PUURGEN

société coopérative à responsabilité à finalité sociale


Dénomination : PUURGEN
Forme juridique : société coopérative à responsabilité à finalité sociale
N° entreprise : 631.815.438

Publication

09/06/2015
ÿþMod PDF 11.1

Luik B In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



Neergelegd

05-06-2015

Griffie

*15309423*

Voor-

behouden

aan het

Belgisch Staatsblad

0631815438

Ondernemingsnummer :

Benaming

(voluit) :

PUURGEN

(verkort) :

Rechtsvorm :

Naamloze vennootschap

Zetel :

Edingensesteenweg 196 1500 Halle

(volledig adres)

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

Uit een akte, verleden voor ons, meester Willem Muyshondt, geassocieerd notaris te Halle, op 4 juni 2015, voor registratie uitgereikt met als enig doel te worden neergelegd op de griffie van de rechtbank van koophandel, blijkt dat:

1. de Naamloze vennootschap "PUUR", met zetel te 1500 Halle, Edingensesteenweg 196, ingeschreven in het rechtspersonenregister te Brussel onder het nummer BTW 0544.328.861.

2. De naamloze vennootschap  ETABLISSEMENTEN FRANZ COLRUYT , met zetel te 1500 Halle, Edingensesteenweg 196, RPR Brussel onder het nummer 0400.378.485, B.T.W.-plichtig. HOOFDSTUK I - NAAM - ZETEL - DOEL  DUUR

ARTIKEL 1. BENAMING - VORM

De vennootschap bestaat onder de benaming PUURGEN en heeft de vorm van een naamloze vennootschap.

ARTIKEL 2. ZETEL

De maatschappelijke zetel is gevestigd te 1500 Halle, Edingensesteenweg 196. ARTIKEL 3. DOEL De vennootschap heeft tot doel, in België of in het buitenland, in haar eigen naam en voor eigen rekening, of in naam en/of voor rekening van derden, als tussenpersoon, in commissie, vertegenwoordiging of anderszins, rechtstreeks of onrechtstreeks, de uitbating van handel in het groot of in het klein, in alle voedingswaren, tabaksartikelen, allerhande dranken, niet voedingswaren als papier, boeken, textiel, seizoensartikelen, speelgoed, sportartikelen, hygiëne- en reinigingsproducten, confectie, bloemen, audiovisuele apparaten en in het algemeen genomen in alle mogelijke goederen die kunnen verhandeld worden in een supermarkt, discount, warenhuis, cash en carry, of enige andere formule die dergelijke activiteit op enige wijze voert. Zij kan alle voorbereidende en ondersteunende handelingen stellen, als daar zijn transport, stockage, verpakking en in het algemeen genomen alles wat de verwezenlijking van haar doel kan vergemakkelijken. Ze is in dat verband gerechtigd belangen te nemen in andere vennootschappen, verenigingen en organisaties, deze op te richten alleen of samen met anderen, kredieten en waarborgen te verschaffen, onroerende transacties te verrichten.

ARTIKEL 5. KAPITAAL

Het geplaatst kapitaal bedraagt eenenzestigduizend vijfhonderd euro (61.500 EUR)

Het is vertegenwoordigd door honderd (100) aandelen.

De kapitaalaandelen worden als volgt tegen pari en in geld onderschreven:

1. PUUR NV, met zetel te 1500 Halle, Edingensesteenweg 196, titularis van negenennegentig (99) aandelen

2. Etablissementen Franz Colruyt NV, met zetel te 1500 Halle, Edingensesteenweg 196, titularis van

één (1) aandeel.

Totaal : honderd (100) aandelen, hetzij het volledig maatschappelijk kapitaal.

De inschrijvers verklaren en erkennen dat ieder aandeel waarop door hen werd ingeschreven,

volledig volgestort zijn.

De vennootschap beschikt bijgevolg over een bedrag van EENENZESTIGDUIZEND VIJFHONDERD

Onderwerp akte :

Oprichting

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

EURO (¬ 61.500,00).

Bankattest: Het bedrag van de stortingen bestemd voor de volstorting van de hierboven vermelde inbrengen in geld werd gestort op een bijzondere rekening, geopend op naam van de vennootschap in oprichting bij BNP PARIBAS FORTIS.

Een bankattest, gedateerd op 3/6/2015, werd als bewijs van de storting aan Ons, instrumenterende notaris, overhandigd.

Wij, notaris, bevestigen dat het gestorte kapitaal werd gedeponeerd overeenkomstig de bepalingen van het Wetboek van vennootschappen

ARTIKEL 6. TOEGESTAAN KAPITAAL

De Raad van Bestuur is gemachtigd het kapitaal in één of meer malen te verhogen ten belope van eenenzestigduizend vijfhonderd euro (61.500,00 EUR).

De kapitaalverhogingen waartoe krachtens deze machtiging wordt overgegaan mogen gebeuren door inbreng in geld of in natura, door omzetting van gelijk welke reserves, door uitgifte van converteerbare obligaties, en kunnen in het algemeen op elke wijze plaatsvinden mits de wettelijke voorschriften nageleefd worden.

De voorwaarden van de kapitaalverhogingen, waartoe krachtens deze machtiging wordt overgegaan en de rechten en de plichten verbonden aan de nieuwe aandelen worden met naleving van de wettelijke voorschriften door de Raad van bestuur bepaald.

Een door de Raad van Bestuur besliste kapitaalverhoging kan gepaard gaan met een uitgiftepremie; het bedrag daarvan wordt na eventuele aftrek van de kosten, opgenomen in het kapitaal of geboekt op een onbeschikbare rekening "Uitgiftepremies", die zoals het kapitaal, de waarborg van derden zal vormen en die niet kan verminderd of afgeschaft worden dan met besluit van de Algemene vergadering beraadslagend zoals voor een kapitaalvermindering.

Deze machtiging is geldig voor een termijn van vijf jaar te rekenen vanaf de bekendmaking van de oprichtingsakte.

Deze machtiging kan éénmaal of meerdere malen, telkens voor maximum vijf jaar verlengd worden door een besluit van de algemene vergadering, beraadslagend volgens de voorschriften voorzien voor de wijziging van de statuten.

Deze machtiging vervalt echter van rechtswege zodra een openbaar bod naar het publiek toe wordt opengesteld tot aankoop en/of ruiling van alle of een deel der aandelen in het geplaatst kapitaal van de Naamloze Vennootschap Etablissementen Franz Colruyt, al dan niet gezamenlijk met een dergelijk bod op alle of een deel der door laatstgenoemde vennootschap eventueel uitgegeven stemrechtverlenende effecten die al dan niet het kapitaal vertegenwoordigen en daarmee gelijkgestelden als gedefinieerd door de wetgeving terzake.

Ook in dergelijk hypothese dient de Raad van Bestuur echter nog de verbintenissen uit te voeren die voordien aangegaan zijn; zo dient hij het geplaatst kapitaal nog te verhogen tengevolge van uitoefening van warranten, aandelenopties, vraag tot conversie van converteerbare obligaties en dergelijke meer, zonder dat deze opsomming als limitatief mag beschouwd worden. Ook voert hij in gezegde hypothese nog kapitaalverhogingen door die voordien aangevat of aangekondigd werden, ongeacht of deze publiek of privaat zijn. Dit alles weliswaar binnen de grenzen toegelaten door de wetgeving terzake.

ARTIKEL 13. RAAD VAN BESTUUR

De vennootschap zal bestuurd worden door de Raad van Bestuur samengesteld uit ten minste drie leden, al dan niet aandeelhouders, benoemd door de Algemene Vergadering, voor een duur van ten hoogste zes jaar en altijd door haar afstelbaar.

Het ledenaantal van de Raad van Bestuur wordt bepaald door de Algemene Vergadering.

ARTIKEL 14. BERAADSLAGING

Behoudens ingeval van noodzaak, wegens oorlogsomstandigheden, staking of andere openbare rampen, kan de Raad van Bestuur geen geldige beslissing nemen, indien niet tenminste de helft van de leden van de Raad van Bestuur aanwezig of vertegenwoordigd is. Indien tenminste de helft van de leden van de Raad van Bestuur niet mogen deelnemen aan de beraadslaging en/of beslissing ten gevolge van artikel 523 en volgende Wetboek van Vennootschappen, kunne de betrokken beslissingen evenwel geldig worden genomen door de overige aanwezige en vertegenwoordigde bestuurders.

Alle beslissingen van de Raad worden bij absolute meerderheid van stemmen genomen. Bij staking van stemmen is deze van de voorzitter beslissend.

Indien slechts twee stemmen worden uitgebracht, moet de beslissing bij eenparigheid van stemmen genomen worden.

ARTIKEL 15. MACHTEN VAN DE RAAD

De Raad van Bestuur heeft de meest uitgebreide bevoegdheid om alle handelingen te verrichten die nodig of dienstig zijn voor het bereiken van het maatschappelijk doel, met uitzondering van die handelingen waarvoor volgens de wet of deze statuten de Algemene Vergadering bevoegd is.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

Hij vertegenwoordigt de vennootschap jegens derden en in recht als eiser of verweerder. De vennootschap is gebonden door de rechtshandelingen die verricht worden door de Raad van Bestuur, zelfs indien deze handelingen de grenzen van het vennootschapsdoel overschrijden, tenzij zij aantoont dat de derde wist dat de handeling de grenzen van dit doel overschreed of hiervan, gezien de omstandigheden niet onkundig kon zijn. Bekendmaking van deze statuten alleen is hiertoe geen voldoende bewijs.

De Raad van Bestuur mag eveneens, volgend de modaliteiten die hij bepaalt, het geheel of een gedeelte van het dagelijks bestuur van de vennootschap alsook de vertegenwoordiging desbetreffend, naar de omvang en inhoud die hij bepaalt, delegeren aan één of meer bestuurders, directeurs, zaakvoerders of andere personen, al dan niet aandeelhouders, die de titel zullen voeren van "gedelegeerd bestuurder" of "directeur generaal".

De Raad van Bestuur mag eveneens de directie van het geheel of van een bepaald deel of bijzondere afdeling van de maatschappelijke zaken toevertrouwen aan één of meer directeurs of andere personen gekozen in of buiten zijn midden, al dan niet vennoten.

Hij zal hun bevoegdheden, volmachten en bezoldigingen vaststellen. Hij zal ze afstellen en zonodig in hun vervanging voorzien.

Onverminderd het bovenstaande kan de Raad van Bestuur bepaalde en bijzondere volmachten overdragen aan één of meer van haar leden of zelfs aan derde personen, al dan niet vennoten. Hij zal hun bevoegdheden, volmachten en bezoldigingen vaststellen. Hij zal ze afstellen en zonodig in hun vervanging voorzien.

Onverminderd het bovenstaande kan de Raad van Bestuur bepaalde en bijzondere volmachten overdragen aan één of meer van haar leden of zelfs aan derde personen, al dan niet vennoten. Onverminderd de persoonlijke verantwoordelijkheid van de bestuurders tegenover de vennootschap in geval van overdreven volmacht, wordt de vennootschap geldig verbonden door alle handelingen door haar gevolmachtigden verricht, binnen de perken van de hen verleende volmacht.

ARTIKEL 16. HANDTEKENINGEN

De vennootschap zal slechts geldig verbonden zijn voor de handelingen die de handtekening dragen van twee bestuurders.

Ook de handtekening van de gedelegeerd bestuurder alleen, evenals deze van de directeur generaal alleen, zal op geldige wijze de vennootschap verbinden binnen het kader van het dagelijks bestuur bepaald op basis van artikel 15 hierboven.

In geval van overdracht van volmachten zal de handtekening van de lasthebber voldoende zijn. ARTIKEL 19. JAARLIJKSE ALGEMENE VERGADERING

De jaarlijkse Algemene Vergadering zal gehouden worden op de 1ste vrijdag van de maand september om 10u00 in de maatschappelijke zetel of op elke andere plaats in de dagorde aangeduid.

ARTIKEL 20. MAATSCHAPPELIJK JAAR

Het maatschappelijk jaar vangt aan op één april en eindigt op éénendertig maart van het volgende jaar.

Overgangsmaatregel: Het eerste boekjaar neemt een aanvang bij neerlegging van de statuten op de griffie van de rechtbank van koophandel, en neemt een einde op éénendertig maart tweeduizend zestien.

ARTIKEL 21. WINSTVERDELING

De inkomsten min de lasten, algemene kosten, afschrijvingen en provisies, vormen de nettowinst van de vennootschap.

Van deze nettowinst wordt tenminste vijf procent (5%) besteed voor de vorming van de wettelijke reserve. Deze voorafneming is niet meer verplichtend indien de wettelijke reserve het bij wet bepaalde peil heeft bereikt.

Het saldo staat ter beschikking van de algemene vergadering die, op voorstel van de Raad van Bestuur over zijn aanwending zal beslissen.

De algemene vergadering mag, op voorstel van de Raad van Bestuur en met gewone meerderheid van stemmen, beslissen om het beschikbaar saldo geheel of ten dele aan te wenden voor de vorming van een vrije of bijzondere reserve, of voor overdracht naar volgend boekjaar.

De algemene vergadering mag eveneens beslissen op voorstel van de Raad van Bestuur en met gewone meerderheid van stemmen, de beschikbare reserves geheel of gedeeltelijk uit te keren. De dividenden worden uitgekeerd op de tijdstippen en plaatsen door de Raad van Bestuur te bepalen.

Evenwel geven de aandelen zonder stemrecht in geval van uitkeerbare winst in de zin van artikel 617 en 618 Wetboek van vennootschappen, recht op een preferent doch niet opvorderbaar dividend waarvan het bedrag wordt vastgesteld bij de uitgifte, alsmede een recht in de uitkering van het winstoverschot, waarvan het bedrag niet lager mag zijn dan dat van winstoverschot van de aandelen met stemrecht.

ARTIKEL 22. INTERIM DIVIDENDEN

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

De Raad van Bestuur kan besluiten tot de uitkering van interim dividenden onder de voorwaarden en volgens de modaliteiten zoals door de wet voorzien.

Hij stelt het bedrag van die interim dividenden en de datum van hun betaling vast.

ARTIKEL 23. ONTBINDING - VEREFFENING

Ingeval van ontbinding van de vennootschap, om welke reden of op welk tijdstip ook, geschiedt de vereffening door de vereffenaars benoemd door de algemene vergadering.

Bij gebreke van dergelijke benoeming geschiedt de vereffening door de raad van bestuur, handelend in de hoedanigheid van een vereffeningscomité.

Behoudens andersluidend besluit, treden de vereffenaars gezamenlijk op. Ingeval de vereffenaar een rechtspersoon is, moet de natuurlijke persoon die hem vertegenwoordigt voor de uitoefening van de vereffening in het benoemingsbesluit worden aangewezen.

De vereffenaars treden pas in functie nadat de rechtbank van koophandel is overgegaan tot de bevestiging van hun benoeming ingevolge de beslissing van de algemene vergadering.

Zo de bevoegde rechtbank weigert over te gaan tot de homologatie of de bevestiging, wijst ze zelf een vereffenaar aan, eventueel op voorstel van de algemene vergadering.

De vereffenaars beschikken over de meest uitgebreide machten overeenkomstig de artikelen 186 en volgende van het Wetboek van Vennootschappen, behoudens beperkingen opgelegd door de algemene vergadering.

De algemene vergadering bepaalt de vergoeding van de vereffenaars.

Vooraleer de vereffening wordt afgesloten, leggen de vereffenaars het plan voor de verdeling van de activa onder de verschillende schuldeisers voor akkoord voor aan de rechtbank van koophandel van het arrondissement waarbinnen de vennootschap haar zetel heeft.

De aandelen zonder stemrecht verlenen bij vereffening echter steeds een voorrecht op de terugbetaling van de kapitaal inbreng, desgevallend vermeerderd met de uitgiftepremie, alsmede een recht bij de uitkering van een liquidatiebonus, waarvan het bedrag niet lager mag zijn dan dat uitgekeerd aan de houders van aandelen met stemrecht.

SLOTBEPALINGEN

Artikel 1. BENOEMINGEN

a) Overeenkomstig artikel 518 van het Wetboek van Vennootschappen, worden tot bestuurders benoemd:

- De heer HOFMAN Marc Ghislain Martha Emiel, geboren te Aalst op achtentwintig mei negentienhonderd achtenvijftig, nationaal nummer 580528 091 31, wonende te 8420 De Haan, Ringlaan-Zuid 114;

- De heer dE LEU dE CECIL Jean Raoul Hubert, geboren te Etterbeek, op vier juli negentienhonderd vierenvijftig, nationaal nummer 540704 099 91, wonende te 1970 Wezembeek-Oppem, Bauwenberg 20;

- De heer COLRUYT Jozef Maria Damiaan, geboren te Halle, op achttien oktober negentienhonderd achtenvijftig, nationaal nummer 581018 253-10, wonende te 1500 Halle, Vroenenbos 100;

- De heer COLRUYT Franciscus, geboren te Halle op drieëntwintig augustus negentienhonderd zestig, nationaal nummer 600823 265-70, wonende te 1602 Vlezenbeek, Bekersveldstraat 1. De bestuurders zullen hun mandaat onbezoldigd uitoefenen.

b) Overeenkomstig artikel 141 van het Wetboek van Vennootschappen wordt tot commissaris

benoemd:

- de CVBA Klynveld Peat Marwick Goedeler Bedrijfsrevisoren, gevestigd te 2550 Kontich, Prins

Boudewijnlaan 24 bus D, vertegenwoordigd door de heer Ludo Ruysen en de heer Jo

Vanderbruggen.

Artikel 2. EERSTE BOEKJAAR EN JAARVERGADERING

- Eerste boekjaar

Bij uitzondering gaat het eerste boekjaar in op de datum dat de vennootschap de

rechtspersoonlijkheid verkrijgt.

Het eerste boekjaar zal worden afgesloten op éénendertig maart tweeduizend zestien.

- Eerste jaarvergadering

De eerste jaarvergadering zal gehouden worden in het jaar tweeduizend zestien overeenkomstig de

statuten.

VOOR ONTLEDEND UITTREKSEL. Notaris Willem Muyshondt.

Coordonnées
PUURGEN

Adresse
EDINGENSESTEENWEG 196 1500 HALLE

Code postal : 1500
Localité : HALLE
Commune : HALLE
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande