PASSIE MERCHTEM

Association sans but lucratif


Dénomination : PASSIE MERCHTEM
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 537.406.427

Publication

20/08/2013
ÿþMOD2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



iu i IIIAI191J191.111111





0 9 /OUT 2013 BRUSSEL

Griffie

Ondernemingsnr : Benaming

(voluit) : Passie Merchtem vzw

(verkort) :

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Drielindenbaan 66, 1785 Merchtem

Onderwerp akte

Passie Merchtem

Vereniging zonder winstoogmerk

1785 Merchtem, Kerkstraat 9

Statuten

L Naam, zetel, doel

Artikel 1. De vereniging wordt vereniging zonder winstoogmerk "Passie Merchtem" genoemd.

Artikel 2, De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd te 1785 Merchtem ( gerechtelijk arrondissement Halle-Vilvoorde), Drielindenbaan, 66. De zetel kan naar een ander adres in de gemeente Merchtem worden overgebracht bij beslissing van de algemene vergadering,

Artikel 3. De vereniging heeft tot doel het

-brengen van de boodschap van Jezus en de waarden die ze vertegenwoordigt op een hedendaagse manier naar een zo breed mogelijk publiek en

-het bevorderen van de samenwerking tussen de verschillende parochies Bollebeek, Mollem en Merchtem-Centrum,

Zij mag alle activiteiten ondernemen die dit doel kunnen bevorderen.

Zij kan in deze zin ook, doch slechts op bijkomstige wijze, handelsdaden stellen enkel voor zover de opbrengst hiervan uitsluitend wordt besteed aan het doel waarvoor zij werd opgericht.

fl. Leden

Artikel 4. Het aantal leden bedraagt minstens vijf en maximum 20.

Door de leden is geen bijdrage verschuldigd,

Onverminderd de artikelen 3, §2 en 11 van de wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 gaan de leden geen enkele persoonlijke verplichting aan inzake de verbintenissen die de vereniging aangaat.

De vereniging kan ook toegetreden leden die de rechten en verplichtingen hebben toelaten tot de raad van bestuur,

De stichtende leden zijn ;

-Merckx Helena, zonder beroep, wonende Drielindenbaan 66, 1785 Merchtem, - Rijksregistemummer :

52.1212-032.08

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/08/2013 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/08/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 22

-Raeymaekers Dany, onderwijzer, wonende Kezeweide 44, 173 Mollem, Rijksregisternummer : 55.06.18343.23

-De Boeck Louis, gepensioneerde, wonende Peperstraat 50, 1785 Merchtem, - Rijksregisternummer 47,10.03-523.56

-Vrijdag Godelieve, zelfstandige, wonende Veldeken 12, 1730 Asse - Rijksregisternummer : 49.04.03504.75

-Meskens Marc, dispatcher, wonende St. Jansstraat 56A, 1785 Merchtem  Rijksregisternummer : 61.02.22-569.66

-Stautemas Karel, priester, wonende Kerkplein 1, 1850 Grimbergen Rijksregistemummer : 64.05.15-

447.94

Artikel 5. Als lid kan tot de vereniging toetreden ieder natuurlijke persoon of rechtspersoon die door de raad van bestuur als zodanig wordt toegelaten en dit binnen de beperkingen voorzien door artikel 4.

iedere geleding kan ten allen tijde één of meerdere leden voordragen aan de raad van bestuur. Deze moet haar weigering of toelating niet motiveren.

Elk lid is vrij uit te treden door zijn ontslag schriftelijk bij de raad van bestuur in te dienen.

De uitsluiting van een lid geschiedt op de wijze bepaald door artikel 12 van de wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002.

Artikel 6. Op de zetel van de vereniging wordt een register van de leden gehouden overeenkomstig artikel 10 van de wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002.

111. Algemene vergadering.

Artikel 7. De algemene vergadering is samengesteld uit alle leden en wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur, bij diens afwezigheid door de secretaris en bij diens afwezigheid door de penningmeester. .

De leden kunnen zich laten vertegenwoordigen door een ander lid, voorzien van een volmacht.

Artikel 8, Alleen de algemene vergadering is bevoegd voor alle gevallen bepaald in artikel 4 van de Wet van 27 juni 1921 zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002.

Artikel 9. De algemene vergadering wordt door de raad van bestuur bijeengeroepen in de gevallen bepaald bij de wet of de statuten of wanneer ten minste twee vijfde van de leden het vraagt,

zij vergadert minstens eenmaal per jaar voor het goedkeuren van de rekening van het afgelopen jaar en van de begroting van het volgende jaar.

Aile leden worden ten minste zeven kalenderdagen tevoren voor de algemene vergadering opgeroepen. De agenda wordt bij de oproepingsbrief gevoegd.

Artikel 10. De beslissingen worden genomen bij eenvoudige meerderheid van de stemmen van de aanwezige of gevolmachtigde leden, behalve in de gevallen waarin de wet of de statuten anders bepalen. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter van de algemene vergadering.

Voor een statutenwijziging zijn de regeling van artikel 8 van de wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 van toepassing,

Artikel 11. Van elke vergadering wordt een verslag opgesteld dat wordt ondertekend door de voorzitter van de algemene vergadering en de secretaris of in diens afwezigheid door een lid dat wordt opgenomen in een bijzonder register , gehouden ter maatschappelijke zetel van de vereniging waar het , mits voorafgaande melding aan de secretaris of voorzitter, ter inzage ligt voor alle leden. Uittreksels worden geldig ondertekend door een bestuurder.

IV. Raad van Bestuur.

Artikel 12. De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur van ten minste vijf leden die worden benoemd overeenkomstig artikel 10 van deze statuten, door de algemene vergadering.

Bestuurders kunnen hun ontslag nemen door dit schriftelijk aan de andere bestuurders te melden. De ontslagnemende bestuurder of diegene wiens mandaat is vervallen, blijft in functie totdat rechtmatig in zijn vervanging is voorzien.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/08/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De bestuurders worden benoemd voor een hernieuwbare termijn van maximaal drie jaar.

Artikel 13. De raad van bestuur benoemt onder zijn leden een voorzitter, een secretaris en een

penningmeester.

-Voorzitter : Merckx Helena

-Secretaris : Raeymaekers Dany

-Penningmeester : De Boeck Louis

Artikel 14, De raad van bestuur vergadert op uitnodiging van de voorzitter en/of secretaris of van twee bestuurders. De agenda wordt in de uitnodiging vermeld, die tenminste vijf kalenderdagen op voorhand moet worden verstuurd.

Artikel 15. De raad van bestuur vergadert slechts geldig indien minstens drie van de vijf bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Indien dit quorum niet wordt bereikt op de eerste vergadering, zal de raad na een tweede convocatie geldig kunnen beraadslagen wat ook het aantal aanwezige of vertegenwoordigde geledingen is.

De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter.

Van elke vergadering wordt een verslag opgemaakt, dat wordt ondertekend door de aanwezige bestuurders en ingeschreven in een daartoe ter zetel van de vereniging bijgehouden register waar het, mits voorafgaande melding aan de secretaris of voorzitter, ter inzage ligt voor alle leden.

Artikel 16. De Raad van Bestuur bezit de meest uitgebreide bevoegdheden voor het besturen van de vereniging behalve voor de gevallen krachtens artikel 4 van de wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, voorbehouden aan de algemene vergadering,

De Raad vertegenwoordigt de vereniging bij alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen. Tegenover derden is de vereniging enkel geldig vertegenwoordigd door twee bestuurders, samen handelend.

Onverminderd artikel 26 septies van de wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 gaan de bestuurders geen enkele persoonlijke verplichting aan inzake de verbintenissen die de vereniging aangaat.

V. Rekeningen en begrotingen

Artikel 17. Het boekjaar loopt van 1 juli tot 30 juni.

VI. Ontbindingen, vereffening.

In geval van ontbinding van de vereniging benoemt de algemene vergadering één of meer vereffenaars en bepaalt ze hun bevoegdheid, alsook de bestemming die aan het aan het nettoactief van het maatschappelijk vermogen zal worden gegeven. Dit nettoactief zal moeten worden aangewend tot een belangeloze doelstelling die dicht aansluit bij het doel van de vereniging.

VII, Varia

Artikel 18. Voor al wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, blijft de wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 en mogelijk latere wijzigingen van deze wet, van toepassing

Eiij gerechtelijke geschillen is enkel de rechtbank van Halle-Vilvoorde bevoegd.

Merchtem, 1 juli 2013

Merckx Helena Vrijdag Godelieve

e

MOD2.2

~

L ,' f C 'r - Vervolg

Raeymaekers Dany Meskens Marc

De Boeck Louis Stautemas Karelekst

VDoft i3e:7otffie'P1 '$i bai, aeigisch 5tsa(sblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/08/2013 - Annexes du Moniteur belge

"

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
PASSIE MERCHTEM

Adresse
DRIELINDENBAAN 66 1785 MERCHTEM

Code postal : 1785
Localité : MERCHTEM
Commune : MERCHTEM
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande