MEURGH

Association sans but lucratif


Dénomination : MEURGH
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 881.106.824

Publication

09/08/2013
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad lII1u13125 3iu~~~uwuu~u1u 3 1 JuL 2013

*0 eRuS,e





Griffie





Ondernemingsnr : 0881.106.824 Benaming

(voluit) : VZW Meurgh

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : Perksesteenweg 47 -1820 Melsbroek

Onderwerp akte : Ontslag - Benoemingen - Adreswijziging maatschappelijke zetel - Statutenwijziging

De buitengewone algemene vergadering dd 1510712013, gehouden op de maatschappelijke zetel,

BESLUIT:

Ontslag nemende raad van bestuur vanaf 22/07/2013:

Voorzitter: Kevin Vandervorst, Perksesteenweg 47, 1820 STEENOKKERZEEL,

geboren op 08/08/1985 te Vilvoorde.

Penningmeester: Unsy Van Krunkelsven, Diestsesteenweg 319/4, 3202 RILLAAR, geboren op 13/06/1987 te Vilvoorde,

Toetredend tot de raad van bestuur vanaf 22/07/2013:

Voorzitter: Dries Torfs, Dorpstraat 66 bus 001, 3060 BERTEM,

geboren op 06/03/1986 te Leuven,

Secretaris: Sandy Reynaerts, Diestsetraat 178 A bus 12, 3000 LEUVEN,

geboren op 02/03/1986 te Sint-Truiden.

Penningmeester: Michel De Boodt, Diestsevest 94, 3000 LEUVEN,

geboren op 27/0411958 te Ukkel,

De maatschappelijke zetel van de vereniging wordt verplaatst naar Dorpstraat 66 bus 001, 3060 BERTEM en ressorteert hierdoor voortaan onder het arrondissement Leuven.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n{en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/08/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 22

Voor- Luik B - Vervolg

ARTIKEL 2 -- ZETEL van de statuten ais volgt te wijzigen

§1, De maatschappelijke zetel van de vereniging Is gevestigd te Dorpstraat 66 bus 001, 3060 BERTEM en

ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Leuven.

§2. Zij kan slechts verplaatst worden door de algemene vergadering mits deze bovendien de

regels in acht neemt zoals vereist voor een statutenwijziging en beschreven in deze statuten.

ARTIKEL 18  NOTULEN van de statuten als volgt te wijzigen

Van elke raad van bestuur worden notulen opgemaakt, De bestuurders worden op de hoogte gebracht van de beslissingen door toezending van een kopie van het originele verslag van de raad van bestuur, uiterlijk tegen de bijeenroeping van de volgende vergadering. Dit wordt ter inzage van leden bewaard op de zetel van de vereniging in een bijzonder register.

ARTIKEL 25 -- NOTULEN van de statuten als volgt te wijzigen

Van elke algemene vergadering worden notulen opgemaakt. De effectieve leden worden op de hoogte gebracht van de beslissingen door toezending van een kopie van het originele verslag van de algemene vergadering, uiterlijk tegen de bijeenroeping van de volgende vergadering. Dit wordt ter inzage van leden bewaard op de zetel van de vereniging in een bijzonder register.

behouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/08/2013 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

17/02/2011
ÿþVoor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

1

" iioas9ao*

Ondernemingsnr : 0881.106.824 Benaming

(voluit) : vzw Meurgh

Q7 '132'2011

°RUSSEL

Griffie

(verkort)

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : Perksesteenweg 47 - 1820 Melsbroek

Onderwerp akte : Ontslag - Benoeming - Statutenwijziging

De buitengewone algemene vergadering dd 17/01/2011, gehouden op de maatschappelijk zetel,





Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/02/2011 - Annexes du Moniteur belge



BESLUIT:



Aanvaarding van ontslagnemend lid van raad van bestuur vanaf 17/01/2011

Secretaris: Andy Van Hove, Schranslaan 51, 1980 Eppegem

geboren op 03/12/1983 te Mechelen

BESLUIT:

Benoeming van nieuw lid van de raad van bestuur vanaf 17/01/2011

Ondervoorzitter, Secretaris: Linsy Van Krunkelsven, Diestsesteenweg 319 bus 4, 3202 Rillaar geboren op 13/06/1987 te Vilvoorde

BESLUIT:

Een aantal wijzigingen van de statuten door te voeren. De nieuwe statuten zijn:

TITEL I : NAAM  ZETEL  DOEL  DUUR

ARTIKEL 1  NAAM

§1. De vereniging draagt de naam "meurgh", vereniging zonder winstoogmerk.

§2. Alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen en andere stukken die uitgaan van de vereniging zonder winstoogmerk, vermelden de naam van de vereniging, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden "vereniging zonder winstoogmerk" of door de afkorting "v.z.w.", en het adres van de zetel van de vereniging.

§3. Eenieder die in naam van een vereniging meewerkt aan een in het vorige lid vermeld stuk waarop één van deze vermeldingen niet is aangebracht, kan persoonlijk aansprakelijk gesteld worden voor alle of voor een gedeelte van de verbintenissen die de vereniging krachtens dit stuk heeft aangegaan.

ARTIKEL 2  ZETEL













§1. De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd te Perksesteenweg 47, 1820 MELSBROEK en ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Brussel.

§2. Zij kan slechts verplaatst worden door de algemene vergadering mits deze bovendien de regels in acht neemt zoals vereist voor een statutenwijziging en beschreven in deze statuten.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/02/2011 - Annexes du Moniteur belge

MO6 2.2

ARTIKEL 3  DOEL

§1. De vereniging heeft tot doel, met uitsluiting van elk winstoogmerk, het nemen, bevorderen, verspreiden, ondersteunen en promoten van initiatieven inzake kunst, cultuur en media, en dit in de ruimste betekenis.

§2. Zij kan activiteiten opzetten die tot doel hebben om zowel het grote publiek vertrouwder te maken met hedendaagse kunst, cultuur en media.

§3. Zo stelt zij eveneens tot doel werken van letterkunde, muzikale en audiovisuele werken te componeren, uitvoeren, opnemen, produceren promoten, verspreiden en te exploïteren. Zij kan eveneens optreden als uitgever van literaire, muzikale en audiovisuele werken. Zij kan deze handelingen stellen in alle genres en disciplines zoals theater, muziek, audiovisuele kunsten, grafiek en producten in verband daarmee. Zij kan daartoe alle activiteiten ondernemen die het doel kunnen bevorderen.

§4. De vereniging mag alle handelingen verrichten die rechtstreeks of onrechtstreeks met de realisering van haar doel te maken hebben, zoals bijvoorbeeld het inrichten van evenementen, manifestaties met een cultureel, artistiek en sociaal karakter, het inrichten van feesten en bijeenkomsten ter ontspanning van de leden met oog op de effectuering van het doel, enz.

§5. De vereniging zal zich mogen aansluiten bij elk organisme dat een gelijkaardig of aanverwant doel heeft. Zij mag alle taken vervullen die rechtstreeks of onrechtstreeks met haar doel verband houden.

§6. De vereniging kan onder meer alle eigendommen of zakelijke rechten verwerven, in huur nemen, verhuren, personeel aanwerven en meer algemeen alle financiële, roerende en onroerende transacties aangaan die haar doel rechtvaardigen.

§7. De vereniging kan tevens, doch slechts op bijkomstige wijze, economische activiteiten uitoefenen waarvan de inkomsten dienen besteed te worden uitsluitend aan het doel waarvoor de vereniging werd opgericht.

§8. Om haar doel te bereiken mag de vereniging ook schenkingen en legaten ontvangen, aile roerende en onroerende goederen die ze voor de verwezenlijking van haar doel nodig heeft bezitten of verkrijgen, ook zonder bezwarende titel en er alle eigendomsrechten en andere zakelijke rechten op uitoefenen.

ARTIKEL 4  DUUR

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan ontbonden worden in overeenstemming met de wettelijke en/of statutaire bepalingen terzake.

TITEL Il : LIDMAATSCHAP  AANVAARDING  UITSLUITING

ARTIKEL 5  STICHTING

De oorspronkelijke stichters in 2006:

" Kevin Vandervorst, Perksesteenweg 47 te 1820 MELSBROEK

geboren in Vilvoorde op 08-08-1985.

" Jelke Pennewaert, Poststraat 25 te 1800 VILVOORDE

geboren in Vilvoorde op 29-09-1987.

" Elien Verlooy, Dressaertlaan 107 te 1850 GRIMBERGEN

geboren in Jette op 18-08-1987.

ARTIKEL 6  LIDMAATSCHAP

§1. De vereniging bestaat uit effectieve leden, werkende leden en toegetreden leden. Verder zullen de woorden "lid" en leden" zonder bijhorende verwijswoorden of attributieve naamwoorden steeds slaan op alle ledencategorieën.

§2. De vereniging mag niet minder dan drie effectieve leden tellen. Valt het aantal effectieve leden onder dit minimum, dan zal de algemene vergadering bijeengeroepen worden met het oog op nieuwe benoemingen.

§3. Effectieve leden beschikken over de volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht in de algemene vergadering. Deze leden worden geacht zich te onderwerpen aan de statuten, en in voorkomend geval, het huishoudelijk reglement. Zij mogen de belangen van de vereniging of één van haar organen niet schaden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/02/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

§4. Werkende en toegetreden leden hebben de rechten en verplichtingen hen toebedeeld door deze statuten, en in voorkomend geval, het huishoudelijk reglement. Deze leden hebben geen stemrecht in de algemene vergadering. Zij mogen de belangen van de vereniging of één van haar organen niet schaden. De statutaire bepalingen dienaangaande kunnen zonder consultatie of akkoord van de werkende en toegetreden leden worden gewijzigd.

§5. Het lidmaatschap is van bepaalde duur; en loopt van 1 januari tot 31 december. In afwijking hiervan begint het lidmaatschap op het moment van inschrijving.

§6. Effectieve leden kunnen op de zetel van de vereniging het register van de leden raadplegen, alsmede alle notulen en beslissingen van de algemene vergadering, van de raad van bestuur en van de personen, al dan niet met een bestuursfunctie, die bij de vereniging of voor rekening ervan een mandaat bekleden evenals de boekhoudkundige stukken van de vereniging.

§7. Werkende en toegetreden leden kunnen op de zetel van de vereniging het register van de leden raadplegen, alsmede alle notulen en beslissingen van de algemene vergadering.

ARTIKEL 7  LIDMAATSCHAPSBIJDRAGE

De jaarlijkse bijdrage voor de leden kan niet meer bedragen dan vijfentwintig euro (¬ 25). De jaarlijkse bijdrage wordt bepaald door de raad van bestuur.

ARTIKEL 8  AANVAARDING

§1. De raad van bestuur kan, met drie vierde meerderheid, beslissen tot het aanvaarden van nieuwe effectieve leden.

§2. De raad van bestuur beslist autonoom over elk verzoek tot opneming. Zij dient haar toelating of weigering niet te motiveren.

§3. Het kandidaat effectief lid dient te voldoen aan de volgende toetredingsvoorwaarden:

" voorgedragen worden door één of meerdere oprichters van de vereniging of;

" voorgedragen worden door één of meerdere effectieve leden.

§4. Als werkend of toegetreden lid kunnen tot de vereniging toetreden, iedere natuurlijke of rechtspersoon die door de raad van bestuur wordt aanvaard. De raad van bestuur zal zich bij het nemen van haar beslissing houden aan de voorschriften, zoals die desgevallend zijn opgenomen in het huishoudelijk reglement.

§5. Verzoeken om toetreding dienen steeds schriftelijk aan de raad van bestuur worden meegedeeld, onder vermelding van naam, voornamen, en adres of indien het een rechtspersoon betreft naam, rechtsvorm en adres van de maatschappelijke zetel van de verzoeker.

ARTIKEL 9  EINDE LIDMAATSCHAP

§1. Elk lid kan te allen tijde uit de vereniging treden. Hiertoe dient hij zijn ontslag schriftelijk te richten aan de voorzitter van de raad van bestuur.

§2. Het lid dat zijn bijdrage niet betaalt binnen de door de raad vastgestelde termijn wordt geacht ontslag te nemen.

§3. Het lidmaatschap eindigt automatisch door het overlijden van het lid, of ingeval van een lidrechtspersoon, door haar ontbinding, fusie, splitsing of faïllissement.

§4. De uitsluiting van een lid kan door de algemene vergadering uitgesproken worden met drielvierde meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

§5. De raad van bestuur kan een lid schorsen in afwachting van de algemene vergadering waarin wordt beslist over een eventuele uitsluiting. De raad van bestuur beslist hierover met drielvierde meerderheid.

ARTIKEL 10  VERMOGENSRECHTELIJKE AANSPRAKEN

Ontslagnemende of uitgesloten leden en hun eventuele rechtsopvolgers moeten alle bezittingen, eigendom van de vereniging, teruggeven. Zij hebben geen deel in het vermogen van de vereniging en kunnen nooit teruggave of vergoeding vorderen van gestorte bijdragen of gedane inbrengen.

ARTIKEL 11  VERMOGEN

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/02/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Het batig saldo van de vereniging mag niet aan de leden worden uitgekeerd doch blijft verworven voor de vereniging en wordt uitsluitend aangewend tot de verwezenlijking van haar doel, dit alles behoudens andersluidende beslissing van de algemene vergadering en binnen de mogelijkheden toegestaan door de wetgeving.

ARTIKEL 12  AANSPRAKELIJKHEID

De leden van de vereniging kunnen in geen geval persoonlijk aansprakelijk gesteld worden voor de verbintenissen en de handelingen van de vereniging behalve voor wat de in de wet gestelde uitzonderingen betreft (artikel 3, § 2 en artikel 11 van de Wet van 2 mei 2002 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen).

TITEL Ili : RAAD VAN BESTUUR (RVB)

ARTIKEL 13  SAMENSTELLING RAAD VAN BESTUUR

§1. De raad van bestuur wordt benoemd door de algemene vergadering en is op elk moment door deze afzetbaar. De raad van bestuur is steeds kleiner dan de algemene vergadering. De raad van bestuur bestaat uit maximum vijf bestuursleden.

§2. De bestuurders worden verkozen voor onbepaalde duur. Hun mandaat kan echter te allen tijde herroepen worden door de algemene vergadering.

§3. Het mandaat van bestuurder is onbezoldigd, tenzij andersluidende beslissing van de algemene vergadering.

§4. Elke benoeming, ontslagneming of afzetting van een bestuurder dient te gebeuren en bekendgemaakt te worden in overeenstemming met de wettelijke bepalingen terzake.

§5. De bestuurders nemen, in uitoefening van hun functie, geen enkele persoonlijke verplichting op zich en zijn slechts verantwoordelijk voor de uitoefening van hun mandaat.

ARTIKEL 14  VERGADERINGEN VAN DE RAAD VAN BESTUUR

§1. De raad van bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter, eventueel één of meer ondervoorzitters, een secretaris en een penningmeester of iedere andere functie die de raad nuttig oordeelt.

§2. In de mate er slechts twee of drie bestuurders zijn benoemd, worden deze functies door de bestuurders gecumuleerd.

§3. De raad van bestuur vergadert telkens wanneer het belang van de vereniging het vereist op bijeenroeping van de voorzitter of zijn secretaris. De voorzitter zit de vergadering voor. In geval van zijn afwezigheid wordt hij vervangen door de ondervoorzitter of, bij gebrek aan ondervoorzitter door de oudste aanwezige bestuurder.

§4. De bijeenroeping van de raad is verplicht wanneer één derde van de leden van de algemene vergadering daarom vraagt. De oproeping wordt ten minste twee dagen voor de vergadering aan de bestuurders verzonden, hetzij via de post, via fax of elektronisch bericht en vermeldt de agenda. De vergadering wordt gehouden op dag, uur en plaats aangeduid in de oproepingsbrief.

§5. De agenda wordt vastgesteld door de voorzitter. De raad van bestuur kan alleen beraadslagen over punten die in de agenda opgenomen zijn, tenzij alle bestuurders aanwezig zijn en deze er unaniem mee instemmen dat over het niet-geagendeerde onderwerp toch beraadslaagd en gestemd mag worden door de raad van bestuur.

§6. De raad van bestuur kan alleen geldig beraadslagen en beslissen wanneer de meerderheid van zijn leden aanwezig zijn. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter beslissend.

§7. Wanneer door ontslag of overlijden het aantal bestuurders terugvalt, zal dit geen weerslag hebben op de geldigheid van de beslissingen, voor zover het statutaire minimum aantal bestuurders niet is aangetast. Valt het aantal bestuurders terug onder het statutaire minimum, dan zal de raad van bestuur nog enkel de lopende zaken kunnen afhandelen en de algemene vergadering moeten bijeenroepen met het oog op nieuwe benoemingen.

ARTIKEL 15  BEVOEGDHEID

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/02/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOO 2.2

§1. De raad van bestuur bestuurt de vereniging en vertegenwoordigt haar in en buiten rechte.

§2. De raad is bevoegd voor alle handelingen die niet uitdrukkelijk door de wet of de statuten aan de algemene vergadering zijn voorbehouden.

§3. De raad is tevens bevoegd om daden van beschikking te stellen. Onder daden van beschikking worden ondermeer bedoeld, zonder limitatief te zijn: het vervreemden, zelfs om niet, van roerende en onroerende goederen, het hypothekeren, het lenen en uitlenen, alle verrichtingen, inclusief bankverrichtingen en het opheffen van hypotheken.

§4. De raad van bestuur vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die zij nodig acht. Indien bepalingen van het huishoudelijk reglement strijdig zouden zijn met de letter of de geest van de statuten, dan worden ze voor niet geschreven beschouwd. De strijdigheid en nietigheid van sommige bepalingen van het huishoudelijk reglement tast de geldigheid van de andere bepalingen niet aan.

ARTIKEL 16  DAGELIJKS BESTUUR

§1. De raad van bestuur kan onder zijn verantwoordelijkheid, zijn bevoegdheden voor bepaalde handelingen en taken, overdragen aan één zijner leden.

§2. De raad van bestuur kan onder zijn leden tevens één of meer gedelegeerd bestuurders benoemen die worden belast met het dagelijks bestuur van de vereniging. De gedelegeerd bestuurder verzorgt de lopende zaken inclusief de financiële zaken en de dagelijkse briefwisseling en ondertekent deze documenten geldig namens de vereniging.

§3. Het mandaat of de bevoegdheidsdelegatie kan te allen tijde met onmiddellijke ingang worden ingetrokken door de raad van bestuur.

ARTIKEL 17  VERTEGENWOORDIGINGSBEVOEGDHEID

Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de raad van bestuur, wordt de vereniging- geldig vertegenwoordigd in en buiten rechte door de voorzitter van de raad van bestuur, en binnen de perken van het dagelijks bestuur, door de gedelegeerd bestuurder alleen, die ten opzichte van derden geen bewijs van voorafgaande machtiging uitgaande van de raad van bestuur moeten leveren.

ARTIKEL 18  NOTULEN

Van elke raad van bestuur worden notulen opgemaakt. De bestuurders worden op de hoogte gebracht van de beslissingen door toezending van een kopie van het originele verslag van de raad van bestuur, uiterlijk tegen de bijeenroeping van de volgende vergadering. Dit wordt ter inzage van leden bewaard op de zetel van de vereniging in een bijzonder register. Bij goedkeuring van de notulen, wordt het originele exemplaar ondertekend door de voorzitter.

TITEL IV  ALGEMENE VERGADERING (AV)

ARTIKEL 19  SAMENSTELLING

§1. De algemene vergadering is samengesteld uit alle effectieve leden van de vereniging en wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur. In geval van zijn afwezigheid wordt hij vervangen door de ondervoorzitter of, bij gebrek aan ondervoorzitter door de oudste aanwezige bestuurder.

§2. Zij wordt door de raad van bestuur bijeengeroepen in de gevallen bepaald door de wet of de statuten wanneer ten minste één/vijfde van de effectieve leden het vraagt.

§3. Alle effectieve leden worden ten minste acht dagen vóór de algemene vergadering opgeroepen, hetzij via de post, via fax of elektronisch bericht en met vermelding van de agenda. Elk voorstel ondertekend door ten minste éénitwintigste van de effectieve leden, wordt op de agenda gebracht.

§4. Een effectief lid kan zich op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen door een werkend of toegetreden lid, mits voorlegging van een onderhandse volmacht. Een werkend of toegetreden lid kan evenwel slechts één effectief lid vertegenwoordigen.

ARTIKEL 20  BEVOEGDHEID

Tot de uitsluitende bevoegdheid van de algemene vergadering behoren:

" het wijzigen van de statuten;

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/02/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

" de benoeming/afzetting van bestuurders en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend;

" het goedkeuren van de begroting en van de rekeningen;

" het ontbinden van de vereniging;

" het uitsluiten van een lid;

" de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk;

" alle overige gevallen waarin de statuten of de wet dit vereisen.

ARTIKEL 21  JAARVERGADERING

In de loop van het eerste kwartaal van elk burgerlijk jaar wordt een algemene vergadering gehouden voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en van de begroting voor het volgend jaar.

ARTIKEL 22  STEMRECHT

§1. Op de algemene vergadering heeft ieder effectief lid een gelijk stemrecht en worden de besluiten genomen bij meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden, behalve in die gevallen waarin de wet of de statuten anders bepalen. In geval van staking van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

§2. Bij het nemen van besluiten mag niet van de agenda afgeweken worden, tenzij alle effectieve leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn op de vergadering en zij unaniem instemmen met de behandeling van het niet voorziene punt op de agenda.

ARTIKEL 23 - STATUTENWIJZIGING

§1. Over een statutenwijziging kan de algemene vergadering alleen op geldige wijze beraadslagen en besluiten wanneer de wijzigingen uitdrukkelijk zijn vermeld in de oproeping en wanneer tenminste twee/derde van de effectieve leden op de vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

§2. Elke wijziging kan alleen worden aangenomen met een meerderheid van twee/derde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

§3. Wanneer de wijziging evenwel betrekking heeft op het doel of op de doeleinden waarvoor de vereniging is opgericht, kan zij alleen worden aangenomen met een meerderheid van vier/vijfde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

§4. Ingeval bij een eerste vergadering minder dan twee/derde van de effectieve leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, kan een tweede vergadering bijeengeroepen worden, die geldig kan beraadslagen en besluiten, alsook de wijzigingen aannemen met de meerderheden bedoeld in voorgaande alinea's ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. De tweede vergadering mag niet binnen de vijftien dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden.

ARTIKEL 24  UITSLUITING VAN EEN LID

De algemene vergadering kan tot de uitsluiting van een lid besluiten met drie/vierde meerderheid der stemmen van de aanwezige vertegenwoordigde leden.

ARTIKEL 25  NOTULEN

Van elke algemene vergadering worden notulen opgemaakt. De effectieve leden worden op de hoogte gebracht van de beslissingen door toezending van een kopie van het originele verslag van de algemene vergadering, uiterlijk tegen de bijeenroeping van de volgende vergadering. Dit wordt ter inzage van leden bewaard op de zetel van de vereniging in een bijzonder register. Bij goedkeuring van de notulen, wordt het originele exemplaar ondertekend door de voorzitter.

TITEL V : REKENINGEN EN BEGROTINGEN

ARTIKEL 26  COMMISSARIS

De algemene vergadering zal een commissaris benoemen indien de vereniging hiertoe wettelijk verplicht is. Zolang deze echter vrijgesteld is, wordt er geen commissaris benoemd. De aanstelling en het ontslag van de commissaris behoren tot de bevoegdheid van de algemene vergadering.

ARTIKEL 27  BOEKJAAR

MOD 2.2

Voer-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/02/2011 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

35vk,rz "Lbf)2c(vriteeé- - ctarVX:rc.

Luik B - Vervolg

§1. Het boekjaar loopt van 1 januari tot 31 december. In afwijking hiervan begint het eerste boekjaar op datum van de neerlegging van de oprichtingsakte om te eindigen op 31 december 2006. Elk jaar moet de raad van bestuur aan de gewone algemene vergadering rekenschap geven over zijn beleid tijdens het afgelopen dienstjaar. De raad stelt de rekeningen vast van het vorig jaar en maakt de begroting op voor het volgend jaar. Beide worden elk jaar onderworpen aan de goedkeuring van de algemene vergadering.

§2. Het batig saldo van de rekening komt de vereniging toe en wordt toegevoegd aan de reserves.

TITEL VI  ONTBINDING EN VEREFFENING

ARTIKEL 28  ONTBINDING

Behoudens de gevallen van gerechtelijke ontbinding, kan de algemene vergadering slechts tot de ontbinding van de vereniging besluiten in overeenstemming met de wettelijke bepalingen ter zake.

ARTIKEL 29  VEREFFENAAR(S)

Ingeval van vrijwillige ontbinding worden door de algemene vergadering, bij gebreke daarvan door de rechtbank, een of meer vereffenaars benoemd, hun bevoegdheid bepaald en de wijze van vereffening van de schulden en van de tegeldemaking van de goederen vastgesteld.

ARTIKEL 30  BESTEMMING VAN HET NETTO-ACTIEF

§1. Indien de vereniging ontbonden wordt, hetzij vrijwillig of gerechtelijk, is de vereffenaar gehouden het netto actief vermogen dat na de vereffening van de schulden en de aanzuivering van de lasten overblijft, te bestemmen ten voordele van een vereniging met een gelijkaardig of aanverwant doel na goedkeuring van de bestemming door de algemene vergadering.

§2. De vereffenaar doet daartoe een of meer gemotiveerde voorstellen van bestemming aan de algemene vergadering, aan te geven in de oproepingsbrief. Alle effectieve leden dienen op de vergadering aanwezig of vertegenwoordigd te zijn. De bestemmingsbeslissing is slechts geldig wanneer zij door de op de vergadering aanwezige leden goedgekeurd wordt met een gewone meerderheid van de stemmen.

§3. Zijn niet alle effectieve leden op de eerste vergadering aanwezig of vertegenwoordigd, dan kan een tweede vergadering bijeengeroepen worden. Op de tweede vergadering kan rechtsgeldig beslist worden, welke het getal der aanwezige leden ook zijn.

TITEL VII  OVERGANGS- EN SLOTBEPALINGEN

ARTIKEL 31  ALGEMENE BEPALING

Voor alles wat in de statuten niet uitdrukkelijk is bepaald, is de wetgeving ter zake van toepassing.

Coordonnées
MEURGH

Adresse
PERKSESTEENWEG 47 1820 MELSBROEK

Code postal : 1820
Localité : STEENOKKERZEEL
Commune : STEENOKKERZEEL
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande