REGIONAAL SOCIAAL VERHUURKANTOOR WEST-BRABANT

Association sans but lucratif


Dénomination : REGIONAAL SOCIAAL VERHUURKANTOOR WEST-BRABANT
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 870.594.004

Publication

06/01/2011
ÿþVoorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

MOD 2.2

1n de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

r.~ RUSSEL ,

g -12e 26110

Griffie

1111t1011111neflp11

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/01/2011- Annexes du Moniteur belge

Ondernemingsnr : 870.594.004

Benaming

(voluit) : Regionaal Sociaal Verhuurkantoor West-Brabant VZW

(verkort) : RSVK West-Brabant VZW

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : Kapelleveld 8 1742 Ternat, België

Onderwerp akte :

STATUTEN Goedgekeurd op de A.V. op 9 maart 2010 te 1742 Ternat

Voorwerp: De statuten en de akten betreffende de benoeming van de bestuurders de personen gemachtigd om de vereniging te vertegenwoordigen.

1. Openbaar Centrum voor Maatschappelijk Welzijn Dilbeek, met maatschappelijke zetel gelegen Itterbeeksebaan 210 te 1701 Dilbeek, handelend in uitvoering van de beslissing van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 30 april 2003 en van 26 mei 2004, vertegenwoordigd door de heer De Becker Luc voorzitter, mevrouw Pitteljon Martine, raadslid, mevrouw Vanlaethem Marleen, deskundige.

2. Openbaar Centrum voor Maatschappelijk Welzijn Lennik, met maatschappelijke zetel gelegen Frans Van der Steenstraat 6 te 1750 Lennik, handelend in uitvoering van de beslissing van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 29 april 2003 en van 29 juli 2004, vertegenwoordigd door de heer Van Vaerenberg Etienne, voorzitter, de heer Nevens Jos, secretaris, de heer Evens Nestor, raadslid, mevrouw Van Der Stricht Marita, raadslid, de heer Walckiers Christian, raadslid.

3. Openbaar Centrum voor Maatschappelijk Welzijn Ternat, met maatschappelijke zetel gelegen Kapelleveld 8 te 1742 Ternat handelend in uitvoering van de beslissing van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 22 april 2003 en van 8 juni 2004, vertegenwoordigd door de heer Faes Marc, voorzitter, de heer Moonens Frans, raadslid, mevrouw De Vos Ingrid, secretaris, de heer Platteau Gérard, raadslid, de heer Platteau Patrick, raadslid.

4. Welzijnskoepel West-Brabant, OCMW-vereniging Hfdst. XII van de organieke OCMW-wet, met maatschappelijke zetel Kapelleveld 8 te 1742 Ternat, handelend in uitvoering van de beslissing van de Raad van beheer van 4 juni 2003 en van 2 juni 2004, vertegenwoordigd door de heer Cools Joseph, afgevaardigde, mevrouw Pompen Mich, afgevaardigde en de heer Schoovaerts Alain, leidend ambtenaar.

5. CAW West Brabant en Dender vzw, met maatschappelijke zetel gelegen Zwartenbroekstraat 127 te 1750 Lennik, handelend in uitvoering van de beslissing van de Raad van Bestuur van 22 juni 2004, vertegenwoordigd door mevrouw Mariaux Elise en mevrouw Van Coillie Bernadette, afgevaardigde.

verklaren bij deze akte een vereniging zonder winstoogmerk op te richten overeenkomstig artikel 135 novies van de organieke OCMW-wet van 8 juli 1976 en overeenkomstig de vzw-wetgeving, waarvan zij de statuten vaststellen als volgt:

HOOFDSTUK I. - Benaming, maatschappelijke zetel, duur

Artikel 1. De vereniging is opgericht als vereniging zonder winstoogmerk onder de benaming "Regionaal Sociaal Verhuurkantoor West-Brabant", afgekort "RSVK West-Brabant", en wordt in de statuten van 2010 gewijzigd in "Regionaal Sociaal Verhuurkantoor De Woonkoepel", afgekort "RSVK De Woonkoepel".Deze naam moet steeds door de woorden "vereniging zonder winstoogmerk" of de afkorting "VZW" worden voorafgegaan of gevolgd.

Artikel. 2. De maatschappelijke zetel is gevestigd te 1742 Ternat, Kapelleveld 8, gelegen in het gerechtelijk arrondissement Brussel-Halle-Vilvoorde. De maatschappelijke zetel wordt door de statuten van 2010 gewijzigd naar 1740 Ternat, Statiestraat 156. Alle stukken voorgeschreven door de vzw-wet worden neergelegd in het dossier bijgehouden op de griffie van de rechtbank van koophandel van het voornoemd gerechtelijk arrondissement. De raad van bestuur kan de zetel van de vereniging verplaatsen binnen het werkgebied van de vereniging, zijnde de gemeenten gelegen in het Zuid-Westen van de provincie Vlaams-Brabant.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

iS.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/01/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Artikel. 3. De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan evenwel te allen tijde worden ontbonden, volgens de voorschriften van de vzw -wetgeving.

HOOFDSTUK Il. - Maatschappelijk doel.

Artikel. 4. § 1. De vereniging heeft tot doel een Regionaal Sociaal Verhuurkantoor op te richten overeenkomstig het besluit van de Vlaamse Regering dd. 6 februari 2004 houdende bepaling van de erkenning- en subsidievoorwaarden van de sociale verhuurkantoren.

§ 2 . Zodoende heeft de vereniging tot doel om conform de besluiten en regelgevingen die gelden voor een sociaal verhuurkantoor, betaalbare en kwaliteitsvolle huisvesting te verschaffen in zijn werkgebied aan personen en gezinnen die door hun maatschappelijke situatie geen of weinig kans hebben om op de bestaande huisvestingsmarkt aan bod te komen, met bijzondere aandacht voor de meest achtergestelden. Dit door :

1° Woningen op de private huurwoningmarkt te huren of in erfpacht te nemen om ze, zo nodig na renovatie-, verbeterings- of aanpassingswerken en met aandacht voor het bieden van woonzekerheid, aan een redelijke prijs onder te verhuren of te verhuren aan woonbehoeftige gezinnen en alleenstaanden.

2° De onderhuurders inspraak- en participatiemogelijkheden te bieden en hen te begeleiden om hen vertrouwd te maken met hun rechten en plichten als huurder en om hen te stimuleren tot het dragen van verantwoordelijkheid.

3° Samen te werken met de lokale huisvestings- en/of welzijnsactoren en in het bijzonder zelf het initiatief nemen tot het opzetten van lokale samenwerkingsverbanden met deze actoren en desgevallend met het lokale opbouwwerk.

4° open te staan voor alle kandidaat-huurders, ongeacht hun woonplaats, geslacht, nationaliteit, etnische afkomst, hun ideologische of godsdienstige overtuiging.De vereniging kan meer algemeen alle middelen aanwenden die tot de verwezenlijking van het doel rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen. De vereniging kan ter uitvoering van wat hierboven bepaald is, ondermeer alle eigendommen of zakelijke rechten verwerven, in huur nemen, verhuren, personeel aanwerven, rechtsgeldige overeenkomsten sluiten, fondsen inzamelen, kortom alle activiteiten uitoefenen of laten uitoefenen die haar doel rechtvaardigen. In het kader van het realiseren van haar doel, kan de vereniging zelfs daden van koophandel stellen.

HOOFDSTUK III.  Leden

Artikel. 5 §1 De vereniging bestaat uit leden en toegetreden leden.

De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht, komt uitsluitend toe aan de leden en niet aan de toegetreden leden.

De vereniging telt tenminste drie leden met volheid van lidmaatschap.

§2.De toegetreden leden hebben enkel de rechten en verplichtingen hen toebedeeld door deze statuten. De statutaire bepalingen dienaangaande kunnen zonder consultatie of akkoord van de toegetreden leden worden gewijzigd.

§3 Als leden of toegetreden leden kunnen van de vereniging deel uitmaken, zowel natuurlijke personen, rechtspersonen als openbare besturen die door de Algemene Vergadering als zodanig worden aanvaard. Toegetreden leden kunnen lid worden omwille van de deskundigheid of de band die bestaat met de vereniging. De Algemene Vergadering zal zich bij het nemen van haar beslissing houden aan de voorschriften, zoals die desgevallend zijn opgenomen in het huishoudelijk reglement.

artikel 6. Verzoeken om toetreding van leden of toegetreden leden dienen uitsluitend schriftelijk aan de raad van bestuur te worden gericht, onder vermelding van naam, voornamen en adres of indien het een rechtspersoon betreft naam, rechtsvorm en adres van de maatschappelijke zetel van de verzoeker en onder vermelding van de elementen waarom de verzoeker meent in aanmerking te komen als lid of toetredend lid. De Algemene Vergadering neemt de beslissing over aanvaarden op de eerstvolgende zitting van de Algemene Vergadering en geeft hieromtrent schriftelijk bericht aan de verzoeker.

Artikel 7. De leden en de toegetreden leden van de vereniging zijn verplicht de statuten en het huishoudelijk reglement van de vereniging alsook de besluiten van haar organen na te leven en de belangen van de vereniging of één van haar organen niet te schaden.

Artikel 8. Elk lid of toegetreden lid kan ontslag nemen uit de vereniging mits het opsturen van een aangetekend schrijven aan de raad van bestuur. Het huishoudelijk reglement bepaalt de termijnen van opzeg die gerespecteerd dienen te worden.

Artikel 9. §1 Een lid of toegetreden lid kan slechts worden uitgesloten door de algemene vergadering. In afwachting van de beslissing omtrent de uitsluiting kan de raad van bestuur het lidmaatschap schorsen van het lid of toegetreden lid:

die de verplichtingen, opgelegd aan de leden in artikel 8, op ernstige wijze schendt;

die, ondanks schriftelijke maningen, in gebreke blijft zijn financiële en/of administratieve verplichtingen tegenover de vereniging na te komen;

§2 De schorsing zal bij aangetekende brief worden meegedeeld aan het betrokken lid. Schorsing kan maximaal zes weken duren, binnen de welke de algemene vergadering moet bijeenkomen om over de uitsluiting te beslissen. Op deze bijeenkomst van de algemene vergadering behoudt het betrokken lid al zijn lidmaatschaprechten. Besluit de algemene vergadering niet tot uitsluiting over te gaan, dan vervalt van rechtswege de schorsing van het lid en wordt deze geacht nooit te hebben plaatsgehad.

§3 De raad van bestuur beslist soeverein over de uitsluiting of schorsing van een toegetreden lid, mits motiveren van zijn beslissing.

§4 Het lidmaatschap van een lid of een toegetreden lid eindigt automatisch door het overlijden van de natuurlijke persoon, of ingeval van een rechtspersoon, door haar ontbinding, fusie, splitsing of faillissement

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/01/2011- Annexes du Moniteur belge

MOQ' 2.2

§5 Ontslagnemende of uitgesloten leden of toegetreden leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging en kunnen nooit teruggave of vergoeding vorderen van gestorte bijdragen noch rekening eisen, noch inventaris doen eisen, noch zegels doen leggen.

§6 Bij het uittreden of het ontslag nemen van een deelgenoot blijft deze verantwoordelijk voor alle nadelige gevolgen die deze uittreding heeft ten aanzien van de deelgenoten die in de VZW blijven.

HOOFDSTUK IV. -- Algemene Vergadering

Artikel. 10. De algemene vergadering is samengesteld uit alle leden. Wanneer zij dit wensen, kunnen ook toegetreden leden aanwezig zijn, doch zij bezitten uitsluitend een raadgevende stem. Haar beslissingen zijn, binnen de perken van de wet en van onderhavige statuten, voor alle leden bindend.

Artikel. 11. De Algemene Vergadering is het hoogste orgaan van de vereniging en bezit alle machten, haar toegekend door de voormelde wet en door deze statuten. Zij wordt voorgezeten door de voorzitter van de vereniging of, in geval van verhindering, door de plaatsvervanger of, bij diens verhindering, door de oudste aanwezige bestuurder in jaren.

Artikel. 12. De algemene vergadering is bevoegd voor:

1° Wijziging van de statuten;

2° Benoeming en afzetting van de bestuurders;

3° kwijting aan de bestuurders;

4° Goedkeuring van de begroting en de rekeningen;

5° vrijwillige ontbinding van de vereniging en de bestemming van de goederen;

6° Uitsluiting van een lid;

7° Aanvaarding en benoeming van nieuwe leden

8° de omzetting van de vzw in een vso

9° de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend, en de kwijting aan de commissarissen.

10° Alle gevallen waarin de statuten dat vereisen;

Artikel 13. Elk lid beschikt over één stem in de algemene vergadering. De modaliteiten volgens de welke een lid vertegenwoordigd is worden in het huishoudelijk reglement bepaald.

Artikel. 14. Ongeacht hetgeen voorafgaat in artikel 13 beschikken de OCMW's die als lid deel uitmaken van de vereniging samen steeds over de helft plus één van het totale stemmenaantal in de Algemene Vergadering .

Artikel. 15. De algemene vergadering wordt door de raad van bestuur minstens éénmaal per jaar samengeroepen of telkens als het doel of het belang van de vereniging zulks vereisen of wanneer ten minste één vijfde van de werkelijke leden het verzoekt.

De leden van de algemene vergadering worden tot de algemene vergadering opgeroepen door de voorzitter, bij persoonlijke uitnodiging, die de dagorde vermeldt en die ten minste tien dagen voor de algemene vergadering aan alle leden toegestuurd moet worden. In uitzonderlijke gevallen, waarover de raad van bestuur beslist, kunnen beslissingen getroffen worden over aangelegenheden die niet op de agenda voorkomen. Elk voorstel, dat werd ingediend conform het huishoudelijk reglement, wordt op de agenda gebracht.

Artikel. 16. De leden worden van de besluiten van de algemene vergadering in kennis gesteld door het doorsturen van de notulen uiterlijk binnen de drie weken na datum van de vergadering.

Artikel. 17. § 1 Alle leden hebben het recht om ter plaatse, op de zetel van de vereniging, kennis te nemen van alle akten, stukken en dossiers betreffende de vereniging en van de registers der beraadslagingen van de algemene vergadering en de raad van bestuur evenals alle boekhoudkundige stukken van de vereniging.

Zij zijn tot geheimhouding verplicht betreffende alle aangelegenheden van persoonlijke en vertrouwelijke aard.

§ 2 Derden die van een belang doen blijken, hebben het recht om inzage en/ of afschrift van de notulen van de Algemene Vergadering te vragen. Hiertoe dient de belanghebbende derde een schriftelijk verzoek in bij de raad van bestuur.

De beslissing over inwilliging van de aanvraag wordt genomen in functie van de voorschriften, zoals die desgevallend zijn opgenomen in het huishoudelijk reglement.

Artikel. 18. §1. Besluiten worden genomen bij gewone meerderheid van de stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde leden, behalve in de gevallen waarin de wet of de statuten anders bepalen.

§ 2 Ingeval van staking van stemmen of bij een gelijk aantal stemmen, is de stem van de voorzitter doorslaggevend. De algemene vergadering vergadert geldig wanneer de helft van de leden aanwezig is of vertegenwoordigd is door volmacht.

§ 3. De stemmingen geschieden mondeling. De stemming is evenwel geheim wanneer minstens de helft van de aanwezige bestuurders het vragen.

HOOFDSTUK V. -- Raad van bestuur

Artikel 19. §1 De vereniging wordt bestuurd door de raad van bestuur. De bestuurders handelen als een

college. Zij worden benoemd door de algemene vergadering.

§ 2 De raad van bestuur telt steeds minder bestuurders dan het aantal leden van de algemene vergadering. Elke bestuurder beschikt over één stem in de raad van bestuur.

§ 3 . Ongeacht hetgeen voorafgaat beschikken de OCMW's die als lid deel uitmaken van de vereniging steeds over de helft plus één van het totale stemmenaantal in de raad van bestuur.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/01/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

§ 4 De modaliteiten volgens de welke de rechtspersonen vertegenwoordigd zijn als bestuurder in de raad van bestuur worden in het huishoudelijk reglement bepaald.

Artikel 20. De bestuurders worden benoemd voor een termijn van zes jaar en zijn herverkiesbaar. Zo door vrijwillig ontslag, verstrijken van termijn of afzetting, het aantal bestuurders is teruggevallen onder het wettelijk minimum, dan blijven de bestuurders in functie totdat in hun vervanging is voorzien.

Een bestuurder kan ontslag nemen uit de raad van bestuur mits het opsturen van een aangetekend schrijven aan de raad van bestuur.

Artikel 21. § 1 .De raad van bestuur is bevoegd om alle zaken te behandelen en beslissingen te nemen die door onderhavige statuten niet uitsluitend voorbehouden werden aan de Algemene Vergadering.

§ 2. Mogen ter informatie of met raadgevende stem de vergaderingen bijwonen, alle personen wier aanwezigheid door de raad van bestuur als noodzakelijk of wenselijk wordt geacht. Elke bestuurder heeft daarenboven het recht zich te laten bijstaan door een personeelslid daartoe afgevaardigd door zijn organisatie.

Artikel 22. De raad van bestuur duidt uit zijn leden een voorzitter, ondervoorzitter en penningmeester aan. .

Artikel 23. § 1. De raad vergadert telkens het belang van de vereniging dit vereist, op bijeenroeping van de voorzitter. Zij beslist bij gewone meerderheid van stemmen op voorwaarde dat de meerderheid van de bestuurders aanwezig is of vertegenwoordigd is bij volmacht. Bij staking van stemmen beslist de voorzitter of zijn vervanger.

§ 2. Van elke vergadering wordt een verslag opgemaakt, dat binnen de vijftien dagen na datum van de vergadering aan de bestuurders wordt overgemaakt en dat ter goedkeuring aan de eerstvolgende vergadering van de raad wordt voorgesteld. Dit verslag of uittreksels daarvan worden geldig ondertekend door de voorzitter of zijn vervanger.

Artikel 24. De bestuurders zijn alleen aansprakelijk voor de uitoefening van hun mandaat; uit hoofde van hun bestuur nemen zij geen enkele persoonlijke verplichting op zich.

Artikel 25. De raad van bestuur heeft de meest uitgebreide bevoegdheden van beheer van de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke akten. Al hetgeen niet uitdrukkelijk door de wet of door de statuten aan de algemene vergadering is voorbehouden, behoort tot de bevoegdheid van de raad van bestuur.

Artikel 26. Ten aanzien van derden is de vereniging slechts geldig verbonden door de gezamenlijke handtekening van twee bestuurders. Bestuurders die namens de raad van bestuur optreden, moeten ten aanzien van derden niet doen blijken van enig besluit of van enige machtiging.

Artikel 27. De raad van bestuur kan voor bepaalde handelingen en taken, en voor daden van dagdagelijks bestuur, zijn bevoegdheid overdragen aan één of meer bestuurders of zelfs aan een andere persoon, al dan niet lid van de vereniging. De duur waarvoor deze bevoegdheidsdelegatie plaatsgrijpt wordt vastgelegd door de raad van bestuur en het mandaat kan te allen tijde met onmiddellijke ingang worden ingetrokken door de raad van bestuur. Wanneer meer dan één persoon met het dagelijks bestuur wordt belast, wordt de vereniging in al haar handelingen van het dagelijks bestuur rechtsgeldig vertegenwoordigd door één persoon belast met het dagelijks bestuur, die geen bewijs van een voorafgaand besluit onder hen moet leveren.

Artikel 28. De algemene vergadering beslist over het door de raad van bestuur voorgestelde huishoudelijk reglement. Wijzigingen aan het huishoudelijk reglement kunnen worden opgesteld door de raad van bestuur, doch dienen ter bekrachtiging worden voorgelegd aan de algemene vergadering.

HOOFDSTUK VI  Inbreng

Artikel 29. § 1 De ledenbijdrage bedraagt maximaal 5000 euro. De Algemene Vergadering bepaalt binnen voormelde grens en op voorstel van de raad van bestuur jaarlijks of er al dan niet een ledenbijdrage gevraagd wordt en stelt het bedrag aan ledenbijdrage vast. De Algemene vergadering kan aan nieuwe leden een intredingvergoeding vragen en stelt het bedrag hiervan vast.

§ 2 De stichtende leden doen overeenkomstig artikel 27 van het besluit van de Vlaamse Regering dd. 6 februari 2004 houdende bepaling van de erkenning- en subsidievoorwaarden van de sociale verhuurkantoren, een overdracht van de lopende huur- , verhuur, en erfpachtovereenkomsten van de subsidieerbare woningen vervat in hun oorspronkelijke Sociaal verhuurkantoor werking.

Artikel 30. § 1 Een ledenbijdrage blijft beperkt tot de leden openbaren besturen. Het lidgeld wordt bepaald door de raad van bestuur.De raad van bestuur kan oordelen ook aan de huisvestingsmaatschappij een ledenbijdrage te vragen. Aan anderen leden  rechtspersonen of natuurlijke personen  wordt geen ledenbijdrage gevraagd.

§ 2 De vereniging dient haar taken uit te voeren met de haar toegewezen subsidies, zonder bijkomende bijdrage van de OCMW's die lid zijn van de vereniging.

HOOFDSTUK VII. -- Budgetten, rekeningen

Artikel 31 . De boekhouding van de vereniging wordt gevoerd overeenkomstig de bepalingen in de vzw-wetgeving. De raad van bestuur kan fondsen en dotaties samenstellen, subsidies aanvaarden, schenkingen en legaten ontvangen en giften doen.

Artikel 32. § 1 Ieder jaar na afsluitingsdatum van het boekjaar en rekening houdend met de bepalingen uit de toepasselijke subsidiebesluiten, legt de raad van bestuur de jaarrekening van het voorbije boekjaar, opgemaakt overeenkomstig dit artikel, alsook de begroting van het volgende boekjaar, ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering.

De algemene vergadering ontvangt jaarlijks een verslag over de werkzaamheden van de vereniging en de raad van bestuur en geeft bij die gelegenheid ontlasting over het financieel beheer. Behoudens het eerste

MOD 2.2

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad Luik B - Vervolg

werkjaar, waar het werkjaar start op de datum van publicatie vande statuten in het staatsblad, loopt ieder werkjaar van 1 januari tot 31 december.

§ 2 Wordt een dienstjaar met een tekort afgesloten, dan wordt het tekort proportioneel verdeeld onder de individuele OCMW's die lid zijn van de vereniging volgens verdeelsleutel vastgelegd in huishoudelijk reglement.

§ 3 Met afwijking van hetgeen voorafgaat worden de tekorten die voortvloeien uit de door de OCMW's die lid zijn van de vereniging overgedragen verbintenissen verdeeld volgens territoriale criteria.

HOOFDSTUK VIII. - Wijziging van de statuten.

Artikel 33. Over een statutenwijziging of wijziging die betrekking heeft op het doel of op de doeleinden

waarvoor de vereniging is opgericht gelden de bepalingen van de vzw- wetgeving.

HOOFDSTUK IX. - Uittreding.

Artikel 34. Een lid of toegetreden lid dat uit de vereniging wenst te treden, behoort dit aan de raad van

bestuur mee te delen bij ter post aangetekende brief voor éénendertig december van het dienstjaar.

Bij het uittreden zal een lid of toegetreden lid slechts op het einde van het dienstjaar, volgend op dit van de

aanvraag, ophouden deel uit te maken van de vereniging.

HOOFDSTUK Xl. - Ontbinding, besteding der goederen

Artikel 35. Behoudens de gevallen van gerechtelijke ontbinding en van ontbinding van rechtswege, kan slechts de algemene vergadering tot ontbinding besluiten, op de wijze zoals bepaald in de wet

Artikel 36. Het netto-actief van de vereniging zal na de ontbinding van de vereniging toegewezen worden aan een werk waarvan het sociaal doel overeenkomt met het doel van de vereniging. De algemene vergadering beslist over de toewijzing van dit netto-actief.

In geval de algemene vergadering mocht in gebreke blijven, zal de bestemming van het netto-actief van de vereniging worden bepaald door de raad van bestuur op dat ogenblik in functie.

Artikel 37. In geval van ontbinding of wezenlijke structuurverandering van de vereniging zullen de opbrengsten, schenkingen of legaten de bestemming krijgen welke door de schenkers of ) erftaters was voorzien.

HOOFDSTUK X. - Algemene bepalingen

Artikel. 38. Voor al hetgeen in deze statuten niet is voorzien, is het huishoudelijk reglement van toepassing

alsook de bepalingen van de vzw- wetgeving, de algemene wettelijke bepalingen en de gebruiken terzake.

Akten

1. Raad van bestuur

De algemene vergadering kiest unaniem de volgende personen als lid van de raad van bestuur:

- OCMW Dilbeek, openbaar bestuur, Itterbeeksebaan 210 te 1701 Dilbeek, met als vertegenwoordigers De Backer Luc, voorzitter, Pitteljon Martine, raadslid, Vanlaethem Marleen, deskundige

- OCMW Lennik, openbaar bestuur, Frans Van der Steenstraat 6 te 1750 Lennik, met als vertegenwoordigers Van Vaerenbergh Etienne, voorzitter, Waickiers Christian raadslid, Nevens Jos, secretaris

- OCMW Temat, openbaar bestuur, Kapelleveld 8 te 1742 Ternat, met als vertegenwoordigers Marc Faes, voorzitter, Moonens Frans, raadslid, Ingrid De Vos, secretaris

- CAW West-Brabant en Dender vzw, Zwartenbroekstraat 127 te 1750 Lennik met als vertegenwoordiger Van Coillie Bernadette, afgevaardigde

Machtigingen

De raad van bestuur machtigt overeenkomstig de statuten de volgende personen om de stukken te

ondetekenen:

- de heer De Backer Luc, Voorzitter

- de heer Walckiers Christian, bestuurder

- de heer Nevens Jos, bestuurder

- de heer Faes Marc, bestuurder

- de heer Van Vaerenbergh Etienne, bestuurder

Opgemaakt te Temat op 9 maart 2010

Tekst

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/01/2011- Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
REGIONAAL SOCIAAL VERHUURKANTOOR WEST-BRABANT

Adresse
KAPELLEVELD 8 1740 TERNAT

Code postal : 1740
Localité : TERNAT
Commune : TERNAT
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande