RUGBY CLUB LEUVEN, AFGEKORT : RCL

Association sans but lucratif


Dénomination : RUGBY CLUB LEUVEN, AFGEKORT : RCL
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 425.431.211

Publication

27/01/2014
ÿþ~ 4 MOD 2.2

, a

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

Neergelegd ~cr C~: ~i flEr coi

RechtbanK van Koaphand', ~ JAN. 2~1~

te Leuven, de

DE ~R~F1FR.

rr ie

Ondernerningsnr : 0425.431.211

Benaming

(voluit) ; Rugby Club Leuven

(verkort) : RCL

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : Eugène Gilbertstraat 8, 3000 Leuven

Onderwerp akte : Statutenwijziging

Gecoördineerde Statuten

TITEL 1 : NAAM .. ZETEL -- DOEL - DUUR

Art. 1. De benaming van de vereniging is Rugby Club Leuven V.Z.W.. De afkorting RCL mag gebruikt worden.

Art. 2. De zetel van de vereniging is gevestigd te Koetsweg 204A, 3010 Kessel-Lo, gerechtelijk arrondissement Leuven.

Art. 3. -§ 1. De vereniging heeft tot doel het beoefenen en stimuleren van de rugbysport en het verrichten van allerlei activiteiten ten behoeve van het sociaal dienstbetoon. De vereniging kan daartoe alle middelen aanwenden, alle handelingen stellen die rechtstreeks of onrechtstreeks tot de verwezenlijking van dit doel bijdragen.

De vereniging kan ter uitvoering van wat hierboven is bepaald, onder meer alle eigendommen of zakelijke rechten verwerven, in huur nemen, verhuren, personeel aanwerven, rechtsgeldige overeenkomsten afsluiten, fondsen inzamelen, kortom alle activiteiten uitoefenen of laten uitoefenen die haar doel rechtvaardigen. In het kader van het realiseren van het maatschappelijk doel kan de vereniging zelfs daden van koophandel stellen.

-§ 2, Hiervoor kan de vereniging een of meerdere afdelingen oprichten, zulks ook buiten het gerechtelijk arrondissement waar de hoofdzetel gevestigd is.

Art. 4, De vereniging is voor een onbepaalde duur opgericht. Zij kan ten allen tijde ontbonden worden.

TITEL 2 : LEDEN

Art. 5. Het aantal leden is onbeperkt, maar er zijn minimum drie werkende leden nodig.

Art. 6. Men wordt lid door het lidmaatschap aan te vragen en jaarlijks het lidgeld te betalen, De vraag tot lidmaatschap wordt gericht aan de secretaris van de vereniging.

Bij het niet betalen van het jaarlijks lidgeld wordt aangenomen dat het lid stilzwijgend ontslag heeft genomen.

De vereniging telt werkende en toegetreden leden.

Art. 7.Alle leden zijn werkende leden voor zover zij meerderjarig zijn en één jaar lid zijn de vzw. Alleen werkende leden bezitten de volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht in de algemene vergadering.

De overige leden zijn toegetreden leden en zij hebben alleen de rechten en plichten die bepaald worden in de statuten.

Art. 8. Uitsluiting en ontslag van leden geschiedt op de wijze bepaald bij artikel 12 van de Wet van 2 mei 2002, zoals later gewijzigd. De raad kan een lid schorsen in afwachting van de algemene vergadering waarin beslist wordt over de uitsluiting.

Art, 9. Uitgetreden en uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging. Evenmin hebben zij het recht om de door henzelf of door hun rechtsvoorgangers gedane inbrengsten of gestorte lidgelden terug te vorderen,

Art. 10. Het lidgeld voor alle leden wordt jaarlijks vastgesteld door de raad van bestuur en bedraagt ten hoogste 500 euro.

TITEL 3: ALGEMENE VERGADERING

Art. 11.De algemene vergadering bestaat uit aile werkende leden. Vertegenwoordiging voor één ander

lid, en niet meer, is mogelijk.

Art, 12.De algemene vergadering is bevoegd voor :

a) statutenwijziging;

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblac

11111111

*14026728*



Op de laatste biz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso ; Naam en handtekening.

~ A MOD 2.2

b) benoeming en afzetting van bestuurders en commissarissen, desgevallend het bepalen van de vergoeding voor de commissarissen;

c) goedkeuring van begroting en rekeningen;

d) vrijwillige ontbinding van de vereniging;

e) uitsluiting van leden;

f) kwijting aan bestuurders en commissarissen;

g) omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk.

Art. 13.De algemene vergadering moet minstens eens per jaar worden samengeroepen, De vergadering wordt samengeroepen op de wijze, zoals artikel 5, 6, 7 en 8 van de wet van 2 mei 2002 bepalen.

Bijeenroeping van de algemene vergadering kan alleen geldig gedaan worden, bij een reproduceerbaar communicatiemiddel, ondertekend door de voorzitter of twee bestuurders ten laatste 8 dagen voor de vergadering.

Art. 14.De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of, bij diens verhindering, door de oudste van de aanwezige bestuurders; de vergadering kan echter dit voorzitterschap weigeren door, bij een volledige meerderheid, een ander te kiezen. De voorzitter wijst de secretaris van de vergadering aan.

Art. 15. -§ 1. In gewone gevallen kan de algemene vergadering geldig besluiten nemen met eenvoudige meerderheid van stemmen welk ook het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden is. Besluiten in verband met statutenwijziging, uitsluiting van leden of vrijwillige ontbinding kunnen echter slechts genomen worden mits de voorwaarden, bepaald bij art. 8, 12 en 20 van de wet van 2 mei 2002, in acht genomen worden. Bij staking van stemmen beslist in ieder geval de stem van de voorzitter.

-§ 2. Van elke vergadering wordt een verslag opgemaakt, goedgekeurd door de raad van bestuur. Uittreksels daarvan worden geldig ondertekend door de voorzitter of door twee bestuurders.

Art. 16.De besluiten worden opgenomen in notulen, en ingeschreven in een register waarvan de leden op aanvraag kennis mogen nemen, terwijl derden, voor kennisneming, van een belang moeten doen blijken.

TITEL 4 : RAAD VAN BESTUUR

Art. 17.-§ 1. De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur, samengesteld uit maximaal elf leden,

en verder "raad" genoemd. Deze raad wordt benoemd door de algemene vergadering maar kan altijd door deze

vergadering worden afgezet.

-§ 2. De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit.

Art. 18.-§ 1. Om tot bestuurder verkozen te worden moet men werkend lid zijn van de vereniging.

-§ 2. Ieder lid kan zich kandidaat stellen, of laten stellen tot het begin van de eindstemming.

Art. 19.-§ 1. Bestuurders worden verkozen voor een termijn van 3 jaar.

-§ 2. Een bestuurder kan vrijwillig ontslag nemen of door de algemene vergadering afgezet worden. Het ontslag gebeurt schriftelijk aan de voorzitter van de raad. Het ontslag gaat in van zodra het door de voorzitter werd ontvangen.

Zo hierdoor, of door afzetting of door het verstrijken van de termijn of door overtijden, het aantal bestuurders is teruggevallen tot onder het wettelijk minimum, dan blijven de bestuurders in functie totdat regelmatig in hun vervanging is voorzien. Deze vervanging dient binnen een redelijke termijn te worden voorzien.

Art. 20.-§ 1. De raad kiest uit zijn leden een voorzitter, verder "voorzitter" genoemd, een secretaris, een penningmeester en, desgevallend een of meer ondervoorzitters, of enige andere functionaris.

-§ 2. De raad vergadert op bijeenroeping van de voorzitter of van twee bestuurders. De oproeping, ten laatste acht dagen voor de vergadering, bevat datum, uur, plaats en de agenda. Deze wordt samengesteld door de voorzitter, na raadpleging van de overige bestuurders. Twee bestuurders hebben in elk geval recht een punt op de agenda te zetten.

-§ 3. De raad vergadert slechts geldig als tenminste de helft van de bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd is. Alle besluiten worden genomen met gewone meerderheid; bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter.

Een bestuurder kan zich door een andere bestuurder laten vervangen, maar niemand mag meer dan één volmacht hebben.

-§ 4, Van elke vergadering wordt een verslag opgemaakt, dat door de raad wordt goedgekeurd. Uittreksels daarvan worden geldig ondertekend door de voorzitter of door twee bestuurders.

Art. 21.Op de zetel van de vereniging wordt door de raad een register van leden bijgehouden, naast de notulen en beslissingen van de algemene vergadering en de raad, de beslissingen van ledere persoon, al dan niet met een bestuursfunctie, die een mandaat bekleedt, en de boekhoudkundige stukken van de vereniging. Leden hebben inzagerecht overeenkomstig art. 10 van de wet 2 mei 2002.

Art. 22.-§ 1. De raad bestuurt de vereniging en vertegenwoordigt deze hij alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen,

-§ 2. De raad is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van deze die door de wet of de statuten aan de algemene vergadering zijn voorbehouden.

De raad kan zelf alle daden van beschikking stellen met inbegrip van, onder meer, het vervreemden, zelfs om niet, van roerende of onroerende goederen, het hypothekeren, het lenen en uitlenen, alle handels- en bankverrichtingen, het opheffen van hypotheken.

-§ 3, De raad kan haar bevoegdheden geheel of gedeeltelijk overdragen aan een of meer van de leden. Derden kunnen slechts volmacht ontvangen voor een duidelijk omschreven opdracht en mits deze in de tijd beperkt is.

. s'

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

.

c

.... L %

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

-§ 4. De raad vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die zij nodig oordeelt.

-§ 5. De raad oefent haar bevoegdheden als college uit.

-§ 6. De raad is verplicht jaarlijks de rekening over het verlopen boekjaar en de begroting voor het volgende boekjaar aan de goedkeuring van de algemene vergadering te onderwerpen.

Art. 23.De raad kan haar bevoegdheden van het dagelijks beleid delegeren aan één of meerdere, werkende en/of toegetreden leden. Deze personen belast met het dagelijks bestuur oefenen hun bevoegdheden uit als een college.

Deze personen belast met het dagelijks bestuur oefenen hun mandaat kosteloos uit. Zij kunnen vrijwillig ontslag nemen, door de raad van hun functie ontheven worden of door de algemene vergadering afgezet worden. Het ontslag gebeurt schriftelijk aan de voorzitter van de raad. Zij hoeven geen opzegtermijn in acht nemen. Het ontslag gaat in van zodra het door de voorzitter werd ontvangen.

Art. 24. Bij buitengerechtelijke handelingen wordt de vereniging, ook tegenover derden, geldig vertegenwoordigd door de gezamenlijke handtekening van twee of meerdere bestuurders.

TITEL 5 : BEGROTING EN REKENINGEN

Art. 26.Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 juli tot 30 juni

Art. 27.Een commissaris en/of onafhankelijk controleur wordt benoemd door de algemene vergadering, voor een periode van drie jaar. Hij/zij controleert jaarlijks de rekeningen en rapporteert daarover aan de algemene vergadering. De commissaris en/of onafhankelijk controleur oefent zijn/haar mandaat kosteloos uit, tenzij de algemene vergadering beslist een vergoeding toe te kennen. De vergadering legt deze vergoeding vast.

Hij/zij kan vrijwillig ontslag nemen of door de algemene vergadering afgezet worden. Het ontslag gebeurt schriftelijk aan de voorzitter van de raad.

Alle rekeningen, de jaarrekening en alle andere stukken die hij/zij relevant acht, worden ten dien einde aan de commissaris en/of onafhankelijk controleur voorgelegd; dit gebeurt minstens 3 weken vooraleer de jaarrekening en de begroting samen met het verslag van de commissaris en/of onafhankelijk controleur aan algemene vergadering dient te worden voorgelegd.

Het verslag van de commissaris en/of onafhankelijk controleur is schriftelijk en wordt aan de algemene vergadering volledig voorgelezen. De algemene vergadering spreekt zich vervolgens uit over de kwijting van de commissaris en/of onafhankelijk controleur. Dit gebeurt bij afzonderlijke stemming.

Art. 28.Na goedkeuring van de jaarrekening en de begroting, en voorlezing van het verslag van de commissaris en/of onafhankelijk controleur legt de raad verantwoording af voor het beleid in het voorgaande jaar en spreekt de algemene vergadering zich uit over de kwijting aan de bestuurders. Dit gebeurt bij afzonderlijke stemming,

TITEL 6 : ONTBINDING EN VEREFFENING

Art. 29. In het geval van ontbinding van de vereniging benoemt de algemene vergadering een of meer vereffenaars, stelt hun machten vast en beslist aangaande de bestemming van het netto-actief, overeenkomstig artikel 19, 2° lid en artikel 22, 1° lid van de Wet van 27 juni 1921.

Aldus aangenomen met een gekwalificeerde meerderheid van stemmen op de bijzondere algemene vergadering gehouden te Kessel-Lo op 02/07/2013

T

TITEL 8 OVERGANGSBEPALINGEN

Art 31

Het huidige boekjaar dat al begonnen is op 01/01/2013 zal verlengd worden tot 30/06/2014

Op de Algemene vergadering van 02-07-2013 werd besloten met meerderheid van de stemmen door de

aanwezige en rechtsgeldig vertegenwoordigde werkende leden om volgende leden tot bijkomende bestuurders

te benoemen:

Frank Michiels wonende te Tessenderloseweg 4c, 2440 Geel;

Joris Renson wonende te Herpendaalstraat 5, 3053 Haasrode;

Caroline Voes wonende te Tongersesteenweg 48b, 3730 Hoeselt;

Jan Coupe wonende te Heirbaan 41, 3110 Rotselaar;

Dries Bovijn wonende te Tiensesteenweg 202, 3360 Bierbeek;

Danny Van der Sande wonende te Kortrijkstraat 19, 3210 Linden;

Patrick 'T Seyen, wonende te Krawatenstraat 30, 3470 Kortenaken.

Bijgevolg bestaat de volledige Raad van Bestuur uit volgende bestuurders:

Frank Michiels;

Joris Renson;

Caroline Voes;

Jan Coupe;

Dries Bovijn;

Danny Van der Sande;

Patrick 'T Seyen;

Luc Van Bockstal;

Lieve Vandeberg;

Marc Bogaerts.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

In de daarop volgende Raad van Bestuur werden volgende bestuurders benoemd:

Luc Van Bockstal tot secretaris

Lieve Vandebergh tot penningmeester

Marc Bogaerts tot voorzitter

Getekend;

Marc Bogaerts, bestuurder

Voor- Luik B - Vervolq

behouden aan het Belgisch Staatsblad

MOD 2.2

aº%" '

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de Instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n{en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

25/11/2013
ÿþMOb 2,2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Neerçelega ter grafie der

Rechtbank van Koophande,

te Leuven, de 1 3 NOV. 20ia

DE GRIFFIER,

Griffie

Ondememingsnr : 0425A31.211

Benaming

(voluit) : Rugby Club Leuven

(verkort) ; RCL

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : Gilbertstraat 8, 3000 Leuven-

Onderwer " akte : Ontslag bestuurders

Op de algemene vergadering van 18/02/2013 werd beslist om volgende personen te ontslaan

en eveneens kwijting te verlenen en dit met ingang vanaf 18/02/2013:

Theunis Nico

Bulthez Ewa

Michiels Frank

Luc Van Boekstal, bestuurder

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

IIIIIIIVIIIIIIVIIII ID

*13176094*

als bestuurder'

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

29/06/2012
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Op de laatste blz. van Luik BB vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

Voor- iiwiufl II 11111 iii s N

behouden *12115390*

aan het

Belgisch

Staatsblad

Neergelegd ter griffie der

Rechtbank van Koophander ~ ~~

te Leuven, de 2 U

DE GRIFFIER,

Griffie

Ondernemingsnr : 0425.431.211

Benaming

(voluit) : Rugbyclub Leuven

(verkort) :

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Gilbertstraat 8, 3000 Leuven

Onderwerp akte : Publicatie werkende leden en Raad van Bestuur

Bij de bijzondere algemene vergadering van de VZW Rugbyclub Leuven is gebleken dat onderstaande personen de huidige werkende leden zijn:

'Mare Bogaerts, Waversesteenweg 33, 3360 Opvelp

" Luc Van Boekstal, Gilbertstraat 8, 3000 Leuven

"Lieve Vandebergh, Kortrijkstraat 19, 3210 Linden

" Danny Van der Sande, Kortrijkstraat 19, 3210 Linden

'Patrick 'T Seyen, Waversesteenweg 113, 3360 Bierbeek

"Frank Michiels, Tessenderloseweg 4c, 2440 Geel

'Jan Coupé, Heirbaan 41, 3110 Rotselaar

'Caroline Voes, Patemosterstraat 3, 3010 Kessel-lo

" Joris Renson, Herpendaalstraat 5, 3053 Haasrode

-Jean Van Engelghem, Willem Coosemansstraat 112, 3010 Kessel-Io

Evenals is uit de vergadering gebleken dat onderstaande personen de nieuwe Raad van Bestuur is:

"Marc Bogaerts, voorzitter

"Luc Van Bockstal, secretaris

.Lieve Vandebergh, penningmeester

Enkel bovenvemoemde werkende leden en Raad van Bestuur maken deel uit van de Rugbyclub, Getekend, Marc Bogaerts, voorzitter

Coordonnées
RUGBY CLUB LEUVEN, AFGEKORT : RCL

Adresse
GILBERTSTRAAT 8 3000 LEUVEN

Code postal : 3000
Localité : LEUVEN
Commune : LEUVEN
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande