PANATHLON INTERNATIONAL LEUVEN, AFGEKORT : P.I LEUVEN.

Association sans but lucratif


Dénomination : PANATHLON INTERNATIONAL LEUVEN, AFGEKORT : P.I LEUVEN.
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 832.942.958

Publication

31/01/2011
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Neergelegd ter griffie der

Rechtbank van Koophandel

te Leuven, de 1 IAM_ 2011

DE GR1FF1

Griffie

Voor-

behouden aan het Belgisch _

Staatsblad

1 8

" 11016835*

Ondernemingsnr : 0%3 ~4

Benaming

(voluit) : Panathlon International Leuven vzw

(verkort) : P.I Leuven.

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : Volhardingslaan, 32 3001 Leuven

Onderwerp akte : STATUTEN V.Z.W.PANATHLON INTERNATIONAL LEUVEN

Tekst

De hierna vernoemde personen:

Bruyninckx Michel, Oude Diestsestraat 10 3380 Bunsbeek Glabbeek

Kempeneers Gerrit, Zepperenweg 34 3800 Sint Truiden

Tolleneer Jan, Schoonzichtlaan 17 3012 Wilsele

Vanden Auweele Frigyes, Voordelaan 1 3001 Heverlee

Vanden Auweele Yves, Volhardingslaan 32 3001 Heverlee

Vos Johan, Beatrijslaan, 56 3110 Rotselaar

allen hebben de Belgische nationaliteit, zijn bijeengekomen te Heverlee op maandag 11 oktober 2010 en verklaren bij deze tussen hen een VERENIGING ZONDER WINSTOOGMERK te willen oprichten onder de benaming PANATHLON INTERNATIONAL LEUVEN, met zetel te Volhardingslaan 32 3001 Heverlee, en dit overeenkomstig de bepalingen van de wet op de vereniging zonder winstoogmerk.

Vervolgens hebben de ondergetekenden de statuten van de vereniging vastgesteld als volgt:

STATUTEN.

TITEL I.- BENAMING  ZETEL -- DUUR - DOEL

Artikel 1.  Rechtsvorm - Benaming.

De vereniging wordt opgericht als een entiteit met rechtspersoonlijkheid, meer in het bijzonder ais een vereniging zonder winstoogmerk (hierna "VZW" genaamd) op grond van de wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad van 1 juli 1921 zoals onder meer gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002, de Wet van 16 januari 2003 en de Programmawetten van 22 december 2003 en 9 juli 2004 (hierna genoemd "V&S-wet").

De naam van de vereniging luidt PANATHLON INTERNATIONAL LEUVEN, afgekort "P.I.Leuven".

Deze naam moet voorkomen in alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen, brieven, orders en andere stukken uitgaande van de vereniging, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden "vereniging zonder winstoogmerk" of door de afkorting "VZW", met nauwkeurige aanwijzing of vermelding van de zetel.

Artikel 2.-Zetel.

De zetel van de vereniging is gevestigd te Volhardingslaan 32 3001 Heverlee, gerechtelijk-arrondissement-Leuven.

De Raad van Bestuur heeft de bevoegdheid om de zetel te verplaatsen naar iedere plaats binnen het Nederlands taalgebied en de nodige openbaarmakingsvereisten in het Belgisch Staatsblad te vervullen. De

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/01/2011- Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/01/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Algemene Vergadering zal een eventuele zetelwijziging bekrachtigen in de statuten op haar eerstvolgende vergadering.

Artikel 3.  Duur.

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan op elk moment worden ontbonden.

Artikel 4.- Doel.

Het doel van de vereniging is: zonder onderscheid van filosofische of ideologische overtuiging, in het kader van de doelstellingen van "Panathlon International" een ontmoeting en discussieplatform te bieden, waarop te allen tijde alle problemen kunnen besproken worden waarmee de sport te maken heeft en waar via duidelijke stellingnamen de morele basiswaarden die men in de sport in acht moet nemen, worden beveiligd.

Zij kan aile handelingen stellen die rechtstreeks of onrechtstreeks betrekking hebben op haar maatschappelijk doel en op alle gelijkaardige of aanverwante doeleinden. Zij kan inzonderheid haar medewerking verlenen en deelnemen aan iedere activiteit die met haar doel overeenstemt. Zij mag alle activiteiten voeren die kunnen bijdragen tot haar ontwikkeling. Daarnaast kan de VZW aile activiteiten ontplooien die rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen tot de verwezenlijking van voormelde ideële niet-winstgevende doelstellingen met inbegrip van bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk is toegelaten en waarvan de opbrengsten te allen tijde volledig zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van de ideële niet-winstgevende doelstellingen.

De vereniging drijft geen nijverheids- of handelszaken en tracht haar leden geen stoffelijk voordeel te verschaffen.

De vereniging kan alle roerende en onroerende goederen die zij voor het verwezenlijken van haar doel nodig heeft, bezitten of verkrijgen en er alle eigendomsrechten en andere zakelijke rechten op uitoefenen.

Deze opsomming is louter opsommend en geenszins beperkend.

TITEL II.- LEDEN.

Artikel 5.-Leden-Toetreding-Uittreding-Uitsluiting.

De vzw Panathlon International Leuven telt effectieve leden en toegetreden leden. De volheid van het lidmaatschap met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering komt uitsluitend toe aan de effectieve leden. De effectieve leden hebben aile rechten zoals omschreven voor de "leden" in de V&S-wet.

Het aantal effectieve leden en toegetreden leden van de vereniging is onbeperkt. Het minimum aantal

effectieve leden wordt vastgesteld op vier. Elke natuurlijke persoon kan lid zijn van de vereniging.

De hierboven vermelde personen in deze oprichtingsakte zijn de oprichters en de eerste effectieve leden.

De effectieve leden en toegetreden leden betalen een jaarlijkse bijdrage. Het bedrag ervan wordt vastgesteld door de algemene vergadering. Zij kan niet meer bedragen dan 500 Euro. De effectieve en toegetreden leden hebben alle rechten en verplichtingen die in de V&S-wet en deze statuten worden beschreven.

De effectieve leden en toegetreden leden zetten zich in voor de vereniging met hun bekwaamheid en toewijding. De effectieve leden en de toegetreden zijn niet persoonlijk aansprakelijk voor de verbintenissen of schulden van de vereniging.

De duur van het lidmaatschap is onbeperkt.

Elk effectief lid en elk toegetreden lid van de vereniging kan vrij uit de vereniging treden. Het volstaat dat hij

de raad van bestuur hiervan schriftelijk kennis geeft. Er zijn geen andere voorwaarden en formaliteiten vereist.

Alleen de algemene vergadering kan een effectief lid of toegetreden lid uitsluiten. Dit kan enkel nadat het lid is gehoord, minstens behoorlijk is opgeroepen. De beslissing kan enkel worden genomen met een meerderheid van tenminste twee derde van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen. Opgave van redenen is niet vereist.

Uittredende of uitgesloten leden en de rechtverkrijgenden van overleden leden kunnen geen aanspraak maken op het vermogen van de vereniging en kunnen nooit teruggave of vergoeding van bijdragen, aanbrengsten of andere prestaties vorderen.

In geen geval kunnen zij inzage, mededeling of afschrift van rekeningen, verzegeling van de goederen van de vereniging of het opmaken van een boedelbeschrijving vragen.

De toegetreden leden hebben het recht alle bijeenkomsten van de vereniging bij te wonen. Zij hebben recht op alle informatie.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/01/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Nieuwe effectieve of toegetreden leden dienen door de Raad van Bestuur te worden aanvaard. Ieder persoon die wenst effectief of toegetreden lid te worden of wie als dusdanig door een ander lid wordt voorgedragen moet een schriftelijke aanvraag, onder vermelding van naam, voornaam, adres, geboortedatum en nationaliteit, indienen bij de Raad van Bestuur aan dewelke de uitsluitende bevoegdheid toekomt deze nieuwe leden aan te nemen. De Raad van Bestuur kan discretionair en zonder verdere motivatie beslissen dat een kandidaat niet wordt aanvaard als nieuw lid.

De nieuwe door de Raad van Bestuur aanvaarde leden zullen dezelfde door de wet en statuten verleende rechten en plichten hebben als de bestaande leden.

De personen die de vereniging wensen te helpen haar doel te verwezenlijken kunnen op schriftelijke aanvraag worden aangenomen in de hoedanigheid van sympathiserend of beschermend lid.

Ieder lid kan zich op ieder ogenblik uit de vereniging terugtrekken mits schriftelijk ontslag, gericht aan de raad van bestuur.

Een ontslagnemend lid zal echter wel verplicht worden tot de betaling van de lidmaatschapsbijdrage en tot de deelname in de kosten die goedgekeurd werden voor het jaar waarin het ontslag wordt ingediend.

De schorsing en de uitsluiting van de leden geschieden op de wijze als bepaald door artikel 12 van de wet op de vereniging zonder winstoogmerk.

Elke uitsluiting van een lid kan slechts door de algemene vergadering en met meerderheid van twee/derden der stemmen uitgesproken worden. Elk lid waarvan de uitsluiting wordt voorgesteld, heeft het recht gehoord te worden.

Elk lid, dat de door hem verschuldigde bijdragen niet betaalt, wordt geacht ontslag te nemen.

Uitsluiting van een lid kan er zijn om volgende redenen:

1)niet-naleving van de statuten;

2)niet-naleving van het huishoudelijk reglement;

3)niet betalen van de jaarlijkse bijdrage binnen de maand na hiertoe bij aangetekend schrijven aangemaand

te zijn.

De Raad van Bestuur kan de leden die zich aan een zware overtreding van de statuten, van het huishoudelijk reglement of van de normen van eer en welvoeglijkheid schuldig hebben gemaakt, schorsen tot aan de beslissing van de algemene vergadering over de al dan niet uitsluiting.

Het ontslag nemend, geschorst of uitgesloten lid en de erfgenamen, rechthebbenden en rechtverkrijgenden van een overleden lid hebben geen enkel recht op het vermogen van de vereniging. Zij kunnen staat, noch rekeningsopgave, noch verzegeling, noch boedelbeschrijving eisen of vorderen.

Alle beslissingen betreffende toetreding, uittreding of uitsluiting van de nieuwe of bestaande leden worden door de Raad van Bestuur in een register ingeschreven binnen de 8 dagen na kennisname van (de inwerkingtreding van) de beslissing.

Geen enkel Lid kan enige aanspraak laten gelden of uitoefenen op de activa van de VZW op grond van de enkele hoedanigheid van Lid.

Deze uitsluiting van rechten op de activa geldt te allen tijde: tijdens het lidmaatschap, bij beëindiging van het lidmaatschap om wat voor reden dan ook en ook bij de ontbinding van de VZW.

Artikel 6.- Lijst van de leden.

Een ledenregister waarin alle leden van de verenigingen naar alfabetische orde van hun naam zijn vermeld, met opgaaf van hun voornamen, woonplaats en nationaliteit, wordt bijgehouden op de zetel van de vereniging. Elke wijziging die zich met betrekking tot de leden heeft voorgedaan dient binnen de acht (8) dagen te worden vermeld.

TITEL III.- ALGEMENE VERGADERING.

Artikel 7. Alleen de algemene vergadering is bevoegd voor

1.de wijziging van de statuten;

2.de benoeming en de afzetting van de bestuurders;

3.de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun eventuele bezoldiging;

4.de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

5.de goedkeuring van de begroting en van de rekening;

6.de ontbinding van de vereniging;

7.de aanvaarding en de uitsluiting van een lid;

8.de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk;

9.de bepaling van een eventuele leeftijdsgrens voor de leden;

10.de bepaling van de eventuele vergoeding voor de uitoefening van een bestuursopdracht;

11. alle andere gevallen waarin de statuten dit vereisen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/01/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Artikel 8. De raad van bestuur roept de algemene vergadering bijeen in de gevallen bepaald bij de wet of de statuten of wanneer één vijfde van de leden dit vraagt per aangetekende brief. Die brief vermeldt het agendapunt waarover de beraadslaging wordt gevraagd. De algemene vergadering moet tenminste eenmaal per jaar en dit in het eerste semester worden bijeengeroepen voor de goedkeuring van de begroting en van de rekeningen.

Artikel 9. De effectieve leden worden tenminste acht dagen vôôr de algemene vergadering opgeroepen. De oproeping, onder welke vorm ook, gaat uit van de voorzitter of een bestuurder en bevat de agenda. Elk voorstel, ondertekend door tenminste één twintigste van de leden, wordt op de agenda gebracht. De vergadering kan met de meerderheid van stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde leden beraadslagen over punten die niet op de agenda zijn vermeld. De vergaderingen hebben plaats op dag, uur en plaats die in de oproep zijn vernield.

Artikel 10. De voorzitter van de raad van bestuur of, bij ontstentenis van deze, de ondervoorzitter of, bij ontstentenis van deze, de oudste van de aanwezige bestuurders, zit de algemene vergadering voor. De voorzitter van de algemene vergadering wijst de secretaris aan.

Artikel 11. Elk lid mag aanwezig zijn en deelnemen aan de vergadering. Leden kunnen zich laten vertegenwoordigen door een volmachtdrager die zelf lid is. Een lid mag echter slechts één ander lid vertegenwoordigen.

Alleen de effectieve leden hebben stemrecht. Alle leden hebben één stem.

Artikel 12. Enkel leden en personen die zijn toegelaten, kunnen deelnemen aan de algemene vergadering. De algemene vergadering kan met gewone meerderheid van stemmen beslissen niet-leden aan de vergadering te laten deelnemen.

Artikel 13. De algemene vergadering is geldig samengesteld, welk ook het aantal aanwezige of vertegenwoordigde effectieve leden is, tenzij de wet of de statuten anders bepalen.

Behoudens in afwijkende gevallen bepaald bij de wet of de statuten, beslist de algemene vergadering geldig bij gewone meerderheid van de uitgebrachte stemmen. Bij staking van stemmen beslist de voorzitter.

Voor wijziging van het doel of de statuten van de vereniging moet ten minste vier vijfde van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn en moet de voorgestelde wijziging met eenparigheid van stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde leden worden aangenomen. Moet de Algemene Vergadering over de wijzigingen van statuten beslissen, kan zij alleen dan geldig beraadslagen wanneer het voorwerp daarvan bijzonder is vermeld in de oproepingsberichten.

Moet de Algemene Vergadering over de ontbinding der vereniging beslissen, kan zij alleen dan geldig beraadslagen wanneer het voorwerp daarvan bijzonder is vermeld in de oproepingsberichten en wanneer twee/derden van de leden op de vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Zijn er twee/derden van de leden op de eerste vergadering niet aanwezig of niet vertegenwoordigd, dan dient een nieuwe vergadering samengeroepen te worden, dewelke alsdan geldig kan beraadslagen, welke ook het aanwezige of vertegenwoordigende aantal is. In ieder geval dient de beslissing genomen te worden met een meerderheid van de twee/derden van de aanwezige stemmen. Elke beslissing tot ontbinding wordt neergelegd in het verenigingsdossier.

Artikel 14. De beslissingen van de algemene vergadering worden opgenomen in een proces-verbaal dat de voorzitter en de secretaris tekenen.

De leden kunnen de notulen en de beslissingen van de algemene vergadering inzien op de zetel van de vereniging.

Artikel 15. Behoudens voor beslissingen waarvan de wet de openbaarmaking vereist, hebben derden geen

inzage recht in de beslissingen van de algemene vergadering.

De verplichte openbaarmakingen geschieden volgens de wettelijke bepalingen.

Artikel 16. Afschriften en uittreksels van de notulen en beslissingen worden getekend door de voorzitter of een bestuurder. De beslissingen van de algemene Vergadering worden ingeschreven in het register van de notulen en ondertekend door de voorzitter van de raad van bestuur en een bestuurder. Dit register wordt bewaard op de zetel van de vereniging, alwaar alle leden er inzage kunnen van nemen. Alle leden of derden, die een belang doen blijken, kunnen daarvan uittreksels vragen, die ondertekend worden door de voorzitter van de raad van bestuur en door een bestuurder.

leder voorstel tot wijziging van de statuten moet veertien (14) dagen voor de algemene vergadering schriftelijk ingediend worden op het secretariaat en moet door twee/derden van de aanwezige leden aangenomen worden.

ledere wijziging van de statuten, benoeming, ontslag of afzetting van een bestuurder moet binnen de maand vanaf de dagtekening worden bekendgemaakt in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad. Deze verplichting van bekendmaking geldt evenwel voor de besluiten van de algemene vergadering en de beslissingen der

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/01/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Rechtbanken betreffende de ontbinding van de vereniging, de voorwaarden der vereffening en de benoeming

der vereffenaars, alsmede van hun volledige identiteiten.

TITEL IV.- BESTUUR.

Artikel 17.- Samenstelling van de Raad van Bestuur.

De vereniging wordt bestuurd door een raad van Bestuur, samengesteld door ten minste drie en ten hoogste zeven bestuurders al dan niet leden van de vereniging, gekozen door de algemene Vergadering en steeds door haar afzetbaar. Het aantal bestuurders moet in ieder geval steeds één minder bedragen dan het aantal personen dat lid is van de vereniging. De duur van hun mandaat beloopt 4 jaar. De uittredende bestuurders zijn herkiesbaar. Het mandaat en de functies van de uittredende en niet-herkozen bestuurders eindigen onmiddellijk na de algemene vergadering, die tot de benoeming van nieuwe bestuurders is overgegaan. De Raad van Bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter, eventueel een ondervoorzitter, een penningmeester, en een secretaris. Ter uitzondering van tegenstrijdige beslissing van de Algemene Vergadering, is het mandaat van bestuurder onbezoldigd.

Een bestuurder mag geen personeelslid van de vereniging zijn.

Artikel 18.- Bijeenkomsten van de Raad van Bestuur.

De Raad van bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter enlof de secretaris. De oproepingsbrief tot een vergadering van de raad van bestuur, die de dagorde, de dag en de plaats van de vergadering vermelden, wordt, behoudens gevallen van dringende noodzakelijkheid, tenminste acht volle dagen voor de vergadering verzonden. De oproepingsbrief is niet vereist indien alle bestuurders vrijwillig erin toestemmen te vergaderen.

Artikel 19.- Beraadslaging van de Raad van Bestuur Notulen.

Hij kan slechts geldig beraadslagen en beslissen indien de meerderheid van zijn leden aanwezig is. De vergadering van de Raad van Bestuur wordt geleid door de voorzitter, of in geval deze verhinderd is, door de eventuele ondervoorzitter of de oudste van de aanwezige bestuurders. De beslissingen van de raad van bestuur worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen, geeft de stem van diegene, die de vergadering voorzit, de doorslag.

Elke bestuurder kan zich laten vertegenwoordigen door een volmachtdrager die zelf bestuurder is. Een bestuurder mag echter slechts één ander bestuurder vertegenwoordigen. Alleen bestuurders hebben stemrecht. Alle bestuurders hebben één stem.

De beslissingen van de raad van bestuur worden vastgelegd in notulen, die door de voorzitter en de secretaris worden ondertekend. Deze notulen worden in een speciaal register ingeschreven of ingebonden.

Artikel 20.- Bevoegdheden van de Raad van Bestuur.

De raad van bestuur beschikt over de meest uitgebreide macht en bevoegdheid om alle handelingen te stellen, noodzakelijk of nuttig voor de verwezenlijking van het doel van de vereniging, ter uitzondering evenwel van die handelingen, die de wet of onderhavige statuten uitdrukkelijk aan de Algemene Vergadering voorbehouden. De Raad van Bestuur mag het dagelijks bestuur van de vereniging evenals de vertegenwoordiging van de vereniging met betrekking tot dit dagelijks bestuur opdragen en toevertrouwen aan:

1.- Hetzij één of meer van zijn leden, die alsdan de titel van "gedelegeerd bestuurders" zullen dragen;

2.- Hetzij aan een of meerdere derden, naar zijn keuze, al dan niet lid (leden) van de vereniging.

De raad van bestuur en diegenen, die belast zijn met het dagelijks bestuur kunnen in het kader van dit bestuur speciale en beperkte machten en bevoegdheden toekennen aan één of meer volmachtdragers, die ten allen tijde kunnen herroepen worden.

De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte.

De raad van bestuur kan aile handelingen van bestuur verrichten, daaronder begrepen het organiseren, benoemen, ontslaan en bezoldigen van het personeel, alsmede het aannemen van een huishoudelijk reglement.

De raad van bestuur kan bovendien alle daden van beschikking verrichten, zoals koop, verkoop en ruil van roerende en onroerende goederen, huur- en verhuurovereenkomsten zonder beperking van duur, alsmede alle andere overeenkomsten, zelfs minnelijke schikkingen dadingen, compromissen en arbitragebedingen; het aanvaarden van schenkingen, legaten, subsidies en overdrachten onder welke vorm ook, aangaan van leningen, verlenen van hypotheken en van alle zakelijke waarborgen; voorts afstand van alle rechten en rechtsvorderingen, opheffing en machtiging en doorhaling, met of zonder kwijting van alle inschrijvingen, beslag en verzet.

De gewone briefwisseling, het ontvangen van de brieven, telegrammen, pakken en aangetekende zendingen, al dan niet verzekerd, alle postmandaten, assignaties of postkwijtingen, worden geldig gedaan door de voorzitter of door een andere persoon die de raad van bestuur daartoe speciaal heeft gemachtigd.

De raad van bestuur vertegenwoordigt en verbindt geldig de vereniging door de gezamenlijke handtekening van tenminste twee bestuurders.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/01/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De voorzitter of een bestuurder tekenen de afschriften en uittreksels van stukken, die de vereniging aan leden of derden moet geven.

Artikel 21.- Vertegenwoordiging.

Alle akten, die de vereniging binden, hierin begrepen deze te verlijden met tussenkomst van staats- of openbare ambtenaren, worden in naam van de Vereniging geldig ondertekend:

1.- Hetzij door de voorzitter van de Raad van Bestuur,

2.- Hetzij door twee bestuurders, die gezamenlijk optreden,

3.- Hetzij, binnen de perken van hun mandaat, door de bijzondere gevolmachtigden. Dezelfde wijze van vertegenwoordiging geldt voor het optreden in rechte.

De raad van bestuur van de vereniging kan delen van zijn bevoegdheden opdragen aan bijzondere volmachtdragers, zonder evenwel hun gehele bevoegdheid te delegeren. De volmachtdrager moet geen lid van de vereniging zijn.

Artikel 22.- Aansprakelijkheid van de bestuurders.

Door de bestuurders worden geen persoonlijke verplichtingen aangegaan bij de uitoefening van hun mandaat. Hun aansprakelijkheid is beperkt tot het vervullen van hun gegeven opdracht.

TITEL V.- REGLEMENT VAN INWENDIGE ORDE

Artikel 23.- Reglement van inwendige orde.

De Raad van Bestuur kan aan de algemene Vergadering een reglement van inwendige orde voorstellen, dat door de Algemene Vergadering bij gewone meerderheid van stemmen kan worden aangenomen, verworpen en/of gewijzigd.

TITEL VI.- ALGEMENE BEPALINGEN

Artikel 24.- Boekjaar van de vereniging

Het boekjaar van de vereniging neemt aanvang op één januari en eindigt op 31 december van hetzelfde jaar. De rekeningen van het verlopen jaar en de begroting van het volgende jaar zullen voorbereid worden door de Raad van Bestuur en daarna onderworpen worden aan de goedkeuring van de gewone jaarlijkse algemene vergadering.

Artikel 25.- Ontbinding  Vereffening

De vereniging zal ontbonden worden in de bij de wet op de vereniging zonder winstoogmerk voorziene gevallen. Bij beslissing van de algemene vergadering kan de vennootschap ook vroegtijdig ontbonden worden. Bij ontbinding van de vennootschap, om welke reden ook, wordt de vereffening ervan toevertrouwd aan één of meer vereffenaars, benoemd door de algemene vergadering of, in het voorkomend geval, door de bevoegde rechtbank. Zoals hierboven bepaald is, moeten de beslissing van ontbinding, alsook de namen, beroepen en adressen van de vereffenaar(s) bekendgemaakt worden in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad. De vereffenaars beschikken met het oog op de vereffening over de meest uitgebreide bevoegdheden en machten. De algemene vergadering stelt eveneens de bezoldiging van de vereffenaars vast. Tenzij de algemene vergadering een andere vereffeningwijze heeft vastgesteld, wordt het actief van de vennootschap eerst aangewend om het passief van de vennootschap en de kosten van de vereffening te dekken. De algemene vergadering bepaalt, na vereffening van het passief, de bestemming die aan het netto-actief van het patrimonium moet worden gegeven. Deze bestemming moet ten gunste van een vereniging met hetzelfde doel zijn.

Het netto overblijvende maatschappelijk actief wordt, na het vereffenen van de schulden en het aanzuiveren van de lasten, bij voorkeur overgedragen aan een andere vzw Panathion club in Vlaanderen.

Indien deze vereniging verkiest dit actief niet te aanvaarden, beslist de algemene vergadering aan welke vereniging, stichting of instelling, die hetzelfde doel nastreeft als deze vereniging, het netto actief zal worden overgedragen

De bestemming der goederen wordt in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad bekendgemaakt. Zij mag de rechten van derden niet schaden.

Artikel 26.- Niet-voorziene beschikkingen.

Alles wat in onderhavige statuten niet expliciet voorzien werd, zal worden geregeld overeenkomstig de

bepalingen voorzien in de wet op de verenigingen zonder winstoogmerk.

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

Voor alles wat niet uitdrukkelijk in deze statuten is geregeld, geldt het huishoudelijk reglement. Alle bepalingen van onderhavige statuten, die strijdig zouden zijn met dwingende bepalingen van bedoelde wet, zullen geacht worden als nooit geschreven geweest te zijn.

Voorbehouden aan het BelgischStaatsblad

ALDUS DE STATUTEN VAN DE VERENIGING.

OVERGANGSBEPALINGEN  BENOEMINGEN.

1.- eerste Algemene Vergadering.

Onmiddellijk na de vaststelling van de statuten, zijn de hierboven genoemde oprichters, die thans de enige leden van de vereniging uitmaken, in algemene vergadering bijeengekomen en hebben met éénparigheid van stemmen de volgende beslissingen genomen:

1)Het eerste boekjaar loopt vanaf de datum van de oprichting tot 31 december 2011

2) het aantal bestuurders van de vereniging wordt vastgesteld op minimum drie en tot deze hoedanigheid worden benoemd: Yves Vanden Auweele, Johan Vos, Frigyes Vanden Auweele.

Die verklaren hun mandaat te aanvaarden. Hun mandaat is onbezoldigd.

2.- Raad van Bestuur.

Onmiddellijk nadien, zijn de leden van de Raad van Bestuur in vergadering samengekomen en werden volgende benoemingen gedaan:

Tot voorzitter van de Raad van Bestuur: Yves Vanden Auweele,

Hij wordt tevens gelast met het dagelijks bestuur en bijgevolg benoemd tot gedelegeerd bestuurder;

Tot penningmeester:Frigyes Vanden Auweele

Tot secretaris: Johan Vos

Die verklaren hun respectievelijke mandaten te aanvaarden.

3.- Lasten.

De comparanten verklaren dat het bedrag van de kosten, uitgaven vergoedingen en lasten, onder welke vorm ook, die voor rekening van de vereniging komen of die wegens haar oprichting bij wijze van splitsing ten haren laste worden gebracht.

4.  Bekrachtiging

Onder de opschortende voorwaarde van de verkrijging van de rechtspersoonlijkheid door de vereniging, worden alle handelingen gesteld in naam en voor rekening van de vereniging zonder winstoogmerk in oprichting bij deze bekrachtigd en overgenomen door de vereniging zonder winstoogmerk.

Yves Vanden Auweele

voorzitter

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

"

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/01/2011- Annexes du Moniteur belge

16/03/2015
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie

Voorbehoudt aan he Belgisc Staatsbh 111111!q11à1111g11111

~-- "

~ i..

``' i Grlffle 1

Ondernemingsnr : 832.942.958

Benaming

(voluit) : Panathion International Leuven vzw

(verkort) : P.I Leuven.

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : Volhardingslaan, 32 3001 Leuven

Onderwerp akte : STATUTEN V.Z.W.PANATHLON INTERNATIONAL LEUVEN

Tekst

De hierna vernoemde personen:

Bruyninckx Michel, Oude Diestsestraat 10 3380 Bunsbeek Glabbeek

Kempeneers Gerrit, Zepperenweg 34 3800 Sint Truiden

Tolleneer Jan, Schoonzichtraan 17 3012 Wilsele

Vanden Auweele Frigyes, Voordelaan 1 3001' Heverlee

Vanden Auweele Yves, Volhardingslaan 32 3001 Heverlee

Vos Johan, Beatrijslaan, 56 3110 Rotselaar

allen hebben de Belgische nationaliteit, zijn bijeengekomen te Heverlee op maandag 11 oktober 2010 en verklaren bij deze tussen hen een VERENIGING ZONDER WINSTOOGMERK te willen oprichten onder de benaming PANATHLON INTERNATIONAL LEUVEN, met zetel te Volhardingslaan 32 3001 Heverlee, en dit overeenkomstig de bepalingen van de wet op de vereniging zonder winstoogmerk.

Vervolgens hebben de ondergetekenden de statuten van de vereniging vastgesteld als volgt:

STATUTEN.

TITEL L. BENAMING  ZETEL  DUUR - DOEL

Artikel 1.  Rechtsvorm - Benaming.

De vereniging wordt opgericht als een entiteit met rechtspersoonlijkheid, meer in het bijzonder als een vereniging zonder winstoogmerk (hierna "VZW" genaamd) op grond van de wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad van 1 juli 1921 zoals onder meer gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002, de Wet van 16 januari 2003 en de Programmawetten van 22 december 2003 en 9 juli 2004 (hierna genoemd "V&S-wet").

De naam van de'vereniging luidt PANATHLON INTERNATIONAL LEUVEN, afgekort "P.I.Leuven".

Deze naam moet voorkomen in alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen, brieven, orders en andere stukken uitgaande van de vereniging, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden "vereniging zonder winstoogmerk" of door de afkorting "VZW", met nauwkeurige aanwijzing of vermelding van de zetel.

Artikel 2.-Zetel.

De zetel van de vereniging is gevestigd te Volhardingslaan 32 3001 Heverlee, gerechtelijk-arrondissement-Leuven«

De Raad van Bestuur heeft de bevoegdheid om de zetel te verplaatsen naar iedere plaats binnen het Nederlands taalgebied en de nodige openbaarmakingsvereisten in het Belgisch Staatsblad te vervullen. De

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD 22

Algemene Vergadering zal een eventuele zetelwijziging bekrachtigen in de statuten op haar eerstvolgende vergadering.

Artikel 3.  Duur.

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan op elk moment worden ontbonden.

Artikel 4,- Doel.

Het doel van de vereniging is: zonder onderscheid van filosofische of ideologische overtuiging, in het kader van de' doelstellingen van "Panathlon International" een ontmoeting en discussieplatform te bieden, waarop te allen tijde alle problemen kunnen besproken worden waarmee de sport te maken heeft en waar via duidelijke stellingnamen de morele basiswaarden die men in de sport in acht moet nemen, worden beveiligd.

Zij kan alle handelingen stellen die rechtstreeks of onrechtstreeks betrekking hebben op haar maatschappelijk doel en op alle gelijkaardige of aanverwante doeleinden. Zij kan inzonderheid haar medewerking verlenen en deelnemen aan iedere activiteit die met haar doel overeenstemt. Zij mag alle activiteiten voeren die kunnen bijdragen tot haar ontwikkeling. Daarnaast kan de. VZW alle activiteiten ontplooien die rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen tot de verwezenlijking van voormelde ideële niet-winstgevende doelstellingen met inbegrip van bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk is toegelaten en waarvan de opbrengsten te allen tijde volledig zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van de ideële niet-winstgevende doelstellingen.

De vereniging drijft geen nijverheids- of handelszaken en tracht haar leden geen stoffelijk voordeel te verschaffen.

De vereniging kan alle roerende en onroerende goederen die zij voor het verwezenlijken van haar doel nodig heeft, bezitten of verkrijgen en er alle eigendomsrechten en andere zakelijke rechten op uitoefenen.

Deze opsomming is louter opsommend en geenszins beperkend.

TITEL Il.- LEDEN.

Artikel 5.-Leden-Toetreding-Uittreding-Uitsluiting,

De vzw Panathlon International Leuven telt effectieve leden en toegetreden leden. De volheid van het lidmaatschap met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering komt uitsluitend toe aan de effectieve leden. De effectieve leden hebben alle rechten zoals omschreven voor de "leden" in de V&S-wet.

Het aantal effectieve leden en toegetreden leden van de vereniging is onbeperkt. Het minimum aantal

effectieve leden wordt vastgesteld op vier. Elke natuurlijke persoon kan lid zijn van de vereniging.

De hierboven vermelde personen in deze oprichtingsakte zijn de oprichters en de eerste effectieve leden.

De effectieve leden en toegetreden leden betalen een jaarlijkse bijdrage. Het bedrag ervan wordt vastgesteld door de algemene vergadering. Zij kan niet meer bedragen dan 500 Euro. De effectieve en toegetreden leden hebben alle rechten en verplichtingen die in de V&S-wet en deze statuten worden beschreven.

De effectieve leden en tcegetreden leden zetten zich in voor de vereniging met hun bekwaamheid en toewijding. De effectieve leden en de toegetreden zijn niet persoonlijk aansprakelijk voor de verbintenissen of schulden van de vereniging.

De duur van het lidmaatschap is onbeperkt.

Elk effectief lid en elk toegetreden [id van de vereniging kan vrij uit de vereniging treden. Het volstaat dat hij

de raad van bestuur hiervan schriftelijk kennis geeft. Er zijn geen andere voorwaarden en formaliteiten vereist.

Alleen de algemene vergadering kan een effectief lid of toegetreden lid uitsluiten. Dit kan enkel nadat het lid is gehoord, minstens behoorlijk is opgeroepen. De beslissing kan enkel worden genomen met een meerderheid van tenminste twee derde van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen. Opgave van redenen is niet vereist.

Uittredende of uitgesloten leden en de rechtverkrijgenden van overleden leden kunnen geen aanspraak maken op het vermogen van de vereniging en kunnen nooit teruggave of vergoeding van bijdragen, aanbrengsten of andere prestaties vorderen.

In geen geval kunnen zij inzage, mededeling of afschrift van rekeningen, verzegeling van de goederen van de vereniging of het opmaken van een boedelbeschrijving vragen.

De toegetreden leden hebben het recht aile bijeenkomsten van de vereniging bij te wonen. Zij hebben recht op alle informatie.

4

M00 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

Nieuwe effectieve of toegetreden leden dienen door de Raad van Bestuur te worden aanvaard. leder persoon die wenst effectief of toegetreden lid te worden of wie als dusdanig door een ander lid wordt voorgedragen moet een schriftelijke aanvraag, onder vermelding van naam, voornaam, adres, geboortedatum en nationaliteit, indienen bij de Raad van Bestuur aan dewelke de uitsluitende bevoegdheid toekomt deze nieuwe leden aan te nemen. De Raad van Bestuur kan discretionair en zonder verdere motivatie beslissen dat een kandidaat niet wordt aanvaard als nieuw lid.

De nieuwe door de Raad van Bestuur aanvaarde leden zullen dezelfde door de wet en statuten verleende rechten en plichten hebben als de bestaande leden.

De personen die de vereniging wensen te helpen haar doel te verwezenlijken kunnen op schriftelijke aanvraag worden aangenomen in de hoedanigheid van sympathiserend of beschermend lid,

leder lid kan zich op ieder ogenblik uit de vereniging terugtrekken mits schriftelijk ontslag, gericht aan de raad van bestuur.

Een ontslagnemend lid zal echter wel verplicht worden tot de betaling van de lidmaatschapsbijdrage en tot de deelname in de kosten die goedgekeurd werden voor het jaar waarin het ontslag wordt ingediend.

De schorsing en de uitsluiting van de leden geschieden op de wijze als bepaald door artikel 12 van de wet op de vereniging zonder winstoogmerk.

Elke uitsluiting van een lid kan slechts door de algemene vergadering en met meerderheid van twee/derden der stemmen uitgesproken worden. Elk lid waarvan de uitsluiting wordt voorgesteld, heeft het recht gehoord te worden.

Elk lid, dat de door hem verschuldigde bijdragen niet betaalt, wordt geacht ontslag te nemen.

Uitsluiting van een lid kan er zijn om volgende redenen:

1)niet-naleving van de statuten;

2)niet-naleving van het huishoudelijk reglement;

3)niet betalen van de jaarlijkse bijdrage binnen de maand na hiertoe bij aangetekend schrijven aangemaand

te zijn.

De Raad van Bestuur kan de leden die zich aan een zware overtreding van de statuten, van het huishoudelijk reglement of van de normen van eer en welvoeglijkheid schuldig hebben gemaakt, schorsen tot aan de beslissing van de algemene vergadering over de al dan niet uitsluiting.

Het ontslagnemend, geschorst of uitgesloten lid en de erfgenamen, rechthebbenden en rechtverkrijgenden van een overleden lid hebben geen enkel recht op het vermogen van de vereniging. Zij kunnen staat, noch rekeningsopgave, noch verzegeling, noch boedelbeschrijving eisen of vorderen.

Alle beslissingen betreffende toetreding, uittreding of uitsluiting van de nieuwe of bestaande leden worden door de Raad van Bestuur In een register ingeschreven binnen de 8 dagen na kennisname van (de inwerkingtreding van) de beslissing.

Geen enkel Lid kan enige aanspraak laten gelden of uitoefenen op de activa van de VZW op grond van de enkele hoedanigheid van Lid.

Deze uitsluiting van rechten op de activa geldt te allen tijde: tijdens het lidmaatschap, bij beëindiging van het lidmaatschap om wat voor reden dan ook en ook bij de ontbinding van de VZW.

Artikel 6.- Lijst van de leden.

Een ledenregister waarin alle leden van de verenigingen naar alfabetische orde van hun naam zijn vermeld, met opgaaf van hun voornamen, woonplaats en nationaliteit, wordt bijgehouden op de zetel van de vereniging. Elke wijziging die zich met betrekking tot de leden heeft voorgedaan dient binnen de acht (8) dagen te worden vermeld.

TITEL 111. ALGEMENE VERGADERING.

Artikel 7. Alleen de algemene vergadering is bevoegd voor.

1.de wijziging van de statuten;

2.de benoeming en de afzetting van de bestuurders;

3.de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun eventuele bezoldiging;

4.de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

6.de goedkeuring van de begroting en van de rekening;

6.de ontbinding van de vereniging;

7.de aanvaarding en de uitsluiting van een lid;

8.de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk;

9.de bepaling van een eventuele leeftijdsgrens voor de leden;

10.de bepaling van de eventuele vergoeding voor de uitoefening van een bestuursopdracht;

11.. alle andere gevallen waarin de statuten dit vereisen.

~

Moo22

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 8. De raad van bestuur roept de algemene vergadering bijeen in de gevallen bepaald bij de wet of de statuten of wanneer één vijfde van de leden dit vraagt per aangetekende brief. Die brief vermeldt het agendapunt waarover de beraadslaging wordt gevraagd. De algemene vergadering moet tenminste eenmaal per jaar en dit in het eerste semester worden bijeengeroepen voor de goedkeuring van de begroting en van de rekeningen.

Artikel 9. De effectieve leden worden tenminste acht dagen vôôr de algemene vergadering opgeroepen. De oproeping, onder welke vorm ook, gaat uit van de voorzitter of een bestuurder en bevat de agenda, Elk voorstel, ondertekend door tenminste één twintigste van de leden, wordt op de agenda gebracht. De vergadering kan met de meerderheid van stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde leden beraadslagen over punten die niet op de agenda zijn vermeld. De vergaderingen hebben plaats op dag, uur en plaats die in de oproep zijn vermeld.

Artikel 10. De voorzitter van de raad van bestuur of, bij ontstentenis van deze, de ondervoorzitter of, bij ontstentenis van deze, de oudste van de aanwezige bestuurders, zit de algemene vergadering voor, De voorzitter van de algemene vergadering wijst de secretaris aan.

Artikel 11. Elk lid mag aanwezig zijn en deelnemen aan de vergadering. Leden kunnen zich laten vertegenwoordigen door een volmachtdrager die zelf lid is. Een lid mag echter slechts één ander lid vertegenwoordigen.

Alleen de effectieve leden hebben stemrecht. Alle leden hebben één stem.

Artikel 12, Enkel leden en personen die zijn toegelaten, kunnen deelnemen aan de algemene vergadering. De algemene vergadering kan met gewone meerderheid van stemmen beslissen niet-leden aan de vergadering te laten deelnemen.

Artikel 13. De algemene vergadering is geldig samengesteld, welk ook het aantal aanwezige of vertegenwoordigde effectieve leden is, tenzij de wet of de statuten anders bepalen.

Behoudens in afwijkende gevallen bepaald bij de wet of de statuten, beslist de algemene vergadering geldig bij gewone meerderheid van de uitgebrachte stemmen. Bij staking van stemmen beslist de voorzitter.

Voor wijziging van het doel of de statuten van de vereniging moet ten minste vier vijfde van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn en moet de voorgestelde wijziging met eenparigheid van stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde leden worden aangenomen. Moet de Algemene Vergadering over de wijzigingen van statuten beslissen, kan zij alleen dan geldig beraadslagen wanneer het voorwerp daarvan bijzonder is vermeld in de oproepingsberichten.

Moet de Algemene Vergadering over de ontbinding der vereniging beslissen, kan zij alleen dan geldig beraadslagen wanneer het voorwerp daarvan bijzonder is vermeld in de oproepingsberichten en wanneer twee/derden van de leden op de vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Zijn er twee/derden van de leden op de eerste vergadering niet aanwezig of niet vertegenwoordigd, dan dient een nieuwe vergadering samengeroepen te worden, dewelke alsdan geldig kan beraadslagen, welke ook het aanwezige of vertegenwoordigende aantal is. In ieder geval dient de beslissing genomen te worden met een meerderheid van de twee/derden van de aanwezige stemmen. Elke beslissing tot ontbinding wordt neergelegd in het verenigingsdossier.

Artikel 14. De beslissingen van de algemene vergadering worden opgenomen in een proces-verbaal dat de voorzitter en de secretaris tekenen.

De leden kunnen de notulen en de beslissingen van de algemene vergadering inzien op de zetel van de vereniging.

Artikel 15. Behoudens voor beslissingen waarvan de wet de openbaarmaking vereist, hebben derden geen

inzage recht in de beslissingen van de algemene vergadering.

De verplichte openbaarmakingen geschieden volgens de wettelijke bepalingen.

Artikel 16. Afschriften en uittreksels van de notulen en beslissingen worden getekend door de voorzitter of een bestuurder. De beslissingen van de algemene Vergadering worden ingeschreven in het register van de notulen en ondertekend door de voorzitter van de raad van bestuur en een bestuurder. Dit register wordt bewaard op de zetel van de vereniging, alwaar alle leden er inzage kunnen van nemen. Alle leden of derden, die een belang doen blijken, kunnen daarvan uittreksels vragen, die ondertekend worden door de voorzitter van de raad van bestuur en door een bestuurder.

leder voorstel tot wijziging van de statuten moet veertien (14) dagen voor de algemene vergadering schriftelijk ingediend worden op het secretariaat en moet door twee/derden van de aanwezige leden aangenomen worden.

Iedere wijziging van de statuten, benoeming, ontslag of afzetting van een bestuurder moet binnen de maand vanaf de dagtekening worden bekendgemaakt in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad. Deze verplichting van bekendmaking geldt evenwel voor de besluiten van de algemene vergadering en de beslissingen der

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Rechtbanken betreffende de ontbinding van de vereniging, de voorwaarden der vereffening en de benoeming

der vereffenaars, alsmede van hun volledige identiteiten.

TITEL IV.- BESTUUR.

Artikel 17.- Samenstelling van de Raad van Bestuur.

De vereniging wordt bestuurd door een raad van Bestuur, samengesteld door ten minste drie en ten hoogste zeven bestuurders al dan niet leden van de vereniging, gekozen door de algemene Vergadering en steeds door haar afzetbaar. Het aantal bestuurders moet in ieder geval steeds één minder bedragen dan het aantal personen dat lid is van de vereniging, De duur van hun mandaat beloopt 4 jaar. De uittredende bestuurders zijn herkiesbaar. Het mandaat en de functies van de uittredende en niet-herkozen bestuurders eindigen onmiddellijk na de algemene vergadering, die tot de benoeming van nieuwe bestuurders is overgegaan. De Raad van Bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter, eventueel een ondervoorzitter, een penningmeester, en een secretaris, Ter uitzondering van tegenstrijdige beslissing van de Algemene Vergadering, is het mandaat van bestuurder onbezoldigd.

Een bestuurder mag geen personeelslid van de vereniging zijn,

Artikel 18.- Bijeenkomsten van de Raad van Bestuur.

De Raad van bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter en/of de secretaris. De oproepingsbrief tot een vergadering van de raad van bestuur, die de dagorde, de dag en de plaats van de vergadering vermelden, wordt, behoudens gevallen van dringende noodzakelijkheid, tenminste acht volle dagen voor de vergadering verzonden. De oproepingsbrief is niet vereist indien alle bestuurders vrijwillig erin toestemmen te vergaderen

Artikel 19.- Beraadslaging van de Raad van Bestuur Notulen,

Hij kan slechts geldig beraadslagen en beslissen indien de meerderheid van zijn leden aanwezig is. De vergadering van de Raad van Bestuur wordt geleid door de voorzitter, of in geval deze verhinderd is, door de eventuele ondervoorzitter of de oudste 'van de aanwezige bestuurders, De beslissingen van de raad van bestuur worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen, Bij staking van stemmen, geeft de stem van diegene, die de vergadering voorzit, de doorslag.

Elke bestuurder kan zich laten vertegenwoordigen door een volmachtdrager die zelf bestuurder is. Een bestuurder mag echter slechts één ander bestuurder vertegenwoordigen. Alleen bestuurders hebben stemrecht. Alle bestuurders hebben één stem.

De beslissingen van de raad van bestuur worden vastgelegd in notulen, die door de voorzitter en de secretaris worden ondertekend. Deze notulen worden in een speciaal register ingeschreven of ingebonden.

Artikel 20.- Bevoegdheden van de Raad van Bestuur.

De raad van bestuur beschikt over de meest uitgebreide macht en bevoegdheid om aile handelingen te stellen, noodzakelijk of nuttig voor de verwezenlijking van het doel van de vereniging, ter uitzondering evenwel van die handelingen, die de wet of onderhavige statuten uitdrukkelijk aan de Algemene Vergadering voorbehouden. De Raad van Bestuur mag het dagelijks bestuur van de vereniging evenals de vertegenwoordiging van de verèniging met betrekking tot dit dagelijks bestuur opdragen en toevertrouwen aan:

1.- Hetzij één of meer van zijn leden, die alsdan de titel van "gedelegeerd bestuurders" zullen dragen;

2.- Hetzij aan een of meerdere derden, naar zijn keuze, al dan niet lid (leden) van de vereniging.

De raad van bestuur en diegenen, die belast zijn met het dagelijks bestuur kunnen in het kader van dit bestuur speciale en beperkte machten en bevoegdheden toekennen aan één of meer volmachtdragers, die ten allen tijde kunnen herroepen worden.

De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte.

De raad van bestuur kan alle handelingen van bestuur verrichten, daaronder begrepen het organiseren, benoemen, ontslaan en bezoldigen van het personeel, alsmede het aannemen van een huishoudelijk reglement.

De raad van bestuur kan bovendien alle daden van beschikking verrichten, zoals koop, verkoop en ruil van roerende en onroerende goederen, huur- en verhuurovereenkomsten zonder beperking van duur, alsmede alle andere overeenkomsten, zelfs minnelijke schikkingen dadingen, compromissen en arbitragebedingen; het aanvaarden van schenkingen, legaten, subsidies en overdrachten onder welke vorm ook, aangaan van leningen, verlenen van hypotheken en van alle zakelijke waarborgen; voorts afstand van alle rechten en rechtsvorderingen, opheffing en machtiging en doorhaling, met of zonder kwijting van alle inschrijvingen, beslag en verzet.

De gewone briefwisseling, het ontvangen van de brieven, telegrammen, pakken en aangetekende zendingen, al dan niet verzekerd, aile postmandaten, assignaties of postkwijtingen, worden geldig gedaan door de voorzitter of door een andere persoon die de raad van bestuur daartoe speciaal heeft gemachtigd.

De raad van bestuur vertegenwoordigt en verbindt geldig de vereniging door de gezamenlijke handtekening van tenminste twee bestuurders,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De voorzitter Of een bestuurder tekenen de afschriften en uittreksels van stukken, die de vereniging aan leden of derden moet geven.

Artikel 21,- Vertegenwoordiging.

Alle akten, die de vereniging binden, hierin begrepen deze te verlijden met tussenkomst van staats- of

openbare ambtenaren, worden in naam van de Vereniging geldig ondertekend:

1, Hetzij door de voorzitter van de Raad van Bestuur,

2.- Hetzij door twee bestuurders, die gezamenlijk optreden,

3.- Hetzij, binnen de perken van hun mandaat, door de bijzondere gevolmachtigden. Dezelfde wijze van vertegenwoordiging geldt voor het optreden in rechte.

De raad van- bestuur van de vereniging kan delen van zijn bevoegdheden opdragen aan bijzondere volmachtdragers, zonder evenwel hun gehele bevoegdheid te delegeren. De volmachtdrager moet geen lid van de vereniging zijn.

Artikel 22.- Aansprakelijkheid van de bestuurders.

Door de bestuurders worden geen persoonlijke verplichtingen aangegaan bij de uitoefening van hun mandaat. Hun aansprakelijkheid is beperkt tot het vervullen van hun gegeven opdracht.

TITEL V.- REGLEMENT VAN INWENDIGE ORDE

Artikel 23.- Reglement van inwendige orde.

De Raad van Bestuur kan aan de algemene Vergadering een reglement van inwendige orde voorstellen, dat door de Algemene Vergadering bij gewone meerderheid van stemmen kan worden aangenomen, verworpen en/of gewijzigd.

TITEL VI.- ALGEMENE BEPALINGEN

Artikel 24.- Boekjaar van de vereniging

Het boekjaar van de vereniging neemt aanvang op één januari en eindigt op 31 december van hetzelfde jaar. De rekeningen van het verlopen jaar en de begroting van het volgende jaar zullen voorbereid worden door de Raad van Bestuur en daarna onderworpen worden aan de goedkeuring van de gewone jaarlijkse algemene vergadering.

Artikel 25.- Ontbinding  Vereffening

De vereniging zal ontbonden worden in de bij de wet op de vereniging zonder winstoogmerk voorziene gevallen. Bij beslissing van de algemene vergadering kan de vennootschap ook vroegtijdig ontbonden worden. Bij ontbinding van de vennootschap, om welke reden ook, wordt de vereffening ervan toevertrouwd aan één of meer vereffenaars, benoemd door de algemene vergadering of, in het voorkomend geval, door de bevoegde rechtbank. Zoals hierboven bepaald is, moeten de beslissing van ontbinding, alsook de namen,., beroepen en adressen van de vereffenaar(s) bekendgemaakt worden in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad. De vereffenaars beschikken met het oog op de vereffening over de meest uitgebreide bevoegdheden en machten. De algemene vergadering stelt eveneens de bezoldiging van de vereffenaars vast. Tenzij de algemene vergadering een andere vereffeningwijze heeft vastgesteld, wordt het actief van de vennootschap eerst aangewend om het passief van de vennootschap en de kosten van de vereffening te dekken. De algemene vergadering bepaalt, na vereffening van het passief, de bestemming die aan het netto-actief van het patrimonium moet worden gegeven. Deze bestemming moet ten gunste van een vereniging met hetzelfde doel zijn,

Het netto overblijvende maatschappelijk actief wordt, na het vereffenen van de schulden en het aanzuiveren van de lasten, bij voorkeur overgedragen aan een andere vzw Panathlon club in Vlaanderen.

indien deze vereniging verkiest dit actief niet te aanvaarden, beslist de algemene vergadering aan welke vereniging, stichting of instelling, die hetzelfde doel nastreeft als deze vereniging, het netto actief zal worden overgedragen

De bestemming der goederen wordt in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad bekendgemaakt. Zij mag de rechten van derden niet schaden.

Artikel 26.- Niet-voorziene beschikkingen.

Alles wat in onderhavige statuten niet expliciet voorzien werd, zal worden geregeld overeenkomstig de

bepalingen voorzien in de wet op de verenigingen zonder winstoogmerk.

0

MOD 2.2

Luik B - Vervolg



Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad





Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

Voor alles wat niet uitdrukkelijk in deze statuten is geregeld, geldt het huishoudelijk reglement. Alle bepalingen van onderhavige statuten, die strijdig zouden zijn met dwingende bepalingen van bedoelde wet, zullen geacht worden als nooit geschreven geweest te zijn.

ALDUS DE STATUTEN VAN DE VERENIGING.

OVERGANGSBEPALINGEN  BENOEMINGEN."

1.- eerste Algemene Vergadering.

Onmiddellijk na de vaststelling van de statuten, zijn de hierboven genoemde oprichters, die thans de enige leden van de vereniging uitmaken, in algemene vergadering bijeengekomen en hebben met éénparigheid van stemmen de volgende beslissingen genomen:

1)Het eerste boekjaar loopt vanaf de datum van de oprichting tot 31 december 2011

2) het aantal bestuurders van de vereniging wordt vastgesteld op minimum drie en tot deze hoedanigheid worden benoemd: Yves Vanden Auweele, Johan Vos, Frigyes Vanden Auweele.

Die verklaren hun mandaat te aanvaarden, Hun mandaat is onbezoldigd.

2.- Raad van Bestuur.

Onmiddellijk nadien, zijn de leden van de Raad van Bestuur in vergadering samengekomen en werden volgende benoemingen gedaan:

Tot voorzitter van de Raad van Bestuur: Yves Vanden Auweele,

Hij wordt tevens gelast met het dagelijks bestuur en bijgevolg benoemd tot gedelegeerd bestuurder;

Tot penningmeester:Frigyes Vanden Auweele

Tot secretaris: Johan Vos

Die verklaren hun respectievelijke mandaten te aanvaarden.

3.- Lasten.

De ctimparanten verklaren dat het bedrag van de kosten, uitgaven vergoedingen en lasten, onder welke vorm ook, die voor rekening van de vereniging komen of die wegens haar oprichting bij wijze van splitsing ten haren laste worden gebracht.

4. -- Bekrachtiging

Onder de opschortende voorwaarde van de verkrijging van de rechtspersoonlijkheid door de vereniging, worden alle handelingen gesteld in naam en voor rekening van de vereniging zonder winstoogmerk in oprichting bij deze bekrachtigd en overgenomen door de vereniging zonder winstoogmerk.

Yves Vanden Auweele

voorzitter

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
PANATHLON INTERNATIONAL LEUVEN, AFGEKORT : P…

Adresse
VOLHARDINGSLAAN 32 3001 HEVERLEE

Code postal : 3001
Localité : Heverlee
Commune : LEUVEN
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande