PARACHUTISTEN OFFICIEREN VERENIGING, EN FRANCAIS : ASSOCIATION DES OFFICIERS PARACHUTISTES, AFGEKORT : OFFR PARACHUTISTEN, OFFR PARACHUTISTES

Association sans but lucratif


Dénomination : PARACHUTISTEN OFFICIEREN VERENIGING, EN FRANCAIS : ASSOCIATION DES OFFICIERS PARACHUTISTES, AFGEKORT : OFFR PARACHUTISTEN, OFFR PARACHUTISTES
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 408.983.969

Publication

26/03/2014
ÿþ MDD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie





Vo beho

aan

Belg 5taatt

Neergelegd ter grifgie der

Neerg i~aoiaha~del

de Vira 2.014Rechtbank van $8 Leuven,BE GRIFFIER,

Griffie

111111 ir





Ondernemingsnr : 0408.983.969

Benaming

(voluit) : Parachutisten Officieren Vereniging V.Z.W.,Association des Officiers Parachutistes A.S.B.L.

(verkort) : VZW Offr Parachutisten, ASBL Offr Parachutistes

Rechtsvorm : Vereniging sonder Winstoogmerk

Zetel : Korpsoverste, Trainingcentrum voor Parachutisten, Kwartier Onderluitenant Devignez , kazerne 0, 3290 Schaffen

Onderwerp akte : Ontslag! benoemingen goedgekeurd door de Algemene Vergadering van 29 mei 2012

Parachutisten Officieren Vereniging V.Z.W.,Association des Officiers Parachutistes A.S.B.L.

Nummer van de vereniging: 1733/59

Ondernemingsnummer: 0408983969

STATUTEN

Het jaar negentienhonderd negenenvijftig, op 19 maart

De ondergetekenden:

1. Blondeel, Edouard, ingenieur, gehuisvest te Ukkel, de Fré laan 186

2. Laurent, Charles, officier, gehuisvest te Schaffen, Schoonaarde 213

3. Slosse, Adelin, bediende, gehuisvest te Ukkel, Helleveldlaan 25

4. Hofvoet, Maurice, officier, gehuisvest te Sauveniére (Namur), "Villanelle"

5. Hage Goetsbloets, Baudouin, notaris, gehuisvest te Hasselt, Kapelstraat 49

6. Poswick, Charles, bediende, gehuisvest te Sauveniére (Namur), "Villanelle"

7. Barette, Constant, nijveraar, gehuisvest te Zaventem, Lambroukstraat 9

8. de Hemptinne, Christian, advokaat, gehuisvest te Brussel, Michel-Angelo straat 55

Allen van Belgische nationaliteit.

Hebben besloten tussen hen en dezen die er in het vervolg deel van zullen uitmaken, een vereniging zonder winstgevend doel op te richten, overeenkomstig de wet van 27 juni 1921 (hierna de vzw-wet), cnder de volgende statuten:

Titel 1: Naam-Zetel-Doel-Duur

Artikel 1: De vereniging heeft als benaming: "Parachutisten Officieren Vereniging, Association des Officiers Parachutistes. Deze naam moet steeds door de woorden "vereniging zonder winstoogmerk"` of "`VZW" of in het Frans "association sans sans but lucratif" of "ASBL" worden gevolgd.

Artikel 2: De zetel van de vereniging is gevestigd te Korpsoverste, Trainingcentrum voor Parachutisten,3290 Schaffen. De zetel mag overgebracht worden naar gelijk welke andere plaats bij beslissing van de raad van bestuur. De vereniging ressorteert onder het gerechtelijk arrondissemenet Leuven. Alle stukken voorgeschreven door de vzw-wet worden neergelegd in het dossier bijgehouden op de griffie van de rechtbank van koophandel van het voornoemd gerechtelijk arcndissement.

Artikel 3: De vereniging heeft tot doel de bijdrage tot de uitbreiding der tradities van de Para Commando eenheden, namelijk:

1. Bij middel van leningen of giften de voorwerpen, souvenirs, enz (in verband met de geschiedenis van deze eenheden) in te zamelen, waarvan zij de bewaring, het onderhoud, de wederopbouw en de valorisatie zal verzekeren.

2 Door de verspreiding der fasten van deze eenheden te verzekeren.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

3. Door alle initiatief te steunen strekkende tot de versterking van de samenhang, het moreel en de

korpsgeest der officieren van deze eenheden.

De discussies van politieke, godsdienstige of taalkundige aard zijn in de schoot van de vereniging verboden.

Elkedagorde in verband met deze zaken is bijgevolg verboden,

Artikel 4: De vereniging is opgericht voor een onbeperkte duur. Zij mag ten allen tijde ontbonden worden.

TITEL II: DE LEDEN

Artikel 5; De leden zullen ten minste ten getale van drie zijn. Hun aantal is onbeperkt. De eerste leden zijn de ondergetekenden.

Artikel 6: Kunnen lid worden: de officieren of oud-officieren van de ParaCommando eenheden van het leger, die het A-brevet van Parachutist bekomen hebben.

Om als lid aanvaard te worden moet de kandidaat door twee leden voorgesteld worden en aangenomen worden dor de meerderheid der leden van de raad van bestuur in geheime stemming beraadslagende, en zijn lidgeld betalen.

Indien de raad van bestuur de aanvraag verwerpt zal de kandidatuur onderworpen worden aan de eerstvolgende algemene vergadering die dan in hoogste mate en in laatste instantie zal beslissen.

Artikel 7: De ontslagnemingen en uitsluitingen van leden geschieden volgens artikel 12 van de wet van 27 juni 1921. Elk lid is vrij zich uit de verening terug te trekken. Uisluiting of schorsing van een lid kan enkel door de algemene vergadering worden uitgesproken met tweederde meerderheid der stemmen. Het ontslagnemende of uitgesloten lid heeft geen recht op een deel van het vermogen en kan nooit teruggave of vergoeding vorderen van gestorte bijdragen of gedane inbrengen.

Artikel 8: De verbintenis van elk lid is beperkt tot het bedrag van zijn lidgelden. Het lidgeld wordt telkenjare door de raad van bestuur bepaald en mag de som van vijfentwintig euro niet overschrijden. Het lidmaadschap eindigt automatisch door het overlijden van het lid en het niet betalen van het lidgeld.

De leden !open geen persoonlijke verbintenis op uit hoofde van de maatschappelijke verbintenissen.

TITEL Il: DE RAAD VAN BESTUUR

Artikel 9: De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur samengesteld uit drie tot twaalf leden. De bestuurders moeten allen van Belgische nationaliteit zijn.

Artikel 10: Samenstelling raad van bestuur:

Voorzitter: de korpsoverste van het Trainincentrum voor Parachutisten

Secreatris: de officier parachutist aangeduid door korpsoverste van het Trainincentrum voor Parachutisten Conservator: de officier parachutist aangeduid door de korpsoverste van het Trainincentrum voor Parachutisten

Schatbewaarder: de officier parachutist aangeduid door de korpsoverste van het Trainincentrum voor Parachutisten

Artikel 11; De raad vergadert op bijeenroeping van de voorzitter of van twee leden van de raad. Zijn beslissingen worden bij volstrekte meerderheid der stemmen genomen. In geval van verdeling is de stem van de voorzitter of zijn plaatsvervanger doorslaggevend. Zij worden opgetekend in proces-verbalen welke door de voorziter en de secretaris ondertekend worden. De voor het gerecht of elders aan te wenden uittreksels worden door de voorzitter of door twee bestuurders ondertekend,

Artikel 12: De raad heeft in zijn bevoegdheid de verrichtingen die verband houden met het maatschappelijk bestuur in de ruimste zin. Hij mag namelijk aile betalingen doen en ontvangen en er kwijting van opeisen en geven, verkrijgen, ruilen of vervreemden (zowel ten kostenloze ais ten bezwarende titel) en alle roerende of onroerende goederen in huur geven; alle private of officiële subsidies of toelagen aanvaarden en ontvangen; aile legaten en schenkingen aanvaarden en ontvangen; alle contracten, handelsovereenkomsten of aanneming toestaan en aangaan; alle leningen met of zonder waarborg aangaan. Hij benoemt en ontslaat alle agenten, bedienden en leden van het personeel, bepaalt hun bevoegdheden en vergoedingen, dat 't zij door hemzelf' t zij door delegatie.

Artikella: De raad mag het bestuur met de daarmee in verband zijnde maatschappelijke handtekening, aan een afgevaardigde of een afgevaardigde-bestuurder, onder zijn leden gekozen en waarvan hij de bevoegdheden en de gebeurlijke vergoeding zal bepalen, delegeren. t-tij mag bijzondere machten toekennen aan elke gevolmachtigde naar zijn keuze.

Artikel 14; Voor alle verrichtingen die niet van het dagelijkse bestuur of van een bijzondere afvaardiging afhangen, opdat de vereniging geldig tegenover derden vertegenwoordigd zou zijn, zullen de gezamenlijke handtekeningen van twee besturders volstaan, zonder dat deze laatsten enige beraadslaging toelating of bijzondere machtiging moeten voorleggen.

Artikel 15: De rechtsvorderingen, zowel ais aanlegger of als verweerder, zullen in naam van de vereniging door de raad van bestuur vervolgingen en benaarstigingen van de voorzitter of van de afgevaardigde bestuuurder, ingesteld of verdragen worden.

TITEL 1V: ALGEMENEVERGADERING

Artikel 16: De algemene vergadering is de hoogste macht van de vereniging. Haar bevoegdheid behelst alle beslissingen die krachten de wet of de statuten niet toevertrouwd zijn aan de raad van bestuur.

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

Artikel 17: De algemene vergadering bestaat uitsluitend uit de leden van de vereniging. Zij vergadert op de' plaats door de raad bepaald, minstens eenmal per jar en telkens de raad van bestuur het nodig acht, of op vraag van minstens 20% van de leden. Een lid mag zich op de algemene vergadering door een ander lid laten vertegenwoordigen

Artikel 18: De bijeenroepingen worden door de raad van bestuur gedaan, hetzij mondeling, hetzij door gewone brief, hetzij per omzendbrief, aan elk lid gericht minstens acht dagen voor de vergadering. Zij vermeldt dag, uur, plaats en dagorde. De vergadering mag slechts beraadslagen over erop vermelde punten.

Artikel 19: De beslissingen van de algemene vergadering zijn opgetekend in proces-verbalen welke ondertekend zijn door de voorzitter en de secretatris, alsook de leden die het vragen, en opgenomen in een bijzonder register. De voor het gerecht of elders voor te leggen uittreksels worden door de voorzitter of door een bestuurder ondertekend. Deze uittreksels worden aan elk lid of aan elke derde die het aanvraagt, afgeleverd, mits deze laatste het bewijs levert van een wettelijk belang daartoe.

TITEL V INZAGERECHT LEDEN

Artikel 20: Derden die van een belang doen blijken, hebben het recht om inzage eniof afschrift van de proces-verbalen te vragen. Alle leden kunnen op de zetel van de vereniging het register van de leden raadplegen, alsmede alle proces-verbalen en beslissingen ven de algemene vergadering, van de raad van bestuur en va de personen, al dan niet met een bestuursfunctie, die bij de vereniging of voor rekening ervan een mandaat bekleden evenals alle boekhoudkundige stukken van de vereniging.

TITEL VI: BEGROTING-REKENINGEN-CONTROLE

Artikel 21: De inkomsten van de vereniging bestaan uit de lidgelden van haar leden, de giften en toelagen die haar zouden kunnen toegestaan worden.

Artikel 22: Het boekjaar loopt van 01 januari tot 31 december. Elk jaar op datum van 31 januari worden de rekeningen van het verlopen boekjaar afgesloten en de begroting voor het volgend boekjaar opgesteld. Beide worden onderworpen aan de goedkeuring van de gewone algemene vergadering die in de loop van de volgende maand zal gehouden worden.

Artikel 23: De raad van bestuur draagt er zorg voor dat de jaarrekening en de overige in de vzw-wet vermelde stukken binnen de dertig dagen na goedkeuring worden neergelegd op de griffie van de rechtbank van koophandel, of indien de wet dit vereist, bij de Nationale Bank van België.

TITEL VII: ONTBINDING-VEREFFENING

Artikel 24: In geval van vrijwillige ontbinding zal de algemene vergadering een of twee vereffenaars benoemen en hun bevoegdheden bepalen alsmede de vereffeningsvoorwaarden.

Artikel 25: In al de gevallen van vrijwillige of geerchtelijke ontbinding, om op het even welk ogenblik en om welke reden zij zich voordoet, zullen de netto maatschappelijke baten na vereffening der schulden en lasten, toevertrouwd worden aan een vereniging met gelijkaardig doel en voorwerp, of bij gebrek aan zulke vereniging, aan het museum van het leger, zulks tenzij een nauwkeurige aanwending door de schenker voor een bepaald voorwerp op het ogenblik van de gift gegeven werd

Artikel 26: Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, is de wet van 27 juni 1921, of de wetgeving die deze wet zou vervangen na de oprichting van de vereniging, toepasselijk, de algemene wettelijke bepalingen en de gebruiken terzake,

De volledige raad van bestuur ziet er op datum van 1 maart 2011 als volgt uit:

Voorzitter: De korpsoverste van het Trainingscentrum voor Parachutisten, Luitenant Kolonel PHILIPPE Peter

Secretaris: Majoor RAUWOENS Michel

Conservator. Kapitein Commandant GESQUIERE Patrick

Schatbewaarder: Kapitein DULIEU Roger

Getekend door Majoor RAUWOENS, secretaris van de Parachutisten Officieren Vereniging V.Z.W.,Association des Officiers Parachutistes A.S.B.L. en Kapitein DULIEU schatbewaarder van de Parachutisten Officieren Vereniging V.Z.W.,Association des Officiers Parachutistes A.S.B.L.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Vpor-'

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD22'

Luik B - Vervolg

Artikel 17: De algemene vergadering bestaat uitsluitend uit de leden van de vereniging. Zij vergadert op del plaats door de raad bepaald, minstens eenmal per jar en telkens de raad van bestuur het nodig acht, of op' vraag van minstens 20% van de leden. Een lid mag zich op de algemene vergadering door een ander lid laten vertegenwoordigen

Artikel 18: De bijeenroepingen worden door de raad van bestuur gedaan, hetzij mondeling, hetzij door gewone brief, hetzij per omzendbrief, aan elk lid gericht minstens acht dagen voor de vergadering. Zij vermeldt dag, uur, plaats en dagorde. De vergadering mag slechts beraadslagen over erop vermelde punten.

Artikel 19: De beslissingen van de algemene vergadering zijn opgetekend in proces-verbalen welke ondertekend zijn door de voorzitter en de secretatris, alsook de leden die het vragen, en opgenomen in een bijzonder register. De voor het gerecht of elders voor te leggen uittreksels worden door de voorzitter of door een bestuurder ondertekend. Deze uittreksels worden aan elk lid of aan elke derde die het aanvraagt, afgeleverd, mits deze laatste het bewijs levert van een wettelijk belang daartoe.

TITEL V INZAGERECHT LEDEN

Artikel 20: Derden die van een belang doen blijken, hebben het recht om inzage en/of afschrift van de proces-verbalen te vragen. Aile leden kunnen op de zetel van de vereniging het register van de leden raadplegen, alsmede alle proces-verbalen en beslissingen van de algemene vergadering, van de raad van bestuur en va de personen, al dan niet met een bestuursfunctie, die bij de vereniging of voor rekening ervan een mandaat bekleden evenals aile boekhoudkundige stukken van de vereniging.

TITEL VI: BEGROTING-REKENINGEN-CONTROLE

Artikel 21: De inkomsten van de vereniging bestaan uit de lidgelden van haar leden, de giften en toelagers die haar zouden kunnen toegestaan worden,

Artikel 22: Het boekjaar loopt van 01 januari tot 31 december. Elk jaar op datum van 31 januari worden de rekeningen van het verlopen boekjaar afgesloten en de begroting voor het volgend boekjaar opgesteld. Beide worden onderworpen aan de goedkeuring van de gewone algemene vergadering die in de loop van de volgende maand zal gehouden worden.

Artikel 23: De raad van bestuur draagt er zorg voor dat de jaarrekening en de overige in de vzw-wet vermelde stukken binnen de dertig dagen na goedkeuring worden neergelegd op de griffie van de rechtbank van koophandel, of indien de wet dit vereist, bij de Nationale Bank van België.

TITEL VII: ONTBINDING-VEREFFENING

Artikel 24: In geval van vrijwillige ontbinding zal de algemene vergadering een of twee vereffenaars benoemen en hun bevoegdheden bepalen alsmede de vereffeningsvoorwaarden.

Artikel 25: In al de gevallen van vrijwillige of geerchtelijke ontbinding, om op het even welk ogenblik en om welke reden zij zich voordoet, zullen de netto maatschappelijke baten na vereffening der schulden en lasten, toevertrouwd worden aan een vereniging met gelijkaardig doel en voorwerp, of bij gebrek aan zulke vereniging, aan het museum van het leger, zulks tenzij een nauwkeurige aanwending door de schenker voor een bepaald voorwerp op het ogenblik van de gift gegeven werd.

Artikel 28: Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, is de wet van 27 Juni 1921, of de wetgeving die deze wet zou vervangen na de oprichting van de vereniging, toepasselijk, de algemene wettelijke bepalingen en de gebruiken terzake.

De volledige raad van bestuur ziet er op datum van 1 maart 2011 als volgt uit;

Voorzitter: De korpsoverste van het Trainingscentrum voor Parachutisten, Luitenant Kolonel PHILIPPE Peter

Secretarie: Majoor RAUWOENS Michel

Conservator. Kapitein Commandant GESQUIERE Patrick

Schatbewaarder: Kapitein DULIEU Roger

Getekend door Majoor RAUWOENS, secretaris van de Parachutisten Officieren Vereniging V.Z.W Association des Officiers Parachutistes A.S.B.L. en Kapitein DULIEU schatbewaarder van de Parachutisten Officieren Vereniging V.Z.W Association des Officiers Parachutistes A.S.B.L.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsbiad

ª% Op de laatste ª% blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting af organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

03/05/2011
ÿþ MOD 2.2



L j [ E i 1n de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie

111111111110111111111111111111

*11067096*

Neergejeod ter gels tep

Flschtbank van tCt3opii iedpi

te Leuven, de ü =~ ~ 2011

DE G

Ondernemingsnr : 4089.83.969

Benaming

(voluit) : Parachutisten Officieren Vereniging V.Z.W.,Association des

Officiers Parachutistes A.S.B.L.

(verkort) : VZW Offr Parachutisten, ASBL Offr Parachutistes

Rechtsvorm : Vereniging sonder Winstoogmerk

Zetel : Korpsoverste, Trainingcentrum voor Parachutisten, Kwartier Onderluitenant Devignez , kazerne 0, 3290 Schaffen

Onderwerp akte : Nieuwe statuten goedgekeurd door de Algemene Vergadering van 16 december 2010

Parachutisten Officieren Vereniging V.Z.W.,Association des Officiers Parachutistes A.S.B.L.

Nummer van de vereniging: 1733/59

Ondernemingsnummer: 408983969

STATUTEN

Het jaar negentienhonderd negenenvijftig, op 19 maart

De ondergetekenden:

1. Blondeel, Edouard, ingenieur, gehuisvest te Ukkel, de Fré laan 186

2. Laurent, Charles, officier, gehuisvest te Schaffen, Schoonaarde 213

3. Slosse, Adelin, bediende, gehuisvest te Ukkel, Helleveldlaan 25

4. Holvoet, Maurice, officier, gehuisvest te Sauveniére (Namur), "Villanelle"

5. Hage Goetsbloets, Baudouin, notaris, gehuisvest te Hasselt, Kapelstraat 49

6. Poswick, Charles, bediende, gehuisvest te Sauveniére (Namur), "Villanelle"

7. Barette, Constant, nijveraar, gehuisvest te Zaventem, Lambroukstraat 9

8. de Hemptinne, Christian, advokaat, gehuisvest te Brussel, Michel-Angelo straat 55

Allen van Belgische nationaliteit.

Hebben besloten tussen hen en dezen die er in het vervolg deel van zullen uitmaken, een vereniging zonder winstgevend doel op te richten, overeenkomstig de wet van 27 juni 1921 (hierna de vzw-wet), onder de volgende statuten:

Titel I: Naam-Zetel-Doel-Duur

Artikel 1: De vereniging heeft als benaming: "Parachutisten Officieren Vereniging, Association des Officiers Parachutistes. Deze naam moet steeds door de woorden "vereniging zonder winstoogmerk"' of "VZW1" of in het Frans "association sans sans but lucratif" of "ASBL" worden gevolgd.

Artikel 2: De zetel van de vereniging is gevestigd te Korpsoverste, Trainingcentrum voor Parachutisten,3290 Schaffen. De zetel mag overgebracht worden naar gelijk welke andere plaats bij beslissing van de raad van bestuur. De vereniging ressorteert onder het gerechtelijk arrondissemenet Leuven. Alle stukken voorgeschreven door de vzw-wet worden neergelegd in het dossier bijgehouden op de griffie van de rechtbank van koophandel van het voornoemd gerechtelijk arondissement.

Artikel 3: De vereniging heeft tot doel de bijdrage tot de uitbreiding der tradities van de Para Commando. eenheden, namelijk:

1. Bij middel van leningen of giften de voorwerpen, souvenirs, enz (in verband met de geschiedenis van' deze eenheden) in te zamelen, waarvan zij de bewaring, het onderhoud, de wederopbouw en de valorisatie zal verzekeren.

2 Door de verspreiding der fasten van deze eenheden te verzekeren.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/05/2011- Annexes du Moniteur belge

, M0D2.2

3. Door alle initiatief te steunen strekkende tot de versterking van de samenhang, het moreel en de

korpsgeest der officieren van deze eenheden.

De discussies van politieke, godsdienstige of taalkundige aard zijn in de schoot van de vereniging verboden.

Elkedagorde in verband met deze zaken is bijgevolg verboden.

Artikel 4: De vereniging is opgericht voor een onbeperkte duur. Zij mag ten allen tijde ontbonden worden.

TITEL Il: DE LEDEN

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/05/2011- Annexes du Moniteur belge Artikel 5: De leden zullen ten minste ten getale van drie zijn. Hun aantal is onbeperkt. De eerste leden zijn de ondergetekenden.

Artikel 6: Kunnen lid worden: de officieren of oud-offisieren van de ParaCommando eenheden van het leger, die het A-brevet van Parachutist bekomen hebben.

Om als lid aanvaard te worden moet de kandidaat door twee leden voorgesteld worden en aangenomen worden dor de meerderheid der leden van de raad van bestuur in geheime stemming beraadslagende, en zijn lidgeld betalen.

Indien de raad van bestuur de aanvraag verwerpt zal de kandidatuur onderworpen worden aan de eerstvolgende algemene vergadering die dan in hoogste mate en in laatste instantie zal beslissen.

Artikel 7: De ontslagnemingen en uitsluitingen van leden geschieden volgens artikel 12 van de wet van 27 juni 1921. Elk lid is vrij zich uit de verening terug te trekken. Uisluiting of schorsing van een lid kan enkel door de algemene vergadering worden uitgesproken met tweederde meerderheid der stemmen. Het ontslagnemende of uitgesloten lid heeft geen recht op een deel van het vermogen en kan nooit teruggave of vergoeding vorderen van gestorte bijdragen of gedane inbrengen.

Artikel 8: De verbintenis van elk lid is beperkt tot het bedrag van zijn lidgelden. Het lidgeld wordt telkenjare door de raad van bestuur bepaald en mag de som van vijfentwintig euro niet overschrijden. Het lidmaadschap eindigt automatisch door het overlijden van het lid en het niet betalen van het lidgeld.

De leden lopen geen persoonlijke verbintenis op uit hoofde van de maatschappelijke verbintenissen.

TITEL Il: DE RAAD VAN BESTUUR

Artikel 9: De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur samengesteld uit drie tot twaalf leden. De bestuurders moeten allen van Belgische nationaliteit zijn.

Artikel 10: Samenstelling raad van bestuur:

Voorzitter: de korpsoverste van het Trainincentrum voor Parachutisten

Secreatris: de officier parachutist aangeduid door korpsoverste van het Trainincentrum voor Parachutisten Conservator: de officier parachutist aangeduid door de korpsoverste van het Trainincentrum voor Parachutisten

Schatbewaarder: de officier parachutist aangeduid door de korpsoverste van het Trainincentrum voor Parachutisten

Artikel 11: De raad vergadert op bijeenroeping van de voorzitter of van twee leden van de raad. Zijn beslissingen worden bij volstrekte meerderheid der stemmen genomen. In geval van verdeling is de stem van de voorzitter of zijn plaatsvervanger doorslaggevend. Zij worden opgetekend in proces-verbalen welke door de voorziter en de secretaris ondertekend worden. De voor het gerecht of elders aan te wenden uittreksels worden door de voorzitter of door twee bestuurders ondertekend.

Artikel 12: De raad heeft in zijn bevoegdheid de verrichtingen die verband houden met het maatschappelijk bestuur in de ruimste zin. Hij mag namelijk alle betalingen doen en ontvangen en er kwijting van opeisen en geven, verkrijgen, ruilen of vervreemden (zowel ten kostenloze als ten bezwarende titel) en alle roerende of onroerende goederen in huur geven; alle private of officiële subsidies of toelagen aanvaarden en ontvangen; aile legaten en schenkingen aanvaarden en ontvangen; alle contracten, handelsovereenkomsten of aanneming toestaan en aangaan; aile leningen met of zonder waarborg aangaan. Hij benoemt en ontslaat alle agenten, bedienden en leden van het personeel, bepaalt hun bevoegdheden en vergoedingen, dat 't zij door hemzelf' t zij door delegatie.

Artikell3: De raad mag het bestuur met de daarmee in verband zijnde maatschappelijke handtekening, aan een afgevaardigde of een afgevaardigde-bestuurder, onder zijn leden gekozen en waarvan hij de bevoegdheden en de gebeurlijke vergoeding zal bepalen, delegeren. Hij mag bijzondere machten toekennen aan elke gevolmachtigde naar zijn keuze.

Artikel 14: Voor alle verrichtingen die niet van het dagelijkse bestuur of van een bijzondere afvaardiging afhangen, opdat de vereniging geldig tegenover derden vertegenwoordigd zou zijn, zullen de gezamenlijke handtekeningen van twee besturders volstaan, zonder dat deze laatsten enige beraadslaging toelating of bijzondere machtiging moeten voorleggen.

Artikel 15: De rechtsvorderingen, zowel als aanlegger of als verweerder, zullen in naam van de vereniging door de raad van bestuur vervolgingen en benaarstigingen van de voorzitter of van de afgevaardigde bestuuurder, ingesteld of verdragen worden.

TITEL IV: ALGEMENEVERGADERING

Artikel 16: De algemene vergadering is de hoogste macht van de vereniging. Haar bevoegdheid behelst alle beslissingen die krachten de wet of de statuten niet toevertrouwd zijn aan de raad van bestuur.

Voor- behouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/05/2011- Annexes du Moniteur belge

Artikel 17: De algemene vergadering bestaat uitsluitend uit de leden van de vereniging. Zij vergadert op de plaats door de raad bepaald, minstens eenmal per jar en telkens de raad van bestuur het nodig acht, of op vraag van minstens 20% van de leden. Een lid mag zich op de algemene vergadering door een ander lid laten vertegenwoordigen

Artikel 18: De bijeenroepingen worden door de raad van bestuur gedaan, hetzij mondeling, hetzij door gewone brief, hetzij per omzendbrief, aan elk lid gericht minstens acht dagen voor de vergadering. Zij vermeldt dag, uur, plaats en dagorde. De vergadering mag slechts beraadslagen over erop vermelde punten.

Artikel 19: De beslissingen van de algemene vergadering zijn opgetekend in proces-verbalen welke ondertekend zijn door de voorzitter en de secretatris, alsook de leden die het vragen, en opgenomen in een bijzonder register. De voor het gerecht of eiders voor te leggen uittreksels worden door de voorzitter of door een bestuurder ondertekend. Deze uittreksels worden aan elk lid of aan elke derde die het aanvraagt, afgeleverd, mits deze laatste het bewijs levert van een wettelijk belang daartoe.

TITEL V INZAGERECHT LEDEN

Artikel 20: Derden die van een belang doen blijken, hebben het recht om inzage en/of afschrift van de proces-verbalen te vragen. Aile leden kunnen op de zetel van de vereniging het register van de leden raadplegen, alsmede aile proces-verbalen en beslissingen van de algemene vergadering, van de raad van bestuur en va de personen, al dan niet met een bestuursfunctie, die bij de vereniging of voor rekening ervan een mandaat bekleden evenals alle boekhoudkundige stukken van de vereniging.

TITEL VI: BEGROTING-REKENINGEN-CONTROLE

Artikel 21: De inkomsten van de vereniging bestaan uit de lidgelden van haar leden, de giften en toelagen die haar zouden kunnen toegestaan worden.

Artikel 22: Het boekjaar loopt van & januari tot 31 december. Elk jaar op datum van 31 januari worden de rekeningen van het verlopen boekjaar afgesloten en de begroting voor het volgend boekjaar opgesteld. Beide worden onderworpen aan de goedkeuring van de gewone algemene vergadering die in de loop van de volgende maand zal gehouden worden.

Artikel 23: De raad van bestuur draagt er zorg voor dat de jaarrekening en de overige in de vzw-wet vermelde stukken binnen de dertig dagen na goedkeuring worden neergelegd op de griffie van de rechtbank van koophandel, of indien de wet dit vereist, bij de Nationale Bank van België.

TITEL VII: ONTBINDING-VEREFFENING

Artikel 24: In geval van vrijwillige ontbinding zal de algemene vergadering een of twee vereffenaars benoemen en hun bevoegdheden bepalen alsmede de vereffeningsvoorwaarden.

Artikel 25: In al de gevallen van vrijwillige of geerchtelijke ontbinding, om op het even welk ogenblik en om welke reden zij zich voordoet, zullen de netto maatschappelijke baten na vereffening der schulden en lasten, toevertrouwd worden aan een vereniging met gelijkaardig doel en voorwerp, of bij gebrek aan zulke vereniging, aan het museum van het leger, zulks tenzij een nauwkeurige aanwending door de schenker voor een bepaald voorwerp op het ogenblik van de gift gegeven werd.

Artikel 26: Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, is de wet van 27 juni 1921, of de wetgeving die deze wet zou vervangen na de oprichting van de vereniging, toepasselijk, de algemene wettelijke bepalingen en de gebruiken terzake.

De volledige raad van bestuur ziet er op datum van 1 maart 2011 als volgt uit:

Voorzitter. De korpsoverste van het Trainingscentrum voor Parachutisten, Luitenant Kolonel MOORTGAT Jan

Secretaris: Majoor VAN DER HEYDEN Erwin

Conservator: Kapitein Commandant GESQUIERE Patrick

Schatbewaarder: Kapitein DULIEU Roger

Getekend door Majoor VAN DER HEYDEN, secretaris van de Parachutisten Officieren Vereniging V.Z.W.,Association des Officiers Parachutistes A.S.B.L. en Kapitein DULIEU schatbewaarder van de Parachutisten Officieren Vereniging V.Z.W.,Association des Officiers Parachutistes A.S.B.L.

Luik B - Vervolg

MOD 2.2

Op de laatste blz. van Luik 8 vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

03/08/2015
ÿþ MOD 2.2

~  j In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie

NEERGELEGD 2 3 Mil 2015

Griffie

G

.,

te-Leuven.

Ondernemingsnr : 0408.983.969

Benaming

(voluit) : Parachutisten Officieren Vereniging V.Z.W.,Association des

Officiers Parachutistes A.S.B.L.

(verkort) : VZW Offr Parachutisten, ASBL Offr Parachutistes

Rechtsvorm : Vereniging sonder Winstoogmerk

Zetel : Korpsoverste, Trainingcentrum voor Parachutisten, Kwartier Onderluitenant Devignez , kazerne 0, 3290 Schaffen

Onderwerp akte : Nieuwe statuten goedgekeurd door de Algemene Vergadering van 21 mei 2015

Parachutisten Officieren Vereniging V.Z.W.,Association des Officiers Parachutistes A.S.B.L.

Nummer van de vereniging: 1733/59

Ondernemingsnummer: 0408983969

STATUTEN

Het jaar negentienhonderd negenenvijftig, op 19 maart

De ondergetekenden:

1, Blondeel, Edouard, ingenieur, gehuisvest te Ukkel, de Fré laan 186

2. Laurent, Charles, officier, gehuisvest te Schaffen, Schoonaarde 213

3. Slosse, Adelin, bediende, gehuisvest te Ukkel, Helleveldiaan 25

4. Holvoet, Maurice, officier, gehuisvest te Sauveniére (Namur), "Villanelle"

5. Hage Goetsbloets, Baudouin, notaris, gehuisvest te Hasselt, Kapelstraat 49

6. Poswick, Charles, bediende, gehuisvest te Sauveniére (Namur), "Villanelle"

7. Barette, Constant, nijveraar, gehuisvest te Zaventem, Lambroukstraat 9

8. de Hemptinne, Christian, advokaat, gehuisvest te Brussel, Michel-Angelo straat 55

Allen van Belgische nationaliteit.

Hebben besloten tussen hen en dezen die er in het vervolg deel van zullen uitmaken, een vereniging zonder ,winstgevend doel op te richten, overeenkomstig de wet van 27 juni 1921 (hierna de vzw-wet), onder de volgende statuten:

Titel I: Naam-Zetel-Doet-Duur

Artikel 1: De vereniging heeft als benaming: "Parachutisten Officieren Vereniging, Association des Officiers Parachutistes, Deze naam moet steeds door de woorden "vereniging zonder winstoogmerk"' of I"VZW"' of in het Frans "association sans but lucratif' of "ASBL" worden gevolgd.

Artikel 2: De zetel van de vereniging is gevestigd te Korpsoverste, Trainingcentrum voor Parachutisten,3290 Schaffen. De zetel mag overgebracht worden naar gelijk welke andere plaats bij beslissing van de raad van bestuur. De vereniging ressorteert onder het gerechtelijk arrondissemenet Leuven. Alle stukken voorgeschreven door de vzw-wet worden neergelegd in het dossier bijgehouden op de griffie van de rechtbank van koophandel van het voornoemd gerechtelijk arondissement.

Artikel 3: De vereniging heeft tot doel de bijdrage tot de uitbreiding der tradities van de Para Commando

eenheden, namelijk: .

1. Bij middel van leningen of giften de voorwerpen, souvenirs, enz (in verband met de geschiedenis van

deze eenheden) in te zamelen, waarvan zij de bewaring, het onderhoud, de wederopbouw en de valorisatie

zal verzekeren.

2 Door de verspreiding der fasten van deze eenheden te verzekeren.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/08/2015 - Annexes du Moniteur belge

11 *15111719*

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

F "

4* - y MOD 2.2

3. Door alle initiatief te steunen strekkende tot de versterking van de samenhang, het moreel en de

korpsgeest der officieren van deze eenheden.

De discussies van politieke, godsdienstige of taalkundige aard zijn in de schoot van de vereniging verboden.

Elkedagorde in verband met deze zaken is bijgevolg verboden,

Artikel 4: De vereniging is opgericht voor een onbeperkte duur. Zij mag ten allen tijde ontbonden worden.

TITEL Ii: DE LEDEN

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/08/2015 - Annexes du Moniteur belge Artikel 5: De leden zullen ten minste ten getale van drie zijn. Hun aantal is onbeperkt, De eerste leden zijn de ondergetekenden,

Artikel 6: Kunnen lid worden: de officieren of oud-officieren van de ParaCommando eenheden van het leger, die het A-brevet van Parachutist bekomen hebben.

Om als lid aanvaard te worden moet de kandidaat door twee leden voorgesteld worden en aangenomen worden door de meerderheid der leden van de raad van bestuur in geheime stemming beraadslagende, en zijn lidgeld betalen.

indien de raad van bestuur de aanvraag verwerpt zal de kandidatuur onderworpen worden aan de eerstvolgende algemene vergadering die dan in hoogste mate en in laatste instantie zal beslissen.

Artikel 7: De ontslagnemingen en uitsluitingen van leden geschieden volgens artikel 12 van de wet van 27 juni 1921. Elk lid is vrij zich uit de verening terug te trekken. Uitsluiting of schorsing van een lid kan enkel door de algemene vergadering worden uitgesproken met tweederde meerderheid der stemmen. Het ontslagnemende of uitgesloten lid heeft geen recht op een deel van het vermogen en kan nooit teruggave of vergoeding vorderen van gestorte bijdragen of gedane inbrengen.

Artikel 5: De verbintenis van elk lid is beperkt tot het bedrag van zijn lidgelden, Het lidgeld wordt telkenjare door de raad van bestuur bepaald en mag de som van vijfentwintig euro niet overschrijden. Het Iídmaadschap eindigt automatisch door het overlijden van het lid en het niet betalen van het lidgeld,

De leden lopen geen persoonlijke verbintenis op uit hoofde van de maatschappelijke verbintenissen,

TITEL Ii: DE RAAD VAN BESTUUR

Artikel 9: De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur samengesteld uit drie tot twaalf leden. De bestuurders moeten allen van Belgische nationaliteit zijn,

Artikel 10: Samenstelling raad van bestuur:

Voorzitter: de korpsoverste van het Trainingscentrum voor Parachutisten

Secreatris: de officier parachutist aangeduid door korpsoverste van het Trainingscentrum voor Parachutisten Conservator: de officier parachutist aangeduid door de korpsoverste van het Trainingscentrum voor Parachutisten

Schatbewaarder: de officier parachutist aangeduid door de korpsoverste van het Trainingscentrum voor Parachutisten

Artikel 11: De raad vergadert op bijeenroeping van de voorzitter of van twee leden van de raad. Zijn beslissingen worden bij volstrekte meerderheid der stemmen genomen. In geval van verdeling is de stem van de voorzitter of zijn plaatsvervanger doorslaggevend. Zij worden opgetekend in proces-verbalen welke door de voorzitter en de secretaris ondertekend worden. De voor het gerecht of eiders aan te wenden uittreksels worden door de voorzitter of door twee bestuurders ondertekend.

Artikel 12: De raad heeft in zijn bevoegdheid de verrichtingen die verband houden met het maatschappelijk bestuur in de ruimste zin. Hij mag namelijk alle betalingen doen en ontvangen en er kwijting van opeisen en geven, verkrijgen, ruilen of vervreemden (zowel ten kostenloze als ten bezwarende titel) en alle roerende of onroerende goederen in huur geven; alle private of officiële subsidies of toelagen aanvaarden en ontvangen; alle legaten en schenkingen aanvaarden en ontvangen; alle contracten, handelsovereenkomsten of aanneming toestaan en aangaan; alle leningen met of zonder waarborg aangaan. Hij benoemt en ontslaat alle agenten, bedienden en leden van het personeel, bepaalt hun bevoegdheden en vergoedingen, dat 't zij door hemzelf 't zij door delegatie.

Artikel13: De raad mag het bestuur met de daarmee in verband zijnde maatschappelijke handtekening, aan een afgevaardigde of een afgevaardigde-bestuurder, onder zijn leden gekozen en waarvan hij de bevoegdheden en de gebeurlijke vergoeding zal bepalen, delegeren. Hij mag bijzondere machten toekennen aan elke gevolmachtigde naar zijn keuze.

Artikel 14: Voor alle verrichtingen die niet van het dagelijkse bestuur of van een bijzondere afvaardiging afhangen, opdat de vereniging geldig tegenover derden vertegenwoordigd zou zijn, zullen de gezamenlijke handtekeningen van twee besturders volstaan, zonder dat deze laatsten enige beraadslaging toelating of bijzondere machtiging moeten voorleggen,

Artikel 15: De rechtsvorderingen, zowel als aanlegger of als verweerder, zullen in naam van de vereniging door de raad van bestuur vervolgingen en benaarstigingen van de voorzitter of van de afgevaardigde bestuuürder, ingesteld of verdragen worden.

TITEL IV: ALGEMENE VERGADERING

Artikel 16: De algemene vergadering is de hoogste macht van de vereniging. Haar bevoegdheid behelst alle beslissingen die krachtens de wet of de statuten niet toevertrouwd zijn aan de raad van bestuur.

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

 Artikel 17: De algemene vergadering bestaat uitsluitend uit de leden van de vereniging. Zij vergadert op de plaats door de raad bepaald, minstens eenmaal per jaar en telkens de raad van bestuur het nodig acht, of op vraag van minstens 20% van de leden. Een lid mag zich op de algemene vergadering door een ander lid laten vertegenwoordigen

Artikel 18: De bijeenroepingen worden door de raad van bestuur gedaan, hetzij mondeling, hetzij door gewone brief, hetzij per omzendbrief, aan elk lid gericht minstens acht dagen voor de vergadering. Zij vermeldt dag, uur, plaats en dagorde. De vergadering mag slechts beraadslagen over erop vermelde punten.

Artikel 19: De beslissingen van de algemene vergadering zijn opgetekend in proces-verbalen welke ondertekend zijn door de voorzitter en de secretatris, alsook de leden die het vragen, en opgenomen in een bijzonder register. De voor het gerecht of elders voor te leggen uittreksels worden door de voorzitter of door een bestuurder ondertekend. Deze uittreksels werden aan elk lid of aan elke derde die het aanvraagt, afgeleverd, mits deze laatste het bewijs levert van een wettelijk belang daartoe.

TITEL V INZAGERECHT LEDEN

Artikel 20: Derden die van een belang doen blijken, hebben het recht om inzage en/of afschrift van de proces-verbalen te vragen. Alle leden kunnen op de zetel van de vereniging het register van de leden raadplegen, alsmede alle proces-verbalen en beslissingen van de algemene vergadering, van de raad van bestuur en van de personen, al dan niet met een bestuursfunctie, die bij de vereniging of voor rekening ervan een mandaat bekleden evenals alle boekhoudkundige stukken van de vereniging.

TITEL VI: BEGROTING-REKENINGEN-CONTROLE

Artikel 21: De inkomsten van de vereniging bestaan uit de lidgelden van haar leden, de giften en toelagen die haar zouden kunnen toegestaan worden.

Artikel 22: Het boekjaar loopt van 01 januari tot 31 december. Elk jaar op datum van 31 januari worden de rekeningen van het verlopen boekjaar afgesloten en de begroting voor het volgend boekjaar opgesteld. Beide worden onderworpen aan de goedkeuring van de gewone algemene vergadering die in de loop van de volgende maand zal gehouden worden.

Artikel 23: De raad van bestuur draagt er zorg voor dat de jaarrekening en de overige in de vzw-wet vermelde stukken binnen de dertig dagen na goedkeuring worden neergelegd op de griffie van de rechtbank van koophandel, of indien de wet dit vereist, bij de Nationale Bank van België.

TITEL VII: ONTBINDING-VEREFFENING

Artikel 24: ln geval van vrijwillige ontbinding zal de algemene vergadering een of twee vereffenaars benoemen en hun bevoegdheden bepalen alsmede de vereffeningsvoorwaarden.

Artikel 25: In al de gevallen van vrijwillige of gerechtelijke ontbinding, om op het even welk ogenblik en om welke reden zij zich voordoet, zullen de netto maatschappelijke baten na vereffening der schulden en lasten, toevertrouwd worden aan een vereniging met gelijkaardig doel en voorwerp, of bij gebrek aan zulke vereniging, aan het museum van het leger, zulks tenzij een nauwkeurige aanwending door de schenker voor een bepaald voorwerp op het ogenblik van de gift gegeven werd,

Artikel 26: Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, is de wet van 27 juni 1921, of de wetgeving die deze wet zou vervangen na de oprichting van de vereniging, toepasselijk, de algemene wettelijke bepalingen en de gebruiken terzake.

De volledige raad van bestuur ziet er op datum van 21 mei 2015 als volgt uit:

Voorzitter: De korpsoverste van het Trainingscentrum voor Parachutisten, Majoor statbrevethouder ONCKELINX Pieter, ir

Secretaris: Majoor NYS Luc

Conservator: Kapitein-commandant GESQUIERE Patrick

Schatbewaarder: Kapitein-commandant KNUTS Patrick

Getekend door Majoor stafbrevethouder ONCKELINX Pieter, ir, voorzitter van de Parachutisten Officieren Vereniging VZ.W.,Association des Officiers Parachutistes A.S.B.L. en Majoor NYS Luc, secretaris van de Parachutisten Officieren Vereniging V.Z.W.,Association des Officiers Parachutistes A.S.B.L, en Kapitein-commandant GESQUIERE Patrick, conservator van de Parachutisten Officieren Vereniging V.Z.W.,Association des Officiers Parachutistes A.S.B.L,

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

w

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/08/2015 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
PARACHUTISTEN OFFICIEREN VERENIGING, EN FRAN…

Adresse
KORPSOVERSTE 1 BATALJON PARACHUTISTEN, CITADEL 3290 DIEST

Code postal : 3290
Localité : DIEST
Commune : DIEST
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande