NIEUWE FILOSOFISCHE KRING, AFGEKORT : NFK

Association sans but lucratif


Dénomination : NIEUWE FILOSOFISCHE KRING, AFGEKORT : NFK
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 567.995.970

Publication

02/12/2014
ÿþMOD 2,2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

*192162 6

i

V

Y

Ondernemingsnr : C:)~ S eau S a

Benaming

(voluit) : Nieuwe Filosofische Kring (verkort) : NFK

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : Kardinaal Mercierplein 2, 3000 Leuven

Onderwerp akte :

STATUTEN VAN DE VERENIGING ZONDER WINSTOOGMERK NIEUWE FILOSOFISCHE KRING

Hoofdstuk I. Benaming, zetel, doel

Art. 1. De vereniging draagt de naam "Nieuwe Filosofische Kring ", afgekort als " NFK " en is opgericht voor onbepaalde duur.

Art. 2. De maatschappelijke zetel is gevestigd te Kardinaal Mercierplein 2, 3000 Leuven, gelegen in het gerechtelijk arrondissement Leuven. De zetel kan binnen het gerechtelijke arrondissement gewijzigd worden bij eenvoudige beslissing van de raad van bestuur.

Art. 3. De Nieuwe Filosofische Kring is de facultaire kring van het Hoger instituut voor Wijsbegeerte van de Katholieke Universiteit Leuven, hierna afgekort als "HIW." NFK heeft tot doel het samenbrengen van studenten wijsbegeerte, deeltijds en voltijds, en door een aangepast studieklimaat de beste filosofische vorming na te streven. Tevens wil zij het universitair leven in al zijn aspecten kritisch bevragen en studentenbelangen zowel op niveau van de academische overheid als op maatschappelijk niveau verdedigen.

NFK is een autonome kring te midden van de andere Leuvense studentenorganisaties. NFK treedt op als de officiële vertegenwoordiger van de studenten Wijsbegeerte, met inbegrip van de aggregatiestudenten die Wijsbegeerte gestudeerd hebben en de studenten in avondprogramma. NFK streeft ernaar contacten met andere studentenorganisaties binnen en buiten Leuven te bewerkstelligen.

NFK kan alle activiteiten inrichten of eraan deelnemen die kunnen bijdragen tot het verwezenlijken van 'dit doel, onder meer: activiteiten op recreatief, informatief, vormend, ontmoetend en maatschappijgericht vlak. Mogelijke activiteiten kunnen zijn: sport en spel, infomomenten, vormingssessies, groepsbevorderende activiteiten en dergelijke. Daarnaast kan de vzw alle activiteiten inrichten die bijdragen tot de verwezenlijking van deze doelstellingen, met inbegrip van winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk is toegelaten en waarvan de opbrengsten volledig zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van de niet-winstgevende doelstellingen.

Hoofdstuk II. Leden

Art. 4. Het aantal leden is onbeperkt, maar minimum drie. De vereniging bestaat uit werkende leden en gewone leden. Werkende leden zijn lid van de Algemene Vergadering. Gewone leden zijn studenten wijsbegeerte (Nederlandstalig en Engelstalig programma), vermeld in artikel 3, die op de rol ingeschreven staan voor het desbetreffende academiejaar voor minstens 15 studiepunten, tenzij zij uitdrukkelijk van het lidmaatschap afzien.

Enkel de werkende leden hebben de rechten en de plichten die de vzw.-wet aan de leden van de vzw. toekent. Gewone leden en ereleden hebben de rechten en plichten die hen warden toegekend door het huishoudelijk reglement dat op de website beschikbaar wordt gesteld.

NEERGELEGD

" . MOV, 2Q11i

Griffie Rechtbank van Koophandel

te Leuven.

Griffie

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

s

r

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Art. 5. Beslissingen over de toetreding van werkende leden behoren tot de bevoegdheid van de raad van bestuur. Werkend lid is wie zich door een engagement als jaarverantwoordelijke en of het dagelijks bestuur inzet voor de realisatie van de doelstellingen. Het huishoudelijk reglement concretiseert de voorwaarden van dit engagement. Werkende leden hebben alle bevoegdheden die de statuten en de wet van 27 juni 1921 hen toekennen. Zij hebben stemrecht in de Algemene Vergadering.

Wie werkend lid wenst te zijn, stelt zich schriftelijk kandidaat bij de voorzitter van de vereniging.

De stichters van de vereniging zijn de eerste werkende leden, met name:

De Turck, Roderik, Bodegemstraat 43 A, 1000 Brussel.

De Cock, Erik, Vital Decosterstraat 8717, 3000 Leuven

De Weerdt, Vincent, August Dilslei 21, 2970 Schilde.

Art. 6. Gewone leden zijn alle studenten die vallen onder art. 3 & 4. Gewone leden hebben geen stemrecht in de Algemene Vergadering. Hun rechten en plichten worden beschreven in het huishoudelijk reglement.

Art 7. De vereniging kan ook ereleden hebben. De raad van bestuur kan de voorwaarden voor deelneming aan de vereniging bepalen voor deze leden, evenals hun rechten en plichten.

Art. 8. De leden zijn niet verplicht tot een financiële bijdrage, met andere woorden het maximum lidgeld

bedraagt nul euro.

Hoofdstuk III. Algemene vergadering

Art. 9. De Algemene Vergadering bestaat uit alle werkende leden, en heeft de bevoegdheden opgesomd in

artikel 4 van de wet van 27 juni 1921:

.de wijziging van de statuten;

" de benoeming en de afzetting van de bestuurders;

" de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend;

" de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

" de goedkeuring van de begroting en van de rekening;

" de ontbinding van de vereniging; .de uitsluiting van een werkend lid;

" de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk;

" alle gevallen waarin de statuten dat vereisen.

Art. 10. De Algemene Vergadering komt minstens eenmaal per jaar samen, op uitnodiging van de voorzitter of de plaatsvervanger.

Art. 11. De beslissingen van de algemene vergadering worden op twee manieren aan de leden en aan derden bekendgemaakt: door publicatie op de website; door opname in het verslag dat ter inzage ligt in het lokaal van de cursusdienst. Het verslag wordt ondertekend door de voorzitter.

Art. 12. Een buitengewone algemene vergadering kan steeds samengeroepen worden, hetzij op initiatief van de raad van bestuur, hetzij op aanvraag van één vijfde van de werkende leden

Art. 13. De uitnodiging voor de algemene vergadering komt via e-mail. Deze vermeldt datum, plaats en agenda van de algemene vergadering. Bijkomend kan de uitnodiging in de ontmoetingsruimte van NFK opgehangen worden, De uitnodigingen worden minstens acht dagen vôdr de algemene vergadering verstuurd. De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter of een plaatsvervanger.

Art. 14. De vergadering is geldig samengesteld indien ten minste de helft van de werkende leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Beslissingen worden genomen bij een gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen. Voor de wijziging van de statuten, de uitsluiting van een lid en de ontbinding van de vereniging geldt de wet op de vzw s.

Art. 15. Elk werkend lid mag zich op de Algemene Vergadering door een ander lid, gewoon of werkend, laten vertegenwoordigen bij schriftelijke volmacht.

Art. 16. Elk aanwezig lid van de Algemene vergadering mag op elk moment vragen om een stemming. Men kan voor stemmen, tegen stemmen of zich onthouden.

Hoofdstuk 1V. Raad van bestuur

Art. 17. De raad van bestuur is samengesteld uit ten minste drie leden en maximum zes leden. De raad van bestuur moet minstens één lid minder tellen dan het aantal werkende leden van de vereniging. De leden worden voor een periode van één jaar benoemd door de algemene vergadering en dit bij eenvoudige meerderheid van de stemmen. Een mandaat moet jaarlijks door de A.V. herbevestigd worden. Eenzelfde mandataris kan maximaal vier keer benoemd worden voor hetzelfde mandaat. Bij overlijden, ontslag of afzetting van een bestuurder wordt een vervanger aangeduid door de volgende algemene vergadering. Het mandaat van bestuurder wordt niet bezoldigd.

Art 18. De verkozen voorzitter, ondervoorzitter en penningmeester (zoals bepaald in artikel 27) van het dagelijks bestuur van het volgende academiejaar zetelen automatisch in de raad van bestuur. De drie resterende plaatsen worden toegewezen door stemming in de Algemene Vergadering.

a

t,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

aeoo 2.2

Art. 19. De raad van bestuur verkiest onder haar leden een voorzitter, een ondervoorzitter, een penningmeester en een secretaris en bepaalt hun bevoegdheden.

Art. 20. De raad van bestuur heeft alle bevoegdheden die niet wettelijk of statutair aan een ander orgaan van de vereniging zijn toegewezen. Hij kan bepaalde van deze bevoegdheden delegeren.

De raad van bestuur is onder meer bevoegd voor het inrichten van werkgroepen en adviesraden, het aannemen en ontslagen van personeel, het opstellen van de nodige interne reglementen, het aannemen van giften, het aanvaarden van werkende leden, het aangaan van hypothecaire leningen, het uitgeven van obligaties en het instellen van rechtsvorderingen.

Art. 21. Tegenover leden en derden wordt de vereniging rechtsgeldig vertegenwoordigd door de gezamenlijke handtekening van twee gemandateerde bestuurders. Beneden het bedrag vast te stellen door de raad van pestuur, volstaat de handtekening van één van hen. Boven dat bedrag is steeds een voorafgaande beslissing van de raad van bestuur vereist.

Art. 22. De raad van bestuur komt bijeen telkens het belang van de vereniging dit vereist, op uitnodiging van de voorzitter of plaatsvervanger, met een minimum van driemaal per jaar. De uitnodiging komt via e-mail. Deze vermeldt datum, plaats en agenda van de raad van bestuur. De uitnodigingen worden minstens acht dagen vôôr de raad van bestuur verstuurd.

Art. 23. De raad van bestuur kan slechts beslissingen nemen wanneer een gewone meerderheid aanwezig is. De beslissingen worden genomen door een eenvoudige meerderheid van de aanwezige of door volmacht vertegenwoordigde leden. Elk bestuurslid kan zich bij volmacht laten vertegenwoordigen door een ander bestuurslid. Bij gelijkheid van stemmen, is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

Bij beslissingen i.v.m. het aanwerven of ontslaan van personeel is wel een aanwezigheid van twee derden van de leden vereist. Die beslissingen worden genomen bij een tweed erdemeerderheid van de aanwezige en bij volmacht vertegenwoordigde leden.

Art. 24. De besluiten van de raad van bestuu worden neergeschreven in de notulen, die in het lokaal van de cursusdienst ter inzage liggen van alle leden.

Art. 25. De aansprakelijkheid van de bestuurders wordt geregeld overeenkomstig artikel 14. van de wet van 27 juni 1921.

Hoofdstuk V. Dagelijks Bestuur

Art. 26. Het dagelijks bestuur gedraagt zich in overeenstemming met het huishoudelijk reglement waar de rechten, plichten en taakverdeling beschreven staan.

Art. 27. Het dagelijks bestuur wordt via geheime stemming verkozen door gewone leden in overeenstemming met het huishoudelijk reglement. Een minimum van 10 procent van de gewone leden moet gestemd hebben.

De verkozen voorzitter, ondervoorzitter en penningmeester van het dagelijks bestuur zetelen automatisch in de raad van bestuur.

De bevoegdheid van het dagelijks bestuur geldt voor één jaar, dat gelijk loopt met het boekjaar, voorzien in Art. 28.

Hoofdstuk VI. Diversen

Art. 28. Elk jaar stelt de Raad van Bestuur de rekeningen en begroting op van respectievelijk het afgelopen en komend boekjaar, lopend van 1 augustus tot en met 31 juli. Die worden onderworpen aan de goedkeuring van de gewone Algemene Vergadering.

Art. 29. Wijzigingen in de statuten worden geregeld overeenkomstig de wet van 27 juni 1921.

Art. 30, Bij ontbinding van de vereniging wijst de algemene vergadering één of meerdere vereffenaars aan, bepaalt hun bevoegdheden, en geeft het netto-actief van het maatschappelijk bezit aan een gelijkaardige vereniging met belangeloze doelstelling, die zij zal aanduiden in de ontbindingsbeslissing.

Art. 31. Voor al wat niet voorzien is in deze statuten wordt verwezen naar de wet van 27 juni 1921.

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

Optioneel, enkel voor starters

Opgemaakt te Leuven op 14/5/2014 in 3 originele exemplaren.

(ondertekend door alle stichtende leden als In de aanhef vermeld).

Benoeming bestuurders

(niet verplicht als onderdeel van de statuten, wel noodzakelijk apart te publiceren).

Benoeming van de raad van bestuur

De leden van vzw "Nieuwe Filosofische Kring," te Leuven, samen in algemene vergadering op 14/5/2014, te Leuven hebben tot leden van de raad van bestuur benoemd:

De Turck, Roderik, Etterbeek, 19 april 1993, Bodegemstraat 43A, 1000 Brussel

De Cock, Erik, Dendermonde, 30 december 1974, Vital Decosterstraat 8717, 3000 Leuven

De Weerdt, Vincent, Antwerpen (Wilrijk), 14 mei 1992, August Dilslei 21, 2970 `s-Gravenwezel

Buti, Lorenzo, Jette, 11 juli 1994, Vlaamsegaaienlaan 12, 3080 Tervuren

De Sadeleer, Ewoud, Aalst, 21 september 1994, Borsbekestraat 182, 9552 Borsbeke

Joos, Elien, Bomem, 3 april 1992, Heikant 9, 2890 Sint-Amands

Deze hebben aangesteld als :

Voorzitter: De Turck Roderik

Ondervoorzitter: De Sadeleer Ewoud

Penningmeester. De Cock Erik

Secretaris: De Weerdt Vincent

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

" behouden

aan het Belgisch Staatsblad

',

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
NIEUWE FILOSOFISCHE KRING, AFGEKORT : NFK

Adresse
KARDINAAL MERCIERPLEIN 2 3000 LEUVEN

Code postal : 3000
Localité : LEUVEN
Commune : LEUVEN
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande