OASE AARSCHOT WISSENSTRAAT

Association sans but lucratif


Dénomination : OASE AARSCHOT WISSENSTRAAT
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 525.850.856

Publication

18/04/2013
ÿþ MOD 2.2

L. I Alit 1 In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

11111111i1111J1J11 11

Neergelegd ter griffie der

Rechtbank van Koophandel

te Leuven, de 2013

DE GRIFFIER,

Griffie

Ondernemingsnr: © ~~ ~ ~ çà) . 8S

Benaming

(voluit); Oase Aarschot Wissenstraat

(verkort) :

Rechtsvorm : vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Kerkstraat 5, 3211 Binkom

Onderwerp akte : OPRICHTING

De ondergetekenden:

1.Rudy Mattheus, bestuurder van vennootschappen, wonende te 3210 Linden, Eikenstraat 56;

2.Renilde Torfs, bestuurder van vennootschappen, wonende te 3210 Linden, Eikenstraat 56;

3.VZW Oase, vereniging zonder winstoogmerk met maatschappelijk zetel te 3211 Binkom, Kerkstraat 5,

ingeschreven in de Kruispuntbank der Ondernemingen onder nummer 0444,976.216;

4.VZW De Vrucht, vereniging zonder winstoogmerk met maatschappelijk zetel te 3200 Aarschot, Rode

Kruislaan 24, ingeschreven in de Kruispuntbank der Ondernemingen onder het nummer 0431.046.818;

5. Cindy Jonckman (83.08.31-394.87), clusterdirecteur van woon- en zorgcentra en assistentiewoningen,

wonende te 3450 Geetbets, Dorpsstraat 90A,

zijn op 29 maart 2013 overeengekomen om een vereniging zonder winstoogmerk op te richten en hebben besloten om daartoe unaniem de volgende statuten te aanvaarden:

Titel I: Rechtsvorm, benaming, zetel en doel

Artikel 1.Rechtsvorm  Benaming

De vereniging wordt opgericht als een vereniging zonder winstoogmerk op grond van de wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen (samen met haar uitvoeringswetgeving, de "V&S Wet").

De naam van de vereniging luidt: "Oase Aarschot Wissenstraat".

Deze naam moet voorkomen in alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen, brieven, orders en andere stukken uitgaande van de vereniging, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden "vereniging zonder winstoogmerk" of door de afkorting "VZW", met nauwkeurige aanwijzing van het adres van de zetel van de vereniging.

Artikel 2. Zetel

De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd te Kerkstraat, 5, 3211 Binkom en is gelegen in het gerechtelijk arrondissement Leuven. De operationele zetel van de vereniging is gelegen te Wissenstraat 20, 3200 Aarschot.

De Raad van Bestuur heeft de bevoegdheid om de maatschappelijke en operationele zetel te verplaatsen naar iedere plaats binnen België en de daarmee verband houdende openbaarmakingvereisten te vervullen De Algemene Vergadering bekrachtigt de zetelwijziging in de statuten op haar eerstvolgende vergadering.

Artikel 3. Duur

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur.

Artikel 4. Doel

De vereniging heeft tot doel het bestuur en de exploitatie van ouderen- en welzijnsvoorziening, zoals een rust- en verzorgingshuis voor bejaarden, thuiszorg, ouderenzorg, opvang en huisvesting van al dan niet zwaar zorg behoevende en dementerende bejaarden, bestuur en exploitatie van dienstencentra en voorzieningen van georganiseerde woonzorg, waaronder woningen voor bejaarden en service- en zorgflats, assistentie woningen, woningcomplexen met dienstverlening, dagverzorgingscentra, thuisverzorgingscentra en centra voor kortverblijf

en.analoge_dienstverlening betreffende de opgesomdevoorzieningen.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

In deze optiek kan de vereniging de nodige voorzieningen en infrastructuur oprichten en ontwikkelen met het oog op scholing, bijscholing en vervolmaking inzake geriatrische zorg in de breedste zin van het woord en in het algemeen voor de verwezenlijking van haar doelstellingen.

De vereniging kan met het oog op de verwezenlijking van haar doelstellingen alle nuttige samenwerkingsverbanden aangaan met andere ondernemingen of organisaties in de zorgsector,

De vereniging kan alle mogelijke zakelijke rechten of gebruiksrechten verwerven, houden of vestigen, of er via verkoop of anderszins afstand van doen, over onroerende goederen voor zover dat rechtstreeks of onrechtstreeks verband houdt met of kan bijdragen tot de verwezenlijking van haar statutair doel.

De vereniging kan leningen aangaan (in om het even welke vorm) en persoonlijke en zakelijke zekerheden verstrekken in om het even welke vorm en dat zowel met betrekking tot haar eigen verbintenissen als met betrekking tot verbintenissen van derden, onder meer door hypotheken of panden te verstrekken over haar goederen,

De vereniging kan in het algemeen, zowel in België als in het buitenland, alle activiteiten ontplooien die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met of kunnen bijdragen tot de verwezenlijking van voormelde ideële niet-winstgevende doelstellingen, met inbegrip van bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk is toegelaten en waarvan de opbrengsten te allen tijde volledig zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van de ideële niet- winstgevende doelstellingen.

De vereniging moet haar doelstellingen organiseren door aan iedere bewoner die zich aanmeldt de nodige kwaliteitsverzorging tegen een goede kostprijs aan te bieden, met respect voor haar/zijn ideologische, filosofische of godsdienstige overtuiging en ongeacht de inkomens- verzekerbaarheids- of vermogenstoestand van de betrokkene. De vereniging hecht groot belang aan de voormelde waarden.

Titel Il: Leden, aanvaarding, uittreding

Artikel 5. Leden

Het aantal werkende leden (hierna "leden" of "werkende leden" genoemd) is onbeperkt maar moet minstens drie bedragen. Leden kunnen zowel natuurlijke als rechtspersonen zijn. De voormelde oprichters betreffen allen werkende leden.

De kandidaat-leden richten hun kandidaatstelling schriftelijk aan de Voorzitter van de Raad van Bestuur, Om lid te kunnen worden van de vereniging moet men:

A: Aanvaard worden door de raad van bestuur bij gewone meerderheid van stemmen

B: De statuten onderhouden en het maatschappelijk register ondertekenen.

C: De bijdrage, vastgesteld door de raad van bestuur betalen,

D: De nodige bekwaamheid getuigen inzake beleid en werking van een Woon- Zorg instelling, of een bijdrage kunnen leveren in een financiële, economische of juridische knowhow.

E: Een aantal leden dient een affiniteit met de regio te hebben.

De Raad van Bestuur zal beslissen over de aanvaarding van de kandidaat als werkend lid, Op deze vergadering dienen minstens 2/3 van de leden van de Raad van Bestuur aanwezig of vertegenwoordigd te zijn. De beslissing wordt genomen met een gewone meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde leden van de Raad van Bestuur. De Raad van Bestuur kan discretionair en zonder bijzondere motivering beslissen om de kandidaat al dan niet ais lid te aanvaarden.

De leden hebben alle rechten en verplichtingen die in de V&S Wet en deze statuten hen toekennen.

Artikel 6.Bijdrage

De Raad van Bestuur kan beslissen dat de leden een lidmaatschapsbijdrage zullen betalen die jaarlijks zal

worden vastgelegd door de Raad van Bestuur en die maximum 500 EUR (vijfhonderd euro) zal bedragen.

Artikel 7,Ledenregister

Op de zetel van de vereniging wordt door de Raad van Bestuur een register van de leden gehouden. Dit register vermeldt de naam, voornamen en woonplaats van de leden of, ingeval het een rechtspersoon betreft, de naam, de rechtsvorm en het adres van de zetel. Bovendien moeten aile beslissingen betreffende de toetreding, uittreding of uitsluiting van leden door toedoen van de Raad van Bestuur of de Algemene Vergadering in dat register worden ingeschreven binnen acht dagen nadat hij van de beslissing in kennis is gesteld.

In overeenstemming met de bepalingen van de V&S Wet kunnen alle leden op de zetel van de vereniging het register van de leden raadplegen, evenals alle notulen en beslissingen van de Algemene Vergadering, van de Raad van Bestuur en van de personen, al dan niet met een bestuursfunctie, die bij de vereniging of voor rekening ervan een mandaat bekleden, en alle boekhoudkundige stukken van de vereniging.

Artikel 8.Ontslag  Schorsing -- Beëindiging van lidmaatschap

Leden kunnen op elk ogenblik uit de vereniging ontslagnemen door een aangetekend schrijven te richten aan de Voorzitter van de Raad van Bestuur.

Een ontslagnemend lid blijft gehouden tot de betaling van de lidmaatschapsbijdrage en tot de deelname in de kosten die goedgekeurd werden voor het jaar waarin het ontslag wordt ingediend.

Het lidmaatschap van leden die hun lidmaatschapsbijdrage voor het lopende jaar binnen de door de Raad van Bestuur bepaalde termijn niet betalen, wordt opgeschort na een eerste schriftelijke aanmaning tot

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

Mon 2.2

regularisatie binnen de maand na die aanmaning. De leden die hun lidmaatschapsbijdrage na de regularisatietermijn niet betalen, worden geacht ontslagnemend te zijn.

Als een lid in strijd handelt met de doelstellingen van de vereniging, kan zijn lidmaatschap, op voorstel van de Raad van Bestuur worden beëindigd door een besluit van de Algemene Vergadering, waarop minstens een meerderheid van alle werkende leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, en waarbij voor de beslissing een 2/3 meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde werkende leden vereist Is.

Het lid waarvan de beëindiging van het lidmaatschap wordt voorgesteld, heeft het recht gehoord te worden.

Een lid dat ontslag neemt of dat wordt uitgesloten, alsook de erfgenamen van een overleden lid, kunnen geen aanspraak maken op het vermogen van de vereniging en zijn er niet toe gerechtigd de gestorte lidmaatschapsbijdragen terug te vorderen.

Artikel 9.Rechten leden

Geen enkel lid kan enige aanspraak laten gelden of uitoefenen op de activa van de vereniging op grond van

de enkele hoedanigheid van lid.

Artikel 10.Ereleden en beschermleden

De vereniging kan naast werkende leden ook ereleden alsmede beschermleden toelaten. Deze ereleden en beschermleden worden niet aanzien als werkende leden van de vereniging, De rechten en plichten van werkende leden zijn niet van toepassing op ereleden en beschermleden.

De Raad van Bestuur zal beslissen over de toelating van ereleden en beschermleden. Op deze vergadering dienen minstens 2/3 van de leden van de Raad van Bestuur aanwezig of vertegenwoordigd te zijn, De beslissing wordt genomen met een gewone meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde leden van de Raad van Bestuur. De Raad van Bestuur kan discretionair en zonder bijzondere motivering beslissen om de kandidaat-ereleden of beschermleden al dan niet toe te laten.

Titel ill, Algemene Vergadering

Artikel 11.Algemene Vergadering

De Algemene Vergadering bestaat uit de werkende leden.

Alle werkende leden hebben gelijk stemrecht. Elk werkend lid heeft één stem.

De Algemene Vergadering wordt voorgezeten door de Voorzitter van de Raad van Bestuur of bij zijn

afwezigheid, door de bestuurder met de hoogste leeftijd.

Artikel 12.Algemene Vergadering  Bevoegdheden

De volgende bevoegdheden kunnen uitsluitend door de Algemene Vergadering uitgeoefend worden:

1.de wijziging van de statuten;

2.de benoeming en de afzetting van de bestuurders;

3.de benoeming en de afzetting van de commissaris en het bepalen van diens bezoldiging;

4.de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

5.de goedkeuring van de begroting en van de jaarrekening;

6.de ontbinding van de vereniging;

7,de uitsluiting van een lid;

8.de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk.

9.alle andere bevoegdheden die krachtens de V&S wet of de statuten zijn voorbehouden aan de algemene

vergadering.

Alles wat niet bij wet of door de statuten is toegekend aan de Algemene Vergadering, valt onder de

bevoegdheid van de Raad van Bestuur.

Artikel 13.Algemene Vergadering  Vergaderingen

De jaarlijkse Algemene Vergadering zal tijdens het tweede kwartaal van het kalenderjaar gehouden worden op de maatschappelijke zetel of een plaats die vermeld wordt in de uitnodiging. Indien deze dag een wettelijke feestdag is, heeft de jaarlijkse Algemene Vergadering plaats op de volgende werkdag, op hetzelfde uur. De uitnodiging wordt minstens acht dagen voorafgaand aan de datum van de Algemene Vergadering naar aile werkende leden verstuurd.

De vergadering wordt door de Voorzitter van de Raad van Bestuur bijeengeroepen. Aan de uitnodiging wordt een agenda toegevoegd, waarbij elk punt dat door minstens twee bestuurders wordt aangebracht of dat door minstens 1/20 van de werkende leden minstens veertien dagen voor de vergadering aangebracht werd, op de agenda wordt geplaatst.

Bijzondere bijeenkomsten in een Buitengewone Algemene Vergadering kunnen worden samengeroepen door de Voorzitter en op verzoek van minstens twee bestuurders, alsook op verzoek van minstens 115 van alle werkende leden. De uitnodiging wordt minstens acht dagen voorafgaand aan de datum van de Buitengewone Algemene Vergadering naar aile werkende leden verstuurd.

leder lid kan zich laten vertegenwoordigen door een lasthebber, die een ander lid dient te zijn.

Artikel 14.Algemene Vergadering  Quorum en stemming

De beslissingen worden bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen

genomen behoudens andersluidende bepaling in de V&S Wet of in onderhavige statuten.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

MoD 2.2

De wijziging van de statuten vereist een beraadslaging in een vergadering die voldoet aan een quorum van 2/3 van de werkende leden die aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Ingeval op de eerste vergadering minder dan 2/3 van de werkende leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen die geldig kan beraadslagen en besluiten alsook de wijzigingen aannemen met de meerderheden hierna bepaald, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde werkende leden. De tweede vergadering mag niet binnen vijftien dagen volgende op de eerste vergadering worden gehouden. De beslissing wordt geacht aanvaard te zijn indien ze wordt goedgekeurd door 2/3 van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde werkende [eden.

Bij staking van stemmen zal de stem van de Voorzitter doorslaggevend zijn.

Er worden notulen opgesteld en bewaard in een notulenregister dat ter inzage zal zijn van de werkende leden, die hun inzagerecht dienen uit te oefenen overeenkomstig de bepalingen van de V&S Wet,

Titel IV: Bestuur

Artikel 15.Raad van Bestuur Samenstelling

De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur samengesteld uit ten minste drie bestuurders, behoudens indien de vereniging slechts drie werkende leden telt. Het aantal bestuurders moet in elk geval steeds lager zijn dan het aantal personen dat werkend lid is van de vereniging, Wanneer de vereniging slechts het wettelijk bepaald minimum van drie werkende leden heeft, mag de Raad van Bestuur slechts uit twee bestuurders bestaan. De dag waarop een vierde werkend lid wordt aanvaard, zal de Algemene Vergadering overgaan tot de benoeming van een derde bestuurder.

Zowel natuurlijke als rechtspersonen kunnen bestuurder zijn. Minstens één lid van de Raad van Bestuur zal een binding met de regio waarin de vereniging gevestigd en actief is, hebben,

De bestuurders worden benoemd door een Algemene Vergadering, bij gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde werkende leden.

De bestuurders worden benoemd voor een termijn van zes jaar. Hun opdracht eindigt bij de sluiting van de jaarvergadering. Bestuurders zijn herbenoembaar.

De Raad van Bestuur verkiest onder haar leden een Voorzitter, een Secretaris-schatbewaarder en een Gedelegeerd Bestuurder die de taken zullen vervullen die horen bij deze functie zoals omschreven in deze statuten en ter gelegenheid van hun aanstelling.

De bestuurders kunnen te allen tijde worden ontslagen door de Algemene Vergadering die daarover beslist bij gewone meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde werkende leden. leder lid van de Raad van Bestuur kan zelf ook ontslag nemen door een schriftelijke kennisgeving aan de Voorzitter van de Raad van Bestuur. Een bestuurder is verplicht na zijn ontslag zijn opdracht verder te vervullen totdat redelijkerwijze in zijn vervanging kan worden voorzien.

De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit. De redelijke kosten die zij maken in het kader van de uitoefening van hun bestuursmandaat worden vergoed.

Artikel 16.Raad van Bestuur Vergaderingen, beraadslagingen en beslissing

De Raad van Bestuur vergadert na oproeping door de Voorzitter of Gedelegeerd Bestuurder telkens als het belang van de vereniging het vereist, alsook op verzoek van twee bestuurders of een derde van de leden. De oproeping vermeldt de dagorde. De uitnodiging kan met alle dragers gebeuren (per fax, e-mail, brief, eto. ).

De Raad van Bestuur wordt voorgezeten door de Voorzitter of, bij diens afwezigheid, door de oudste in jaren van de aanwezige bestuurders. De vergadering wordt gehouden op de zetel van de vereniging of in elke andere plaats in België, aangewezen in de oproeping.

De Raad van Bestuur kan slechts beraadslagen en besluiten, wanneer ten minste de meerderheid van zijn leden aanwezig of vertegenwoordigd is op de vergadering. Wordt deze voorwaarde niet vervuld, dan wordt een nieuwe vergadering belegd met dezelfde dagorde. Op deze vergadering kunnen de beslissingen geldig worden genomen ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden.

De Raad van Bestuur handelt als een collegiaal orgaan, De besluiten worden genomen bij eenvoudige meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Bij staking van stemmen, heeft de Voorzitter dan wel de bestuurder die de vergadering voorzit, een doorslaggevende stem. Indien er, ingeval van een geheime stemming, staking van stemmen is, wordt het voorstel verworpen.

Er worden notulen opgesteld en ondertekend door de Voorzitter en de Secretaris-schatbewaarder. De notulen worden bewaard in een notulenregister dat ter inzage zal zijn van de werkende leden die hun inzagerecht zullen uitoefenen overeenkomstig de in de V&S Wet vastgelegde modaliteiten.

De Raad van Bestuur kan beraadslagen per video- of telefoonconferentie, voor zover alle deelnemers in staat zijn zich uit te drukken en verstaanbaar zijn voor alle andere deelnemers.

Elke bestuurder kan een volmacht verstrekken aan een andere bestuurder om deel te nemen aan de beraadslaging en de stemming. Een bestuurder kan echter niet meer dan één andere bestuurder vertegenwoordigen tijdens een vergadering van de Raad van Bestuur.

ln uitzonderlijke gevallen, wanneer de dringende noodzakelijkheid en het belang van de vereniging dat vereisen, kunnen de besluiten van de Raad van Bestuur worden genomen bij eenparig schriftelijk besluit van de bestuurders. Daartoe is vereist dat er vooraf een unaniem akkoord is onder de bestuurders om tot schriftelijke besluitvorming over te gaan.

Artikel 17,Raad van Bestuur Intern bestuur Beperkingen

M6D 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

De Raad van Bestuur is bevoegd om alle handelingen van intern bestuur te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de vereniging, met uitzondering van die handelingen waarvoor volgens de V&S Wet of onderhavige statuten de Algemene Vergadering exclusief bevoegd is. Alles wat niet wettelijk of statutair uitdrukkelijk is voorbehouden aan de Algemene Vergadering, behoort tot de bevoegdheid van de Raad van Bestuur.

Onverminderd de verplichtingen die voortvloeien uit collegiaal bestuur, met name overleg en toezicht, kunnen de bestuurders de bestuurstaken onder elkaar verdelen. Zodanige verdeling van taken kan aan derden niet worden tegengeworpen, zelfs niet nadat ze zijn openbaar gemaakt. Niet-naleving ervan brengt wel de interne aansprakelijkheid van de betrokken bestuurder(s) in het gedrang.

Tevens kan de Raad van Bestuur een orgaan van vertegenwoordiging, een orgaan van dagelijks bestuur, een adviesorgaan en/of een auditcomité installeren. Tevens kan de Raad van Bestuur én of meerdere Gedelegeerd Bestuurders benoemen onder haar leden.

De Raad van Bestuur kan een deel van zijn bestuursbevoegdheden delegeren aan één of meerdere derden niet-bestuurders, zonder dat deze overdracht evenwel betrekking kan hebben op het algemeen beleid van de vereniging of de algemene bestuursbevoegdheid van de Raad van Bestuur.

Artikel 18.Raad van Bestuur Externe vertegenwoordigingsmacht

De Raad van Bestuur vertegenwoordigt als college de vereniging in alle handelingen in en buiten rechte. Hij vertegenwoordigt de vereniging door de meerderheid van zijn leden.

Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de Raad van Bestuur als college, wordt de vereniging in en buiten rechte eveneens vertegenwoordigd door twee bestuurders die gezamenlijk handelen, door de Voorzitter van de Raad van Bestuur alleen handelend of door de Gedelegeerd Bestuurder alleen handelend.

De Raad van Bestuur of de bestuurders die gerechtigd zijn om de vereniging te vertegenwoordigen kunnen tevens bijzondere lasthebbers aanstellen. Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of een reeks bepaalde rechtshandelingen zijn geoorloofd. Deze bijzondere lasthebbers verbinden de vereniging slechts binnen de perken van de hun verleende volmacht.

Artikel 19.Raad van Bestuur-- Bekendmakingsvereisten

De benoeming van de leden van de Raad van Bestuur en van de personen gemachtigd om de vereniging te vertegenwoordigen en hun ambtsbeëindiging wordt openbaar gemaakt overeenkomstig de bepalingen van de V&S Wet.

Artikel 20.Dagelijks bestuur

De Raad van Bestuur kan het dagelijks bestuur van de vereniging alsook de externe vertegenwoordiging

wat betreft dat dagelijks bestuur opdragen aan een of meerdere Gedelegeerd Bestuurders.

Indien van deze mogelijkheid gebruik wordt gemaakt, zal de vereniging voor zaken van dagelijks bestuur

kunnen worden vertegenwoordigd door een Gedelegeerd Bestuurder alleen handelend.

De benoeming van de persoon belast met het dagelijks bestuur en zijn ambtsbeëindiging worden openbaar

gemaakt overeenkomstig de bepalingen van de V&S Wet.

Artikel 21.Raad van Bestuur Aansprakelijkheid van de bestuurders en gedelegeerd bestuurder(s)

De bestuurders en gedelegeerd bestuurders zijn niet persoonlijk verbonden door de verbintenissen van de vereniging. Hun eigen vermogen kan niet in gedrang komen door handelingen van de vereniging.

Tegenover de vereniging en tegenover derden is hun verantwoordelijkheid beperkt tot de vervulling van de hun gegeven opdracht overeenkomstig het gemeen recht, het bepaalde in de wet en in de statuten en zijn ze aansprakelijk voor de tekortkomingen in hun (dagelijks) bestuur,

Titel V: Commissaris Begroting en rekening

Artikel 22.Commissaris

Indien de vereniging daartoe wettelijk is verplicht of indien de Algemene Vergadering met inachtneming van de quorum- en meerderheidsvereisten die gelden voor een statutenwijziging beslist om op vrijwillige basis over te gaan tot de benoeming van een commissaris, wordt de controle op de financiële toestand van de vereniging, op de jaarrekening en op de regelmatigheid van de verrichtingen ten aanzien van de V&S Wet en de statuten, aan één of meer commissarissen opgedragen. Zij worden niet inachtneming van de gewone quorum- en meerderheidsvereisten benoemd door de Algemene Vergadering onder de leden, natuurlijke personen of rechtspersonen, van het Instituut der Bedrijfsrevisoren. De Algemene Vergadering bepaalt ook de bezoldiging van de commissaris,

Artikel 23.Financiering en boekhouding

De vereniging zal onder meer worden gefinancierd door bijdragen, subsidies, toelagen, giften, schenkingen, legaten en andere voorzieningen, gegeven zowel om de algemene doeleinden van de vereniging te ondersteunen als ter ondersteuning van een specifiek project.

Bovendien kan de vereniging gelijke welke fondsen verwerven of financieringen aangaan op elke andere wijze die niet in strijd is met de wet.

Y "

b

Voorbehouden , aan het Belgisch Staatsblad Luik B - Vervolg

M0D 2,2

Het boekjaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december. Het eerste boekjaar begint op datum van de-,

oprichting en neemt een einde op 31 december 2014,

De boekhouding wordt gevoerd overeenkomstig de bepalingen en modaliteiten in de V&S Wet.

De jaarrekening wordt opgesteld en bekendgemaakt overeenkomstig het bepaalde in de V&S Wet,

De Raad van Bestuur legt de jaarrekening van het voorafgaande boekjaar alsook een voorstel van begroting

ter goedkeuring voor aan de jaarlijkse Algemene Vergadering, die beraadslaagt over de goedkeuring binnen

zes maanden na de afsluitingsdatum van het boekjaar.

Titel Vif: Ontbinding en vereffening

Artikel 24.Ontbinding en vereffening

De Algemene Vergadering besluit over de ontbinding van de vereniging op voorstel van de Raad van Bestuur of minimum 1/5 van aile werkende leden.

De Algemene Vergadering kan over de ontbinding van de vereniging slechts beraadslagen en beslissen overeenkomstig de quorum- en meerderheidsvereisten die gelden voor een wijziging van het doel van de vereniging. Vanaf de beslissing tot ontbinding vermeldt de vereniging steeds dat zij handelt als een "VZW in vereffening".

Indien het voorstel tot ontbinding wordt goedgekeurd, benoemt de Algemene Vergadering één of meerdere vereffenaar(s) waarvan zij de opdracht zal omschrijven. Deze beslissing kan worden genomen overeenkomstig de gewone quorum- en meerderheidsvereisten.

ln geval van ontbinding en vereffening, beslist de Algemene Vergadering over de bestemming van het vermogen van de vereniging. Het vermogen kan in elk geval slechts worden toegekend aan een andere vereniging zonder winstoogmerk met een gelijkaardig of verwant doel.

Alle beslissingen betreffende de ontbinding, de vereffeningsvoorwaarden, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars, de afsluiting van de vereffening en de bestemming van het actief worden bekend gemaakt overeenkomstig het bepaalde In de V&S Wet.

Titel VIII: Huishoudelijk reglement en interne reglementen -- V&S Wet

Artikel 25.Huishoudelijk reglement en interne reglementen

De Algemene Vergadering of, binnen zijn bevoegdheden, de Raad van Bestuur, kunnen de statuten aanvullen of verder concretiseren middels een huishoudelijk reglement of, voor specifieke aangelegenheden, interne reglementen. Dergelijke huishoudelijk reglement of intern reglement wordt aangenomen met inachtneming van de gewone quorum- en meerderheidsvereisten, tenzij de statuten het anders voorschrijven. De Raad van Bestuur zorgt ervoor dat de huishoudelijke en interne reglementen ter kennis worden gebracht van de leden.

Artikel 26.V&S Wet

Voor alles wat door deze statuten niet uitdrukkelijk geregeld is, is de V&S Wet van toepassing.

Benoeming bestuurders:

De algemene vergadering gehouden op 29 maart 2013 heeft tot bestuurders benoemd:

(i) Rudy Mattheus, geboren op 20 januari 1961 te Leuven wonende te 3210 Linden, Eikenstraat 56;

(ii) VHC3S NV met maatschappelijke zetel te 3210 Linden, Eikenstraat 56 ingeschreven in de kruispuntbank der Ondernemingen onder het nummer 0452.066.223, met als vaste vertegenwoordiger de heer Rudy Mattheus;

(iii) VZW Oase, vereniging zonder winstoogmerk met maatschappelijk zetel te 3211 Binkom, Kerkstraat 5, ingeschreven in de Kruispuntbank der Ondernemingen onder nummer 0444.976.216;

(iv) VZW De Vrucht, vereniging zonder winstoogmerk met maatschappelijk zetel te 3200 Aarschot, Rode Kruislaan 24, ingeschreven in de Kruispuntbank der Ondernemingen onder het nummer 0431.046.818.

De bestuurders hebben aangesteld:

als Voorzitter: Rudy Matth eus

als Secretaris-Schatbewaarder: VZW Oase

als Gedelegeerd Bestuurder: VHC3S NV, vast vertegenwoordigd door Rudy Mattheus

Philip Hulpiau

Bijzondere lasthebber

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
OASE AARSCHOT WISSENSTRAAT

Adresse
KERKSTRAAT 5 3211 BINKOM

Code postal : 3211
Localité : Binkom
Commune : LUBBEEK
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande