REGIONAAL CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJK WERK

Association sans but lucratif


Dénomination : REGIONAAL CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJK WERK
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 409.747.497

Publication

05/05/2015
ÿþ ~ 'L.4.s.t~á MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

1111611E

V







~~~~~~~~~~-1

2 2 APR. 2015

Grifl"ieRechiban;cvan Koopnandel

Ondernemingsnr : 409.747.497

Benaming

(voluit) : VZW Regionaal Centrum voor Maatschappelijk Werk

(verkort) : VZW RCMW

Rechtsvorm : vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Grote Baan 55, 3150 Haacht

Onderwerp akte : statutenwijziging (Algemene Vergadering 10-12-2013)

(HOOFDSTUK 1. DE VERENIGING

Art. 1 Rechtsvorm

De vereniging werd opgericht ais een entiteit met rechtspersoonlijkheid, meer in het bijzonder als een vereniging zonder winstoogmerk (hierna "VZW" genaamd) op grond van de wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad van 1 juli 1921 zoals gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002 en de Wet van 16 januari 2003 (hierna genoemd "V&S-wet").

Art. 2 Naam

1.De VZW draagt de naam vzw Regionaal Centrum Maatschappelijk Werk (of afgekort: vzw RCMW).

2.Deze naam moet voorkomen in alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen, brieven, orders en andere stukken uitgaande van de vereniging, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden "vereniging zonder winstoogmerk" of door de afkorting "VZW', met nauwkeurige aanwijzing van de zetel.

Art. 3 Zetel

1.De zetel van de VZW is gevestigd in de Wespelaarsesteenweg 41 te 3150 Naacht, gelegen in het' gerechtelijk arrondissement Leuven.

2.De zetel kan niet gewijzigd worden door de Raad van Bestuur. De zetel kan slechts verplaatst worden door de Algemene Vergadering, mits deze bovendien de regels in acht neemt, zoals vereist voor een statuutwijziging en beschreven in deze statuten.

Art. 4 Duur

De VZW is opgericht voor onbepaalde duur, maar kan toch ten allen tijde ontbonden worden.

HOOFDSTUK 2. DOELEINDEN EN ACTIVITEITEN

Art. 5 Doeleinden

De vereniging heeft tot doel, met uitsluiting van enig winstoogmerk:

- een sociale regierol opnemen en hiervoor investeren in strategieën, methodieken en;

samenwerkingsverbanden;

- een regionaal lerend netwerk ontwikkelen waarbij diverse individuen, vanuit een gezamenlijke interesse;

voor welzijn, doelbewust kennis en ervaringen uitwisselen. Het netwerk laat toe om kennis te delen en geeft,

aanleiding tot kruisbestuiving, zowel binnen als buiten de vzw.

Art. 6 Activiteiten

Tot de concrete activiteiten waarmee de doelstellingen van de VZW worden verwezenlijkt, behoren onder:

meer:

structurele samenwerkingsverbanden ontwikkelen met welzijnsorganisaties;

- bevorderen van netwerkontwikkeling met externe welzijnspartners;

- nieuwe inzichten, oplossingen of werkwijzen ontwikkelen, rekening houdend met de volgende:

maatzorgprincipes:- positieve hulpverlening waarbij de cliënt centraal staat;

- integrale hulpverlening over de verschillende levensdomeinen;

- maatschappelijke dienstverlening en psychosociale begeleiding;

- gecoördineerde hulpverlening volgens het case-gebonden overleg.

- actieve deelname aan en het opvolgen van de conceptontwikkeling in het kader van werk-welzijnstrajecten in samenwerking met interne en externe partners.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOF} 2.2

De VZW kan alle middelen aanwenden die tot de verwezenlijking van het doel rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen. De VZW kan ter uitvoering van wat hierboven bepaald is, ondermeer alle eigendommen of zakelijke rechten verwerven, in huur nemen, verhuren personeel aanwerven, rechtsgeldige overeenkomsten sluiten, fondsen inzamelen, kortom alle activiteiten uitoefenen of laten uitoefenen die haar doel rechtvaardigen. In het kader van het realiseren van haar doel, kan de vereniging zelfs daden van koophandel stelen."

De VZW kan alle activiteiten ontplooien die rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen tot de verwezenlijking van voormelde ideële niet-winstgevende doelstellingen, met inbegrip van bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk is toegelaten en waarvan de opbrengsten te allen tijde volledig zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van de ideële niet-winstgevende doelstellingen.

HOOFSTUK 3, LIDMAATSCHAP

Art. 7 Lidmaatschap

1.Er zijn minstens 3 leden met alle rechten zoals omschreven voor de leden in de VZW- en stichtingenwet, Er zijn leden en toegetreden leden.

2.De effectieve leden zijn:

- de voorzitter, de secretaris en het diensthoofd sociale dienst of een beleidsmedewerker van elk deelnemend OCMW;

De OCMW's die wensen deel te nemen aan de VZW richten hun schriftelijke vraag om toe te treden aan de Raad van Bestuur. Hierbij vermelden zij: de organisatiegegevens (naam, adres, contactgegevens) en de persoonsgegevens van de voorzitter, de secretaris en het diensthoofd sociale dienst of een beleidsmedewerker (naam, nationaal nummer, adres, beroep, contactgegevens).

De Algemene Vergadering beslist of een kandidaat-OCMW kan toetreden tot de VZW en neemt kennis van de leden die namens het OCMW zullen fungeren ais leden van de VZW. De deelname van OCMW's aan de VZW is voor onbepaalde duur.

- natuurlijke personen met expertise op vlak van welzijn en die een band kunnen aantonen met de OCMW's die aan deze VZW deelnemen.

De natuurlijke persoon met expertise op vlak van welzijn en die een band kan aantonen met de gemeentenfOCMW's die aan deze vzw deelnemen, richt zijn schriftelijke vraag om toe te treden aan de Raad van Bestuur. Hierbij vermeldt hij/zij: de persoonsgegevens (naam, nationaal nummer, adres, beroep, contactgegevens) en de band met de OCMW's die aan deze VZW deelnemen.

De Algemene Vergadering beslist of een kandidaat-lid voldoet aan de voorwaarden om definitief lid te worden. Het lidmaatschap is voor een periode van 6 jaar en kan daarna door dezelfde aanvraagprocedure verlengd worden.

3.De toegetreden leden kunnen zijn:

- natuurlijke personen die afgevaardigd zijn door een private of openbare organisatie of instelling met een sociaal oogmerk, werkzaam op het grondgebied van de deelnemende OCMW's.

Een kandidaat-toetredend lid richt zijn schriftelijke vraag om toe te treden aan de Raad van Bestuur, Hierbij vermeldt hij/zij: de organisatiegegevens (naam, adres, contactgegevens), de persoonsgegevens (naam, nationaal nummer, adres, beroep, contactgegevens) en het werkingsgebied van de organisatie.

De Algemene Vergadering beslist of een kandidaat-toetredend lid voldoet aan de voorwaarden om definitief toetredend lid te worden. Het lidmaatschap is voor een periode van 6 jaar en kan daarna door dezelfde aanvraagprocedure verlengd worden.

4.De effectieve leden hebben alle rechten en verplichtingen die in de V&S-wet en deze statuten worden beschreven. Zij betalen geen lidmaatschapsbijdrage.

5.De toegetreden leden hebben alle rechten en verplichtingen die in deze statuten worden beschreven. Zij betalen geen lidmaatschapsbijdrage.

Art, 8 Ontslag en uittreding

1.Effectieve leden (natuurlijke personen) en toegetreden leden kunnen hun lidmaatschap van de vzw op elk ogenblik beëindigen door een formeel schrijven te richten aan voorzitter van de Raad van Bestuur. Het ontslag zal de eerstvolgende Algemene vergadering na dit schrijven ingaan.

2.De deelnemende OCMW's kunnen hun deelname aan de VZW beëindigen door een formeel schrijven te richten aan voorzitter van de Raad van Bestuur, met een opzegtermijn van zes maanden, ingaand op de eerste van de maand volgend op de maand waarin het ontslag bekend gemaakt werd aan de Raad van Bestuur. Het ontslag en de opzegtermijn zullen op de eerstvolgende Algemene vergadering bekrachtigd worden.

Art. 9 Beëindiging van lidmaatschap

1.Als een effectief lid of een toegetreden lid in strijd handelt met de doelstellingen van de VZW, kan diens lidmaatschap, op voorstel van het Bestuur of op verzoek van minstens 1/6 van alle leden, worden beëindigd door een bijzonder besluit van de Algemene Vergadering, waarop minstens 1/2 van alle leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, en waarbij voor de beslissing een 2/3 meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden vereist is,

2.Het lidmaatschap van een effectief lid of een toegetreden lid eindigt automatisch door het overlijden van de natuurlijke persoon, of ingeval van een rechtspersoon, door haar ontbinding, fusie, splitsing of faillissement.

3.Personen die uit hoofde van hun werk effectief lid of toegetreden lid zijn van de algemene vergadering, verliezen dit lidmaatschap bij beëindiging van deze tewerkstelling of wanneer het OCMW beslist om de deelname aan de VZW stop te zetten.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

4.Personen die uit hoofde van hun politiek mandaat effectief lid zijn van de algemene vergadering, verliezen dit lidmaatschap bij beëindiging van dit politiek mandaat of wanneer het OCMW beslist om de deelname aan de VZW stop te zetten.

5.Het effectief lid of toegetreden lid waarvan de beëindiging van het lidmaatschap wordt voorgesteld, heeft het recht gehoord te worden.

Art. 10 Rechten

1.Geen enkel effectief lid of toegetreden lid kan enige aanspraak laten gelden of uitoefenen op de activa van

de VZW op grond van de enkele hoedanigheid van lid.

2.Deze uitsluiting van rechten op de activa geldt te allen tijde: tijdens het lidmaatschap, bij beëindiging van

het lidmaatschap om wat voor reden dan ook, bij ontbinding van de VZW, enz.

HOOFDSTUK 4. DE ALGEMENE VERGADERING

Art. 11 De Algemene Vergadering

De Algemene Vergadering bestaat uit alle effectieve leden en toegetreden leden. Alle effectieve leden

hebben gelijk stemrecht. Elk effectief lid heeft één stem.

De toegetreden leden hebben een raadgevende stem.

Art, 12 Waarnemers

Waarnemers kunnen de Algemene Vergadering bijwonen en mogen zich, mits toestemming van de

voorzitter, tot de Algemene Vergadering richten.

Art. 13 Bevcegdheden

De volgende exclusieve bevoegdheden kunnen uitsluitend door de Algemene Vergadering uitgeoefend

worden

1.de wijziging van de statuten en huishoudelijk reglement;

2.de goedkeuring van de deelname van een OCMW aan de VZW;

3.de kennisname van de opzeg en opzegtermijn van een deelnemend OCMW;

4.de benoeming en de afzetting van de bestuurders;

5.de kwijting aan de bestuurders;

6.de goedkeuring van de begroting en van de rekening;

7.de ontbinding van de vereniging;

8.de uitsluiting van een effectief lid of een toegetreden lid;

9.de benoeming van een effectief lid of een toegetreden lid;

10.alie beslissingen die betrekking hebben op een bedrag hoger dan 2000 euro, verhoogd met de index der

consumptieprijzen, moeten goedkeuring krijgen van de Algemene Vergadering.

Art. 14 Vergaderingen

1.De jaarlijkse bijeenkomsten van de Gewone Algemene Vergadering zullen tijdens het eerste en het tweede semester van het kalenderjaar gehouden warden op de maatschappelijke zetel of de plaats die vermeld wordt in de uitnodiging.

De uitnodiging (brief of email) wordt minstens 8 kalenderdagen voorafgaand aan de datum van de Gewone Algemene Vergadering naar alle leden verstuurd. De termijn van 8 kalenderdagen wcrdt berekend volgens het gemeen recht, d.w.z. de dag van de verzending van de uitnodiging meegeteld en de dag van de Gewone Algemene Vergadering niet meegeteld.

2.De vergaderingen worden door de Voorzitter van de Raad van Bestuur bijeengeroepen. Aan de uitnodiging wordt een ontwerp van agenda toegevoegd, waarbij elk punt dat door minstens 2 bestuurders wordt aangebracht of dat door minstens 1/20 van de leden aangebracht werd, op de agenda wordt geplaatst.

3.Bijzondere bijeenkomsten in een Buitengewone Algemene Vergadering kunnen worden samengeroepen door de Voorzitter en/of op verzoek van minstens 2 bestuurders, alsook op verzoek van minstens 1/5 van alle leden.

De uitnodiging (brief of email) wordt minstens 8 kalenderdagen voorafgaand aan de datum van de Buitengewone Algemene Vergadering naar alle leden verstuurd. De termijn van 8 kalenderdagen wordt berekend volgens het gemeen recht, d.w.z. de dag van de verzending van de uitnodiging meegeteld en de dag van de Buitengewone Algemene Vergadering niet meegeteld.

Art. 15 Stemprocedure

1.0m op een geldige manier te beraadslagen moet minstens 1/3 van de effectieve leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden, behalve wanneer de V&S-wet of de statuten dit anders voorzien.

2.De wijziging van de statuten vereist een beraadslaging in een vergadering die voldoet aan een quorum van 2/3 van de leden die aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

Ingeval op de eerste vergadering minder dan 2/3 van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen die geldig kan beraadslagen en besluiten alsook de wijzigingen aannemen met de meerderheden hierna bepaald, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden.

De tweede vergadering mag niet binnen 15 dagen volgende op de eerste vergadering worden gehouden. De beslissing wordt geacht aanvaard te zijn indien ze wordt goedgekeurd door 2/3 van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Enkel wanneer de statutenwijziging betrekking heeft op het doel of de doeleinden waarvoor de vereniging is opgericht, vereist ze een meerderheid van 4/5 van de stemmen van de aanwezige of vertegenwcordigde leden.

3.Leden die niet op de vergadering aanwezig kunnen zijn, kunnen door andere leden worden vertegenwoordigd. Elk lid kan maximum 1 volmacht dragen.

i

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD2.2

4,Toegetreden leden die niet op de vergadering aanwezig kunnen zijn, kunnen door andere toegetreden leden Worden vertegenwoordigd. Elk toegetreden lid kan maximum 1 volmacht dragen,

5.Bij staking van stemmen zal de stem van de Voorzitter doorslaggevend zijn.

6.Er worden notulen opgesteld en bewaard in een notulenregister dat ter inzage zal zijn van de leden die hun inzagerecht zullen uitoefenen overeenkomstig de in artikel 9 van het K.B. van 27 juni 2003 vastgelegde modaliteiten,

HOOFDSTUK 5. BESTUUR EN VERTEGENWOORDIGING

Art. 16 Samenstelling Raad van Bestuur

1,De VZW wordt bestuurd door een Raad van Bestuur samengesteld uit minstens 3 .effectieve leden van de VZW. In ieder geval moet het aantal bestuurders steeds lager zijn dan het aantal leden van de Algemene Vergadering,

2,De bestuurders worden gekozen uit en benoemd door een Algemene Vergadering, bij gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden voor een termijn van 6 jaar. Hun opdracht eindigt bij de sluiting van de jaarvergadering. Bestuurders zijn herbenoembaar.

3.De Raad van Bestuur verkiest onder haar leden een voorzitter, eventueel een ondervoorzitter, secretaris en penningmeester die de taken zullen vervullen die horen bij deze functie zoals omschreven in deze statuten en ter gelegenheid van hun verkiezing. Zij fungeren tevens als Dagelijks Bestuur.

4.De bestuurders kunnen ten allen tijde worden ontslagen door de Algemene Vergadering die daarover beslist bij gewone meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

leder lid van de Raad van Bestuur kan zelf ook ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de Voorzitter van de Raad van Bestuur. Een bestuurder is verplicht na zijn ontslag zijn opdracht verder te vervullen totdat redelijkerwijze in zijn vervanging kan worden voorzien.

5.De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit.

Art. 17 Raad van Bestuur: vergaderingen, beraadslaging en beslissing

1.De Raad van Bestuur vergadert na oproeping (brief of email) door de voorzitter zo dikwijls als het belang van de VZW het vereist, alsook binnen de 14 dagen na een daartoe strekkend verzoek van twee bestuurders of van de dagelijkse bestuurder.

2.De Raad van Bestuur wordt voorgezeten door de voorzitter of, bij diens afwezigheid, door de ondervoorzitter of door de oudste in jaren van de aanwezige bestuurders. De vergadering wordt gehouden op de zetel van de VZW of in elke andere plaats in België, aangewezen in de oproepingsbrief.

3.0e Raad van Bestuur kan slechts beraadslagen en besluiten, wanneer ten minste de meerder-heid van zijn leden aanwezig is op de vergadering. De besluiten worden genomen bij eenvoudige meerderheid van stemmen van de aanwezige leden. Bij staking van stemmen heeft de voorzitter dan wel de bestuurder die de vergadering voorzit, doorslaggevende stem.

4.Effectieve leden die niet op de vergadering aanwezig kunnen zijn, kunnen door andere effectieve leden worden vertegenwoordigd. Elk lid kan maximum 1 volmacht dragen.

5.ln uitzonderlijke gevallen, wanneer de dringende noodzakelijkheid en het belang van de VZW dit vereist, kunnen de besluiten van de Raad van Bestuur genomen worden bij éénparig schriftelijk akkoord van de bestuurders. Dit schriftelijk akkoord kan meegedeeld worden per brief per email of per fax. Deze procedure kan niet gevolgd worden voor het vaststellen van de jaarrekening.

6.Er worden notulen opgesteld en ondertekend door de voorzitter, een andere bestuurder of alle aanwezige bestuurders en bewaard in een notulenregister dat ter inzage zal zijn van de leden die hun inzagerecht zullen uitoefenen overeenkomstig de in artikel 9 van het K.B. van 27 juni 2003 vastgelegde modaliteiten.

Art. 18 Tegenstrijdig belang

1.indien een bestuurder, rechtstreeks of onrechtstreeks, een belang van vermogensrechtelijke aard heeft dat strijdig is met een beslissing of een verrichting die tot de bevoegdheid behoort van de Raad van Bestuur, moet hij dit meedelen aan de andere bestuurders vóór dat de Raad van Bestuur een besluit neemt.

2.De bestuurder met het tegenstrijdig belang, verwijdert zich uit de vergadering en onthoudt zich van de beraadslaging en de stemming over de aangelegenheid waarop het betrekking heeft.

Art. 19 Intern bestuur  beperkingen

1,0e Raad van Bestuur is bevoegd om alle handelingen van intern bestuur te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de VZW, met uitzondering van die handelingen waarvoor volgens artikel 4 V&S-wet en volgens de statuten de Algemene vergadering exclusief bevoegd is.

2.De Raad van Bestuur kunnen daden van beschikking stellen, met inbegrip van o.m. het vervreemden, zelfs om niet, van roerende of onroerende goederen, het hypothekeren, het lenen en uitlenen, aile handels- en bankverrichtingen, het opheffen van hypotheken.

3.0e Raad van Bestuur kan voor bepaalde handelingen en taken en voor daden van dagelijks bestuur zijn bevoegdheid overdragen aan het Dagelijks Bestuur van de VZW, die een beperkte volmacht krijgen om financiële verrichtingen af te handelen, Het mandaat kan ten allen tijde met onmiddellijke ingang door de Raad van Bestuur worden ingetrokken.

Art. 20 Externe vertegenwoordigingsmacht

1,0e Raad van Bestuur vertegenwoordigt als college de VZW (d.w.z, de Raad van Bestuur vertegenwoordigt de VZW door de meerderheid van de bestuurders) in alle handelingen in en buiten rechte. Hij vertegenwoordigt de vereniging door de meerderheid van zijn leden.

2.Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de Raad van Bestuur als college, wordt de VZW in en buiten rechte eveneens vertegenwoordigd door de bestuurders die gezamenlijk handelen

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2,2

(d.w.z. dat de bestuurders niet in eigen naam en voor eigen rekening optreden, maar wel in naam en voor rekening van de VZW).

3.1n afwijking van artikel 13 V&S-wet, kunnen de vertegenwoordigingsorganen niet zonder toestemming van de Algemene Vergadering rechtshandelingen stelten die verband houden met de vertegenwoordiging van de VZW bij de aan- of verkoop van onroerende goederen van de VZW en/of de vestiging van een hypotheek. Deze beVoegdheidsbeperkingen kunnen niet worden tegengeworpen aan derden, zelfs niet nadat ze openbaar zijn gemaakt. Niet-naleving ervan brengt wel de interne aansprakelijkheid van de betrokken vertegenwoordigers in het gedrang,

4.De Raad van Bestuur of de bestuurders die de VZW vertegenwoordigen, kunnen gevolmachtigden van de VZW aanstellen. Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of een reeks bepaalde rechtshandelingen zijn geoorloofd. De gevolmachtigden verbinden de VZW binnen de perken van de hun verleende volmacht waarvan de grenzen wel tegenwerpelijk zijn aan derden overeenkomstig wat geldt inzake lastgeving.

Art. 21 Bekendmakingsvereisten

De benoeming van de leden van de Raad van Bestuur en hun ambtsbeëindiging wordt openbaar gemaakt door neerlegging in het verenigingsdossier ter griffie van de Rechtbank van Koophandel, en van een uittreksel daarvan bestemd om in de Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad te worden bekendgemaakt.

HOOFDSTUK 6. AANSPRAKELIJKHEID VAN DE BESTUURDER

Art. 22 Aansprakelijkheid

1.De bestuurders zijn niet persoonlijk verbonden door de verbintenissen van de VZW.

2.Tegenover de VZW en tegenover derden is hun verantwoordelijkheid beperkt tot de vervulling van de hun gegeven opdracht overeenkomstig het gemeen recht, het bepaalde in de wet en in de statuten en zijn ze aanspraKelijk voor de tekortkomingen in hun bestuur.

HOOFDSTUK 7. FINANCIERING EN BOEKHOUDING

Art. 23 Financiering

1.De vereniging zal onder meer worden gefinancierd door subsidies, toelagen, giften, bijdragen,

schenkingen, legaten en andere voorzieningen in laatste wilsbeschikkingen en testamenten, gegeven zowel om

de algemene doeleinden van de vereniging te ondersteunen als ter ondersteuning van een specifiek project. 2.Daarnaast kan de vereniging fondsen verwerven op elke andere wijze die niet in strijd is met de wet. 3.De deelnemende OCMW s betalen in het eerste trimester van het boekjaar een bijdrage van 500,00 euro, 4.Voor deelname aan specifieke projecten kan aan de deelnemende OCMW's een bijdrage aangerekend

worden bij deelname aan het specifieke project.

Art. 24 Boekhouding

1.Het boekjaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december.

2.De boekhouding wordt gevoerd overeenkomstig het bepaalde in artikel 17 V&S-wet en de daarop toepasselijke uitvoeringsbesluiten.

3.De jaarrekening wordt neergelegd in het dossier gehouden op de griffie van de Rechtbank van Koophandel overeenkomstig het bepaalde in artikel 26novies V&S-wet. De Raad van Bestuur legt de jaarrekening van het voorafgaande boekjaar alsook een voorstel van begroting ter goedkeuring voor aan de jaarlijkse Algemene Vergadering. De Algemene Vergadering, die gehouden wordt binnen de zes maanden na afsluitingsdatum van het boekjaar.

HOOFDSTUK 8. ONTBINDING

Art. 25 Ontbinding, behoudens gevallen van gerechtelijke ontbinding en ontbinding van rechtswege

1.De Algemene Vergadering zal worden samengeroepen ter bespreking van voorstellen m.b.t, de ontbinding voorgelegd door de Raad van Bestuur of door minimum 1/5 van alle leden. De samenroeping en agendering vinden plaats overeenkomstig het bepaalde in artikel 14 van deze statuten.

2.De beraadslaging en beslissing over de ontbinding respecteert het quorum en de meerderheid gesteld in artikel 15 van deze statuten. Vanaf de beslissing tot ontbinding vermeldt de VZW steeds dat zij "VZW in vereffening" is overeenkomstig artikel 23 V&S-wet.

3.Ingeval het voorstel tot ontbinding wordt goedgekeurd, benoemt de Algemene Vergadering twee vereffenaar(s) waarvan zij de opdracht zullen omschrijven. Ze bepalen tevens hun bevoegdheden, alsmede de vereffeningsvoorwaarden.

4.ingeval van ontbinding en vereffening van de VZW, zal het vermogen van de VZW, na vereffening van de schulden en aanzuivering van aile lasten, toevertrouwd worden aan een organisatie met een gelijkaardig doel of gelijkaardige activiteiten als deze van VZW RCMW en dit bij beslissing van de Algemene Vergadering.

5.Alle beslissingen betreffende de ontbinding, de vereffeningsvoorwaarden, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars, de afsluiting van de vereffening en de bestemming van het actief worden neergelegd ter griffie en bekendgemaakt in de Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad overeenkomstig het bepaalde in artikel 23 en 26novies van de V&S-wet en de uitvoeringsbesluiten daaromtrent.

, a f k

t 4 , --i

Voorbehouden

aan het

Belgisch Staatsblad

Luik B - Vervolg MflD 2.2



HOOFDSTUK 9. HUISHOUDELIJK REGLEMENT

Art. 26 Huishoudelijk reglement

Ter aanvulling van deze statutaire bepalingen kan de Raad van Bestuur een huishoudelijk reglement

opstellen en ter goedkeuring voorleggen aan de Algemene Vergadering.

De heer Eric Persoons

bestuurder

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
REGIONAAL CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJK WERK

Adresse
GROTE BAAN 55 3150 HAACHT

Code postal : 3150
Localité : HAACHT
Commune : HAACHT
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande