OOSTERSE KRIJGSKUNST SCHOOL, AFGEKORT : O.K.S.

Association sans but lucratif


Dénomination : OOSTERSE KRIJGSKUNST SCHOOL, AFGEKORT : O.K.S.
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 454.606.336

Publication

31/07/2012
ÿþMOD22

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Vraor behottc

aan h

Bele, St,aat.eb

RUSa Z~I~~

20 ~~ ~~~v

Griffie

INS51

Ondeiner rngsryr . 0454.606.336

Benaming

(voiuro : Oosterse Krijgskunst Schoot vzw

ivericort) O.K.S.

Rechtsvorm Vereniging Zonder Winstoogmerk

Zetel . Vroenenbosstraat 106, 1653 Beersel

Onderwerp akte : Erratum aanpassing statuten art. 3 gepubliceerd op 30/03/2012

Aanpassing van de statuten - Onderwerp akte:

Statuten VZW Oosterse Krijgskunst

Ondergetekenden oprichters/bestuurders :

De heer Guido Van Hoef, wonende Alverdries, 54 te 1653 Beersel

Mevrouw Ludwina Matton, wonende Alverdries, 54 te 1653 Beersel

De heer Bart Van Hoef, wonende Vroenenbosstraat 106 te 1653 Beersel

Allen van de Belgische nationaliteit, gaan akkoord met de inhoud van de volgende aanpassingen van statuten:

Hoofdstuk 1 : Benaming, zetel, doel

Artikel 3 De vereniging heeft tot doel om in club verband het aanleren, beoefenen, bevorderen en verspreiden in de ruimste betekenis van het woord van de Oosterse krijgskunsten.

Ze streeft naar dit doel met aile middelen in haar macht waaronder: recreatieve en competitieve sportbeoefening, deelname aan kompetities, inrichten van sportontmoetingen, inrichten van sportonderricht, het oprichten en uitbaten van een sportcub.

De vereniging kan één of meerdere afdelingen tellen waar de in de vorige bedoelde activiteiten uitgeoefend worden, zulks ook buiten het rechterlijk arrondissement waar de hoofdzetel gevestigd is.

Volgens de regeling bepaald in een huishoudelijk reglement kan de vereniging andere afdelingen en onderafdelingen oprichten en opheffen en daarvoor alle gezag uitoefenen.

Bij de beslissing van de buitengewone algemene vergadering van 09 januari 2012 werd het volgende besloten :

De buitengewone algemene vergadering aanvardt de aanpassing van de statuten. Gelezen en goedgekeurd op de algemene vergadering van 09 01 2012.

Van Hoef Bart Van Hoef Katrien

Secretaris en Penningmeester Voorzitster

Op de IeAtste blz van Luik B v8rr12:dC'ii F4,C+.o' Naam er; hoF-r.enighr{d vun'e rnstrrinienterendr notarfs rzetzrg van de ycrst" ;r., bevoepcl de verenrgrnq stichting of .Dryarrsr;7e ten ad" iren van clrrderr te v''rris:gel.--. Verso " Naam en handtr:Ken,ng

30/03/2012
ÿþMOD 22

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Staatsblad - 30/03/2012 - Annexes du Moniteur belge

Voor"

behoud aan hr Belgisi

Staatsb

BRUSSEL

20 MRT 2012

Griffie

Ondernemingsnr : 0454.606.336

Benaming

(voluit) ; Oosterse Krijgskunst School vzw

(verkort) : O.K.S.

Rechtsvorm : Vereniging Zonder Winstoogmerk

Zetel : Vroenenbosstraat 106, 1653 Beersel

Onderwerp akte : Aanpassing statuten - Ontslag- Benoeming

Aanpassing van de statuten - Onderwerp akte:

Statuten VZW Oosterse Krijgskunst

Odergetekenden oprichters/bestuurders :

De heer Guido Van Hoef, wonende Alverdries, 54 te 1653 Beersel

Mevrouw Ludwina Matton, wonende Alverdries, 54 te 1653 Beersel

De heer Bart Van Hoef, wonende Vroenenbosstraat 106 te 1653 Beersel

Allen van de Belgische nationaliteit, gaan akkoord met de inhoud van de volgende aanpassingen van statuten:

Hoofdstuk 1 : Benaming, zetel, doel

Artikel 1. de vereniging draagt de naam Oosterse Krijgskunst School Vereniging Zonder Winstoogmerk :afgekort OKS vzw.

Artikel 2 De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd Vroenenbosstraat 106 te 1653 beersel en ressorteert onder het gerechtelijke arrondissement van Brussel.

De raad van bestuur kan in gevallen van overmacht ter zake een voorlopige beslissing nemen, die voorgelegd en bekrachtigd dient te worden door de algemen vergadering.

Artikel 3 De vereniging heeft tot doel om in club verband het aanleren, beoefenen, bevorderen en verspreiden in de ruimste betekenis van het woord van de Oosterse krijgskunsten.

Ze streeft naar dit doel met alle middelen in haar macht waaronder: recreatieve en competitieve sportbeoefening, deelname aan kompetities, inrichten van sportontmoetingen, inrichten van sportonderricht, het oprichten en uitbaten van een sportcub.

Artikel 4 de vereniging is opgericht voor onbepaalde duur. Ze kan ten allen tijde ontbonden worden door besluit van de algemene vergadering. De voertaal is nederlands.

Hoofdstuk 2 : Leden

Artikel 5 De vereniging is samengesteld uit werkende leden en aangesloten leden. Het minimumaantal werkende leden wordt bepaald op drie, het minimumaantal aangesloten leden op vijf. De ondertekende oprichters zijn de eerste leden. Zijn werkende leden:

-de hierna vermelde ondertekenaars;

-aangesloten leden, die als werkende leden worden aangenomen bij beslissing van de algemene vergadering;

-ereleden die aanvaard worden als werkende leden bij beslissing van de algemene vergadering;

Is aangesloten lid, hij of zij die zich een lidkaart aanschaft welke recht geeft het jaar door gebruik te maken va de installaties van de vereniging en die door de club vereiste vergunning en verzekering bezit.

Artikel 6 De leden betalen een jaarllijkse bijdrage.Deze wordt bepaald door de raad van bestuur. Ieder lid is een bijdrage verschuldigd aan de club. De financiële bijdrage van een werkend lid kan vervat zijn in de vele gratis prestaties die dit werkend lid voor de vereniging levert. Deze bijdrage mag maximum 5.000 eur per jaar bedragen. De manier van inning en het bedrag wordt jaarlijks vastgelegd door de Raad van Bestuur.

rtiaossosa*

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

v4. x MDD 2.2

Artikel 7 Een lid kan ten allen tijde ontslag nemen bij aangetekend schrijven gericht aan de voorzitter van de Raad van Bestuur. Dit ontslag wordt officieel gepubliceerd. Het ontslaggevend of uitgesloten lid heeft geen recht op het maatschappelijk bezit en kan de terugbetaling van de bijdrage welke hij heeft betaald, niet eisen. Zij mogen geen inventaris, verantwoording of verzegeling vorderen.Hetzelfde geldt eveneens voor de rechthebbende van overleden. Bij ontsslagneming of overlijden van een lid zal deze vervangen worden door een ander lid.

Wordt ais ontslaggevend beschouwd, het lid dat de door hem verschildigde bijdrage niet heeft betaald.

Artikel 8 Enkel de Algemene Vergadering is bevoegd om de uitsluiting van een lid uit te spreken.

De beslissing wordt genomen met een meerderheid van twee derden van de aanwezige stemmen. De vraag

tot uisluiting moet op de dagorde van de Algemene Vergadering geplaatst worden.

Artikel 9 De raad van bestuur kan een lid, dat zich schuldig heeft gemaakt aan een zware fout schorsen tot aan de beslissing van de algemene vergadering. De raad van bestuur kan de uitbreiding van de schorsing of uitsluiting vragen tot andere clubc of bij de federatie.

Hoofdstuk 3 Algeme Vergadering

Artikel 10 De algemene Vergadering is het hoogste gezag van de vereniging. Ze is samengesteld uit alle leden en wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur of, in voorkomend geval, de secretaris of door de oudste van de aanwezige beheerders. Elk lid beschikt over een stem op de Algemene Vergadering. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige stemmen, behoudens andersluidende bepalingen in de wet of in deze statuten. Bij gelijkheid van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

Artikel 11 De algemene Vergadering oefent de bevoegdheden uit zoals beschreven in Art. 4 van de wet. -Statuten wijziging

-Benoeming en afzetting van beheerders,

-Goedkeuring van de begroting en rekeningen,

-Vrijwillige ontbinding,

-Aanvaarding en uitsluiting van de leden.

Artikel 12 De algemene Vergadering vergadert ten minste eenmaal per jaar, De vergadering wordt opgeroepen door de voorzitter van de Raad van Bestuur met een gewone brief , ten minste acht dagen voor de dag in de oproepingsbrief vermeld. Deze brief vermeld tevens de dagorde van de vergadering bepaald door de Raad van Bestuur. Iedere vergadering wordt gehouden op de dag, het uur en de plaats vermeld in de oproeping. Alle werkende leden moeten worden uitgenodigd,

Artikel 13 de besluiten genomen door de Algemene Vergadering worden in PV vermeld en bijgehouden in een register, getekend door de voorzitter en de secretaris. Afschriften en uittreksels worden ook door hen ondertekend.

De vergadering kan geen geldige besluiten nemen buiten de agenda.De vergadering kan wel geldige besluiten nemen buiten de agenda indien een vijfde van de leden daarom verzoeken en de raad van bestuur er zich niet tegen verzet.

Alleen werkenden leden, die in regel zijn met hun bijdragen, hebben het recht de vergadering bij te wonen. Zij kunnen zich niet laten vertegenwoordigen door een lasthebber.

Artikel 14 Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter of de stem van degene die hem vervangt.

Hoofdstuk 4 : Raad van Bestuur

Artikel 15 De vereniging wordt beheerd door de Raad van bestuur van ten minste drie leden en ten hoogst zes bestuurders, die werkend lid zijn van de vereniging, hun bijfrage hebben betaald of voldoen aan artikel 6.

Zij moeten in het bezit zijn van de voor de club vereiste vergunning.

Zij worden door de algemene vergadering benoemd voor een periode van acht jaar en zijn ten allen tijde door hen afzetbaar De uittredende bestuurders zijn herkiesbaar. Hun opdracht eindigt door het verstrijken van hun mandaat en eveneens door overlijden , ontslag, aftreden, afzetting, verlies van lidmaatschap of wanneer blijkt dat rechtspersoon die zij vertegenwoordigen hen niet meer als afgevaardigde erkent. In geval van het openvallen van een of meer mandaten zal er tot de vereiste benoeming worden overgegaan op de eerstvolgende algemene vergadering. Ondertussen behouden de overgebleven leden dezelfde bevoegdheden als ware de raad nog volledig samengesteld.

Artikel 16 : De raad van Bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter en secretaris en een penningmeester en alle andere nodige functies.

De Raad van bestuur vergadert op verzoek van de voorzitter of twee bestuurders.De Raad van bestuur vergadert geldig bij aanwezigheid van minimum de helft van de beheerders. De beslissigen worden genomen met gewone meerderheid. Bij staking van stemmen beslist de voorzitter. Bij elke vergadering worden notulen

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/03/2012 - Annexes du Moniteur belge

i

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad Luik B - Vervolg

MOD 2.2

opgemaakt van de beslissingen die worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris. Uittreksels en afschriften worden eveneens ondertekend door de voorzitter en de secretaris.

Artikel 17 De Raad van bestuur bestuurt de vereniging en vertegenwoordigd deze bij elke rechterlijke en buiten rechterlike handeling. Door de beheerders wordt geen persoonlijke verplichting aangegaan betreffende de verbintenissen van de vereniging.

Voor handelingen, waarvan de waarde 5.000 euros overschrijdt, is de vereniging slechts verbonden, behoudens bijzondere delegatie voor de raad van bestuur, door de handtekening van twee bestuurders die ten aanzien van derden geen staving van hun machten dienen te geven.

Voor handelingen, waarvan de waarde 4.999 euros of minder bedraagt, is de vereniging geldig verbonden door de handtekening van de penningmeester of de voorzitter die ten aanzien van de derden geen staving van hun machten dienen te geven,

Artikel 18: Tegenover derden wordt de vzw vertegenwoordigd door een bestuurder alleen optredend

Hoofdstuk 5 Rekeningen en begroting

Artikel 19 Het boekhoudkundige jaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december, Rekeningen en begroting worden door de Raad van bestuur opgesteld en aan de algemene vergadering ter goedkeuring voorgelegd.

Hoofdstuk 7 Ontbinding van de vereniging

Artikel 20 In geval van vrijwillige ontbinding stelt de Algemene vergadering twee vereftenaar(s) aan en bepaalt hun bevoegdheden

Artikel 21 Het netto overblijvend maatscahppelijke actief, na vereffening van de schulden en het aanzuiveren van de kosten, wordt overgemaakt aan een vereniging met dezelfde doelstellingen.

Bij de beslissing van de buitengewone algemene vergadering van 09 januari 2012 werd het volgende besloten

De buitengewone algemene vergadering aanvardt het ontslag van Mijnheer Van Hoef Guido, wonende

Alverdries 54 te 1653 Dworp, als bestuurder en voorzitter en dit vanaf heden.

Door het overlijden van Ludwina Matton,wonende Alverdries, 54 te 1653 Dworp, werd haar mandaat als

bestuurder en penningmeester beeindigd.

De werkende leden verkozen op deze vergadering krijgen een nieuw mandaat en zijn terug verkozen voor

de volgende 8 jaar.

De raad is, met ingang van heden, samengesteld ald volgt

Benoeming van Van Hoef Katrien, Belg, ais voorzitster , geboren te Halle op 16/01/1975, bezoldigd

Benoeming van Van Hoef Bart, Belg,als penningmeester en secretaris, geboren te Halle op 07/06/1965,

bezoldigd

Benoeming Vanhaelen Saskia, Belg, Werkend lid ,geboren te Halle op 29/04/1974, Onbezoldigd

Gelezen en goedgekeurd op de algemene vergadering van 09 01 2012.

Van Hoef Bart Van Hoef Katrien

Secretaris en Penningmeester Voorzitster

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
OOSTERSE KRIJGSKUNST SCHOOL, AFGEKORT : O.K.…

Adresse
VROENENBOSSTRAAT 106 1653 DWORP

Code postal : 1653
Localité : Dworp
Commune : BEERSEL
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande