MUSEUM, ERFGOED EN TOERISME HALLE, AFGEKORT : MET

Association sans but lucratif


Dénomination : MUSEUM, ERFGOED EN TOERISME HALLE, AFGEKORT : MET
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 543.509.806

Publication

24/12/2013
ÿþMOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

verklaren bij deze akte een vereniging zonder winstoogmerk op te richten, overeenkomstig de Wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002 en latere wetswijzigingen, die rechtspersoonlijkheid verleent aan de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, waarvan zij de statuten als volgt samenstellen:

Naam, Zetel en Doel

Artikel 1.  De vereniging zonder winstoogmerk draagt de naam Museum, Erfgoed en Toerisme Halle, afgekort als MET. Het is een gemeentelijk extern verzelfstandigd agentschap in privaatrechtelijke vorm zoals bedoeld in artikel 226 van het Gemeentedecreet (verder afgekort als  GD ). Ze wordt hierna  de vereniging genoemd. Artikel 2.  De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd te Halle, in het historisch stadhuis, Grote Markt 1 bus 1 te 1500 Halle, gelegen in het gerechtelijk arrondissement Brussel.

Artikel 3.  De vereniging stelt zich tot doel om het leven van Halle in de regio te ontdekken, te bewaren en te verbeelden voor inwoners en bezoekers. De vereniging is belast met het verwezenlijken van welbepaalde beleidsuitvoerende taken van gemeentelijk belang, met name

het bijdragen tot de ontwikkeling, promotie en kwaliteitsbewaking van het toeristische aanbod van Halle.

De ondergetekenden:

Stad Halle, 0207.535.458, Oudstrijdersplein 18, 1500 Halle, vertegenwoordigd door Marc Snoeck

Ulrike Dehaeseleer Arthur Puesstraat 18 1502 Halle

Erik Dereymaeker Steenweg naar Alsemberg 877 1654 Beersel

Peter François Beertsestraat 45 1500 Halle

Marcel Franssens Steenstraat 33/a 1500 Halle

Guy Lernout Kornijkveld 3 1501 Halle

Ignaas Lindemans Bergensesteenweg 69 1500 Halle

Christa Petit Baesberg 7 1502 Halle

Paul Poels Dokter Spitaelslaan 51 1502 Halle

Christian Reumont Sentier de Messines 100 7090 Braine-le-Comte

Ghislain Stas Beukenstraat 78 1502 Halle

Betty Tordeur Kornijkveld 16 1501 Halle

Renaat Uyttersprot Zavelstraat 10 1500 Halle

Annie Van Elsuwé Beukenstraat 55 1502 Halle

Jef Van Schuerbeek Nijvelsesteenweg 236 1500 Halle

Dirk Vandenplas Baesberg 7 1502 Halle

Anne-Marie Vanvolsem Justus Lipsiuslaan 13 1500 Halle

Lutgarde Vanvolsem Groeningenstraat 1 1500 Halle

Johan Vencken Sollenbeemd 3 1500 Halle

Jan Villé Villalaan 87 1500 Halle

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : Museum, Erfgoed en Toerisme Halle

België

Onderwerp akte : Oprichting

*13308139*

(afgekort) : MET

Rechtsvorm: : Vereniging zonder winstoogmerk

Luik B

Zetel : Grote Markt 1

0543509806

1500

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Halle

Griffie

Neergelegd

20-12-2013

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

het bijdragen tot de zorg voor het materieel en immaterieel erfgoed van Halle, met inbegrip van het behoud en beheer, de verrijking, het onderzoek, de ontsluiting en de presentatie van museumcollecties.

de samenwerking op het gebied van toerisme en erfgoed met alle betrokken partners gestalte te geven. De vereniging is hiertoe gemachtigd door de gemeente overeenkomstig artikel 245 van het Gemeentedecreet en onder de voorwaarden van het Gemeentedecreet, zoals verder uitgewerkt in deze statuten. Overeenkomstig artikel 247 van het gemeentedecreet sluiten de vereniging en het stadsbestuur van Halle daarover een samenwerkingsovereenkomst.

Leden

Artikel 4.  De vereniging heeft minstens drie effectieve leden, die onder onderstaande categorieën vallen:

1° Het stadsbestuur van Halle, lid van rechtswege, vertegenwoordigd door de schepen(en) bevoegd voor erfgoed en/of toerisme of diens vervanger(s).

2° Gewone leden of vertegenwoordigers van gebruikers & filosofische strekkingen in de zin van het cultuurpactdecreet, die betrokken zijn bij de bevordering van toerisme en erfgoed in Halle.

Artikel 5.  Personen en organisaties die de doelen van de vereniging onderschrijven kunnen deelnemen in de vereniging als toegetreden lid, met louter adviserende stem in de Algemene Vergadering.

Artikel 6.  Een kandidaat-lid dient zijn gemotiveerde kandidatuur in bij de Raad van Bestuur.

Artikel 7.  Elk lid van een vereniging is vrij uit te treden door het schriftelijk indienen van zijn ontslag bij de Raad van Bestuur. De uitsluiting van een lid kan slechts door de Algemene Vergadering worden uitgesproken met een meerderheid van twee derde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde effectieve leden. Een lid dat ontslag neemt of dat wordt uitgesloten, heeft geen aanspraak op het bezit van de vereniging.

Artikel 8.  De vertegenwoordigers van de gemeente in de organen of de leden die deelnemen op grond van hun hoedanigheid als gemeentelijk vertegenwoordiger, zijn van rechtswege ontslagnemend bij het verlies van die hoedanigheid.

Middelen

Artikel 9.  Middelen

De vereniging vindt haar middelen in toelagen van openbare besturen, giften van particuliere instellingen of personen, prestaties van aangeslotenen of derden en uit welke andere opbrengsten ook. De leden zijn geen bijdrage verschuldigd.

Artikel 10.  Bij ontbinding van de vereniging wordt haar vermogen overgedragen aan de Stad Halle. Op voorstel van de vereniging kan de museale collectie overgedragen worden aan een andere vereniging of andere verenigingen met een gelijkaardig doel.

Algemene vergadering

Artikel 11.  Overeenkomstig artikel 246 §2 van het GD worden de vertegenwoordigers van de stad in de Algemene Vergadering (verder afgekort als  AV ) door de gemeenteraad uit zijn leden gekozen. De vertegenwoordigers van de stad handelen overeenkomstig artikel 246§2 GD overeenkomstig de instructies van de gemeenteraad. De agenda van de AV wordt ter kennis gegeven aan de Gemeenteraad binnen een tijdsbestek dat garanties biedt dat de Gemeenteraad kennis heeft kunnen nemen van de vooropgestelde agendapunten en de Gemeenteraad voldoende tijd heeft gekregen om zich te kunnen uitspreken over de agendapunten van de eerstvolgende AV. Deze bepaling geldt onverminderd de door de VZW-wetgeving voorziene minimumtermijn van 8 dagen waarbinnen alle leden van de AV van tevoren schriftelijk worden opgeroepen voor de AV. De agenda wordt bij de oproeping gevoegd.

Artikel 12.  De stad beschikt overeenkomstig het GD, over de meerderheid van de stemmen in de AV. De gewone leden zoals bedoeld in artikel 4, 2° hebben elk één stem in de AV. De toegetreden leden uit artikel 5 hebben enkel een adviserende stem.

Artikel 13.  De AV komt tenminste 2 maal per jaar samen, waarvan één keer om de rekening van het voorbije jaar goed te keuren, en één keer om de begroting van het komende jaar goed te keuren.

Artikel 14.  De AV wordt schriftelijk door de raad van bestuur bijeengeroepen in de gevallen bepaald bij de wet of deze statuten of wanneer ten minste één vijfde van de effectieve leden het vraagt. Alle leden worden ten minste acht dagen tevoren voor de algemene vergadering opgeroepen. De agenda wordt bij de oproeping gevoegd. Elk voorstel, ondertekend door ten minste één twintigste van de effectieve leden, wordt op de agenda gebracht. De gewone leden zoals bedoeld in artikel 4, 2° kunnen zich op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen door een ander lid of door een persoon die geen lid is. Elke aanwezige op de AV kan behalve zichzelf slechts één ander lid vertegenwoordigen.

Artikel 15.  De AV kan niet geldig vergaderen als het stadsbestuur niet vertegenwoordigd is.

Artikel 16.  Een besluit van de AV is vereist voor:

1° de wijziging van de statuten;

2° de benoeming en de afzetting van de bestuurders;

3° de benoeming en de afzetting van de commissarissen;

4° de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

5° de goedkeuring van de begroting en van de rekening;

6° de ontbinding van de vereniging;

7° de uitsluiting van een lid;

8° het bepalen van de bezoldiging van de commissarissen indien een bezoldiging wordt toegekend;

9° de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk;

10° in alle gevallen waar de statuten het vereisen.

Artikel 17.  Over een statutenwijziging kan de AV alleen op geldige wijze beraadslagen en besluiten wanneer de wijzigingen uitdrukkelijk zijn vermeld in de oproeping en wanneer ten minste twee derde van de effectieve leden

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

op de vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Een wijziging kan alleen worden aangenomen met een meerderheid van twee derde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde effectieve leden. Wanneer de wijziging evenwel betrekking heeft op het doel of op de doeleinden waarvoor de vereniging is opgericht, kan zij alleen worden aangenomen met een meerderheid van vier vijfde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde effectieve leden.

Ingeval op de eerste vergadering minder dan twee derde van de effectieve leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, die geldig kan beraadslagen en besluiten alsook de wijzigingen aannemen met de meerderheden bedoeld in het tweede of het derde lid ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde effectieve leden. De tweede vergadering mag niet binnen vijftien dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden.

Artikel 18.  De besluiten van de AV liggen ter inzage van de leden en belanghebbende derden op de maatschappelijke zetel van de vereniging.

Raad van Bestuur

Artikel 19.  Een meerderheid van de leden van de RvB wordt voorgedragen door het stadsbestuur. De leden die de stad voordraagt zijn voor ten hoogste 2/3 van hetzelfde geslacht. Deze voordracht waarborgt elke fractie een vertegenwoordiging.

Artikel 20.  Een minderheid van de leden van de RvB wordt voorgedragen door de gewone leden uit artikel 4, 2°, als vertegenwoordigers van gebruikers & filosofische strekkingen in de zin van het cultuurpact die betrokken zijn bij de bevordering van museum, toerisme en erfgoed in Halle.

Artikel 21.  De algemene vergadering beslist over de benoeming en de afzetting van de bestuurders. Artikel 22.  Het mandaat van bestuurder neemt een einde:

1° bij overlijden of rechtsonbekwaamheid van een bestuurder;

2° bij afzetting door de algemene vergadering.

3° door het vrijwillig ontslag van een bestuurder, betekend aan de voorzitter van de raad van bestuur; 4° bij de volledige vernieuwing van de gemeenteraad.

Artikel 23.  Ingeval van tussentijdse vacature benoemt de algemene vergadering een nieuwe bestuurder, die het mandaat van zijn voorganger voltooit. De bestuurders waarvan het mandaat verstrijkt, blijven in functie tot op het ogenblik dat in hun vervanging is voorzien.

Artikel 24.  De leden van de RvB die geen lid zijn van de AV hebben het recht de AV bij te wonen, doch enkel met adviserende stem.

Artikel 25.  De RvB kan slechts beraadslagen en besluiten, wanneer de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. De besluiten worden genomen bij eenvoudige meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde bestuurders.

Artikel 26.  De raad van bestuur kan een voorzitter en een secretaris die voor de goede werking van de vereniging noodzakelijk is, kiezen.

De ambtsbeëindiging van deze gemachtigde personen kan geschieden

a) op vrijwillige basis door de gemachtigde zelf door een schriftelijk ontslag in te dienen bij de raad van bestuur

b) door afzetting door de raad van bestuur.

Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de raad van bestuur als college, is de vereniging in en buiten rechte rechtsgeldig vertegenwoordigd door de voorzitter of de secretaris, die alleen kunnen handelen. Slotbepalingen Artikel 27.  De vereniging is onderworpen aan dezelfde wetgeving inzake overheidsopdrachten en formele motivering en openbaarheid van bestuur als de gemeenten.

Artikel 28.  Voor al wat niet in deze statuten is opgenomen, wordt verwezen naar de regelgeving uit de VZW-Wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 en latere wetswijzigingen en het Gemeentedecreet van 15 juli 2005.

Aldus opgemaakt op de stichtingsvergadering van 11/12/2013.

De algemene vergadering van 11/12/2013 heeft volgende personen tot bestuurder benoemd:

Bekaert Paula, Koningin Elisabethlaan 2, 1500 Halle, geboren op 04/01/1960, te Halle

Charlier Kris, Vondel 6, 1500 Halle, geboren op 09/12/1946, te Etterbeek

Danau Eliane, Devlemincklaan 27, 1500 Halle, geboren op 13/06/1945, te Leerbeek

Devillé Marc, Kornijkveld 16, 1501 Buizingen, geboren op 20/01/1952, te Lembeek

Devillé Dries, Kleemstraat 36, 1500 Halle, geboren op 05/06/1988, te Brussel

Mattot Anne, Ninoofsesteenweg 166, 1500 Halle, geboren op 08/08/1962, te Halle

Mestdag Anne-Marie, Brusselsesteenweg 196, 1500 Halle, geboren op 10/07/1962, te Halle

Pissens Jack, Krekelenberg 21, 1500 Halle, geboren op 07/10/1964, te Halle

Snoeck Marc, Brusselsesteenweg 196, 1500 Halle, geboren op 13/01/1954, te Antwerpen

Vandenbroecke Bram, Suikerkaai 3, 1500 Halle, geboren op 22/02/1983, te Brugge

Franssens Marcel, Steenstraat 33/a, 1500 Halle, geboren op 05/09/1937, te Hasselt

Poels Paul, Dokter Spitaelslaan 51, 1502 Lembeek, geboren op 06/04/1948, te Nederokkerzeel

Van Elsuwé Annie, Beukenstraat 55, 1502 Lembeek, geboren op 10/09/1947, te Drogenbos

Van Schuerbeek Jef, Nijvelsesteenweg 236, 1500 Halle, geboren op 11/10/1951, te Opbrakel

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

Dereymaeker Erik, Alsembergsesteenweg 87, 1654 Beersel, geboren op 01/01/1959, te Halle

Vandenplas Dirk, Baesberg 7, 1502 Lembeek, geboren op 17/07/1963, te Halle

Lernout Guy, Kornijkveld 3, 1501 Halle, geboren op 25/04/1946, te Halle

De RvB bestuurt de vereniging en vertegenwoordigt haar in en buiten rechte.

De RvB kan slechts beraadslagen en besluiten, wanneer de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. De besluiten worden genomen bij eenvoudige meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde bestuurders.

De raad van bestuur heeft onder zijn leden de volgende functie verdeeld en in die functie benoemd: Voorzitter: Snoeck Marc, Brusselsesteenweg 196, 1500 Halle, geboren op 13/01/1954, te Antwerpen

De raad van bestuur heeft eveneens aangesteld als gemachtigde die rechtsgeldig de vereniging kan verbinden: Secretaris: Kerckhof Ward, Neeralfenestraat 2, 1740 Ternat, geboren op 28/08/1980, te Kortrijk

Te Halle,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de raad van bestuur als college, is de vereniging in en buiten rechte rechtsgeldig vertegenwoordigd door de voorzitter of de secretaris, die alleen kunnen handelen.

Kerckhof Ward Secretaris

Coordonnées
MUSEUM, ERFGOED EN TOERISME HALLE, AFGEKORT …

Adresse
GROTE MARKT 1, BUS 1 1500 HALLE

Code postal : 1500
Localité : HALLE
Commune : HALLE
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande