RUN4FUN WEMMEL

Association sans but lucratif


Dénomination : RUN4FUN WEMMEL
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 536.745.738

Publication

19/07/2013
ÿþMOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 19/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 1

De ondergetekenden verklaren een vereniging zonder winstoogmerk (vzw) op te richten.

Artikel 2

De vereniging zonder winstoogmerk draagt als naam  Run4fun Wemmel  . Alle stukken uitgaande van de v.z.w. moeten haar naam vermelden, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden  vereniging zonder winstoogmerk of afgekort v.z.w., en het adres van de zetel van de v.z.w.

VZW run4fun Wemmel Steenweg op Brussel, 122 1780 Wemmel

De huidige statuten regelen een vereniging zonder winstoogmerk die is opgericht, in overeenstemming met de wet van 27 juni 1921.

De volgende personen zijn de oprichters en de eerste leden van de vereniging:

· Fack Glenn, Steenweg op Brussel, 122, 1780 Wemmel, geboren te Asse op 04/06/1972;

George Caroline, Berkenlaan, 16, 1780 Wemmel, geboren te Kortrijk op 13/02/1979;

Gheysens Olivier, De Limburgstirumlaan 206, 1780 Wemmel geboren te Ukkel op 25/08/1976;

Pillet Laurence, J. Bogemansstraat 108,1780 Wemmel, geboren te Edingen op 04/04/1965;

Segers Kristel, Steenweg op Brussel 170/5, 1780 Wemmel, geboren te Asse op 23/06/1973;

Vandeput Patricia, Meiveld 11, 1731 Relegem, geboren te Etterbeek op 06/03/1978;

Weeck Veerle, J. Deschuyffeleerdreef 30, 1780 Wemmel, geboren te Halle op 29/07/1983

Tuerlinckx Maxime, J. Bogemansstraat 108,1780 Wemmel, geboren te Sint-Agatha-Berchem op 17/09/1991;

TITEL I. Benaming en hoofdzetel

De zetel van de vereniging is gevestigd te 1780 Wemmel, Steenweg op Brussel 122, gelegen in het gerechtelijk

arrondissement Halle Vilvoorde.

Voor iedere wijziging van de hoofdzetel is enkel de Algemene Vergadering bevoegd.

GECOÖRDINEERDE STATUTEN

goedgekeurd door de Algemene Vergadering van 18 juni 2013

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : Run4fun Wemmel

België

Onderwerp akte : Oprichting

*13304154*

(afgekort) :

Rechtsvorm: : Vereniging zonder winstoogmerk

Luik B

Zetel : Steenweg op Brussel 122

0536745738

1780

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Wemmel

Griffie

Neergelegd

17-07-2013

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

TITEL II. Doel

Luik B - vervolg

Artikel 3

De vereniging heeft tot doel het bevorderen van de sport en de loopsport in het bijzonder en is opgericht voor sociale, sportieve en culturele doeleinden.

Teneinde het vooropgestelde doel te verwezenlijken kan de vereniging allerlei activiteiten ondernemen die rechtstreeks of onrechtstreeks hiermee verband houden, zoals fondsenwerving, het uitwerken van bewustmakings- en promotiecampagnes, het organiseren van workshops, trainingen en wedstrijden, het sluiten van samenwerkingsakkoorden met andere verenigingen enz. Deze lijst is niet limitatief.

Er zal van de Raad van Bestuur van de v.z.w. geen rechtvaardiging mogen geëist worden van haar beslissingen hieromtrent.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 19/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 4

De v.z.w. mag alle types rechtshandelingen stellen die nodig of nuttig zijn voor het verwezenlijken van het doel van de v.z.w. en dit onbeperkt en zonder tijds- en frequentielimiet. Zij mag tevens hiertoe alle roerende en onroerende goederen verwerven en in voorkomend geval vervreemden, onder welke vorm dan ook (zowel eigendomsrechten als genotsrechten). De v.z.w. kan tevens economische activiteiten uitoefenen voor zover die bijkomstig blijven en de opbrengst van deze activiteiten integraal naar de realisatie van het statutair doel gaat.

Artikel 5

De v.z.w. telt drie soorten leden: werkelijke leden, steunende leden en toegetreden leden.

Artikel 6.

De categorie van de toegetreden leden bestaat uitsluitend uit ereleden, zij bieden materiële en morele steun aan de vereniging.

De Raad van Bestuur kan één ieder die op welke wijze dan ook een bijzonder gewaardeerde hulp heeft geboden aan de v.z.w. tot erelid van de v.z.w. maken.

De Raad van Bestuur dient zijn beslissing voor de al dan niet aanwerving van toegetreden leden niet te motiveren. Tegen deze beslissing is geen beroep mogelijk.

Toegetreden worden benoemd voor het leven of zolang ze dit zelf willen. De rechten van de toegetreden leden ten opzichte van de v.z.w. beperken zich tot hun uitnodiging op iedere Algemene Vergadering. Toegetreden leden hebben evenwel geen stemrecht op de Algemene Vergadering. Toegetreden leden die stemrecht wensen te verkrijgen dienen daartoe werkelijk lid te worden via kandidaatstelling zoals hierna bepaald. Immers elk persoon met stemrecht op de Algemene Vergadering is noodzakelijk werkelijk lid.

Artikel 7.

De steunende leden zijn leden die graag van de activiteiten van de vereniging op de hoogte gebracht worden en die bereid zijn een bijdrage te betalen en bij te dragen tot het organiseren van bepaalde activiteiten. Zij vragen hun toelating aan in deze hoedanigheid.

Artikel 8.

Zowel de werkelijke als de steunende leden zijn ertoe gehouden een jaarlijkse bijdrage te betalen waarvan het bedrag door de raad van bestuur is vastgesteld zonder evenwel 500,00 ¬ te overschrijden (bedrag onderworpen aan de gezondheidsindex). Betaling van de bijdrage kan afhankelijk van de voorkeur van de raad van bestuur in natura of in speciën, door materiële of intellectuele inbreng. Gestorte bedragen worden niet terugbetaald.

TITEL III. Definitie, toetreding, afzetting en ontslag van de leden, ledenlijst

De werkelijke leden zijn:

· de in leven zijnde oprichtende leden;

· de vertegenwoordigers in de hoedanigheid van verenigingslid.

Ze vormen de Algemene Vergadering en bezitten eveneens de volheid van het lidmaatschap. Alle wettelijke en

statutaire bepalingen zijn op hen van toepassing.

Onder de werkelijke leden worden de bestuursleden en de raad van Bestuur gekozen.

Het aantal werkelijke leden is onbeperkt, het minimum aantal werkelijke leden is vastgesteld op negen.

Artikel 9.

Voor de werkelijke, de steunende en de toegetreden leden geldt het volgende:

· ieder lid is vrij zich terug te trekken uit de v.z.w. door zijn ontslag mee te delen aan de Raad van Bestuur bij eenvoudig schrijven of per e-mail op het e-mail adres van de v.z.w. run4fun Wemmel;

· elk lid dat zijn bijdrage niet betaalt, wordt geacht ontslag te nemen.

· ieder lid die een daad heeft gesteld die ernstig schade kan berokkenen aan de belangen, de activiteiten, de doelstellingen of nog de faam van de v.z.w., zal uitgenodigd worden door de Raad van Bestuur tot vrijwillig ontslag. Bij gebrek aan vrijwillig ontslag kan het betrokken lid uitgesloten worden bij beslissing van de Algemene Vergadering genomen met een meerderheid van twee derden van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen, na geheime stemming. Het lid dat bedreigd wordt met uitsluiting, wordt toegelaten uitleg te verschaffen op de

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

Algemene Vergadering die gehouden is over zijn uitsluiting te stemmen.

Artikel 10

Evenmin als uitgesloten of uittredende leden kunnen rechthebbenden van een overleden effectief lid aanspraak maken op het vermogen van de vereniging. Zij kunnen aanspraak maken noch op opmetingsstaten, noch op rekeningen en verantwoording, noch op verzegeling, noch op inventarisering, noch op terugvordering van gestorte bijdragen.

Artikel 11

Wanneer een voorstel tot uitsluiting of het ontslag van een effectief lid voor gevolg heeft dat het aantal bestuurders hoger of gelijk is aan het aantal leden van de Algemene Vergadering brengt de voorzitter van de Raad van Bestuur de leden van de Algemene Vergadering hiervan uitdrukkelijk op de hoogte zodat deze laatste uitspraak kan doen over de uitsluiting of akte neemt van het ontslag.

De Algemene Vergadering dient de overtallige bestuurders af te zetten en moet zich ervan vergewissen dat de raad van bestuur het vereiste aantal bestuurders telt.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 19/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 12

Op de zetel van de vereniging wordt een register van de leden gehouden door de Raad van Bestuur. Ieder lid mag het ledenregister op de zetel van de vereniging raadplegen, alsook alle notulen en beslissingen van de Algemene Vergadering en van de raad van bestuur, en alle boekhoudkundige stukken van de vereniging, op schriftelijke en gemotiveerde aanvraag gericht aan de raad van bestuur.

Artikel 13

De Algemene Vergadering heeft alle bevoegdheden die de wet of onderhavige statuten haar toekennen. De

Algemene Vergadering heeft de soevereine bevoegdheid van de vereniging en is als enige bevoegd voor:

- een statuutwijziging;

- de (her)benoeming en afzetting van de bestuurders en, in voorkomend geval, de eventuele vergoeding van laatstgenoemden;

- de (her)benoeming van de commissaris(sen) en, in voorkomend geval, de eventuele vergoeding van laatstgenoemde(n);

- de uitsluiting van leden;

- de ontlasting van de bestuurders en de commissaris(sen);

- de goedkeuring van de rekeningen en begrotingen;

- het instellen van een vordering tegen één of meerdere bestuurder(s) wegens foutief beheer;

- het instellen van een aansprakelijkheidsvordering tegen de commissaris(sen);

- de ontbinding van de vereniging;

- de mogelijke omzetting in vereniging met maatschappelijk doel;

- alle andere door de statuten aan de Algemene Vergadering expliciet toegekende bevoegdheden.

Artikel 14

De Algemene Vergadering is samengesteld uit alle werkelijke leden van de v.z.w. en wordt voorgezeten door de Voorzitter van de Raad van Bestuur of door diegene die hem vervangt conform artikel 18 van de statuten. De voorzitter organiseert het secretariaat en de stemopneming.

De toegetreden leden maken geen deel uit van de Algemene Vergadering maar worden uitgenodigd om de vergadering bij te wonen.

TITEL IV. Algemene Vergadering : Toewijzing en bijeenroeping van de Algemene Vergadering

Op de verjaardatum van de indiening van de statuten wordt de ledenlijst door de Raad van Bestuur bijgewerkt en openbaar gemaakt.

De bijeenroeping van de Algemene Vergadering wordt geregeld als volgt:

- de oproeping tot respectievelijk het bijwonen of de deelname aan de Algemene Vergadering gebeurt door de Raad van Bestuur op schriftelijke wijze (per gewone post, per drager of indien mogelijk door uitdeling aan de leden op een bijeenkomst), aan elk toegetreden lid en werkelijk lid minstens acht dagen voor de vergadering;

- de oproepingsbrief wordt in naam van de Raad van Bestuur ondertekend door de Voorzitter of door twee leden van de Raad van Bestuur;

- de oproepingsbrief bevat de agenda vastgesteld door de Raad van Bestuur en vermeldt de dag, het uur en de plaats van de vergadering;

Na ontvangst van de agenda en vóór de Algemene Vergadering moeten alle punten, ondertekend door minstens één twintigste van de leden, eveneens op de agenda worden ingeschreven.

De Algemene Vergadering mag slechts beraadslagen over de punten vermeld op de agenda, behalve wanneer alle aanwezige of vertegenwoordigde werkelijke leden met eenparigheid van stemmen akkoord gaan de agenda uit te breiden.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

Ieder lid mag vragen dat voormelde oproepingsbrief hem per e-mail wordt verstuurd. Daartoe zal het betrokken lid een éénmalig verzoek richten aan de Raad van Bestuur. Dit verzoek impliceert het akkoord van het lid dat alle volgende oproepingen uitsluitend gebeuren via een niet ondertekende of slechts elektronische ondertekende email. Slechts na aangetekende herroeping van zijn verzoek is het lid gerechtigd om opnieuw een klassieke schriftelijke oproeping te eisen. Het bewijs van gezegde verzoeken wordt bijgehouden in het ledenregister.

Artikel 15

De Algemene Vergadering is geldig samengesteld, welke ook het aantal van de aanwezige of vertegenwoordigde

leden zijn. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van de uitgebrachte stemmen.

Stemmingen gebeuren bij handopsteking tenzij iemand de confidentiële stemming vraagt. Bij agendapunten over personen wordt steeds confidentieel gestemd.

Alle werkelijke leden hebben eenzelfde stemrecht, beperkt tot één stem per werkelijk lid. Evenwel is de stem van de Voorzitter bij staking van stemmen doorslaggevend in geval van stemming bij handopsteking. Ingeval van staking van stemmen na confidentiële stemming moet een nieuwe stemronde worden gehouden.

.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 19/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 16

Er moet ten minste elk jaar één gewone Algemene Vergadering worden gehouden.

De jaarlijkse Algemene Vergadering komt samen in de maand mei. Al de leden moeten er toe uitgenodigd

worden.

Alle werkelijke leden mogen deelnemen aan de Algemene Vergadering, hetzij in persoon, hetzij vertegenwoordigd door een lasthebber van zijn keuze die tevens werkelijk lid moet zijn. Geen enkele lasthebber mag beschikken over meer dan één mandaat. De lasthebber moet voor de stemming een geschreven volmacht voorleggen. Alle volmachten dienen bij het begin van de vergadering aan de voorzitter overhandigd te worden, en zij worden gehecht aan de notulen van de Algemene Vergadering.

Werkelijke leden met een belangenconflict moeten zich onthouden te stemmen.

Elk lid heeft het recht aanwezig te zijn op en deel te nemen aan de vergaderingen, hetzij persoonlijk, hetzij door tussenkomst van gelijk welke door hem gekozen gemachtigde die zelf lid is; geen gemachtigde mag echter over meer dan één mandaat beschikken. De gemachtigde dient zijn schriftelijke volmacht af te geven aan de Voorzitter vóór de start van de Algemene Vergadering.

Wanneer echter beslissingen van de Algemene Vergadering betrekking hebben op:

- een statutenwijziging,

- uitsluiting van een lid of vrijwillige ontbinding van de vereniging,

dan moet ten minste de helft van de leden aanwezig zijn en kan een beslissing slechts geldig genomen worden bij uitbrengen van minstens twee derde van de stemmen

Is aan deze vereiste niet voldaan, dan kan een tweede vergadering bijeengeroepen worden. Door deze wordt geldig beraadslaagd, ongeacht het aantal aanwezigen. Deze beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van de uitgebrachte stemmen.

De Algemene Vergadering kan alleen dan de ontbinding van de vereniging uitspreken wanneer vier vijfden van de leden aanwezig zijn. De beslissing wordt genomen bij gewone meerderheid van de uitgebrachte stemmen. Is aan deze vereiste niet voldaan, dan kan een tweede vergadering bijeengeroepen worden. Door deze wordt geldig beraadslaagd, ongeacht het aantal aanwezigen.

Indien de statutenwijzing een wijziging van het doel van de vereniging betreft, is de beslissing slechts geldig indien zij door de in de vergadering aanwezige leden eenparig wordt goedgekeurd.

Bijzondere Algemene Vergaderingen mogen gehouden worden telkens het belang van de vereniging het vereist. Een bijzondere Algemene Vergadering moet bijeengeroepen worden in de gevallen bij de wet of de statuten bepaald of wanneer minstens één vijfde van de werkelijke leden erom vragen.

Toegetreden leden mogen slechts in persoon de Algemene Vergadering bijwonen.

Artikel 17

De beslissingen van de Algemene Vergadering worden opgetekend in de notulen van de vergadering en ondertekend door de Voorzitter en de Secretaris van de vergadering evenals door de werkelijke leden die daarom vragen. De notulen worden bijgehouden in een daartoe bestemd bijzonder register.

De bekendmaking van de beslissingen van de Algemene Vergadering aan de werkelijke leden, de toegetreden leden, de steunende leden, of belanghebbende derden gebeurt door de aflevering per post van uittreksels van de notulen op hun verzoek. Derden moeten aantonen dat zij beschikken over een rechtmatig belang tot kennisname. De uittreksels van de notulen moeten ondertekend worden door de Voorzitter van de Raad van Bestuur of door

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

twee bestuurders.

Iedere wijziging van de statuten moet binnen de maand van haar dagtekening worden bekendgemaakt in de Bijlage tot het Belgisch Staatsblad. Dit geldt ook voor iedere benoeming, ontslag of afzetting van een bestuurder.

De notulen zullen met de grootste zorg en met de uiterste nauwkeurigheid opgesteld worden.

Zij gelden als bewijs en zullen in bepaalde omstandigheden een beslissende getuigenis vormen. Zij zullen alle bijzonderheden van de vergaderingen vermelden: de datum van de uitnodigingen, de datum van de vergaderingen, de voorgestelde agenda, de aanwezigheden, de beslissingen genomen bij die of die meerderheid van de stemmen.

TITEL V. Raad van Bestuur: benoeming en bevoegdheid van de bestuurders.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 19/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 18

De Raad van Bestuur heeft volgende bevoegdheden:

- de verantwoordelijkheid voor het bestuur van de v.z.w., het dagelijks bestuur inbegrepen, zonder bijkomende goedkeuring van de Algemene Vergadering; hij is bevoegd voor alle handelingen, zonder uitzondering, van bestuur en beschikking, ook voor het vervreemden, zelfs om niet, en van het hypothekeren, van het lenen en uitlenen, zonder limiet op de termijn, van roerende en onroerende goederen; hij is bevoegd voor alle handels-, verzekerings- en bankverrichtingen, inclusief het opheffen van hypotheken; hij is bevoegd om de v.z.w. te verbinden en dadingen af te sluiten;

- de vertegenwoordiging van de v.z.w. zonder bijkomende machtiging van de Algemene Vergadering, in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke akten en handelingen; hij kan optreden in alle rechtsgedingen, tegen of door de v.z.w. gevoerd; hij beslist autonoom over het al dan niet gebruiken van rechtsmiddelen; hij verbindt geldig de v.z.w. in alle types van contracten. Twee bestuurders, wie zij ook zijn, kunnen met hun gezamenlijke handtekening de v.z.w. verbinden en vertegenwoordigen in alle materies, het louter bewijs van hun benoeming volstaat hiervoor; zij hoeven geen beslissing van de Raad van Bestuur voor te leggen om hun

vertegenwoordiging te verrechtvaardigen;

- de residuaire bevoegdheid binnen de v.z.w. voor alles wat niet is geregeld, behalve voor wat expliciet door de wet aan de Algemene Vergadering is gegeven en voorbehouden en voor alles wat door deze statuten expliciet aan een ander orgaan is gegeven én niet aan de Algemene Vergadering door de wet is voorbehouden;

- het regelen van alle materies die noch door de wet, noch door deze statuten zijn geregeld, zoals onder meer voor het reglement van inwendige orde; binnen het zonet vermeld kader;

Artikel 19.

De Algemene Vergadering benoemt onder de werkelijke leden de bestuurders, bij gewone meerderheid, voor een

mandaat van vier jaar.

De Raad van Bestuur kan zijn bevoegdheden geheel of gedeeltelijk delegeren aan één of meer leden van de Raad van Bestuur en onder dezelfde omstandigheden en op elk moment die delegatie terug stopzetten. In het bijzonder kan de Raad van Bestuur een orgaan van dagelijks bestuur en een orgaan van vertegenwoordiging oprichten. De omvang van hun bevoegdheden moet in dit geval duidelijk omschreven zijn in een beslissing van de Raad van Bestuur en mag volledige delegatie inhouden van respectievelijk het dagelijks bestuur en de vertegenwoordiging. De leden van het orgaan van dagelijks bestuur of van het orgaan van vertegenwoordiging oefenen hun bevoegdheden uit twee aan twee.

Wanneer ten aanzien van één van de leden van de Raad van Bestuur een belangenconflict zou rijzen, zal deze zich onthouden van deelname aan de beraadslaging en de stemming. Hij zal dit voorafgaandelijk melden aan de overige leden van de vergadering.

Onder voorbehoud van hetgeen bepaald wordt in artikel 11 van de V.Z.W.-wet, zijn de bestuurders niet persoonlijk gehouden voor de uitvoering van de verbintenissen aangegaan voor de v.z.w. Hun aansprakelijkheid is beperkt tot die van de uitvoering van hun mandaat.

De Raad van Bestuur kan aan personen van zijn keuze bijzondere mandaten verlenen. Bijzondere mandatarissen moeten hun bevoegdheid bewijzen aan de hand van een volmacht ondertekend door twee bestuurders.

De Raad van Bestuur:

- bestaat uit minstens drie leden met dien verstande dat het aantal bestuurders steeds lager moet zijn dan het aantal werkelijke leden;

- kiest onder haar leden een Voorzitter, een Secretaris en een Penningmeester. In geval de Voorzitter afwezig of belet is, wordt zijn functie en de daaraan verbonden machten uitgeoefend door de Secretaris of indien deze ook afwezig of belet is, door de oudste van de bestuurders;

- komt bijeen ingevolge oproeping door de Voorzitter of door twee bestuurders;

- kan slechts beslissen indien de meerderheid van haar leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn. De beslissingen worden genomen met gewone meerderheid van stemmen. De stem van de Voorzitter of zijn vervanger is in geval van gelijkheid van stemmen doorslaggevend. Een bestuurder kan zich echter door een andere bestuurder laten vervangen met dien verstande dat niemand binnen de Raad van Bestuur over meer dan

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

een schriftelijke volmacht kan beschikken;

- houdt de notulen bij van haar vergaderingen. De beslissingen worden opgetekend in de notulen die ondertekend worden door de Voorzitter en de Secretaris en opgenomen worden in een bijzonder register. De uittreksels uit gezegde notulen worden ondertekend door de Voorzitter of door twee bestuurders.

De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit. De kosten die zij maken in het kader van de uitoefening van hun bestuursmandaat kunnen worden vergoed.

Bij de uitoefening van hun mandaat gaan bestuurders geen persoonlijke verplichtingen aan, zij zijn enkel aansprakelijk wat betreft hun mandaat.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 19/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 20

Om bestuurslid te kunnen worden, moet het kandidaat-bestuurslid te voldoen aan de volgende

toetredingsvoorwaarden:

- voorgedragen worden door een effectief lid van de vereniging of schriftelijk zijn verzoek daartoe richten aan de Raad van Bestuur samen met een verklaring de statuten van de v.z.w. te aanvaarden;

- minstens de leeftijd van achttien bereikt hebben.

Artikel 21.

Het mandaat van bestuurder eindigt:

- bij overlijden;

- bij afzetting door de Algemene Vergadering die te allen tijde kan beslissen. De Voorzitter van de raad van bestuur kan enkel worden uitgesloten wegens ernstig verzuim van zijn plichten ten aanzien van de vereniging of wegens ernstig verzuim t.a.v. het doel waarvoor de vereniging is opgericht;

- bij het verstrijken van de termijn van vier jaar, tenzij ze een overleden, ontslagnemend of afgezet lid vervangen, in welk geval ze slechts voor de resterende duur van de vierjarige termijn benoemd worden. Bij het verstrijken van de termijn kan de Algemene Vergadering beslissen over een mogelijke herverkiezing;

- bij wettelijke redenen;

- bij ontslag.

Artikel 22

Het boekjaar loopt van één juni tot éenendertig mei van volgend kalenderjaar. Bij het einde van elk boekjaar worden door de Raad van Bestuur de rekeningen van het verlopen jaar afgesloten, en worden de inventaris en balans opgemaakt alsmede de begroting voor het volgend jaar. Deze worden aan de goedkeuring van de Algemene Vergadering onderworpen.

De Algemene Vergadering zal een commissaris aanduiden die voor een duur van vier jaar ermee gelast is de rekeningen te controleren en een jaarverslag uit te brengen. De aangeduide commissaris hoeft geen lid te zijn van de v.z.w. en is herbenoembaar. Zijn mandaat kan ook op ieder ogenblik worden ingetrokken door de Algemene Vergadering. Bij gebrek aan kandidaten wordt deze taak waargenomen door respectievelijk de Voorzitter en de Secretaris.

Het kandidaat-bestuurslid wordt slechts als bestuurslid aanvaard na een bijzondere beslissing daartoe genomen door de Raad van Bestuur op soevereine wijze, zonder verplichting haar beslissing te motiveren. De beslissing wordt bekendgemaakt aan het kandidaat-lid binnen de vijftien dagen na de vergadering van de Raad van Bestuur die volgt op zijn verzoek.

TITEL VI. Rekeningen, Controle en Begroting.

Ingeval een daling van het aantal werkelijke leden tot gevolg heeft dat er evenveel of meer bestuurders zijn dan leden van de Algemene Vergadering, gelet op de wettelijke maximale verhouding tussen het aantal bestuurders en het aantal leden, eindigt het mandaat van de laatstgenoemde bestuurder(s) van rechtswege met onmiddellijke ingang zodat de wettelijke verhouding opnieuw wordt geëerbiedigd.

TITEL VII. Looptijd en einde van de v.z.w.

Artikel 23

De v.z.w. is opgericht voor onbepaalde duur.

Ingeval van ontbinding van de v.z.w. dient de Algemene Vergadering éen of meerdere vereffenaar(s) aan te

wijzen en hun bevoegdheden te bepalen.

De actieven die overblijven na aanzuivering van de passiva, worden overgedragen aan een vereniging of

stichting met een doel dat zoveel mogelijk het doel van de v.z.w. benadert.

Indien er verschillende dergelijke instellingen zijn, zal de Algemene Vergadering soeverein een keuze maken, of

naar goedvinden de goederen verdelen onder de instellingen die in aanmerking komen.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

TITEL VIII. Diverse bepalingen, wetgeving en gebruiken.

Artikel 23

Voor alles wat niet uitdrukkelijk is voorzien, blijven de wet van zevenentwintig juni negentienhonderd éénentwintig

gewijzigd door de wet van twee mei tweeduizend en twee en de gebruiken inzake verenigingen van

overeenkomstige toepassing.

De Algemene Vergadering van 18 juni 2013 verrkiest unaniem de volgende personen tot bestuurder:

· Fack Glenn, Steenweg op Brussel, 122, 1780 Wemmel, geboren te Asse op 04/06/1972;

George Caroline, Berkenlaan, 16, 1780 Wemmel, geboren te Kortrijk op 13/02/1979;

Gheysens Olivier, De Limburgstirumlaan 206, 1780 Wemmel geboren te Ukkel op 25/08/1976;

Pillet Laurence, J. Bogemansstraat 108,1780 Wemmel, geboren te Edingen op 04/04/1965;

Segers Kristel, Steenweg op Brussel 170/5, 1780 Wemmel, geboren te Asse op 23/06/1973;

Vandeput Patricia, Meiveld 11, 1731 Relegem, geboren te Etterbeek op 06/03/1978;

Weeck Veerle, J. Deschuyffeleerdreef 30, 1780 Wemmel, geboren te Halle op 29/07/1983

Tuerlinckx Maxime, J. Bogemansstraat 108,1780 Wemmel, geboren te Sint-Agatha-Berchem op 17/09/1991;

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 19/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

Wemmel, 19 juni 2013 Voor echt verklaard:

Getekend: Tuerlinckx Maxime, Pillet Laurence, George Caroline, Weeck Veerle, Vandeput Patricia, Fack Glenn, Segers Kristel, bestuurder(s)

De Algemene Vergadering van 18 juni 2013 verdeelt de functies als volgt:

· Voorzitter: Gheysens Olivier

· Secretaris: Segers Kristel

· Penningmeester: Fack Glenn

· Commissaris: Tuerlinckx Maxime

Getekend: Gheysens Olivier, voorzitter van de raad van bestuur;

Coordonnées
RUN4FUN WEMMEL

Adresse
STEENWEG OP BRUSSEL 122 1780 WEMMEL

Code postal : 1780
Localité : WEMMEL
Commune : WEMMEL
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande