PACHA-MAMA

Association sans but lucratif


Dénomination : PACHA-MAMA
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 555.862.458

Publication

11/07/2014
ÿþOp de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 11/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk is toegelaten en waarvan de opbrengsten ten allen tijde volledig zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van de ideële niet-winstgevende doelstellingen.Dit op vlak van ecologisch tuinieren,permacultuur,kruidenkunde boomwaken,ecologisch en betaalbaar wonen,woonbiologie, alternatieve energie,goedkopere en propere mobiliteit,gezonde voeding en kooklessen,proeverijen en dinneren, alle kunstvormen zoals tekenen,schilderen,textielkunst,keramiek,dans,zang,muziek,natuurlijke en spirituele ondersteuning van de geestelijke en lichamelijke gezondheid,hulp bij verslaving en persoonlijke groei,levenskunst,natuurlijke en gezonde leefgewoonten,helend omgaan met mens en dier,begeleiden van vrouwenkracht groepen. Deze opsomming is niet volledig en voor uitbreiding vatbaar.Er kan een ledenhuis worden voorzien als centrale plaats voor deze activiteiten. De vzw hecht bij haar activiteiten en werking een groot belang aan de kracht van waarden en houdingen zoals respect, vertrouwen, diversiteit, samenhorigheid, verantwoordelijheid, openheid, eerlijkheid, zorgdragen, eigenheid, evenwaardigheid, betrokkenheid,genot innerlijke kracht en creativiteit.

artikel3:

De vzw wordt opgericht voor onbepaalde duur

artikel 4:

Het aantal leden is onbeperkt,maar telt minimum 3 leden. Enkel de werkende leden ,effectieve leden genaamd, kunnen deel uitmaken van de raad van bestuur,en enkel zij genieten stemrecht in de algemene vergadering.Toegetrede leden genieten enkel van de activiteiten van de vereniging.

artikel 5 :

Eenieder kan als werkend, effectief lid bij de vereniging aansluiten,mits betaling van het volledige lidgeld, en mits goedkeuring van de raad van bestuur of de algemene vergadering mits een unaniem akkoord.Kandidaat effectieve leden kunnen zich kandidaat stellen door middel van een gewone brief die gericht is aan de secretaris of de voorzitter van de vereniging. Om effectief lid te worden van de algemene vergadering van de vzw dienen kandidaat-effectief leden zich akkoord te verklaren met de doelstellingen en de missie. Zij dienen de statuten en het huishoudelijk reglement te lezen. Kandidaat effectieve leden die geen goedkeuring krijgen van de raad van bestuur, krijgen daarvan schriftelijke motivatie,en desgevallend kunnen ze op de eerstvolgende algemene vergadering in beroep gaan door middel van een motie.De leden zijn niet persoonlijk gebonden door de verbintenissen van de vereniging en moeten voor haar schulden niet instaan op eigen goederen.

artikel 6 :

De jaarlijkse ledenbijdrage voor de effectieve leden mag de som van EUR1000,00niet overschrijden.De vereniging kan verschillende categorieen van leden tellen,met elke andere rechten en plichten en ledenbijdrage.Deze worden geregeld in het algemeen huishoudelijk reglement.Dit ligt ter inzage op de zetel van de vereniging.

ONTSLAG:

artikel 7 :

Elk effectief lid kan ten allen tijde uit de vereniging treden.Een ontslag dient

schriftelijk te gebeuren bij middel van een aangetekende brief of tegen afgifte van een ontvangstbewijs gericht aan de voorzitter.Voor het uitsluiten van een effectief lid is een meerderheid van twee derde der stemmen vereist,maar unanimiteit wordt nagestreefd. Dit punt moet eveneens op de agenda voorkomen en het lid moet worden uitgenodigd om in zijn verdediging te kunnen voorzien.De uitsluiting treedt direct na de beslissing in werking. De algemene vergadering kan overgaan tot de uitsluiting van een toegetreden lid.Na het niet betalen van de jaarlijkse ledenbijdrage of bij het niet naleven van de bepalingen vermeld in de statuten en het huishoudelijk reglement.Hiertoe dienen twee derde van de aanwezige effectieve leden voor de uitsluiting te stemmen.Uittredende nog uitgesloten leden, hebben geen deel in het vermogen van de vereniging, en kunnen nooit teruggave of vergoeding voor gestorte bijdragen of gedane inbrengsten vorderen.

ALGEMENE VERGADERING

artikel 8:

De algemene vergadering is bevoegd om:

-statuten te wijzigen

-de jaarlijkse rekening en begroting goed te keuren

- de vereniging te ontbinden

-de bestuurders te benoemen en te ontslaan

- nieuwe leden aan te nemen of leden uit te sluiten

-de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend

- de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen

-de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk

-de verandering van de maatschappelijke zetel

-alle gevallen waarin de statuten dat vereisen

artikel 9 :

De algemene vergadering is rechtmatig bijeen als twee derde van haar effectieve leden

Luik B - vervolg MOD 2.2

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 11/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

vertegenwoordigt zijn.De beslissingen in de algemene vergadering worden steeds genomen met een twee derde meerderheid,maar enkel wanneer het niet mogelijk is unaniem te beslissen.Unanimiteit wordt steeds nagestreefd.Een afwezig lid kan volmacht geven aan een ander lid.Wanneer onvoldoende leden vertegenwoordigt zijn, wordt de algemene vergadering na 3 weken opnieuw samengeroepen.Dan beslissen de aanwezige leden.Enkel de werkende, effectieve leden kunnen deelnemen aan de algemene vergadering, niet de toegetrede leden. Deze laatsten kunnen wel uitgenodigd worden als waarnemer.

artikel 10 :

Er wordt jaarlijks ten minste 1 algemene vergadering gehouden, uiterlijk voor het einde van het derde kwartaal van het kalenderjaar.De algemene vergaderingen worden bijeengroepen bij gewone omzendbrief in opdracht van de voorzitter van de raad van bestuur.De

uitnodiging tot de algemene vergadering bevat tevens de agenda.Voor het versturen van de uitnodiging mag ook gebruik gemaakt worden van e-mail.De leden van de algemene vergadering moeten worden opgeroepen minstens 8 dagen voor de vergadering.De raad van bestuur vergadert na oproeping door de voorzitter zo dikwijls als het belang van de werking het vereist. Als ook binnen de maand na een daartoe strekkend schriftelijk verzoek van 1/5de van de bestuurders.

artikel 11:

De algemene vergadering kan over de wijziging in de statuten alleen dan geldig beraadslagen wanneer het voorwerp daarvan bijzonder is vermeld in de oproepingsbiref en wanneer twee derde van de effectieve leden op de vergadering aanwezig zijn en alle aanwezige effectieve leden

akkoord gaan met de wijzigingen. Ieder lid heeft 1 stem.Enkel wanneer de unanimiteit niet kan worden bereikt na meerdere pogingen in verschillende algemene vergaderingen, kunnen de wijzigingen worden aanvaard met een twee derde meerderheid.

artikel 12 :

Van elke vergadering worden notulen gemaakt,die ondertekend worden door de voorzitter en en de secretaris en ingeschreven worden in een daartoe bestemd register.De uitreksels die moeten worden voorgelegd en al de andere akten worden geldig ondertekend door de voorzitter en de secretaris.Het verslag van de algemene vergadering wordt aan alle

effectieve leden ter kennis gebracht.Dit kan per brief of e-mail.

artikel 13 :

De boekhouding wordt gevoerd in overeenstemming met het bepaalde in artikel 17 van de wet op de verenigingen en de stichtingen en de daarop toepasselijke uitvoeringsbesluiten. Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december.Met het einde van elk boekjaar worden door de raad van bestuur de rekeningen van het verleden jaar afgesloten, de inventaris en de balans opgemaakt, en aan de eerstvolgende algemene vergadering in het voorjaar ter goedkeuring voorgelegd.Hierop wordt ook de begroting van het lopende jaar ter goedkeuring voorgelegd. Het eerste boekjaar loopt vanaf de oprichting van de vereniging tot 31 december van het volgende jaar.

artikel 14:

In geval van ontbinding van de vereniging, benoemt de algemene vergadering één of meer vereffenaars.In geval van ontbinding zal het actief na aanzuivering van de schulden overgedragen worden aan één of meerdere vzw's die hetzelfde of een gelijkaardig,belangenloos doel nastreven

Raad van vestuur:

artikel 15:

De vereniging wordt bestuurd door een raad van minstens 3 bestuurders,tenzij het effectieve ledenaantal slechts 3 bedraagt.Dan zijn er minstens 2 bestuurders.De bestuurders worden benoemd voor een onbepaalde termijn door de algemene vergadering.De bestuurders kunnen vrijwillig ontslag nemen door hun ontslag schriftelijk aan de voorzitter van de raad van bestuur te betekenen.De raad van bestuur benoemt onder zijn leden een Voorzitter en een Secretaris.Andere functies kunnen toegevoegd worden ,maar zijn niet noodzakelijk.Bij afwezigheid van de Voorzitter wordt zijn funtie waargenomen door de bestuurder met de grootste anciëntiteit.De raad vergadert op uitnodiging van de Voorzitter en

/of Secretaris.Hij kan slechts beraadslagen indien de meerderheid van de leden aanwezig is.Zijn beslissingen worden genomen met unanimiteit.Enkel wannneer dit herhaaldelijk niet kan bereikt worden,kan een bepaalde beslissing wordt genomen met een twee

derde

meerderheid.Dit geld ook voor de afzetting van een bestuurder.De beslissingen van de raad van bestuur worden genotuleerd,ondertekend door minstens 1 bestuurder en ingeschreven in een speciaal register.

artikel 16:

De raad van bestuur leidt de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte.De raad van bestuur kan alle handelingen verrichten die het doel van de vereniging ten goede komen,alsook het aanwerven,ontslaan en bezoldigen van personeel.Alle bevoegdheden die niet expliciet toebehoren aan de algemene vergadering,komen de raad van bestuur toe. artikel17:

Luik B - vervolg MOD 2.2

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 11/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

De raad van bestuur heeft de meest uitgestrekte macht om de vereniging te beheren en te

besturen.Hij kan onder meer alle betalingen ontvangen en er kwijting voor eisen of

geven,alle deposito's ontvangen of geven,bankverrichtingen doen,alle roerende of

onroerende goederen verwerven,ruilen of vervreemden alsmede huurcontracten afsluiten of

toestaan,zelfs voor meer dan negen jaar.Alle privé of officiële schenkingen aanvaarden en

ontvangen,alle ondernemings-en verkoopovereenkomsten toestaan of afsluiten,alle

leningen afsluiten met of zonder waarborg,alle subrogaties en borgstellingen toestaan en

aanvaarden,de maatschappelijke onroerende goederen met hypotheek bezwaren met of

zonder beding van dadelijke uitwinning,alle lenigen en voorschotten afsluiten en

betalen,verzaken aan alle zakelijke en contractuele rechten als ook aan alle zakelijke en

persoonlijke waarborgen,handlichting geven voor of na betaling van alle bevoorrechte of met

hypotheek bezwaarde onschrijvingen,overschrijvingen,beslagnemingen of andere

beletsels,pleiten zowel als schuldeiser als verweerder voor alle rechtbanken en alle

vonnissen uitvoeren,dadingen sluiten,minnelijke schikkingen treffen.

artikel 18:

De raad van bestuur kan huishoudelijke reglementen uitvaardigen en /of wijzigen.Deze

reglementen en hun aanpassingen worden direct geldig en afdwingbaar,maar moeten

bekrachtigd worden door de eerstvolgende algemene vergadering.

artikel 19:

De handelingen ,administratieve en financiële verrichtingen die de vereniging binden,worden

minstens door 1 bestuurder ondertekend.Er wordt naar gestreefd dat voor belangrijke

beslissingen meerdere bestuurders tekenen.

artikel 20:

De raad van bestuur mag het dagelijks bestuur van de vereniging met gebruik van de

handtekening voor dit bestuur overdragen aan één of meerdere gedelegeerd

bestuurder,gekozen onder de effectieve leden van de raad of onder de effectieve leden van de

vereniging en stelt machten en eventuele wedde of vergoeding vast.De raad omschrijft de

omvang van hun bevoegdheden en de wijze waarop zij die uitoefenen,alleen of als

college.De raad kan dit mandaat creëren of beëindigen mits hierover een unaniem akkoord

wordt bereikt.Enkel wanneer dit herhaaldelijk niet kan bereikt worden,kan deze beslissing

worden genomen met een tweederde meerderheid.De bestuurders zijn persoonlijk

gebonden door de verbintenissen van de vereniging.Hun verantwoordelijkheid is beperkt tot

de uitvoering van hun mandaat.

artikel 21:

Voor al wat niet in deze statuten vermeld staat,wordt verwezen naar het huishoudelijk

reglement of wordt geregeld volgens de wet van 27juni 1921 zoals gewijzigd door de wet van

2 mei 2002.

2:akte betreffende Raad Van Bestuur

VancauwenberghTamara geboren te diest op 08/03/1970 wonende Houwaartstraat 304,3270

Scherpenheuvel.Voorzitter

Verhaert Dieter geboren te diest op 15/05/1995 wonende Houwaartstraat 304,3270

Scherpenheuvel.Secretaris

Vancauwenbergh Willy Andre geboren te Tielt-Winge op 11/04/1948 wonende Houwaartstraat 336,3270

Scherpenheuvel

administratieve en financiële volmacht worden individueel verleend aan Vancauwenbergh Tamara

Voorzitter.en Verhaert Dieter secretaris.

Scherpenheuvel 5juli 2014

Vacauwenbergh Tamara

Verhaert DIeter

Vancauwenbergh Willy

Luik B - vervolg MOD 2.2

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 11/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

MOD 2.2

ondergetekenden Vancauwenbergh Tamara Verhaert DIeter Vancauwenbergh Willy

Coordonnées
PACHA-MAMA

Adresse
HOUWAARTSTRAAT 304 3270 SCHERPENHEUVEL

Code postal : 3270
Localité : Scherpenheuvel
Commune : SCHERPENHEUVEL-ZICHEM
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande