MEMA MACHINERY & TOOLS

société coopérative à responsabilité à finalité sociale


Dénomination : MEMA MACHINERY & TOOLS
Forme juridique : société coopérative à responsabilité à finalité sociale
N° entreprise : 808.220.133

Publication

27/06/2014
ÿþRechtsvorm : nv

Zetel : 1840 Londerzeel , Nijverheidsstraat 12

(volledig adres)

Onderwerp akte : STATUTENWIJZIGING - KAPITAALVERHOGING

Er blijkt uit een proces-verbaal opgemaakt door Meester Marie-Antoinette Léonard, geassocieerd Notaris met standplaats te Wemmel op drie juni tweeduizend veertien dat de aandeelhouders van de naamloze vennootschap MEMA MACHiNERY & TOOLS in buitengewone algemene vergadering bijeengekomen zijn en de volgende beslissingen genomen hebben met éénparigheid van stemmen, na lezing van de verslagen van de bijzondere algemene vergadering der aandeelhouders, de raad van bestuur en de bedrijfsrevisor

EERSTE BESLUIT - KENNISNAME VOORAFGAANDE TUSSENTIJDSE DIVIDENDUITKERING

De vergadering neemt kennis van de schriftelijke besluiten van de aandeelhouders de dato 9 mei 2014, waarbij werd beslist tot uitkering van een tussentijds dividend in het kader van artikel 537 WIB 1992 voor een bruto bedrag van vierhonderd tweeëntwintigduizend euro tweeëntwintig cent (¬ 422.222,22). Het netto bedrag na afhouding van de tijdelijke roerende voorheffing van 10% maakt een kapitaaisverhoging uit, Een exemplaar van die schriftelijke besluiten wordt is aan de akte gehecht.

TWEEDE BESLUIT VERSLAGEN

De verslagen aangekondigd in de agenda werden opgesteld en medegedeeld aan de aandeelhouders overeenkomstig de wettelijke beschikkingen.

- De Burg. BVBA Van Cauter - Saeys & Co Bedrijfsrevisorenkantoor vertegenwoordigd door de heer Willem Van Cauter, aangesteld door de raad van bestuur heeft een verslag over deze Inbreng in natura opgesteld, in toepassing van artikel 602 van het Wetboek van Vennootschappen. Dit verslag, van 12 mei 2014, bevat de hierna letterlijk opgenomen conclusies :

" De inbreng in natura ten belope van ¬ 380.000,00 naar aanleiding van de Kapitaalverhoging in de NV MEMA MACHINERY & TOOLS bestaat uit de vorderingsrechten ten gevolge van de uitkering van belaste niet-betaalde reserves aan de heer Willem Peter Meert, NN 68090832157, wonende te 3140 Keerbergen, Emiel Opdebeecklaan 3618 en aan de heer Johan Pieter Meert, NN 70090537340, wonende te 1780 Wemmel, Ruiterweg 156.

Bij het beëindigen van onze controlewerkzaamheden, zijn wij van oordeel dat;

a)De verrichting werd nagezien overeenkomstig de normen uitgevaardigd door het Instituut van de Bedrijfsrevisoren inzake inbreng in natura en dat het bestuursorgaan van de vennootschap verantwoordelijk is voor de waardering van de ingebrachte bestanddelen, voor de bepaling van het aantal door de vennootschap uit te geven aandelen ter vergoeding van de inbreng in natura, alsook voor de naleving van de fiscale regels met betrekking tot de procedure voor uitkering van reserves met inhouding van een roerende voorheffing van 10

%;

b)onder voorbehoud van de niet-annulering van de algemene vergadering van 9 mei 2014 die beslist heeft over de dividenduitkering die aan de oorsprong ligt van het ingebrachte vorderingsrecht op grond van de niet-naleving van de vormvoorschriften inzake de bijeenroeping van de algemene vergadering en voor zover er geen kapitaalvermindering tot stand komt binnen de 4 jaar na de bovenvermelde inbreng In natura:

a.de beschrijving van elke inbreng in natura beantwoordt aan de normale vereisten van nauwkeurigheid en duidelijkheid;

b.de voor de inbreng in natura door de partijen weerhouden methoden van waardering bedrijfseconomisch verantwoord zijn en dat de waardebepalingen waartoe deze methoden van waardering leiden tenminste overeenkomen met het aantal en de fractiewaarde en desgevallend met de agio van de tegen de inbreng uit te geven aandelen, zodat de inbreng in natura niet overgewaardeerd is.

De vergoeding van de inbreng in natura bestaat uit 2,776 nieuwe aandelen van de vennootschap NV MEMA MACHINERY & TOOLS, zonder vermelding van nominale waarde. Er worden 1.388 aandelen toegekend aan de heer Willem Meert en 1.388 aandelen aan de heer Johan Meert.

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Mod word 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter~riffie van de akte

neergelegeontrangen op :,.

Ondernemingsnr : 0808220133

Benaming

(voluit) : MEMA MACHINERY & TOOLS

(verkort) :

f 8 JUNI 2014

ter grlftle van de Necreafidstafige red ztiaeit,yk_var-,--kvophandel-Brussel

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

Wij willen er tenslotte aan herinneren dat onze opdracht er niet in bestaat een uitspraak te doen betreffende

de rechtmatigheid en billijkheid van de verlichting.

Gedaan te Aalst,

op12 mei 2014

(getekend)

Burg. BVBA Van Cauter - Saeys & Co Bedrijfsrevisorenkantoor

vertegenwoordigd door de heer Willem Van Cauter"

- De bestuurders hebben een bijzonder verslag opgesteld over het voorstel van inbreng in natura, op datum

van 9 mei 2014 in toepassing van artikel 602 van het Wetboek van Vennootschappen, waarbij niet van de

conclusies van het verslag van de bedrijfsrevisor wordt afgeweken.

Een exemplaar van voormelde verslagen zal hier aangehecht blijven met het oog op de neerlegging ter

griffie van de rechtbank van koophandel.

DERDE BESLUIT KAPITAALVERHOGING

a) Kapitaalverhoging

De vergadering beslist het kapitaal van de vennootschap te verhogen met driehonderd tachtigduizend euro (¬ 380.000,00) om het te brengen van honderdduizend euro (¬ 100.000,00) op vierhonderd tachtigduizend euro (¬ 480.000,00).

1)De vergadering beslist dat deze kapitaalverhoging zal verwezenlijkt worden door inbreng in natura, van een vaststaande, zekere en opeisbare schuldvordering die de aandeelhouders hebben lastens de vennootschap afkomstig uit de uitgekeerde en niet betaalde belaste reserves en dit ten belope van driehonderd tachtigduizend euro (¬ 380.000,00) met uitgifte van tweeduizend zevenhonderd zesenzeventig (2.776) nieuwe aandelen die van dezelfde aard zullen zijn als de bestaande en die dezelfde rechten en voordelen zullen genieten en die zullen delen in de winst vanaf heden.

De vergadering verklaart te weten dat later doorgevoerde kapitaalverminderingen geacht worden eerst uit de volgens het regime van artikel 537 W.I.B, 1992 ingebrachte kapitalen voort te komen en gedurende de eerste vier (4) jaren na inbreng onderworpen wordt aan roerende voorheffing.

De vergadering verklaart tevens volledig te zijn ingelicht omtrent de bepaling die voorziet in een bijzondere aanslag bij wijziging van de dividendpolitiek ten opzichte van minstens één van de vijf (5) belastbare tijdperken voorafgaand aan de verrichting.

b) Inschrijving

Vervolgens hebben de aandeelhouders van de vennootschap verklaard volledig op de hoogte te zijn van de statuten en de financiële toestand van de vennootschap en in te schrijven op kapitaalverhoging proportioneel aan hun aandelenbezit, en meer bepaald als volgt:

-de heer Meert Willem voornoemd, doet een inbreng van een vaststaande, zekere en opeisbare schuldvordering die hij heeft lastens de vennootschap en dit ten belope van honderd negentigduizend euro (¬ 190.000,00);

-de heer Meert Johan voornoemd doet een inbreng van een vaststaande, zekere en opeisbare schuldvordering die hij heeft lastens de vennootschap en dit ten belope van honderd negentigduizend euro (¬ 190.000,00).

Elk der inbrengers verkrijgt duizend driehonderd achtentachtig (1.388) aandelen.

e) Vaststelling dat de kapitaalverhoging verwezenlijkt werd.

De vergadering stelt vast en verzoekt Ons, Notaris, akte te nemen van het feit dat de voormelde kapitaalverhoging van driehonderd tachtigduizend euro (¬ 380.000,00), met uitgifte van tweeduizend zevenhonderd zesenzeventig (2.776) nieuwe aandelen die van dezelfde aard zullen zijn als de bestaande en die dezelfde rechten en voordelen zullen genieten en die zullen delen in de winst vanaf heden, daadwerkelijk verwezenlijkt werd en dat het kapitaal aldus daadwerkelijk gebracht werd op vierhonderd tachtigduizend euro (¬ 480.000,00), vertegenwoordigd door drieduizend zevenhonderd zesenzeventig (3.776) kapitaalaandelen zonder nominale waarde.

d) Wijziging van artikel 5 van de statuten.

- De vergadering beslist de inhoud van artikel 5 te wijzigen om het aan te passen aan de genomen beslissingen, waardoor het thans luidt als volgt:

"Het geplaatst maatschappelijk kapitaal van de vennootschap bedraagt vierhonderd tachtigduizend euro (¬ 480.000,00), vertegenwoordigd door drieduizend zevenhonderd zesenzeventig (3.776) aandelen zonder nominale waarde.

historiek kapitaal

De vennootschap werd opgericht op 4 december 2008 met een kapitaal van honderdduizend euro, vertegenwoordigd door duizend aandelen.

Ingevolge kapitaalsverhoging van driehonderd tachtigduizend euro gedaan op 3 juni 2014 werd het kapitaal gebracht op vierhonderd tachtigduizend euro, zulks na het uitkeren van het tussentijds dividend op grond van artikel 537 WIB92, via inbreng in natura, met uitgifte van 2.776 nieuwe aandelen gelijk aan de bestaande. Deze kapitaalsverhoging werd volledig voistort."

VIERDE BESLUIT MACHTEN

De vergadering verleent aan de bestuurders de nodige machten voor de uitvoering van de hierboven genomen beslissingen en aan ondergetekende notaris om tot coördinatie van de statuten over te gaan,

VOOR ONTLEDEND UITTREKSEL

o-ry

y

BVBA-SPRL Léonard & Van Bellinghen

geassocieerde notarissen _ notaires associés

Rue F. Robbrechtsstraat 33

1780 WEMMEL

Téi (02)460.46.10 - Fax (02)460.08.38

Tegelijk neergelegd uigifte akte verslag bijzondere algemene vergadering aandeelhouders; verslag raad

van bestuur; verslag bedrijfsrevisor; tekst der gecoordineerde statuten

Opgemaakt te Wemmel op 16 juni 2014

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

1

13/02/2014 : ME. - JAARREKENING 30.06.2013, GGK 31.12.2013, NGL 03.02.2014 14029-0552-013
06/03/2013 : ME. - JAARREKENING 30.06.2012, GGK 31.12.2012, NGL 28.02.2013 13054-0556-013
03/02/2015
ÿþ Mod Word s1.1

k È'_ In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging ter griffie van de akte

Willem Meert

Gedelegeerd bestuurder

Op de laatste blz. van Luik B vernielden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Iluaii~i~~uniiM~miimi~i

15 ~8~1"

m

Ondernemingsar : 0808.220.133 Benaming

(voluit) : Mema Machinery & Tools

(verkort)

Rechtsvorm : Naamloze Vennootschap

Zetel : Nijverheidsstraat 12, 1840 Londerzeel (volledig adres)

Onderwerp akte : HERBENOEMINGEN BESTUURDERS

Uit de notulen van de Algemene Vergadering van 31 december 2014 blijkt dat volgende bestuurders zijn;

herbenoemd voor een termijn van zes jaar. Het mandaat loopt bijgevolg teneinde op de algemene vergadering

van 2020.

-de heer Willem Meert, E. Opdebeecklaan 36 bus B, 3140 Keerbergen;

-de heer Johan Meert, Ruitenweg 156, 1780 Wemmel.

Uit de daaropvolgende gehouden raad van bestuur blijkt dat beiden werden aangesteld tot gedelegeerd bestuurder.

ij t 4A ,ge Gy.ira

Griffie

ï ~:ru~.-  ~j

...~

10/02/2012 : ME. - JAARREKENING 30.06.2011, GGK 31.12.2011, NGL 06.02.2012 12027-0487-013
16/02/2011 : ME. - JAARREKENING 30.06.2010, GGK 31.01.2011, NGL 10.02.2011 11030-0370-013
19/02/2010 : ME. - JAARREKENING 30.06.2009, GGK 07.12.2009, NGL 15.02.2010 10042-0294-013

Coordonnées
MEMA MACHINERY & TOOLS

Adresse
NIJVERHEIDSSTRAAT 12 1840 LONDERZEEL

Code postal : 1840
Localité : LONDERZEEL
Commune : LONDERZEEL
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande