ROTARACT CLUB TIENEN

Association sans but lucratif


Dénomination : ROTARACT CLUB TIENEN
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 835.956.490

Publication

13/05/2011
ÿþMOD 2.0

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

\11 Neergelegd ter griffie der Rechtbank van Koophandel

*iio1aes1* te Leuven, de 0 3 MEI 1011 affieliê1FF!ER,



Ondememingsnr : Benaming

(voluit) :

Rechtsvorm :

Zetel :

Voorwerp akte :

Rotaract Club Tienen vzw

Vereniging zonder winstoogmerk Waaibergstraat 26 bus 8, 3300 Tienen Oprichting

Rotaract Club Tienen vzw vzw". Deze naam zal op alle gerechtigde

STATUTEN

Artikel 1: Naam van de vereniging

De naam van de vereniging is "Rotaract Club Tienen

correspondentie worden weergegeven.

Artikel 2: Maatschappelijke zetel

De maatschappelijke zetel van Rotaract Club Tienen vzw is:

Waaibergstraat 26 bus 8

3300 Tienen

België

Gerechtelijk arrondissement: Leuven

Artikel 3: Leden van de vereniging

Het minimum aantal vaste leden van Rotaract Club Tienen vzw is drie (3).

Vaste leden:

De stichtende leden van Rotaract Club Tienen vzw zijn:

" Valéry Gijsemberg, Kapelstraat 5, 3300 Tienen

" Koen Pacolet, Waaibergstraat 26 bus 8, 3300 Tienen

" Julie Maes, Tiensestraat 44a, 3320 Hoegaarden

De lijst met effectieve of vaste leden wordt op de zetel bijgehouden in het ledenregister door de Raad van Bestuur. Een kopij van het ledenregister zal, in geval van wijziging, worden neergelegd bij de griffie.

Toegetreden leden

Er zijn twee hoedanigheden van toegetreden leden: permanent-toegetreden leden en stagiair-toegetreden

leden. Beiden worden verduidelijkt in Artikel 5.

De naam-, en adres- en contactgegevens van alle toegetreden leden worden bijgehouden in een ledenlijst. Deze is beschikbaar op de zetel van Rotaract Club Tienen vzw en valt onder de verantwoordelijkheid van de Raad van Bestuur.

Artikel 4: Missie, Waarden, Doel en Activiteiten van de vereniging

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 13/05/2011 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 13/05/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.0

Missie:

De missie van Rotaract Club Tienen vzw is jongeren tussen 18 en 30 jaar oud in staat stellen om de

minderbedeelden in de regio rond Tienen en elders ter wereld te helpen.

Waarden:

" Vertrouwen in persoonlijke relaties.

" Inzet voor de club en de gemeenschap.

" Groeien naar volwassenheid.

Doelstelling:

Rotaract Club Tienen vzw wil jongeren uit de omgeving van Tienen verenigen om zich samen in te zetten voor de minderbedeelden in de regio. Het doel is om als vriendengroep activiteiten te organiseren en succesvol uit te voeren om goede doelen te steunen, in samenwerking met Rotary Club Tienen en het bestuur van en uit andere clubs in Rotaract International Discrict 1630.

Activiteiten:

Rotaract Club Tienen vzw organiseert feestelijke activiteiten, zoals een galabal, in Tienen in samenwerking met de lokale mindenstand en andere ondernemers, en helpt hiermee sociale organisaties in de regio. Het bestuur van Rotaract Club Tienen vzw is verantwoordelijk voor het organiseren van minstens één dergelijke activiteit doorheen het werkingsjaar.

Artikel 5: Voorwaarden voor en manier van toetreden van leden

Elk vast en elk toegetreden lid van Rotaract Club Tienen vzw kan, enkele maanden voor het begin van een nieuw werkingsjaar, personen voordragen aan de Raad van Bestuur voor toetreding tot de club. De Raad van Bestuur zal deze voordracht evalueren en een gemotiveerde besissing nemen aan de hand van de statuten van Rotaract Club Tienen vzw. Indien deze beslissing positief is, vangt een stage-jaar aan voor het aspirant-lid.

Tijdens dit eerste stage-jaar zal de persoon worden uitgenodigd voor de gewone clubvergaderingen en deel kunnen nemen aan de activiteiten. Tijdens dit stage-jaar, dient het stagiair-lid geen lidgeld te betalen en kan hij/zij kennis maken met Rotaract Club Tienen vzw, zijn leden en activiteiten.

Indien dit stage-jaar positief verloopt, kan het stagiair-lid door de Raad van Bestuur toegelaten worden om permanent toegetreden lid te worden. De criteria aangaande deze beslissing zijn eenvoudig: uitdragen van de waarden van de club en oprechte inzet tijdens het stage-jaar.

Na minstens één jaar als permanent-toegetreden lid, kan een lid een verzoek indienen bij de Raad van Bestuur om vast lid te worden. De beslissing hierover wordt genomen door de Algemene Vergadering. Hiervoor zijn geen additionele criteria van toepassing.

De permanent-toegetreden leden en de vaste leden betalen een jaarlijks lidgeld van 25 euro (maximumbedrag).

Artikel 6: Voorwaarden voor en manier van uittreding van leden

Ontslag:

Effectieve of vaste leden kunnen zich op elk ogenblik uit de vzw terugtrekken door een brief te richten aan één van de leden van de Raad van Bestuur. Het ontslag gaat in twee maanden na ontvangst van deze brief.

Een toegetreden lid kan zich ook op elk moment uit Rotaract Club Tienen vzw terugtrekken door dat schriftelijk te laten weten. Ook hier geldt een termijn van twee maanden na ontvangst van deze brief.

Uitsluiting:

Als een effectief lid in strijd handelt moet de doelstellingen van de vzw, kan zijn of haar lidmaatschap, op voorstel van de Raad van Bestuur, worden beëindigd door een bijzonder besluit van de Algemene Vergadering. Die beslissing moet door een 2/3e meerderheid van de stemmen van de minimaal drie aanwezige vaste leden.

Toegetreden leden die in strijd handelen met de doelstellingen van Rotaract Club Tienen vzw kunnen door een eenzijdig besluit van de Raad van Bestuur worden uitgesloten van het lidmaatschap.

Een lid dat ontslag neemt of dat wordt uitgesloten, heeft geen aanspraak op het bezit van de vereniging, en kan betaalde bijdragen niet terugvragen.

Artikel 7: Algemene Vergadering

Genodigden:

Op de algemene vergadering zijn alle vaste en toegetreden leden van Rotaract Club Tienen vzw

uitgenodigd. De voorzitter van de Raad van Bestuur verzorgt de Organisatie ervan.

Stemrecht:

Alle leden van Rotaract Club Tienen vzw hebben stemrecht op de algemene vergadering. Elk lid van

Rotaract Club Tienen vzw heeft één stem. Beslissingen worden bij gewone meerderheid goedgekeurd. Bij

J

MOD 2.0

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 13/05/2011 - Annexes du Moniteur belge

staking van stemmen wordt het voorstel verworpen. Stemrecht kan niet worden overgedragen d.m.v. een volmacht.

Bevoegdheden:

De volgende bevoegdheden zijn voorbehouden aan de Algemene Vergadering:

-Benoeming en afzetting van de Raad van Bestuur.

-Wijziging van de statuten van Rotaract Club Tienen vzw.

-Goedkeuring van de begroting en het jaarverslag.

-Ontbinding van de vereniging.

Gewone algemene vergadering:

De jaarlijkse algemene vergadering gaat door in de maanden mei, juni of juli. De voorzitter van de Raad van Bestuur staat in voor de degelijke organisatie ervan. De oproeping gebeurt per e-mail, met vermelding van agenda, tijdstip en locatie, minstens 14 dagen op voorhand.

Buitengewone algemene vergadering:

De voorzitter van de Raad van Bestuur of 1/5 van de vaste leden kan een buitengewone algemene vergadering samenroepen voor een statutenwijziging, de uitsluiting van een lid of de ontbinding van de vereniging. De oproeping gebeurt schriftelijk per brief of per e-mail, minstens 14 dagen op voorhand en moet de gedetailleerde agenda bevatten.

Er gelden een aantal specifieke wettelijke quota:

" Voor een statutenwijziging: minimumaanwezigheid van 2/3 van de leden (aanwezig of vertegenwoordigd door volmacht) is vereist. Voorstellen worden pas aanvaard als ze door minimum 2/3e van de leden goedgekeurd worden.

Indien het doel van de vzw gewijzigd wordt, geldt eveneens een minimumaanwezigheid van 2/3e van de leden, maar het doel kan bovendien slechts gewijzigd worden met een 415e meerderheid.

" Voor de uitsluiting van een lid: de uitsluiting moet goedgekeurd worden met een 2/3e meerderheid van de miniumaal 3 aanwezige vaste leden.

" Voor de ontbinding van de vzw: minimumaanwezigheid van 213e van de leden is vereist. De beslissing kan enkel genomen worden met een 4/5e meerderheid van de aanwezige leden.

Bekendmaking van de beslissingen:

De beslissingen van de Algemene Vergadering moeten aan de leden en aan derden bekend gemaakt worden. De verslagen van de Algemene Vergadering zijn ter inzage voor alle leden beschikbaar op de maatschappelijke zetel. Daarenboven worden ze gecommuniceerd door de secretaris van de Raad van Bestuur door middel van e-mail aan alle leden van de vereniging. Gerechtigde derden kunnen eveneens de verslagen van de Algemene Vergadering raadplegen op de zetel van Rotaract Club Tienen.

Artikel 9: Raad van Bestuur

De Raad van Bestuur bestaat uit twee (2) bestuurders, heeft volheid van bevoegdheid en is samengesteld uit een (1 .)Voorzitter van de Raad van Bestuur en uit een (2.) Vice-voorzitter en Secretaris van de Raad van Bestuur.

De bestuurders worden benoemd op de Algemene Vergadering, door een gewone meerderheid van stemmen. Bestuurders worden verkozen voor een termijn van 3 jaar en zijn herbenoembaar. Verantwoordelijkheden:

1. De Voorzitter van de Raad van Bestuur is verantwoordelijk voor de lange-termijnvisie van Rotaract Club Tienen vzw. Hij of zij organiseert, roept op en zit voor op de vergadering van de Raad van Bestuur, en verzorgt de organisatie van de Algemene Vergadering.

2. De Vice-voorzitter en Secretaris van de Raad van Bestuur is verantwoordelijk voor alle administratieve verplichtingen van Rotaract Club Tienen vzw, zoals de boekhouding, het ledenregister en alle andere verplichtingen.

Manier van benoeming van de bestuurders:

Alle vaste leden van Rotaract Club Tienen vzw kunnen zich kandidaat stellen voor een functie als

bestuurder. Het bestuur wordt voor 3 jaar samengesteld tijdens een Algemene Vergadering in een verkiezing

met gewone meerderheid van stemmen.

Benoeming van de Bestuurders:

De Raad van Bestuur van Rotaract Club Tienen vzw bestaat uit

" Valéry Gijsemberg, geboren op 2 december 1987 te Leuven,

woonachtig te Kapelstraat 5, 3300 Tienen (België)

Mandaat: Voorzitter van de Raad van Bestuur, afzonderlijk bevoegd,

van 28/4/2011 tot en met 27/4/2014.

" Koen Paco let, geboren op 13 februari 1986 te Leuven,

Luik B - Vervolg

woonachtig te Waaibergstraat 26 bus 8, 3300 Tienen (België)

Mandaat: Vice-voorzitter en secretaris van de Raad van Bestuur, afzonderlijk bevoegd, van 28/4/2011 tot en

met 27/4/2014.

Vergadering van de Raad van Bestuur:

De Raad van Bestuur vergadert na schriftelijke oproeping per brief of per e-mail door de voorzitter, zo dikwijls als het belang van Rotaract Club Tienen vzw dat vereist. De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter, of bij diens afwezigheid, door één van de andere bestuurders.

De vergadering hoeft niet gehouden te warden op de zetel van Rotaract Club Tienen vzw, zolang het adres van de vergadering maar duidelijk vermeld is in de uitnodiging.

Er dienen minimaal 2 bestuurders aanwezig te zijn op de vergadering van de Raad van Bestuur. Elke bestuurder heeft recht op één stem, en er wordt gestemd bij gewone meerderheid. Indien er staking is van stemmen, zal de Voorzitter van de Raad van Bestuur een beslissing nemen.

Bekendmaking van de beslissingen:

De beslissingen van de Vergadering van de Raad van Bestuur moeten aan de leden en aan derden bekend gemaakt worden. De verslagen van de Vergadering van de Raad van Bestuur zijn ter inzage voor alle leden beschikbaar op de maatschappelijke zetel. Daarenboven worden ze gecommuniceerd door de secretaris van de Raad van Bestuur door middel van e-mail aan aile leden van de vereniging. Gerechtigde derden kunnen eveneens de verslagen van de Vergadering van de Raad van Bestuur raadplegen op de zetel van Rotaract Club Tienen vzw.

Ontslag

De bestuurders kunnen op elk moment ontslagen worden door de Algemene Vergadering, die daarover beslist bij gewone meerderheid van stemmen. Ieder lid van de Raad van Bestuur kan zelf ook ontslag nemen door dit schriftelijk mee te delen aan elk van de andere bestuurders. Er dient een termijn van 3 maanden gerespecteerd te worden. Binnen deze termijn zal een buitengewone Algemene Vergadering een nieuwe bestuurder aanstellen.

Bestuurders zijn verplicht na hun ontslag hun opdracht verder te vervullen tot er vervanging kan worden voorzien.

Artikel 10: Ontbinding van Rotaract Club Tienen vzw

Indien Rotaract Club Tienen vzw wordt ontbonden door een beslissing van een buitengewone Algemene Vergadering, zullen alle activa van Rotaract Club Tienen vzw worden overgedragen aan het bestuur van Rotary Club Tienen.

%(,D2n 1'a.c.aieE

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

MOD 2.0

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 13/05/2011 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van t_ulk B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging or stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
ROTARACT CLUB TIENEN

Adresse
WAAIBERGSTRAAT 26, BUS 8 3300 TIENEN

Code postal : 3300
Localité : TIENEN
Commune : TIENEN
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande