NESTOR

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : NESTOR
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 598.831.379

Publication

24/02/2015
ÿþMod PDF 11.1

Luik B In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



Neergelegd

20-02-2015

Griffie

*15303350*

Voor-

behouden

aan het

Belgisch Staatsblad

0598831379

Ondernemingsnummer :

Benaming

(voluit) :

Nestor

(verkort) :

Rechtsvorm :

Zetel :

(volledig adres)

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

~~Er blijkt uit een akte verleden voor notaris Joz Werckx te Kessel-Lo (Leuven) op 17 februari 2015 dat 1. Stijn Maarten VANHANDSAEME, zelfstandige, geboren in Poperinge op 16 maart 1977, wonende in 3010 Leuven (Kessel-Lo), Diestsesteenweg 629, 2. Griet Margaretha Andrea LANGEDOCK, onderwijzer, geboren in Kortrijk op 17 maart 1974, wonende in 3010 Leuven (Kessel-Lo), Diestsesteenweg 629, 3. Vincent Leonardo PENESICH, informaticus, geboren in Leuven op 22 april 1979, wonende in 1030 Schaarbeek, de Lochtstraat 26 ETRC, en 4. Jenny Elisabeth PELLETIER, onderzoeker, geboren in Toronto op 11 december 1979, wonende in 1030 Schaarbeek, de Lochtstraat 26 ETRC, voor een onbeperkte duur een coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid oprichten met de naam Nestor, met zetel in 3010 Leuven (Kessel-Lo), Diestsesteenweg 629, met een kapitaal van 40.000,00 euro, waarvan het vast kapitaalgedeelte 20.000,00 euro is, vertegenwoordigd door 400 aandelen met stemrecht zonder vermelding van een nominale waarde en met elk een fractiewaarde van 1/400ste van het kapitaal.

Het maatschappelijk kapitaal is onbeperkt en bestaat uit een vast en een veranderlijk gedeelte. Op het kapitaal wordt op de volgende wijze ingeschreven:

A. Het kapitaal wordt tot beloop van 28.000,00 euro geplaatst door Stijn Vanhandsaeme door de inbreng in natura ter waarde en tot beloop van 28.000,00 euro van een algemeenheid van goederen, waarvan de bestanddelen alle immateriële en materiële vaste activa en de passiva zijn van de eenmanszaak  Yichalal-Vanhandsaeme , die hij momenteel bedrijft en uitoefent in 3010 Leuven (Kessel-Lo), Diestsesteenweg 629, met het ondernemingsnummer 0639.699.261 en waarvoor hij is ingeschreven bij de BTW met het nummer BE639.699.261.

Als vergoeding voor de voormelde netto-inbreng in natura worden aan Stijn Vanhandsaeme 280 aandelen toegekend, die op zijn naam worden ingeschreven in het vennotenregister.

Saskia Luteijn Bedrijfsrevisor Burg. BVBA, vertegenwoordigd door Saskia Luteijn, in haar hoedanigheid van bedrijfsrevisor, met kantoor in 1730 Asse, Hoogstraat 2 d, heeft op 16 februari 2015 het door artikel 395 van het wetboek van vennootschappen voorgeschreven verslag opgemaakt. De besluitverklaring van de revisor is:

 De inbreng in natura bestaat uit goodwill en materieel in volle eigendom van de heer Stijn Vanhandsaeme bedraagt ¬ 28.000,00 en kan als volgt samengevat worden weergegeven:

Goodwill 21.397,49

Materieel 6.878,49

28.275,98

Afgerond: 28.000,00

Volgens verklaring van de inbrenger zijn de in te brengen bestanddelen met geen enkele inschrijving, borgstelling of inpandgeving bezwaard.

Bij het beëindigen van onze controlewerkzaamheden, zijn wij van oordeel dat : a) de verrichting werd nagezien overeenkomstig de normen uitgevaardigd door het Instituut van de Bedrijfsrevisoren inzake inbreng in natura en dat de oprichters van de vennootschap verantwoordelijk zijn voor de waardering van de ingebrachte bestanddelen en voor de bepaling van

Onderwerp akte :

Diestsesteenweg 629 3010 Leuven

Oprichting

Coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

het aantal door de vennootschap uit te geven aandelen ter vergoeding van de inbreng in natura ;

b) de beschrijving van elke inbreng in natura beantwoordt aan de normale vereisten van nauwkeurigheid en duidelijkheid ;

c) dat de voor de inbreng in natura door de partijen weerhouden methoden van waardering bedrijfseconomisch verantwoord zijn en dat de waardebepalingen waartoe deze methoden van waardering leiden tenminste overeenkomen met het aantal en de nominale waarde van de tegen de inbreng uit te geven aandelen, zodat de inbreng in natura niet overgewaardeerd is.

De vergoeding van de inbreng in natura bestaat uit 280 aandelen van de vennootschap CVBA NESTOR zonder nominale waarde toch elk 1/400ste deel van het kapitaal vertegenwoordigend. Er kan niet voldaan worden aan de termijnen voorzien in het Wetboek van Vennootschappen, alsook aan het ter beschikking stellen van de stukken. De oprichters werden hiervan in kennis gesteld. In toepassing van artikel 442bis van het Wetboek van de Inkomstenbelastingen 1992 en van artikel 93undecies B van het Wetboek BTW werden geen certificaten aangevraagd. Er werd geen attest aangevraagd bij de sociale kas van zelfstandigen waaronder de heer Stijn Vanhandsaeme ressorteert. Er bestaat een latent risico voor de overnemer (de CVBA NESTOR) indien de overdrager (de heer Stijn Vanhandsaeme) fiscale of sociale schulden zou hebben op het ogenblik van de nog te vervullen registratieformaliteit. Terzake dient ondergetekende een voorbehoud te maken inzake dit latent risico in hoofde van de CVBA NESTOR.

Wij willen er tenslotte aan herinneren dat onze opdracht er niet in bestaat een uitspraak te doen betreffende de rechtmatigheid en billijkheid van de verrichting of, met andere woorden, dat ons verslag geen  fairness opinion is.

B. Inbreng in geld: Het kapitaal wordt tot beloop van 12.000,00 euro geplaatst door de volgende inbrengen van geld en op 120 aandelen wordt ingeschreven door de oprichters als volgt:

a) Vincent Penesich plaatst 11.800,00 euro, betaald hiervan 2.950,00 euro af en ontvangt hiervoor 118 aandelen, die op zijn naam worden ingeschreven in het aandelenregister;

b) Griet Langedock plaatst 100,00 euro, betaald hiervan 25,00 euro af en ontvangt hiervoor 1 aandeel, dat op haar naam wordt ingeschreven in het aandelenregister;

c) Jenny Pelletier plaatst 100,00 euro, betaald hiervan 25,00 euro af en ontvangt hiervoor 1 aandeel, dat op haar naam wordt ingeschreven in het aandelenregister.

Hierdoor beschikt de vennootschap over een bedrag van 3.000,00 euro, dat gedeponeerd is op een op naam van de vennootschap in oprichting geopende rekening bij de naamloze vennootschap VDK Spaarbank.

De vennootschap heeft tot doel, uitsluitend in eigen naam en voor eigen rekening, haar vennoten economische en sociale voordelen te verschaffen bij het uitvoeren van hun professionele activiteiten. De vennoten zullen via deze vennootschap organisaties ondersteunen die een maatschappelijke meerwaarde realiseren, dit zijn organisaties die onder andere actief zijn op vlak van milieubescherming, antimilitarisme, democratie, antidiscriminatie, lokale/reële economie. Concreet bieden de vennoten van Nestor volgende diensten aan (niet limitatief): - computerconsultancy-activiteiten, - beheer van computerfaciliteiten, - diensten op het gebied van informatietechnologie en computer, - gegevensverwerking, webhosting en aanverwante activiteiten

- webportalen, - dienstverlenende activiteiten op het gebied van informatie, - bewerking van digitale gegevens: verrijking, selectie en koppeling van digitale gegevens op gegevensdragers, - grafische activiteiten.

De vennootschap kan in het algemeen alle commerciële, industriële, financiële, roerende of onroerende handelingen verrichten in rechtstreeks of onrechtstreeks verband met haar maatschappelijk doel of welke van aard zouden zijn de verwezenlijking ervan geheel of ten dele te vergemakkelijken. Daartoe kan de vennootschap samenwerken met, deelnemen in, of op gelijk welke wijze, rechtstreeks of onrechtstreeks, belangen nemen in andere ondernemingen. De vennootschap kan zowel tot waarborg van eigen verbintenissen als tot waarborg van verbintenissen van derden borg stellen, onder meer door haar goederen in hypotheek of in pand te geven. De vennootschap kan eveneens optreden als bestuurder, volmachtdrager, mandataris of vereffenaar in andere vennootschappen of ondernemingen.

De vennootschap wordt bestuurd door een Raad van Bestuur die samengesteld is uit maximaal 9 bestuurders, al dan niet vennoten, benoemd door de Algemene Vergadering. Bestuurders worden benoemd voor een periode van één jaar. Uittredende bestuurders zijn herkiesbaar. Wanneer een vennoot tot bestuurder wordt benoemd, zal hij onmiddellijk zijn hoedanigheid van bestuurder verliezen wanneer hij ophoudt deel uit te maken van de vennootschap. Het mandaat van de bestuurders en van de vennoten, belast met de controle, is onbezoldigd. Er kan een presentiegeld worden toegekend. Aan de bestuurders belast met een afvaardiging voor bijzondere of permanente opdrachten kunnen andere vergoedingen worden toegekend, met uitsluiting van een deelneming in de winst. Afgezien van bijzondere delegaties wordt de vennootschap tegenover derden en in rechte geldig vertegenwoordigd door twee personen waarvan de ene de voorzitter of de gedelegeerd bestuurder(s) is en de andere een lid van de Raad van Bestuur. Voor rechtshandelingen die de

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

vennootschap verbinden boven een bedrag zoals bepaald in het intern regelement, moet de Raad van Bestuur haar goedkeuring geven. De bestuurders, met ingang van 17 februari 2015, zijn: Stijn Maarten VANHANDSAEME, zelfstandige, geboren in Poperinge op 16 maart 1977, wonende in 3010 Leuven (Kessel-Lo), Diestsesteenweg 629, en Vincent Leonardo PENESICH, informaticus, geboren in Leuven op 22 april 1979, wonende in 1030 Schaarbeek, de Lochtstraat 26 ETRC.

Wordt geen commissaris benoemd, dan heeft iedere vennoot individueel de onderzoeks- en controlebevoegdheid van een commissaris. Hij kan zich laten vertegenwoordigen of bijstaan door een accountant.

De Algemene Vergadering komt minstens eenmaal per jaar samen op de derde maandag van mei om 20.00 uur op de zetel van de vennootschap of op elke andere plaats in de gemeente waar de zetel van de vennootschap is gevestigd, opgegeven in het oproepingsbericht.

Er zijn verder geen van de wet afwijkende voorwaarden voor de toelating tot de Algemene Vergadering en voor de uitoefening van het stemrecht bepaald.

De Algemene Vergadering kan geldig beraadslagen ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde aandeelhouders. Behoudens de uitzonderingen voorzien door de wet of door deze statuten beslist de vergadering bij voorkeur bij consensus. Wordt er geen consensus bereikt, dan beslist de vergadering bij twee derden meerderheid van de stemmen. Stemming gebeurt door handopsteking, tenzij het persoonsgebonden agendapunten betreft. In dit geval is de stemming geheim. Met onthoudingen wordt geen rekening gehouden. In dringende gevallen kan de Algemene Vergadering beraadslagen en beslissen over niet geagendeerde punten. De urgentie dient verantwoord te worden in de verslagen van de vergadering.

In afwijking van artikel 29 kan de Algemene Vergadering nooit beslissen over een statutenwijziging dan wanneer de helft van de vennoten aanwezig of vertegenwoordigd is. Is deze voorwaarde niet vervuld, dan dient een nieuwe vergadering met dezelfde agenda te worden bijeengeroepen. Deze zal dan geldig beraadslagen ongeacht het aandeel aanwezige of vertegenwoordigde vennoten. Een wijziging aan de statuten kan slechts goedgekeurd worden door een drie vierden meerderheid van de stemmen bij de vennoten dient te worden behaald.

Wanneer de Algemene Vergadering zich dient uit te spreken over een wijziging in het onder de artikel 3 geformuleerde doel van de vennootschap moeten, opdat ze geldig zou kunnen beraadslagen, de oproepingen het voorwerp van de beraadslagingen vermelden en de aanwezigen ten minste de helft van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen en moet bovendien minstens de helft van het maatschappelijk kapitaal aanwezig zijn. Is deze voorwaarde niet vervuld, dan dient een nieuwe vergadering met dezelfde agenda te worden bijeengeroepen. Deze zal dan geldig beraadslagen ongeacht het door de aanwezige vennoten vertegenwoordigde deel van het kapitaal. Een wijziging van het doel is alleen dan aangenomen wanneer zij ten minste vier vijfden van de stemmen heeft gekregen.

Elke vennoot heeft één stem per aandeel. Geen enkele vennoot mag aan de stemming deelnemen, voor zichzelf en als lasthebber, voor een groter aantal stemmen dan één tiende van de som van de in de algemene vergadering aanwezige of vertegenwoordigde stemmen.

Het boekjaar begint op één januari en eindigt op eenendertig december van elk jaar. Het eerste boekjaar loopt vanaf de oprichting tot 31 december 2015 en omvat alle voorheen voor rekening van de vennootschap in oprichting gestelde verrichtingen en handelingen.

Op voorstel van de Raad van Bestuur kan de Algemene Vergadering zich uitspreken over de bestemming van het saldo van de nettowinst:

1. minstens vijf percent wordt afgenomen voor de vorming van de wettelijke reserve en dit tot deze gelijk is aan één tiende van het vaste gedeelte van het kapitaal;

2. het overblijvende saldo kan worden uitbetaald als een dividend op het gestorte bedrag van de aandelen. Het toegekende percentage op de aandelen kan maximum datgene zijn dat is vastgesteld in de voorwaarden tot erkenning als coöperatie voor de Nationale Raad voor de Coöperatie. De betaling van de dividenden geschiedt op de datum en op de manier door de Raad van Bestuur vastgesteld;

3. het eventuele overschot aan de vrije reserve.

Er zijn geen van de wet afwijkende bepalingen omtrent de verdeling van het na vereffening

overblijvende saldo vastgelegd.

Analytisch uittreksel

Joz Werckx

Notaris

Mee neergelegd: uitgifte van de oprichtingsakte, revisoraal verslag over de natura-inbreng en bijzonder oprichtersverslag over de natura-inbreng.

Coordonnées
NESTOR

Adresse
DIESTSESTEENWEG 629 3010 KESSEL-LO

Code postal : 3010
Localité : Kessel Lo
Commune : LEUVEN
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande