NANRI

Association sans but lucratif


Dénomination : NANRI
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 808.709.784

Publication

28/09/2011
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

" 11146569"

~ r ussEL

~ SEP ~~~9rif-

GFie

t.~_

Ondernemingsnr : 808.709.784

Benaming

(voluit) : Vanakam Children

(verkort) :

.Rechtsvoren : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Vanderschrickstraat 59, 1060 Brussel

Onderwer z akte : Wijziging statuten; ontslag en benoeming bestuurders

Uittreksel uit de buitengewone algemene vergadering van 23 april 2011:

1.Statutenwijziging

De algemene vergadering besluit, met unanimiteit, de statuten te vervangen door de tekst als volgt:

Art. 1

De vereniging draagt de naam "Nanti" en neemt de vorm aan van een vereniging zonder winstoogmerk.

De naam zal steeds gevolgd of voorafgegaan worden door "VZW".

Art. 2

De zetel van de vereniging is gevestigd te 1750 Lennik, Albert Vanderkelenstraat 5. Aldus is zij gevestigd in

het Hoofdstedelijk Brussels gewest, in het gerechtelijk arrondissement Brussel.

Art. 3

De vereniging heeft tot doel projecten in ontwikkelingslanden te ondersteunen.

Visie

Nanti vzw profileert zich als volwaardige partner van de buitenlandse organisaties die ze ondersteunt. Door een nauwe betrokkenheid centraal te plaatsen in het hele proces, blijft de eigenheid en waardigheid van eenieder gevrijwaard. We hechten veel belang aan een directe en persoonlijke dialoog met de lokale initiatiefnemers, waarbij hun waarden, doelstellingen en methodes het uitgangspunt zijn. In onze activiteiten plaatsen we armoede- en discriminatiebestrijding op de voorgrond, wat aansluit bij de millenniumdoelstellingen van de VN. Hierbij is het doel steeds om de zelfredzaamheid van kwetsbare groepen te ontwikkelen.

Door twee werelden samen te brengen willen we verbondenheid creëren, die mensen ertoe aanzet niet weg te kijken, maar stil te staan bij de moeilijke omstandigheden waarin zovelen leven.

Missie

Nanri vzw steunt lokale projecten van autonome non-profit organisaties in gebieden waar de civiele maatschappij nood heeft aan een ruggensteun. Zo wilt ze beginnende organisaties bijstaan in hun weg naar zelfredzaamheid. Om de continuïteit van de lokale projecten te garanderen biedt Nanri vzw ondersteuning aan in de vorm van fondsen, logistiek en een constructieve opvolging. Om dit te realiseren, kan Nanti vzw rekenen op een brede waaier van vrijwilligers die zich zowel in België als in de partnerlanden inzetten.

Daarnaast biedt ze aan gemotiveerde vrijwilligers de kans een buitenlandse ervaring op te doen door te werken aan doelstellingen gericht op de behoeften van de partnerorganisatie.

Ten slotte streeft Nanri vzw een sensibilisering op twee vlakken na. Enerzijds wil ze sociaal-cultureel gevoelige thema's aankaarten bij partnerorganisaties om een opbouwende dialoog te bewerkstelligen. Anderzijds sensibiliseert Nanti vzw in België door mensen gevoelig te maken voor de problematiek waarmee de verschillende partners worden geconfronteerd.

Nanri vzw kiest er bewust voor om kleinschalige lokale projecten te ondersteunen waarmee een nauwe en persoonlijke relatie wordt opgebouwd. Door deze aanpak kan direct worden ingespeeld op de wensen en noden van de partner. Bovendien wordt Nanri vzw gekenmerkt door transparantie, efficiëntie en de maximale aanwending van de middelen. Tegelijkertijd onderscheidt Nanri vzw zich van andere vrijwilligersorganisaties door haar laagdrempeligheid.

Op de laatste blz. van luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris. hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/09/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

We dromen van een wereld waarin alle mensen ongeacht geslacht, etniciteit, levensbeschouwing of sociale status de mogelijkheden bezitten om persoonlijk geluk en welzijn na te streven. We willen meewerken aan een toekomst waarin iedereen toegang heeft tot onderwijs, gezondheidszorg, voeding en water, vrij van zorgen kan leven; eigen capaciteiten ontwikkelen; en waarin ieders integriteit gerespecteerd wordt. in een ideale wereld zouden organisaties zoals Nanri vzw overbodig zijn.

De Vereniging is bevoegd om in ondergeschikte orde handelsdaden te stellen voorzover deze in overeenstemming zijn met het doe! omschreven in het eerste lid en voorzover de winst gebruikt wordt om dit doet te bereiken. Zij kan aile roerende en onroerende goederen die zij voor het verwezenlijken van haar doel nodig heeft, bezitten of verkrijgen en er alle eigendomsrechten en andere zakelijke rechten op uitoefenen.

Zij kan daartoe alle nuttige rechtshandelingen en daden stellen, en onder meer overeenkomsten sluiten, personeel aanwerven, contracten ondertekenen, verzekeringspolissen afsluiten, goederen in huur nemen, dit alles zowel in binnen- als in buitenland.

Zij kan subsidies verwerven, zowel van de overheid als van private instellingen, aan sponsoring doen en vertegenwoordigers uitzenden in binnen- en buitenland en zelf als vertegenwoordiger optreden.

Art. 4.

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde tijd.

Titel 3: LEDEN

Art. 5.

De vereniging bestaat uit leden, met deskundigheid en/of interesse voor het doel en de activiteiten van de

vereniging.

De vereniging telt ten minste vier leden.

Art. 6.

Ais lid kan tot de vereniging toetreden elke natuurlijke persoon of rechtspersoon, evenals openbare besturen, die door de raad van bestuur als zodanig worden toegelaten.

Wie lid wil worden, dient zijn verzoek om toelating schriftelijk te richten aan de raad van bestuur. Dit schriftelijke verzoek kan gebeuren per brief of per e-mail.

Oe raad van bestuur beslist vrij over elk verzoek tot toetreding.

De raad van bestuur kan op door hem te bepalen voorwaarden niet-werkende leden tot de vereniging toelaten. Slechts indien hij de toetreding van een kandidaat lid weigert, moet hij zijn motivering kenbaar maken aan de verzoeker. Tegen zijn beslissing staat enkel voor een kandidaat-lid beroep open bij de eerstvolgende algemene vergadering. Dit beroep moet worden ingediend bij de raad van bestuur binnen de maand na de kennisgeving van de weigering.

Art. 7.

De leden van de vereniging zijn verplicht:

a) De statuten en het huishoudelijk reglement van de vereniging, alsook de besluiten van haar organen na te leven.

b) De belangen van de vereniging of één van haar organen niet te schaden.

Art.8.

Elk lid kan ten allen tijde ontslag nemen uit de vereniging mits het opsturen van een schriftelijk ontslag bij

gewoon schrijven, fax of e-mail aan de raad van bestuur.

Tot uitsluiting van een lid kan alleen door een algemene vergadering worden besloten, met tweederde meerderheid der aanwezige en vertegenwoordigde stemmen en nadat het lid is gehoord, althans opgeroepen.

In afwachting van de beslissing omtrent de uitsluiting van een lid, kan de raad van bestuur het lidmaatschap schorsen van de persoon die de verplichtingen opgelegd aan de leden in artikel 8, op emstige wijze schendt.

De schorsing zal per aangetekend schrijven worden meegedeeld aan het betrokken lid. De schorsing kan maximaal zes weken duren, binnen welke termijn de algemene vergadering moet bijeenkomen om over de uitsluiting te beslissen. Op deze bijeenkomst van de algemene vergadering behoudt het betrokken lid al zijn lidmaatschapsrechten. Besluit de algemene vergadering niet tot uitsluiting over te gaan, dan vervalt rechtswege de schorsing van het lid en wordt deze geacht nooit te hebben plaatsgehad.

Het lidmaatschap eindigt automatisch door het overlijden van de natuurlijke persoon, of ingeval van een rechtspersoon, door ontbinding, fusie, splitsing of faillissement.

Ontslagnemende of uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging en kunnen nooit teruggave of vergoeding vorderen van gestorte bijdragen of gedane inbrengen.

Titel 4: RAAD VAN BESTUUR

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/09/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Art. 9

De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur. Zij worden benoemd door de algemene

vergadering.

De bestuurders worden benoemd voor onbepaalde duur. Hun opdracht eindigt van rechtswege door overlijden, ontslag, aftreden of afzetting en verlies van het lidmaatschap.

Iedere bestuurder kan vrijwillig ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de raad van bestuur. Iedere bestuurder kan ook te allen tijde door de algemene vergadering ontslagen worden.

Elke bestuurder die benoemd is om een tussentijds opengevallen mandaat waar te nemen, blijft slechts bestuurder tot dat mandaat verstreken is. Bestuurders wier mandaat van beperkte duur is, moeten voor het verstrijken ervan het initiatief nemen om de algemene vergadering te laten bijeenroepen om nieuwe bestuurders te benoemen. Indien zij in gebreke blijven, zijn zij ertoe gehouden hun opdracht verder te vervullen tot in hun vervanging is voorzien, onverminderd hun aansprakelijkheid voor de schade die door hun verzuim mocht zijn veroorzaakt.

De raad van bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter, een ondervoorzitter, een secretaris en een penningmeester. De voorzitter, de ondervoorzitter en de secretaris zijn automatisch voorzitter, ondervoorzitter en secretaris van de algemene vergaderingen.

Art. 10.

De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Zij is bevoegd voor aile aangelegenheden met uitzondering van deze die door de wet of de statuten uitdrukkelijk aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. De raad kan zelf daden van beschikking stellen met inbegrip van, onder meer, het vervreemden van roerende en onroerende goederen, het hypothekeren, het lenen en uitlenen, alle handels- en bankverrichtingen, het lichten van hypotheken,...

De raad kan zijn bevoegdheid of een gedeelte ervan op zijn verantwoordelijkheid overdragen aan één van de bestuurders.

Door de bestuurders wordt geen persoonlijke verplichting aangegaan betreffende de verbintenissen van de vereniging. Hun aansprakelijkheid is beperkt tot het vervullen van de hun gegeven opdracht en tot de tekortkomingen in hun bestuur.

Art. 11

De raad benoemt een gedelegeerd bestuurder, die zijn mandaat kan overdragen aan een andere bestuurder, en die met het dagelijks bestuur wordt belast. Deze verzorgt de lopende zaken en de dagelijkse briefwisseling en tekent namens de vereniging aile kwitanties en ontvangstbewijzen ten aanzien van vervoer, post, bank, spaarkas en alle andere dergelijke ondernemingen of diensten. Voor dergelijke zaken van dagelijks bestuur volstaat de handtekening van de gedelegeerd bestuurder.

Voor rechtshandelingen die buiten het dagelijks bestuur en de bijzondere opdrachten vallen, is de vereniging slechts verbonden door de handtekeningen van twee bestuurders samen, waaronder de gedelegeerd bestuurder.

De opdracht van de gedelegeerd bestuurder eindigt door overlijden, ontslag, aftreden of afzetting en verlies van lidmaatschap. De gedelegeerd bestuurder kan vrijwillig ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de raad van bestuur en kan eveneens te allen tijde door de raad van bestuur ontslagen worden

Art. 12.

De raad van bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter of door twee bestuurders per brief of per email, met vermelding van de agenda.

De vergaderingen worden voorgezeten door de voorzitter en, bij diens ontstentenis, belet of afwezigheid, door de secretaris, en bij diens ontstentenis, belet of afwezigheid, door de oudste van de aanwezige bestuurders.

De beslissingen worden bij gewone meerderheid van stemmen genomen; ten minste de meerderheid van de bestuurders moet aanwezig zijn of geldig vertegenwoordigd. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter of de stem van diegene die hem vervangt.

redere bestuurder kan schriftelijk volmacht geven aan een andere bestuurder, die het daarbijbehorend stemrecht mag uitoefenen, zonder dat evenwel een bestuurder houder mag zijn van meer dan 1 volmacht.

De notulen worden gehouden in een daartoe bestemd register; zij worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris van de desbetreffende vergadering. Uittreksels en afschriften van de notulen en het register worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris van de raad van bestuur ondertekend.

Begrotingen, rekeningen

Art. 13.

Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december.

Bij het einde van elk boekjaar stuit de raad van bestuur de rekeningen van het afgelopen jaar en maakt de

begroting voor het volgend jaar op; deze worden aan de jaarvergadering ter goedkeuring voorgelegd. Het batig

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/09/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

saldo vergroot het vermogen van de vereniging en kan niet als dividend of anderszins aan de leden worden uitgekeerd.

Ontbinding, vereffening

Art. 14.

tn geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan de rechtbank,

één of meer vereffenaars. Zij bepaalt hun bevoegdheid, alsmede de wijze van vereffening.

Art. 15.

In geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan de vereniging, stichting of inrichting, die een gelijkaardig doel als deze vereniging nastreeft; zijn er verscheidene zodanige verenigingen, dan maakt de algemene vergadering een keuze of verdeelt zij de activa naar goedvinden; zijn er geen, dan worden de goederen overgedragen aan de vereniging, stichting of inrichting, waarvan het doel het hierboven omschreven doel het meest nabij komt.

Art. 16.

Voor alles waarin hier niet uitdrukkerijk is voorzien, blijven de wet van 27 juni 1921 en de gebruiken inzake

de verenigingen van toepassing.

Titel 4: ALGEMENE VERGADERING

Art. 17.

De algemene vergadering is samengesteld uit al de werkende leden en is bevoegd voor hetgeen bepaald in

de wet van 27 juni 1921.

leder werkend lid kan schriftelijk volmacht geven aan een ander werkend lid, die het daarbijbehorend

stemrecht mag uitoefenen, zonder dat evenwel een lid houder mag zijn van meer dan één volmacht.

Art. 18.

De algemene vergadering moet ten minste eenmaal per jaar worden bijeengeroepen, en laatste binnen 6 maanden na afsluiten boekjaar. Alle leden moeten schriftelijk worden opgeroepen ten minste acht dagen v66r de vergadering. Deze schriftelijke oproeping gebeurt per brief of per e-mail, met vermelding van de agenda.

De jaarlijkse algemene vergadering zal gehouden worden de eerste donderdag van de maand juni van elk jaar om 18.00 uur.

Art. 19.

De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of, bij diens afwezigheid, door

de secretaris, of, bij diens afwezigheid, door de oudste van de aanwezige bestuurders.

De voorzitter wijst een secretaris aan ingeval de secretaris van de raad van bestuur afwezig is.

De agenda wordt vastgesteld door de raad van bestuur.

Onderwerpen die niet op de agenda staan, kunnen mede in behandeling worden genomen op voorstel

zowel van de voorzitter als van de gedelegeerd bestuurder.

Art. 20.

De besluiten worden genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen,

ongeacht het aantal aanwezigen. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter van de vergadering

Art. 21

De notulen van de algemene vergadering worden opgenomen in een ter zetel van de vereniging gehouden bijzonder register en ondertekend door de voorzitter van de vergadering, de secretaris en de leden die het wensen. Afschriften en uittreksels van de notulen en het register worden door de voorzitter en door de secretaris van de raad van bestuur ondertekend.

De besluiten van de algemene vergadering worden de leden en belanghebbende niet-leden mondeling of bij gewone brief ter kennis gebracht, dit alles onverminderd de door de wet voorgeschreven bekendmakingen.

Art. 22.

Voor alles waarin hier niet uitdrukkelijk is voorzien, blijven de wet van 27 juni 1921 en de gebruiken inzake

de verenigingen van toepassing.

Titel 5: INZAGERECHT LEDEN

Art. 23.

Alle leden kunnen op de zetel van de vereniging het register van de leden raadplegen, na het maken van een schriftelijke afspraak, alsmede alle notulen en beslissingen van de algemene vergadering, van de raad van bestuur en van de personen, al dan niet niet een bestuursfunctie, die bij de vereniging of voor rekening ervan een mandaat betrekken evenals aire boekhoudkundige stukken van de vereninging. Derden die van belang

M1fiOD 2.2

n' ~` =" doen blijken, hebben het recht om inzage en/of afschrift van de notulen van de algemene vergadering te

" vragen. Indiien de vereniging een commissaris benoemt vervalt dit inzagerecht, overeenkomstig artikel 10,

tweede lid wet van 27 juni 1921.

2. Ontslag en benoeming van bestuurders

De algemene vergadering aanvaard, bij unanimiteit, het ontslag van de volgende persoon als bestuurder van de Vereniging:

- Sofie Ceuleman, geboren te Diest op 21/06/1979 en wonende te Vanderschrickstraat 59, 1060 Sint-Gillis

De algemene vergadering beslist, bij unanimiteit, dat de volgende personen benoemd worden als

bestuurder van de Vereniging:

- Ann Vander Steene, geboren te Jette op 1é augustus 1982 en wonende te Albert Vanderkelenstraat 5r

1750 Lennik (als penningmeester)

- Julie Deman, geboren te Poperinge, op 9 februari 1986 en wonende te Zonnebekestraat 32, 8920

Langemark (als secretaris).

- Benjamin Steegen, geboren te Tongeren op 27/12/1975 en wonende te Jean Dubrucqlaan 54, 1080

Molenbeek (als ondervoorzitter)

De opdracht van de bestuurders is onbezoldigd.

3. Volmacht

Dl)

~ De vergadering beslist, bij unanimiteit, een bijzondere volmacht te verlenen aan Wiet Vandormael, bestuurder, met de macht tot indeplaatsstelling, voor het uitvoeren van de bovenstaande beslissingen, daaronder begrepen met niet beperkt tot, het ondertekenen van aile documenten met het oog op de neerlegging van de bovenstaande besluiten ter griffie van de Rechtbank van Koophandel en publicatie in de Bijlagen tot het Belgisch Staatsblad.

1. e

...

e

~

:~ Wiet Vandormael

;< Volmachtdrager

g q g q

N













..- " r. 'r E: r

.. ~" ;n.y:: ... `:'i~" . h~ir'." ~ . a. ~~C:~ ::! ^R,~al~-r1'~ ... .~,~, ='c:r. F3. ,._~üf, , Fi :~f-aeicf"r::, .-"~~.:v'

18/03/2015
ÿþ MOD 2,2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



Op de laatste blz. van Luik 13 vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

(111111111131011 IIRI





Ondernemingsnr : 808.709.784 Benaming

(voluit) : Nanri

(verkort) :

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Albert Vanderkelenstraat 5, 1750 Lennik

Onderwerp akte : Wijziging adres maatschappelijke zetel

Uittreksel uit de notule van de Algemene Vergadering van 26 februari 2014

Op de Algemene Vergadering van 26 februari 2014 werd beslist om het adres van de maatschappelijke zetel van de vzw te wijzigen.

De zetel van de vereniging zal voortaan gevestigd zijn te 3290 Diest, Guido Gezellestraat 10. Wiet Vandormael

Volmachtdrager

neerg 9j.Figt<florrlvarL,en op

0á 203

Griffie

tel P!r i~tÎcr

recftb2snj: van Brussef

Coordonnées
NANRI

Adresse
ALBERT VANDERKELENSTRAAT 5 1750 LENNIK

Code postal : 1750
Localité : Gaasbeek
Commune : LENNIK
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande