MISS LEMON

Société en commandite simple


Dénomination : MISS LEMON
Forme juridique : Société en commandite simple
N° entreprise : 632.807.214

Publication

08/07/2015
ÿþ tAad PDF 11,1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

~ NEERGELEGD

2 9 JUNI "/1015

Griffie ReclacanKvan Koophandel

te iSâpue. i

nui

097231

Ondememingsnr : fee , <590 y. ,?..4

Benaming (voluit) : MISS LEMON

(verkort) :

Rechtsvorm : Gewone commanditaire vennootschap

Zetel : Waalse Baan 40 - 3080 Tervuren

(volledig adres)

Onderwerp(en) akte : Oprichting

Tekst

Uittreksel uit de notulen van de oprichtingsakte dd 01/06/2015

Heden, 1 juni 2015, te Tervuren, zijn bijeengekomen:

- Mevrouw Véronique Vergeynst, wonende te 3080 Tervuren, Waalse Baan 40,

- De heer Christophe Legendre, wonende te Frankrijk, 94130 Nogent-sur-Marne,11, Rue Curé

Carreau,

met het oog op de oprichting van de hierna genoemde vennootschap.

TITEL I - OPRICHTING

Rechtsvorm - benaming - zetel

De vennootschap wordt opgericht onder de rechtsvorm van de gewone commanditaire vennootschap en met de naam "Miss Lemon". De maatschappelijke zetel wordt voor het eerst gevestigd te 3080 Tervuren, Waalse Baan 40.

Kapitaal - aandelen - volstorting

Het maatschappelijk kapitaal is volledig geplaatst en bedraagt duizend euro (EUR 1.000,00). Het is vertegenwoordigd door 100 aandelen. Op de aandelen wordt als volgt ingetekend door de vennoten: - door een inbreng in geld door mevrouw Véronique Vergeynst ten bedrage van negenhonderdnegentig euro (EUR 990,00). Deze Inbreng in geld wordt vergoed door toekenning van negenennegentig aandelen van de vennootschap, die elk 11100" van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen.

- door een inbreng in geld door de heer Christophe Legendre ten bedrage van tien euro (EUR10,00). Deze inbreng in geld wordt vergoed door toekenning van een aandeel van de vennootschap, dat 1/100" van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigt.

De aandelen worden bijgevolg ais volgt toegekend:

- aan mevrouw Véronique Vergeynst , voornoemd: negenennegentig aandelen;

- aan de heer Christophe Legendre, voornoemd: een aandeel.

Beherende vennoten - stille vennoten

De oprichters verklaren dat de heer Christophe Legendre, voornoemd, enkel als stille vennoot Ingeschreven heeft. De vennootschap zal als beherende vennoot mevrouw Véronique Vergeynst kennen.

Duur

De vennootschap wordt opgericht voor onbepaalde duur en begint te werken vanaf het verkrijgen van de rechtspersoonlijkheid, namelijk vanaf de neerlegging van het ontledend uittreksel van deze akte op de griffie van de rechtbank van koophandel van de zetel van de vennootschap.

TITEL Il - STATUTEN

De oprichters beslissen om de statuten van de vennootschap ais volgt vast te stellen:

I. BENAMING, ZETEL, DOEL EN DUUR VAN DE VENNOOTSCHAP

ARTIKEL 1

De vennootschap heeft de vorm van een gewone commanditaire vennootschap aangenomen, onder

de benaming "Miss Lemon".

ARTIKEL 2

Op de laatste blz. van bulk B vermelden : Recto : Naam en hoedan ghé d van de instrumenterende notaris, hetz j van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Voor- l,trif ~, - vervolg Mod FOF 11.1

behouden De zetel van de vennootschap is gevestigd te 3080 Tervuren, Waalse Baan 40, Hij mag bij beslissing van de zaakvoerder naar elke plaats in België worden overgebracht.

aan het

elglsclt

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

ARTIKEL 3

De vennootschap heeft tot doel:

a) adviesverlening i.v.m. verkoop, marketing en communicatie, management en beheer;

b) beheer en organisatie van detailhandel, onder andere pop-up stores;

c) Beheer en ontwikkeling, creatie van een reis-blog.

d) het verwerven van participaties in eender welke vorm In alle bestaande of op te richten rechtspersonen en vennootschappen, het stimuleren, de planning, de coördinatie, de ontwikkeling van en de investering in rechtspersonen waarin zij al dan niet een participatie aanhoudt; De vennootschap mag alle verrichtingen stellen van commerciële, industriële, onroerende, roerende of financiële aard die rechtstreeks of onrechtstreeks met haar doel verwant zijn of de verwezenlijking ervan kunnen bevorderen. De vennootschap mag betrokken zijn bij wijze van inbreng, fusie, inschrijving of op elke andere wijze in de ondernemingen, verenigingen of vennootschappen, die een gelijkaardig, soortgelijk of samenhangend doel hebben of die nuttig zijn voor de verwezenlijking van het geheel of een gedeelte van haar maatschappelijk doel. De vennootschap mag haar doel verwezenlijken zowel in België als in het buitenland, op alle wijzen en manieren die zij het best geschikt acht.

Deze bepalingen zijn niet beperkend doch opsommend, zodat de vennootschap alle daden kan stellen, behalve deze verboden door de wetgeving terzake.

ARTIKEL 4

De vennootschap wordt opgericht voor onbepaalde tijd.

li. VENNOTEN

ARTIKEL 5

De vennootschap heeft beherende vennoten en stille vennoten. Enkel de beherende vennoten zijn hoofdelijk aansprakelijk voor alle verbintenissen namens de vennootschap aangegaan. De stille vennoten staan voor de schulden en verliezen van de vennootschap slechts in tot het bedrag dat zij beloofd hebben in te brengen.

ARTIKEL 6

Andere beherende of stille vennoten kunnen slechts na schriftelijke instemming van alle

medevennoten toetreden.

ARTIKEL 7

§ 1. - De vennoten mogen hun rechten in de vennootschap slechts na schriftelijke instemming van alle medevennoten overdragen of afstaan.

§ 2. - Zolang de vennootschap slechts twee vennoten kent, wordt de vennootschap bij het overlijden van één van de vennoten van rechtswege ontbonden, Hetzelfde geldt als de enige beherende vennoot komt te overlijden.

§ 3. - Indien de vennootschap meer dan twee vennoten telt, gaan bij het overlijden van een vennoot, zijn rechten niet over op zijn erfgenamen maar wordt hen een vergoeding, "scheidingsaandeel" genaamd, toegekend zoals hierna bepaald is onder artikel 21. Indien evenwel de enige beherende vennoot komt te overlijden, is het bepaalde onder § 2 van toepassing.

ARTIKEL 8

Iedere vennoot kan zich uit de vennootschap terugtrekken door zijn ontslag aan de overige vennoten bij aangetekende brief aan te bieden. Het ontslag heeft uitwerking zes maanden na de datum van verzending van deze brief. Na het ontslag van één van de vennoten wordt de vennootschap voortgezet onder de overige vennoten. In de volgende gevallen wordt de vennootschap evenwel van rechtswege ontbonden door het ontslag van één van de vennoten:

1) indien de vennootschap door dit ontslag éénhoofdig zou worden;

2) in het geval de enige beherende vennoot ontslag neemt.

III. MAATSCHAPPELIJK KAPITAAL

ARTIKEL 9

Bij de oprichting van de vennootschap wordt het maatschappelijk kapitaal vastgesteld op duizend

euro (EUH 1.000,00). Het is verdeeld in honderd gelijke aandelen, die elk 1/100e van het

maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen.

IV. BESTUUR -VERTEGENWOORDIGERS -CONTROLE

ARTIKEL 10

De vennootschap wordt bestuurd door de beherende vennoten, die "zaakvoerder" genoemd

worden.

ARTIKEL 11

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Voor-

behouden

aan het

belgiaclf

Staatsblad

I.rriww L - vervolg

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

Mod PDF 11.1

De vennootschap wordt tegenover derden en in rechte vertegenwoordigd door een beherend vennoot of zaakvoerder, alleen optredend. Elke beherende vennoot of zaakvoerder stelt aldus tegenover derden rechtsgeldig alle daden van bewaring, van beheer en van beschikking, mits zij tot het doel van de vennootschap behoren.

ARTIKEL 12

ledere vennoot afzonderlijk heeft de onderzoeks- en controlebevoegdheid, waardoor hij onder meer het recht heeft te allen tijde ter plaatse inzage te nemen van de boeken, brieven, notulen en in het algemeen alle documenten en geschriften van de vennootschap.

V. ALGEMENE VERGADERING

ARTIKEL 13

De algemene vergadering bestaat uit alle vennoten, zowel de beherende als de stille vennoten.

De algemene vergadering beslist over:

1) de aanvaarding van nieuwe vennoten, zowel stille als beherende;

2) de overdracht van de rechten van een vennoot aan een derde;

3) de goedkeuring van de jaarrekening en de bestemming van de winst;

4) de kwijting aan de beherende vennoten of zaakvoerders;

5) de wijziging van statuten;

6) de ontbinding van de vennootschap.

ARTIKEL 14

Alle beslissingen van de algemene vergadering worden genomen bij meerderheid van de

aanwezige stemmen.

ARTIKEL 15

Ieder aandeel heeft recht op één stem.

ARTIKEL 16

§ 1. - De algemene vergadering komt minstens eenmaal per jaar bijeen om de jaarrekening van het voorbije boekjaar goed te keuren en kwijting te verlenen aan de beherende vennoten of de zaakvoerders. Die vergadering, gewone algemene vergadering of jaarvergadering genaamd, vindt plaats ieder jaar, de laatste vrijdag van de maand mei om 17 uur op de maatschappelijke zetel. De algemene vergadering kan daarenboven in bijzondere zitting worden bijeengeroepen door iedere vennoot die oordeelt dat het belang van de vennootschap zulks vereist.

§ 2. - De vennoten moeten ten minste veertien dagen op voorhand via een brief, of elektronische mail tot de algemene vergadering worden opgeroepen. De bijeenroeping vermeldt de agenda. De oproeping tot de jaarvergadering gebeurt door de beherende vennoot of vennoten. indien alle vennoten aanwezig zijn en instemmen met de datum, het tijdstip, de plaats en de agenda van de vergadering, kan afgezien worden van de oproepingsformaliteiten.

De beraadslaging van de algemene vergadering wordt in notulen vastgelegd die ter ondertekening worden voorgelegd aan alle vennoten die de vergadering hebben bijgewoond.

VI. BOEKJAAR - JAARREKENING - RESULTAAT

ARTIKEL 17

Het boekjaar loopt van één januari tot eenendertig december van ieder jaar.

ARTIKEL 18

§ 1. - De beherende vennoten zijn ertoe gehouden om op het einde van ieder boekjaar een inventaris en een jaarrekening op te maken volgens de waarderingsregels en in de vorm en met de inhoud zoals bepaald door de wettelijke en reglementaire bepalingen terzake.

§ 2. - De algemene vergadering beslist over de bestemming van de nettowinst na belastingen van de vennootschap. De bezoldigingen van de beherende vennoten worden in mindering gebracht van de nettowinst, Die winst kan ofwel in de vennootschap gereserveerd worden met het oog op de verdere verwezenlijking van het maatschappelijk doel, ofwel als dividend uitgekeerd worden aan de vennoten. De uitgekeerde winst wordt onder de vennoten verdeeld in verhouding tot het aandelenbezit. Van de nettowinst van de vennootschap wordt elk jaar tenminste vijf ten honderd afgenomen voor de vorming van de wettelijke reserve. Deze afneming is niet langer verplicht van zodra de wettelijke reserve één/tiende van het maatschappelijk kapitaal bedraagt.

VII. ONTBINDING - TERUGTREKKING VAN EEN VENNOOT

ARTIKEL 19

§ 1. - De vennootschap wordt niet van rechtswege ontbonden door het overlijden, het ontslag, de uitsluiting, de onbekwaam verklaring of het faillissement van een vennoot, behalve als dit overlijden, ontslag, deze uitsluiting, onbekwaam verklaring of dit faillissement de enige beherende vennoot betreft of indien door dit overlijden, ontslag, deze uitsluiting, onbekwaam verklaring of dit faillissement de vennootschap nog slechts één vennoot zou tellen.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

verso : Naam en handtekening.

f.Rrtl° j:_ - vervolg Mod PDF 11.1

§ 2. - Daarnaast wordt de vennootschap ontbonden indien de algemene vergadering daartoe beslist met drie/vierde meerderheid van de aanwezige stemmen.

ARTIKEL 20

ln geval van ontbinding wordt een vereffenaar aangesteld die zal handelen overeenkomstig de bepalingen van artikel 181 en volgende van het Wetboek van Vennootschappen en het hierna bepaalde onder artikel 21.

ARTIKEL 21

In alle gevallen van ontbinding wordt het netto-actief van de vennootschap, bestaande uit de bezittingen van de vennootschap na aftrek van alle schulden aan derden, verdeeld onder de vennoten in verhouding tot hun aandelenbezit.

In geval van uittreding of overlijden van een vennoot zonder dat dit van rechtswege de ontbinding van de vennootschap met zich meebrengt, heeft de uittredende vennoot of hebben de erfgenamen van de overleden vennoot recht op een scheidingsaandeel dat overeenstemt met hun deel in het netto-actief, berekend naar evenredigheid met het aandelenbezit. Dit scheidingsaandeel moet door de vennootschap ten vroegste zes maanden en ten laatste twaalf maanden na de uittreding of na het overlijden betaald worden aan de uitgetreden vennoot of aan de erfgenamen van de overleden vennoot.

VIII. DIVERSE BEPALINGEN

ARTIKEL 22

Voor al wat niet voorzien is in deze statuten wordt verwezen naar de terzake geldende wettelijke

bepalingen en in het bijzonder naar het Wetboek van Vennootschappen.

TITEL III - OVERGANGSBEPALINGEN

Na het vaststellen van de statuten, worden door de oprichters-vennoten nog volgende

vaststellingen gedaan en beslissingen genomen:

Bestuur - vertegenwoordiging

De vennootschap telt slechts één beherende vennoot, namelijk mevrouw Véronique Vergeynst,

voornoemd, die de vennootschap ingevolge de statuten rechtsgeldig kan verbinden tegenover

derden en in rechte.

Eerste boekjaar en jaarvergadering

Het eerste boekjaar neemt een aanvang vanaf het verkrijgen van de rechtspersoonlijkheid en zal

lopen tot 31 december 2016. De eerste jaarvergadering zal plaatsvinden de laatste vrijdag van de

maand mei 2017.

Overname verbintenissen

De beherende vennoot verklaart dat de vennootschap alle verbintenissen overneemt die sinds april

2015 door haar zijn aangegaan in naam van de vennootschap in oprichting.

Registratie en neerlegging

Aan de beherende vennoot wordt opdracht gegeven om voorliggende akte ter registratie aan te

bieden, alsook bij ontledend uittreksel neer te leggen op de griffie van de rechtbank van

koophandel te Brussel.

Aldus opgemaakt te Tervuren op 1 juni 2015, in drie exemplaren, één voor elke vennoot en één

exemplaar dat ter registratie zal worden aangeboden.

Tegelijk neergelegd oprichtingsakte dd 01/06/2015

Véronique Vergeynst

Beherend vennoot

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notes, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het gelgisoht Staatsblad

Coordonnées
MISS LEMON

Adresse
WAALSE BAAN 40 3080 TERVUREN

Code postal : 3080
Localité : TERVUREN
Commune : TERVUREN
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande