MIRSO

Société privée à responsabilité limitée


Dénomination : MIRSO
Forme juridique : Société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 556.683.790

Publication

29/07/2014
ÿþOndememingsror :

Benaming (voluit) MIRSO

(verkort) :

Rechtsvorm besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Zetel: Oude Voordelaan, 12

3080 Tervuren

Onderwerp akte :BVBA: oprichting

Luidens een akte verleden op 16 juli 2014 door Meester Pierre LEBON Geassocieerd Notaris, lid van de Burg.venn.onder de vorm van bvba Charles & Pierre Lebon, Geassocieerde Notarissen niet maatschappelijke zetel te 1000 Brussel, Ambiorixsquare 5, RPR/BTW. Brussel n° BE 0500.884.640, handelend luidens artikel 53 §2 van de Wet van 16 maart 1803 Met van 25 ventôse jaar XI) op het Notarisambt, nog niet geregistreerd,

Hebben

1 o De heer ILIE Mircea Petru, geboren te Sfintul Gheorghe (Roemenië) op 2 december 1979, en zijn ' echtgenote Mevrouw ILIE Sorbe, geboren te Galati (Roemenië) op 28 januari 1980, samen wonende te 3080. Tervuren, Oude Voordelaan, 12.

een handelsvennootschap opgericht en de statuten opgesteld van een besloten vennootschap met beperkte' aansprakelijkheid, genaamd °MIRSO", met een maatschappelijk kapitaal van achttienduizend zeshonderd euro (18.600,00 EUR), verdeeld in driehonderd (300) aandelen zonder vermelding van nominale waarde, elk aandeel vertegenwoordigt het driehonderdste deel van het maatschappelijk kapitaal, waarop zij inschrijven voor het geheel en die zij volstorten voor één derde.

Ais tegenprestatie voor deze inbreng worden aan de oprichters volgend aantal aandelen toegekend, overeenstemmend met hun inbreng

- aan de Heer ILIE Mircea Petru, voornoemd : tweehonderd zeventig aandelen 270 - aan Mevrouw !LIE Sonna, voornoemd : dertig aandelen 30

TOTAAL driehonderd aandelen 300

Alle comparanten verklaren en erkennen:

1.dat elke inschrijving in geld bij de oprichting is volstort voor één derde.

2. dat de gelden bestemd voor de storting van bovenvermelde inbrengen in geld vex5r de oprichting van de vennootschap werden gedeponeerd op een bijzondere rekening ten name van de vennootschap in oprichting geopend bij ING, agentschap WSL Shopping Center, Woluwelaan, 70, bus 55, 1200 Sint-Lambrechts-Woluwe.

Een bewijs van die deponering werd aan de notaris overgemaakt,

3. dat de vennootschap bijgevolg en van nu af aan een bedrag van zesduizend tweehonderd euro (6.200,00

' EUR) te harer beschikking heeft uit hoofde van gezegde in geld gedane inschrijvingen en stortingen;

ARTIKEL 2. ZETEL.

De zetel van de vennootschap wordt gevestigd te 3080 Tervuren, Oude Voordelaan, 12.

De zetel kan zonder statutenwijziging verplaatst worden in België mits inachtneming van de taalwetgeving,

bij beslissing van de zaakvoering die dient te worden bekendgemaakt in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad,

De vennootschap kan, bij eenvoudige beslissing van de zaakvoering, bijkantoren en agentschappen

vestigen in België en in het buitenland.

ARTIKEL 3. DOEL.

De vennootschap heeft als doel, zowel in België als in het buitenland:

1. Handelsbenliddeling in verschillende producten, en dit omvat niet alleen de import en export van deze producten, het opzetten en onderhouden van distributiekanalen, de vertegenwoordiging van buitenlandse fabrikanten, direct of indirect, met of zonder winkels, met of zonder opslag, met name maar niet uitsluitend op het gebied van gereedschap, machines en technische producten;

2. Raadgeving, voorstudies, bijstand en levering van alle diensten die direct of indirect gerelateerd zijn aan particuliere of openbare diensten op het gebied van management, financieel management, marketing, fusies en overnames, alsmede de strategie;

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

verso Naam en handtekening

modli

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neeriegging ter griffie van de akte

Griffie Rechtbank van Koophandel te Leuven.

Griffie

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

'Irse

e

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

3. Project management en business development, waaronder technische, IT-aspecten, media en event management en intellectuele eigendomsrechten;

4. De oprichting en uitbreiding van een onroerend erfgoed, zowel in vastgoed als in onroerende rechten, met inbegrip van de aankoop, verkoop, ruil, onderhandeling, transacties, management, leasing, verhuur van gemeubileerde of ongemeubileerde woningen, zowel als verhuurder en als huurder, onderverdeling, expertise, wederverkoop, makelaardij, promotie, van aile sorten onroerende goederen van welke aard dan ook, gelegen in België of in het buitenland. De vennootschap kan onroerende of roerende goederen ter beschikking stellen van aandeelhouders of zaakvoerders van de vennootschap.

5. De koop, de verkoop of ruil van alle roerende rechten en effecten, waaronder met name de oprichting en het beheer van een portefeuille van effecten, enkel voor eigen rekening;

6. Het nemen van directe of indirecte belangen, in het kapitaal van een bestaande of te creëren Belgische of buitenlandse rechtspersoon, op welke wijze dan ook, onder meer door middel van inbreng, fusie, intekening, lastgeving, venture capital, enz

Deze lijst is niet beperkend maar enkel verklarend.

De vennootschap zal in het algemeen alle commerciële, industriële, financiële, roerende of onroerende handelingen mogen verrichten in rechtstreeks of onrechtstreeks verband met haar maatschappelijk doel of welke van die aard zouden zijn dat zij het bereiken ervan, rechtstreeks of onrechtstreeks, geheel of ten dele vergemakkelijken.

Zij kan belangen nemen door inbreng, fusie, inschrijving of op gelijk welke andere wijze, in aile zaken, ondernemingen, verenigingen of vennootschappen met een identiek doel, gelijklopend of samenhangend met het hare en die van aard kunnen zijn de ontwikkeling van haar onderneming te begunstigen, zich grondstoffen te verschaffen of de afzet van haar producten te vergemakkelijken.

Zij kan zich borg stellen voor derden, zaakvoerders en vennoten., Zij kan hen eveneens leningen, voorschotten en kredieten toestaan, behoudens de wettelijke beperkingen ter zake.

De vennootschap kan dienen als zaakvoerder of bestuurder of vereffenaar van andere vennootschappen. ARTIKEL 10, BESTUUR.

Het bestuur van de vennootschap wordt door de algemene vergadering toevertrouwd aan één of meer zaakvoerders, al dan niet vennoten, voor de duur die de vennoten vaststellen.

Ingeval er meerdere zaakvoerders worden aangesteld, zullen zij samen een college van zaakvoerders vormen..

Het college van zaakvoerders, gezamenlijk handelend, of de enige zaakvoerder, kan aile handelingen stellen dia nodig of dienstig zijn voor het bereiken van het doel van de vennootschap, behoudens die welke de wet aan de algemene vergadering voorbehoudt, en vertegenwoordigt de vennootschap jegens derden en in rechte, ais eiser of verweerder.

Indien er meerdere zaakvoerders zijn aangeduid zat ieder van hen, afzonderlijk handelend, aile handelingen kunnen stellen voor het dagelijks bestuur van de vennootschap.

In alle akten die van de vennootschap uitgaan, dient de handtekening van de zaakvoering voorafgegaan of gevolgd door de vermelding van haar hoedanigheid.

De zaakvoering mag zich onder haar persoonlijke verantwoordelijkheid doen helpen of vertegenwoordigen in haar betrekkingen met derden door lasthebbers of afgevaardigden, op voorwaarde dat de lastgeving of . afvaardiging speciaal weze, en van tijdelijke aard.

Het lid van een college van zaakvoerders dat, rechtstreeks of onrechtstreeks, een belang van ' vermogensrechtelijke aard heeft dat strijdig is met een beslissing of een aan het college van zaakvoerders voorgelegde verrichting moet dit meedelen aan de andere zaakvoerders voor het college van zaakvoerders een besluit neemt. Zijn verklaring, alsook de rechtvaardigingsgronden betreffende voornoemd strijdig belang moeten warden opgenomen in de notulen van het college van zaakvoerders dat de beslissing moet nemen. Ingeval de vennootschap een of meer commissarissen heeft benoemd, moet de betrokken zaakvoerder tevens die commissarissen van het strijdig belang op de hoogte brengen.

Is er geen college van zaakvoerders en is een zaakvoerder voor een in voorgaande alinea bedoelde tegenstrijdigheid van belangen geplaatst, dan stelt hij de vennoten daarvan in kennis en de beslissing mag slechts worden genomen of de verrichting mag slechts worden gedaan voor rekening van de vennootschap door een lasthebber ad hoc.

Indien de zaakvoerder de enige vennoot is en hij voor de in voormelde alinea bedoelde tegenstrijdigheid van belangen is geplaatst, kan hij de beslissing nemen of de verrichting doen, doch hij moet hierover bijzonder verslag uitbrengen in een stuk dat tegelijk met de jaarrekening moet worden neergelegd.

Hij is gehouden, ten aanzien van zowel de vennootschap als van derden, tot vergoeding van de schade die voortvloeit uit een voordeel dat hij ten koste van de vennootschap onrechtmatig zou hebben verkregen.

De tussen hem en de vennootschap gesloten overeenkomsten worden, tenzij het courante verrichtingen betreft die onder normale omstandigheden plaatsvinden, opgenomen in voormeld stuk.

De bezoldiging van de zaakvoerders en van de werkende vennoten zal warden vastgesteld door de algemene vergadering.

ARTIKEL 11. CONTROLE.

De controle op de verrichtingen van de vennootschap zal worden uitgeoefend volgens de bepalingen van artikels 130 tot 167 van het wetboek van vennootschappen.

ARTIKEL 12. BOEKJAAR. JAARREKENING EN JAARVERSLAG.

Het maatschappelijk boekjaar begint op één januari en eindigt op éénendertig december volgend.

Ieder jaar maken de zaakvoerders een inventaris op alsmede een jaarrekening. Die jaarrekening bestaat uit de balans, de resultatenrekeningen de toelichtingen vormt een geheel.

Op de laatste biz. van Luik 13, vermelden : Recto: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

mod11.1

rriod 11.1

Indien vereist stellen de zaakvoerders bovendien een verslag op, waarin zij rekenschap geven van hun beleid. Dit verslag bevat de inlichtingen voorzien in artikel 96 van het wetboek van vennootschappen.

ARTIKEL 13. ALGEMENE VERGADERING.

Jaarlijks wordt op de zetel van de vennootschap of op elke andere in de oproepingsbrieven aangeduide plaats, een gewone algemene vergadering der vennoten gehouden, op de laatste zaterdag van de maand mei om 16 uur.

" Indien deze dag een wettelijke feestdag is, zal de gewone algemene vergadering op de eerstvolgende werkdag worden gehouden.

' De algemene vergadering mag verder worden bijeengeroepen telkens het belang van de vennootschap dit vereist, en op de wijze voorgeschreven door de wet.

; De algemene vergadering hoort het jaarverslag en het verslag van de commissarissen en behandelt de jaarrekening.

Na de goedkeuring van de jaarrekening beslist de algemene vergadering bij afzonderlijke stemming over de aan de zaakvoerders en commissarissen te verlenen kwijting. Deze kwijting is alleen dan rechtsgeldig, wanneer de ware toestand van de vennootschap niet wordt verborgen door enige weglating of onjuiste opgave in de jaarrekening, en, wat verrichtingen betreft die strijdig zijn met de statuten of met dit wetboek, wanneer deze bepaaldelijk zijn aangegeven in de oproeping.

Wanneer de vennootschap slechts één vennoot telt, oefent hij de bevoegdheden uit die aan de algemene vergadering zijn toegekend. Hij kan die niet overdragen.

De beslissingen van de enige vennoot die handelt in de plaats van de algemene vergadering worden vermeld in een register dat op de zetel van de vennootschap wordt bijgehouden.

ARTIKEL 14, STEMRECHT.

Iedere vennoot brengt zijn stem uit in persoon of bij gemachtigde. leder aandeel geeft recht op één stem.

Niettegenstaande elke andersluidende bepaling kunnen noch de vennootschap, noch de in eigen naam maar voor rekening van de vennootschap optredende personen het stemrecht uitoefenen dat is verbonden aan de aandelen die hen in pand zijn gegeven.,

ARTIKEL 15. OPENBAARMAKING

De jaarrekening moet binnen dertig dagen nadat zij door de algemene vergadering is goedgekeurd, door toedoen van de zaakvoering bij de Nationale Bank van België worden neergelegd.

Tegelijk daarmee worden de stukken neergelegd bedoeld in artikel 100 van het wetboek van vennootschappen

Wanneer de vennootschap haar jaarrekening en jaarverslag in hun geheel of verkort op een andere wijze verspreidt zal zij zich schikken naar de voorschriften van artikels 104 en 105 van voormeld wetboek.

ARTIKEL 16. WINSTVERDELING

Jaarlijks houdt de algemene vergadering een bedrag in van ten minste een twintigste van de nettowinst voor de vorming van een reservefonds; de verplichting tot deze afneming houdt op wanneer het reservefonds een tiende van het maatschappelijk kapitaal heeft bereikt.

Na deze afhouding besluit de algemene vergadering op voorstel van de zaakvoering met meerderheid van stemmen over de bestemming die dit saldo moet krijgen.

De uit te keren winst is samengesteld uit de winst van het laatst afgesloten boekjaar, vermeerderd met de overgedragen winst alsmede de uitgevoerde afhoudingen op de uit te keren reserves en verminderd met de overgedragen verliezen en de wettelijke en onbeschikbare reserves gecreëerd bij toepassing van de wet en de statuten.

Geen uitkering mag geschieden indien op de datum van afsluiting van het laatste boekjaar het netto-actief, zoals dat blijkt uit de jaarrekening, is gedaald of tengevolge van de uitkering zal dalen beneden het bedrag van het gestorte kapitaal, vermeerderd met alle reserves die volgens de wet of de statuten niet mogen worden ' uitgekeerd

Onder netto-actief moet worden verstaan : het totaal bedrag van de activa zoals dat blijkt uit de balans, verminderd met de voorzieningen en schulden.

Elke uitkering die in strijd is met deze bepalingen moet door degenen aan wie de uitkering is verricht, worden terugbetaald indien de vennootschap bewijst dat zij daarvan niet onkundig konden zijn, gezien de omstandigheden.

ARTIKEL 17. VERLIES VAN KAPITAAL

Wanneer ten gevolge van geleden verlies het nettoactief gedaald is tot minder dan de helft van het maatschappelijk kapitaal, moet de algemene vergadering bijeenkomen binnen een termijn van ten hoogste twee. maanden nadat het verlies is vastgesteld of krachtens wettelijke of statutaire bepalingen had moeten worden ' vastgesteld om, in voorkomend geval, volgens de regels die voor een statutenwijziging zijn gesteld, te beraadslagen en te besluiten over de ontbinding van de vennootschap en eventueel over andere in de agenda aangekondigde maatregelen

Het bestuursorgaan verantwoordt zijn voorstellen in een bijzonder verslag dat vijftien dagen voor de algemene vergadering ter beschikking van de vennoten wordt gesteld op de zetel van de vennootschap. Indien, het bestuursorgaan voorstelt de activiteit voort te zetten, geeft hij in het verslag een uiteenzetting van de maatregelen die hij overweegt te nemen tot herstel van de financiële toestand van de vennootschap. Dat verslag wordt in de agenda vermeld. Een afschrift ervan wordt verzonden samen met de oproepingsbrief.

Op dezelfde wijze wordt gehandeld wanneer het nettoactief ten gevolge van geleden verlies gedaald is tot minder dan een vierde van het maatschappelijk kapitaal, met dien verstande dat de ontbinding plaatsheeft wanneer zij wordt goedgekeurd door een vierde gedeelte van de ter vergadering uitgebrachte stemmen.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso Naam en handtekening

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

t. t mod11,1



Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

is de algemene vergadering niet overeenkomstig deze bepaling opgeroepen wordt de door derden geleden

schade, behoudens tegenbewijs, geacht uit het ontbreken van een bijeenroeping voort te vloeien.

Het ontbreken van het verslag bedoeld in dit artikel heeft de nietigheid van de beslissing van de algemene

vergadering tot gevolg.

Wanneer het nettoactief gedaald is tot beneden het bedrag van zesduizend tweehonderd euro, kan iedere

belanghebbende de ontbinding van de vennootschap voor de rechtbank vorderen. In voorkomend geval kan de

rechtbank aan de vennootschap een termijn toestaan om haar toestand te regulariseren.

ARTIKEL 18. VERENIGING DER AANDELEN IN EEN HAND

De vereniging van aile aandelen in de hand van één persoon heeft niet tot gevolg dat de vennootschap

wordt ontbonden.

Wanneer deze een rechtspersoon is en indien binnen een jaar geen nieuwe vennoot in de vennootschap is

opgenomen of deze niet is ontbonden, wordt de enige vennoot geacht hoofdelijk borg te staan voor alle

verbintenissen van de vennootschap ontstaan na de vereniging van alle aandelen in zijn hand, tot een nieuwe

vennoot in de vennootschap wordt opgenomen of tot de bekendmaking van haar ontbinding.

ARTIKEL 19. VEREFFENING - VERDELING

E3ij ontbinding van de vennootschap om welke reden en op welk ogenblik het ook zij, wordt de vereffening

uitgevoerd door de zaakvoerder(s) in functie, onder voorbehoud van het recht van de algemene vergadering

één of meerdere vereffenaars aan te duiden, hun bevoegdheden te omlijnen en hun vergoeding te bepalen.

Na aanzuivering van alle kosten, schulden en lasten der vereffening of consignatie van de nodige sommen

hiertoe, wordt het netto actief verdeeld onder de vennoten.

Zijn aile maatschappelijke aandelen niet in gelijke mate volgestort dan zullen de vereffenaars, vooraleer de

bewerkingen der uitkeringen te beginnen, het evenwicht herstellen hetzij door bijkomende volstorting te eisen

lastens de niet voldoende volgestorte aandelen hetzij door voorafgaandelijke terugbetaling in speciën te doen in

voordeel van die aandelen die voordien zijn volgestort in een grotere verhouding.

Het netto actief wordt onder de vennoten verdeeld in verhouding tot de aandelen die zij bezitten. Elk

aandeel geeft recht op een gelijk deel.

ARTIKEL 20- WOONSTKEUZE

Voor de uitvoering van deze statuten kiest elke in het buitenland wonende vennoot, zaakvoerder,

vereffenaar, woonplaats ten maatschappelijke zetel waar alle mededelingen, aanmaningen, dagvaardingen en

betekeningen geldig kunnen worden gedaan.

ARTIKEL 21, GEMEEN RECHT.

Voor al wat in deze statuten niet is voorzien, verwijzen de vennoten naar de bepalingen van het wetboek

van vennootschappen.

SLOT EN TIJDELIJKE BEPALINGEN.

Eerste boekjaar.

Het eerste boekjaar neemt aanvang bij de oprichting, en eindigt op 31 december 2015.

Eerste gewone algemene vergadering.

De eerste gewone algemene vergadering zal doorgaan in 2016

Verbintenissen voor rekening van de vennootschap in oplichting..

De aldus opgerichte vennootschap verklaart aile verbintenissen voor haar rekening te nemen die voor

heden door de voormelde oprichter in naam van de vennootschap in oprichting werd aangegaan, doch onder de

opschortende voorwaarde van de verkrijging van rechtspersoonlijkheid door de neerlegging overeenkomstig

artikel 67 van het wetboek van vennootschappen. Derhalve zullen deze verbintenissen geacht worden door de

vennootschap zelf te zijn aangegaan, die aile rechten en verplichtingen die eruit voortvloeien overneemt, ter

volledige ontlasting van de oprichter.

Zaakvoering Controle.

- De vergadering beslist het aantal zaakvoerders te bepalen op één:

Wordt tot zaakvoerder benoemd, voor de duur van de vennootschap:

1. De heer ILIE Mircea, voornoemd en ondergetekend.

Hij wordt benoemd voor onbepaalde duur. Zijn mandaat is bezoldigd.

- De comparanten zijn van oordeel dat de vennootschap, bij het einde van het eerste boekjaar, de

voorwaarden zal vervullen die het aanstellen van een commissaris facultatief stellen, en beslissen geen

"

commissaris te benoemen tot op het ogenblik dat dergelijke benoeming zal vereist zijn.

Volmacht:

Onder voorbehoud van het verwerven van de rechtspersoonlijkheid door het neerleggen van de

" oprichtingsakte op de griffie van de rechtbank van koophandel worden hierbij benoemd als bijzondere volmachtdragers van de vennootschap met recht van indeplaatsstelling : alle medewerkers van de Besloten Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid ERYV, met maatschappelijke zetel gevestigd te 1435 Mont-Saint-Guibert, Rue du Linchet, 7 met hierna volgende machten : jegens de nieuw opgerichte vennootschap overgaan tot en instaan voor het inschrijven van de vennootschap in de Kruispuntbank van Ondernemingen en

" bij de Belasting op de Toegevoegde Waarde,

Overgangsbepaling.

De comparanten stellen tenslotte vast dat alle bovenvermelde bepalingen, met inbegrip van deze

betreffende de vertegenwoordiging, onverkort gelden in de periode van heden tot de neerlegging

" overeenkomstig artikel 67 paragraaf 1 van het wetboek van vennootschappen. Na de neerlegging zullen al deze bepalingen toepasselijk zijn op de rechtspersoon.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso Naam en handtekening

f biL 4 e mod l'II

L. 1 VOOR GELIJKVORMIG UITTREKSEL

(Ondertekend) Pierre Lebon, Geassocieerd Notaris

Meldingen: een uitgifte,

Voor-

behouden'

aan het

Belgisch

Staatsblad



Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
MIRSO

Adresse
OUDE VOORDELAAN 12 3080 TERVUREN

Code postal : 3080
Localité : TERVUREN
Commune : TERVUREN
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande