PHDAYS

Association sans but lucratif


Dénomination : PHDAYS
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 629.840.301

Publication

08/05/2015
ÿþMOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

De ondergetekenden:

1. Catherine Daveloose, Rozenstraat 22, 8310 Assebroek, België

2. Roel Van Beeumen, Wijngaardlaan 19/0201, 3001 Heverlee, België

3. Ward Melis, Leeuwerikenlaan 4, 1731 Zellik, België

4. Ben Jeuris, Hertogstraat 82, 3001 Heverlee, België

5. Annelies Lejon, Joachim Schayckstraat 9, 9052 Zwijnaarde, België

6. Nele Lejon, Vanden Eeckhoudtstraat 1/1, 1500 Halle, België

zijn overeengekomen op 06/05/2015 om een verenigingen zonder winstoogmerk op te richten overeenkomstig de

Wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, waarvan de statuten als volgt luiden:

TITEL I: Naam, zetel, doel, duur

Artikel 1. De vereniging wordt genoemd: PhDays.

Artikel 2. De vereniging is gevestigd te 3001 Heverlee  Wijngaardlaan 19/0201. De vereniging ressorteert onder

het gerechtelijk arrondissement Leuven.

Artikel 3. De vereniging heeft tot doel: het beoefenen van de numerieke wiskunde, in de breedst mogelijke zin,

met nadruk op scientific computing. De vereniging kan alle nodige middelen aanwenden die tot de

verwezenlijking van het doel rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen.

Artikel 4. De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur.

TITEL II: Leden, toetreding, uittreding, verplichtingen

Artikel 5. Het aantal leden is onbeperkt, maar moet ten minste vijf bedragen. De eerste leden zijn de ondergetekende stichtersleden.

Artikel 6. De raad van bestuur beslist over de aanneming van nieuwe leden zonder beroepsmogelijkheid. De kandidaten kunnen enkel natuurlijke personen zijn: ereleden, steunende leden en gewone leden.

Artikel 7. Een lid kan te allen tijde ontslag nemen uit de vereniging als het mondeling of schriftelijk zijn ontslag aan de voorzitter van de vereniging of een ander lid van de raad van bestuur heeft medegedeeld. Een lid wordt verondersteld ontslagnemend te zijn wanneer het de voorgeschreven jaarlijkse bijdrage na een aanmaning bij gewone brief niet heeft betaald.

De uitsluiting der leden geschiedt bij een bij eenvoudige meerderheid genomen besluit van de algemene vergadering. Een persoon die de statuten van de vereniging, alsook de besluiten van haar organen niet naleeft of

PhDays vzw Oprichtingsakte

Statuten

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : PhDays

Onderwerp akte : Oprichting

(afgekort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Wijngaardlaan 19 0201

*15307768*

Luik B

3001

België

0629840301

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Leuven (Heverlee)

Griffie

Neergelegd

06-05-2015

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

die de belangen van de vereniging of van een van haar organen schaadt, kan uitgesloten worden.

In afwachting van de beslissing van de algemene vergadering omtrent de uitsluiting van een lid kan de raad van bestuur het lidmaatschap schorsen. De schorsing wordt per aangetekende brief medegedeeld aan het betrokken lid. De schorsing kan maximaal zes weken duren, binnen welke termijn de algemene vergadering moet bijeenkomen om over de uitsluiting te beslissen. Op deze bijeenkomst van de algemene vergadering behoudt het betrokken lid al zijn lidmaatschapsrechten. Besluit de algemene vergadering niet tot uitsluiting over te gaan, dan vervalt van rechtswege de schorsing van het lid en wordt deze geacht nooit te hebben plaatsgehad.

Het lidmaatschap eindigt automatisch door het overlijden van het lid.

Artikel 8. Het ontslagnemend, uitgesloten of wegens schorsing uittredend lid, evenals zijn rechtsopvolgers, hebben hoegenaamd geen rechten op het kapitaal van de vereniging. Zij kunnen noch opgave, noch overlegging van rekeningen, noch plaatsing van zegels, noch inventaris eisen en vorderen.

Artikel 9. De leden zijn tot een jaarlijkse bijdrage verplicht, die bepaald wordt op de jaarlijkse algemene vergadering. De door de leden verschuldigde jaarlijkse bijdrage zal niet hoger mogen zijn dan 50,00 euro.

Luik B - vervolg MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

TITEL III: Dagelijks bestuur

Artikel 10. De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur, bestaande uit vijf leden; Hij kan, indien nodig, verder uitgebreid worden. Deze wordt aangesteld voor de duur van één jaar, bij eenvoudige meerderheid. De raadsleden zijn steeds herkiesbaar. De raad van bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter, eventueel één of meer ondervoorzitters, een secretaris en een penningmeester.

Artikel 11. De kandidatuur van een nieuw lid van de raad van bestuur moet door twee bestuurders voorgedragen worden. De raad van bestuur moet akkoord gaan met de nieuwe kandidatuur.

Artikel 12. De raad van bestuur vergadert op bijeenroeping van de voorzitter of twee bestuurders en beslist bij eenvoudige meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of van degene die hem vervangt, doorslaggevend.

De voorzitter zit de vergadering voor. In geval van zijn afwezigheid wordt hij vervangen door de oudste aanwezige ondervoorzitter of, bij afwezigheid van de ondervoorzitter door de oudste aanwezige bestuurder. Iedere bestuurder kan op een schriftelijke wijze volmacht geven aan een andere bestuurder om hem op een vergadering van de raad van bestuur te vertegenwoordigen.

Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, die toegevoegd worden aan een daartoe bestemd register. De uittreksels die moeten worden overgelegd en al de andere akten, worden geldig ondertekend door de secretaris of een bestuurder.

Artikel 13. De raad van bestuur is bevoegd voor alle aangelegenheden met uitzondering van deze die door de wet uitdrukkelijk aan de algemene vergadering zijn voorbehouden.

Artikel 14. Ten aanzien van derden is de vereniging slechts geldig verbonden door de gezamenlijke handtekening van twee bestuurders. Bestuurders die namens de raad van bestuur optreden, moeten ten aanzien van derden niet doen blijken van enig besluit of van enige machtiging.

De raad van bestuur kan voor bepaalde handelingen en taken, en voor daden van dagelijks bestuur, zijn bevoegdheid overdragen aan een dagelijks bestuur of aan één of meerdere bestuurders. De duur waarvoor deze bevoegdheidsdelegatie plaatsgrijpt kan niet langer zijn dan één jaar en het mandaat kan te allen tijde met onmiddellijke ingang worden ingetrokken door de raad van bestuur. Wanneer meer dan één persoon met het dagelijks bestuur wordt belast, wordt de vereniging in al haar handelingen van het dagelijks bestuur rechtsgeldig vertegenwoordigd door één persoon belast met het dagelijks bestuur, die geen bewijs van een voorafgaand besluit onder hen moet leveren.

De bevoegdheid om de vereniging in en buiten rechte te vertegenwoordigen kan door de raad van bestuur bij eenvoudig besluit worden opgedragen aan een of meer personen, al dan niet bestuurder, die, desgevallend, gezamenlijk optreden. De bevoegdheid van de bovengenoemde persoon of personen wordt precies afgebakend door de raad van bestuur, die eveneens de duur van het mandaat bepaalt. Het mandaat kan te allen tijde met onmiddellijke ingang door de raad van bestuur worden ingetrokken.

Artikel 15. Voor al de handelingen, andere dan diegene die vallen onder het dagelijks bestuur of waarvoor een bijzondere opdracht werd gegeven, is de gezamenlijke handtekening van de raad van bestuur vereist, zonder dat die zich op enige beraadslaging, machtiging of bijzondere machtsverlening moet beroepen.

Artikel 16. Op de jaarlijkse algemene vergadering, legt de penningmeester de rekening voor van het afgelopen jaar, alsmede de begroting voor het volgend jaar. Het dienstjaar valt samen met het burgerlijk jaar.

TITEL IV: Algemene vergadering

Artikel 17. De algemene vergadering is het opperste gezag van de vereniging. Behoren uitsluitend tot haar

bevoegdheid:

1. de wijziging van de statuten;

2. de benoeming of afzetting van de bestuurders;

3. de goedkeuring van de rekening en de begroting;

4. de vrijwillige ontbinding der vereniging;

5. de beslissingen die de grenzen van de wettelijke of door de statuten aan de raad van bestuur opgedragen bevoegdheid overschrijden;

6. opstellen van het reglement van inwendige orde;

7. de kwijting van de bestuurders;

8. de uitsluiting van een lid.

Artikel 18. Er moet ten minste eenmaal per jaar een algemene vergadering gehouden worden tijdens de eerste

jaarhelft, op een door de raad van bestuur vastgestelde plaats en uur, waartoe de leden schriftelijk of elektronisch

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

uitgenodigd worden. De leden worden ten minste acht dagen vooraf verwittigd. De leden kunnen zich op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen door een ander lid. Elk lid kan evenwel slechts één ander lid vertegenwoordigen en dit mits het overleggen aan de voorzitter van een schriftelijke volmacht.

Artikel 19. In gewone gevallen worden de besluiten van de algemene vergadering genomen bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige leden. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend. De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of door de oudste aanwezige ondervoorzitter, of bij afwezigheid van voornoemde personen, door de oudste aanwezige bestuurder. Artikel 20. De wijziging der statuten kan geschieden ingevolge een beslissing van een speciaal daartoe bijeengeroepen algemene vergadering van de vereniging, met dien verstande, dat de wijzigingen in de oproepingsbrieven duidelijk en volledig vermeld worden. De voor de statutenwijziging vereiste meerderheid bedraagt twee derden van de geldig uitgebrachte stemmen, waarbij tevens twee derden van de leden dient aanwezig te zijn.

Wanneer de wijziging betrekking heeft op het doel of op de doeleinden waarvoor de vereniging is opgericht, kan zij alleen worden aangenomen met een meerderheid van vier vijfden van de stemmen van de aanwezige leden. Indien op de eerste bijeengeroepen vergadering het aantal vereiste leden niet aanwezig is, mag op verzoek van de voorzitter een tweede buitengewone algemene vergadering bijeengeroepen worden, die geldig beslist ongeacht het aantal leden op deze zitting aanwezig. De tweede vergadering mag niet binnen vijftien dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden.

Artikel 21. De notulen der algemene of buitengewone algemene vergadering worden opgenomen in een bijzonder, ten zetel der vereniging bijgehouden register en ondertekend door de voorzitter en twee bestuursleden. De leden en derden hebben het recht op hun kosten en zonder verplaatsing der geschriften, inzage van de notulen te vragen, dit alles onverminderd de door de wet voorgeschreven publiciteit.

TITEL V: Vereffening

Artikel 22. In geval van ontbinding beslist de algemene vergadering over de bestemming die aan het vermogen gegeven wordt, met dien verstande dat het maatschappelijk bezit van de vereniging niet mag verdeeld worden onder de leden van de vereniging.

Artikel 23. Bij gebrek aan beslissing van de algemene vergadering over de bestemming van het vermogen binnen de drie maanden na ontbinding, wordt hierover door de raad van bestuur beslist, en dit zonder enige beroepsmogelijkheid.

Artikel 24. Voor wat in de tegenwoordige statuten niet voorzien is, verklaren de ondertekenaars zich te schikken naar de vereisten van de wet dienaangaande en gebeurlijk naar het algemeen recht.

TITEL VI: Overgangsbepalingen

Artikel 25. Het eerste maatschappelijk jaar begint op 6 mei 2015 en eindigt op 31 december 2015.

TITEL VII: Benoemingen

Artikel 26. Worden voor de eerste maal benoemd tot bestuurder:

" als voorzitter: Catherine Daveloose

" als ondervoorzitter: Roel Van Beeumen

" als penningmeester: Ward Melis

" als secretaris: Ben Jeuris

" als raadslid: Annelies Lejon

" als raadslid: Nele Lejon

Opgemaakt te Heverlee op 6 mei 2015 in 2 exemplaren.

Luik B - vervolg MOD 2.2

Coordonnées
PHDAYS

Adresse
WIJNGAARDLAAN 19, BUS 0201 3001 HEVERLEE

Code postal : 3001
Localité : Heverlee
Commune : LEUVEN
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande