ORGANISATIE VAN BELGISCHE ASSISTENTEN OPHTALMOLOGIE OF ORGANISATION BELGE DES ASSISTANTS EN OPHTALMOLOGIE, AFGEKORT : O.B.A.O.

Association sans but lucratif


Dénomination : ORGANISATIE VAN BELGISCHE ASSISTENTEN OPHTALMOLOGIE OF ORGANISATION BELGE DES ASSISTANTS EN OPHTALMOLOGIE, AFGEKORT : O.B.A.O.
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 459.125.843

Publication

10/09/2013
ÿþ AdOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

11 lila 11fl38 iiiii" 131



Neergelegd ter griffie del`

Rechtbank van Koophandel

te Leuven, de 4 é -

DEC[;IFFIER,

te ri te

Ondernemingsnr : 459.125.843

Benaming

(voluit) : Organisatie van Belgische Assistenten Ophtalmologie,

Organisation Belge des Assistents en Opthalmologie

(verkort) : OBAO

Rechtsvorm : VZW

Zetel : UZ Leuvent, Dienst Oogziekten, Kapucijnenvoer 33, 3000 Leuven

Onderwerp akte : Wijzinging raad van bestuur

Titel I. Naam - Zetel - Doel - Duur

Artikel 1, De Vereniging heeft als naam: "Organisatie van Belgische assistenten Ophtalmologie" of "Organisation Belge des Assistants en Ophtalmologie", afgekort "O.B.A.O,"

Art. 2. De vereniging heeft haar maatschappelijke zetel te 3000 Leuven, Kapucijnenvoer 33, in het gerechtelijk arrondissement Leuven.

Art. 3. De vereniging heeft tot doel

- het promoten van de opleiding ophtalmologie van medici binnen de Belgische universiteiten of binnen onafhankelijke vormingscentra,

- het verdedigen van de belangen van de medici die een opleiding ophtalmologie volgen, het vertegenwoordigen van medici die een opleiding ophtalmologie volgen

Art. 4, Voor zover nodig of nuttig voor het verwezenlijken van haar doel, mag de vereniging alle rechtshandelingen stellen, onder meer gelden inzamelen, aanvaarden van giften en legaten, leningen aangaan, zich borg stellen, personeel aanwerven, roerende of onroerende goederen gebruiken, bezitten, beheren, huren, in eigendom, vruchtgebruik, erfpacht of bewaring hebben en het patrimonium rationeel beheren.

Zij mag tevens lid zijn van een andere vereniging

Art. 5. De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur en kan op elk moment ontbonden worden

Titel II, Leden

Art. 6. Het aantal leden is onbeperkt, maar moet tenminste vier bedragen. Alle leden beschikken over de volheid van hun rechten.

De Algemene Vergadering kan volgende personen als lid tot de vereniging toelaten, namelijk de arts of student die een opleiding ophtalmologie volgt aan een Belgische universiteit of in een onafhankelijk opleidingscentrum.

Een persoon die aan de hierboven gestelde voorwaarde voldoet heeft het recht aanwezig te zijn op de volgende Algemene Vergadering en zich aldaar kandidaat te stellen. Op deze Algemene Vergadering wordt de kandidaat al dan niet toegelaten het lidmaatschap op te nemen,

Art, 7, Het lidmaatschap eindigt:

-indien het lid daarom verzoekt bij de raad van bestuur;

-indien hij daartoe door de algemene vergadering wordt uitgesloten, bij een meerderheid van twee derden stemmen;

- bij overlijden van het lid;

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/09/2013 - Annexes du Moniteur belge

let + MOD 2.2

c `

-indien het lid drie opeenvolgende vergaderingen niet heeft bijgewoond;

-indien een lid zijn opleiding in ophtalmologie heeft voltooid, wordt zijn lidmaatschap automatisch beëindigd in de maand december van hetzelfde jaar, tenzij de Algemene Vergadering het lidmaatschap verlengt en na advies van de Raad van Bestuur,

Art. 8. De leden betalen geen bijdrage.

Zij zijn in geen geval persoonlijk gehouden voor de verbintenissen van de vereniging.

Art. 9. Uittredende en uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging; zij kunnen geen enkel recht laten gelden op de goederen van de vereniging. Zij kunnen ook niet de teruggave eisen van betaalde bijdragen of ingebrachte goederen, behalve voor de terugbetaling van de voorgeschoten of geleende bedragen.

Titel III. Algemene vergadering

Art. 10. De algemene vergadering bestaat uit alle leden, Elk lid beschikt over één stem, Een lid mag zich bij volmacht door een ander lid laten vertegenwoordigen. Een volmachtdrager kan slechts één lid vertegenwoordigen.

Art. 1.1 In de maand mei wordt een jaarlijkse algemene vergadering gehouden voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen boekjaar en van de begrotingen voor het komende boekjaar.

Bovendien kan een buitengewone Algemene Vergadering worden bijeengeroepen op verzoek van de Raad van Bestuur of één vijfde van de leden.

Art. 12, Uitnodigingen tot de algemene vergaderingen dienen schriftelijk te gebeuren of via e-mail, ten minste acht dagen voor de vergadering door de Raad van Bestuur. Alle leden moeten opgeroepen worden

De uitnodiging dient dag, uur en plaats van de vergadering te vermelden, alsook de agenda. De agenda wordt bepaald door de Raad van Bestuur.

Eén vijfde van de leden heeft echter het recht punten op de agenda te brengen.

Wanneer alle leden aanwezig zijn, en hiervoor een tweederde meerderheid bestaat onder de aanwezige leden, mag van de vooropgestelde agenda worden afgeweken.

De vergadering kan geldig beslissen over de aldus gewijzigde agenda.

Art. 13. De regelmatig bijeengekomen Algemene Vergadering vertegenwoordigt alle leden; haar besluiten gelden voor alle leden.

De Algemene Vergadering is uitsluitend bevoegd voor de volgende aangelegenheden:

-het aanvaarden van nieuwe leden;

-het goedkeuren en wijzigen van de statuten;

-het benoemen en ontslaan van bestuurders, vaststellen van bestuurdersvergoeding;

-de kwijting van de verantwoordelijkheid van bestuurders, instellen van een vordering tegen bestuurders wegens foutief bestuur;

-het goedkeuren van begrotingen en rekeningen;

-de vrijwillige ontbinding van de vereniging, het aanstellen van een vereffenaar en het bepalen van zijn vergoeding: het bestemmen van het actief naar aanleiding van de ontbinding;

-de uitsluiting van de leden;

-de omzetting van een v.z.w. in een v.s.o.

-andere door de statuten aan de Algemene Vergadering toegekende bevoegdheden

Art. 14. Behoudens door de wetgever voorziene afwijkingen worden beslissingen van de algemene vergadering genomen met gewone meerderheid. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of zijn vervanger doorslaggevend.

Het wijzigen van de statuten vereist een tweederde aanwezigheid van de leden en wijziging is slechts mogelijk mits een tweederde meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Het wijzigen van het maatschappelijk doel vereist de unanimiteit van alle leden.

Art. 15. De Algemene Vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur, of bij diens afwezigheid, door de oudste aanwezige. De voorzitter duidt een verslaggever aan.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/09/2013 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/09/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Art. 16. Van elke vergadering wordt een verslag opgemaakt, dat op de eerstvolgende vergadering ter goedkeuring wordt voorgelegd.

Het wordt ondertekend door de voorzitter en de secretaris

Het verslag wordt bewaard op de maatschappelijke zetel van de vereniging, waar de leden er kennis van mogen nemen.

Afschriften van een verslag worden geldig "voor eensluidend" ondertekend door de voorzitter of door twee bestuurders en worden gegeven aan elke belanghebbende die daarom schriftelijk verzoekt.

Titel IV. Bestuur - Raad van Bestuur

Art. 17. De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur samengesteld uit ten minste vier bestuurders, die de algemene vergadering onder haar leden benoemt. De bestuurders worden benoemd voor een hernieuwbare termijn van één jaar.

Het mandaat van bestuurder eindigt hetzij automatisch na bovenvermelde termijn, hetzij bij overlijden, hetzij door ontslag door de Algemene Vergadering.

Art 18. De raad van bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter, een secretaris, een schatbewaarder en een vice-voorziter, De vice-voorzitter neemt de taken van de voorzitter waar wanneer de laatste verhinderd is.

De raad van bestuur is bevoegd voor het dagelijks bestuur en zonder uitzondering voor alle daden van bestuur en beschikking. De raad van bestuur heeft in het algemeen de residuaire bevoegdheid, en is zodoende bevoegd voor alle aangelegenheden die niet expliciet door de Wet of de statuten aan een ander orgaan zijn voorbehouden.

De raad van bestuur kan zijn bevoegdheden geheel of gedeeltelijk overdragen, in het bijzonder wat betreft het dagelijks bestuur, aan één of meer afgevaardigd - bestuurder(s).

Leden van de vereniging of ook derden kunnen, voor een duidelijk omschreven opdracht, volmacht krijgen bij beslissing van de raad van bestuur, die hun bevoegdheden bepaalt.

Elke delegatie van bevoegdheid is op ieder ogenblik herroepbaar.

Art. 19. Zonder dat een bijzondere machtiging van de algemene vergadering is vereist, bestuurt, vertegenwoordigt en verbindt de raad van bestuur geldig de vereniging in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen, met inbegrip van de daden van beheer en beschikking, voor zover zij door de Wet of de statuten niet aan de algemene vergadering worden voorbehouden.

Het mandaat van bestuurder is niet bezoldigd. Een bestuurder is enkeI verantwoordelijk voor de uitvoering van zijn mandaat en kan verder niet tot persoonlijke verbintenissen gehouden zijn.

Art. 20 De raad van bestuur vergadert op uitnodiging van de voorzitter of van twee bestuurders. Een bestuurder kan zich door een andere bestuurder laten vertegenwoordigen; een bestuurder kan slechts over één volmacht beschikken.

De raad kan slechts geldig vergaderen wanneer tenminste twee derde van de bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd is.

De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter, of, bij diens verhindering, door de oudste in jaren der aanwezige bestuurders.

Alle besluiten worden genomen met gewone meerderheid. In geval van gelijkheid van stemmen zal de stem van de voorzitter of diens vervanger doorslaggevend zijn.

Van elke vergadering wordt een verslag opgemaakt, dat op de eerstvolgende vergadering ter goedkeuring wordt voorgelegd.

Het wordt ondertekend door de voorzitter en de secretaris.

Het verslag wordt bewaard op de maatschappelijke zetel van de vereniging, waar de leden er kennis van mogen nemen.

Afschriften van een verslag worden geldig "voor eensluidend" ondertekend door de voorzitter of door twee bestuurders en worden gegeven aan elke belanghebbende die daarom schriftelijk verzoekt.

Art. 21. Om de vereniging geldig tegenover derden te vertegenwoordigen en te verbinden is nodig en volstaat de gezamelijke handtekening van twee bestuurders, behoudens wanneer de Raad van

Voor,

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/09/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

Bestuur uitdrukkelijk een bestuurder heeft afgevaardigd of een gevolmachtigde met een bijzondere opdracht heeft belast.

Om de vereniging geldig te vertegenwoordigen en te verbinden in taken van dagelijks bestuur volstaat de handtekening van één bestuurder.

Titel V, Rekening en begroting.

Art. 22. Het boekjaar loopt van 1 januari tot 31 december. Het eerste boekjaar liep echter van 19 augustus 1997 tot 31 december 1997. Elk jaar moet de raad van bestuur aan de gewone algemene vergadering rekenschap geven over zijn beleid tijdens het afgelopen boekjaar.

De raad stelt de rekeningen op van het afgelopen boekjaar en maakt de begroting op voor het komende boekjaar, Beide worden ter goedkeuring aan de algemene vergadering voorgelegd, die kwijting verleent aan de bestuurders.

Het batig saldo vergroot het vermogen van de vereniging en kan onder geen beding bij wijze van dividend of anderszins aan de leden worden uitgekeerd.

Titel VI. Ontbinding en vereffening

Art. 23. In geval van ontbinding van de vereniging, om welke reden ook, wordt het netto overblijvend maatschappelijk actief, na vereffening van de schulden en aanzuivering van de lasten, overgedragen aan een VZW met gelijk doel bij beslissing van de Algemene Vergadering.

Titel VIL Algemene bepalingen

Art 24. Voor alles wat niet in deze statuten is geregeld, is de wetgeving op de verenigingen zonder winstoogmerk van toepassing.

De Algemene Vergadering heeft besloten op 10/06/2013:

1. Het mandaat van bestuurder te verlengen voor de duur van 1 jaar

I

2. De volgende personen te ontslaan als bestuurder

-Voorzitter; Van Os, Luc, arts, Tweelingenstraat 21, 2018 Antwerpen, van Belgische nationaliteit -Vice-Voorzitter: Barbry, Julie, arts, Rue du Brochet 55, 1050 Ixelles, van Belgische nationaliteit -Secretaris: Termote, Karolien, arts, Kraaistraat 3, 2560 Kessel, van Belgische nationaliteit

-Schatbewaarder: Noel, Audrey, arts, Rue Aimé Smekens 75, 1030 Bruxelles, van Belgische nationaliteit

3, De volgende personen aan te duiden als nieuwe bestuurders

-Voorzitter Bertrand Valérie, arts, Riksingenstraat 78, 3700 Tongeren, van Belgische nationaliteit

-Vice-Voorzitter: Somers Alix, arts, Frans Nensstraat 5, 3000 Leuven, van Belgische nationaliteit -Secretaris: Qin Vincent, arts, Rue de stockel 10, 1950 Kraainem, van Belgische nationaliteit -Schatbewaarder: Remont Laurent, arts, Thier de la fontaine 34, 4000 Liege, van Belgische nationaliteit

11 juli 2013,

Valérie Bertrand, Voorzitter

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

10/01/2012
ÿþ Mo0 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Voor-behoude

aan hel

Belgiscl Staatsbh

Neergelegd ter griffie der

Rechtbank van Koophanden

te Leuven, de 2 8 BEC. 2011

DE GRIFFIER,

Griffie

1111111ellijiiilleall1111,11111

Ondernemingsnr : 459.125.843

Benaming

(voluit) : Organisatie van Belgische Assistenten Ophtalmologie, Organisation Belge des Assistents en Opthalmologie

(verkort) : OBAO

Rechtsvorm : VZW

Zetel : UZ Leuvent, Dienst Oogziekten, Kapucijnenvoer 33, 3000 Leuven

Onderwerp akte ; Wijzinging raad van bestuur

Titel L Naam - Zetel - Doel - Duur

Artikel 1. De Vereniging heeft als naam: "Organisatie van Belgische assistenten Ophtalmologie" of "Organisation Belge des Assistants en Ophtalmologie", afgekort "O.B.A.O."

Art. 2. De vereniging heeft haar maatschappelijke zetel te 3000 Leuven, Kapucijnenvoer 33, in het gerechtelijk arrondissement Leuven.

Art. 3. De vereniging heeft tot doel

- het promoten van de opleiding ophtalmologie van medici binnen de Belgische universiteiten of binnen onafhankelijke vormingscentra,

- het verdedigen van de belangen van de medici die een opleiding ophtalmologie volgen, - het vertegenwoordigen van medici die een opleiding ophtalmologie volgen

Art. 4. Voor zover nodig of nuttig voor het verwezenlijken van haar doel, mag de vereniging alle rechtshandelingen stellen, onder meer gelden inzamelen, aanvaarden van giften en legaten, leningen aangaan, zich borg stellen, personeel aanwerven, roerende of onroerende goederen gebruiken, bezitten, beheren, huren, in eigendom, vruchtgebruik, erfpacht of bewaring hebben en het patrimonium rationeel beheren.

Zij mag tevens lid zijn van een andere vereniging

Art. 5. De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur en kan op elk moment ontbonden worden

Titel H. Leden

Art. 6. Het aantal leden is onbeperkt, maar moet tenminste vier bedragen. Alle leden beschikken over de volheid van hun rechten.

De Algemene Vergadering kan volgende personen als lid tot de vereniging toelaten, namelijk de arts of student die een opleiding ophtalmologie volgt aan een Belgische universiteit of in een onafhankelijk opleidingscentrum.

Een persoon die aan de hierboven gestelde voorwaarde voldoet heeft het recht aanwezig te zijn op de volgende Algemene Vergadering en zich aldaar kandidaat te stellen. Op deze Algemene Vergadering wordt de kandidaat al dan niet toegelaten het lidmaatschap op te nemen.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 2012/01/10 - Annexes du Moniteur belge

MOO 2.2

Art. 7. Het lidmaatschap eindigt:

-indien het lid daarom verzoekt bij de raad van bestuur;

-indien hij daartoe door de algemene vergadering wordt uitgesloten, bij een meerderheid van twee derden stemmen;

- bij overlijden van het lid;

-indien het lid drie opeenvolgende vergaderingen niet heeft bijgewoond;

-indien een lid zijn opleiding in ophtalmologie heeft voltooid, wordt zijn lidmaatschap automatisch beëindigd in de maand december van hetzelfde jaar, tenzij de Algemene Vergadering het lidmaatschap verlengt en na advies van de Raad van Bestuur.

Art. 8. De leden betalen geen bijdrage.

Zij zijn in geen geval persoonlijk gehouden voor de verbintenissen van de vereniging.

Art. 9. Uittredende en uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging; zij kunnen geen enkel recht laten gelden op de goederen van de vereniging. Zij kunnen ook niet de teruggave eisen van betaalde bijdragen of ingebrachte goederen, behalve voor de terugbetaling van de voorgeschoten of geleende bedragen.

Titel III. Algemene vergadering

Art, 10. De algemene vergadering bestaat uit alle leden. Elk lid beschikt over één stem. Een lid mag zich bij volmacht door een ander lid laten vertegenwoordigen. Een volmachtdrager kan slechts één lid vertegenwoordigen.

Art. 11. In de maand mei wordt een jaarlijkse algemene vergadering gehouden voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen boekjaar en van de begrotingen voor het komende boekjaar.

Bovendien kan een buitengewone Algemene Vergadering worden bijeengeroepen op verzoek van de Raad van Bestuur of één vijfde van de leden.

Art. 12. Uitnodigingen tot de algemene vergaderingen dienen schriftelijk te gebeuren of via e-mail, ten minste acht dagen voor de vergadering door de Raad van Bestuur. Alle leden moeten opgeroepen worden

De uitnodiging dient dag, uur en plaats van de vergadering te vermelden, alsook de agenda. De agenda wordt bepaald door de Raad van Bestuur.

Eén vijfde van de leden heeft echter het recht punten op de agenda te brengen.

Wanneer alle leden aanwezig zijn, en hiervoor een tweederde meerderheid bestaat onder de aanwezige leden, mag van de vooropgestelde agenda worden afgeweken.

De vergadering kan geldig beslissen over de aldus gewijzigde agenda.

Art. 13. De regelmatig bijeengekomen Algemene Vergadering vertegenwoordigt alle leden; haar besluiten gelden voor alle leden.

De Algemene Vergadering is uitsluitend bevoegd voor de volgende aangelegenheden:

-het aanvaarden van nieuwe leden;

-het goedkeuren en wijzigen van de statuten;

-het benoemen en ontslaan van bestuurders, vaststellen van bestuurdersvergoeding;

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 2012/01/10 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

-de kwijting van de verantwoordelijkheid van bestuurders, instellen van een vordering tegen bestuurders wegens foutief bestuur;

-het goedkeuren van begrotingen en rekeningen;

-de vrijwillige ontbinding van de vereniging, het aanstellen van een vereffenaar en het bepalen van zijn vergoeding: het bestemmen van het actief naar aanleiding van de ontbinding;

-de uitsluiting van de leden;

-de omzetting van een v.z.w. in een v.s.o.

-andere door de statuten aan de Algemene Vergadering toegekende bevoegdheden

Art. 14. Behoudens door de wetgever voorziene afwijkingen worden beslissingen van de algemene vergadering genomen met gewone meerderheid. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of zijn vervanger doorslaggevend.

Het wijzigen van de statuten vereist een tweederde aanwezigheid van de leden en wijziging is slechts mogelijk mits een tweederde meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Het wijzigen van het maatschappelijk doel vereist de unanimiteit van alle leden.

Art. 15. De Algemene Vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur, of bij diens afwezigheid, door de oudste aanwezige. De voorzitter duidt een verslaggever aan.

Art. 16. Van elke vergadering wordt een verslag opgemaakt, dat op de eerstvolgende vergadering ter goedkeuring wordt voorgelegd.

Het wordt ondertekend door de voorzitter en de secretaris

Het verslag wordt bewaard op de maatschappelijke zetel van de vereniging, waar de leden er kennis van mogen nemen.

Afschriften van een verslag worden geldig "voor eensluidend" ondertekend door de voorzitter of door twee bestuurders en worden gegeven aan elke belanghebbende die daarom schriftelijk " verzoekt.

Titel IV. Bestuur - Raad van Bestuur

Art. 17. De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur samengesteld uit ten minste vier bestuurders, die de algemene vergadering onder haar leden benoemt. De bestuurders worden benoemd voor een hernieuwbare termijn van één jaar.

Het mandaat van bestuurder eindigt hetzij automatisch na bovenvermelde termijn, hetzij bij overlijden, hetzij door ontslag door de Algemene Vergadering.

Art 18. De raad van bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter, een secretaris, een schatbewaarder en een vice-voorziter. De vice-voorzitter neemt de taken van de voorzitter waar wanneer de laatste verhinderd is.

De raad van bestuur is bevoegd voor het dagelijks bestuur en zonder uitzondering voor alle daden van bestuur en beschikking. De raad van bestuur heeft in het algemeen de residuaire bevoegdheid, en is zodoende bevoegd voor alle aangelegenheden die niet expliciet door de Wet of de statuten aan een ander orgaan zijn voorbehouden.

De raad van bestuur kan zijn bevoegdheden geheel of gedeeltelijk overdragen, in het bijzonder wat betreft het dagelijks bestuur, aan één of meer afgevaardigd - bestuurder(s).

Leden van de vereniging of ook derden kunnen, voor een duidelijk omschreven opdracht, volmacht krijgen bij beslissing van de raad van bestuur, die hun bevoegdheden bepaalt.

"

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 2012/01/10 - Annexes du Moniteur belge

Elke delegatie van bevoegdheid is op ieder ogenblik herroepbaar.

Art. 19. Zonder dat een bijzondere machtiging van de algemene vergadering is vereist, bestuurt, vertegenwoordigt en verbindt de raad van bestuur geldig de vereniging in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen, met inbegrip van de daden van beheer en beschikking, voor zover zij door de Wet of de statuten niet aan de algemene vergadering worden voorbehouden.

Het mandaat van bestuurder is niet bezoldigd. Een bestuurder is enkel verantwoordelijk voor de uitvoering van zijn mandaat en kan verder niet tot persoonlijke verbintenissen gehouden zijn.

Art. 20 De raad van bestuur vergadert op uitnodiging van de voorzitter of van twee bestuurders. Een bestuurder kan zich door een andere bestuurder laten vertegenwoordigen; een bestuurder kan slechts over één volmacht beschikken.

De raad kan slechts geldig vergaderen wanneer tenminste twee derde van de bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd is.

De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter, of, bij diens verhindering, door de oudste in jaren der aanwezige bestuurders.

Alle besluiten worden genomen met gewone meerderheid. In geval van gelijkheid van stemmen zal de stem van de voorzitter of diens vervanger doorslaggevend zijn.

Van elke vergadering wordt een verslag opgemaakt, dat op de eerstvolgende vergadering ter goedkeuring wordt voorgelegd.

Het wordt ondertekend door de voorzitteren de secretaris.

Het verslag wordt bewaard op de maatschappelijke zetel van de vereniging, waar de leden er kennis van mogen nemen.

Afschriften van een verslag worden geldig "voor eensluidend" ondertekend door de voorzitter of door twee bestuurders en worden gegeven aan elke belanghebbende die daarom schriftelijk verzoekt.

Art. 21. Om de vereniging geldig tegenover derden te vertegenwoordigen en te verbinden is nodig en volstaat de gezamelijke handtekening van twee bestuurders, behoudens wanneer de Raad van Bestuur uitdrukkelijk een bestuurder heeft afgevaardigd of een gevolmachtigde met een bijzondere opdracht heeft belast.

Om de vereniging geldig te vertegenwoordigen en te verbinden in taken van dagelijks bestuur volstaat de handtekening van één bestuurder.

Titel V. Rekening en begroting.

Art. 22. Het boekjaar loopt van 1 januari tot 31 december. Het eerste boekjaar liep echter van 19 augustus 1997 tot 31 december 1997. Elk jaar moet de raad van bestuur aan de gewone algemene vergadering rekenschap geven over zijn beleid tijdens het afgelopen boekjaar.

De raad stelt de rekeningen op van het afgelopen boekjaar en maakt de begroting op voor het komende boekjaar. Beide worden ter goedkeuring aan de algemene vergadering voorgelegd, die kwijting verleent aan de bestuurders.

Het batig saldo vergroot het vermogen van de vereniging en kan onder geen beding bij wijze van dividend of anderszins aan de leden worden uitgekeerd.

Titel VI. Ontbinding en vereffening

Art. 23. hi geval van ontbinding van de vereniging, om welke reden ook, wordt het netto overblijvend maatschappelijk actief, na vereffening van de schulden en aanzuivering van de lasten, overgedragen aan een VZW met gelijk doel bij beslissing van de Algemene Vergadering.

Voorbehouden

aan het Belgisch Staatsblad

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

Titel VII. Algemene bepalingen

Art 24. Voor alles wat niet in deze statuten is geregeld, is de wetgeving op de verenigingen zonder winstoogmerk van toepassing.

2012/91110

Annexes du Moniteur belge

' De Algemene Vergadering heeft besloten op 02/03/2011:

1. Het mandaat van bestuurder te verlengen voor de duur van 1 jaar

-Vice-Voorzitter: Barbry, Julie, arts, Rue du Brochet 55, 1050 Ixelles, van Belgische nationaliteit

-Secretaris: Termote, Karolien, arts, Kraaistraat 3, 2560 Kessel, van Belgische nationaliteit

2. De volgende personen te ontslaan als bestuurder

-Schatbewaarder: Swinnen, Silke, arts, Pelgrimstraat 3 bus 4, 3000 Leuven, van Belgische nationaliteit

3. De volgende personen aan te duiden als nieuwe bestuurders

-Voorzitter: Van Os, Luc, arts, Tweelingenstraat 21, 2018 Antwerpen, van Belgische nationaliteit

-Schatbewaarder: Noel, Audrey, arts, Rue Aimé Smekens 75, 1030 Bruxelles, van Belgische nationaliteit

2 maart 2011,

Luc Van Os, Voorzitter

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handteitening

Coordonnées
ORGANISATIE VAN BELGISCHE ASSISTENTEN OPHTAL…

Adresse
KAPUCIJNENVOER 33 3000 LEUVEN

Code postal : 3000
Localité : LEUVEN
Commune : LEUVEN
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande