PROACTIV'CONGO

Association sans but lucratif


Dénomination : PROACTIV'CONGO
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 543.580.674

Publication

06/01/2014
ÿþ MOD 2,2

In de bijlagen bij het Belgisch Staátsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

ret

~

Griffie 2 4 DEC. 2013

vol beho aan Belg Staat:

Ondernemingsnr : Ç i 3. e Ç 4-4

Benaming

(valuit) : ProActiv'Congo

{verkort)

Rechtsvorm : - vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Strijderstraat 34,1541 Herne

Onderwerp akte ; Oprichting VZW

STATUTEN V.Z.W,

Tussen de ondergetekenden stichtende leden:

Landry Mawungu, Strijderstraat n°34  1541 Sint-Pieters-Kapelle,

- Mavinga ma Mvemba, Tarwelaan n°24  3090 Overijse

- Niandu Mawungu, Strijderstraat n°34  1541 Sint-Pieters-!Capelle

- Laetitia Mawungu, Strijderstraat n°34  1541 Sint-Pieters-Kapelle

Werd er overeengekomen een vereniging zonder winstoogmerk te creëren naar de volgende statuten:

I. NAAM, DOEL, ZETEL,DUUR

Art. 1 De naam

De vereniging wordt ProActiv'Congo V.Z.W. genoemd.

Art. 2 De vereniging stelt zich tot doel:

- Bij te dragen aan de verbetering vande sociaaleconomische situatie van de bevolking in de Democratische Republiek Congo, door ontwikkeling in de landbouw, gezondheidszorg, onderwijs en/of opleidingssectoren te ondersteunen, alsook het ondersteunen en organiseren van allerlei activiteiten gericht op de uitroeiing van armoede en slechte sanitaire omstandigheden.

- Een bijdrage te leveren aan de uitwisselingen tussen de Democratische Republiek Congo en België op het vlak van cultuur en ontwikkelingeducatie.

-Een platform te vormen in België dat plaats biedt aan multiculturele, intergenerationele en multidisciplinaire uitwisselingen over thema's die zowel de Belgen als de Congolese diaspora aanbelangen.

Hiertoe zal de ,vereniging onder meer volgende activiteiten ontwikkelen:

1. Activiteiten organiseren die de plattelandsontwikkeling in de Democratische Republiek Congo bevorderen, met het oog op het promoten van een duurzame ontwikkeling in de lokale landbouw.

2. Het opzetten van allerlei projecten gericht op het onderwijs, de capaciteitsopbouw, opleidingen en de validatie van competenties in samenwerking met lokale partners (publieke en / of private instanties).

--__.__~, u 3- Het organiseren van sensibiliseringsgarnpa m

gnes-et betrekking dh

tot gezoneidszorg en onderwijs.

Op de laatste blz, van ,Lik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso ; Naam en handtekening.

Moe 2,2

4. Feestelijkheden, debatten, conferenties, voorlichtingscampagnes en andere uitwisselingsmomenten organiseren om wederzijds begrip en integratie van de Congolese diaspora in België te vergemakkelijken.

5. Het ondernemen van humanitaire acties zowel in België als in de Democratische Republiek Congo.

6. De vereniging kan alle handelingen stellen die rechtsreeks of onrechtstreeks verband houden met haar doel, met inbegrip van bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten binnen wat wettelijk is toegelaten en waarvan de opbrengsten te allen tijd volledig zullen worden bestemd voor haar doel.

Art. 3: Adres

De zetel van de vereniging is gevestigd te 1541 Sint-Pieters-Kapelle (Herne), Strijderstraat 34, gerechtelijk arrondissement Brussel.

Art. 4: Duur

De vereniging wordt voor onbepaalde duur opgericht en kan op elk moment ontbonden worden door de

Algemene Vergadering in overeenstemming met de wet.

Art, 5 : De vereniging ontleent haar middelen uit donaties, schenkingen, legaten, subsidies, bijdragen en andere inkomsten uit haar activiteiten.

De jaarlijkse bijdrage per lid is vastgesteld op 100 euro per jaar.

Het boekjaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december. Voor het eerste jaar begint het boekjaar dus op 24

edecember 2013,

o -

e Il. DE LEDEN

Art.6 : In de V.Z.W zijn er werkende leden, sympathisanten en ereleden.

Art.7: Een werkend lid is ieder wiens kandidatuur werd goedgekeurd door de Raad van Bestuur, op regelmatige basis deelneemt aan de activiteiten van de V,Z.W. en zijn bijdrage voortdurend betaalt.

Art.8: Een sympathisant is ieder die instemt met het doe! van de V.Z.W., een materiële, financiële of morele steun bijdraagt zonder de verplichting deel te nemen aan alle activiteiten, en wiens

r-+ kandidatuur werd aanvaard door de Raad van Bestuur,

Art.9: leder persoon die de doelstellingen deelt van de V.Z.W., deze financieel, materieel of moreel ondersteunt en/of door zijn handelen een te volgen voorbeeld vormt, kan als erelid aangewezen

et worden, Deze hoedanigheid wordt toegekend door de Raad van Bestuur.

Art,10: Het ontslag van een lid gaat van kracht na goedkeuring door de Raad van Bestuur.

ri) Art.11 : Elke ernstige schending aan de geest en de letter van deze statuten kan op beslissing van de Raad van Bestuur leiden tot een ontslag of intrekking van de bevoegdheden.

De Raad van Bestuur heeft de bevoegdheid om elk !id waarvan de deelname aan de activiteiten van de vereniging onvoldoende wordt geacht, te ontslaan,

Art.12 : De rechthebbenden en erfgenamen van de leden in functie of ontslagnemende hebben geen recht op het erfgoed van de vereniging. Er worden geen bijdragen terugbetaald.

III, DE ALGEMENE VERGADERING

Art. 13 : De algemene vergadering is samengesteld uit alle leden van de vereniging. Het Is de soevereine macht van de vereniging. Ze heeft alle bevoegdheden uitdrukkelijk toegekend door de wet en d,e statuten van de vereniging. Enkel de werkende leden hebben stemrecht.

Art. 14: De reguliere Algemene Vergadering wordt jaarlijks bijeengeroepen tijdens het eerste trimester. De oproeping wordt per post of e-mail verzonden naar aile leden ten minste vijftien werkdagen voor de geplande datum, met de agenda van de vergadering. De Algemene Vergadering beslist (en/of geeft uitsluitsel),met name over de begrotingen en de rekeningen van het

MQü 2,2

"

Y

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

voorbije jaar als over elk ander onderwerp voorgesteld door de Raad van Bestuur éf door een derde van haar werkende leden.

Art. 15: De Raad van Bestuur kan, op schriftelijk verzoek van een derde van de werkende leden, een buitengewone Algemene Vergadering bijeenroepen. In dit geval, voorziet de agenda een beraadslaging over, de kwestie aangehaald door de leden. De oproeping gebeurt via email of per post, binnen de acht dagen voor de geplande datum. Deze bevat de agenda.

Art. 16: De Algemene Vergadering kiest een voorzitter en een verslaggever. Bij verkiezingen van de leden voor cie Raad van Bestuur wordt de Algemene Vergadering voorgezeten door het oudste lid en wordt het jongste lid aangesteld als secretaris.

Art. 17: De beslissingen binnen de Algemene Vergadering worden genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen.

Bij een wijziging van de statuten of de ontbinding van de vereniging, wordt een aanwezigheidsquorum en een bijzondere meerderheid van tweederde vereist.

Elk lid heeft één stem.

Elk lid kan zich laten vertegenwoordigen door een ander werkende lid door middel van een procuratie.

Elk.lid kan slechts één ander lid vertegenwoordigen.

Art. 18: De beslissingen van de Algemene"Vergadering worden opgenomen in de notulen die op de zetel van de vereniging wordt bijgehouden in een notulenboek. Elk lid mag deze raadplegen.

IV. RAAD VAN BESTUUR

Art. 19; De Raad van Bestuur bestuurt de V.Z.W. en staat in voor het dagelijks beheer van de vereniging.

De Raad van Bestuur kan beslissen bepaalde bevoegdheden te delegeren aan derden, gekozen voor hun competenties en kart hiervoor zelfs personeel aánwerven.

De Raad van Bestuur bestaat uit 3 bestuurders, waaronder een voorzitter. De bestuurders worden verkozen voor een termijn van twee jaar (hernieuwbaar).

Art. 20: De leden van de Raad van Bestuur worden gekozen door de Algemene Vergadering. Hun mandaat is

gratis. De voorzitter wordt gekozen door de Algemene Vergadering.

Art. 21: In geval van een vacature voor de functie van bestuurder in de loop van een mandaat, kan een nieuwe bestuurder door de Algemene Vergadering worden gekozen. De nieuw verkozen beëindigt het mandaat van zijn voorganger.

Art. 22: De raad van bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter of door een lid van de Raad van Bestuur aangewezen door de voorzitter. Er wordt voldaan aan de aanwezigheidsquorum wanneer de meerderheid van de leden aanwezig zijn. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid. In geval van een gelijke stemming, is de stem van de voorzitter doorslaggevend~

Art. 23: De Raad van Bestuur heeft alle bevoegdheden die niet uitdrukkelijk door de wet of de statuten zijn voorbehouden aan de Algemene Vergadering. De Raad van Bestuur heeft de bevoegdheden voor het dagelijks beheer van de vereniging. Het dagelijks bestuur kan door de Raad van Bestuur worden toevertrouwd aan een lid van de vereniging of een andere door de Raad van Bestuur aangewezen derde persoon. De Raad van Bestuur kan, zonder dat deze opsomming beperkend werkt, allerlei betalingen uitvoeren en ontvangen, goederen, meubels en gebouwen verwerven, opzoeken, verkopen en wisselen, huurovereenkomsten aangaan, legaten, schenkingen en subsidies aanvaarden, de vereniging vertegenwoordigen, voor het gerecht treden, dit alles in het belang van de vereniging.

De Raad van Bestuur benoemt en ontslaat alle werknemers en leden van het personeel.

Art. 24: Aile handelingen van het dagelijks bestuur zullen een handtekening moeten bevatten van de voorzitter of een ander lid gekozen door de Raad van Bestuur. Handelingen die de vereniging verbinden ten opzichte van de buitenwereld moeten minstens door de voorzitter van de Baad van Bestuur worden ondertekend.

~

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

M0b 2.2

Voor-

behouden aan'het Berg¬ scat

Staatsblad

Luik B - Vervolg

V. DIVERSE BEPALINGEN

Aª% rt. 25: In geval van ontbinding van de vereniging, beslist de Algemene Vergadering over de verdeling van de goederen die zullen moeten overhandigd worden aan een vereniging met een

gelijkaardige doelstelling.

'Art.26: Voor aile gevallen die niet voorzien worden door de statuten, zijn de beschikkingen bepaald in de wet' voor verenigingen zonder winstoogmerk van toepassing.

Vi- OVERGANGSBEPALINGEN

' 4

Art. 31 werden als bestuurders verkozen, deze 24kdecember 2013

- Landry MAWUNGU, geboren te Eigenbrakel (België) op 30/05/1989; NN890530-335 87 ; Adres: :Strijderstraat n°34 --1541 Sint-Pieters-Kapelle

-Mavinga ma MVEMBA, geboren te Bukarest (Roemenië) op 13/04/1979; NN790413-318 09 ; Adres: Tarwelaan. ; n°24 -- 3090 Overijse

-Laetitia MAWUNGU, geboren te Bordeaux (Frankrijk), op 2810111986; NN8601 28-372 19 ; Adres: Strijderstraat n°34  1541 Sint-Pieters-Kaperle

De stichtende leden zijn:

- Landry MAWUNGU, geboren te Eigenbrakel (België) op 30/05/1989; NN890530-335 87 ; Adres: :Strijderstraat n °34 --1541 Sint-Pieters-Kapelle

-Mavinga ma MVEMBA, geboren te Bukarest (Roemenië) op 13104/1979; NN79041 3-31 8 09 ; Adres: Tarweláan n°24  3090 Overijse

-1.aetitia MAWUNGU, geboren te Borddaux (Frankrijk), op 28/01/1986; NN8601 28-372 19 ; Adres: Strijderstraat n°34  1541 Sint-Pieters-Kapelle

- Nlandu MAWUNGU, geboren te Sona Bata (DRCongo) op 3010811957; NN570830-473 74 ; Adres: Strijderstraat n°34  1541 Sint-Pieters'-Kapelle

Persoon bevoegd de vereniging ten aanzien van derden te vertegenwoordigen:

Landry Mawungu - voorzitter

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(e)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
PROACTIV'CONGO

Adresse
STRIJDERSTRAAT 34 1540 HERNE

Code postal : 1540
Localité : HERNE
Commune : HERNE
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande