ONDERSTEUNINGSTEAM ALLOCHTONEN JONGEREN IN DE JEUGDHULP VLAAMS-BRABANT EN BRUSSEL, AFGEKORT : OTA

Association sans but lucratif


Dénomination : ONDERSTEUNINGSTEAM ALLOCHTONEN JONGEREN IN DE JEUGDHULP VLAAMS-BRABANT EN BRUSSEL, AFGEKORT : OTA
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 544.480.103

Publication

20/01/2014
ÿþOp de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

TITEL II: LEDEN

Artikel 4. De vereniging telt enkel werkende leden. De leden van de raad van bestuur en algemene vergadering zijn de werkende leden van de vereniging. Hun aantal is onbeperkt, maar moet minstens 3 leden bedragen. De stichtende leden zijn de eerste werkende leden van de vereniging.

De leden zijn geen bijdrage verschuldigd.

Artikel 5. Een lid onderschrijft het doel van de vereniging. De algemene vergadering beslist, op voorstel van een werkend lid, over de toetreding van leden met een gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Artikel 6. Elk lid is vrij uit te treden door het indienen van zijn ontslag bij de raad van bestuur. Het ontslag moet schriftelijk aan de raad van bestuur ter kennis worden gebracht.

Elk lid kan slechts worden uitgesloten door de algemene vergadering met twee derde meerderheid van de aanwezige en/of vertegenwoordigde leden en nadat het lid is gehoord, althans opgeroepen. De motivatie voor het ontslag wordt schriftelijk meegedeeld aan het betrokken lid.

Het uittredend of uitgesloten lid, alsook zijn erfgenamen of recht­hebben-den, kunnen geen aanspraak maken op het maatschappelijk bezit en kunnen geen teruggave eisen van bijdragen of van andere prestaties die zij zouden hebben verstrekt.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

TITEL III: ALGEMENE VERGADERING

Artikel 7. De algemene vergadering is samengesteld uit de werkende leden van de vereniging. Alleen de algemene vergadering is bevoegd om de statuten te wijzigen; de bestuurders en commissarissen te benoemen of te ontslaan en het bepalen van hun bezoldiging in geval een bezoldiging wordt toegekend; de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen; de begrotingen en rekeningen goed te keuren; de vereniging te ontbinden; een lid te schorsen of uit te sluiten; een reglement van orde op te stellen of te wijzigen; de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk; te beslissen over de aankoop, de verkoop of wijziging van de bestemming van de onroerende goederen.

Artikel 8. Er zal jaarlijks minstens één algemene vergadering worden gehouden voor de goedkeuring van

begroting en rekeningen. Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december.

Artikel 9. De algemene vergadering wordt bijeengeroepen door de voorzitter op initiatief van de raad van

bestuur of op vraag van minstens één vijfde van de leden.

Elk lid kan een voorstel op de agenda plaatsen. De leden ontvangen de uitnodiging minstens acht dagen voor de

vergadering, tesamen met de agenda en alle noodzakelijke bijlagen.

Buiten de gevallen voorzien in de wet kan de algemene vergadering beslissen over punten die

niet op de agenda voorkomen.

Artikel 10. De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter of door één van de leden door hem aangeduid.

Artikel 11. Over een statutenwijziging kan de algemene vergadering alleen op geldige wijze beraadslagen

en besluiten wanneer de wijzigingen uitdrukkelijk zijn vermeld in uitnodiging en wanneer ten minste twee derde van de leden op de vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

Wanneer de wijziging evenwel betrekking heeft op het doel of op de doeleinden waarvoor de vereniging is opgericht, kan zij alleen worden aangenomen met een meerderheid van vier vijfde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

De algemene vergadering kan slechts geldig beslissen indien ten minste de helft van de leden aanwezig en/of vertegenwoordigd zijn. Indien er niet voldoende leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, dient er een nieuwe algemene vergadering samengeroepen te worden, met dezelfde agenda, die geldig kan beslissen ongeacht het aantal aanwezigen.

De beslissingen van de algemene vergadering worden genomen bij gewone meerderheid van aanwezige en vertegenwoordigde stemmen, behalve voor deze gevallen waarvoor de wet of deze statuten een bijzondere meerderheid bepalen. Elk lid kan zich door één ander lid laten vertegenwoordigen en kan slechts houder zijn van één volmacht.

Een wijziging kan alleen worden aangenomen met een meerderheid van twee derde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Ingeval op de eerste vergadering minder dan tweederde van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, die geldig kan beraadslagen en besluiten alsook de wijzigingen aannemen met de meerderheden bedoeld in het tweede en derde lid ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. De tweede vergadering mag niet binnen vijftien dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden.

TITEL IV: RAAD VAN BESTUUR - ORGAAN VAN DAGELIJKS BESTUUR EN VERTEGENWOORDIGING

Artikel 12. De algemene vergadering kiest onder haar leden de raad van bestuur, bestaande uit minstens

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

3 leden, voor de duur van 4 jaar. Het mandaat kan verlengd worden. De bestuurders worden benoemd bij eenvoudige meerderheid van stemmen.

Artikel 13. De raad van bestuur bestuurt de vereniging. Haar bevoegdheid omvat alle handelingen, die niet

uitdrukkelijk door de wet of deze statuten aan de algemene vergadering zijn voorbehouden.

Artikel 14. De raad van bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter en twee bestuurders die de vereniging

kunnen vertegenwoordigen en belast worden met de uitvoering van het dagelijks bestuur van de vereniging. De handtekenig van twee bestuurders volstaat om de vereniging geldig te verbinden tegenover derden.

De raad van bestuur kan de uitvoering van sommige omschreven deeltaken van dagelijks bestuur tijdelijk overdragen aan één of meerdere bestuurders of een gevolmachtigde derde. Deze delegatie is op ieder ogenblik herroepbaar.

Artikel 15. De raad van bestuur vergadert als een college, op bijeenroeping door de voorzitter. De raad van

bestuur kan slechts geldig beslissen indien minimum de helft van de bestuurders aanwezig is. De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter of door één der bestuursleden door hem aangeduid. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige stemmen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 16. Er wordt een verslag gemaakt van elke vergadering van de algemene vergadering en de raad

van bestuur dat op de eerstvolgende vergadering wordt goedgekeurd en vervolgens ondertekend door de voorzitter. Elk lid ontvangt hiervan een copie en belanghebbende derden (waaronder het personeel) kunnen een afschrift krijgen.

Artikel 17. Bij vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering twee vereffenaars, bepaalt hun

bevoegdheden en de wijze van vereffening.

Artikel 18. In geval van ontbinding zal het netto-actief worden overgedragen aan een organisatie met een soortgelijk doel.

TITEL VII: ALGEMENE BEPALING

Artikel 19. Al wat niet door deze statuten is voorzien, wordt geregeld door de Wet van 27 juni 1921en de Wet van 2 mei 2002, de algemene wettelijke bepalingen, het huishoudelijk reglement en de gebruiken ter zake.

TITEL VI: ONTBINDING EN VEREFFENING

BENOEMINGEN

De AV benoemde de volgende leden tot bestuurders van de vereniging :

· Sigrid Arents, Joseph Baecklaan 72/21,1080 Sint Jans-Molenbeek, geboren op 10/03/1967 (Gent),

· Khadija Aznag, Renkinstraat 78, 1030 Schaarbeek, geboren op 22/10/1971 (Marrakech),

· Jessy Le Roy, Louis de Smetstraat 30, 1082 Sint-Agatha-Berchem, geboren op 7/08/1976,

· Stefaan Plysier, François Delcoignestraat 63, 1081 Brussel, geboren op 16/04/1973 (Roeselare),

· Willy Van Nieuwenhuysen, Koning Albertlaan 58, 3010 Kessel-Lo, geboren op 5/04/1956 (Leuven), als voorzitter van de vereniging.

· Mathieu Voets, Volhardingslaan 30, 3001 Heverlee, geboren op 22/04/1952 (Hamont).

Opgemaakt in twee exemplaren en met eenparigheid van stemmen aanvaard op de stichtingsvergadering,

gehouden te Vilvoorde op 8 januari 2014.

(get) Sigrid Arents

(get) Khadija Aznag

(get) Lut Cloetens

(get) Jessy Le Roy

(get) Stefaan Plysier

(get) Willy Van Nieuwenhuysen

(get) Mathieu Voets

Coordonnées
ONDERSTEUNINGSTEAM ALLOCHTONEN JONGEREN IN D…

Adresse
BERGSTRAAT 4 1800 VILVOORDE

Code postal : 1800
Localité : VILVOORDE
Commune : VILVOORDE
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande