POKERFISH

Association sans but lucratif


Dénomination : POKERFISH
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 628.653.139

Publication

20/04/2015
ÿþMOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

Tussen de ondergetekenden :

1.Johan Moerenhout, Hof van Parcé 19, 3070 Kortenberg; 2.Aldo Berenato, De Croixlaan 5, 1910 Kampenhout; 3.Maarten Lens, Hoogstraat 35, 1980 Zemst;

4.Frederik Verdickt, Pensionaatlaan 10, 1820 Steenokkerzeel.

Werden als volgt de statuten opgesteld van een vereniging zonder winstoogmerk, overeenkomstig de bepalingen van de Wet van 27 juni 1921 gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002:

Titel I - Naam - Zetel - Doel - Duur

Artikel 1

De vereniging is opgericht onder de vorm van een vereniging zonder winstoogmerk met als naam  Pokerfish ,

voorafgegaan of gevolgd door de vermelding  vereniging zonder winstoogmerk of de afkorting daarvan  VZW .

Artikel 2

De maatschappelijke zetel is gevestigd te De Croixlaan 5 te 1910 Kampenhout.

De vereniging ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Brussel.

Artikel 3

De vereniging heeft tot doel, en dit zowel in België als in het buitenland, voor eigen rekening of voor rekening van derden, en dit in zoverre de hierna vermelde activiteiten niet onderworpen zijn aan wettelijke bepalingen of reglementeringen:

Het promoten en organiseren van alle soorten kaartspelen en strategische bordspelen, in groep te beoefenen en hun vaardigheden op een sportieve, kameraadschappelijke manier bij te schaven.

De vereniging kan alle activiteiten inrichten of eraan deelnemen die kunnen bijdragen tot het verwezenlijken van dit doel, onder meer: activiteiten op recreatief, informatief, vormend, ontmoetend, experimenteel en maatschappelijk vlak. Mogelijke activiteiten kunnen zijn: sport en spel, infomomenten, vormingssessies, groep bevorderende activiteiten.

Artikel 4

De vereniging bestaat vanaf heden en voor onbepaalde duur. De vereniging wordt niet ontbonden bij overlijden,

Uittreksel uit de oprichtingsakte dd 01/04/2015

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : Pokerfish

Onderwerp akte : Oprichting

(afgekort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : de Croixlaan 5

*15306704*

Luik B

België

1910

0628653139

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Kampenhout

Griffie

Neergelegd

16-04-2015

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

ontslag, faillissement, ondercuratelestelling of onbekwaam verklaring van een lid. Zij kan slechts vroegtijdig worden ontbonden bij besluit per gewone meerderheid van de leden.

Luik B - vervolg MOD 2.2

Titel II Leden

Artikel 5

De vereniging bestaat uit leden en toegetreden leden.

Het aantal leden is onbeperkt, met een minimum van drie.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 7

De leden zijn aan de vereniging jaarlijks geen bijdragen verschuldigd. De leden zijn in geen geval persoonlijk aansprakelijk voor de verbintenissen van de vereniging. De toegetreden leden moeten op eerste verzoek de jaarlijkse lidmaatschapsbijdrage betalen, zoals die is vastgelegd door de Raad van Bestuur.

Artikel 6

Als lid kan tot de vereniging toetreden ieder natuurlijk of rechtspersoon die de doelstellingen van de vereniging onderschrijft en die door de algemene vergadering wordt aanvaard. Verzoeken om toelating als lid dienen uitsluitend schriftelijk aan de algemene vergadering te worden gericht, onder vermelding van naam, voornamen, en adres of indien het een rechtspersoon betreft naam, rechtsvorm en adres van de maatschappelijke zetel van de verzoeker en onder vermelding van de elementen waarom de verzoeker meent in aanmerking te komen als lid. Voor de aanvaarding van de leden is een meerderheid van twee derden van alle bestuurders vereist. Als toegetreden lid kan toetreden, iedere natuurlijke persoon, rechtspersoon of feitelijke vereniging die rechtstreeks in de non-profit werkzaam is en de door de Raad van Bestuur bepaalde jaarlijkse lidmaatschapsbijdrage betaalt. De algemene vergadering behoudt zich het recht voor bepaalde kandidaat-toegetreden leden te weigeren, zonder dit te moeten motiveren.

Artikel 8

Elk lid kan te allen tijde uit de vereniging treden. Het ontslag moet bij aangetekende brief aan de Raad van Bestuur ter kennis worden gebracht. Een lid kan slechts worden uitgesloten door de algemene vergadering en met een meerderheid van twee derden van de stemmen.

Ieder toegetreden lid kan zijn lidmaatschap, dat telkens tot het einde van het kalenderjaar wordt aangegaan, beëindigen door dit twee maanden voor het einde van het kalenderjaar schriftelijk te melden. De uitsluiting van een toegetreden lid gebeurt door de Raad van Bestuur zonder dat dit moet gemotiveerd worden. In het geval van uitsluiting zal de lidmaatschapsbijdrage voor het lopende aansluitingsjaar pro rata temporis terugbetaald worden, waarbij een begonnen maand als een volledige maand zal tellen.

Artikel 9

Uittredende of uitgesloten leden of toegetreden leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging, en kunnen nooit teruggave of vergoeding voor gestorte bijdragen of gedane inbrengsten vorderen.

Titel III De Raad van Bestuur

Artikel 10

De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur samengesteld uit ten minste drie bestuurders die een college vormen. Als evenwel maar drie personen lid zijn van de vereniging, bestaat de raad van bestuur uit slechts twee personen. Het aantal bestuurders moet in elk geval altijd lager zijn dan het aantal personen dat lid is van de vereniging.

Artikel 11

De bestuurders worden benoemd voor een termijn van onbepaalde duur.

De Raad van Bestuur kiest uit zijn leden een afgevaardigd bestuurder. De afgevaardigde bestuurder staat in voor het dagelijks beheer van de vereniging.

Artikel 12

§ 1. De Raad wordt bijeengeroepen door twee bestuurders, waaronder minstens de afgevaardigde bestuurder. De agenda voor de vergadering van de Raad van Bestuur wordt samengesteld door de afgevaardigde bestuurder. De afgevaardigde bestuurder zal de voornaamste aandrager zijn van agendapunten en zal ook instaan voor de voorbereiding ervan. De agenda wordt samengesteld 10 dagen voor de vergadering. Bestuurders die punten bij hoogdringendheid willen aanbrengen op de vergadering, kunnen deze brengen als varia. Wanneer blijkt dat voor een goede besluitvorming het aangebrachte punt meer voorbereidend werk vergt, wordt het punt verwezen naar de eerstvolgende vergadering van de Raad van Bestuur.

De uitnodigingen voor de bijeenkomst van de Raad van Bestuur bevatten de agenda en worden  behoudens in hoogdringende omstandigheden  minstens een week op voorhand per gewone brief, fax of email toegestuurd aan de leden van de Raad.

§ 2. De raad kan slechts geldig beslissen indien ten minste de helft van de bestuurders aanwezig is. De

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de afgevaardigde bestuurder of van diegene die hem vervangt, doorslaggevend.

§ 3. Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de afgevaardigde bestuurder en ingeschreven worden in een daartoe bestemd register.

De uittreksels die moeten worden overgelegd en al de andere akten, worden eveneens geldig ondertekend door de afgevaardigde bestuurder of een bestuurder.

Luik B - vervolg MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 13

§ 1. De Raad van Bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van deze die door de wet uitdrukkelijk aan de Algemene vergadering zijn voorbehouden. Hij treedt op, als eiser of verweerder, in alle rechtsgedingen en beslist over het al of niet aanwenden van rechtsmiddelen. De Raad kan alle handelingen van bestuur verrichten, en bovendien alle daden van beschikking stellen met inbegrip van, onder meer, het vervreemden, zelfs om niet, van roerende of onroerende goederen en van het hypothekeren, zelfs met beding van dadelijke uitwinning, van het lenen en uitlenen, van alle handels- en bankverrichtingen, van het opheffen van hypotheken,...

§ 2. De Raad van Bestuur vertegenwoordigt en verbindt geldig de vereniging zonder bijzondere machtiging van de Algemene vergadering, in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen. Ten aanzien van derden is de vereniging slechts geldig verbonden door de gezamenlijke handtekening van twee bestuurders. Bestuurders die namens de Raad van Bestuur optreden, moeten ten aanzien van derden niet doen blijken van enig besluit of van enige machtiging.

De Raad van Bestuur kan voor bepaalde handelingen en taken , en voor daden van dagelijks bestuur, zijn bevoegdheid, of zijn verantwoordelijkheid, overdragen aan een Dagelijks Bestuur, een afgevaardigd bestuurder, aan één of meerdere van de bestuurders of zelfs aan een andere persoon, al dan niet lid van de vereniging. De duur waarvoor deze bevoegdheidsdelegatie plaatsgrijpt kan niet langer zijn dan vier jaar en het mandaat kan te allen tijde met onmiddellijke ingang worden ingetrokken door de Raad van Bestuur. Wanneer meer dan één persoon met het dagelijks bestuur wordt belast, wordt de vereniging in al haar handelingen van het dagelijks bestuur rechtsgeldig vertegenwoordigd door één persoon belast met het dagelijks bestuur, die geen bewijs van een voorafgaand besluit onder hen moet leveren.

§ 3. De Raad vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die hij nodig oordeelt.

Titel IV : Algemene Vergadering

Artikel 14

De jaarlijkse algemene vergadering is samengesteld uit alle leden, en wordt voorgezeten door de afgevaardigde bestuurder. Een lid kan zich echter door een ander lid op de Algemene Vergadering laten vertegenwoordigen. Een lid kan evenwel slechts één ander lid vertegenwoordigen. Elk lid beschikt over één stem op de Algemene Vergadering.

Artikel 15

De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor:

a.het wijzigen van de statuten;

b.het benoemen en afzetten van de bestuurders;

c.de benoeming en afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een bezoldiging

wordt toegekend;

d.de kwijting aan de bestuurders en commissarissen;

e.het goedkeuren van de begrotingen en rekeningen;

f.het vrijwillig ontbinden van de vereniging;

g.het uitsluiten van een lid;

h.de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk; en

i.alle gevallen waarin onderhavige statuten dat vereisen.

Artikel 16

§ 1. De Algemene Vergadering wordt door de Raad van Bestuur bijeengeroepen telkens als het doel of het belang van de vereniging zulks vereist.. De Algemene Vergadering wordt gehouden op de eerste vrijdag van de maand juni om 20.00 uur op de maatschappelijke zetel, tenzij eenieder akkoord is om de vergadering op een andere plaats te houden in België. De eerste algemene vergadering zal doorgaan op vrijdag 2 juni 2017. Als de hierboven vermelde dag een wettelijke feestdag is, dan heeft de algemene vergadering plaats op de eerstvolgende werkdag.

§ 2. Te allen tijde kan een buitengewone algemene vergadering worden bijeengeroepen worden, op verzoek van de bestuurder(s), alleen of in college telkens het belang van de vereniging dit vereist of om te beraadslagen en te besluiten over enige wijziging van de statuten of enig ander punt. Ze moet bijeengeroepen worden wanneer een vijfde van de leden daarom verzoekt.

§ 3. De oproeping tot de Algemene Vergadering moet, om geldig te zijn, ondertekend zijn door de afgevaardigde bestuurder of een bestuurder. Alle leden moeten worden opgeroepen bij gewone brief ten laatste acht dagen voor de algemene vergadering.

§ 4. De oproeping, die plaats, dag en uur van de vergadering vermeldt, bevat de agenda, die wordt vastgelegd door de Raad van Bestuur. Elk onderwerp dat schriftelijk wordt voorgedragen, tenminste acht dagen voor de vergadering aan de Voorzitter van de Raad van Bestuur en door tenminste een twintigste van de leden, moet

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

eveneens op de agenda.

Luik B - vervolg MOD 2.2

Artikel 17

§ 1. In gewone gevallen worden de besluiten genomen bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen. Bij staking van stemmen beslist de stem van de afgevaardigde bestuurder.

§ 2. Tot wijziging van de statuten kan slechts worden besloten indien die wijziging op de oproeping is vermeld, en nadien twee derden van de stemgerechtigde leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Wordt dit getal niet bereikt dan kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, die een geldig besluit zal kunnen nemen, ongeacht het aantal aanwezigen.

Tot wijziging van het doel (of van haar doeleinden) van de vereniging kan slechts besloten worden met een vier vijfde meerderheid van stemmen.

§ 3. Dezelfde regels als deze in § 2 omschreven dienen te worden nageleefd bij ontbinding van de vereniging.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 18

Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de afgevaardigde bestuurder of een bestuurder, en opgenomen in een bijzonder register. Uittreksels daarvan worden geldig ondertekend door de afgevaardigde bestuurder of een bestuurder. Leden alsook derden, die van een belang doen blijken, hebben het recht om op de maatschappelijke zetel, inzage van de notulen te vragen.

Alle leden kunnen op de zetel van de vereniging het register van de leden raadplegen, alsmede alle notulen en beslissingen van de Algemene Vergadering, van de Raad van Bestuur en van de personen, al dan niet met een bestuursfunctie, die bij de vereniging of voor rekening ervan een mandaat bekleden evenals alle boekhoudkundige stukken van de vereniging.

Artikel 20

Behoudens de gevallen van gerechtelijke ontbinding en van ontbinding van rechtswege, kan slechts de Algemene Vergadering tot ontbinding besluiten op de wijze zoals bepaald in de wet van 27 juni 1921. In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de Algemene Vergadering, of bij gebreke daarvan de Rechtbank, een of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid, alsmede de vereffeningvoorwaarden.

Eerste beslissing

Aangezien de vzw pas rechtspersoonlijkheid verkrijgt op het ogenblik van neerlegging van een uittreksel uit de statuten ter griffie van de bevoegde Rechtbank van Koophandel van Brussel, geven de oprichters volmacht voor onbepaalde tijd aan de vennootschap  B-Docs , Willem De Zwijgerstraat 27, 1000 Brussel, evenals aan haar bedienden, aangestelden en lasthebbers, om, met mogelijkheid tot indeplaatsstelling, alle nuttige of noodzakelijke formaliteiten te vervullen voor de inschrijving van de vennootschap bij de diensten van het KBO en aan de vennootschap  Etugest & Partners met maatschappelijke zetel te Leuvensesteenweg 149 te 3070 Kortenberg voor wat betreft de aanvraag van een BTW-nummer. Deze machtigingen hebben betrekking op alle mogelijke wijzigingen, inschrijvingen, doorhalingen en andere formaliteiten en dit voor alle beslissingen die ooit genomen werden of zullen genomen worden.

Titel V Begroting en rekeningen

Artikel 19

Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december. In afwijking hiervan start het eerste boekjaar op heden en eindigt dit op 31 december 2016. De Raad van Bestuur bereidt de rekeningen en de begrotingen voor en legt ze jaarlijks ter goedkeuring voor aan de Algemene Vergadering.

Titel VI Ontbinding en vereffening

Artikel 21

In geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan een vereniging of

stichting met belangeloos doel, op aanduiding van de Algemene Vergadering.

Artikel 22

Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, is de wet van 27 juni 1921 gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 toepasselijk, de algemene wettelijke bepalingen, het huishoudelijk reglement en de gebruiken ter zake.

Titel VIII : slotbepalingen  overgangsbepalingen  eerste algemene vergadering

Na de oprichting wordt direct een eerste algemene vergadering gehouden waarbij enkele overgangsbepalingen worden vastgelegd indien er reeds handelingen gesteld werden voor datum van oprichting welke voor de vereniging werden verricht.

De krachtens dit mandaat gestelde verrichtingen en de verbintenissen die er uit voortvloeien zullen geacht worden van bij de oorsprong door de vzw onderschreven te zijn.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Tweede beslissing

De eerstvolgende gewone algemene vergadering zal gehouden worden op vrijdag 2 juni 2017.

Het eerste boekjaar loopt bijgevolg van 1 april 2015 tot 31 december 2016.

Derde beslissing

Wordt benoemd tot bestuurder en afgevaardigd bestuurder, en dit voor onbepaalde duur:

- De heer Maarten Lens, voornoemd, geboren te Leuven op 21 augustus 1988

Worden benoemd tot bestuurder, en dit voor onbepaalde duur:

- De heer Johan Moerenhout, voornoemd, geboren te Leuven op 21 december 1969.

- De heer Aldo Berenato, voornoemd, geboren te Leuven op 29 januari 1988

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

De mandaten zijn onbezoldigd, tenzij de algemene vergadering hierover anders beslist.

Opgemaakt te Kampenhout op 1 april 2015 in 5 exemplaren,

Johan Moerenhout Aldo Berenato

Lid en bestuurder Lid en bestuurder

Maarten Lens Frederik Verdickt

Lid en afgevaardigd bestuurder Lid

Coordonnées
POKERFISH

Adresse
DE CROIXLAAN 5 1910 KAMPENHOUT

Code postal : 1910
Localité : KAMPENHOUT
Commune : KAMPENHOUT
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande