PADDENSTOEL

Divers


Dénomination : PADDENSTOEL
Forme juridique : Divers
N° entreprise : 606.966.315

Publication

20/03/2015
ÿþMOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

OPRICHTINGSAKTE VZW Paddenstoel

Statuten

Vorm: vereniging zonder winstoogmerk

Naam :  Paddenstoel

Maatschappelijke zetel: Leuven, Tiensevest 40.

Voorwerp van de akte: oprichting

Datum: 14 maart 2015

Tekst:

Bij akte ondertekend te Leuven, Brusselsesteenweg 332 op veertien maart tweeduizendvijftien hebben de

volgende natuurlijke en rechtspersonen

1.- De Humanistisch Vrijzinnige Vereniging, vereniging zonder winstoogmerk met maatschappelijke zetel gevestigd te Antwerpen, Lange Leemstraat 57, en ingeschreven in de Kruispuntbank van Ondernemingen onder het nummer 457.138.036, hier naar behoren vertegenwoordigd door de heer Nicolas Gerard, handelend in hoedanigheid van speciaal gemandateerde;

2.- Het Vrijzinnig Ontmoetingscentrum R. Moucheron, vereniging zonder winstoogmerk met maatschappelijke zetel gevestigd te Vilvoorde, Frans Geldersstraat 21, en ingeschreven in de Kruispuntbank van Ondernemingen onder het nummer 858.411.297, hier naar behoren vertegenwoordigd door de heer Nicolas Gerard, handelend in hoedanigheid van speciaal gemandateerde;

3.- De Tiense Vrijzinnige Kring, vereniging zonder winstoogmerk met maatschappelijke zetel gevestigd te Tienen, Donystraat 14, en ingeschreven in de Kruispuntbank van Ondernemingen onder het nummer 417.328.246, hier naar behoren vertegenwoordigd door de heer Ludo Claes, handelend in hoedanigheid van speciaal gemandateerde;

verenigd in een algemene vergadering, beslist om onderling, met ingang van heden, een vereniging zonder winstoogmerk met als naam  Paddenstoel op te richten en hebben zij de statuten van deze vereniging goedgekeurd, welke luiden als volgt:

STATUTEN VZW Paddenstoel

Hoofdstuk 1. DE VERENIGING

Artikel 1. Rechtsvorm

De vereniging is een vereniging zonder winstoogmerk (VZW) in de zin van de wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen en de stichtingen (hierna afgekort: "V&S-Wet").

Artikel 2. Naam

2.1. De vereniging draagt de naam Paddenstoel.

2.2. Deze naam moet voorkomen in alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen, brieven, orders en andere stukken uitgaande van de vereniging, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden "vereniging zonder winstoogmerk" of door de afkorting "VZW", met nauwkeurige aanwijzing van de zetel.

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : Paddestoel

Onderwerp akte : Oprichting

(afgekort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Tiensevest 40

*15304799*

Luik B

3000

België

0606966315

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Leuven

Griffie

Neergelegd

18-03-2015

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Artikel 3. Zetel

3.1. De zetel van de vereniging is gevestigd te Leuven, Tiensevest 40, gelegen in het gerechtelijk arrondissement Leuven.

3.2. De Raad van Bestuur heeft de bevoegdheid om de zetel te verplaatsen naar iedere plaats binnen de provincie Vlaams-Brabant en de nodige openbaarmakingsvereisten daartoe te vervullen. De Algemene Vergadering bekrachtigt de zetelwijziging in de statuten op haar eerstvolgende vergadering.

Artikel 4. Duur

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur.

HOOFDSTUK 2. DOEL EN ACTIVITEITEN

Artikel 5. Doel

De vereniging heeft als doel het verdedigen en het versterken van het vrijzinnig humanisme in de provincie Vlaams-Brabant. De vereniging zal de belangen van derden behartigen voor zover deze gevestigd zijn of hun werking uitbouwen in dezelfde provincie, op hun vraag, en in overeenstemming met de Unie Vrijzinnige Verenigingen en haar lidverenigingen.

Artikel 6. Activiteiten

6.1. Tot de concrete activiteiten waarmee de doelstellingen van de vereniging worden verwezenlijkt, behoren

onder meer

- het kopen en verkopen van goederen, het verbouwen van vastgoed, het exploiteren van vastgoed,

- instaan voor en ondersteunen van de vrijzinnig humanistische dienstverlening en van socio-culturele activiteiten,

- promotie en verspreiding van het vrijzinnig humanistisch gedachtegoed, het publiceren van documenten,

ongeacht de aard of het middel,

- en alle andere handelingen die beantwoorden aan het hierboven vermelde doel.

6.2. Daarnaast kan de vereniging in het algemeen, zowel in België als in het buitenland, alle activiteiten ontplooien die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met of kunnen bijdragen tot de verwezenlijking van de in artikel 5 vermelde ideële niet-winstgevende doelstellingen, met inbegrip van bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk is toegelaten en waarvan de opbrengsten te allen tijde volledig zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van die ideële niet-winstgevende doelstellingen. Hoofdstuk 3. LIDMAATSCHAP

Artikel 7. De leden

De vereniging heeft de volgende leden:

(1) minstens drie (3) werkende leden met alle rechten zoals omschreven voor de  leden in de V&S-wet (hierna genoemd de  Werkende Leden ),

(2) toegetreden leden in de zin van art. 2ter van de V&S-Wet, die enkel over de rechten beschikken die aan hen zijn toegewezen in of overeenkomstig artikel 9 van deze statuten (hierna genoemd de  Toegetreden Leden ) Alle leden dienen te allen tijde de doelstellingen en waarden van de vereniging te onderschrijven.

Artikel 8. De Werkende Leden

8.1. Er zijn twee (2) categorieën Werkende Leden: de Werkende Leden A en de Werkende Leden B.

8.2. De oprichters van de vereniging zijn de eerste Werkende leden. Elke oprichter wordt ook opgenomen in een categorie zoals hieronder beschreven.

8.3. Kunnen toetreden tot de vereniging als Werkende Leden A: verenigingen, met of zonder rechtspersoonlijkheid, vennootschappen met sociaal oogmerk alsook stichtingen op voorwaarde dat zij (cumulatief):

(1) hun zetel hebben in de provincie Vlaams-Brabant, en

(2) lid zijn van de Unie van Vrijzinnige Verenigingen (KBO: 0408.472.839), of haar rechtsopvolger dan wel

lid zijn van een lidvereniging van de Unie van Vrijzinnige Verenigingen, of haar rechtsopvolger.

Verenigingen zonder rechtspersoonlijkheid

Opdat verenigingen zonder rechtspersoonlijkheid ( feitelijke verenigingen ) kunnen toetreden tot de vereniging is

bijkomend vereist dat deze vereniging

(1) minstens één jaar bestaat,

(2) een schriftelijke werkingsreglement heeft en

(3) in overeenstemming met dat werkingsreglement heeft besloten lid te worden.

Het lidmaatschap komt niet toe aan de afzonderlijke leden van de feitelijke vereniging, maar aan de feitelijke vereniging in haar geheel.

De feitelijke vereniging duidt, in overeenstemming met haar werkingsreglement, één lid fysiek persoon aan die de feitelijke vereniging en, via haar, haar leden in de uitoefening van dit lidmaatschap zal vertegenwoordigen. Deze fysieke persoon zal de feitelijke vereniging slechts als lid kunnen vertegenwoordigen, zolang dit mandaat conform is aan het werkingsreglement van de feitelijke vereniging of tot dit mandaat aan een andere fysieke persoon toegewezen werd. Dergelijke wijziging heeft uitwerking ten aanzien van Paddenstoel vanaf de mededeling ervan aan Paddenstoel.

8.4. Kunnen toetreden tot de vereniging als Werkende Leden B: de rechtspersonen die fungeren als koepelvereniging ten aanzien van diegenen die conform artikel 8.3 kunnen toetreden tot de vereniging als Werkend Lid A, en die daartoe toegelaten worden door de Raad van Bestuur.

8.5. De kandidaat-leden richten hun kandidaatstelling aan de voorzitter van de Raad van Bestuur.

8.6. De Raad van Bestuur beslist over de aanvaarding van een kandidaat als Werkend Lid op zijn eerstvolgende vergadering.

Op deze vergadering dient minstens 60% van de leden van de Raad van Bestuur aanwezig of vertegenwoordigd te zijn. De beslissing wordt genomen met een meerderheid van stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde leden van de Raad van Bestuur.

Luik B - vervolg MOD 2.2

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

De Raad van Bestuur motiveert de toelating of de weigering van een Werkend Lid.

8.7. De Raad van Bestuur kan de toetredingsprocedure verder uitschrijven in een huishoudelijk reglement op te stellen conform artikel 31.

8.8. Werkende Leden betalen een lidmaatschapsbijdrage die jaarlijks voor het volgend jaar wordt vastgelegd door de Algemene Vergadering en die maximum 250 euro bedraagt.

8.9. Alle beslissingen betreffende de toetreding, uittreding of uitsluiting van een Werkend Lid worden door de Raad van Bestuur in een register ingeschreven binnen 8 dagen na kennisname van de beslissing.

Artikel 9. Toegetreden leden

9.1. Elke natuurlijke persoon, rechtspersoon of feitelijke vereniging die de doelstellingen van de vereniging onderschrijft, kan bij de vereniging een schriftelijke aanvraag indienen om Toegetreden Lid te worden.

9.2. De Raad van Bestuur kan naar eigen inzicht en zonder verdere motivering beslissen dat een kandidaat niet wordt aanvaard als Toegetreden Lid.

9.3. Het lidmaatschap van een feitelijke vereniging komt niet toe aan de afzonderlijke leden van de feitelijke vereniging, maar aan de feitelijke vereniging in haar geheel. De feitelijke vereniging duidt, in overeenstemming met haar werkingsreglement, één lid fysiek persoon aan die de feitelijke vereniging en, via haar, haar leden in de uitoefening van dit lidmaatschap zal vertegenwoordigen.

9.4. Toegetreden Leden hebben enkel de rechten en plichten die in of overeenkomstig deze statuten worden omschreven. Zij betalen een lidmaatschapsbijdrage die jaarlijks voor het volgend jaar wordt vastgelegd door de Algemene Vergadering en die maximum 250 euro bedraagt.

9.5. Toegetreden Leden hebben geen stemrecht. Zij kunnen de algemene vergadering bijwonen met raadgevende stem.

9.6. Door toe te treden aanvaardt het Toegetreden Lid de statuten en het huishoudelijk reglement van de vereniging.

Artikel 10. Ontslag

10.1. Werkende Leden kunnen zich op elk ogenblik uit de vereniging terugtrekken door een formeel schrijven per e-mail met ontvangstbevestiging of per aangetekend schrijven te richten aan de Voorzitter van de Raad van Bestuur. Het ontslag gaat in één maand na datum van verzending van dit schrijven.

10.2. Toegetreden Leden kunnen zich op elk ogenblik uit de vereniging terugtrekken door een formeel schrijven per e-mail met ontvangstbevestiging of per aangetekend schrijven te richten aan de Voorzitter van de Raad van Bestuur. Het ontslag gaat in één maand na datum van verzending van dit schrijven.

10.3. Een ontslagnemend Werkend of Toegetreden Lid is gehouden tot de betaling van de

lidmaatschapsbijdrage en tot de deelname in de kosten die goedgekeurd werden voor het jaar waarin het ontslag wordt ingediend.

Artikel 11. Schorsing lidmaatschap van Werkende leden

11.1. Het lidmaatschap van Werkende Leden die hun lidmaatschapsbijdrage binnen de door de Raad van Bestuur bepaalde termijn niet hebben betaald, wordt geschorst indien zij niet binnen één maand na de eerste aangetekende aanmaning tot regularisatie zijn overgegaan tot betaling.

11.2. Werkende Leden die hun lidmaatschapsbijdrage na de eerste regularisatietermijn niet betalen, worden een tweede maal aangetekend in gebreke gesteld door de Raad van Bestuur. Gaan zij niet over tot betaling binnen één maand na deze tweede aanmaning, dan worden zij geacht ontslag te hebben genomen en eindigt hun lidmaatschap bij het verstrijken van de tweede regularisatietermijn.

11.3. Het lidmaatschap van Toegetreden Leden die hun lidmaatschapsbijdrage binnen de door de Raad van Bestuur bepaalde termijn niet hebben betaald, wordt geschorst indien zij niet binnen één maand na de eerste aangetekende aanmaning tot regularisatie zijn overgegaan.

Vanaf dat ogenblik kan de Raad van Bestuur het uitblijven van betaling eveneens beschouwen als een ontslag uit de vereniging.

Artikel 12. Uitsluiting

12.1. Een Werkend Lid dat in strijd handelt met de doelstellingen van de vereniging, kan, op voorstel van het Bestuur of op verzoek van minstens 1/5 van alle Werkende Leden, worden uitgesloten door de Algemene Vergadering, waarbij minstens 2/3 van alle Werkende Leden aanwezig of vertegenwoordigd moet zijn en voor de beslissing een 2/3 meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde Werkende Leden is vereist.

Ingeval dit quorum op een eerste vergadering niet wordt behaald, dan wordt een tweede vergadering bijeengeroepen die geldig kan beraadslagen en besluiten alsook de wijzigingen kan aannemen met de meerderheden bepaald in het eerste lid, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde Werkende Leden. De tweede vergadering mag niet binnen de 30 dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden en alle Werkende Leden worden hiervoor uitgenodigd per aangetekend schrijven of via e-mail met ontvangstbevestiging. Het voorstel tot uitsluiting wordt bijzonder gemotiveerd door de Raad van Bestuur, die deze motivering ten laatste één maand dagen voorafgaand aan elke vergadering waarop de uitsluiting geagendeerd staat, overmaakt aan de Werkende Leden.

12.2. Het Werkend Lid waarvan de uitsluiting wordt voorgesteld, heeft het recht gehoord te worden en zijn schriftelijk standpunt voorafgaand aan de Algemene Vergadering te laten meedelen, via de Raad van Bestuur die dit standpunt onverwijld aan de Werkende Leden overmaakt. Het Werkend Lid waarvan de uitsluiting geagendeerd staat, mag zich bij de behandeling van dit agendapunt laten bijstaan door een raadsman.

12.3. Toegetreden Leden die handelen in strijd met de doelstellingen van de vereniging kunnen, na gehoord te zijn door de Raad van Bestuur, worden uitgesloten door de Raad van Bestuur.

Het Toegetreden Lid mag zich, wanneer over zijn uitsluiting beslist wordt, bij de uitoefening van zijn hoorrecht laten bijstaan door een raadsman.

Luik B - vervolg MOD 2.2

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Artikel 13. Rechten

Geen enkel lid kan op enig ogenblik enige aanspraak laten gelden of enig recht uitoefenen op de activa van de

vereniging op grond van de enkele hoedanigheid van lid.

Luik B - vervolg MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

Hoofdstuk 4. DE ALGEMENE VERGADERING

Artikel 14. De Algemene Vergadering

De Algemene Vergadering is samengesteld uit de Werkende Leden. Alle Werkende Leden hebben gelijk

stemrecht. Elk Werkend Lid heeft één stem.

De Toegetreden Leden kunnen de Algemene Vergadering bijwonen met raadgevende stem.

Artikel 15. Waarnemers

Waarnemers kunnen de Algemene Vergadering bijwonen, mits toestemming van de Algemene Vergadering.

Artikel 16. Bevoegdheden

De volgende bevoegdheden kunnen uitsluitend door de Algemene Vergadering uitgeoefend worden:

(1) de wijziging van de statuten;

(2) de benoeming en de herroeping van de bestuurders;

(3) de benoeming en de afzetting van de commissaris en het bepalen van diens bezoldiging;

(4) de kwijting aan de bestuurders en de commissaris;

(5) de goedkeuring van de begroting en van de jaarrekening;

(6) de ontbinding van de vereniging;

(7) de uitsluiting van een Werkend Lid;

(8) de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk.

(9) alle andere bevoegdheden die krachtens de V&S-Wet of de statuten zijn voorbehouden aan de Algemene Vergadering.

Artikel 17. Vergaderingen

17.1. De jaarlijkse Algemene Vergadering wordt gehouden op de tweede zaterdag van de zesde maand volgend op de afsluiting van het voorgaand boekjaar op de maatschappelijke zetel of een plaats die wordt vermeld in de uitnodiging.

17.2. Elke Algemene Vergadering wordt samengeroepen door de Raad van Bestuur. De Raad moet bovendien binnen de maand overgaan tot de bijeenroeping van de Algemene Vergadering indien 1/5 van alle Werkende Leden, vier (4) Werkende Leden A of twee (2) Werkende Leden B daarom verzoeken.

17.3. De uitnodiging voor een Algemene Vergadering wordt minstens één maand voorafgaand aan de datum van de Algemene Vergadering naar alle Werkende en Toegetreden Leden, alsook de IMD Vlaams-Brabant (KBO: 0865.114.987) verstuurd per e-mail met ontvangstbevestiging op het e-mailadres dat het Werkend lid, het Toegetreden Lid of de IMD Vlaams-Brabant daartoe laatst heeft opgegeven of, bij gebrek daaraan, per schrijven of via mail op het laatste gekend adres.

Aan de uitnodiging wordt een ontwerp van agenda toegevoegd. Elk punt dat uiterlijk één maand voor de vergadering aangebracht wordt door minstens 1/20 van de Werkende Leden 2 bestuurders, wordt op de agenda geplaatst.

Uiterlijk 20 dagen voor de vergadering richt de Voorzitter van de Raad van Bestuur de aangepaste agenda aan de Werkende Leden en de Toegetreden Leden.

Indien de Algemene Vergadering op verzoek van 1/5 van de Werkende Leden werd samengeroepen, worden voormelde termijnen telkens gehalveerd.

Artikel 18. Quorum en stemming

18.1. Om op een geldige manier te beraadslagen moeten minstens de helft van de Werkende Leden en minstens de helft van de Werkende Leden A aanwezig of vertegenwoordigd zijn. De beslissingen van de Algemene Vergadering worden bij gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen genomen, behoudens andersluidende bepaling in de V&S-Wet of in deze statuten.

De wijziging van de statuten vereist een beraadslaging in een vergadering waarop een quorum van 2/3 van de Werkende Leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Ingeval dit quorum op een eerste vergadering niet wordt behaald, dan wordt een tweede vergadering bijeengeroepen die geldig kan beraadslagen en besluiten alsook de wijzigingen kan aannemen met de meerderheden bepaald in het tweede lid, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde Werkende Leden. De tweede vergadering mag niet binnen de 30 dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden en alle Werkende Leden worden hiervoor uitgenodigd per schrijven.

De wijziging van de statuten moet worden goedgekeurd door 2/3 van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde Werkende Leden. Wanneer de statutenwijziging betrekking heeft op het doel of de doeleinden waarvoor de vereniging is opgericht, vereist ze een meerderheid van 4/5 van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde Werkende Leden.

Wanneer een beslissing de rechten wijzigt van een categorie Werkende Leden, moet deze beslissing bovendien worden goedgekeurd door de meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde Werkende Leden die deel uitmaken van deze categorie, waarbij minstens de helft van deze leden aanwezig of vertegenwoordigd moet zijn. 18.2. Werkende Leden die niet op de vergadering aanwezig kunnen zijn, kunnen door andere Werkende Leden worden vertegenwoordigd. Elk Werkend Lid kan maximum 2 volmachten dragen.

Fysieke personen die lid zijn namens een feitelijke vereniging, kunnen zichzelf en bijgevolg de feitelijke vereniging op de vergadering steeds laten vertegenwoordigen door een ander lid van deze feitelijke vereniging.

18.3. De stemming gebeurt door afroeping, door handopsteking of, indien gevraagd door minstens 1/3 van de aanwezige of vertegenwoordigde Werkende Leden, door geheime stemming.

18.4. Bij staking van stemmen wordt het voorstel geacht te zijn verworpen.

18.5. Er worden notulen opgesteld en bewaard in een notulenregister dat ter inzage zal zijn van de Werkende

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Leden die hun inzagerecht dienen uit te oefenen overeenkomstig de modaliteiten, vastgelegd in artikel 9 van het Koninklijk besluit van 26 juni 2003 op de openbaarmaking van akten en stukken van verenigingen zonder winstoogmerk (hierna afgekort KB 26 juni 2003).

Hoofdstuk 5. BESTUUR EN VERTEGENWOORDIGING

Artikel 19. Samenstelling Raad van Bestuur

19.1. De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur samengesteld uit ten minste twee en ten hoogste 5 bestuurders, al dan niet leden van de vereniging. Het aantal bestuurders moet in elk geval steeds lager zijn dan het aantal personen dat Werkend Lid is van de vereniging.

19.2. Enkel personen die de doelstellingen en de waarden van de vereniging onderschrijven, kunnen worden benoemd tot bestuurder van de vereniging.

19.3. De bestuurders kunnen zowel natuurlijke personen als rechtspersonen zijn. Indien de kandidaat-bestuurder een rechtspersoon is, dient deze, alvorens tot zijn benoeming kan worden overgegaan, aan te geven welke natuurlijke persoon als vaste vertegenwoordiger wordt belast met de uitoefening van zijn bestuursmandaat.

19.4. De bestuurders worden benoemd door de Algemene Vergadering, op voordracht van:

(1) De Werkende Leden B: één bestuurder

Elk van de Werkende Leden B heeft het recht om één of meerdere kandidaat-bestuurders voor te dragen, met dien verstande dat de Algemene Vergadering voor het te begeven mandaat uit minstens één kandidaat meer dan er mandaten zijn, moet kunnen kiezen.

De kandidaat-bestuurders voorgedragen door de Werkende Leden B worden op één lijst voorgelegd aan de Algemene Vergadering.

Elk Werkend Lid kan op maximaal één (1) kandidaat van deze lijst stemmen. De kandidaat met de meeste stemmen wordt benoemd tot bestuurder.

(2) De Werkende Leden A: de overige bestuurders

De overige bestuursmandaten zijn voorbehouden voor bestuurders benoemd op voordracht van de Werkende Leden A.

Elk van de Werkende Leden A heeft voor elk te begeven mandaat het recht om één kandidaat-bestuurder voor te dragen.

De kandidaat-bestuurders worden op één gezamenlijke lijst gezet die minstens één kandidaat meer bevat dan er mandaten zijn.

Elk Werkend Lid kan op evenveel kandidaten van deze lijst een volwaardige stem uitbrengen, als er openstaande mandaten ingevuld kunnen worden op voordracht van de Werkende Leden A. De kandidaten met de meeste stemmen worden benoemd tot bestuurder.

19.5. Voordracht

Tegelijkertijd met de uitnodiging voor de Algemene Vergadering waarop bestuurders benoemd moeten worden, richt de Raad van Bestuur een verzoek tot de Werkende Leden die een recht op voordracht kunnen uitoefenen om hun kandidaten kenbaar te maken. Dit verzoek wordt op dezelfde wijze verzonden als de uitnodigingen voor de Algemene Vergadering (per e-mail met ontvangstbevestiging of per aangetekend schrijven). Aan dit verzoek wordt een door de kandidaat-bestuurder in te vullen en te ondertekenen invulformulier toegevoegd, waarin deze eveneens verklaart de doelstellingen van de VZW te onderschrijven.

De Werkende Leden A en B die één of meer kandidaat-bestuurders willen voordragen, zenden de ingevulde en ondertekende kandidaatstellingsformulieren ten laatste 15 dagen voorafgaand aan de Algemene Vergadering terug aan de Raad van Bestuur. Zij voegen hier eveneens een curriculum van de kandidaat-bestuurder evenals een motivering van deze kandidatuur aan toe.

De Raad van Bestuur voegt de door de Werkende Leden A en Werkende Leden B voorgedragen kandidaat-bestuurders samen op twee lijsten in functie van de categorie Werkende Leden door wie ze voorgedragen werden. De Raad van Bestuur bezorgt deze lijsten met kandidaten ten laatste 7 dagen voorafgaand aan de Algemene Vergadering aan de Werkende Leden, met daarbij kopie van de curricula en de motiveringen van deze kandidaturen aan toe.

19.6. De Raad van Bestuur verkiest onder haar leden één voorzitter, een ondervoorzitter, een secretaris en een penningmeester, die de taken zullen vervullen die horen bij deze functies zoals omschreven in deze statuten of in het huishoudelijk reglement op te stellen conform artikel 31.

19.7. De bestuurders worden benoemd voor een termijn van maximum 6 jaar. De mandaten zijn steeds hernieuwbaar.

19.8. De bestuurders kunnen te allen tijde worden ontslagen door de Algemene Vergadering die daarover beslist bij gewone meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde Werkende Leden. Ieder lid van de Raad van Bestuur kan ook zelf ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de Voorzitter van de Raad van Bestuur. Een ontslagnemend bestuurder is verplicht na zijn ontslag zijn opdracht verder te vervullen totdat redelijkerwijze in zijn vervanging is of kon worden voorzien.

19.9. De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit behoudens andersluidende beslissing van de Algemene Vergadering. De kosten die zij in het belang en voor rekening van de vereniging maken in het kader van de uitoefening van hun bestuursmandaat worden vergoed.

Artikel 20. Raad van Bestuur: vergaderingen, beraadslaging en beslissing

20.1. De Raad van Bestuur vergadert na oproeping door de Voorzitter telkens als het belang van de vereniging het vereist, alsook binnen 14 dagen na een daartoe strekkend verzoek van twee bestuurders of een lid van het dagelijks bestuur.

20.2. De Raad wordt voorgezeten door de Voorzitter of, bij diens afwezigheid, door de ondervoorzitter. De vergadering wordt gehouden op de zetel van de vereniging of in elke andere plaats in België, vermeld in de oproeping.

Luik B - vervolg MOD 2.2

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

20.3. De Raad van Bestuur kan slechts beraadslagen en besluiten, wanneer ten minste de meerderheid van zijn leden aanwezig of vertegenwoordigd is op de vergadering.

De Raad van Bestuur kan beraadslagen per video- of teleconferentie, voor zover alle deelnemers in staat zijn zich uit te drukken en verstaanbaar zijn voor alle andere deelnemers.

Indien op een eerste vergadering slechts de helft of minder van de leden aanwezig of vertegenwoordigd is, kan een tweede vergadering met dezelfde agenda worden bijeengeroepen die geldig kan beraadslagen en besluiten ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. De tweede vergadering mag niet binnen zeven (7) dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden. De besluiten worden genomen bij consensus of, bij gebreke daaraan, bij eenvoudige meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Bij staking van stemmen heeft de Voorzitter een doorslaggevende stem.

20.4. Er worden notulen opgesteld en ondertekend door de voorzitter en de secretaris en bewaard in een notulenregister dat ter inzage zal zijn van de Werkende Leden die hun inzagerecht zullen uitoefenen overeenkomstig de in artikel 9 van het KB 26 juni 2003 vastgelegde modaliteiten.

20.5. In uitzonderlijke gevallen, wanneer de dringende noodzakelijkheid en het belang van de vereniging dat vereisen, kunnen de besluiten van de Raad van Bestuur worden genomen bij eenparig schriftelijk akkoord van de bestuurders.

Artikel 21. Belangenconflict

21.1. Indien een bestuurder, rechtstreeks of onrechtstreeks, een belang van vermogensrechtelijke aard heeft dat strijdig is met een beslissing of een verrichting die tot de bevoegdheid behoort van de Raad van Bestuur, moet hij dit meedelen aan de andere bestuurders alvorens de Raad van Bestuur een besluit neemt.

21.2. De bestuurder met het tegenstrijdig belang, verwijdert zich uit de vergadering en onthoudt zich na de beraadslaging van de stemming over de aangelegenheid waarop het betrekking heeft. Indien de verwijdering uit de vergadering van één of meerdere bestuurder(s) met een belangenconflict als gevolg heeft dat het vereiste aanwezigheidsquorum zoals voorzien in artikel 20.3 niet meer behaald wordt voor de betreffende agendapunten, kan de Raad van Bestuur in afwijking van voormeld quorum over deze agendapunten beslissen voor zover nog minstens twee (2) bestuurders deelnemen aan de vergadering.

Artikel 22. Intern bestuur  Beperkingen

22.1. De Raad van Bestuur is bevoegd om alle handelingen van intern bestuur te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de vereniging, met uitzondering van die handelingen waarvoor volgens de V&S-wet of onderhavige statuten de Algemene Vergadering bevoegd is.

22.2. Onverminderd de verplichtingen die voortvloeien uit collegiaal bestuur, met name overleg en toezicht, kunnen de bestuurders de bestuurstaken onder elkaar verdelen. Dergelijke verdeling van taken kan aan derden niet worden tegengeworpen, zelfs niet nadat ze zijn openbaar gemaakt. Niet-naleving ervan brengt wel de interne aansprakelijkheid van de betrokken bestuurder(s) in het gedrang.

22.3. De Raad van Bestuur kan een deel van zijn bestuursbevoegdheden krachtens een bijzondere volmacht delegeren aan één of meerdere andere personen, die al dan niet bestuurder zijn, zonder dat deze delegatie evenwel betrekking kan hebben op het algemeen beleid van de vereniging of de algemene bestuursbevoegdheid van de Raad van Bestuur.

Artikel 23. Externe vertegenwoordigingsmacht

23.1. De Raad van Bestuur vertegenwoordigt als college de vereniging in alle handelingen in en buiten rechte en ten aanzien van derden. Hij vertegenwoordigt de vereniging door de meerderheid van zijn leden.

23.2. Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de Raad van Bestuur als college, wordt de vereniging in en buiten rechte en ten aanzien van derden eveneens vertegenwoordigd door

(1) de Voorzitter van de Raad van Bestuur,

(2) twee bestuurders die gezamenlijk handelen,

(3) binnen het kader van het dagelijks bestuur, de individuele leden van het dagelijks bestuur.

23.3. Beperkingen aan de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid kunnen niet worden tegengeworpen aan derden, zelfs niet nadat ze openbaar zijn gemaakt. Niet-naleving ervan brengt wel de interne aansprakelijkheid van de betrokken vertegenwoordigers in het gedrang.

23.4. De Raad van Bestuur of de bestuurders die gerechtigd zijn om de vereniging te vertegenwoordigen kunnen tevens bijzondere lasthebbers aanstellen. Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of een reeks bepaalde rechtshandelingen zijn geoorloofd. Deze bijzondere lasthebbers verbinden de vereniging slechts binnen de perken van de hun verleende volmacht waarvan de grenzen wel tegenwerpelijk zijn aan derden overeenkomstig wat geldt inzake lastgeving.

Artikel 24. Bekendmakingsvereisten

24.1. De benoeming van de leden van de Raad van Bestuur en van de personen gemachtigd om de vereniging te vertegenwoordigen en hun ambtsbeëindiging worden openbaar gemaakt overeenkomstig de bepalingen van de V&S-Wet..

24.2. Uit die stukken moet in ieder geval blijken of de personen die de vereniging vertegenwoordigen, de vereniging ieder afzonderlijk, gezamenlijk, dan wel als college verbinden alsook de omvang van hun bevoegdheden.

Artikel 25. Dagelijks bestuur

25.1. De Raad van Bestuur kan het dagelijks bestuur van de vereniging alsook de externe vertegenwoordiging wat betreft dat dagelijks bestuur opdragen aan één of meer personen, al dan niet leden of bestuurders van de vereniging.

25.2. De leden van het dagelijks bestuur handelen alleen, zowel wat het intern dagelijks bestuur als de externe vertegenwoordigingsmacht voor dat dagelijks bestuur betreft..

25.3. Beslissingen of rechtshandelingen die verband houden met de vertegenwoordiging van de vereniging bij

Luik B - vervolg MOD 2.2

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

transacties die het bedrag van 10.000 EUR te boven gaan, vallen niet onder het dagelijks bestuur. Deze bevoegdheidsbeperkingen kunnen niet worden tegengeworpen aan derden, zelfs niet nadat ze openbaar zijn gemaakt. Niet-naleving ervan brengt wel de interne aansprakelijkheid van de betrokken vertegenwoordigers in het gedrang.

Bij gebrek aan wettelijke omschrijving van wat het "dagelijks bestuur" omvat, worden tot daden van dagelijks bestuur gerekend alle handelingen die dag aan dag moeten worden verricht om de normale gang van zaken van de VZW te verzekeren en die, hetzij wegens hun minder belang, hetzij wegens de noodzakelijkheid een onverwijlde beslissing te nemen, het optreden van de Raad van Bestuur niet vereisen of niet wenselijk maken.

25.4. De benoeming van de personen belast met het dagelijks bestuur en hun ambtsbeëindiging wordt openbaar gemaakt overeenkomstig de bepalingen van de V&S Wet.

Artikel 26. Regelgeving Overheidsopdrachten

De vereniging onderwerpt zich op vrijwillige basis aan de overheidsopdrachtenregelgeving.

Hoofdstuk 6. TOEZICHT DOOR EEN COMMISSARIS

Artikel 27. Commissaris

27.1. Indien de vereniging daartoe wettelijk is verplicht of indien de Algemene Vergadering met inachtneming van de quorum- en meerderheidsvereisten die gelden voor een statutenwijziging beslist om op vrijwillige basis over te gaan tot de benoeming van een commissaris, wordt de controle op de financiële toestand van de vereniging, op de jaarrekening en op de regelmatigheid van de verrichtingen ten aanzien van de V&S-Wet en de statuten, aan één commissaris opgedragen.

27.2. De commissaris wordt met inachtneming van de gewone quorum- en meerderheidsvereisten benoemd door de Algemene Vergadering onder de leden, natuurlijke personen of rechtspersonen. De Algemene Vergadering bepaalt ook de bezoldiging van de commissaris.

Hoofdstuk 7. BOEKHOUDING EN FINANCIERING

Artikel 28. Financiering

28.1. De vereniging kan onder meer worden gefinancierd door subsidies, toelagen, giften, bijdragen, schenkingen, legaten en andere voorzieningen in laatste wilsbeschikkingen en testamenten, gegeven zowel om de algemene doeleinden van de vereniging te ondersteunen als ter ondersteuning van een specifiek project.

28.2. Daarnaast kan de vereniging fondsen verwerven op elke andere wijze die niet in strijd is met de wet.

Artikel 29. Boekhouding

29.1. Het boekjaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december. Het eerste boekjaar begint op datum van de oprichting en neemt een einde op 31 december 2015.

29.2. De boekhouding wordt gevoerd overeenkomstig de bepalingen en modaliteiten van de V&S-Wet en de desbetreffende uitvoeringsbesluiten.

29.3. De jaarrekening wordt opgesteld en bekendgemaakt overeenkomstig de bepalingen van de V&S-wet en de desbetreffende uitvoeringsbesluiten.

29.4. De Raad van Bestuur legt de jaarrekening van het voorafgaande boekjaar alsook een voorstel van

begroting ter goedkeuring voor aan de jaarlijkse Algemene Vergadering.

Hoofdstuk 8. ONTBINDING EN VEREFFENING

Artikel 30. Ontbinding en vereffening

30.1. De Algemene Vergadering beslist over de ontbinding van de vereniging op voorstel van de Raad van Bestuur.

30.2. De Algemene Vergadering kan slechts over de ontbinding van de vereniging beraadslagen en beslissen overeenkomstig de quorum- en meerderheidsvereisten die gelden voor een wijziging van het doel van de vereniging. Vanaf de beslissing tot ontbinding vermeldt de vereniging steeds dat zij handelt als een "VZW in vereffening".

30.3. Indien het voorstel tot ontbinding wordt goedgekeurd, benoemt de Algemene Vergadering één of meerdere vereffenaar(s) waarvan zij de opdracht nader zal omschrijven.

30.4. Ingeval van ontbinding en vereffening beslist de Algemene Vergadering over de bestemming van het vermogen van de vereniging. Het vermogen kan in elk geval slechts worden toegekend aan een (internationale) vereniging zonder winstoogmerk, aan een stichting of aan een vennootschap met sociaal oogmerk, met een gelijkaardig of verwant doel, werkzaam in België aangeduid door de Werkende Leden B.

30.5. Alle beslissingen betreffende de ontbinding, de vereffeningsvoorwaarden, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars, de afsluiting van de vereffening en de bestemming van het actief worden bekendgemaakt overeenkomstig de bepalingen van de V&S-Wet en de desbetreffende uitvoeringsbesluiten. Hoofdstuk 9. HUISHOUDELIJK REGLEMENT EN INTERNE REGLEMENTEN

Artikel 31. Huishoudelijk reglement en interne reglementen

De Algemene Vergadering of de Raad van Bestuur, binnen hun respectieve bevoegdheden, kunnen de statuten aanvullen of verder concretiseren middels een huishoudelijk reglement of, voor specifieke aangelegenheden, interne reglementen. De Raad van Bestuur zorgt ervoor dat de huishoudelijke en interne reglementen ter kennis worden gebracht van de Werkende en Toegetreden Leden.

Luik B - vervolg MOD 2.2

* * *

De algemene vergadering tot oprichting van de VZW Paddenstoel benoemt de volgende bestuurders:

1.- De Humanistisch Vrijzinnige Vereniging, vereniging zonder winstoogmerk met maatschappelijke zetel gevestigd te Antwerpen, Lange Leemstraat 57, en ingeschreven in de Kruispuntbank van Ondernemingen onder het nummer 457.138.036, met als permanent vertegenwoordiger de heer Mario Van Essche met RRN 78.09.02.207.76.

2.- de heer Mario Van Essche, wonende te 2580 Putte, Mechelbaan 732, geboren op 02/09/1978 te Bonheiden, met RRN 78.09.02.207.76.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Brahim Bénichou wordt gemandateerd om alle handelingen te treffen met betrekking tot de openbaarmaking van de VZW Paddenstoel.

Gedaan te Leuven

In twee originele exemplaren conform artikel 2, laatste lid, V&S-wet

20/07/2015
ÿþBijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter gçiffie

RFC:HTRANK VAN KOOPHAN DEL

0 9 -07- 2015

LEUVEN

iu *151050 111

Griffie

Onderfemingsnr : 0606.966.315

Benaming

(voluit) : Paddenstoel

(verkort) :

Rechtsvorm vzw

Zetel : Tiensevest 40, 3000 Leuven

Onderwerp akte : Benoeming en ontslag bestuurders

Op de algemene vergadering van 17 juni 2015 werden met onmiddellijk ingang benoemd als A bestuurders

voor een mandaat van 6 jaar:

- V. Sartor, geboren te Hasselt, wonende te 3020 Herent, Keulenstraat 9b

- B. Bénichou, geboren te Leuven, wonende te 3300 Tienen, Sliksteenvest 31

Voorts werd het ontslag aanvaard van HVV vzw (KBO 0457.138.036, zetel 2015 Antwerpen, Lange Leemstraat 57) als B-bestuurder en werd aan HVV vzw kwijting gegeven voor het geleverd bestuur.

Bijgevolg is de raad van bestuur vanaf 17 juni 2015 samengesteld uit 2 A-bestuurders (voormeld) en 1 B-bestuurder (M, Van Essche).

Gedaan te Leuven op 4 juli 2015,

B. Bénichou

Bestuurder,

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Coordonnées
PADDENSTOEL

Adresse
Zetel : Tiensevest 40, 3000 Leuven

Code postal : 3000
Localité : LEUVEN
Commune : LEUVEN
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande