2015
ÿþMOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

Gecoördineerde statuten

TITEL I. Benaming, zetel, doel, duur.

1.De vereniging wordt opgericht onder de benaming  Mediander vzw . De vzw wordt opgericht vanaf de publicatie in het Belgisch Staatsblad.

2.De zetel van de vereniging is gevestigd Lostraat 175 te 1760 Roosdaal. Het gerechtelijk arrondissement Brussel is bevoegd voor juridische geschillen.

De vereniging heeft tot doel een open, vrijwillig samenwerkingsverband van organisaties actief in de zorg, onderwijs en begeleiding van personen met een handicap in Vlaanderen en Brussel uit te bouwen.

Mediander wil, binnen haar mogelijkheden, haar leden ondersteunen bij het realiseren van hun opdracht en wil, naast het scheppen van schaaleffecten, ook door samenwerking en ondersteuning van elkaar, bijdragen tot het realiseren van de doelstellingen van de leden vzw s. De basishouding in dit samenwerken is ingegeven door de geschiedenis van Mediander die geworteld is in de Franciscaanse spiritualiteit. De christelijke waarden en de Franciscaanse levensvisie liggen aan de oorsprong en blijven een inspirerende bron voor onze vereniging. Mediander is een organisatie die gegroeid is uit de Congregatie van de zusters Franciscanessen van Roosdaal (Borchtlombeek)

3.De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur.

TITEL II. Leden

4.Het aantal leden is onbeperkt maar moet ten minste drie bedragen.

5.De vereniging bestaat hoofdzakelijk uit leden vzw s. Ook natuurlijke personen die door de Algemene Vergadering als dusdanig worden aanvaard, kunnen toetreden tot de vereninging.

De leden vzw s zijn organisaties actief in het begeleiden van personen met een handicap (hierna genoemd zorginstellingen), het onderwijs en andere sterk gerelateerde vzw s.

Ontslag, uitsluiting van leden en het aanvaarden van nieuwe leden gebeurt door de Algemene Vergadering op voorstel van de Raad van Bestuur. Nieuwe leden dienen voorgedragen te worden door minstens 2 leden, met een gemotiveerde aanvraag in te dienen bij de voorzitter van de Raad van Bestuur. Nieuwe leden onderschrijven het algemene doel voorzien in art.3 van deze statuten. Ontslagnemende leden kunnen geen enkel recht laten gelden op het bezit/vermogen van de vereniging.

Het ontslag kan ingaan bij de start van een nieuw boekhoudkundig jaar en dient minstens 6 maand vooraf aangetekend overgemaakt te worden tav de voorzitter.

6.De leden van de vereniging zijn verplicht de statuten en het huishoudelijk reglement van de vereniging na te leven.

7.De leden zijn een bijdrage verschuldigd zoals vastgelegd in het huishoudelijke reglement. Als algemeen principe geldt dat de vzw-leden die zorginstelling zijn een bijdragen leveren op basis van de schaalgrootte uitgedrukt in punten en dat de andere leden een forfaitaire bijdragen leveren, uitzonderingen hierop kunnen

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : Mediander VZW

Onderwerp akte : Oprichting

(afgekort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Lostraat 175

*15311888*

Luik B

België

1760

0633739008

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Roosdaal

Griffie

Neergelegd

10-07-2015

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

TITEL III. Algemene Vergadering

8.De Algemene Vergadering komt op regelmatige basis samen om inhoudelijk vorm te geven aan het doel uit art.

3.De Algemene Vergadering is bevoegd voor

a.het goedkeuren van de statuten

b.het goedkeuren van een wijziging van de statuten

c.benoeming en afzetting van bestuurders

d.de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een

bezoldiging wordt toegekend

e.de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen

f.het goedkeuren van de begrotingen en rekeningen

g.het ontbinden van de vereniging

h.de aanvaarding en het uitsluiten van een lid

i.de goedkeuring van het huishoudelijk reglement

j.goedkeuren van nieuwe beleidskeuzes

voorafgaandelijk goedgekeurd worden door de Raad van Bestuur.

Luik B - vervolg MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

11.Elk lid heeft het recht aanwezig te zijn op en deel te nemen aan de vergadering en duidt een vertegenwoordiger aan. Elk lid kan éen of meerdere experten als adviseur afvaardigen naar de Algemene Vergadering.

14.De Algemene Vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur of door de

ondervoorzitter, of bij afwezigheid van voornoemde personen, door de secretaris.

Een lid kan zich door een ander lid laten vertegenwoordigen. Elk lid kan evenwel slechts één ander lid

vertegenwoordigen. Dit gebeurt schriftelijk.

Elk lid beschikt over één stem op de Algemene Vergadering.

TITEL IV. Raad van Bestuur

15.De Raad van Bestuur is samengesteld uit ten minste drie vzw-leden die zorginstelling zijn, aangevuld met 1 lid uit belendende sectoren en 1 lid als vertegenwoordiger van de scholen, allen zetelend in de Algemene Vergadering. De Raad bestaat uit 1 gemandateerde van elke rechtspersoon voor de duur van het lidmaatschap. De leden van de Raad van Bestuur zijn herkiesbaar.

De bestuurders ontvangen voor het uitoefenen van hun functie geen bezoldiging.Bij het vacant worden van een mandaat van bestuurder hebben de overblijvende bestuurders het recht voorlopig in de vacature te voorzien. Tijdens haar eerstvolgende bijeenkomst beslist de Algemene Vergadering over de definitieve benoeming. Wanneer een mandaat vacant wordt voor het verstrijken van de termijn ervan, beëindigt de benoemde bestuurder het mandaat van diegene die hij vervangt.

9.Elke vergadering wordt gehouden op de dag, uur en plaats aangeduid op de bijeenroepingsbrief waarbij de datum van de 1ste vergadering vóór 30 juni van dat jaar valt. Al de leden moeten ertoe uitgenodigd worden.

10.De Algemene Vergadering wordt minstens eenmaal per jaar bijeengeroepen door de Raad van Bestuur voor de goedkeuring van de rekeningen van het voorbije kalenderjaar en de begroting voor het volgende jaar en de actename van de verdeelsleutel die door de Raad van Bestuur werd opgesteld voor het volgend werkjaar aangaande de financiële bijdrage van de leden.

12.De vergadering kan geldig vergaderen indien ten minste de helft van de stemgerechtegde leden aanwezig of gemandateerd is. Indien bij een eerste bijeenroeping het vereiste aantal leden niet aanwezig is, zal binnen een maand een nieuwe Algemene Vergadering worden bijeengeroepen. Die zal geldig vergaderen ongeacht het aantal aanwezigen of gemandateerden.

13.De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid tenzij de wetgeving ter zake daartoe anders bepaalt. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

Van elke vergadering worden notulen opgemaakt in de vorm van een verslag.

16.De Raad van Bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter, een ondervoorzitter en een secretaris voor een periode van 4 jaar. De voorzitter of de secretaris roept de raad bijeen. De voorzitter zit de vergadering voor. In geval van zijn afwezigheid wordt hij vervangen door de ondervoorzitter of, bij gebrek aan ondervoorzitter door de secretaris. Experten kunnen als deskundige uitgenodigd worden op de Raad van Bestuur zonder beslissingsrecht.

17.De Raad kan slechts geldig beslissen indien tenminste de helft van de bestuurders aanwezig of gevolmachtigd is.

18.De beslissingen worden in consensus genomen. De beslissing over de verdeelsleutel op basis van financiële parameters wordt genomen met ten minste een 2/3de meerderheid van stemmen.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

19.Iedere bestuurder kan op een schriftelijke wijze volmacht geven aan een andere bestuurder om hem op een vergadering van de Raad van Bestuur te vertegenwoordigen. Een bestuurder kan slechts één volmacht dragen.

Luik B - vervolg MOD 2.2

20.Van elke vergadering worden notulen opgemaakt onder de vorm van een verslag. De uittreksels die moeten worden overgelegt en al de andere akten, worden geldig ondertekend door de secretaris of een bestuurder.

21.De Raad van Bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van deze die door de wet uitdrukkelijk aan de Algemene Vergadering zijn voorbehouden. De Raad kan zelfs daden van beschikking stellen met inbegrip van, onder meer, het vervreemden, zelfs om niet, van roerende of onroerende goederen, het hypothekeren, het lenen en uitlenen, alle handels- en bankverrichtingen, het opheffen van hypotheken, ... De Raad van Bestuur benoemt en ontslaat het personeel en bepaalt hun statuut en bevoegdheden.

22.Ten aanzien van derden is de vereniging slechts geldig verbonden door de gezamenlijke handtekening van twee bestuurders, voor zover zij hiertoe opdracht kregen van de Raad van Bestuur. Bestuurders die namens de Raad van Bestuur optreden, moeten ten aanzien van derden niet doen blijken van enig besluit of van enige machtiging.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

TITEL VI. Begroting en rekeningen

25.Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december. Met uitzondering van het eerste boekjaar, hetwelke loopt van bij de stichting tot 31/12/2015

26.De Raad van Bestuur bereidt de rekeningen en begrotingen voor en legt ze ter goedkeuring voor aan de Algemene Vergadering. Na goedkeuring van de jaarrekening en begroting spreekt de Algemene Vergadering zich uit over de kwijting aan de bestuurders en, desgevallend, de commissaris.

27.Indien de vereniging op grond van de op haar toepasselijke bepalingen daartoe verplicht is, zal de controle op de financiële toestand, de jaarrekening en op de regelmatigheid van de verrichtingen worden opgedragen aan één of meer commissarissen te benoemen onder de leden van het Instituut van Bedrijfsrevisoren. De Algemene Vergadering bepaalt het aantal commissarissen en stelt hun bezoldiging vast. De commissarissen worden benoemd voor een hernieuwbare termijn van drie jaar.

28.De commissarissen hebben, gezamenlijk of afzonderlijk, een onbeperkt recht van controle over alle verrichtingen van de vereniging. Zij mogen ter plaatse inzage nemen van de boeken, de briefwisseling, de notulen en in het algemeen van alle geschriften van de vereniging.

TITEL VII. Ontbinding en vereffening

29.Behoudens de gevallen van gerechtelijke ontbinding en van ontbinding van rechtswege, kan slechts de

Algemene Vergadering tot ontbinding besluiten, op de wijze zoals bepaald in de wet.

TITEL V. Dagelijks bestuur

24.De Raad van Bestuur kan voor bepaalde handelingen, taken en daden van dagelijks bestuur, zijn bevoegdheid overdragen aan de voorzitter of ondervoorzitter, die op zijn beurt kan delegeren aan de werknemers van Mediander. Daden met juridische gevolgen gebeuren altijd samen met de voorzitter of de ondervoorzitter.

31.In geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan een vereniging dewelke een gelijkaardig doel nastreeft. De Algemene Vergadering die tot de ontbinding besluit zal aanduiden aan welke vereniging het vereffeningssaldo wordt overgedragen.

32.Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, is de wet van 27 juni 1921 zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 en de wet van 10 juli 2013 of de wetgeving die deze wet zou vervangen na de oprichting van de vereniging, toepasselijk, de algemene wettelijke bepalingen, het huishoudelijk reglement en de gebruiken terzake.

23.De bevoegdheid om de vereniging in en buiten rechte te vertegenwoordigen kan door de Raad van Bestuur bij eenvoudig besluit worden opgedragen aan de voorzitter, of aan een bestuurder. De bevoegdheid van de bovengenoemde personen wordt precies afgebakend door de Raad van Bestuur, die eveneens de duur van het mandaat bepaalt. Het mandaat kan ten alle tijde met onmiddellijke ingang door de Raad van Bestuur worden ingetrokken.

30.In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de Algemene Vergadering, of bij gebreke daarvan de rechtbank, een of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid, alsmede de vereffeningsvoorwaarden.

Na lezing en goedkeuring van deze statuten vergaderen de oprichters in buitengewone Algemene Vergadering

en duiden als bestuurders aan:

Voor Het Grote Plein vzw: Koen Trappeniers

Voor vzw Scholen Sint-Franciscus: Ingrid Limbourg

Voor MPI Oosterlo vzw Nicole Knops

Voor MPC Sint-Franciscsus vzw Koenraad Vander Beken

Voor Zonnelied vzw: Katleen Evenepoel

Voor De Lork vzw: Lieve Dekempeneer

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Voor Koca vzw: Jozef Marien

Deze kiezen uit hun midden

Koen Trappeniers van Het Grote Plein vzw, voorzitter Lieve Dekempeneer van De Lork vzw, ondervoorzitter Katleen Evenepoel van Zonnelied vzw, secretaris

De Raad van Bestuur stelt het dagelijks bestuur als volgt samen:

Koen, Jozef Maria Trappeniers, Vuurmolenstraat 10 te 3201 Langdorp, °03/02/1968 Lieve Johanna Honorina Dekempeneer, Vroembos 35 te 1670 Pepingen,°22/02/1959 Ann De Winter, Letterhoutemdorp 2A, te 9521 Letterhoutem, °23/08/1971

Aldus met eenparigheid van stemmen aanvaard op de Stichtingsvergadering van Mediander vzw, gehouden te Brussel op 30 April 2015.

Voor MPC Sint-Franciscus vzw, Vander Beken Koenraad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

Voor Zonnelied vzw, -Evenepoel Katleen

Voor MPI Oosterlo vzw, -Knops Nicole

Voor Koca vzw -Jozef Marien

Voor Volwassenenzorg Koca vzw, -Annemieke Moens

Voor De Lork vzw, -Lieve Dekempeneer

vzw Scholen Sint-Franciscus -Ingrid Limburg

Voor Het Grote Plein vzw -Koen Trappeniers

Coordonnées
MEDIANDER VZW

Adresse
LOSTRAAT 175 1760 ROOSDAAL

Code postal : 1760
Localité : ROOSDAAL
Commune : ROOSDAAL
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande