NICK GILLEKENS FOUNDATION, AFGEKORT : NGF

Association sans but lucratif


Dénomination : NICK GILLEKENS FOUNDATION, AFGEKORT : NGF
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 631.726.257

Publication

12/06/2015
ÿþLe;` ri7 ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie

MOD 2.2

Ondernemingsnr : te4 3.4 . U ,

Benaming

(voluit) : NICK GILLEKENS FOUNDATION

(verkort) : NGF

Rechtsvorm : VZW

Zetel : E.Gillisstraat 5, 3040 Huldenberg

Onderwerp akte : Oprichtingsakte

De ondergetekenden,

1.De heer Nick Gillekens, geboren te Leuven op 05/07/1995, wonende te E. Gillisstraat 5  3040 Huldenberg, met het rijksregistemummer 95.07,05-161.84;

2.De heer Filip Casaer, geboren te Ukkel op 23/05/1980, wonende te Leuvensebaan 191  3040 Huldenberg, met het rijksregistemummer 80.05.23-393.50;

3.De heer Axel Vergeylen, geboren te Aalst op 31/01/1979, wonende te Koxberg 23  3040 Huldenberg, met het rijksregisternummer 79.01.31-329.19;

4.De heer Wendy Vandeuren, geboren te Leuven op 11/2/1972, wonende te E Gillistraat 5 - 3040 Huldenberg , met het rijksregistemummer 72.01.11-352.61;

verklaren bij deze akte een vereniging zonder winstoogmerk op te richten, overeenkomstig de Wet van 27 juni 1921 (hierna de "VZW-wet"), met de hiernavolgende statuten.

Statuten van de vereniging zoals vastgesteld op 13 mei 2015

Titel I Naam - Zetel - Doel - Duur

ARTIKEL 1  NAAM VAN DE VERENIGING

1.1.De vereniging draagt de naam "Nick Gillekens Foundation" vzw, afgekort "NGF".

1.2.Deze naam moet steeds door de woorden "vereniging zonder winstoogmerk" of de afkorting "VZW", of in het Frans "association sans but lucratif' of de afkorting "ASBL", worden voorafgegaan of gevolgd.

1.3.De naam, de aanduiding dat het om een vereniging zonder winstoogmerk gaat, zoals sub 1.2 aangegeven, en het adres van de zetel van de vereniging moet worden vermeld op alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen en andere stukken die uitgaan van de vereniging.

ARTIKEL 2  ZETEL VAN DE VERENIGING

2.1 .De vereniging is gevestigd te 3040 Huldenberg, E. Gillisstraat 5. De vereniging ressorteert onder he gerechtelijk arrondissement Leuven. De raad van bestuur is gerechtigd de maatschappelijke zetel te wijzigen.

2.2.Alle stukken voorgeschreven door VZW-wet worden neergelegd in het dossier bijgehouden op de griffie

van de rechtbank van koophandel van het voornoemd gerechtelijk arrondissement.

ARTIKEL 3  DOEL VAN DE VERENIGING

3.1.De vereniging heeft tot doel, met uitsluiting van enig winstoogmerk, de materiële, communicatieve, logistieke en organisatorische ondersteuning te verzorgen van initiatieven dewelke het beoefenen en ontwikkelen van de voetbalsport en van alle sporten die hiermee verband houden stimuleren.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

~

*150836 7"

fl

NEERGELEGD _ -..\ - t lE4~UHI 2415 \

r

Rechibarllcvan KOophandel ! .... ~`~ ~~~e:---rt-",~

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Onder deze doelstelling dient begrepen te worden, zonder dat deze opsomming op enigerlei wijze beperkend is;

-het geven van initiaties en lessen;

-organiseren van tornooien;

-organiseren van competities en wedstrijden;

-organiseren van stages, zowel in het binnenland als in het buitenland;

-verstrekken van inlichtingen en geven van onderrichtingen, zowel in de praktijk als in theorie en dit alles

inzake de voetbalsport en tevens inzake alle andere sportactiviteiten;

-het inrichten en houden van feestelijkheden, zoals bals, fuiven, Vlaamse Kermis, enz.;

-studiereizen en beurzen organiseren of eraan deelnemen;

-in het algemeen het doen beoefenen en bevorderen van de voetbalsport en dit alles in de meest

uitgebreide zin van het woord;

3.2.De vereniging mag aile handelingen verrichten die rechtstreeks of onrechtstreeks met de verwezenlijking van haar maatschappelijk doel te maken hebben. De vereniging kan ter uitvoering van haar doel onder meer alle eigendommen of zakelijke rechten verwerven, in huur nemen, verhuren, personeel aanwerven, rechtsgeldige overeenkomsten sluiten, fondsen inzamelen, kortom alle activiteiten uitoefenen of laten uitoefenen die haar doel rechtvaardigt. In het kader van het realiseren van haar maatschappelijk doel kan de vereniging ook, doch slechts op bijkomende wijze, handelsdaden stellen, enkel voor zover de opbrengst hiervan uitsluitend wordt besteed aan het doel waarvoor zij werd opgericht.

ARTIKEL 4  DUUR VAN DE VERENIGING

4,1.De vereniging is opgericht voor onbepaalde duurt

Titel II Lidmaatschap

ARTIKEL 5  WERKELIJKE EN TOEGETREDEN LEDEN

5.1.De vereniging bestaat uit werkelijke leden en toegetreden leden. Gezamenlijk worden zij de leden genoemd.

5.2.De vereniging telt tenminste 3 werkelijke leden.

5.3.De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering, komt uitsluitend toe aan de werkelijke leden en niet aan de toegetreden leden.

5.4.De toegetreden leden hebben enkel de rechten en verplichtingen hen toebedeeld door deze statuten. De statutaire bepalingen dienaangaande kunnen zonder consultatie of akkoord van de toegetreden leden worden gewijzigd.

ARTIKEL 6 -- VOORWAARDEN VOOR LIDMAATSCHAP

6.1.Als werkelijk lid kan tot de vereniging toetreden, elke natuurlijke persoon die de doelstellingen van de vereniging nastreeft en actief wenst te ondersteunen. Het kandidaat-lid moet zijn voorgedragen door 2 werkelijke leden. De raad van bestuur beslist hierover autonoom en zonder motivatie.

6.2 Als toegetreden lid kunnen tot de vereniging toetreden, iedere natuurlijke of rechtspersoon die door de raad van bestuur als zodanig wordt aanvaard omwille van de band die deze persoon met de vereniging heeft.

6.3.Verzoeken om toetreding dienen uitsluitend schriftelijk aan de raad van bestuur te worden gericht, onder vermelding van naam, voornamen, en adres of indien het een rechtspersoon betreft naam, rechtsvorm en adres van de maatschappelijke zetel van de verzoeker en onder vermelding van de elementen waarom de verzoeker meent in aanmerking te komen als werkelijk lid of toegetreden lid.

ARTIKEL 7  VERPLICHTINGEN VAN DE LEDEN

7.1.De leden van de vereniging zijn verplicht,

a,de statuten en het huishoudelijk reglement van de vereniging alsook de besluiten van haar organen na te

leven;

b.de belangen van de vereniging of één van haar organen niet te schaden.

. ~ F MOD 2.2

7.2. De leden verbinden er zich formeel toe om zich in hun gedragingen door de bovengenoemde principes te laten leiden en geen daden te stellen of na te laten te stellen welke strijdig zijn met het maatschappelijk doel

van de vereniging of die de vereniging of de principes die zij nastreeft op enige wijze schaden.

ARTIKEL 8  ONTSLAG, UITSLUITING EN SCHORSING VAN EEN LID

8.1 .Elk werkelijk lid of toegetreden lid kan ontslag nemen uit de vereniging mits het opsturen van een gewoon schrijven aan de voorzitter van de raad van bestuur. Het ontslag heeft uitwerking vanaf de dag volgend op zijn brief.

8.2.Een werkelijk lid kan slechts worden uitgesloten door de algemene vergadering en met een meerderheid van twee derden van de stemmen. Voor tot de uitsluiting te besluiten, zal de algemene vergadering het betrokken lid horen,

8.3.1--let lidmaatschap van een werkelijk lid of een toegetreden lid eindigt automatisch door het overlijden van de natuurlijke persoon, of ingeval van een rechtspersoon, door haar ontbinding, fusie, splitsing of faillissement, het niet betalen van verschuldigd lidgeld.

8.4.Ontslagnemende of uitgesloten werkelijke leden of toegetreden leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging en kunnen nooit teruggave of vergoeding vorderen van gestorte bijdragen of gedane inbrengen.

Titel III Raad van Bestuur

ARTIKEL 9  SAMENSTELLING VAN DE RAAD VAN BESTUUR

9.1.De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur bestaande uit minimum drie bestuurders, die lid van de vereniging moeten zijn.

9.2.De bestuurders handelen als een college. Zij worden benoemd door de algemene vergadering bij geheime stemming en zijn ten allen tilde door deze afzetbaar. Zij oefenen hun mandaat kosteloos uit, tenzij de algemene vergadering anders zou bepalen, De kosten die de bestuurders in het kader van de uitoefening van hun mandaat maken, worden vergoed.

ARTIKEL 10  DUUR VAN HET MANDAAT

10.1.De bestuurders worden benoemd voor onbepaalde duur en zijn herverkiesbaar.

10.2.Zo door vrijwillig ontslag of afzetting, het aantal bestuurders is teruggevallen tot onder het wettelijk minimum, dan blijven de bestuurders in functie totdat in hun vervanging is voorzien.

ARTIKEL 11  ORGANISATIE VAN DE RAAD VAN BESTUUR

11.1.De raad van bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter, een secretaris en een penningmeester. De bestuurders kunnen de bestuurstaken onder elkaar verdelen, Evenwel zal dergelijke verdeling van taken niet tegenwerpelijk zijn aan derden, ongeacht of deze taakverdeling al dan niet openbaar is gemaakt. Het niet naleven van de voornoemde taakverdeling brengt wel de aansprakelijkheid van de betrokken bestuurder t.a.v. de vereniging in het gedrang.

11.2.De voorzitter of de secretaris roepen de raad bijeen. De oproepingen gebeuren op schriftelijke wijze (per brief of per e-mail). De oproepingstermijn bedraagt minimum vijf (werk)dagen, tenzij ingeval van hoogdringendhefd, welke moet worden gemotiveerd in de notulen van de desbetreffende vergadering van de raad van bestuur. De oproepingsbrief bevat de agenda van de vergadering en in bijlage warden, indien mogelijk, aile stukken toegevoegd welke de bestuurders zullen toelaten om met kennis van zaken deel te nemen aan de vergadering. De vergadering kan alleen beslissen over punten die in de agenda zijn opgenomen, tenzij alle bestuurders aanwezig zijn en ermee instemmen dat een punt wordt toegevoegd aan de agenda.

De vergadering heeft plaats op de zetel van de vereniging of op iedere andere plaats aangegeven in de oproeping.

De voorzitter zit de vergadering voor. In geval van zijn afwezigheid wordt hij vervangen door de oudste aanwezige onderváorzitter of, bij gebrek aan ondervoorzitter door de oudste aanwezige bestuurder.

11.3.De raad kan slechts geldig beslissen indien tenminste de helft van de bestuurders aanwezig is. Indien dit quorum niet is bereikt, kan een nieuwe raad worden bijeengeroepen met dezelfde agenda, die geldig zal beraadslagen en beslissen indien ten minste twee bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd zijn. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid (= de helft plus één, onthoudingen worden niet

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

., $ MOD 2.2

meegeteld) van stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of van degene die hem vervangt, doorslaggevend.

11.4.1edere bestuurder kan een schriftelijke wijze volmacht geven aan een andere bestuurder om hem op een vergadering van de raad van bestuur te vertegenwoordigen. Iedere bestuurder kan evenwel slechts één andere bestuurder vertegenwoordigen.

11.5.De raad van bestuur kan vergaderen per telefoon- of videoconferentie.

11 .6.Wanneer het belang van de vereniging zulks vereist, kunnen de besluiten van de raad van bestuur worden genomen bij eenparig schriftelijk akkoord van de bestuurders, In voorkomend geval zal de voorzitter, samen met de secretaris een schrijven, fax of e-mail zenden naar de bestuurders waarin het volgende wordt opgenomen. (1) de vermelding dat het om een voorstel van beslissing van de raad van bestuur gaat; (2) dat, opdat er een geldige beslissing zou worden genomen, alle bestuurders het voorstel moeten goedkeuren; (3) dat het voorstel tot beslissing niet kan worden geamendeerd; (4) dat alle leden het voorstel tot beslissing ondertekend moeten terugzenden met de met de hand geschreven woorden "goedgekeurd voor beslissing van de raad van bestuur"; (5) de vermelding van de termijn waarbinnen het ondertekend voorstel tot beslissing moet worden teruggezonden naar de zetel van de vereniging. Dit schriftelijk akkoord kan meegedeeld worden per brief, per telegram of telefax, Deze procedure kan echter niet worden gevolgd voor de vaststelling van de jaarrekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/06/2015 - Annexes du Moniteur belge 11.7.Van elke vergadering van de raad van bestuur worden notulen opgemaakt, die worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris en worden toegevoegd in een daartoe bestemd register. De uittreksels die moeten worden overgelegd en al de andere akten, worden geldig ondertekend door de secretaris of een bestuurder.

11.8.1ndien een bestuurder een rechtstreeks of onrechtstreeks belang van vermogensrechtelijke aard heeft dat strijdig is met een beslissing of verrichting die tot de bevoegdheid van de raad van bestuur behoort, dan moet hij dit mededelen aan de andere bestuurders vooraleer de raad van bestuur de beraadslaging en besluitvorming over dat agendapunt aanvat, De bestuurder met het tegenstrijdig belang kan niet deelnemen aan de beraadslaging en besluitvorming m.b.t. het betrokken agendapunt en zal de vergaderzaal verlaten. Deze procedure is niet van toepassing op de gebruikelijke verrichtingen die plaatsvinden aan de voorwaarden en tegen de zekerheden die gewoonlijk op de markt gelden voor soortgelijke verrichtingen.

ARTIKEL 12  VERTEGENWOORDIGING VAN DE VERENIGING

12.1.De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Hij Is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van deze die door de wet uitdrukkelijk aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. De raad kan zelfs daden van beschikking stellen met inbegrip van, onder meer, het vervreemden, zelfs om niet, van roerende of onroerende goederen, het hypothekeren, het lenen en uitlenen, aile handels- en bankverrichtingen, het opheffen van hypotheken, ...

12.2 Ten aanzien van derden is de vereniging slechts geldig verbonden door de gezamenlijke handtekening van twee bestuurders. Bestuurders die namens de raad van bestuur optreden, moeten ten aanzien van derden niet doen blijken van enig besluit of van enige machtiging.

12.3.De raad van bestuur kan voor bepaalde handelingen en taken, en voor daden van dagelijks bestuur, zijn bevoegdheid overdragen aan een dagelijks bestuur, aan één of meer bestuurders. De duur waarvoor deze bevoegdheidsdelegatie plaatsgrijpt kan niet langer zijn dan 3 jaar en het mandaat kan ten alle tijde met onmiddellijk ingang worden ingetrokken door de raad van bestuur, Wanneer meer dan één persoon met het dagelijks bestuur wordt belast, wordt de vereniging in al haar handelingen van het dagelijks bestuur rechtsgeldig vertegenwoordigd door één persoon belast met het dagelijks bestuur, die geen bewijs van een voorafgaand besluit onder hen moet leveren.

12.4.De bevoegdheid om de vereniging in en buiten rechte te vertegenwoordigen kan door de raad van bestuur bij eenvoudig besluit worden opgedragen aan één of meer personen, al dan niet bestuurder, die, desgevallend, gezamenlijk optreden. De bevoegdheid van de bovengenoemde perso(o)n(en) wordt precies afgebakend door de raad van bestuur, die eveneens de duur van het mandaat bepaalt. Het mandaat kan ten alle tijde met onmiddellijk ingang door de raad van bestuur worden ingetrokken.

12.5.De raad van bestuur kan bijzondere volmachtdragers aanstellen die de vereniging kunnen vertegenwoordigen m.b.t. bijzondere, beperkt opgesomde aangelegenheden, Deze volmachtdragers verbinden de vereniging binnen de perken van de hun verleende volmacht, welke tegenwerpelijk zijn aan derden.

Titel IV Algemene vergadering

ARTIKEL 13  SAMENSTELLING VAN DE ALGEMENE VERGADERING

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

13.1.De algemene vergadering is samengesteld uit alle werkelijke leden. Wanneer zij dit wensen, kunnen ook toegetreden leden aanwezig zijn, doch zij bezitten uitsluitend een raadgevend stemrecht. De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of door de oudste aanwezige ondervoorzitter, of bij afwezigheid van voomoemde personen, door de oudste aanwezige bestuurder.

13.2.Een werkelijk lid kan zich door een ander werkelijk lid laten vertegenwoordigen. Elk werkelijk lid kan evenwel slechts één ander werkelijk lid vertegenwoordigen.

13.3.Elk werkelijk lid beschikt over één stem op de algemene vergadering.

ARTIKEL 14  BEVOEGDHEDEN VAN DE ALGEMENE VERGADERING

14.1.De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor:

a.het wijzigen van de statuten;

b.het benoemen en afzetten van de bestuurders;

c.desgevallend, de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging

ingeval een bezoldiging wordt toegekend;

d.de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

e.het goedkeuren van de begrotingen en rekeningen;

f.het vrijwillig ontbinden van de vereniging;

g.het uitsluiten van een werkelijk lid;

h.de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk; en

Lelie gevallen waarin onderhavige statuten dat vereisen.

j.het nemen van een beslissing die de vereniging kan verbinden voor meer dan vijfentwintig duizend euro;

ARTIKEL 15  ORGANISATIE VAN DE VERGADERING

15.1.De algemene vergadering wordt door de raad van bestuur bijeengeroepen telkens als het doel of het belang van de vereniging zulks vereist en moet worden bijeengeroepen telkens wanneer een vijfde van de werkelijke leden er om vraagt. Zij moet ten minste éénmaal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en de begrotingen van het volgend jaar, op een door de raad van bestuur te bepalen plaats en datum, die binnen een termijn van zes maanden na het afsluiten boekjaar valt.

15.2.Alle werkelijke leden worden minstens acht dagen voor de algemene vergadering bij gewone brief uitgenodigd op de algemene vergadering. De oproeping tot de algemene vergadering kan desgevallend worden opgenomen in een nieuwsbrief, ledenblad of andere publicatie van de vereniging.. De uitnodiging wordt ondertekend door de voorzitter of de secretaris. Ze vermeldt dag, uur en plaats van de algemene vergadering. De toegetreden leden worden opgeroepen voor de algemene vergadering per brief

15.3.De oproeping bevat de agenda, die wordt vastgelegd door de raad van bestuur. Een twintigste van de leden hebben het recht om de voorzitter te verzoeken om bijkomende punten op de agenda te plaatsen. De algemene vergadering kan op geldige wijze een beslissing nemen over punten die niet op de agenda vernield staan op voorwaarde dat alle aanwezige of vertegenwoordigde werkelijke leden hiermee instemmen en minstens de helft van de werkelijke leden aanwezig of vertegenwoordigd is.

ARTIKEL 16 MEERDERHEDEN EN AANWEZ1GHEIDSQUORUM

16.1.Behoudens strengere meerderheidsvereisten en  quota, voorzien in de wet, worden de besluiten genomen bij eenvoudige meerderheid (= de helft plus één, onthoudingen worden niet meegeteld) van de aanwezige en vertegenwoordigde werkelijke leden. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter van de vergadering doorslaggevend.

16.2.Ingeval op een algemene vergadering niet het vereiste aanwezigheidsquorum wordt bereikt, kan een tweede algemene vergadering van leden worden bijeengeroepen welke geldig kan beraadslagen en besluiten ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. De tweede algemene vergadering moet minstens vijftien dagen na de eerste algemene vergadering worden gehouden. De door de wet of onderhavige statuten vereiste meerderheid der stemmen blijft onverkort gelden.

ARTIKEL 17 NOTULEN

17,1.Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, die worden ondertekend door de secretaris of een bestuurder. Ze worden opgenomen in een bijzonder register. Uittreksels daarvan warden "voor eensluidend afschrift' ondertekend door de secretaris of een bestuurder.

Titel V Inzagerecht van de werkelijke leden

é eti ry s f&

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

ARTIKEL 18  INZAGERECHT VAN DE WERKELIJKE LEDEN

18.1,Behoudens wanneer de vereniging één of meer commissarissen heeft, kunnen alle werkelijke leden op de zetel van de vereniging het register van de werkelijke leden raadplegen, alsmede alle notulen en beslissingen van de algemene vergadering, van de raad van bestuur en van de personen, welke al dan niet de hoedanigheid van bestuurder hebben, die bij de vereniging of voor rekening ervan een mandaat bekleden evenals aile boekhoudkundige stukken van de vereniging.

ARTIKEL 19  HUISHOUDELIJK REGLEMENT

19.1.De algemene vergadering beslist over het, desgevallend, door de raad van bestuur voorgestelde huishoudelijk reglement. Wijzigingen aan het huishoudelijk reglement kunnen worden opgesteld door de raad van bestuur, doch dienen ter bekrachtiging worden voorgelegd aan de algemene vergadering. Bij dit huishoudelijk reglement mogen, zonder strijdig te zijn met de bindende voorschriften van de wet of van de statuten, alle maatregelen worden getroffen in verband met de toepassing van de statuten en de regeling van de maatschappelijke zaken in het algemeen, en kan aan de leden of hun rechtverkrijgenden alles worden opgelegd wat in het belang van de vereniging wordt geacht.

Titel VI Begrotingen - Rekeningen - Controle

ARTIKEL 20  JAARREKENING  BEGROTING

20.1,1-let boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december.

20.2.De raad van bestuur bereidt de jaarrekening en begroting voor en legt ze ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering. Na goedkeuring van de jaarrekening en begroting spreekt de algemene vergadering zich, bij afzonderlijke stemming, uit over de kwijting aan de bestuurders en, desgevallend, de commissaris(sen).

20.3.De raad van bestuur draagt er zorg voor dat de jaarrekening en de overige in de VZW-wet vermelde stukken binnen de dertig dagen na goedkeuring worden neergelegd op de griffie van de rechtbank van koophandel, of indien de wet dit vereist, bij de Nationale Bank van België.

ARTIKEL 21  COMMISSARIS(SEN)

21,1.Indien de vereniging op grond van de op haar toepasselijke bepalingen daartoe verplicht is, zal de controle op de financiële toestand, op de jaarrekening en op de regelmatigheid vanuit het oogpunt van de VZW-wet en de statuten van de verrichtingen weer te geven in de jaarrekening, wordt opgedragen aan één of meer commissarissen die worden benoemd door de algemene vergadering onder de leden van het Instituut van Bedrijfsrevisoren. De algemene vergadering bepaalt het aantal commissarissen en stelt hun bezoldiging vast. De commissarissen worden benoemd voor een hernieuwbare termijn van drie jaar.

21.2.De commissarissen hebben, gezamenlijk of afzonderlijk, een onbeperkt recht van controle over alle verrichtingen van de vereniging, Zij mogen ter plaatse inzage nemen van de boeken, de briefwisseling, de notulen en in het algemeen van alle geschriften van de vereniging.

Titel VII Ontbinding - Vereffening

ARTIKEL 22  ONTBINDING VAN DE VERENIGING

22,1.Behoudens de gevallen van gerechtelijke ontbinding en van ontbinding van rechtswege, kan slechts de algemene vergadering tot ontbinding besluiten, op de wijze zoals bepaald in de VZW-wet, Het voorstel tot ontbinding van de vereniging wordt uitdrukkelijk opgenomen in de oproepingsbrief die naar de werkelijke leden wordt verzonden.

22.2.In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan de rechtbank, een of meer vereffenaars, Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid, alsmede de vereffeningsvoorwaarden.

ARTIKEL 23  BESTEMMING VAN HET VEREFFENINGSSALDO

23.1,In geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan een vereniging dewelke een gelijkaardig doel nastreeft. De algemene vergadering die tot de ontbinding besluit, zal aanduiden aan welke vereniging het vereffeningssaldo wordt overgedragen. De vereffenaar kan een gemotiveerd voorstel tot bestemming overmaken aan de algemene vergadering die over de afsluiting van de vereffening beraadslaagt en beslist.

g .cJ l" " b

Luik B - Vervolg

ARTIKEL 24  VZW W ET

MOD 2.2

24.1.Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, is de VZW-wet of de wetgeving die deze wet zou vervangen na de oprichting van de vereniging, toepasselijk, de algemene wettelijke bepalingen, het huishoudelijk reglement en de gebruiken terzake.

Opgemaakt in vijf exemplaren, waarvan er één met het oog op neerlegging, en met eenparigheid van stemmen aanvaard op de vergadering der oprichters, gehouden te Huldenberg op 20 mei 2015. De vergadering machtigt mr Kobe Jansseune, kantoorhoudende te 1050 Brussel, Louizalaan 523, met mogelijkheid tot indeplaatsstelling, om te voorzien in de wettelijke kennisgevings  en publicatieverplichtingen en om daartoe de nodige publicatieformulieren te ondertekenen en neer te leggen ter griffie.

(handtekening van aile oprichters)

Onmiddellijk volgend op de oprichting van de vereniging wordt een bijzondere algemene vergadering gehouden om te beraadslagen over de volgende agenda ;

1,Benoeming van bestuurders

De vergadering beslist als bestuurders te benoemen

í.De heer Nick Gillekens, Voorzitter, geboren te Leuven op 0510711995, wonende te E. Gillisstraat 5  3040 Huldenberg, met het rijksregistemummer 95.07.05-161.84;

ii.De heer Filip Casaer, Penningmeester, geboren te Ukkel op 23/05/1980, wonende te Leuvensebaan 191 3040 Huldenberg, met het rijksregistemummer 80.05.23-393.50

iii.De heer Axel Vergeylen, Secretaris geboren te Aalst op 3110111979, wonende te Koxberg 23 -- 3040 Huldenberg, met het rijksregistemummer 79.01.31-329.19;

Het mandaat van voormelde bestuurders gaat in op heden en wordt toegekend voor 6 jaar, Het mandaat van de zopas benoemde bestuurders is onbezoldigd.

De vergadering machtigt mr Kobe Jansseune, kantoorhoudende te 1050 Brussel, Louizalaan 523, met mogelijkheid tot indeplaatsstelling, om te voorzien in de wettelijke kennisgevings  en publicatieverplichtingen, inschrijving in het KBO en om daartoe de nodige publicatieformulieren te ondertekenen en neer te leggen bij de bevoegde diensten.

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
NICK GILLEKENS FOUNDATION, AFGEKORT : NGF

Adresse
E. GILLISSTRAAT 5 3040 HULDENBERG

Code postal : 3040
Localité : HULDENBERG
Commune : HULDENBERG
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande