MEUBELEN PONSAERTS

société coopérative à responsabilité à finalité sociale


Dénomination : MEUBELEN PONSAERTS
Forme juridique : société coopérative à responsabilité à finalité sociale
N° entreprise : 416.506.419

Publication

09/07/2014 : ME. - JAARREKENING 31.12.2013, GGK 30.06.2014, NGL 08.07.2014 14274-0347-016
04/02/2014
ÿþ Mod Word 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Neergelegd tee griffie der

Rechtbank van Koop a ef

te Leuven, de II

DE GRIFFIER,

Griffie

Ondernemingsnr ; 0416.506.419

Benaming

(voluit):- MEUBELEN PONSAERTS

Rechtsvorm : naamloze vennootschap

Zetel : 3202 Aarschot, Rillaar, Diestsesteenweg 594

Onderwerp akte : Kapitaalverhoging - statutenwijziging

Het blijkt uit een akte van kapitaalverhoging  statutenwijziging verleden voor Dirk MICHIELS, geassocieerde notaris, vennoot en zaakvoerder van de Burgerlijke Vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid MICHIELS & STROEYKENS, geassocieerde notarissen te Aarschot, Boudewijnlaan 19, op 19 december 2013, dat is gehouden:

De buitengewone algemene vergadering van de aandeelhouders van de naamloze vennootschap "MEUBELEN PONSAERTS" met zetel te 3202 Aarschot (Rillaar), Diestsesteenweg 594, hierna "de Vennootschap" genoemd.

Ingeschreven in het rechtspersonenregister van Leuven met ondernemingsnummer 0416.506.419 en bij de diensten van de BTW onder nummer BE0416.506.419;

Opgericht onder de vorm van een personenvennootschap met beperkte aansprakelijkheid bij akte verleden voor notaris Godfried Van Kerckhoven alsdan te Aarschot, op zestien november negentienhonderd zesenzeventig, bekendgemaakt in de Bijlagen tot het Belgisch Staatsblad van acht december volgend, nummer 4266-3;

Waarvan de statuten meermaals werden gewijzigd en voor de laatste maal bij proces-verbaal opgesteld door notaris Dirk Michiels te Aarschot op 2 december 2009, bekendgemaakt in de Bijlagen tot het Belgisch Staatsblad van 21 december daarna onder nummer 09179774.

De vergadering vat de agenda aan en neemt na beraadslaging de volgende besluiten

EERSTE BESLISSING: Vaststelling van de belaste reserves

De algemene vergadering stelt vast dat de belaste reserves zoals die ten laatste op 31 maart 2013 zijn goedgekeurd door de algemene vergadering van de Vennootschap, twee miljoen vierentwintigduizend vierhonderd zesenzestig euro vijfennegentig cent (¬ 2.024.466,95) bedragen, zoals blijkt uit de door de algemene vergadering op 30 juni 2012 goedgekeurde jaarrekening afgesloten op 31 december 2011.

De algemene vergadering stelt vast dat de belaste reserves zoals die blijken uit de laatst goedgekeurde jaarrekening, te weten deze goedgekeurd op 30 juni 2013, afgesloten op 31 december 2012 twee miljoen honderd negentigduizend driehonderd en negen euro (¬ 2.190.309,00) bedragen.

TWEEDE BESLISSING: TOEVOEGING AAN BESCHIKBARE RESERVES

De algemene vergadering beslist tot toevoeging aan de beschikbare reserves van een bedrag van één miljoen driehonderd veertigduizend tweehonderd tweeëntwintig euro zesentachtig cent (¬ 1.340.222,86) via overdracht vanuit de post overgedragen winst, zodat er in totaal twee miljoen euro (¬ 2.000.000,00) aan beschikbare reserves kunnen worden uitgekeerd aan de aandeelhouders als tussentijds dividend.

DERDE BESLISSING: Uitkering van een tussentijds dividend

De algemene vergadering beslist over te gaan tot de onmiddellijke uitkering van een tussentijds dividend voor een bedrag van twee miljoen euro (¬ 2.000.000,00) voortkomend uit de beschikbare reserves. De vergadering stelt vast dat ingevolge deze beslissing de aandeelhouders een schuldvordering hebben op de Vennootschap ten belope van hun aandeel in het tussentijdse dividend. Het aandeel van de aandeelhouders in het tussentijds dividend zal aan hen toekomen in de verhouding vruchtgebruik/blote eigendom zoals dat thans het geval is. Dezelfde verhouding vruchtgebruik/blote eigendom wordt met name voortgezet op de nieuwe aandelen, zoals nader gepreciseerd in het verslag van de bedrijfsrevisor.

VIERDE BESLISSING: Vaststelling van de regelmatigheid van het uitgekeerde bedrag

De algemene vergadering stelt vast dat de bepalingen van het Wetboek van vennootschappen met betrekking tot het uitkeerbare bedrag die stellen dat geen uitkering van winsten mag geschieden indien op de datum van afsluiting van het laatste boekjaar het netto-actief, zoals dat blijkt uit de jaarrekening, is gedaald of ten gevolge van de uitkering zou dalen beneden het bedrag van het gestorte, of indien dit hoger is, van het opgevraagde kapitaal, vermeerderd met alle reserves die volgens de wet of de statuten niet mogen worden uitgekeerd, werden nageleefd.

VIJFDE BESLISSING : Verslagen revisor en bestuursorgaan

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recta : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

Verwezenlijking opschortende voorwaarde

De algemene vergadering stelt vast dat ingevolge de voorgaande beslissing tot uitkering van een tussentijds dividend, de opschortende voorwaarde opgenomen in de verslagen waarvan hierna sprake, is verwezenlijkt zodat die verslagen hun voile uitwerking krijgen.

Verslaggeving

Kennisname

De vergadering ontslaat de voorzitter van de voorlezing van het verslag opgesteld door het bestuursorgaan over het belang voor de Vennootschap van de voorgestelde inbreng in natura en de kapitaalverhoging en van het verslag van de bedrijfsrevisor bevattende een beschrijving van de voorgestelde Inbreng in natura, de toegepaste waarderingsmethoden en de als tegenprestatie ver-strekte vergoeding.

0e aandeelhouders verklaren voorafgaand aan deze beslissing een exemplaar van deze verslagen te hebben ontvangen en er kennis van te hebben genomen. Ze verklaren er geen opmerkingen op te formuleren. Conclusies van de bedrijfsrevisor

0e conclusies van het verslag van de bedrijfsrevisor de dato 29 november 2013, opgesteld door de burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid " Robrechts Lenaerts Bedrijfsrevisoren", te Wemmel, vertegenwoordigd door Monika Lenaerts, luiden letterlijk als volgt :

"Ondergetekende, de Burg. BVBA Robrechts Lenaerts Bedrijfsrevisoren - Réviseurs d'Entreprises, vertegenwoordigd door mevrouw Monika Lenaerts, Bedrijfsrevisor, met maatschappelijke zetel te 1780 Wemmel, Romeinsesteenweg 1022, b.2, verklaart, in uitvoering van artikel 602 van het Wetboek van Vennootschappen, het vereiste nazicht te hebben uitgevoerd inzake de vooropgestelde kapitaalverhoging van ¬ 125.000,00 naar ¬ 1.925.000,00.

De inbreng in natura bestaat uit de incorporatie in het kapitaal van de rekening courant van de aandeelhouders, dewelke overeenstemt met het netto bedrag van het tussentijds dividend van ¬ 1.800.000,00, zijnde ¬ 2.000.000,00 - ¬ 200.000,00 (10% roerende voorheffing).

.Ons verslag werd opgesteld onder volgende cumulatieve opschortende voorwaarden:

a) de buitengewone algemene vergadering van 19 december 2013 heeft, voorafgaandelijk aan de kapitaalverhoging beoogd in onderhavig verslag, besloten tot toevoeging aan de beschikbare reserves van ¬ 1.340.222,86 via overdracht vanuit de overgedragen winst, zodat er in totaal voor ¬ 2.000.000,00 beschikbare reserves staan geboekt

b) de buitengewone algemene vergadering van 19 december 2013 heeft, voorafgaandelijk aan de kapitaalverhoging beoogd in onderhavig verslag, besloten tot toekenning van een dividend ten belope van ¬ 2.000.000,00 vanuit de beschikbare reserves in toepassing van de in artikel 537 W1B 92 bedoelde procedure

0) de buitengewone algemene vergadering heeft besloten om het dividendbedrag, na aftrek van de in artikel 537 WIB 92 bedoelde roerende voorheffing van 10%, op te nemen in de kolom "credit" van een schuldrekening op naam van iedere aandeelhouder

Bij het beëindigen van onze controlewerkzaamheden en onder de hierboven beschreven cumulatieve opschortende voorwaarden, zijn wij van oordeel dat:

a} de verrichting werd nagezien overeenkomstig de normen uitgevaardigd door het Instituut van de Bedrijfsrevisoren inzake inbreng in natura en dat het bestuursorgaan van de vennootschap verantwoordelijk is voor de waardering van de ingebrachte bestanddelen, voor de bepaling van het aantal door de vennootschap uit te geven aandelen ter vergoeding van de inbreng in natura, alsook voor de naleving van de fiscale regels met betrekking tot de procedure voor uitkering van reserves met inhouding van een roerende voorheffing van 10%

b) de beschrijving van elke inbreng in natura beantwoordt aan de normale vereisten van nauwkeurigheid en duidelijkheid;

e) de voor de inbreng in natura door de partijen weerhouden methoden van waardering bedrijfseconomisch verantwoord zijn en dat de waardebepalingen waartoe deze methoden van waardering leiden tenminste overeenkomen met het aantal (26.678) en met de fractiewaarde (¬ 67,47) van de als tegenprestatie uit te geven aandelen, zodat de inbreng in natura niet overgewaardeerd is.

Wij willen er tenslotte aan herinneren dat onze opdracht er niet in bestaat een uitspraak te doen betreffende de rechtmatigheid en billijkheid van deze verrichting of, met andere woorden, dat dit verslag geen "faimess opinion" is.

Gedaan te goeder trouw

Wemmel, op 16 december 2013

Burg. BVBA Robrechts Lenaerts Bedrijfsrevisoren - Réviseurs d'Entreprises

Vertegenwoordigd door Monika Lenaerts, Bedrijfsrevisor",

Neerlegging

Het verslag van het bestuursorgaan en het verslag van de bedrijfsrevisor zullen met een uitgifte van het onderhavig proces-verbaal worden neergelegd op de bevoegde griffie van de rechtbank van koophandel. ZESDE BESLISSING: Verwezenlijking van de kapitaalverhoging

De vergadering beslist, onder de voorwaarden en bepalingen van artikel 537 W.I.B. 1992, het kapitaal van de Vennootschap te verhogen met een bedrag van negentig procent (90%) van het tussentijdse dividend, zijnde één miljoen achthonderdduizend euro (¬ 1.800.000,00) om het van honderdvijfentwintigduizend euro (¬ 125.000,00) te brengen op één miljoen negenhonderd vijfentwintigduizend euro (¬ 1.925.000,00) te brengen door de uitgifte van 26.678 nieuwe aandelen van dezelfde aard en die dezelfde rechten en voordelen bieden als de bestaande aandelen en die in de winsten zullen delen pro rata temporis vanaf de onderschrijving, en die in dezelfde verhouding vruchtgebruik/blote eigendom zullen toekomen aan de aandeelhouders als de bestaande

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad



verhouding, met dien verstande dat later doorgevoerde kapitaalverminderingen geacht worden eerst uit de volgens het regime van artikel 537 W.I.B. 1992 ingebrachte kapitalen voort te komen.

De vergadering beslist dat de kapitaalverhoging zal worden verwezenlijkt door de inbreng door de aandeelhouders van de zekere, vaststaande en opeisbare schuldvordering, zijnde negentig procent (90%) van de vordering tot uitkering van het tussentijds dividend, die zij hebben ten laste van de Vennootschap en die uitvoerig beschreven staat in het verslag van de bedrijfsrevisor.

ZEVENDE BESLISSING: Inschrijving op en volstorting van de kapitaalverhoging

Zijn vervolgens tussengekomen, alle aandeelhouders, die verklaren volledig op de hoogte te zijn van de financiële toestand en van de statuten van de Vennootschap en die uiteenzetten dat zij een zekere, vaststaande en opeisbare schuldvordering hebben ten laste van de Vennootschap die uitvoerig staat beschreven in het voormelde verslag van de bedrijfsrevisor.

Na deze uiteenzetting verklaren alle aandeelhouders, negentig procent (90%) van deze schuldvordering ten belope van één miljoen achthonderdduizend euro (¬ 1.800.000,00) in de Ven-nootschap in te brengen, wetende dat de resterende tien procent (10%) als roerende voorheffing zal worden ingehouden en binnen de 15 dagen zal worden doorgestort aan de bevoegde ontvanger van belastingen.

Vergoeding voor de inbreng

Als vergoeding voor deze inbreng waarvan de vergadering erkent volledig op de hoogte te zijn, worden aan alle aandeelhouders, die aanvaarden, de 26.678 nieuwe volledig gestorte aandelen toegekend en we! als volgt

- aan PONSAERTS Henri aandeelhouder sub 1 voornoemd : 26.144 aandelen in vruchtgebruik;

- aan VOS Anni aandeelhouder sub 2 voornoemd : 427 aandelen in vruchtgebruik;

- aan PONSAERTS Tony aandeelhouder sub 3 voornoemd: 107 aandelen in volle eigendom en 26.571 aandelen in blote eigendom.

Bijzonderheden betreffende het regime van artikel 537 W.I.B. 1992

De vergadering erkent volledig te zijn ingelicht over de draagwijdte van het regime zoals voorzien in artikel 537 W.I.B. 1992, en meer in het bijzonder de bepaling die voorziet in een afzonderlijke aanslag bij wijziging van de dividendpolitiek ten opzichte van de 5 voorbije boekjaren en de bepaling dat bij kapitaalverminderingen binnen de vier jaar of zelfs acht jaar voor sommige vennootschappen bijkomende roerende voorheffing is verschuldigd.

ACHTSTE BESLISSING: Vaststelling van de verwezenlijking van de kapitaalverhoging

De vergadering stelt vast en verzoekt mij, notaris, akte te nemen van het feit dat de voormelde kapitaalverhoging van één miljoen achthonderdduizend euro (¬ 1.800.000,00) daadwerkelijk verwezenlijkt werd en dat het kapitaal aldus daadwerkelijk gebracht werd op één miljoen negenhonderd vijfentwintigduizend euro (¬ 1.925.000,00), vertegenwoordigd door 31.678 aandelen zonder vermelding van nominale waarde.

NEGENDE BESLISSING: Wijziging van de statuten

Teneinde de statuten in overeenstemming te brengen met de beslissing tot kapitaalverhoging die voorafgaat, beslist de vergadering artikel 5 van de statuten te vervangen door de volgende tekst:

"Artikel 5. MAATSCHAPPELIJK KAPITAAL.

Het maatschappelijk kapitaal bedraagt één miljoen negenhonderd vijfentwintigduizend euro (¬ 1.925.000,00).

Het wordt vertegenwoordigd door eenendertigduizend zeshonderd achtenzeventig (31.678) aandelen zonder nominale waarde, die ieder één/eenendertigduizend zeshonderd achtenzeventigste (1/31.678ste) van het kapitaal vertegenwoordigen".

TIENDE BESLISSING: Volmacht coördinatie

De vergadering verleent aan notariskantoor "Michiels & Stroeykens, geassocieerde notarissen", voormeld, vertegenwoordigd door haar zaakvoerders, met macht afzonderlijk te handelen, alle machten om de gecoördineerde tekst van de statuten van de Ven-nootschap op te stellen, te ondertekenen en neer te leggen op de griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel, overeenkomstig de wettelijke bepalingen ter zake.

ELFDE BESLISSING: Machten aan het bestuursorgaan

De vergadering verleent alle machten aan het bestuursorgaan tot uitvoering van de genomen beslissingen, waaronder het indienen van de aangifte 273 A (roerende voorheffing dividenden) bij de fiscale administratie binnen de vijftien dagen en de betaling van de roerende voorheffing ten belope van tien procent (10%) van het tussentijdse dividend waarvan hiervoor sprake binnen dezelfde termijn aan de bevoegde ontvanger van belastingen.

TWAALFDE BESLISSING: Volmacht kruispuntbank voor ondernemingen

De vergadering beslist, teneinde de nodige formaliteiten te vervullen bij de kruispuntbank van ondernemingen ingevolge huidige akte, volmacht te verlenen, met vermogen elk afzonderlijk te handelen en mogelijkheid van indeplaatststelling, aan de burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "Accountantskantoor DRT & Partners" te Aarschot, Grote Markt 28, diens zaakvoerders en aangestelden.

Alle voorgaande besluiten werden genomen met unanimiteit van stemmen.

Voor ontledend uittreksel

Getekend Dirk MICHIELS geassocieerd notaris

Tegelijk hiermee neergelegd: uitgifte van de akte van kapitaalverhoging  statutenwijziging ; de gecoördineerde statuten.







Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/02/2014 - Annexes du Moniteur belge



Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

21/08/2013 : LE038627
11/07/2012 : LE038627
01/09/2011 : LE038627
14/07/2011 : LE038627
18/08/2010 : LE038627
21/12/2009 : LE038627
16/07/2009 : LE038627
11/07/2008 : LE038627
18/06/2007 : LE038627
07/07/2006 : LE038627
18/10/2005 : LE038627
17/06/2005 : LE038627
23/07/2004 : LE038627
21/08/2003 : LE038627
14/10/2002 : LE038627
01/01/1989 : LE38627
01/01/1988 : LE38627
01/01/1986 : LE38627
22/07/2016 : ME. - JAARREKENING 31.12.2015, GGK 30.06.2016, NGL 19.07.2016 16324-0374-016

Coordonnées
MEUBELEN PONSAERTS

Adresse
DIESTSESTEENWEG 594 3202 RILLAAR

Code postal : 3202
Localité : Rillaar
Commune : AARSCHOT
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande