METAMORPHOSE

Association sans but lucratif


Dénomination : METAMORPHOSE
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 818.136.107

Publication

26/04/2012
ÿþM06 2.2

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

" iaosoes~"

I rJ/k14n rltN'+iiÇ,l_

~ t t; rr " , l?1.1~.,~

!

"rGHEM

(3ndernern,n9srli 0818.136.107

Benaming

(voluit) ' MetamorPHose vzw

(verkort;

Rechtsvos rt Vereniging zonder Winstoogmerk

Zee Zepstraat 24, 3545 Halen

Onderwerp akte : Wijziging zetel + wijziging raad van bestuur + aanpassing en aanvulling missie en visie

Oprichting

Ondergetekenden:

Poel Karen, Fernanda, Henriette, Zepstraat 24, 3545 Halen

}Cijhle Betty, Louisa, Cornelia, Tutfellaan 25, 3540 Schulen - Herk-de-Stad

Fenders Marcel, Louis, Ghislain, Mannekenshaagstraat 38, 3545 Loksbergen - Halen

Claessens Peggy, Anna, Marcel, Goerenstraat 43, 3560 Linkhout - Lummen

Verklaren bij deze akte, een vereniging zonder winstoogmerk op te richten met de benaming MetamorPHose vzw op datum van 4 mei 2009, dit in overeenstemming met de wet van 27 juni 1921, waarvan zij de statuten als volgt vaststellen:

Gecoördineerde statuten, goedgekeurd op de buitengewone algemene vergadering van 20 november 2010. Gecoördineerde statuten, goedgekeurd op de buitengewone algemene vergadering van 26 maart 2012. Artikel 1. De vereniging

Art. 1. Eerste lid. Naam en rechtsvorm

1. De vzw draagt de naam: MetamorPHose vzw, vereniging zonder winstoogmerk.

2. Deze naam moet voorkomen in alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen, brieven, orders en andere stukken uitgaande van de vereniging, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden"vereniging zonder winstoogmerk' of door de afkorting "VZW", met nauwkeurige aanwijzing van de zetel.

Art. 1. Tweede lid. Zetel

1.2 De maatschappelijke zetel van MetamorPHose vzw, eerder gelegen op de Zepstraat 24, 3545 Halen is verplaatst naar de Veemarkt 13, 3290 Diest, gelegen in het gerechtelijk arrondisement Leuven. Dit na beraadslaging en goedkeuring van de Algemene vergadering op 26 maart 2012.

bp rse . .tst~ biz van Lr~i` 5 r.ecto '`1 . prn en -~oe,1el :. t r~ ~,e 7tHie , " ~ t , . Iletzi} van de perso(o#n(Enl

'!r_'rennglfg _, .. is ne ren 3anzien van ric" rder; te vertegenwoordigers

Verso ^;aano harAtc.-c -

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/04/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

2. De algemene vergadering heeft de bevoegdheid om de zetel te verplaatsen naar iedere plaats binnen het

Vlaamse gewest en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en de nodige openbaarmakingvereisten hier rond te vervullen.

Art. 1. Derde lid. Duur

MetamorPHose vzw is opgericht voor onbepaalde duur.

Artikel 2. Doeleinden en activiteiten

Art, 2. Eerste lid. Missie en Visie

MetamorPHose vzw staat voor natuur, ontmoeting en persoonlijke ontwikkeling: "Samen Natuur Beleven"

Startend vanuit een gemeenschappelijke (eet)tuin een ont-moetingsplaats creëren, waar jong tot oud kan vertoeven, het uitwisselen van (levens)ervaringen en kennis, het (leren) genieten van de schoonheid en de rust die de natuur ons te bieden heeft.

MetamorPHose vzw richt zich tot alle leeftijden, tot iedereen in onze samenleving die nood heeft aan sociaal contact, op zoek is naar een zinvolle tijdsinvulling, interesse en belangstelling heeft voor allerhande activiteiten in en rond een ecologische (eet)tuin_

Het ecologisch aspect van de natuur en de aanwezigheid van mens en dier staan hierin centraal.

Leven in het besef datje deel uitmaakt van de natuur, het creëren van zelfonderhoudende systemen en samenwerkingsverbanden, dit zowel in de tuin, in huis als in de samenleving behoort tot onze essentie en is een manier van leven dat wij willen toepassen en uitdragen.

MetamorPHose vzw is een, pluralistische vereniging waar iedereen welkom is ongeacht het geslacht, leeftijd, sociale achtergrond, culturele achtergrond, geloofsbetuiging, lichamelijke of mentale beperkingen.

MetamorPHose vzw wil in zijn werking steunen, op de kracht van waarden en houdingen zoals respect, vertrouwen, diversiteit, samenhorigheid, verantwoordelijkheid, openheid, zorgdragend, eigenheid, betrokkenheid, genietend, ... .

Art. 2. Tweede lid. Activiteiten

Om de MetamorPHose vzw missie te kunnen verwezenlijken, zullen er workshops, activiteiten en projecten aangeboden worden, zo mogelijk in samenwerking met andere instanties, verenigingen of individuen. Deze hebben als doel:

-de innerlijke groei en de persoonlijke ontwikkeling te stimuleren

-het stimuleren van intergenerationele en interculturele ontmoetingen : we richten ons niet op één bepaalde

doelgroep in onze maatschappij, maar brengen "verschillen" samen.

-het promoten van gemeenschappelijk groen

-educatie rond ecologisch (eet)tuinieren, het belang van meer vergroening en hoe dit toe te passen

-het therapeutisch effect van groen laten ervaren: voor scholen, zorginstellingen, alsook meer groen in de stad in onze samenleving

-een zinvolle, nuttige en aangename tijdsbesteding aanbieden

-onderlinge kennis en (levens)ervaringen doorgeven/uitwisselen

-bewust leren aanwezig zijn in en rond de natuur/tuin hierdoor jezelf ontdekken, je talenten, je mogelijkheden

-het kunnen ervaren wat een verrijking het is om meer samen te werken

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/04/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Tot de concrete activiteiten waarmee de doelstellingen van MetamorPHose vzw worden verwezenlijkt, behoren:

-op een speelse, ontspannende en educatieve manier de natuur laten ontdekken, met aandacht voor het ecologisch tuinieren, aandacht voor de seizoenen, de natuurlijke kringlopen: van zaadje tot plant / composteren/ het houden van kippen!..., seizoensgebonden voeding, het oogsten en verwerken van fruit, groenten, kruiden en bloemen uit eigen tuin,

-het aanbieden van natuurbelevingsgerichte activiteiten in en rond de tuin op maat van ieder individu en gebruik makend van zijn/haar talenten, alsook verbonden met de seizoenen.

-het aanbieden van tuintherapie, dierentherapie, muziektherapie , aangepast aan de noden, het kunnen, interesse en mogelijkheden van ieder individu

Daarnaast kan MetamorPHose vzw alle activiteiten ontplooien die rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen tot de verwezenlijking van voormelde ideële niet - winstgevende doelstellingen, met begrip van bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk is toegelaten en waarvan de opbrengsten te allen tijden volledig zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van de ideële niet-winstgevende doelstellingen.

Artikel. 3. Structuur

ART. 3. Sectie 1. De Algemene vergadering

1. De Algemene vergadering bestaat uit effectieve leden en toegetreden leden van MetamorPHose vzw.

2. Elk effectief lid heeft één stem.

3. Het huishoudelijke reglement geeft de nadere specificaties en voorwaarden aan van effectieve en toegetreden leden.

Art. 3. Sectie 2. Toetreding en uitsluiting van effectieve leden

1. Om effectief lid te worden van de Algemene vergadering van MetamorPHose vzw, dienen kandidaat-effectieve leden zich akkoord te verklaren met de doelstellingen en de missie. Zij dienen de statuten en het huishoudelijke reglement te lezen en te ondertekenen met "gelezen en goedgekeurd".

De Algemene Vergadering beslist over de toetreding en uitsluiting van effectieve leden. Alle effectieve leden hebben gelijk stemrecht. Elk effectief lid heeft één stem.

Om effectief lid te worden van MetamorPHose vzw dient een kandidaat- effectieflid minstens de helft plus één van de aanwezige stemgerechtigde effectieve leden te krijgen en de statuten en het huishoudelijke reglement te ondertekenen en een jaarlijkse ledenbijdrage te betalen. De ledenbijdrage wordt vermeld in het huishoudelijke reglement.

2. De Algemene Vergadering kan overgaan tot de uitsluiting van een effectief lid. Hiertoe dienen twee derde van de aanwezige effectieve leden voor de uitsluiting te stemmen.

3. Enen effectief lid dat uit de vereniging treedt door het niet betalen van de lidmaatschapsbijdrage voor het lopende jaar, verliest ambtshalve zijn hoedanigheid van stemgerechtigd lid_

4. Het staat elk effectief lid daarenboven vrij ontslag te nemen, door een brief te richten aan de voorzitter van de Raad van Bestuur.

5. Uittredende of uitgesloten effectieve leden, hebben geen deel in het vermogen van de vereniging, en kunnen nooit terug gave of vergoeding voor gestorte bijdragen of gedane inbrengsten vorderen.

6. Net huishoudelijke reglement geeft de nadere specificaties en voorwaarden aan.

Art. 3. Sectie 3. Toetreding en uitsluiting van toegetreden leden

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/04/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD22

1. Men wordt toegetreden lid van MetamorPHose vzw door zich akkoord te verklaren met de doelstellingen en de missie van de vzw, neergeschreven in de statuten en het huishoudelijke reglement en na betaling van een jaarlijkse ledenbijdrage. De ledenbijdrage voor toegetreden leden wordt vermeid in het huishoudelijke reglement.

2. De Algemene Vergadering kan overgaan tot de uitsluiting van een toegetreden lid, na het niet betalen van de jaarlijkse ledenbijdrage of bij het niet naleven van de bepalingen vermeld in de statuten en het huishoudelijke reglement. Hiertoe dienen twee derde van de aanwezige effectieve leden voor de uitsluiting te stemmen.

3. Uittredende of uitgesloten toegetreden leden, hebben geen deel in het vermogen van de vereniging, en kunnen nooit terug gave of vergoeding voor gestorte bijdragen of gedane inbrengsten vorderen.

4. Het huishoudelijke reglement geeft hier rond de nadere specificaties en voorwaarden aan.

Art. 3. Sectie 4. Bevoegdheden Algemene vergadering

De volgende bevoegdheden kunnen uitsluitend door de Algemene vergadering uitgeoefend worden:

1. de wijziging van de statuten;

2. de benoeming en afzetting van de bestuurders van de Raad van bestuur;

3. de aanstelling en het ontslag van de effectieve leden;

4. de goedkeuring van de begroting en de jaarrekening opgemaakt door de Raad van bestuur;

5. de ontbinding van de vereniging;

7. de goedkeuring van het actieprogramma opgesteld door de Raad van Bestuur;

8. de vaststelling van de jaarlijkse lidmaatschapsbijdrage;

9. de verkiezing van de Voorzitter.

Art. 3. Sectie 5. Vergaderingen

1. Er is minstens één bijeenkomst van de Algemene vergadering voor het einde van het eerste kwartaal van het kalenderjaar, op een plaats die vermeld wordt op de uitnodiging. De uitnodiging wordt minstens 8 kalenderdagen voorafgaand aan de datum van de Algemene vergadering naar alle toegetreden leden en effectieve leden verstuurd per fax en/of per email en/of per gewone post op het nummer of adres dat de toegetreden leden en effectieve leden daartoe laatst heeft opgegeven aan de secretaris van de vereniging.

2. De vergaderingen worden door de Raad van Bestuur bijeengeroepen. Aan de uitnodiging wordt een ontwerp van agenda toegevoegd.

3. De toegetreden leden en effectieve leden van de Algemene Vergadering worden op de hoogte gebracht van de beslissingen van de Algemene Vergadering per mail of per post.

Art. 3. Sectie B. Quorum en Stemming

1. Effectieve leden die niet op de Algemene Vergadering aanwezig kunnen zijn, kunnen door andere effectieve leden worden vertegenwoordigd. Elk effectief lid kan maximum 1 volmacht dragen.

2. De wijziging van de statuten vereist een beraadslaging in een vergadering die voldoet aan een quorum van 2/3 van de effectieve leden, dat aanwezig of vertegenwoordigd is. Ingeval op de eerste vergadering minder dan 2/3 van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen die geldig kan beraadslagen en besluiten alsook de wijzigingen aannemen met de meerderheden hierna bepaald, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. De tweede vergadering mag niet binnen 15 dagen volgende op de eerste vergadering worden gehouden. De beslissing wordt geacht

t"

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/04/2012 - Annexes du Moniteur belge

Moo22

aanvaard te zijn indien ze wordt goedgekeurd door 2/3 van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde effectieve eden. Enkel wanneer de statutenwijziging betrekking heeft op het doei of de doeleinden waarvoor de vereniging is opgericht, vereist ze een meerderheid van 4/5 van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde effectieve leden.

3. De stemming kan gebeuren door afroeping, door handopsteking of, indien gevraagd door minstens 113 van de effectieve leden die aanwezig of vertegenwoordigd zijn, door geheime stemming.

4. Bij staking van stemmen zal de stem van de Voorzitter doorslaggevend zijn.

5. Er worden notulen opgesteld en bewaard in een notulenregister dat ter inzage zal zijn van de leden die hun inzagerecht zullen uitoefenen in overeenstemming niet de in artikel 9 van het K.B. van 27 juni 2003 vastgelegde modaliteiten.

De notulen kunnen ingekeken worden door aile leden

ART. 4. Samenwerkingsverbanden

Met het oog op de verwezenlijkingen van haar doelstellingen kan de vereniging met lokale, Provinciale verenigingen, of met verenigingen die werkzaam zijn op het Vlaamse gewest samenwerkingsovereenkomsten afsluiten niet het oog op vaste

samenwerkingsverbanden, binnen het kader daartoe bepaalt in het huishoudelijke reglement.

Artikel, 5. Bestuur en vertegenwoordiging

Art, 5. Sectie t Samenstelling Raad van Bestuur

1. MetamorPHose vzw wordt bestuurd door een Raad van Bestuur samengesteld uit ten minste 3 en ten hoogste 13 bestuurders. Het aantal bestuurders moet in elk geval steeds lager zijn dan het aantal personen dat effectief lid is van de vereniging. Wanneer de VZW slechts het wettelijk bepaalde minimum van drie effectieve leden heeft, mag de Raad van Bestuur slechts uit twee bestuurders bestaan. De dag waarop een vierde effectief lid wordt aanvaard zal een (Buiten)gewone Algemene vergadering overgaan tot de benoeming van een derde bestuurder.

2. De bestuurders worden benoemd door de Algemene Vergadering voor een periode van 4 jaar, Om verkozen te worden dient een kandidaat-bestuurder twee derde van de stemmen van de aanwezige leden te krijgen.

3. De Algemene Vergadering kiest de voorzitter van de Raad van Bestuur. De Raad van Bestuur verkiest onder haar leden een secretaris en penningmeester die de taken zullen vervullen die horen bij deze functie zoals omschreven in het huishoudelijke reglement.

4. Een bestuurder kan voortijdig een einde maken aan zijn/haar mandaat door middel van een schrijven gericht aan de voorzitter van de Raad van Bestuur.

5. De Algemene Vergadering kan overgaan tot de afzetting van een bestuurder. Hiertoe dienen twee derde van de aanwezige leden voor de afzetting te stemmen.

6. Bestuurders zijn herbenoembaar.

Art. 5. Sectie 2. Raad van Bestuur: vergaderingen, beraadslaging en beslissing

1. De Raad van Bestuur vergadert na oproeping door de voorzitter zo dikwijls als het belang van de werking van het vereist. Als ook binnen 14 dagen na een daartoe strekkend verzoek van twee bestuurders.

2. De raad wordt voorgezeten door de Voorzitter of door de Secretaris - penningmeester bij diens afwezigheid.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/04/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD22

3. De vergadering wordt gehouden op de zetel van MetamorPHose vzw of in elke andere plaats in België aangewezen in de oproepingsbrief.

4. De Raad van Bestuur kan slechts beraadslagen en besluiten, wanneer ten minste de meerderheid van zijn leden aanwezig is op de vergadering. De besluiten worden genomen bij eenvoudige meerderheid van stemmen van de aanwezige leden. Bij staking van stemmen, heeft de voorzitter dan wel de bestuurder die de vergadering voorzit, doorslaggevende stem.

5. De Raad van Bestuur kan een deel van zijn bestuursbevoegdheden delegeren aan één of meerdere derden niet-bestuurders, zonder dat deze overdracht echter betrekking kan hebben op het algemene beleid van MetamorPHose vzw of de algemene bestuursbevoegdheid van de Raad van Bestuur.

6. De Raad van Bestuur zorgt voor de opmaak van de rekeningen van het voorbije jaar en de opmaak van de begroting voor het volgende jaar en legt dit voor aan de Algemene vergadering ter goedkeuring.

7. De Raad van Bestuur zorgt voor het opstellen van een huishoudelijk reglement. En legt telkens na wijziging van dit reglement het voor aan de toegetreden leden en effectieve leden van de Algemene vergadering. Het zijn de effectieve leden van de Algemene vergadering die het huishoudelijke reglement kunnen goedkeuren.

i;. De Raad van Bestuur zorgt voor het bijeenroepen van de Algemene Vergadering in de gevallen bepaald bij de wet, of de statuten, of wanneer ten minste 1/5 van de leden het vraagt.

g. De Raad van Bestuur zal alles doen wat noodzakelijk is om het maatschappelijke doel van MetamorPHose vzw te bereiken.

10. Er worden notulen opgesteld en ondertekend door de voorzitter en bewaard in een notulenregister dat ter inzage zal zijn van de toegetreden leden en effectieve leden, alsook van derden, die hun inzagerecht kunnen uitoefenen in overeenstemming met de in artikel 9 van het K.B. van 27 juni 2003 vastgelegde modaliteiten.

11. De Voorzitter of de Secretaris-Penningmeester, zijn bevoegd om MetamorPHose vzw te vertegenwoordigen ten aanzien van derden.

Artikel 6. Financiering en boekhouding

Art 6. Sectie 1. Financiering

1. De vereniging zal onder meer worden gefinancierd door subsidies, toelagen, giften, lidmaatschapsbijdragen, schenkingen, legaten en andere voorzieningen in laatste wilsbeschikkingen en testamenten, gegeven zowel om de algemene doeleinden van de vereniging te ondersteunen als ter ondersteuning van een specifiek project.

2. Daarnaast kan de vereniging fondsen verwerven op elke andere wijze die niet in strijd is met de wet.

Art 6. Sectie 2. Boekhouding

1. Het boekjaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december.

2. De boekhouding wordt gevoerd in overeenstemming met het bepaalde in artikel 17 van de wet op verenigingen en stichtingen en de daarop toepasselijke uitvoeringsbesluiten.

3. De jaarrekening wordt neergelegd in het dossier gehouden op de griffie van de rechtbank van koophandel in overeenstemming met het bepaalde in artikel 26novies van de wet op verenigingen en stichtingen. Voor zover van toepassing wordt de jaarrekening tevens neergelegd bij de Nationale Bank in overeenstemming met het bepaalde in artikel 17, §6 van de wet op verenigingen en stichtingen en de desbetreffende uitvoeringsbesluiten.

4. De Raad van Bestuur legt de jaarrekening van het voorafgaande boekjaar alsook een voorstel van begroting ter goedkeuring voor aan de jaarlijkse Algemene Vergadering

N1OD 2 2

J yoor- behouden aan het Belgisch Staatsblad Luik B - Vervolq

Artikel 7. Ontbinding

In geval van ontbinding van MetamorPHose vzw zal het vermogen worden overgedragen aan

-Natuurhulpcentrum VZW, Industrieweg Zuid 2051 in 3660 Opglabbeek

-Het Balanske VZW, Halensebaan 2 , 3390 Tielt - Winge



L



Artikel. 8. Algemene Bepalingen

Voor alles wat niet in deze statuten is geregeld, is de wetgeving op de Verenigingen Zonder Winstoogmerk van toepassing en kan verwezen worden naar het huishoudelijke reglement

De nieuw verkozen bestuurslid :

Wouters Jos, Paul, Maria , Zepstraat 24 3545 Halen : Secretaris en Penningmeester

Uitgetreden bestuurslid :

Kohle Betty, Louisa, Cornelia, Tuffellaan 25 , 3540 SchulenlHerk-de-Stad : Secretaris en Penningmeester

De Raad van Bestuur bestaat uit:

e

rn

Poe! Karen, Fernanda, Henriette, Zepstraat 24, 3545 Halen, Voorzitster

D4

Wouters Jos, Paul , Maria, Zepstraat 24, 3545 Halen, Secretaris en Penningmeester

Lambrighs Cindy, Cecile, Roberta, Mommersbosweg 25, 3520 Zonhoven, Bestuurslid N

N

Getekend

.N

Poel karen

Wouters Jos , t

Op dC: !a.3;ste biz van Luik B '?loc.- Ri'cto Naam en hdeC.. ' 1 4 f" Ii" hetzij van de persofo};3(en i

I).-.r ;rad de veren g ng r aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso Naam en natics ~" -

24/04/2015
ÿþ Moo 2.2



In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



1H111INININ~~III1I

*15060 1

III

V1111

Ondernemingsnr : 0818.136.107

Benaming

(voluit) : MetamorPHose vzw

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : Veemarkt 13, 3290 Diest

Onderwerp akte : Wijziging raad van bestuur + aanpassing missie en visie + aanpassing art. 3 structuur + aanpassing art. 7 ontbinding

Gecoördineerde statuten, goedgekeurd op de buitengewone algemene vergadering van 10 maart 2016.

Artikel 1. De vereniging

Art. 1.1. Eerste lid. Naam en rechtsvorm

1. De vzw draagt de naam: MetamorPHose vzw, vereniging zonder winstoogmerk.

2. Deze naam moet voorkomen in alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen, brieven, orders en andere stukken uitgaande van de vereniging, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden"vereniging zonder winstoogmerk" of door de afkorting "VZW", met nauwkeurige aanwijzing van de zetel.

Art. 1.2 Tweede lid. Zetel

1. De maatschappelijke zetel van MetamorPHose vzw is gevestigd te 3290 Diest, op de Veemarkt 13, in het gerechtelijk arrondisement Leuven. Dit na beraadslaging en goedkeuring van de Algemene vergadering op 26 maart 2012.

2. De algemene vergadering heeft de bevoegdheid om de zetel te verplaatsen naar iedere plaats binnen het Vlaamse gewest en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en de nodige openbaarmakingvereisten hier rond te vervullen.

' Art. 1.3 Derde lid. Duur

MetamorPHose vzw is opgericht voor onbepaalde duur.

Artikel 2. Doeleinden en activiteiten

Art. 2. Eerste lid. Missie en Visie

MetamorPHose vzw "Samen Natuur Beleven"

Op de laatste blz. van luik B vermelden : Recto : Naarm en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

s. r"

MOI) 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

Startend vanuit gemeenschappelijke ecologische eetbare tuinen, ontmoetingsplaatsen creeeren waar kennis en (levens) ervaringen worden uitgewisselt.

Tuinieren in brede zin, naar een warmere samen-leving

Via beleving van de natuur mensen helpen op hun tuinpad van het leven

MetamorPHose vzw richt zich tot alle leeftijden, tot iedereen in onze samenleving die nood heeft aan sociaal contact, op zoek is naar een zinvolle tijdsinvulling, interesse en belangstelling heeft voor een divers aanbod van tuin, keuken en crea activiteiten in en rond een ecologische (eetbare) tuin.

Tuinieren en aanwezig zijn in de natuur met aandacht en respect voor de natuurlijke kringlopen

MetamorPHose vzw is een, pluralistische vereniging waar iedereen welkom is ongeacht het geslacht, leeftijd, sociale achtergrond, culturele achtergrond, geloofsbetuiging, lichamelijke of mentale beperkingen.

MetamorPHose vzw wil in zijn werking steunen, op de kracht van waarden en houdingen zoals respect, vertrouwen, diversiteit, samenhorigheid, verantwoordelijkheid, openheid, zorgdragend, eigenheid, betrokkenheid, genietend.

Art. 2. Tweede lid. Activiteiten

Om de MetamorPHose vzw missie te kunnen verwezenlijken, zullen er workshops, activiteiten en projecten aangeboden worden, zo mogelijk in samenwerking met andere instanties, verenigingen of individuen. Deze hebben als doel:

-de innerlijke groei en de persoonlijke ontwikkeling te stimuleren vertrekkende vanuit ieders talenten, mogelijkheden en interesse

-het stimuleren van intergenerationele en interculturele ontmoetingen : we richten ons niet op één bepaalde

doelgroep in onze maatschappij, maar brengen "verschillen" samen.

-het promoten van belevingsgroen en ontmoetingstuinen als basis voor een betere samenleving

-een aanbod van educatieve tuin en keukenactiviteiten vertrekkende vanuit ecologische tuinprincipes, met aandacht voor duurzame voeding en het creatief herbruiken van (afval)materialen

-Het positief effect van groen via belevingsactiviteiten laten ervaren, mogelijkheden aanbieden voor ieder individu om te kunnen vertoeven in een groene omgeving, het therapeutisch effect van groen laten ervaren aan scholen, zorginsteilingen,sociale organisaties. Vergroening en meer groen in de stad, in onze samenleving.

-een zinvolle, nuttige en aangename tijdsbesteding aanbieden

-onderlinge kennis en (levens)ervaringen doorgevenfuitwisselen

-samen werken , krachten en talenten bundelen met zowel individuen als organisaties

Tot de concrete activiteiten waarmee de doelstellingen van MetamorPHose vzw worden verwezenlijkt, behoren:

-op een speelse, ontspannende en educatieve manier de natuur laten ontdekken, met aandacht voor het ecologisch tuinieren, aandacht voor de seizoenen, de natuurlijke kringlopen: van zaadje tot plant f composteren/ het houden van kippen!..., seizoensgebonden voeding, het oogsten en verwerken van fruit, groenten, kruiden en bloemen uit eigen tuin,

-het aanbieden van natuurbelevingsgerichte activiteiten in en rond de tuin op maat van ieder individu en gebruik makend van zijnlhaar talenten, dit doorheen de seizoenen.

-het aanbieden van tuintherapie, dierentherapie, muziektherapie , aangepast aan de noden, interesse en mogelijkheden van ieder individu

Daarnaast kan MetamorPHose vzw aile activiteiten ontplooien die rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen tot de verwezenlijking van voormelde ideële niet -winstgevende doelstellingen, met begrip

,, a

M00 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

van bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk is toegelaten en waarvan de opbrengsten te allen tijden volledig zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van de ideële niet-winstgevende doelstellingen,

Artikel. 3. Structuur

ART. 3. Sectie 1, De Algemene vergadering

1. De Algemene vergadering bestaat uit de effectieve leden van MetamorPHose vzw.

2. Elk effectief lid heeft één stem.

Art. 3, Sectie 2. Toetreding en uitsluiting van effectieve leden

1, Om effectief lid te worden van de Algemene vergadering van MetamorPHose vzw, dienen kandidaat-effectieve leden zich akkoord te verklaren met de doelstellingen en de missie beschreven in de statuten.

2. De Algemene Vergadering beslist over de toetreding en uitsluiting van effectieve leden.

3. Alle effectieve leden hebben gelijk stemrecht. Elk effectief lid heeft één stem.

4. Om effectief lid te worden van MetamorPHose vzw dient een kandidaat- effectieflid minstens de helft plus één van de aanwezige stemgerechtigde effectieve leden te krijgen,

5. De Algemene Vergadering kan overgaan tot de uitsluiting van een effectief lid. Hiertoe dienen twee derde van de aanwezige effectieve leden voor de uitsluiting te stemmen.

B. Het staat elk effectief lid daarenboven vrij ontslag te nemen, door een brief te richten aan de voorzitter van de Raad van Bestuur.

7. Uittredende of uitgesloten effectieve leden, hebben geen deel in het vermogen van de vereniging, en kunnen nooit terug gave of vergoeding voor gestorte bijdragen of gedane inbrengsten vorderen.

Art. 3. Sectie 3, Toetreding en uitsluiting van toegetreden leden

1. Men wordt toegetreden lid van MetamorPHose vzw na betaling van een jaarlijkse ledenbijdrage. De ledenbijdrage voor toegetreden leden wordt vermeld in het huishoudelijke reglement.

2. De Algemene Vergadering kan overgaan tot de uitsluiting van een toegetreden lid, na het niet betalen van de jaarlijkse ledenbijdrage of bij het niet naleven van de bepalingen vermeld in het huishoudelijke reglement. Hiertoe dienen twee derde van de aanwezige effectieve leden voor de uitsluiting te stemmen.

3, Uittredende of uitgesloten toegetreden leden, hebben geen deel in het vermogen van de vereniging, en kunnen nooit terug gave of vergoeding voor gestorte bijdragen of gedane inbrengsten vorderen,

Art. 3. Sectie 4. Bevoegdheden Algemene vergadering

De volgende bevoegdheden kunnen uitsluitend door de Algemene vergadering uitgeoefend worden:

1. de wijziging van de statuten;

2, de benoeming en afzetting van de bestuurders van de Raad van bestuur,

3. de aanstelling en het ontslag van de effectieve leden;

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

Mop 2.2

4, de goedkeuring van de begroting en de jaarrekening opgemaakt door de Raad van bestuur;

5. de ontbinding van de vereniging;

6. de goedkeuring van het actieprogramma opgesteld door de Raad van Bestuur;

7. de vaststelling van de jaarlijkse lidmaatschapsbijdrage voor de toegetreden leden;

9. de verkiezing van de Voorzitter,

Art, 3. Sectie 5, Vergaderingen

1. Er is minstens één bijeenkomst van de Algemene vergadering voor het einde van het eerste kwartaal van het kalenderjaar, op een plaats die vermeld wordt op de uitnodiging. De uitnodiging wordt minstens 8 kalenderdagen voorafgaand aan de datum van de Algemene vergadering naar alle effectieve leden verstuurd per fax en/of per email en/of per gewone post op het nummer of adres dat de effectieve leden daartoe laatst heeft opgegeven aan de secretaris van de vereniging.

2. De vergaderingen worden door de Raad van Bestuur bijeengeroepen. Aan de uitnodiging wordt een ontwerp van agenda toegevoegd.

3. De effectieve leden van de Algemene Vergadering worden op de hoogte gebracht van de beslissingen van de Algemene Vergadering per mail of per post.

Art. 3. Sectie 6. Quorum en Stemming

1. Effectieve leden die niet op de Algemene Vergadering aanwezig kunnen zijn, kunnen door andere effectieve leden worden vertegenwoordigd. Elk effectief lid kan maximum 1 volmacht dragen.

2. De wijziging van de statuten vereist een beraadslaging in een vergadering die voldoet aan een quorum van 2/3 van de effectieve leden, dat aanwezig of vertegenwoordigd is. Ingeval op de eerste vergadering minder dan 2/3 van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen die geldig kan beraadslagen en besluiten alsook de wijzigingen aannemen met de meerderheden hierna bepaald, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. De tweede vergadering mag niet binnen 15 dagen volgende op de eerste vergadering worden gehouden. De beslissing wordt geacht aanvaard te zijn indien ze wordt goedgekeurd door 2/3 van de.stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde effectieve eden. Enkel wanneer de statutenwijziging betrekking heeft op het doel of de doeleinden waarvoor de vereniging is opgericht, vereist ze een meerderheid van 4/5 van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde effectieve leden.

3. De stemming kan gebeuren door afroeping, door handopsteking of, indien gevraagd door minstens 1/3 van de effectieve leden die aanwezig of vertegenwoordigd zijn, door geheime stemming.

4. Bij staking van stemmen zal de stem van de Voorzitter doorslaggevend zijn.

5. Er worden notulen opgesteld en bewaard in een notulenregister dat ter inzage zal zijn van al de leden die hun inzagerecht zullen uitoefenen in overeenstemming met de in artikel 9 van het K.B. van 27 juni 2003 vastgelegde modaliteiten.

ART. 4. Samenwerkingsverbanden

Met het oog op de verwezenlijkingen van haar doelstellingen kan de vereniging met lokale, Provinciale verenigingen, of met verenigingen die werkzaam zijn op het Vlaamse gewest samenwerkingsovereenkomsten afsluiten met het oog op vaste samenwerkingsverbanden

t i 3

Moa 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

Artikel. 5.. Bestuur en vertegenwoordiging

Art. 5. Sectie 1. Samenstelling Raad van Bestuur

1. MetamorPHose vzw wordt bestuurd door een Raad van Bestuur samengesteld uit ten minste 3 en ten hoogste 13 bestuurders. Het aantal bestuurders moet in elk geval steeds lager zijn dan het aantal personen dat effectief lid is van de vereniging. Wanneer de VZW slechts het wettelijk bepaalde minimum van drie effectieve leden heeft, mag de Raad van Bestuur slechts uit twee bestuurders bestaan. De dag waarop een vierde effectief lid wordt aanvaard zal een (Buiten)gewone Algemene vergadering overgaan tot de benoeming van een derde bestuurder.

2. De bestuurders worden benoemd door de Algemene Vergadering voor een periode van 4 jaar. Om verkozen te worden dient een kandidaat-bestuurder twee derde van de stemmen van de aanwezige leden te krijgen.

3. De Algemene Vergadering kiest de voorzitter van de Raad van Bestuur. De Raad van Bestuur verkiest onder haar leden een secretaris en penningmeester die de taken zullen vervullen die horen bij deze functie:

-secretaris : het opstellen van de notulen van de vergaderingen

-penningmeester : boekhouding, ontwerp meerjarenplan, jaarlijks budget, jaarrekening en eindrekening

4. Een bestuurder kan voortijdig een einde maken aan zijn/haar mandaat door middel van een schrijven gericht aan de voorzitter van de Raad van Bestuur.

5. De Algemene Vergadering kan overgaan tot de afzetting van een bestuurder. Hiertoe dienen twee derde van de aanwezige leden voor de afzetting te stemmen.

6. Bestuurders zijn herbenoembaar.

Art. 5. Sectie 2. Raad van Bestuur: vergaderingen, beraadslaging en beslissing

1. De Raad van Bestuur vergadert na oproeping door de voorzitter zo dikwijls als het belang van de werking van het vereist. Als ook binnen 14 dagen na een daartoe strekkend verzoek van twee bestuurders.

2. De raad wordt voorgezeten door de Voorzitter of door de Secretaris bij diens afwezigheid.

3. De vergadering wordt gehouden op de zetel van MetamorPHose vzw of in elke andere plaats in België aangewezen in de oproepingsbrief.

4. De Raad van Bestuur kan slechts beraadslagen en besluiten, wanneer ten minste de meerderheid van zijn leden aanwezig is op de vergadering. De besluiten worden genomen bij eenvoudige meerderheid van stemmen van de aanwezige leden. Bij staking van stemmen, heeft de voorzitter dan wel de bestuurder die de vergadering voorzit, doorslaggevende stem.

5. De Raad van Bestuur kan een deel van zijn bestuursbevoegdheden delegeren aan één of meerdere derden niet-bestuurders, zonder dat deze overdracht echter betrekking kan hebben op het algemene beleid van MetamorPHose vzw of de algemene bestuursbevoegdheid van de Raad van Bestuur.

6. De Raad van Bestuur zorgt voor de opmaak van de rekeningen van het voorbije jaar en de opmaak van de begroting voor het volgende jaar en legt dit voor aan de Algemene vergadering ter goedkeuring.

7. De Raad van Bestuur zorgt voor het opstellen van een huishoudelijk reglement. En legt telkens na wijziging van dit reglement het voor aan de effectieve leden van de Algemene vergadering. Het zijn de effectieve leden van de Algemene vergadering die het huishoudelijke reglement kunnen goedkeuren.

MOU 2.2

8. De Raad van Bestuur zorgt voor het bijeenroepen van de Algemene Vergadering in de gevallen bepaald bij de wet, of de statuten, of wanneer ten minste 1/5 van de leden het vraagt.

"

9. De Raad van Bestuur zal alles doen wat noodzakelijk is om het maatschappelijke doel van MetamorPHose vzw te bereiken.

10. Er worden notulen opgesteld en ondertekend door de voorzitter en secretaris en bewaard in een notulenregister dat ter inzage zal zijn van de toegetreden leden en effectieve leden, alsook van derden, die hun inzagerecht kunnen uitoefenen in overeenstemming met de in artikel 9 van het K.B. van 27 juni 2003 vastgelegde modaliteiten.

11. De Voorzitter of de Secretaris of de Penningmeester, zijn bevoegd om MetamorPHose vzw te vertegenwoordigen ten aanzien van derden.

Artikel 6. Financiering en boekhouding Art 6. Sectie 1. Financiering

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/04/2015 - Annexes du Moniteur belge 1. De vereniging zal onder meer worden gefinancierd door subsidies, toelagen, giften, Ildmaatschapsbijdragen, schenkingen, legaten en andere voorzieningen in laatste wilsbeschikkingen en testamenten, gegeven zowel om de algemene doeleinden van de vereniging te ondersteunen als ter ondersteuning van een specifiek project.

2. Daarnaast kan de vereniging fondsen verwerven op elke andere wijze die niet in strijd is met de wet.

Art 6. Sectie 2. Boekhouding

1. Het boekjaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december.

2. De boekhouding wordt gevoerd in overeenstemming met het bepaalde in artikel 17 van de wet op verenigingen en stichtingen en de daarop toepasselijke uitvoeringsbesluiten.

3. De jaarrekening wordt neergelegd in het dossier gehouden op de griffie van de rechtbank van koophandel in overeenstemming met het bepaalde in artikel 26novies van de wet op verenigingen en stichtingen. Voor zover van toepassing wordt de jaarrekening tevens neergelegd bij de Nationale Bank in overeenstemming met het bepaalde in artikel 17, §6 van de wet op verenigingen en stichtingen en de desbetreffende uitvoeringsbesluiten.

4. De Raad van Bestuur legt de jaarrekening van het voorafgaande boekjaar alsook een voorstel van begroting ter goedkeuring voor aan de jaarlijkse Algemene Vergadering

Artikel 7. Ontbinding

In geval van ontbinding van MetamorPHose vzw zal het vermogen worden overgedragen aan

Freinetschool de Pit, Overstraat 37, 3290 Diest

Artikel. 8. Algemene Bepalingen

Voor alles wat niet in deze statuten is geregeld, is de wetgeving op de Verenigingen Zonder Winstoogmerk van toepassing en kan verwezen worden naar het huishoudelijke reglement

Luik B - Vervolg

De nieuw verkozen bestuursleden zijn

Lodts Mario , Victor, Oude Vorstsebaan 30, 2450 Meerhout, Penningmeester

Bal Lizelot, Bloempotgang 5 bus 1, 3290 Diest , Bestuurslid

Huls Ewoud, Alwin, Maarten, Koning Alberstraat 60/1, 3290 Diest , Bestuurslid

Coenen Geert, Germaine, Henry, Diestsesteenweg 27, 3200 Aarschot , Bestuurslid

Voor-iehouden 'aan het ',Belgisch Staatsblad

MOD 2.2

De uitgetreden bestuursleden zijn

Lambrighs Cindy, Cecile, Roberta, Mommersbosweg 25, 3520 Zonhoven, Bestuurslid

De Raad van Bestuur bestaat uit:

Poel Karen, Fernanda, Henriette, Kautershoek 31 , 3290 Diest, Voorzitster

Wouters Jos, Paul, Maria, Kautershoek 31 , 3290 Diest , Secretaris

Lodts Mario, Victor, Oude Vorstsebaan 30, 2450 Meerhout, Penningmeester

Bal Lizelot, Bloempotgang 5 bus 1, 3290 Diest , Bestuurslid

Huls Ewoud, Alwin , Maarten , Koning Alberstraat 60/1 , 3290 Diest , Bestuurslid

Coenen Geert, Germaine, Henry , Diestsesteenweg 27 , 3200 Aarschot , Bestuurslid

Getekend

Poel karen

Voorzitster

Wouters Jos

Secretaris

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
METAMORPHOSE

Adresse
VEEMARKT 13 3290 DIEST

Code postal : 3290
Localité : DIEST
Commune : DIEST
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande