OUDERVERENIGING GBS 'T HAEGJE, AFGEKORT : OV 'T HAEGJE

Association sans but lucratif


Dénomination : OUDERVERENIGING GBS 'T HAEGJE, AFGEKORT : OV 'T HAEGJE
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 477.981.455

Publication

28/08/2012
ÿþ MOD2.2

liI i' =; ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij liet Rêlgisèïi Staatsblad - 28/08/2012 - Annexes du Moniteur belge

.Neergelegd ter griffie der

Rechtbank van Koophandet

te Leuven, de 1 7 AUU. 2012

De GRIFFIER,

Griffie

Ondernerningsnr : 477.981.455

Benaming

(voluit) : Oudervereniging GBS 't Haegje

(verkort) : OV 't Haegje

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : Verhaegenlaan 7 3150 Haacht

Onderwerp akte : Bestuurswijziging

Benoemingen -- Raad van Bestuur

De leden van de vereniging, bijeengekomen in de Algemene Vergadering te Haacht, op dinsdag 5 juni 2012,

hebben het ontslag aanvaard van:

DE MEY Sven, Werchtersesteenweg 20, 3150 Haacht (Voorzitter)

hebben tot leden van de Raad van Bestuur benoemd:

SCHOUTEDEN Karen, Kleine Appelstraat 17, 3150 Naacht (Voorzitter)

en hebben volgende leden van de Raad van Bestuurd herbenoemd:

DE CAT Peter, Grote Appelstraat 17, 3150 Haacht (Secretaris)

CAMERLINCK Ellen, Breughelwijk 20, 3150 Naacht (Penningmeester)

Gelijkluidend verklaard: (Get) SCHOUTEDEN Karen, VOORZITTER (Get.) DE CAT Peter, SECRETARIS (Get.) CAMERLINCK Ellen, PENNINGMEESTER

Voorbehouder aan het Belgisch Staatsblad

29/02/2012
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Neergelegd ler griffie de.

Rechtbank van Koophaao.

te Leuven, de 1 6 FEB, 2012

DE @~t,F1ER,

Ill

*iao4~ess*

bo

a

B, st~

Ondernemingsnr: 477.981.455

Benaming

(voluit) : Oudervereniging van de Gemeentelijke Basisschool te Haacht

(verkort) : Oudervereniging GBS Haacht

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Kleine Appelstraat 9 3150 Haacht

Onderwerp akte : Aanpassen maatschappelijke zetel, bestuursleden en statuten

Oudervereniging van de Gemeentelijke Basisschool te Haacht 3150 Haacht

*** STATUTEN ***

Nummer van de vereniging : 135072002 Nr BTW of ondernemingsnr.: 477-981-455

Tussen : 1. DE MEY Sven, Werchtersesteenweg 20, 3150 Haacht 2. DE CAT Peter, Grote Appelstraat 17, 3150 Haacht. 3. CAMERLINCK Ellen, Breughelwijk 20,3150 Haacht.

Wordt overeengekomen een wijziging van de statuten: de Algemene Vergadering, op datum van maandag 11-10-2010, van de vereniging zonder winstoogmerk "Oudervereniging van de Gemeentelijke Basisschool Haacht", opgericht en gepubliceerd in het Belgische Staatsblad van 18 juli 2002 onder het nummer 0135072002 in overeenstemming met artikel 8 van de wet van 27 juni 1921 betreffende verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, zoals gewijzigd door de Wetten van 2 mei 2002, 16 januari 2003 en 22 december 2003, hierna genoemd de V&S- wet, beslist haar statuten op te heffen en volledig te vervangen door de volgende nieuwe statuten:

TITEL I.  Naam en zetel

Artikel 1.

§1. Onder de benaming "Oudervereniging GBS 't Haegje" (Verkorte benaming: OV 't Haegje) wordt een vereniging zonder winstoogmerk opgericht.

§2. De maatschappelijke zetel is gevestigd te Verhaegenlaan 7, 3150 Haacht, gerechtelijk arrondissement

Leuven. Bij beslissing van de Algemene Vergadering kan deze zetel binnen Haacht worden verplaatst.

TITEL Il. -- Doelstellingen

Artikel 2.

§1. De vereniging heeft tot doel een positieve samenwerking tussen school en ouders van de leerlingen van de school na te streven en te bevorderen, dit ten bate van de harmonische ontwikkeling van de kinderen in het algemeen en de schoolcpvoeding in het bijzonder.

§2. Meer in het bijzonder heeft ze tot doel :

- de ouders te informeren, te vormen en te begeleiden bij de opvoeding en het onderwijs van hun schoolgaande kinderen

- de ouders vanuit hun opvoedingsverantwoordelijkheid participatief te betrekken bij de school

- steun te verlenen aan initiatieven die de kwaliteit van de school en van het gemeentelijk onderwijs ten goede komen

- de ouders als groep te vertegenwoordigen bij de leerkrachten en bij alle instanties die bij de opvoeding en bij het onderwijs van de schoolgaande kinderen betrokken zijn. §3. Om de algemene en specifieke doelstellingen te verwezenlijken organiseert de Oudervereniging allerlei activiteiten van informatieve en vormende aard. Zij neemt initiatieven van sociale en culturele aard om de ouderwerking op school vorm te geven en te stimuleren en ook om de school materieel te ondersteunen. Alle handelingen, activiteiten en initiatieven maken het voorwerp uit van voorafgaand overleg met de directie van de school. Het is vanzelfsprekend dat school/schoolbestuur en oudervereniging zich samen kunnen vinden in de gedane voorstellen. TITEL III. -- Duur Artikel 3. §1. De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan te allen tijde ontbonden worden. TITEL 1V. -- Leden Artikel 4. §1. De vereniging kan sympathisanten, vaste en adviserende leden tellen. Alle leden worden uitgenodigd op de Algemene Vergadering. Sympathisanten zijn

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

r MOD 2,2

.. è " .. allen die het ouderlijke gezag uitoefenen of voogd zijn van een regelmatig ingeschreven leerling van de school, tenzij zij de wens hebben uitgedrukt geen deel te willen uitmaken van de vereniging. Jaarlijks worden alle leden hiervan op de hoogte gesteld. Sympathisanten kunnen deelnemen aan de activiteiten van de vereniging en worden uitgenodigd op de startvergadering (zie Artikel 10). Sympathisanten hebben geen stemrecht op de Algemene Vergadering.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/02/2012 - Annexes du Moniteur belge Vaste leden zijn sympathisanten die zich actief willen inzetten voor de vereniging. Wie vast lid wil worden moet dit schriftelijk of via e-mail melden aan de voorzitter of de secretaris. Vaste leden kunnen deelnemen aan de activiteiten van de vereniging en worden uitgenodigd op de Werkvergaderingen (zie Artikel 10). Vaste leden hebben stemrecht op de Algemene Vergadering, Het aantal vaste leden mag niet minder dan 3 bedragen. De ondergetekende oprichters zijn de eerste vaste leden.

Adviserende leden zijn de directie en de leerkrachten van de school. De adviserende leden hebben geen stemrecht op de Algemene Vergadering. De vereniging heeft ook de mogelijkheid om deskundigen uit te nodigen als adviserend lid. De directie of zijn afgevaardigde van het schoolbestuur wordt uitgenodigd voor het bijwonen van alle vergaderingen van de vereniging om te garanderen dat hij/zij zijn/haar functie ais waarnemer kan uitvoeren.

§2. De vaste en adviserende Leden zijn verplicht de statuten en het huishoudelijk reglement van de vereniging alsook haar besluiten na te leven en de belangen van de vereniging en van de school niet te schaden. De statuten en het huishoudelijk reglement kunnen door alle leden geraadpleegd worden op de website van de vereniging.

§3. Het lidmaatschap van de vereniging is gratis. §4, Het lidmaatschap eindigt door:

" vrijwillig ontslag, overlijden, of indien de voorwaarden onder Artikel 4 §1, niet meer vervuld zijn. Een vrijwillig ontslag wordt schriftelijk of via e-mail aan de voorzitter of de secretaris meegedeeld.

" uitsluiting door de Raad van Bestuur wanneer het lid de verplichtingen, opgelegd in Artikel §2, op ernstige wijze schendt, mits grondige schriftelijke motivatie. Gewezen leden of hun rechtsopvolgers kunnen geen aanspraak maken op de gelden of het vermogen van de vereniging. TITEL V.  De Raad van Bestuur Artikel 5. §1. De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur, samengesteld uit minstens drie bestuurders: een voorzitter, een secretaris en een penningmeester. De bestuurders worden verkozen door de Algemene Vergadering. Deze functies zijn in geen enkel geval cumuleerbaar.

§2. De directie of zijn afgevaardigde van het schoolbestuur wordt uitgenodigd voor het bijwonen van alle vergaderingen van de Raad van Bestuur.

§2. De Raad van Bestuur kan bijkomende functies creëren na goedkeuring van de Algemene Vergadering.

§3. Bestuurders worden benoemd voor 1 jaar en oefenen hun mandaat onbezoldigd uit. De mandaten gaan in bij het begin van het werkjaar en zijn verlengbaar. Zo door vrijwillig ontslag, verstrijken van de termijn of afzetting, het aantal bestuurders is teruggevallen tot onder het wettelijk minimum, blijven de bestuurders in functie totdat hun vervanging is voorzien.

§4. De leden van de Raad van Bestuur zijn te allen tijde afzetbaar mits grondige schriftelijke motivatie aan de Algemene Vergadering gevolgd door een stemming waarbij een gewone meerderheid zijn akkoord geeft. Artikel 6.

§1. De Raad van Bestuur leidt, vertegenwoordigt en bindt de vereniging in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen. De Raad van Bestuur is bevoegd voor alle aangelegenheden die door de wet niet uitdrukkelijk aan de Algemene Vergadering zijn toegekend.

§2. De Raad van Bestuur legt het huishoudelijk reglement ter goedkeuring voor aan de Algemene Vergadering.

§3. De Raad van Bestuur kan, onder zijn verantwoordelijkheid, zijn bevoegdheid overdragen aan één of

meerdere leden of aan een derde.

Artikel 7.

§1. De Raad van Bestuur vergadert op uitnodiging (schriftelijk of via e- mail) van de secretaris of op vraag van een bestuurder. De uitnodiging bevat de agenda.

§2. De Raad Van Bestuur oefent zijn bevoegdheden uit als college. Dit impliceert dat de Raad van Bestuur slechts geldig vergadert als de voorzitter en ten minste de helft van de overige bestuurders aanwezig is, Bij een tweede bijeenroeping, met dezelfde agenda, vergadert de raad geldig ongeacht het aantal aanwezige bestuurders.

Artikel 8.

Beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid. Elke bestuurder kan slechts één ander bestuurder met schriftelijke volmacht vertegenwoordigen en kan bijgevolg hoogstens twee stemmen uitbrengen. Bij staking van stemmen beslist de voorzitter.

Artikel 9.

De besluiten worden vastgelegd in een verslag opgesteld door de secretaris, of bij afwezigheid van de secretaris door een vervanger aangesteld door de Raad van Bestuur. Het verslag wordt door de Raad van Bestuur goedgekeurd en ondertekend door de voorzitter en één bestuurder. Een ondertekend exemplaar van het verslag wordt bewaard op de zetel van de vereniging.

TITEL VI.  De Werkvergadering

Artikel 10.

§1. De Werkvergadering bestaat uit de vaste leden en een afvaardiging van maximaal drie adviserende leden. Om de goede samenwerking te bevorderen tussen de oudervereniging en de school wordt het schoolbestuur op elke Werkvergadering uitgenodigd. Sympathisanten worden ook uitgenodigd voor de

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/02/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2,2

startvergadering (~ de eerste Werkvergadering van het werkjaar). De Werkvergadering wordt geleid en

voorgezeten door de voorzitter en bij zijn afwezigheid door de secretaris of een bestuurder hiertoe aangeduid

door de Werkvergadering.

§2. Alleen vaste leden hebben stemrecht op de Werkvergadering.

Artikel 11.

§1. De Werkvergadering staat in voor de dagelijkse werking van de vereniging, conform de doelstellingen

geformuleerd in Artikel 2,

Artikel 12.

§1, De Werkvergadering vergadert (in principe) maandelijks. De data van de Werkvergaderingen worden in

onderling overleg tussen de vaste en adviserende leden vastgelegd aan het begin van het werkjaar.

§2. Een onderwerp dat schriftelijk of via e-mail aan de secretaris wordt voorgedragen door een vast of adviserend ltd moet op de agenda geplaatst worden. De agenda wordt ten laatste twee dagen voor de Werkvergadering kenbaar gemaakt aan alle genodigden.

Artikel 13.

De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van de stemgerechtigde aanwezigen. Bij staking

van stemmen is de stem van diegene die de Werkvergadering voorzit doorslaggevend.

Artikel 14.

Van elke Werkvergadering wordt een verslag opgesteld door de secretaris, of bij afwezigheid van de

secretaris door een vervanger aangesteld door de Werkvergadering. Het verslag wordt na goedkeuring van de

aanwezigen aan alle leden en aan de bevoegde mandataris van het schoolbestuur kenbaar gemaakt,

TITEL VII. -- De Algemene Vergadering

Artikel 15.

§1. De Algemene Vergadering bestaat uit sympathisanten, vaste en adviserende leden. Om de goede samenwerking te bevorderen tussen de oudervereniging en de school wordt het schoolbestuur op elke Algemene Vergadering uitgenodigd. De vergadering wordt geleid en voorgezeten door de voorzitter en bij zijn afwezigheid door de secretaris of een bestuurder hiertoe aangeduid door de Algemene Vergadering.

§2. Enkel vaste leden hebben stemrecht op de Algemene Vergadering.

§3. Een vast lid kan zich laten vertegenwoordigen door een ander vast lid. Dat gebeurt door het geven van een schriftelijke volmacht. Die volmacht wordt aan een aanwezig lid van de Raad van Bestuur bezorgd vóór de aanvang van de Algemene Vergadering. Een vast lid kan slechts één ander vast lid vertegenwoordigen.

Artikel 16.

De Algemene Vergadering is bevoegd voor : 1° wijzigen van de statuten, 2° benoemen en afzetten van de bestuurders, 3° kwijting aan de bestuurders,

4° goedkeuren van het budget en de rekeningen, 5° ontbinden van de vereniging, 6° de definitieve uitsluiting van leden (uitgesloten leden kunnen niet opnieuw lid worden van de VZW),

7° machtigen van de Raad van Bestuur om zijn bevoegdheden aan derden over te dragen, 8° alle punten die haar door de Raad van Bestuur worden voorgelegd.

Artikel 17.

§1. De Algemene Vergadering vergadert minstens twee keer per jaar:

- in de loop van de maanden september of oktober voor de goedkeuring van het activiteitenverslag, de rekeningen en het budget.

- in de loop van de maanden juni of juli voor een evaluatie van het aflopende werkjaar en de verkiezing van de bestuursleden voor het komende werkjaar. §2. De Algemene Vergadering wordt verplicht samengeroepen door de bestuurders binnen de zes weken wanneer één vijfde van de leden daarom verzoekt.

§3. De schriftelijke oproeping die plaats, dag en uur van de vergadering vermeldt, bevat de agenda, vastgelegd door de Raad van Bestuur, en is ondertekend door de voorzitter of twee bestuurders. Een onderwerp dat wordt voorgedragen door ten minste één twintigste van de leden, moet op de agenda geplaatst worden. Artikel 18. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemgerechtigde leden. Bij staking van stemmen, is de stem van de voorzitter van de Algemene Vergadering doorslaggevend, Besluiten met betrekking tot de uitsluiting der leden, de vrijwillige ontbinding of een wijziging van de statuten kunnen slechts genomen worden conform de artikelen 8,12 en 20 van de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, gecoördineerd en bijgewerkt tot 28 februari 2010. Artikel 19. Van elke Algemene Vergadering wordt een verslag opgesteld door de secretaris, of bij afwezigheid van de secretaris door een vervanger aangesteld door de Algemene Vergadering. Dit verslag wordt ondertekend door de voorzitter en een bestuurder of door twee bestuurders. Er wordt steeds een exemplaar van de verslagen bewaard op de zetel van de vereniging. Op verzoek van de leden kunnen zij een exemplaar ontvangen. TITEL VIII.  Diverse bepalingen

Artikel 20.

VZW Oudervereniging GBS 't Haegje StatutenFinancieel beleid. De penningmeester beheert de middelen zoals vermeld in het huishoudelijk reglement. Minimum één maal per jaar komt de Algemene Vergadering samen voor de goedkeuring van de rekeningen en van het budget.

Artikel 21.

Er wordt een samenwerkingsovereenkomst opgesteld die de relatie tussen de oudervereniging en het schoolbestuur vastlegt. Het bevat het engagement vanwege het schoolbestuur ten opzichte van de exclusieve erkenning van deze oudervereniging en tevens het engagement van systematische informatieverstrekking door deze oudervereniging aan het schoolbestuur.

e }

MOD 2.2

i

 Vcgr-, behouden aan het Belgisch Staatsblad

Luik B - Vervolg

Artikel 22. --- ------- --- - - -- ---

- -_- ---

Lidmaatschap van de vereniging houdt de aanvaarding van de statuten en van het huishoudelijk reglement

in.

Artikel 23.

Uitgezonderd de gevallen van gerechtelijke ontbinding en ontbinding van rechtswege, kan tot de ontbinding

slechts worden besloten door de Algemene Vergadering of volgens de ontbindingsprocedure van het

schoolbestuur zoals beschreven in Artikel 24.

ln geval van vrijwillige ontbinding benoemt de Algemene Vergadering één of meerdere vereffenaars en

bepaalt hun machten. Bij gerechtelijke ontbinding duidt de rechtbank de vereffenaars aan.

Artikel 24.

Het schoolbestuur heeft het recht om over te gaan tot de eis voor de ontbinding van de VZW.

§1. Een eis voor de ontbinding van de VZW is enkel ontvankelijk indien er aan de volgende voorwaarden in

chronologische volgorde voldaan wordt:

" Het moet bewezen zijn dat de VZW het huishoudelijk reglement niet naleeft of de school, schoolbestuur en/of gemeente emstige geldelijke- of imagoschade heeft toegebracht.

- Het schoolbestuur moet alle leden van de Raad van Bestuur schriftelijk of via e-mail op de hoogte brengen van de klacht.

" Het schoolbestuur moet de Raad van Bestuur of zijn vertegenwoordiging ontvangen om zich te kunnen verdedigen door het neerleggen van argumenten voor gemaakte beslissingen of gedane acties.

" De eis voor de ontbinding van de VZ.W moet tijdens een vergadering door het schoolbestuur gestemd en goedgekeurd worden. Het verslag van deze vergadering wordt schriftelijk of via email aan alle leden van de Raad van Bestuur bezorgd. §2. Van zodra de eis voor de ontbinding van de VZW ontvankelijk is, heeft het schoolbestuur het recht om een Algemene Vergadering bijeen te roepen om het ontbinden van de VZW te eisen. De schriftelijke oproeping, die plaats, dag en uur van de vergadering vermeldt, is ondertekend door een afgevaardigde van het schoolbestuur, §3. Het schoolbestuur kan geen leden van de Raad van Bestuur van de VZW of andere natuurlijke personen aansprakelijk stellen voor de geleden schade. Artikel 25. In geval van ontbinding wordt het netto-vermogen van het maatschappelijk bezit toegewezen aan een initiatief dat dezelfde doelgroep (GBS-Haacht) ten goede komt. Die wordt door de Algemene Vergadering aangeduid. Artikel 26. Een werkjaar start op 1 september en eindigt op 31 augustus. Artikel 27. Voor alles wat hier niet uitdrukkelijk is voorzien, blijft de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, gecoördineerd en bijgewerkt tot 28 februari 2010, toepasselijk. Haacht, 10-05-2011.

Benoemingen  Raad van Bestuur

De leden van de vereniging bijeengekomen in Algemene Vergadering te Haacht, op maandag 11-10-2010,

hebben het ontisag aanvaard van:

LEMAÎTRE Bernard, Kleine Appelstraat 9, 3150 Haacht (Voorzitter)

CREUTZ Gerrit, Stationsstraat 45, 3150 Haacht (Ondervoorzitter)

VAN BERLAMONT Sandra, Lijsterstraat 36, 3150 Haacht (Secretaris)

DE CAT, Anne, Kleine Appelstraat 36, 3150 Haacht

en hebben tot leden van de Raad van Bestuur benoemd:

1. DE MEY Sven, Werchtersesteenweg 20, 3150 Haacht (voorzitter)

2. DE CAT Peter, Grote Appelstraat 17, 3150 Haacht (secretaris)

3. CAMERLINCK Ellen, Breughelwijk 20, 3150 Haacht (penningmeester)

Gelijkluidend verklaard : (Get) DE CAT Peter, SECRETARIS (Get.) DE MEY Sven, VOORZITTER

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
OUDERVERENIGING GBS 'T HAEGJE, AFGEKORT : O…

Adresse
VERHAEGENLAAN 7 3150 HAACHT

Code postal : 3150
Localité : HAACHT
Commune : HAACHT
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande