MWRACING

Association sans but lucratif


Dénomination : MWRACING
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 833.796.360

Publication

28/02/2011
ÿþMal 2.7

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Neergelegd ter griffie der

Rechtbank van Koophandel

te Leuven, de 1 6 FEB. 2011

DE GRIFFIER,

Griffie

*3103Y700*

Vr beha aai Bel Stae

r

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Ondernemingsnr : 0S33 Pi& . 34e)

Benaming

(voluit) : MWRacing

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Distelstraat 48, 3300 Tienen

Onderwerp akte : oprichting - benoeming bestuurders

De ondergetekenden :

1. Filip Wertoy, arbeider, Distelstraat 48, 3300 Tienen

2. Romain Wertoy, arbeider, Seringenhof 6/1, 3300 Tienen

3. Kevin Moens, arbeider, St-Truidensesteenweg 5, 3300 Tienen

allen van Belgische nationaliteit, zijn overeengekomen een vereniging zonder winstoogmerk richten, waarvan de statuten als volgt zijn samengesteld te

Artikel 1 : Naam

De vereniging wordt genoemd : "MWRacing"

Artikel 2 : Maatschappelijke zete I

De vereniging is gevestigd te 3300 Tienen, Distelstraat 48. De vereniging ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Leuven. Alle stukken voorgeschreven door de VZW-wetgeving worden neergelegd in het dossier bijgehouden op de griffie van de rechtbank van koophandel van het voornoemd gerechtelijk arrondissement.

Artikel 3 : Doel

De vereniging heeft tot doel : het aanmoedigen van de motorsport, het deelnemen aan en het organiseren van gemotoriseerde wedstrijden onder allerlei vorm en het organiseren van allerlei activiteiten tot het bekomen van inkomsten om het doel te financieren.

Zij mag eveneens alle activiteiten ondernemen die dit doel kunnen bevorderen.

Zij kan tevens op bijkomstige wijze handelsdaden stellen, enkel voor zover de opbrengsten hiervan uitsluitend besteed worden aan het doel waarvoor zij werd opgericht.

Artikel 4 : Duur

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur, maar kan ten aller tijde worden ontbonden.

Artikel 5 : Leden

Het aantal leden is onbeperkt, maar moet ten minste drie bedragen. De oprichters zijn de eerste werkelijke leden van de vereniging. De vereniging kan werkelijke en toegetreden leden tellen. De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering, komt uitsluitend toe aan de werkelijke leden. Werkelijke leden zijn diegenen wiens naam is vermeld in het ledenregister dat op de zetel van de vereniging wordt bijgehouden.

Toegetreden leden zijn enkel aangesloten om te kunnen genieten van de eventuele activiteiten van de VZW. Zij hebben geen stemrecht op de algemene vergadering. De rechten en plichten van de toegetreden leden worden ingeschreven in het huishoudelijk reglement.

Artikel 6 : Toetreding van leden

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/02/2011- Annexes du Moniteur belge

Iedere natuurlijke persoon of rechtspersoon kan door de raad van bestuur worden aanvaard. De raad van bestuur zal zich bij het nemen van haar beslissing houden aan de voorschriften, zoals die desgevallend zijn opgenomen in het huishoudelijk reglement.

Artikel 7 : Ontslag van leden

Elk lid of toegetreden lid kan ten aller tijde ontslag nemen uit de vereniging mits het verzenden van een

aangetekend schrijven aan de raad van bestuur.

Artikel 8 : Lidgeld

Het jaarlijks lidgeld wordt vastgesteld op maximum 100 euro. Dit bedrag wordt jaarlijks geïndexeerd bij het begin van het boekjaar op basis van de index der consumptieprijzen. Basisindex is deze van de maand december 2010. De nieuwe index is deze van de maand december voorafgaand aan de aanpassing. De algemene vergadering bepaalt binnen voormelde grens het lidgeld, jaarlijks en op voorstel van de raad van bestuur.

Artikel 9 : Aansprakelijkheid der leden

In geen enkel geval zijn de leden persoonlijk aansprakelijk voor de verbintenissen van de vereniging.

Artikel 10 : Algemene vergadering

De algemene vergadering wordt samengesteld uit alle werkelijke leden. De raad van bestuur kan beslissen om ook de toegetreden leden uit te nodigen tot de algemene vergadering, doch de toegetreden leden bezitten uitsluitend een raadgevende stem.

De algemene vergadering vindt jaarlijks plaats, ten laatste op 31 mei.

De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur.

De bevoegdheden van de algemene vergadering zijn :

- wijziging van de statuten

- benoeming en ontslag van de bestuurders

- desgevallend benoeming en ontslag van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging in geval

een bezoldiging wordt toegekend

- kwijting aan bestuurders en commissarissen

- goedkeuring van jaarrekening en begroting

- ontbinden van de vereniging

- de uitsluiting van een lid

De leden worden uitgenodigd op de algemene vergadering door de voorzitter van de raad van bestuur. Zij mogen zich laten vertegenwoordigen door een ander lid. Ieder lid mag slechts houder zijn van één volmacht.

De uitnodigingen worden gedaan bij eenvoudig schrijven of email en dit ten minste acht dagen vôôr de vergadering. De uitnodigingen maken melding van de agenda.

Buiten de gevallen voorzien in artikel 8,12 en 20 van de wet van 27 juni 1921 (statutenwijziging, uitsluiting lid, ontbinding van de vereniging), kan de vergadering geldig beslissen over de punten die niet op de agenda voorkomen.

Behoudens de gevallen waarin de wet van 17 juni 1921 anders over beschikt (wijziging statuten : vereiste aanwezigheid : twee derde, vereiste stemmen : twee derde; wijziging doel : vereiste aanwezigheid : twee derde, vereiste stemmen : eenparigheid); uitsluiting van een lid : gewone meerderheid, vereiste stemmen : twee derde; ontbinding vereniging : vereiste aanwezigheid : twee derde; vereiste stemmen : twee derde), is de vergadering geldig samengesteld zo de helft plus één van de leden aanwezig is.

De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid.

De beslissingen van de vergadering worden genoteerd in een register van de akten van de vereniging, onder de vorm van notulen, ondertekend door een lid van de raad van bestuur. Dit register wordt bewaard op de maatschappelijke zetel.

ledere wijziging van statuten of benoeming en ontslag van bestuurders, moet binnen de maand gepubliceerd worden in het bijvoegsel van het Belgisch Staatsblad.

Artikel 11 : Raad van bestuur

De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur van ten minste drie leden, door de algemene vergadering voor onbepaalde tijd benoemt en ten aller tijde door haar afzetbaar. Als de vereniging maar drie leden telt, dan zal de raad van bestuur slechts uit twee personen bestaan.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/02/2011- Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/02/2011- Annexes du Moniteur belge

Indien de algemene vergadering geen taakverdeling bepaalt, kan de raad van bestuur onderling een taakverdeling opstellen.

De raad van bestuur heeft de meest uitgebreide machten om de vereniging te beheren en te besturen. Hij kan onder meer, zonder dat deze opsomming beperkend is of ongeacht alle ander machten die voortvloeien uit de wet of de statuten : alle daden stellen en contracten afsluiten, minnelijke regelingen treffen, alle roerende of onroerende goederen verwerven, ruilen, verkopen of met hypotheek bewaren, leningen afsluiten, huurcontracten van om het even welke duur afsluiten, legaten, subsidies, schenkingen en overdrachten aanvaarden, aan alle rechten verzaken, alle machten verlenen aan de door hem aangewezen mandatarissen die al dan niet lid zijn, de vereniging in rechte vertegenwoordigen zowel als eiser dan ais verweerder.

De raad van bestuur benoemt zelf, of door een mandataris, alle agenten, bedienden en leden van .het personeel van de vereniging en ontslaat ze, int alle sommen en waarden of eist ze op. Om geldig te zijn moeten alle akten en bescheiden die de vereniging binden en die de som van 5.000,00 overtreffen, getekend zijn door twee bestuurders.

De bestuurders nemen in de uitoefening van hun functie, geen enkele persoonlijke verplichting op zich en zijn slechts verantwoordelijk voor de uitoefening van hun mandaat. Dit wordt kosteloos uitgeoefend

De raad van bestuur vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die hij nodig acht.

Artikel 12 : Diverse bepalingen

Het boekjaar loopt van één januari tot 31 december.

Elk jaar moet de raad van bestuur aan de gewone algemene vergadering rekenschap geven over zijn beleid tijdens het afgelopen dienstjaar. De raad stelt de rekening op van het vorige jaar en maakt de begroting op voor het volgende jaar. Beide worden elk jaar ten laatste zes maanden na de afsluiting van het boekjaar onderworpen aan de goedkeuring van de algemene vergadering.

Bij ontbinding van de vereniging wijst de algemene vergadering één of meerdere vereffenaars aan, bepaalt hun machten alsook de bestemming die aan de goederen van de vereniging zal gegeven worden. Deze bestemming zal noodzakelijk plaatsgrijpen in het kader van het doel van de vereniging.

De oprichters geven volmacht aan Coenen Carl, Langveldstraat 2c, te 3380 Bunsbeek, met mogelijkheid tot in de plaatsstelling, alle formaliteiten te vervullen betreffende de registratie van de vennootschap bij alle openbare en private besturen. en om de vereniging te vertegenwoordigen bij de administratie der belastingen en alle andere openbare en private besturen.

Alle vermelde stichters van de VZW "MWRacing" zijn na de oprichting dd 7 februari 2011 bijeengekomen in

een algemene vergadering en beslissen met eenparigheid van stemmen de volgende personen aan te stellen

als bestuurder :

- Filip Wertoy, arbeider, Distelstraat 48, 3300 Tienen

- Kevin Moens, arbeider, St-Truidensesteenweg 5, 3300 Tienen

allen van Belgische nationaliteit.

Opgemaakt te Tienen, op 7 februari 2011

Filip Wertoy Romain Wertoy Kevin Moens

oprichter oprichter oprichter

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
MWRACING

Adresse
DISTELSTRAAT 48 3300 TIENEN

Code postal : 3300
Localité : TIENEN
Commune : TIENEN
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande