MISS DWORP

Association sans but lucratif


Dénomination : MISS DWORP
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 455.586.432

Publication

09/08/2012
ÿþ4 MOI] 22

1 In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie





Voor- *12y39815*

behouder

aan het

Belgisct

Staatsble

Griffie

Ondernemingsnr : 0455.586.432

Benaming

(voluit) : V.Z.W. MISS DWORP

(verkort) :

Rechtsvorm : vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Eikenhouw 3, 1653 Dworp

Onderwerp akte : Statutenwijziging

Tekst

STATUTENWIJZIGING

De Algemene Vergadering van de v.z.w. Miss Dworp, samengeroepen op de reglementair voorziene wijze; en in aanwezigheid van al haar leden, heeft op 25 juli 2012 beslist haar statuten te wijzigen als volgt:

De volledige tekst van de statuten wordt opgeheven en vervangen door de volgende tekst:

STATUTEN

Artikel 1. De vereniging zonder winstoogmerk draagt de naam "v.z.w. MISS DWORP"

Artikel 2. De vereniging heeft haar zetel gevestigd te 1653 Dworp (Beersel), Eikenhouw 3 in het gerechtelijk; arrondissement Brussel. De zetel kan door de Algemene Vergadering worden verplaatst met inachtneming van, de formaliteiten die voor een statutenwijziging worden voorgeschreven door deze statuten en door de wet van: 27 juni 1921 zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de; internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, hierna verder onveranderlijk "de wet" genoemd

Iedere verandering van zetel moet binnen de maand volgend op de beslissing van de Algemene= Vergadering worden bekendgemaakt in de Bijlage tot het Belgisch Staatsblad,

Artikel 3. De vereniging wordt opgericht voor een onbepaalde duur. Zij kan te allen tijde ontbonden worden.

Artikel 4. De vereniging heeft tot doel : het verlenen van materiële en financiële steun aan humanitaire projecten gunste van de noodlijdenden in Guatemala, door middel van de opbrengst van de jaarlijkse: organisatie van de verkiezing van Miss Dworp.

Daarnaast kan de v.z.w, alle activiteiten ontplooien die rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen tot de; verwezenlijking van het vermelde statutaire doel, met inbegrip van bijkomstige commerciële en winstgevende; activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk toegelaten is en waarvan de opbrengsten te allen tijde volledig; zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van het statutaire doel,

Artikel 5. § 1. De vereniging is samengesteld uit effectieve leden die in deze statuten onveranderlijk zullen

worden benoemd als "leden".

Het aantal leden mag niet lager zijn dan drie,

De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de Algemene Vergadering , komt

uitsluitend toe aan deze leden.

§ 2. Als lid kan tot de vereniging toetreden elke natuurlijke persoon die de doelstelling van de vereniging onderschrijft. Verzoeken om toelating tot het lidmaatschap moeten uitsluitend schriftelijk aan de voorzitter van de Raad van Bestuur worden gericht, met vermelding van de naam, voornamen, adres, geboortedatum en -- plaats van de verzoeker. De Raad van Bestuur beslist autonoom over de al dan niet toetreding van een lid,

uiterlijkdrie maanden nadat het verzoek hem heeft bereikt, _____ ____ ._ . ______

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso ; Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/08/2012 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/08/2012 - Annexes du Moniteur belge

i

MOD 2.2

Artikel 6. De leden van de vereniging zijn verplicht:

a)de statuten van de vereniging, alsook de besluiten van haar organen na te leven;

b)de belangen van de vereniging na te streven;

c)bij wijziging van hun in het register van de leden opgenomen gegevens, de nieuwe gegevens zonder

verwijl kenbaar te maken aan de Raad van Bestuur.

Artikel 7. § 1. De hoedanigheid van lid gaat verloren:

a)door vrijwillig ontslag dat schriftelijk aan de voorzitter van de Raad van Bestuur wordt medegedeeld en te

allen tijde kan gebeuren;

b)door overlijden of rechtsonbekwaamheid van het lid;

c)door uitsluiting door de Algemene Vergadering overeenkomstig de bepalingen van artikel 12 van de wet.

§ 2. Het lid dat, om welke reden cok, zijn hoedanigheid van lid verliest en/of zijn rechtsopvolgers kunnen geen aanspraak maken op het vermogen van de v.z.w., nog op de door hem afgestane voorwerpen of goederen, noch op terugbetaling van eventuele gestorte bijdragen. Zij kunnen noch staat, noch rekeningopgave, noch verzegeling, noch boedelbeschrijving eisen of vorderen.

Artikel 8. De leden zijn geen lidgeld verschuldigd.

Artikel 9. § 1, De Algemene Vergadering is samengesteld uit alle leden van de vereniging. Zij wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur.

§ 2. Bij afwezigheid en/of verhindering van de voorzitter van de Raad van Bestuur, wordt hij voor de uitoefening van zijn statutaire bevoegdheden vervangen door één van de twee ondervoorzitters.

§ 3. Het secretariaat van de Algemene Vergadering wordt waargenomen door de secretaris van de Raad van Bestuur of, bij diens afwezigheid en/of verhindering, door een daartoe voor die gelegenheid door de Algemene Vergadering aangeduide persoon.

§ 4. Er mogen te allen tijde personen worden uitgenodigd omwille van hun specifieke knowhow of vaardigheden om de Algemene Vergadering bij te staan bij het nemen van beslissingen. Deze personen beschikken niet over enig stemrecht op de Algemene Vergadering.

Artikel 10. De Algemene Vergadering is bevoegd voor:

a)de wijziging van de statuten;

b)de benoeming en de afzetting van bestuurders;

c)de benoeming en de afzetting van eventuele commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging, ingeval

een bezoldiging wordt toegekend;

d)de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

e)de goedkeuring van de begrotingen en de rekeningen;

Ode vrijwillige ontbinding van de vereniging;

g)de uitsluiting van een lid;

h)de omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk,

i)alle gevallen waarin deze statuten een beslissing van de Algemene Vergadering vereisen.

Artikel 11. § 1. De Algemene Vergadering wordt door de Raad van Bestuur bijeengeroepen telkens het doel of het belang van de vereniging dit vereist.

De Raad van Bestuur is verplicht de Algemene Vergadering bijeen te roepen indien ten minste één vijfde van de leden erom verzoekt. Daartoe moeten deze leden een schriftelijk verzoek richten tot de voorzitter van de Raad van Bestuur op de zetel van de vereniging, met opgave van de agendapunten die ze wensen te bespreken. De door de leden gevraagde vergadering moet door de Raad van Bestuur georganiseerd worden binnen de maand na het indienen van het verzoek. Indien de Raad van Bestuur nalaat deze vergadering te organiseren, zijn de verzoekers gerechtigd deze vergadering zelf bijeen te roepen.

De Algemene Vergadering moet ten minste één maal per jaar bijeenkomen in de loop van de maand juni, voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen boekjaar, de goedkeuring van de begroting voor het volgende boekjaar, de goedkeuring van het beleid van de bestuurders over het afgelopen boekjaar.

§ 2. Alle leden moeten ten minste acht dagen vôôr de Algemene Vergadering uitgenodigd worden op de vergadering. De oproeping gebeurt bij gewone post of per e-mail en bevat de dag, het uur, de plaats en de agenda van de Algemene Vergadering.

Wanneer de Algemene Vergadering zich over stukken moet uitspreken, moeten deze bij de oproepingsbrief worden gevoegd.

4

' MOD 22

De oproepingsbrief wordt in naam van de Raad van Bestuur ondertekend door de voorzitter van de Raad van Bestuur of, bij diens afwezigheid en/of verhindering, door de persoon die hem ingevolge deze statuten vervangt voor de uitoefening van zijn statutaire bevoegdheden.

§ 3. De Raad van Bestuur stelt de agenda voor de vergaderingen vast behoudens in de gevallen waarin de Algemene Vergadering wordt bijeengeroepen op initiatief van ten minste één vijfde van de leden, in welke geval de Raad van Bestuur ten minste de door deze leden aangedragen punten op de agenda moet plaatsen. In laatstbedoelde geval blijft de Raad van Bestuur evenwel bevoegd om andere punten op de agenda te plaatsen.

Op verzoek van ten minste twee leden is de Raad van Bestuur evenwel verplicht de agenda aan te vullen met de door de verzoekende leden voorgestelde onderwerpen. Het verzoek daartoe moet minstens drie dagen v66r de Algemene Vergadering bij de voorzitter van de Raad van Bestuur, op de zetel van de vereniging, worden ingediend. De voorzitter van de Raad van Bestuur of, bij diens afwezigheid en/of verhindering, de persoon die hem ingevolge deze statuten vervangt voor de uitoefening van zijn statutaire bevoegdheden, draagt er zorg voor dat de aangedragen agendapunten tijdig worden bezorgd aan de leden van de Algemene Vergadering.

§ 4. Er mag op de Algemene Vergadering niet worden afgeweken van de agenda, tenzij alle leden van de vereniging, aanwezig of vertegenwoordigd op de Algemene Vergadering, hiermee akkoord gaan.

Artikel 12. § t leder lid kan zich op de Algemene Vergadering laten vertegenwoordigen door een ander lid. Hiertoe is een schriftelijke volmacht vereist. Ieder lid kan evenwel slechts één ander lid vertegenwoordigen.

§ 2. Op de Algemene Vergadering heeft ieder lid gelijk stemrecht en worden de beslissingen genomen bij eenvoudige meerderheid van de stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde leden, behalve in de gevallen waarin de wet of de statuten anders bepalen. Bij staking van stemmen wordt het voorstel verworpen. Onthoudingen gelden niet als uitgebrachte stem.

§ 3. Behoudens de gevallen waarvoor de wet bijzondere meerderheden bepaalt, kan de Algemene Vergadering rechtsgeldig beslissen indien ten minste de helft van haar leden aanwezig of vertegenwoordigd is.

indien dit quorum op een eerste vergadering niet wordt bereikt, kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, met dezelfde agenda, en kan op die tweede vergadering rechtsgeldig een beslissing worden genomen ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. De tweede vergadering mag echter niet worden gehouden binnen vijftien dagen na de eerste vergadering.

§ 4. Over een wijziging van de statuten kan de Algemene Vergadering slechts rechtsgeldig beslissen voor zover de wijzigingen uitdrukkelijk zijn vermeld in de oproeping en voor zover ten minste twee derden van de leden op de vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Een wijziging kan alleen worden aangenomen met een meerderheid van twee derden van de stemmen uitgebracht door de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Onthoudingen gelden niet als uitgebrachte stem.

Ingeval op een eerste vergadering minder dan twee derden van de leden aanwezig of vertegenwoordigd is, kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, die geldig kan beraadslagen en besluiten, alsook de wijzigingen aannemen met de meerderheden bedoeld in het eerste lid van deze paragraaf, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. De tweede vergadering mag echter niet worden gehouden binnen vijftien dagen na de eerste vergadering.

§ 5. Voor een wijziging van het doel moet de in § 4 omschreven procedure worden gevolgd, met het verschil dat een wijziging van het doel slechts kan worden genomen met een meerderheid van vier vijfden van der stemmen uitgebracht door de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Artikel 13. Van elke Algemene Vergadering worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter van de Raad van Bestuur of, bij diens afwezigheid en/of verhindering, door de secretaris van de Raad van Bestuur. De notulen worden bijgehouden in een daartoe bestemd register dat gehouden wordt op de zetel van de vereniging.

Aan de leden van de vereniging wordt, binnen de maand na de Algemene Vergadering, een uittreksel van deze notulen bezorgd. Alle uittreksels en afschriften van de notulen worden geldig ondertekend en voor eensluidend verklaard door de voorzitter van de Raad van Bestuur of, bij diens afwezigheid en/of verhindering, door de persoon die ingevolge deze statuten ter zijn vervanging werd aangeduid.

De leden en de belanghebbende derden kunnen de beslissingen van de Algemene Vergadering inkijken in het register dat bewaard wordt op de zetel van de vereniging, overeenkomstig de modaliteiten die zijn vastgelegd in artiKel 9 van het koninklijk besluit van 26 juni 2003 op de openbaarmaking van akten en stukken van de verenigingen zonder winstoogmerk en van de private stichtingen.

ledere wijziging van de statuten moet binnen de maand van haar dagtekening worden bekendgemaakt in de Bijlage tot het Belgisch Staatsblad. Dit geldt ook voor iedere benoeming, ontslag of afzetting van een bestuurder.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/08/2012 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/08/2012 - Annexes du Moniteur belge

M0D 2.2

Artikel 14. § 1. De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur van ten minste drie bestuurders, lid van do vereniging. Indien de vereniging nog slechts drie leden telt, bestaat de Raad van Bestuur uit slechts twee personen.

Het aantal leden van de Raad van Bestuur moet in ieder geval altijd lager zijn dan het aantal leden dat de vereniging telt.

§ 2, De leden van de Raad van Bestuur worden door de Algemene Vergadering, uit haar midden, gekozen bij gewone meerderheid van de uitgebrachte stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde leden en zijn te allen tijde door de Algemene Vergadering met dezelfde meerderheid afzetbaar.

De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit. De kosten die zij maken bij de uitoefening van hun bestuurdersmandaat worden vergoed.

Hun mandaat loopt voor een periode van onbepaalde duur. De bestuurders, die werden aangesteld in een tussentijds opengevallen bestuursfunctie, vervullen het mandaat van de bestuurders die zij opvolgen tot de datum van de eerstvolgende Algemene Vergadering..

De bestuurders zijn verantwoording verschuldigd aan de Algemene Vergadering.

§ 3. De Raad van Bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter, twee ondervoorzitters, een secretaris en een

penningmeester. Indien de door de Raad van Bestuur gekozen ondervoorzitters, secretaris en/of

penningmeester verhinderd en/of afwezig mochten zijn, kan de Raad van Bestuur te allen tijde in hun vervanging voorzien. Bij afwezigheid en/of verhindering van de voorzitter worden zijn functies, zoals die hem bij deze statuten worden toegekend, waargenomen door één van de twee ondervoorzitters, of bij diens afwezigheid en/of verhindering door de andere ondervoorzitter, of bij afwezigheid en/of verhindering van beide ondervoorzitters, door de bestuurder die het oudst is in leeftijd.

De voorzitter is belast met de bijeenroeping van de Raad van Bestuur en met de leiding van de vergaderingen van de Raad van Bestuur en van de Algemene Vergadering.

De secretaris voert het secretariaat van de vereniging en de penningmeester doet de boekhouding en leidt de financiële verrichtingen.

De bestuurders oefenen hun mandaat uit overeenkomstig de voorschriften bepaald in deze statuten.

§ 4. De hoedanigheid van lid van de Raad van Bestuur gaat verloren indien dit lid zijn hoedanigheid van lid van de vereniging verliest ingevolge één van de in artikel 7 § 1 van deze statuten vermelde oorzaken. Deze hoedanigheid gaat eveneens verloren door ontslag, al dan niet vrijwillig, uit de Raad van Bestuur.

Teneinde bij het vacant worden van het mandaat de continuïteit in de werking van de vereniging te verzekeren, blijven de bestuurders hun mandaat behouden tot aan de eerstvolgende Algemene Vergadering waarop zal worden overgegaan tot de aanduiding van een nieuwe bestuurder.

Bij het openvallen van een mandaat van bestuurder zal de Algemene Vergadering binnen drie maanden na het vacant worden ervan, overeenkomstig het bepaalde in § 2, overgaan tot de aanstelling van een nieuwe bestuurder.

Artikel 15. § 1. De Raad van Bestuur is een collegiaal orgaan dat bijeenkomt telkens wanneer dit vereist is in het belang van de vereniging.

§ 2. De Raad van Bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter van de Raad van Bestuur of, bij diens afwezigheid en/of verhindering, door de persoon die hem ingevolge deze statuten vervangt voor de uitoefening van zijn statutaire bevoegdheden.

De Raad van Bestuur moet worden bijeengeroepen indien ten minste één derde van de leden van de Raad van Bestuur hierom verzoekt. Daartoe moeten deze leden een schriftelijk verzoek richten tot de voorzitter van de vereniging op de zetel van de vereniging, met opgave van de agendapunten die ze wensen te bespreken. De Raad van Bestuur moet dan worden bijeengeroepen binnen de maand na de kennisname van dit verzoek. Indien de Raad van bestuur nalaat deze vergadering te organiseren, zijn de verzoekers gerechtigd deze vergadering van de Raad van Bestuur zelf bijeen te roepen.

§ 3, Alle leden van de Raad van Bestuur worden ten minste acht dagen op voorhand uitgenodigd op de vergadering van de Raad van Bestuur. Deze uitnodiging gebeurt per gewone post of per e-mail en bevat de dag, het uur, de plaats van de bijeenkomst van de Raad van Bestuur en de agenda. De oproepingsbrief wordt ondertekend door de voorzitter of, bij diens afwezigheid en/of verhindering, door de persoon die hem ingevolge deze statuten vervangt voor de uitoefening van zijn statutaire bevoegdheden,

§ 4, er kan slechts van de agenda van de Raad van Bestuur worden afgeweken indien alle leden van de Raad van Bestuur, die op de vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn, hiermee akkoord gaan.

§ 5. De Raad van Bestuur mag, zo hij het noodzakelijk acht, op de bijeenkomst personen uitnodigen omwille van hun bijzondere bevoegdheid. Deze personen zullen de Raad enkel bijwonen met raadgevende stem.

Artikel 16, § 1. Ieder lid van de Raad van Bestuur kan zich op de vergadering van de Raad van Bestuur laten vertegenwoordigen door een ander lid van de Raad van Bestuur. Hiertoe is een schriftelijke volmacht vereist. Ieder lid van de Raad van Bestuur kan slechts één ander lid van de Raad van Bestuur vertegenwoordigen,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/08/2012 - Annexes du Moniteur belge

N,oD 2.2

§ 2. Elk lid van de Raad van Bestuur beschikt over één stem.

§ 3. Indien een bestuurder, rechtstreeks of onrechtstreeks, een belang van vermogensrechtelijke aard heeft dat strijdig is met een beslissing of verrichting die tot de bevoegdheid behoort van de Raad van Bestuur, moet de bestuurder dit meedelen aan de andere bestuurders voordat de Raad van Bestuur een besluit neemt.

De bestuurder met het tegenstrijdig belang verwijdert zich uit de vergadering en onthoudt zich van de beraadslaging en de stemming over de aangelegenheid waarop het betrekking heeft.

Deze procedure is niet van toepassing op gebruikelijke verrichtingen die plaatshebben onder de voorwaarden en tegen de zekerheden die op de markt gewoonlijk gelden voor soortgelijke verrichtingen.

§ 4. De Raad van Bestuur wordt voorgezeten door de voorzitter of, bij diens afwezigheid en/of verhindering, door de persoon die hem ingevolge deze statuten vervangt voor de uitoefening van zijn bevoegdheden. De Raad van Bestuur kan slechts rechtsgeldig beraadslagen indien ten minste de helft van de bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd is. Indien dit quorum niet wordt bereikt, kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen met dezelfde agenda en kan op deze tweede vergadering rechtsgeldig een beslissing worden genomen ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden van de Raad van Bestuur.

De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van de uitgebrachte stemmen. Bij staking van stemmen is het voorstel verworpen. Een onthouding wordt niet als een stem aangerekend.

§ 5. Van elke vergadering worden notulen opgemaakt die ondertekend worden door de voorzitter of, bij diens afwezigheid en/of verhindering, door de persoon die hem ingevolge deze statuten vervangt in de uitoefening van zijn statutaire bevoegdheden.

De notulen worden ingeschreven in een daartoe bestemd en op de zetel van de vereniging gehouden register.

Alle afschriften en uittreksels van de notulen worden geldig ondertekend en voor eensluidend verklaard door de voorzitter van de Raad van Bestuur of, bij diens afwezigheid en/of verhindering, door de persoon die hem ingevolge deze statuten vervangt in de uitoefening van zijn statutaire bevoegdheden.

De leden kunnen de beslissingen van de Raad van Bestuur inkijken in het register dat bewaard wordt op de zetel van de vereniging, overeenkomstig de modaliteiten die zijn vastgelegd in artikel 9 van het koninklijk besluit van 26 juni 2003 op de openbaarmaking van akten en stukken van de verenigingen zonder winstoogmerk en de private stichtingen.

Dat inzagerecht geldt niet voor derden.

Artikel 17. De Raad van Bestuur leidt de zaken van de vereniging, vertegenwoordigt deze in en buiten rechte en beschikt over alle bevoegdheden die door de wet of door deze statuten niet exclusief zijn voorbehouden aan de Algemene Vergadering.

De Raad van Bestuur heeft de volle bevoegdheid voor het stellen van alle handelingen van bestuur en het uitvaardigen van huishoudelijke reglementen met uitzondering van die welke de werking van de Algemene Vergadering betreffen.

De Raad van Bestuur heeft bovendien de meest uitgebreide bevoegdheid voor het stellen van daden van beschikking. De Raad van Bestuur kan, onder meer, zonder dat deze opsomming als exhaustief kan worden beschouwd en ongeacht aile andere bevoegdheden die voortvloeien uit de wet of uit de statuten, alle betalingen doen en ontvangen en daarvan kwijting geven of eisen, aile inbewaargevingen doen of ontvangen, aile roerende en onroerende goederen verwerven, ruilen of vervreemden, zelfs om niet, huur- en verhuurovereenkomsten zonder beperking van duur afsluiten, evenals alle andere overeenkomsten, zelfs minnelijke schikkingen, dadingen, compromissen en arbitragebedingen, alle officiële en private subsidies, tegemoetkomingen, legaten en schenkingen onder de levenden aanvaarden en ontvangen, leningen aangaan, borgstellingen doen en aanvaarden, hypotheken en aile zakelijke waarborgen verlenen, afstand doen van alle rechten en rechtsvorderingen, evenals opheffing en machtiging tot doorhaling verlenen, met of zonder kwijting van aile inschrijvingen, beslag leggen en verzet doen.

De Raad van Bestuur treedt op voor de vereniging als eiser of verweerder in alle rechtsgedingen en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen.

De Raad van Bestuur draagt er tevens zorg voor dat al de neerieggings- en openbaarmakingsformaliteiten, zoals voorgeschreven door de wet , in acht worden genomen.

De Raad van Bestuur staat in voor het bijhouden van een register van leden op de zetel van de vereniging, waarin de naam, voornamen en woonplaats van de leden worden opgenomen. Alle beslissingen betreffende toetreding, uittreding of uitsluiting van leden of iedere andere reden waardoor, ingevolge artikel 7, de hoedanigheid van lid verloren gaat, moeten door toedoen van de Raad van Bestuur worden bekendgemaakt in het register van leden binnen acht dagen nadat hij kennis heeft gekregen van het verlies van de hoedanigheid van lid.

Artikel 18. Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsmacht van de Raad van Bestuur als college, van het orgaan van dagelijks bestuur voor de handelingen van het dagelijks bestuur en van de bijzondere mandatarissen binnen de perken van hun mandaat, is de vereniging ten aanzien van derden zowel in als buiten rechte slechts rechtsgeldig verbonden door de individuele handtekening van twee bestuurders.

Deze bestuurders, die namens de Raad van Bestuur optreden, moeten ten aanzien van derden niet doen blijken van enig besluit of van enige machtiging.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/08/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Artikel 19. De Raad van Bestuur kan voor bepaalde handelingen en daden van dagelijks bestuur zijn bevoegdheid opdragen aan één of meer personen, bestuurder of effectief lid, die indien meer dan één persoon wordt aangeduid, individueel optreden. De betrokkene(n) kan (kunnen) te allen tijde ontslag nemen uit zijn (hun) functie en te allen tijde afgezet worden door de Raad van Bestuur.

Tot de daden van dagelijks bestuur worden gerekend alle handelingen die dag aan dag moeten worden verricht om de normale gang van zaken van de vereniging te verzekeren en die, wegens hun minder belang, hetzij wegens de noodzakelijkheid een onverwijlde beslissing te nemen, het optreden van de Raad van Bestuur niet vereisen of niet wenselijk maken.

De bevoegdheid van die persoon (personen) wordt vastgesteld door de Raad van Bestuur, die eveneens de duur van het mandaat bepaalt.

Het mandaat kan te allen tijde met onmiddellijke ingang door de Raad van Bestuur worden ingetrokken.

Artikel 20. De Raad van Bestuur, de bestuurder en/of de personen die de v.z.w. vertegenwoordigen en het orgaan van dagelijks bestuur kunnen, elk handelend binnen de perken van hun bevoegdheden, bepaalde van die bevoegdheden opdragen aan bijzondere mandatarissen die al dan niet lid zijn van de vereniging. Deze aangestelden van de v.z.w. moeten hun bevoegdheid te allen tijde kunnen bewijzen aan de hand van een volmacht. De gevolmachtigden verbinden de v.z.w, binnen de perken van de hun verleende volmacht.

Artikel 21. Door de bestuurders wordt geen persoonlijke verplichting aangegaan betreffende de verbintenissen van de vereniging. Hun aansprakelijkheid blijft beperkt tot het vervullen van de hun gegeven opdracht en tot de tekortkomingen in het bestuur.

Hun mandaat wordt uitgeoefend ten kostelozen titel.

Artikel 22. § 1. Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 juni tot en met 31 mei.

§ 2, Ieder jaar stelt de Raad van Bestuur de rekeningen op en bereidt een voorstel van begroting voor en " legt die, binnen zes maanden na het afsluiten van het boekjaar, ter goedkeuring voor aan de Algemene Vergadering.

De jaarrekening wordt opgemaakt overeenkomstig de bepalingen van artikel 17 van de wet.

§ 3, De Raad van Bestuur draagt er zorg voor dat de jaarrekening binnen dertig dagen na de goedkeuring neergelegd wordt ter griffe van de rechtbank van koophandel waar het verenigingsdossier gehouden wordt.

Artikel 23. Behoudens in de gevallen van gerechtelijke ontbinding en van ontbinding van rechtswege kan de Algemene Vergadering besluiten tot een ontbinding van de vereniging met inachtneming van de bepalingen dienaangaande in de wet en deze statuten.

In geval van ontbinding worden de roerende en onroerende activa, na aanzuivering van de schulden, door de Algemene Vergadering bestemd voor een doel dat overeenstemt met het statutaire doel van de vereniging.

Artikel 24. Het mandaat van bestuurder wordt verleend aan de volgende personen, met ingang van 25 juli

2012

de heer DEVROEDE Gojacques, Sollenerf 3, 1654 Huizingen

geboren te Kester op 8 januari 1948

de heer MARIEN Paul, Eikenhouw 3, 1653 Dworp

geboren te Dworp op 1 juli 1951

de heer VERSTELDT William, Eikenhouw 13, 1653 Dworp

geboren te Ukkel op 25 augustus 1954

de heer EKER Alain, Beukenlaan 3, 1653 Dworp

geboren te Halle op 7 oktober 1954

Artikel 25. Overeenkomstig artikel 19 van deze statuten draagt de Raad van Bestuur, voor handelingen en

daden van dagelijks bestuur, zijn bevoegdheden op aan de volgende personen, samen omschreven als "het

dagelijks bestuur":

de heer DI-VROEDE Gojacques, voornoemd

de heer MARIEN Paul, voornoemd

de heer VERSTELDT William, voornoemd

de heer EKER Alain, voornoemd

de heer DEVROEDE Rik, rue Frères Taymans 112, 1480 Tubize,

geboren te Anderlecht op 27-03-1979

de heer MICHIELS Pascal, Jozef Springaelstraat 78, 1651 Lot

geboren te Halle op 31 juli 1969

de heer VANDENBRANDEN Robert, Vogelpers 98, 1500 Halle

geboren te Halle op 7 juli 1972

de heer FEYTONS Bart, Boomkwekerijstraat 162, 1601 Ruisbroek

geboren te Halle op 27 april 1972

Moo 2,2

Luik B - Vervolg

Artikel 26. Het dagelijks bestuur oefent zijn mandaat uit als college en staat in voor de dagelijkse werking en praktische organisatie binnen de vereniging. Hij is evenwel te allen tijde verantwoording verschuldigd aan de Raad van Bestuur. Een lid van het dagelijks bestuur dat evenwel de collegiale beslissingen te buiten gaat, kan ; hiervoor persoonlijk verantwoordelijk gesteld worden door de Raad van Bestuur.

Artikel 27. Voor alles wat in onderhavige statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, is der wet van 27 juni 1921 van toepassing, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen.

Aldus gedaan te Dworp op 25 juli 2012 in twee originele exemplaren.

De bestuurd- " rzitt-r van de Raad van Bestuur,

_J 5

Goja ues DEVROEDE

Voor-

behouden

" aan het

Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/08/2012 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

09/08/2012
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

1111

'12139816x

1

~ ny luit. 2012

~

Griffie

Ondernemingsnr : 455.586.432

Benaming

(voluit) : V.Z.W. MISS DWORP (verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk Zetel : Eikenhouw 3, 1653 Dworp Onderwerp akte : Benoemingen

Tekst

AKTE VAN BENOEMING VAN DE BESTUURDERS, BESTUUR TE VERTEGENWOORDIGEN EN VAN DE BESTUUR

VAN DE PERSONEN GEMACHTIGD OM HETE PERSONEN BELAST MET HET DAGELIJKS

Bij beslissing van de Algemene Vergadering van de v.z bevoegdheden verleend aan de hierna vermelde personen .w. Miss Dworp van 25 juli 2012 worden volgende:

1. als bestuurder :

de heer DEVROEDE Gojacques, Sollenerf 3, 1654 Huizingen

geboren te Kester op 08-01-1948 , in de hoedanigheid van voorzitter

de heer MARIEN Paul, Eikenhouw 3, 1653 Dworp

geboren te Dworp op 01-07-1951, in de hoedanigheid van penningmeester

de heer VERSTELDT William, Eikenhouw 13,1653 Dworp

geboren te Ukkel op 25-08-1954, in de hoedanigheid van ondervoorzitter

de heer EKER Alain, Beukenlaan 3,1653 Dworp

geboren te Halle op 07-10-1954, in de hoedanigheid van ondervoorzitter-secretaris

De uitoefening van de bevoegdheden van de bestuurders gebeurt collegiaal.

2.afs personen belast met het dagelijks bestuur

de heer Gojacques DEVROEDE, voornoemd

de heer Paul MARIEN, voornoemd

de heer William VERSTELDT, voornoemd

de heer Alain EKER, voornoemd

de heer Rik DEVROEDE, rue Frères Taymans 112, 1480 Tubize

geboren te Anderlecht op 27-03-1979

de heer Pascal M1CHIELS, Jozef Springaelstraat 78, 1651 Lot

geboren te Halle op 30-07-1969

de heer Robert VANDENBRANDEN, Vogelpers 98, 1500 Halle

geboren te Halle op 07-07-1972

de heer Bart FEYT'ONS, Boomkwekerijstraat 162, 1601 Ruisbroek

geboren te Halle op 27-04-1972

Zij oefenen hun bevoegdheden collegiaal uit.

3.als personen die de vereniging kunnen vertegenwoordigen :

de heer Gojacques DEVROEDE, voornoemd

de heer Paul MARIEN, voornoemd

de heer William VERSTELDT, voornoemd

De heer Alain EKER, voornoemd

Zij oefenen die bevoegdheid individueel uit.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/08/2012 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste biz, van Luik B vermeiden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso ; Naam en handtekening.

À Voor- " behouden aaff het Belgisch Staatsblad

Luik B - Vervolg

Gedaan te Dworp op 25 juli 2012, in twee originele exemplaren.

MOD 2,2

Gojacques DEVROEDE

De bestuurder - vo " -etter van de Raad van Bestuur

fi

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/08/2012 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
MISS DWORP

Adresse
EIKENHOUW 3 1653 DWORP

Code postal : 1653
Localité : Dworp
Commune : BEERSEL
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande