OPENBAAR ENTREPOT VOOR DE KUNSTEN, AFGEKORT : OPEK

Association sans but lucratif


Dénomination : OPENBAAR ENTREPOT VOOR DE KUNSTEN, AFGEKORT : OPEK
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 846.441.497

Publication

22/05/2014
ÿþ45

Mor! 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Neergelegd fer gala der

Rechtbank van Koa hande,

te Leuven, del 3 MEI 2014

DE GRIFFIER,

Griffie

Ondernemingsnr : 0846.441.497

Benaming

(voluit) ; Openbaar Entrepot voor de Kunsten

(verkort) : OPEK

Rechtsvorm : vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Vaartkom 4, 3000 Leuven

Onderwerp akte : Statutenwijziging - ontslag en benoeming bestuurders

A. Uittreksel uit de notulen van de Algemene Vergadering die op 5 maart 2014 bij eenparig besluit volgende beslissingen heeft genomen:

BESLISSING 1, Statutenwijziging

De statuten als volgt te wijzigen. De nieuwe statuten hieronder vervangen alle voorgaande.

STATUTEN

TITEL I.  NAAM  ZETEL  DOEL - DUUR

Artikel 1. De vereniging draagt ais naam: "Openbaar entrepot voor de Kunsten VZW", afgekort "Opek VZW".

Artikel 2. De vereniging heeft haar maatschappelijke zetel te 3000 Leuven, Vaartkom 4, gelegen in het gerechtelijk arrondissement Leuven. Hij kan gewijzigd worden door een beslissing van de raad van bestuur mits bekrachtiging door de algemene vergadering. Hij kan enkel gewijzigd worden binnen het Nederlands taalgebied of het tweetalig gebied Brussel-Hoofdstad.

Artikel 3, De vereniging heeft tot doel, met uitsluiting van elk winstoogmerk het uitbouwen van een expertiseplek voor kunst-, cultuur- en erfgoededucatie, mede op grond van volgende activiteiten:

§ 1. het steunen van en praktisch bijdragen tot de ontplooiing van elke culturele vereniging zonder winstoogmerk of van elke feitelijke vereniging die cultuur verspreidt.

§ 2. in het bijzonder het verwerven, beheren, inrichten entof ter beschikking stellen van de nodige infrastructuur en nutsvoorzieningen in het algemeen.

§ 3. De middelen om dit doel na te streven, kunnen voortkomen uit giften, legaten, subsidies, geïnde gelden, ter beschikking gestelde of gehuurde goederen, nutsvoorzieningen en infrastructuren,

§ 4. De vereniging mag alle rechtshandelingen stellen die nodig of nuttig zijn voor het verwezenlijken van het maatschappelijk doel, en mag daartoe alle roerende of onroerende goederen verwerven of bezitten in eigendom of anderszins, en deze goederen gebruiken, beheren of ten dienst te stellen.

§ 5. De vereniging mag ook op bijkomstige wijze zekere economische activiteiten uitoefenen op voorwaarde dat de opbrengst daarvan uitsluitend besteed wordt aan het hocfddoel.

Artikel 4. De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur, maar kan te allen tijde ontbonden worden. TITEL Il.  LEDEN

Artikel 5. § 1 Het aantal leden zal minstens drie bedragen en is beperkt zoals in dit artikel voorgeschreven. Ieder persoon of rechtspersoon kan lid worden via een schriftelijk verzoek aan de voorzitter van de raad van bestuur.

§ 2. De vereniging zal twee categorieën van stemgerechtigde leden hebben:

1° "leden-gebruikersverenigingen": de gebruikersverenigingen gevestigd in het Openbaar Entrepot voor de Kunsten, gevestigd te 3000 Leuven, Vaartkom 4;

2° 'leden-onafhankelijken": natuurlijke personen die als onafhankelijke leden worden aanvaard, en als dusdanig dan ook geen operationele, commerciële, nauwe familie- of andere banden met de vereniging, de

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

11111

*14105223*

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/05/2014 - Annexes du Moniteur belge

~.+ WiOD 22

ti

leden-gebruikersverenigingen of het management hebben die zijn/haar onafhankelijk oordeel zouden kunnen beïnvloeden wegens belangenvermenging of - conflict.

§ 3. De categorie van leden-onafhankelijken bevat steeds twee leden meer dan de eerste categorie leden (leden-g ebruikersverenigi ngen).

§ 4. Waar in deze statuten wordt verwezen naar °lid"1"leden", dient deze te worden geïnterpreteerd als verwijzing naar de leden-gebruikers en leden-onafhankelijke, individueel dan wel gezamenlijk, tenzij uit de context anders zou blijken.

Artikel 6, De raad van bestuur beslist over het aanvaarden van nieuwe leden,

Artikel 7. Enkel de stemgerechtigde leden maken deel uit van de algemene vergadering en hebben daar stemrecht. Zij staan vermeld in de ledenlijst die op de zetel van de vereniging door de raad van bestuur wordt gehouden. De vereniging kan tevens "toegetreden leden" aanvaarden. Deze leden hebben de rechten en plichten zoals bepaald in deze statuten.

Artikel 8. De leden zijn geen lidgeld verschuldigd, maar kunnen wel vrijwillig inbrengen om niet doen of bijdragen storten. Bij het einde van hun lidmaatschap kunnen de leden of hun rechtsopvolgers geen rechten op de goederen van de vereniging laten gelden. Evenmin hebben zij het recht om de door henzelf of hun rechtsvoorgangers gedane inbrengen om niet of gestorte gelden terug te vorderen of de zegels te leggen.

Artikel 9. Het lidmaatschap is van onbepaalde duur en eindigt door vrijwillig ontslag, uitsluiting, het verlies van de hoedanigheid die de opname als lid rechtvaardigde, en overlijden, Vrijwillig ontslag geschiedt door een gewone ontslagbrief, geadresseerd aan de voorzitter van de raad van bestuur en verstuurd per mail met ontvangstbevestiging of per post.

Uitsluiting van een lid kan alleen uitgesproken worden door de algemene vergadering overeenkomstig de bepalingen van art. 12.

TITEL III.  ALGEMENE VERGADERING

Artikel 10. De algemene vergadering is samengesteld uit alle stemgerechtigde leden van de vereniging. Elk lid heeft één stem op de algemene vergadering. Elk lid kan zich door een ander lid met een schriftelijke volmacht laten vertegenwoordigen. Een vertegenwoordiger mag echter over niet meer dan twee volmachten beschikken.

Artikel 11. De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor

1) de wijziging van de statuten

2) de benoeming en de afzetting van de bestuurders

3) de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend

4) de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen

5) de goedkéuring van de begroting en van de rekening

6) de ontbinding van de vereniging

7) de uitsluiting van een lid

Artikel 12. De algemene vergadering.

§ 1. De algemene vergadering wordt samengeroepen door de raad van bestuur, Zij moet minstens tweemaal per jaar worden bijeengeroepen. Er wordt een vergadering gehouden voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en één voor de begroting van het komende jaar.

§ 2. De vergadering inzake de goedkeuring van de rekeningen van het afgelopen jaar zal gehouden worden in de loop van het eerste semester van het kalender jaar.

§ 3. Buitengewone algemene vergaderingen kunnen gehouden worden op initiatief van de raad van bestuur of op verzoek van ten minste één vijfde van de leden van de vereniging.

§ 4. Elke oproeping tot een algemene vergadering dient schriftelijk te gebeuren ten minste acht dagen op voorhand. Zij kan alleen geldig gedaan worden onder handtekening van de voorzitter van de raad van bestuur, de afgevaardigd bestuurder of van twee bestuurders. Aile leden moeten opgeroepen worden. Oproepingen worden verstuurd bij gewone brief, bij aangetekende brief of per elektronische drager (fax of email) op de contactgegevens die het lid daartoe aan de vereniging heeft bezorgd. De oproeping vermeldt dag, uur, plaats van de vergadering alsook de agenda.

§ 5. De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur, of bij diens afwezigheid de ondervoorzitter van de raad van bestuur, of door de oudste van de aanwezige bestuurders,

§ 6. De algemene vergadering kan enkel geldige besluiten nemen omtrent aangelegenheden die uitdrukkelijk op de agenda staan. Elk voorstel, ondertekend door ten minste één twintigste van de leden, wordt op de agenda gebracht. Aangelegenheden die niet uitdrukkelijk vermeld staan op de agenda kunnen toegevoegd worden aan de agenda indien minstens 2/3 van de aanwezige leden hierom verzoekt. Terzake kunnen dan ook geldige besluiten genomen worden.

§ 7. Om te kunnen beraadslagen moet minstens de meerderheid van de leden van elke categorie leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Beslissingen worden genomen met i) een meerderheid van de geldige

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/05/2014 - Annexes du Moniteur belge

M s

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/05/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2,2

stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden, en ii) een meerderheid binnen de categorie van de leden-gebruikersvereniging, behalve wanneer de statuten anders voorzien.

Ingeval op de eerste vergadering de voormelde meerderheid niet aanwezig of vertegenwoordigd is, kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen die geldig kan beraadslagen en besluiten aannemen met de meerderheden hierin bepaald, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. De tweede vergadering mag niet binnen vijftien dagen volgende op de eerste vergadering worden gehouden.

§ 8. Beslissingen tot uitsluiting en worden genomen rekening houdend met de aanwezigheidsregel bepaald in §7 van dit artikel en met i) een meerderheid van 2/3 van het totaal aantal stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden en ii) een meerderheid van 2/3 van de stemmen binnen de categorie van de leden-gebruikersvereniging.

§ 9. De wijziging van de statuten vereist een beraadslaging in een vergadering die voldoet aan een aanwezigheidsquorum van 2/3 van de leden in elke categorie leden, aanwezig of vertegenwoordigd. Ingeval op de eerste vergadering de voormelde meerderheid niet aanwezig of vertegenwoordigd is, kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen die geldig kan beraadslagen en besluiten aannemen met de meerderheden hierin bepaald, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. De tweede vergadering mag niet binnen vijftien dagen volgende op de eerste vergadering worden gehouden, De beslissing wordt geacht aanvaard te zijn indien ze wordt goedgekeurd door i) een meerderheid van 2/3 van het totaal aantal stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden en ii) een meerderheid van 2/3 van de stemmen binnen de categorie van de leden-gebruikersverenigingen. Wanneer de statutenwijziging betrekking heeft op het doel of de doeleinden waarvoor de vereniging is opgericht, vereist ze i) een meerderheid van 415 van het totaal aantal stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden en ii) een meerderheid van 4/5 van de stemmen binnen de categorie van leden-gebruikersvereniging.

§ 10. Ongeldige stemmen en onthoudingen worden niet meegerekend. Bij staking van stemmen wordt een tweede stemronde georganiseerd waaraan enkel de leden-onafhankelijken deelnemen. Bij staking van stemmen in deze tweede stemronde heeft de voorzitter de doorslaggevende stem.

§ 11, Van elke vergadering worden notulen opgemaakt die ondertekend worden door de voorzitter en aan aile leden bezorgd worden, uiterlijk tegen de bijeenroeping tot de volgende algemene vergadering.

TITEL IV.  RAAD VAN BESTUUR

Artikel 13. De raad van bestuur: samenstelling.

§ 1. De raad van bestuur bestaat uit een aantal bestuurders dat overeenkomt met het totaal aantal stemgerechtigde leden minus één.

§ 2. Om tot bestuurder verkozen te worden moet men lid zijn van de vereniging.

§ 3. Elk lid-gebruikersvereniging heeft het recht om zich kandidaat te stellen voor één bestuurdersmandaat.

§ 4, Bijkomende bestuurders worden benoemd door de algemene vergadering uit de leden-onafhankelijken die zich kandidaat stellen, met dien verstande dat het aantal bijkomende bestuurders gelijk is aan het aantal bestuurders benoemd uit de kandidaat leden-gebruikers vermeerderd met één.

§ 5. De bestuurders oefenen hun mandaat onbezoldigd en kosteloos uit.

§ 6. Indien de bestuurder een rechtspersoon is zal door deze laatste een gemandateerde vertegenwoordiger benoemd worden.

§ 7, De bestuurders worden gekozen voor een termijn van vijf jaar. Dit mandaat is hernieuwbaar. Indien het bestuursmandaat voortijdig eindigt door overlijden, vrijwillig ontslag of afzetting, wordt door de algemene vergadering in de vervanging van deze voorzien voor de rest van de termijn. Tot zolang in de vervanging van een bestuurder niet is voorzien, oefenen de overige bestuurders de volledige bevoegdheden van de raad van bestuur uit.

§ 8. De bestuurders duiden onder elkaar een voorzitter en ondervoorzitter, en eventueel een secretaris en penningmeester aan, en bepalen hun bevoegdheden.

§ 9. De voorzitter en ondervoorzitter worden aangeduid uit de bestuurders die bijkomend worden benoemd uit de kandidaat leden-onafhankelijken. De voorzitter en ondervoorzitter van de vereniging zullen dezelfde zijn als de voorzitter en ondervoorzitter van de raad van bestuur van TPAKT-Infra VZW.

§ 10. Naast de voorzitter en ondervoorzitter zal er maximaal nog één andere bestuurder die bijkomend werd benoemd uit de kandidaat leden-onafhankelijken, tevens bestuurder zijn van TPAKT infra VZW,

Artikel 14. De raad van bestuur: bevoegdheden.

§ 1. De raad van bestuur bestuurt, verbindt en vertegenwoordigt geldig de vereniging; zonder bijkomende machtiging van de algemene vergadering, in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen. Hij treedt op, als eiser of verweerder, in alle rechtsgedingen, en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen. Hij is bevoegd voor alle handelingen, zonder uitzondering, van bestuur en van beschikking, met inbegrip van het vervreemden, zelfs om niet, van roerende en onroerende goederen en van het hypothekeren, van het lenen en uitlenen, voor om het even welke termijn, van aile handels- en bankverrichtingen, van het opheffen van hypotheken,

§ 2. Aile bevoegdheden die niet door de wet of door de statuten zijn toegewezen aan de algemene vergadering, behoren toe aan de raad van bestuur.

§ 3. De raad van bestuur kan zijn bevoegdheid geheel of gedeeltelijk overdragen aan één of meer personen, al dan niet bestuurders, in het bijzonder wat betreft het dagelijks bestuur van de vereniging en het gebruik van de maatschappelijke handtekening aan dit bestuur verbonden, De raad van bestuur kan het dagelijks bestuur

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/05/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOA 2.2

zelfs overdragen aan een ander persoon die al dan niet lid is van de organisatie, Deze delegatie is op elk ogenblik herroepbaar. De Raad van Bestuur legt alle delegaties vast in een delegatiereglement.

§ 4, Om tegenover derden de vereniging te vertegenwoordigen volstaat de gezamenlijke handtekening van twee bestuurders,

§ 5. De raad van bestuur vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die hij nodig oordeelt.

§ 6, De raad van bestuur is bevoegd om, indien hij dit nodig acht, een adviescomité op te richten dat bevoegd zal zijn om al dan niet bindende adviezen af te leveren, De raad van bestuur legt via het delegatiereglement de regels vast inzake de samenstelling, werking en bevoegdheden van dit adviescomité.

Artikel 15. De raad van bestuur: vergaderingen.

§ 1. De raad van bestuur vergadert minstens éénmaal per jaar.

§ 2, De raad van bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter of door twee bestuurders, De oproeping

gebeurt per e-mail met ontvangstbevestiging of per post, ten minste acht dagen op voorhand en vermeldt dag,

uur, plaats en agenda.

§ 3. De raad van bestuur kan slechts geldig vergaderen wanneer i) minstens de helft van alle bestuurders en ii) minstens de meerderheid van de bestuurders benoemd uit de kandidaten van de leden-gebruikersverenigingen, aanwezig of vertegenwoordigd zijn, Iedere bestuurder beschikt over één stem. Een bestuurder mag zich door een andere bestuurder laten vertegenwoordigen. Een bestuurder mag echter niet over meer dan één volmacht beschikken. De besluiten worden genomen met een meerderheid van de stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde bestuurders. Bij staking van stemmen wordt een tweede stemronde georganiseerd waaraan enkel de bestuurders die bijkomend worden benoemd uit de kandidaat leden-onafhankelijken deelnemen. Bij staking van stemmen in deze tweede stemronde heeft de voorzitter de doorslaggevende stem.

georganiseerd

§ 4. Van elke raad van bestuur worden notulen opgemaakt die goedgekeurd worden op de volgende vergadering.

TITEL V.  DIVERSE BEPALINGEN

Artikel 16, Het boekjaar loopt van 1 januari tot 31 december.

Artikel 17. Elk jaar moet de raad van bestuur aan de gewone algemene vergadering rekenschap geven over zijn beleid tijdens het afgelopen boekjaar. De raad stelt de jaarrekening vast van het vorig boekjaar en maakt de begroting op voor het volgend boekjaar. De jaarrekening wordt elk jaar, en ten laatste op 30 juni voorgelegd ter goedkeuring aan de algemene vergadering , De begroting wordt elk jaar, en ten laatste op [31 december] voorgelegd ter goedkeuring aan de algemene vergadering.

Artikel 18. Behoudens het geval van rechtelijke ontbinding, kan tot vrijwillige ontbinding slechts besloten worden door de algemene vergadering, overeenkomstig de aanwezigheid- en meerderheidsvereiste bepaald voor de wijzigingen aan het doel of de doeleinden van de vereniging . In het ontbindingsbesluit worden tevens één of meer vereffenaars aangeduid.

Artikel 19, ln geval van ontbinding wordt het overblijvend actief, na het vereffenen der schulden en het aanzuiveren der lasten, overgedragen aan de overblijvende leden, die het statuut van v.z,w. hebben. Wanneer geen van deze verenigingen meer bestaat, wordt het volledige nettovermogen overgedragen aan een andere derde vereniging die gelijkaardige doeleinden nastreeft,

TITEL VII.  SLOTBEPALING

Artikel 20. Voor alles wat niet uitdrukkelijk geregeld is door deze statuten blijft de wet van 27 juni 1921

van toepassing,

BESLISSING 2. benoeming / ontslag bestuurders

a. Het mandaat van de volgende bestuurders wordt beëindigd :

1. Dirk De Lathauwer, Kasteellaan 9,1910 Kampenhout, RR nr 68.03.10-259.17

2. Stijn Devillé, Diestsesteenweg 135, 3010 Kessel-lo, RR nr 74.03.04-131.63

3. Jan De Braekeleer, Lijsterlaan 57, 3010 Kessel-lo, RR nr 53.07.14-041.22

4, Hai-Chay Jiang, Koetsweg 28, 3010 Kessel-lo, RR nr 69.08.20-252.71

5. Stefaan Vandelacluze, Lange Winkelhaakstraat 47, 2060 Antwerpen, RR nr 75.10.22-131.78

b. De volgende personen, "leden-onafhankelijken", worden benoemd als bestuurders en dit voor een periode van 5 jaar. behoudens vervroegde beëindiging of eventuele herbenoeming loopt hun mandaat af op 4 maart 2019:

1. Ann Olaerts, Strijdersgang 23, 1081 Koekelberg, RR nr 63.11.30-282.24 als bestuurder

11.

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/05/2014 - Annexes du Moniteur belge

2. Kurt Lannoye, Markt 20 A, 3150 Haacht, RR nr 70.01.02-081.75 als bestuurder

3. Bart Van Looy, Breeschstraat 22, 1020 Brussel, RR nr 65.11.01-233.15 als bestuurder

4. Lode Vermeersch, Leopold Decouxtaan 49, 3012 Wilsete, RR nr 76.05.10-263.01 als bestuurder

5. Michiel Vandevelde, Selderijstraat 12,1060 Sint-Gillis, RR nr 90.02,11-169.47 als bestuurder

6. Jochem Daelman, Koning Leopold 1-straat 10, 3000 Leuven, RR nr 89.01.18-109.63 als bestuurder

c. De volgende rechtspersonen, "leden-gebruikersverenigingen", worden benoemd ais bestuurders en dit voor een periode van 5 jaar. Behoudens vervroegde beëindiging of eventuele herbenoeming loopt hun mandaat af op 4 maart 2019:

7. Artforum vzw, Vaartkom 4, 3000 Leuven, KBO n° 0407.671 ,105

8, Braakland2he8ilding vzw, Vaartkom 4, 3000 Leuven, KBO n° 0455.108.756

9, fabuleus vzw, Vaartkom 4, 3000 Leuven, KBO n° 0869,750.203

10. Mooss vzw, Vaartkom 4, 3000 Leuven, KBO n° 0422.357.794

11, Wisper vzw, Vaartkom 4, 3000 Leuven, KBO N° 0457.762.596

Fabuleus VZW vertegenwoordigd door Artforum VZW vertegenwoordigd door

Dirk De Lathauwer Hai-Chay Jiang

Bestuurder Bestuurder

Luik B - Vervolg

Moo 22

Op de laatste blz, vanLiu k B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

19/06/2012
ÿþ« $ ! In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

M0D 2.2

Ondernamingsnr : rJ \ ,(4.49Î-

Benaming

(voluit) : openbaar entrepot voor de kunsten

(verkort) : opek

Rechtsvorm ; vzw

Zetel : vaartkom 4 3000 Leuven

Onderwerp akte ;

Op de stichtende vergadering van 7 mei 2012 werd unaniem door de stichtende leden onderstaande statuten goedgekeurd.

Statuten Opek vzw. -- Goedgekeurd door de stichtende Algemene Vergadering van 7 mei 2012

TITEL I ; Naam, zetel, doel, duur

Artikel 1

De vereniging wordt opgericht als een vereniging zonder winstoogmerk (hierna vzw genaamd) op grond van; de wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, zoals gewijzigd; door de wet van 2 mei 2002 en de wet van 16 januari 2003, hierna de V&S wet genoemd.

Artikel 2

De vereniging draagt de naam "Opek v.z.w." of kortweg "Opek" of "Openbaar entrepot voor de Kunsten"

Artikel 3

De zetel van de vereniging is gevestigd te 3000 Leuven, Vaartkom 4, gelegen in het gerechtelijk arrondissement Leuven. De zetel mag naar elk ander adres overgebracht worden bij eenvoudige beslissing van de Raad van Bestuur.

Artikel 4

De vereniging heeft als doel:

Het uitbouwen van een expertisepleK voor kunst-, cultuur- en erfgoededucatie. De vereniging kan ook

activiteiten inrichten buiten Vlaanderen en met buitenlandse deelnemers indien deze activiteiten aansluiten bij

haar doel.

Artikel 5

In haar werking aanvaardt de vereniging de principes en de regels van de democratie. Tevens onderschrijft zij het Europees Verdrag inzake de Rechten van de Mens en het Internationaal Verdrag betreffende de Rechten van het Kind,

Artikel 6

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur.

TITEL jI : Leden

Biji'ageirbij-bet-Beigisch Slaalbbiact -i9/OCsf2e12 =A-nmrexsrs d>x Nitiiiitëür"beigë

Op de laatste blz. van Luik B vermelden ; Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

111

i

*12108689*

i,ieergelegd ter griffie der

Rechtbank van ~o` ph ,JU ae20Î2

te Leuven, de tS

DE GRIFFIER,

Griffie

Artikel 7

Het aantal leden is vastgesteld op minimum 5 leden, met alle rechten zoals omschreven in de V&S wet, Alle.

leden zijn werkende leden.

Artikel 8

De volgende oprichters zijn de eerste leden ;

-Stefaan Vandelacluze

' MOD 2.2

-Jan De Braekeleer

-Hai-Chay Jiang

-Dirk De Lathouwer

- Stijn Devillé

Artikel 9

De Algemene Vergadering aanvaardt de leden voor onbepaalde duur,

Artikel 10

De leden betalen geen bijdrage. De leden zijn in geen geval persoonlijk aansprakelijk voor de door de

vereniging aangegane verbintenissen.

Artikel 11

Elk lid kan ten allen tijde uit de vereniging treden. Het ontslag kan enkel via een formeel schrijven, e-mail, fax of gewone brief, aan de voorzitter van de Raad van Bestuur ter kennis worden gebracht. Het ontslag zal ingaan onmiddellijk na de aanvaarding van een vervangend lid door de Algemene Vergadering en uiterlijk drie maanden na ontvangst van het formeel schrijven.

Artikel 12

Uittredende of uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel In het vermogen van de

vereniging, en kunnen derhalve ook nooit teruggave of vergoeding voor gedane inbrengsten vorderen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/06/2012 - Annexes du Moniteur belge Artikel 13

Als een lid in strijd handelt met de doelstellingen van de vereniging of afwezig blijft, zonder verontschuldiging, gedurende vier opeenvolgende bijeenkomsten van de Algemene Vergadering, kan diens lidmaatschap, op voorstel van de Raad van Bestuur of op verzoek van minstens één vijfde van alle leden worden beëindigd door een beslissing van de Algemene Vergadering, met een meerderheid van tweederde der stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Dit onderwerp dient duidelijk op de agenda te worden vermeld en het lid, waarvan de beëindiging van het lidmaatschap wordt voorgesteld, heeft het recht gehoord te worden.

TITEL III : De Algemene Vergadering

Artikel 14

De Algemene Vergadering is samengesteld uit aile leden en wordt voorgezeten door de voorzitter van Raad van Bestuur. Indien deze belet of afwezig is, wordt de vergadering voorgezeten door de oudste van de aanwezige bestuurders.

Elk lid beschikt slecht over één stem op de Algemene Vergadering. Een lid kan zich echter door een ander lid op de Algemene Vergadering laten vertegenwoordigen. Hierdoor beschikt het lid dat een ander lid vertegenwoordigt over een bijkomende stem. Een lid kan evenwel nooit meer dan één ander lid vertegenwoordigen.

Artikel 15

Uitsluitend de Algemene Vergadering is bevoegd voor het wijzigen van de statuten, het benoemen en ontslaan van de bestuurders, het benoemen en ontslaan van de voorzitter van de Raad van Bestuur, het goedkeuren van de rekeningen en de begrotingen, het verlenen van kwijting aan bestuurders, het vrijwillig ontbinden van de vereniging, de aanvaarding en het uitsluiten van de leden , het bekrachtigen van de benoeming door de Raad van Bestuur van de secretaris en penningmeester en de overige door deze statuten voorbehouden bevoegdheden.

De Algemene Vergadering stuurt de algemene werking van de vereniging en is bevoegd voor het goedkeuren, opvolgen en evalueren van haar beleidsnota,

Artikel 16

in functie van de goede werking van de vereniging, kan de Algemene Vergadering externen uitnodigen en

horen tijdens de vergaderingen.

Artikel 17

De Algemene Vergadering wordt bijeengeroepen door de voorzitter van de Raad van Bestuur of door 2 leden van de Raad van Bestuur. Zij moet ten minste twee per jaar samenkomen. Een bijzondere bijeenkomst van de Algemene Vergadering dient te worden bijeengeroepen, indien minstens één vijfde van de leden daarom verzoekt,

Artikel 18

MOD 2.2

De schriftelijke uitnodiging voor de Algemene Vergadering wordt minstens acht dagen voorafgaand aan de

datum van de bijeenkomst naar alle leden verstuurd hetzij per e-mail, hetzij per gewone post.

Artikel 19

De schriftelijke uitnodiging die plaats, dag en uur van de vergadering vermeldt, bevat de agenda, die wordt vastgelegd door de Raad van Bestuur, Onderwerpen die niet op de agenda staan, kunnen er op de vergadering zelf aan worden toegevoegd indien de helft plus één van de aanwezige en vertegenwoordigde leden hiermee akkoord gaat.

Elk onderwerp dal schriftelijk wordt voorgedragen door minstens één van de leden, moet eveneens op de agenda worden vermeld. Dit onderwerp moet ten minste 2 werkdagen voor de vergadering aan de voorzitter van de Raad van Bestuur worden overgemaakt via een formeel schrijven, hetzij per e-mail, per fax of per gewone post.

Artikel 20

De Algemene Vergadering vergadert geldig, behoudens andere aanduidingen in deze statuten of geregeld

door de V&S wet, indien de helft plus één van de stemgerechtigde leden aanwezig of vertegenwoordigd is.

Indien er niet geldig kan worden beraadslaagd zal de voorzitter van de Raad van Bestuur, opnieuw een vergadering beleggen met dezelfde dagorde, die schriftelijk, hetzij per e-mail, hetzij per gewone post, ten minste 8 dagen op voorhand aan de leden verstuurd moet worden. Op deze vergadering kan er geldig beraadslaagd worden ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/06/2012 - Annexes du Moniteur belge ln alle gevallen worden de besluiten genomen met een meerderheid van tweederde der stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde leden.

Artikel 21

Tot wijziging van de statuten kan slechts worden besloten indien die wijziging gedetailleerd op de agenda is

vermeld en tweederde van de leden aanwezig of vertegenwoordigd is.

Wordt dit getal niet bereikt, dan kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, zoals door deze statuten is bepaald, die geldig kan beraadslagen en besluiten alsook de wijzigingen aan de statuten aannemen, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. De tweede vergadering mag niet binnen 15 dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden.

Voor elke statutenwijziging is een meerderheid van tweederde der stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden vereist, ook op de tweede algemene vergadering. Tot wijziging van het doel van de

vereniging kan slechts worden besloten met éénparigheid van stemmen van de aanwezige of

vertegenwoordigde leden.

Artikel 22

Van elke Algemene Vergadering worden notulen opgesteld en bewaard in een notulenregister dat ter inzage is van de leden die hun inzagerecht zullen uitoefenen overeenkomstig de modaliteiten vastgelegd in artikel 9 van het K.B. van 27 juni 2003.

TITEL IV ; de Raad van Bestuur

Artikel 23

De Raad van Bestuur van de vereniging bestaat uit minimaal vier bestuurders, allen lid van de vereniging.

De voorzitter van de Raad van Bestuur wordt benoemd door de Algemene Vergadering, uit haar leden.

Artikel 24

De voorzitter en de leden van de Raad van Bestuur worden voor onbepaalde duur benoemd.

Artikel 25

De voorzitter en de leden van de Raad van Bestuur worden benoemd door de Algemene Vergadering en

zijn te allen tijde door deze afzetbaar.

De benoeming van de voorzitter en de leden van de Raad van Bestuur, en hun ambtsbeëindiging wordt openbaar gemaakt door neerlegging In het verenigingsdossier ter griffie van de rechtbank van koophandel en van een uittreksel daarvan, bestemd om in de Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad te worden bekendgemaakt.

Artikel 26

Bestuurders blijven bij vrijwillig ontslag, om welke reden dan cok, in functie tot dat in hun vervanging is

voorzien. ln geval van afzetting door de Algemene Vergadering gaat het ontslag onmiddellijk in.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

Mop 2.2

Artikel 27

De Raad van Bestuur duidt onder zijn leden, een secretaris aan. Hij voorziet in elke functie die voor de

goede werking van de vereniging noodzakelijk is.

De Raad van Bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter van de Raad van Bestuur of op vraag van één vijfde van de bestuurders. De schriftelijke oproeping wordt hetzij per e-mail, hetzij per gewone post aan de bestuurders bezorgd en vermeld plaats, datum en uur van de vergadering, alsook de agenda. Aan de agenda kunnen punten worden toegevoegd, indien de gewone meerderheid van de aanwezige bestuurders hiermee akkoord gaat,

De vergaderingen van de Raad van Bestuur worden voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur. Indien deze belet of afwezig is, wordt de vergadering voorgezeten door de oudste van de aanwezige bestuurders.

Artikel 28

De Raad van Bestuur kan slechts geldig beslissen indien ten minste de helft plus één van de bestuurders aanwezig is. Alle beslissingen worden genomen met tweederde van de stemmen van de aanwezige bestuurders.

Indien er niet geldig kan worden beraadslaagd zal de voorzitter van de Raad van Bestuur, binnen de maand opnieuw een vergadering beleggen met dezelfde dagorde, die schriftelijk, hetzij per e-mail, hetzij per gewone post, op voorhand aan de leden verstuurd moet worden. Op deze vergadering kan er geldig beraadslaagd worden ongeacht het aantal aanwezige bestuurders.

ln uitzonderlijke gevallen, wanneer de dringende noodzakelijkheid en het belang van de vereniging dat vereisen, kunnen de besluiten van de Raad van Bestuur worden genomen bij éénparig schriftelijk akkoord van de bestuurders. Daartoe is vereist dat er vooraf een unaniem akkoord is onder de bestuurders om tot schriftelijke besluitvorming over te gaan. Schriftelijke besluitvorming veronderstelt in elk geval dat er een beraadslaging plaatsvond per e-mail, video- of telefoonconferentie.

Artikel 29

Van elke vergadering worden notulen opgemaakt en bewaard in een notulenregister dat ter inzage zal zijn van de leden, die hun inzagerecht zullen uitoefenen overeenkomstig de modaliteiten vastgelegd in artikel 9 van het KB van 27 juni 2003.

Artikel 30

De Raad van Bestuur stuurt de interne werking van de vereniging, behartigt haar belangen en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van die welke uitdrukkelijk door de wet en door de statuten van de vereniging, aan de Algemene Vergadering zijn voorbehouden. Hij treedt op als eiser en verweerder, in alle rechtsgedingen, en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen.

De Raad van Bestuur benoemt en ontslaat de leden van het personeel en betaalt hun bezoldigingen. De Raad van Bestuur stelt een huishoudelijk reglement op dat door de Algemene Vergadering wordt goedgekeurd.

Artikel 31

De Raad van Bestuur vertegenwoordigt als college de vzw in alle handelingen in en buiten rechte. Hij

vertegenwoordigt de vereniging door de meerderheid van zijn leden.

Onverminderd zijn algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid, kan de Raad van Bestuur zijn bevoegdheden voor handelingen of taken op het vlak van de externe vertegenwoordigingsmacht, op zijn verantwoordelijkheid, overdragen aan de voorzitter van de vereniging en aan één van de andere bestuurders, die elk alleen kunnen handelen. De Raad van Bestuur kan deze overdracht te allen tijde en met onmiddellijke ingang beëindigen.

De Raad van Bestuur kan zijn bevoegdheden voor handelingen of taken op het vlak van het interne dagelijkse bestuur of van de externe vertegenwoordigingsmacht binnen de grenzen van het dagelijks bestuur, op zijn verantwoordelijkheid, overdragen aan een ander persoon, al dan niet lid van de vereniging, die alleen kan handelen. De Raad van Bestuur kan deze overdracht te allen tijde en met onmiddellijke ingang beëindigen.

TITEL V : Financiering, boekhouding, toezicht, jaarverslag.

Artikel 32

De vereniging zal onder meer worden gefinancierd door subsidies, toelagen, giften, bijdragen, schenkingen, legaten en andere voorzieningen in laatste wilsbeschikkingen en testamenten, gegeven zowel om de algemene doelstellingen van de vereniging te ondersteunen als ter ondersteuning van een specifiek project.

P.

Y r "

MOI) 2.2

Luik 13 - Vervolg

Daarnaast kan de vereniging fondsen verwerven op elke andere wijze die niet in strijd is met de wet.

Artikel 33

Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december. De boekhouding wordt gevoerd overeenkomstig het bepaalde in artikel 17 van de V&S-wet en de daarop toepasselijke uitvoeringsbesluiten. Het eerste boekjaar loopt vanaf de oprichtingsdatum tot 31 december van dat jaar.

De Raad van Bestuur legt de jaarrekening van het voorafgaande boekjaar alsook een voorstel van begroting voor het komende boekjaar ter goedkeuring voor aan de Algemene Vergadering.

Artikel 34

Zolang de vereniging voor het laatst afgesloten boekjaar de drempelbedragen vermeld in artikel 17, §5 van de V&S-wet niet overschrijdt, is de vereniging niet verplicht een commissaris te benoemen. De Raad van Bestuur stelt in dat geval een beëdigd bedrijfsrevisor of extern accountant aan, die de financiële toestand, de jaarrekening en de regelmatigheid van de financiële verrichtingen van de vereniging controleert.

Zodra de vereniging de drempelbedragen overschrijdt, wordt de controle op de financiële toestand, op de jaarrekening en op de regelmatigheid van de verrichtingen hierin weergegeven, aan een commissaris opgedragen, te benoemen door de Algemene Vergadering onder de leden van het Instituut der Bedrijfsrevisoren voor een termijn van drie jaar. De Algemene Vergadering bepaalt ook de bezoldiging van de commissaris.

TITEL. VI : Ontbinding en vereffening

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Artikel 35

Behoudens gevallen van gerechtelijke ontbinding en ontbinding van rechtswege, kan slechts de Algemene

Vergadering voorstellen, met betrekking tot de vrijwillige ontbinding van de vereniging, bespreken.

Tot vrijwillige ontbinding kan slechts worden besloten indien twee derde van de leden op de Algemene Vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn en er bovendien een meerderheid van vier vijfde van de aanwezige of vertegenwoordigde leden akkoord gaat om de vereniging vrijwillig te ontbinden.

Zijn geen tweederde van de leden op deze Algemene Vergadering aanwezig of vertegenwoordigd dan moet een tweede Algemene Vergadering worden bijeengeroepen, die geldig beraadslaagt ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden, maar mits een vier vijfde meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde leden wordt akkoord gevonden om de vereniging vrijwillig te ontbinden. Deze tweede vergadering mag niet binnen de 15 dagen volgende op de eerste vergadering worden gehouden.

In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de Algemene Vergadering, of bij gebreke daarvan de rechtbank,

één of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid alsmede de vereffeningsvoorwaarden.

De activa zullen, na aanzuivering van de passiva, worden overgedragen aan een Vlaamse vereniging waarvan het doel dat van de ontbonden vereniging benadert.

Artikel 36

Alle beslissingen betreffende de ontbinding, de vereffeningsvoorwaarden, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars, de afsluiting van de vereffening en de bestemming van het actief worden neergelegd ter griffie en bekendgemaakt in de Bijlagen van het Belgisch Staatsblad overeenkomstig het bepaalde in artikel 23 en 26novies van de V&S-wet en de uitvoeringsbesluiten daaromtrent.

Artikel 37

Voor alles wat in deze statuten niet is voorzien of geregeld, blijft de wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd

door de wet van 2 mei 2002 en de wet van 16 januari 2003, van toepassing.

De oprichters,

Naam + handteKening.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzlen van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
OPENBAAR ENTREPOT VOOR DE KUNSTEN, AFGEKORT …

Adresse
VAARTKOM 4 3000 LEUVEN

Code postal : 3000
Localité : LEUVEN
Commune : LEUVEN
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande