SAFESHOPS.BE

Association sans but lucratif


Dénomination : SAFESHOPS.BE
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 840.308.822

Publication

05/01/2015
ÿþIn de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

nAcceontvangen op

2 2 DEC. 2014

ter gritfê vtin do Nederlandstalige !.!nÏ.1 exiNgw: dSi i5fle5e,9

IIII

Staatsblad

*15001782*

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

i



Benaming : SAFESHOPS.BE

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/01/2015 - Annexes du Moniteur belge Rechtsvorm ;. v.z.w.

Zetel: Noordkustlaan 1

1702 Dilbeek (Groot Bijgaarden)

Ondernemingsar : 0840.308.822

Voorwerp akte : Statutenwijziging

Uit de notulen van de algemene ledenvergadering van 26 november 2014 blijkt dat volgende beslissingen werden genomen:

1/ Beslissing dat de raad van bestuur zal bestaan uit minimum drie bestuurders, en zo de vereniging slechts drie leden telt, uit twee bestuurders.

21 Beslissing dat de bestuurders worden verkozen voor een maximale hernieuwbare termijn van zes jaar.

3/ Aanpassing van artikel tien der statuten, dat voortaan luidt:

"Artikel 10. Benoeming  ontslag raad van bestuur

De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur van ten minste drie bestuurders, niet noodzakelijk leden van de vereniging, die worden benoemd voor een maximale hernieuwbare termijn van zes jaar. Zo evenwel maar drie personen lid zijn van de vereniging, bestaat de raad van bestuur uit slechts twee personen. l-let aantal bestuurders moet steeds lager zijn dan het aantal leden.

Een bestuurder wordt geacht na zijn ontslag, of na het verstrijken van de termijn waarvoor hij werd benoemd zonder dat in zijn vervanging of herbenoeming werd voorzien, zin opdracht voort te vervullen totdat redelijkerwijze in zijn vervanging of herbenoeming kon worden voorzien.

De bestuurders worden benoemd en hun mandaat kan herroepen worden door de algemene vergadering. IIke beslissing tot benoeming of ontslag moet neergelegd worden ter griffie van de rechtbank van koophandel voor bekendmaking in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

De functie van bestuurder is onbezoldigd behoudens andersluidende beslissing van de algemene vergadering. De kosten aangegaan in het kader van de uitoefening van hun mandaat worden vergoed."

4/ Vervanging in de gehele tekst der statuten van de term "raad van beheer" door de term "raad van bestuur", en van de term "beheerder" door de term "bestuurder".

5/ Aanvaarding van het ontslag van de voltallige raad van bestuur, en beslissing aangaande de kwijtingverlening.

1. De besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid 'MEDIO', met zetel te 3190

Boortmeerbeek, Leuvensesteenweg 286; RPR Leuven 0457.645.406, met als vaste vertegenwoordiger de heer VANSTEENVOORT Johan, wonende te 3078 Everberg, Dorpsstraat 43 (als bestuurder en ais secretaris).

2, De naamloze vennootschap `SUNDIO GROUP BELGIUM', met zetel te 2100 Antwerpen

(Deurre), Bisschoppenhoftaan 383, RPR Antwerpen, afdeling Antwerpen 0861.423.049, met als vaste vertegenwoordige de heer TIMMERMANS Philip, wonende te 2530 Boechout, Terbankstraat 19 (ais bestuurder en als voorzitter van de raad van bestuur).

3. De naamloze vennootschap 'COOLBLUE', met zetel te 2610 Antwerpen (Wilrijk), Boomsesteenweg 560, RPR Antwerpen, afdeling Antwerpen 867.686.774, met als vaste vertegenwoordiger de heer BRUYNS Wemer, wonende te 2590 Berlaar, Heikanthof 18 (ais bestuurder).

4. De besloten vennootschap naar Nederlands recht 'YVES ROCHER NEDERLAND B.V.', met zetel te 3763 LB Soest (Nederland), Nieuwegracht4, ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van koophandel onder nummer 31019963, met als vaste vertegenwoordiger mevrouw VERMEER Nicole, wonende te 3981 AX Bunnik (Nederland), Maatschapslaan 12 (als bestuurder).

5. De naamloze vennootschap 'FAMOUS CLOTHES', met zetel te 1200 Sint-Lambrechts-Woluwe, Arianelaan 15, RPR Brussel, Nederlandstalig 0466.064.511., met als vaste vertegenwoordiger de heer CENTNER Alexandre, wonende te 1342 Limelette, Rue Charles Dubois 81 (als bestuurder en als penningmeester).

6. De besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid 'TT PACKAGING', met zetel te 1190 Vorst, Sint-Denijsstraat 112, RPR Brussel, Franstalig 0825.058.937, in faling, met als vaste vertegenwoordiger de heer DOYEN Sébastien, wonende te 1030 Schaerbeek, Rue Colonel Bourg 96 ETRC (als bestuurder).



Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voorbehouden

aan het Belgisch 4Btaatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

Luik B - Vervolg

7. De besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid 'D1SBEL', met zetel te 1310 La Hulpe, Rue de la Prison 26, RPR Brussel 0818.239.045., met als vaste vertegenwoordiger de heer DARMSTAEDTER François, wonende te 1310 La Hulpe, Rue de la Prison 26 (als bestuurder).

8. De naamloze vennootschap "Vente-Exclusive.com", met zetel te 1601 Sint-Pieters-Leeuw, Humaniteitslaan 65, RPR Brussel, Nederlandstalig 0885.188.247, niet als vaste vertegenwoordiger de heer GRYPDONCK Peter, wonende te 1741 Wambeek, Fossebaan 179 (als bestuurder).

9. De besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid 'ETISOFT', met zetel te 1170 Watermaal-Bosvoorde, Middelburgstraat 64B, RPR Brussel 0451.388.114., met als vaste vertegenwoordiger de heer CHOUIKRI Amine, wonende te 1180 Uccle, Avenue Circulaire 144 D 2 (als bestuurder).

Beslissing om hen kwijting te verlenen voor de uitoefening van hun mandaat onder voorbehoud van goedkeuring van de jaarrekening over het lopende boekjaar.

6/ Benoeming tot nieuwe bestuurders met ingang van 27/11/2014 voor de duur van zes jaar, van :

1) mevrouw Greet Dekocker, wonende te wonende te 9290 Overmere, Heikantstraat 44 a.

2) de heer Marc Périn, wonende te 2180 Ekeren, Kapelsesteenweg 371.

Hun mandaat wordt onbezoldigd uitgeoefend, zolang de algemene vergadering hierover niet anders beslist. 7/ Uitbreiding van het doel in die zin dat de activiteiten voortaan ook in Nederland worden uitgeoefend; aanpassing van artikel drie der statuten, dat voortaan luidt:

"Artikel3. Doel

Het doel van de vereniging is de behartiging van de belangen van in België, Luxemburg en Nederland werkzame bedrijven op het gebied van verkoop op afstand in het algemeen en van haar leden in het bijzonder De vereniging streeft dit doel na door:

-- het treffen en bevorderen van maatregelen die het aanzien van en vertrouwen in verkoop op afstand verhogen;

-- het treffen en bevorderen van maatregelen die van belang zijn voor de profilering van de leden;

- het breed verspreiden van gegevens over verkoop op afstand in België, Luxemburg en Nederland;

- het bevorderen van zelfregulering door het al dan niet tezamen met relevante anderen opstellen en vaststellen van onderlinge gedragsregels en het bewerkstelligen van naleving ervan;

- het promoten van de verkoop op afstand;

- het (laten) uitgeven van tijdschriften en het (laten) doen van publicaties;

- het samenwerken met andere binnenlandse en buitenlandse organisaties, die zich in meer of mindere mate met gelijke onderwerpen bezighouden;

- het actief betrokken zijn bij de totstandkoming van Belgische, Luxemburgse, Nederlandse en Europese wet- en regelgeving;

- andere wettelijke middelen die bevorderlijk zijn voor het bereiken van het doel.

De vereniging kan haar doel nastreven door het oprichten van, deelnemen in, en samenwerken met andere rechtspersonen met een soortgelijk doel.

De vereniging mag alle verrichtingen doen die betrekking hebben op het doel en zij is bevoegd alle roerende of onroerende goederen die zij voor het verwezenlijken van haar doel nodig heeft in eigendom te bezitten en hierop zakelijke rechten te vestigen en uit te oefenen."

8/ Beslissing dat als effectief lid kan worden aanvaard de natuurlijke of rechtspersonen actief in België, Luxemburg of Nederland, onder wiens directe of indirecte verantwoordelijkheid overeenkomsten gesloten worden met betrekking tot de verkoop op afstand van producten en/of diensten voor over internet en/of mobiel, en dat de leden door de raad van bestuur worden aanvaard met eenvoudige meerderheid van stemmen; aanpassing van artikel vijf der statuten, dat voortaan luidt:

Artikel 5, Leden

Het aantal leden is niet beperkt, doch mag niet minder bedragen dan drie.

Kunnen enkel als effectief lid worden aanvaard de natuurlijke of rechtspersonen actief in België, Luxemburg of Nederland, onder wiens directe of indirecte verantwoordelijkheid overeenkomsten gesloten worden met betrekking tot de verkoop op afstand van producten en/of diensten voor over internet en/of mobiel.

Elke onderneming stelt één afgevaardigde aan die rechtsgeldig kan optreden in naam van de onderneming, overeenkomstig een model van volmacht dat door de raad van bestuur zal opgesteld worden.

Kandidaat leden stellen hun kandidatuur schriftelijk aan de raad van bestuur. Zij worden door de raad van bestuur aanvaard met eenvoudige meerderheid van stemmen.

Het door de leden jaarlijks verschuldigd lidgeld wordt door de raad van bestuur vastgesteld. Het mag niet hoger zijn dan vijftigduizend eum (50.000,00 EUR)."

9/ Beslissing dat het lidmaatschap van rechtswege een einde neemt bij gebreke van betaling van het lidgeld, na het verstrijken van een periode van drie maanden te rekenen vanaf de datum van verzending van de aanmaning - per aangetekende post - tot betaling hiervan, en beslissingen om de formaliteiten van het ontslag op te nemen in de statuten zoals wettelijk voorgeschreven; aanpassing van artikel zes der statuten, dat voortaan luidt:

"Artikel 6. Ontslag

Het staat de leden vrij ontslag te nemen uit de vereniging door middel van een aangetekende of elektronische kennisgeving aan de raad van bestuur.

Het lidmaatschap neemt van rechtswege een einde ingeval het lid overlijdt, failliet of onbekwaam wordt verklaard of onder voorlopig bewind wordt gesteld, alsook bij gebreke van betaling van het lidgeld, na het A/PI::Stljlffen velt eelt Pelle .YRn-Clrie_rlle@acieltte_.r_e_ eijet _etlef çº%e datum y.9rt v.ere ding_Va0_de .Qannanir -

ti

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

r

Luik B - Vervolg

per aangetekende post - tot betaling, De raad van bestuur zal het betrokken lid  behoudens in geval van overlijden - hiervan schriftelijk op de hoogte brengen bij aangetekende of elektronische kennisgeving binnen de vijftien dagen na de datum van schrapping in het register van de leden.

Een uittredend lid en de rechthebbenden van een overleden lid hebben generlei aanspraak op het vermogen van de vereniging en kunnen nooit teruggave fi>an gestorte bijdragen of inbrengen noch vergoeding voor geleverde prestaties vorderen.

ln geen geval kan het uittredend lid of kunnen de rechthebbenden van een overleden lid, mededeling of kopie van rekeningen, verzegeling van de goederen van de vereniging of het opmaken van een inventaris I vorderen."

10/ Beslissing dat van de notulen inzake kan worden genomen door de [eden en derden die van een belang doen blijken op de zetel van de vereniging; aanpassing van artikel tweeëntwintig der statuten, dat voortaan luidt:

"Artikel 22. Notulen

De secretaris houdt de notulen van de algemene vergadering, Deze notulen worden op de zetel van de vereniging bewaard en ondertekend door de voorzitter van de vergadering, de secretaris en de leden die dit wensen,

Uitgiften en afschriften hiervan worden door de voorzitter of de secretaris ondertekend.

De leden en derden die van een belang doen blijken hebben het recht om op hun kosten op de zetel van de vennootschap inzage te nemen in, en kopie te vragen van deze notulen."

111 Machtiging van:

- notaris Jan Boeykens te Antwerpen voor het opmaken en neerleggen van de gecoördineerde tekst der statuten, alemede tot het publiceren en neerleggen van de op heden genomen beslissingen;

-'Boudewijn Van Ussel & Co', gevestigd te 2930 Brasschaat, Lage Kaart 71, en haar aangestelden, om om de vereniging te vertegenwoordigen bij de Kruispuntbank van Ondernemingen, het Ondernemingsloket en de Btw-administraties.

Bij beslissing van de aansluitend gehouden raad van bestuur werden, voor de duur van hun mandaat als bestuurder, aangeduid:

" tot voorzitter: voornoemde heer PERIN Marc

" tot secretaris en penningmeester: voornoemde mevrouw Dekocker Greet

Voor ontledend uittreksel

Notaris Jan Boeykens

Samen hiermee neergelegd: coördinatie der statuten + origineel ondertekende notulen ledenvergadering

Op de laatste biz. van Luik E vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voor-

1

behouden

aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

22/12/2011
ÿþ MOR 2.2

sI''In'r! 'jr~ ifi

~:~~~~~;~ rn wdOtl! In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie

0,2 DEC 2011

nRuseteL

Griffie

" iiivsa~9

Ondernemingsar : 0840.308.822

Benaming

(voluit) : SAFESHOPS.BE

(verkort) :

Rechtsvorm : VZW

Zetel : NOORDKUSTLAAN 1, 1702 GROOT BIJGAARDEN

Onderwerp akte : AANVAARDING NIEUWE BESTUURDERS

Uit de notulen van de vergadering van de Raad van Bestuur gehouden op 27 september 2011 blijkt dat:

-Aanvaarding van de nieuwe bestuurders

1. Coolblue, ondernemingsnummer 0867.686.774, met zetel te 2000 Antwerpen, Ankerrui 11-13, met als' vaste vertegenwoordiger Dhr. Werner Bruyns;

2. Yves Rocher Nederland B.V.,vennootschap naar Nederlands recht, met zetel te Nieuwegracht 4, NL-Î 3763LB Soest, met als vaste vertegenwoordiger Mevr. Nicole Vermeer;

3. Famous Clothes, ondernemingsnummer 0466.064.511, met zetel te 1200 Brussel, Avenue Ariane 15, niet: als vaste vertegenwoordiger Dhr. Alexandre Centner ;

4. TT Packaging, ondememingsnummer 0825,058.937, met zetel te 1070 Anderlecht, Rue de la Bienvenue 13, met als vaste vertegenwoordiger Dhr. Sebastien Doyen;

5. Disbel, ondernemingsnummer 0818.239.045, met zetel te 1310 La Hulpe, Rue de la Prison 26, met als vaste vertegenwoordiger Dhr. François Darmstaedter;

6. Vente Exclusive, ondememingsnummer 0885.188.247, met zetel te 1601 Ruisbroek, Humaniteitslaan 65,: met als vaste vertegenwoordiger Dhr. Peter Grypdonck ;

7. Etisoft, ondernemingsnummer 0451.388.114, met zetel te 1170 Brussel, 64B Rue Middelbourg, met als; vaste vertegenwoordiger Dhr. Amine Chouikri.

-Nominatie voor de volgende functie

` 1. Voorzitten. NV Sundio Group Belgium, ondememingsnummer 0861.423.049, met zetel te 2100: Antwerpen, Bischoppenhoflaan 383, met als vaste vertegenwoordiger Dhr. Philip Timmermans;

2. Secretaris: Medio BVBA, ondernemingsnummer 0457.645.406, met zetel te 1030 Brussel, Monplaisirlaan 77-89, met als vaste vertegenwoordiger Dhr. Jo Vansteenvoort;

3.Penningmeester: Famous Clothes, ondememingsnummer 0466.064,511, met zetel te 1200 Brussel, Avenue Ariane 15, met als vaste vertegenwoordiger Dhr. Alexandre Centner.

SUNDIO Group Belgium NV Vast vertegenwoordigd door Dhr Timmermans Philip

MEDIO BVBA

Vast vertegenwoordigd door

Dhr. Vansteenvoort Jo

Op de laatste blz van luik B vermelden . Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de verenighic, si,chting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

27/10/2011
ÿþ Mo0 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

1 7 -10- 2011.

Griffie

Voor-

behoude aan het Betgiscl

5taatsbtz

*11163442*

1111

Ondernemingsnr : Benaming

(votuit) : SAFESHOPS.BE

(verkort) :

Rechtsvorm : VZW

Zetel : NOORKUSTLAAN 1, 1702 GROOT BIJGAARDEN

Onderwerp akte : OPRICHTING - AANSTELLING VAN BEHEERDERS

Er blijkt uit een akte verleden voor notaris Marc Van Nuffel te Antwerpen op 22 september 2011,: geregistreerd vier bladen geen verzendingen te Antwerpen, REGISTRATIE 5, de 28 september 2011. Boek 5/195 blad 85 vak 07. Ontvangen vijfentwintig Euro (25,00 ¬ ). De ontvanger, (get.) R.Wechuysen, dat werd; opgericht:

NAAM - ZETEL - DOEL - DUUR

Artikel 1. Naam

De vereniging draagt de naam SAFESHOPS.BE, vereniging zonder winstoogmerk.

Alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen en andere stukken die uitgaan van de vereniging'

moeten de naam van de vereniging vermelden met, onmiddellijk daarvoor of daama, de vermelding'

"Vereniging zonder winstoogmerk" of de afkorting "V.Z.W." en het adres van de zetel van de vereniging.

Artikel 2. Zetel

De vereniging is gevestigd te 1702 Groot Bijgaarden, Noordkustlaan 1, in het arrondissement Vlaams'

Brabant. Enkel bij beslissing van de algemene vergadering kan hij naar een andere plaats overgebracht:

worden.

Artikel 3. Doel

Het doel van de vereniging is de behartiging van de belangen van in België en Luxemburg werkzame;

bedrijven op het gebied van verkoop op afstand in het algemeen en van haar leden in het bijzonder.

De vereniging streeft dit doel na door:

-het treffen en bevorderen van maatregelen die het aanzien van en vertrouwen in verkoop op afstand

verhogen;

-het treffen en bevorderen van maatregelen die van belang zijn voor de profilering van de leden; '"

-het breed verspreiden van gegevens over verkoop op afstand in België en Luxemburg;

-het bevorderen van zelfregulering door het al dan niet tezamen met relevante anderen opstellen en;

vaststellen van onderlinge gedragsregels en het bewerkstelligen van naleving ervan;

-het promoten van de verkoop op afstand;

-het (laten) uitgeven van tijdschriften en het (laten) doen van publicaties;

-het samenwerken met andere binnenlandse en buitenlandse organisaties, die zich in meer of mindere mate

met gelijke onderwerpen bezighouden;

-het actief betrokken zijn bij de totstandkoming van Belgische, Luxemburgse en Europese wet- en:

regelgeving;

alsmede

-door andere wettelijke middelen die bevorderlijk zijn voor het bereiken van het doel

De vereniging kan haar doel mede nastreven door het oprichten van, deelnemen

andere rechtspersonen met een soortgelijk doel.

De vereniging mag alle verrichtingen doen die betrekking hebben op het doel en zij

of onroerende goederen die zij voor het verwezenlijken van haar doel nodig heeft in

erop zakelijke rechten te vestigen en uit te oefenen.

Artikel 4. Duur

De vereniging is opgericht op tweeëntwintig september 2011 voor onbepaalde duur. Zij kan te allen tijde:

ontbonden worden.

LEDEN  TOETREDENDE LEDEN

Artikel 5. Leden

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/10/2011- Annexes du Moniteur belge

"

in en samenwerken met;

is bevoegd alle roerende eigendom te bezitten en'

~ F

MOD 2.2

Het aantal leden is niet beperkt, doch mag niet minder bedragen dan drie.

Kunnen enkel als effectief lid worden aanvaard rechtspersonen of natuurlijke personen actief in België of in Luxemburg, onder wiens directe verantwoordelijkheid overeenkomsten gesloten worden met betrekking tot de verkoop op afstand van producten en/of diensten over internet en/of mobile. Als zodanig bedrijf wordt beschouwd elke organisatie of onderdeel ervan dat gebruik maakt van een georganiseerd systeem voor verkoop op afstand van producten of diensten waarbij tot en met het sluiten van de overeenkomst uitsluitend gebruik wordt gemaakt van één of meer technieken voor communicatie op afstand.

Elk bedrijf stelt één afgevaardigde aan die rechtsgeldig kan optreden in naam van het bedrijf, overeenkomstig een mode! van volmacht dat door de raad van beheer zal opgesteld worden.

Kandidaat leden stellen hun kandidatuur schriftelijk aan de raad van beheer. Zij kunnen door de raad van beheer worden aanvaard overeenkomstig de procedure vast te stellen in het reglement van inwendige orde.

Het door de leden jaarlijks verschuldigd lidgeld wordt door de raad van beheer vastgesteld. Het mag niet hoger zijn dan vijftigduizend Euro (50.000,00 EUR).

Artikel 6. Ontslag

Het staat de leden vrij ontslag te nemen uit de vereniging onder voorwaarden en de gevolgen vast te stellen in het reglement van inwendige orde. Het lidmaatschap neemt van rechtswege een einde ingeval een lid overlijdt, failliet of onbekwaam wordt verklaard of onder voorlopig bewind wordt gesteld. De voorwaarden en de gevolgen van dit ontslag van rechtswege worden vastgesteld in het reglement van inwendige orde.

Een uittredend lid en de rechthebbenden van een overleden lid hebben generlei aanspraak op het vermogen van de vereniging en kunnen nooit teruggave van gestorte bijdragen, van inbrengen of vergoeding voor geleverde prestaties vorderen.

In geen geval kan het uittredend lid of kunnen de rechthebbenden van een overleden lid, mededeling of kopie van rekeningen, verzegeling van de goederen van de vereniging of het opmaken van een inventaris vorderen.

Artikel 7. Uitsluiting

Tot uitsluiting van een lid kan alleen door de algemene vergadering worden besloten. Het met uitsluiting bedreigde lid wordt voorafgaandelijk door de raad van beheer gehoord. Het proces-verbaal van zijn verklaringen wordt aan de algemene vergadering voorgelegd.

Een uitgesloten lid heeft generlei aanspraak op het vermogen van de vereniging en kan nooit teruggave van gestorte bijdragen, van inbrengen of vergoeding voor geleverde prestaties vorderen.

ln geen geval kan het uitgesloten lid mededeling of kopie van rekeningen, verzegeling van de goederen van de vereniging of het opmaken van een inventaris vorderen.

Artikel 8. Toegetreden leden

Het staat de raad van beheer vrij buiten leden van de vereniging, waarop onderhavige statuten van toepassing zijn, personen als toegetreden leden aanvaarden. De rechten en plichten van de leden zijn niet op hen van toepassing. Zij worden uitgenodigd voor elke algemene vergadering, maar zij bezitten geen stem-recht.

Artikel 9. Register van leden

Op de zetel van de vereniging wordt door de raad van beheer een register van de leden en van de toegetreden leden gehouden overeenkomstig artikel 10 van de Wet.

RAAD VAN BEHEER DAGELIJKS BEHEER

Artikel 10. Benoeming  ontslag raad van beheer

De vereniging wordt bestuurd door een raad van beheer van ten minste vier en maximum elf beheerders, niet noodzakelijk leden van de vereniging, en die worden benoemd voor een maximum, maar hernieuwbare periode, van vier jaar. Als evenwel maar drie personen lid zijn van de vereniging bestaat de raad van beheer maar uit twee personen. Het aantal beheerders moet in elk geval altijd lager zijn dan het aantal leden dat lid is van de vereniging.

Een beheerder wordt geacht na zijn ontslag, of na het verlopen van de termijn waarvoor hij is benoemd zonder dat in zijn vervanging of herbenoeming is voorzien, zijn opdracht verder te vervullen totdat redelijkerwijze in zijn vervanging of herbenoeming kan worden voorzien.

De beheerders worden benoemd en hun mandaat kan herroepen worden door de algemene vergadering. Elke benoeming, ontslag of herroeping moet worden neergelegd op de griffie van de rechtbank van koophandel ter publicatie in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad.

De functie van beheerder is onbezoldigd behoudens andersluidende beslissing van de algemene vergadering. De kosten aangegaan in het kader van de uitoefening van hun mandaat worden vergoed.

Artikel 11. Vertegenwoordiging

De raad van beheer bestuurt de vereniging en vertegenwoordigt haar in en buiten rechte. De raad van beheer is bevoegd om alle daden van beschikking te stellen die niet uitdrukkelijk door de wet of door deze statuten aan de algemene vergadering zijn voorbehouden.

De vereniging wordt ten aanzien van derden rechtsgeldig verbonden door de handte-kening van de voorzitter, ondervoorzitter, secretaris en penningmeester, telkens met twee handelend optredend, benevens de bijzondere opdracht hierna verleend voor het dagelijks bestuur in artikel 15 van de statuten en behoudens bijzondere volmachten door de raad van beheer verleend.

De leden van de raad nemen geen persoonlijke verplichtingen op zich wat de verbintenissen van de vereniging betreft.

Artikel 12. Vergadering raad van beheer

De raad van beheer kiest in zijn schoot een voorzitter, een ondervoorzitter, een penningmeester en een secretaris.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/10/2011- Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/10/2011- Annexes du Moniteur belge MOD 2.2

De raad van beheer vergadert, op bijeenroeping van de voorzitter telkens het belang van de vereniging het verlangt en minstens eenmaal per jaar. De voorzitter dient de raad van beheer eveneens samen te roepen op verzoek van twee beheerders.

De oproeping voor de bijeenkomsten geschiedt schriftelijk, per fax of per e-mail, en minstens acht dagen voor de vergadering. Komt de raad van beheer samen op verzoek van twee beheerders, dan moet de vergadering gehouden worden binnen de veertien dagen na hun schriftelijk verzoek.

De raad van beheer kan slechts beraadslagen en besluiten wanneer alle beheerders aanwezig of vertegenwoordigd zijn en akkoord gaan met de agenda, of wanneer, na oproeping, tenminste de helft van zijn leden aanwezig of vertegenwoordigd is op de vergadering. Indien er slechts twee beheerders benoemd zijn dienen beide beheerders aanwezig te zijn. Bij staking van stemmen heeft de beheerder die de vergadering voorzit, geen beslissende stem. De beheerder die belet is kan bij eenvoudige brief, telegram, telefax, telex of e-mail, volmacht geven aan een van zijn collega's van de raad van beheer, maar slechts voor één (1) vergadering. Nochtans kan een beheerder slechts één (1) medelid vertegenwoordigen. Van de beslissingen worden notulen gehouden, die door de secretaris en de voorzitter worden ondertekend.

De raad van beheer beslist bij geheime stemming wanneer zulks door ten minste twee beheerders wordt gevraagd.

De raad van beheer kan bijeenkomen en beslissingen nemen via conference call, videoconferenties of via email. De raad van beheer zal de procedure hiervoor vastleggen in het reglement van inwendige orde.

Artikel 13. Voorzitterschap

De ondervoorzitter vervangt de voorzitter, in al zijn bevoegdheden, wanneer deze verhinderd is. Bij ontstentenis of verhindering van de ondervoorzitter, wordt de voorzitter vervangen door de oudste beheerder in leeftijd.

Artikel 14. Notulen

De secretaris houdt de notulen van de zittingen van de raad van beheer. Deze notulen worden door de voorzitter en ten minste een beheerder ondertekend. Uitgiften en kopieën ervan worden door de voorzitter of de secretaris ondertekend.

Artikel 15. Dagelijks bestuur - volmachten

De gewone briefwisseling wordt ondertekend door de voorzitter, de ondervoorzitter, de penningmeester of door de secretaris.

De akten van dagelijks bestuur en de stukken ter uitvoering van de beslissingen van de raad van beheer worden ondertekend door de voorzitter, hetzij door de secretaris, hetzij door de ondervoorzitter, hetzij door een beheerder of een derde, daarmee ten algemene of ten bijzondere titel door de raad van beheer belast. Dezen moeten, behoudens indien een derde belast wordt met het dagelijks bestuur, tegenover derden niet van de gegeven delegatie noch van een voorafgaande beraadslaging van de raad van beheer doen blijken.

De checks en overschijvingsformulieren, in verband met de betalingen ten laste van de vereniging, worden ondertekend door de penningmeester, hetzij de voorzitter, de ondervoorzitter of de secretaris, telkens met twee handelend.

Deze tekenen elk afzonderlijk namens de vereniging eveneens alle kwitanties en ontvangstbewijzen ten aanzien van vervoerinstanties, post, bank, spaarkas en dergelijke meer.

De raad van beheer kan tevens bijzondere volmachtdragers aanstellen die handelen binnen de hen verleende bevoegdheid die altijd bijzonder en tijdelijk moet zijn.

Artikel 16. Tegenstrijdig belang

Indien een beheerder, rechtstreeks of onrechtstreeks een belang van vermogensrechtelijke aard heeft dat tegenstrijdig is met een beslissing of een verrichting die tot de bevoegdheid behoort van de raad van beheer moet hij dit meedelen aan de andere beheerders voor dat de raad van beheer een besluit neemt.

De beheerder met het tegenstrijdig belang verwijdert zich uit de vergadering en onthoudt zich van de beraadslaging en de stemming over de aangelegenheid waarop het betrekking heeft.

Voormelde procedure is niet toepasselijk op gebruikelijke verrichtingen die plaatshebben onder voorwaarden en tegen de zekerheden die op de markt gewoonlijk gelden voor soortgelijke verrichtingen. ALGEMENE VERGADERING

Artikel 17. Bevoegdheid

De regelmatig bijeengekomen algemene vergadering vertegenzwoordigt al de leden; haar besluiten verbinden evenzeer de leden die afwezig zijn en degenen die niet stemmen of tegenstemmen. Enkel leden hebben stemrecht op de vergadering.

Zij beraadslaagt en beslist inzake :

1)het wijzigen van de statuten;

2)het vaststellen van het aantal leden van de raad van beheer, het benoemen van de beheerders en het herroepen van hun mandaten;

3)het goedkeuren van de begroting en de jaarrekening;

4)het geven van de ontheffing van aansprakelijkheid over het jaarlijks bestuur van de raad van beheer; 5)het vrijwillig ontbinden van de vereniging;

6)het uitsluiten van een lid;

7)het benoemen van één of meerdere commissarissen en het herroepen van hun mandaten;

8)het benoemen van de vereffenaars, het bepalen van hun bevoegdheid en de wijze van vereffenen. 9)De omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk.

10)Het bepalen van de hoegrootheid van het lidgeld.

Artikel 18. Bijeenroeping

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/10/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De algemene vergadering wordt bijeengeroepen door de raad van beheer ten minste eenmaal per jaar, in de loop van de maand juni en telkens als het doel of het belang van de vereniging zulks vereist.

De beheerders zijn bovendien verplicht de algemene vergadering bijeen te roepen, telkens als ten minste één vijfde van de leden daarom schriftelijk verzoekt en wel binnen de maand na het indienen van zulk verzoek bij de raad van beheer.

Aile leden moeten worden opgeroepen ten minste acht dagen voor de vergadering. Dit geschiedt bij gewone brief, fax of mail, die de agenda, evenals de plaats, de datum en het uur van bijeenkomst vermeldt. Artikel 19. Stemming - volmacht

De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter of het oudst aanwezige lid van de raad van beheer. Alle leden beschikken in de algemene vergadering over één stem. Elk lid kan zich op de vergadering laten vertegenwoordigen door een ander lid, voorzien van een schriftelijke volmacht, maar die slechts houder mag zijn van twee volmachten.

Artikel 20. Agenda

De agenda van de algemene vergadering wordt vastgesteld door de raad van beheer.

Elk onderwerp dat schriftelijk wordt voorgedragen door ten minste één twintigste van het totaal aantal leden moet op de agenda worden geplaatst. Over onderwerpen die niet op de agenda voorkomen kan niet geldig worden gestemd, tenzij twee derden van de aanwezige en vertegenwoordigde leden er anders over oordelen. In geen geval echter mag beraadslaagd worden buiten de agenda wanneer het gaat om een wijziging van de statuten.

Artikel 21. Aanwezigheids- en stemmingsquorum

Elke algemene vergadering kan geldig beraadslagen en besluiten zonder oproeping wanneer aile leden, beheerders en commissarissen aanwezig of vertegenwoordigd zijn en zij akkoord gaan met de agenda.

De jaarvergadering beslist na oproeping geldig welk ook het aantal aanwezige en vertegenwoordigde leden zij.

Over een statutenwijziging kan de algemene vergadering alleen op geldige wijze beraadslagen indien na oproeping tenminste twee/derde van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Is dit niet het geval kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen die kan besluiten ongeacht het aantal de aanwezige of vertegenwoordigd leden. De tweede vergadering mag niet binnen de vijftien dagen na de eerste worden gehouden.

De algemene vergadering beslist bij gewone meerderheid van de geldig uitgebrachte stemmen. Bij staking van stemmen is het voorstel verworpen.

Een meerderheid van twee derde van de stemmen is vereist voor het wijzigen van de statuten en het uitsluiten van een lid. Een meerderheid van vier vijfde van de stemmen is vereist voor het wijzigen van het doel en de ontbinding van de vereniging.

Artikel 22. Notulen

De secretaris houdt de notulen van de algemene vergadering. Deze notulen worden ten zetel van de vereniging bewaard en ondertekend door de voorzitter van de vergadering, de secretaris en de leden die dit wensen. Uitgiften en kopieën ervan worden door de voorzitter of de secretaris ondertekend.

De derden die van een belang doen blijken en de leden hebben het recht om op hun kosten en zonder verplaatsing inzage en kopie van de notulen te vragen, dit alles onver-minderd de door de wet voorgeschreven publiciteit.

BEGROTING EN REKENINGEN

Artikel 23. Boekjaar - geldmiddelen

Het boekjaar van de vereniging loopt samen met het kalenderjaar.

De vereniging beschikt over volgende geldmiddelen:

1)de subsidies van openbare besturen en organisaties;

2)de eventuele giften, legaten, interesten van geplaatste gelden, enzovoorts;

3)de opbrengst van alle wettelijke geoorloofde initiatieven die voor doel hebben de nodige gelden te verwerven;

4)de eventuele lidgelden.

Artikel 24. Jaarrekening

Ten laatste binnen de zes maanden na de afsluitingsdatum van het boekjaar legt de raad van beheer de jaarrekening van het voorbije boekjaar alsook de begroting van het volgende boekjaar ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering.

Het batig saldo vergroot het vermogen van de vereniging en kan onder geen beding aan de leden worden uitgekeerd.

Artikel 25. Controle

De raad van beheer moet één of meer externe accountants of bedrijfsrevisoren aanstellen, voor een duur die zij bepaalt, en die belast worden met het toezicht op de ontvangsten en uitgaven van de vereniging. Zij gaan tevens de juistheid na van de inventarissen.

Zij mogen kennis nemen van alle akten en bescheiden die nuttig zijn voor het vervullen van hun opdracht. Zij brengen verslag uit over hun opdracht op de te houden algemene vergadering.

ONTBINDING

Artikel 26. Vereffenaars

In geval van vrijwillige ontbinding worden door de algemene vergadering of, bij gebreke daarvan, door de rechtbank, één of meer vereffenaars benoemd, hun bevoegdheid bepaald en de wijze van vereffenen omschreven.

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

Artikel 27. Bestemming van het vermogen

In geval van ontbinding zal, na aanzuivering van het passief, de bestemming van de goederen bepaald worden door de algemene vergadering, beraadslagend overeenkomstig de regels van een statutenwijziging. Het netto actief zal in ieder geval moeten bestemd zijn voor een instelling met een belangenloze doelstelling.

Artikel 28. Reglement van inwendige orde (RIO)

De raad van beheer mag een reglement van inwendige orde opstellen die de praktische werking van de vereniging inhoudt.

Artikel 29. VZW wet

Voor alles waarin in onderhavige statuten niet uitdrukkelijk is voorzien, is de wet van zevenentwintig juni negentienhonderd eenentwintig, op de verenigingen zonder winst-oogmerk toepasselijk.

IV. TIJDELIJKE BEPALINGEN

Eerste boekjaar

De vereniging neemt een aanvang op heden. Het eerste boekjaar loopt uitzonderlijk vanaf heden tot 31

december tweeduizend en twaalf.

Eerste jaarvergadering

De eerste jaarvergadering zal gehouden worden in de loop van de maand juni van het jaar 2013.

V. EERSTE ALGEMENE VERGADERING

Aanstelling van beheerders

Worden benoemd als beheerders:

1/ De besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "MEDIO", ondememingsnummer 0457.645.406, met zetel te 1030 Brussel, Monplaisirlaan 77-89, waarvan de oprichtingsakte bekendgemaakt is in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad van 30 april 1996 onder nummer 1996-04-30/065, alhier vertegenwoordigd door haar zaakvoerder, de heer VANSTEENVOORT Johan Emmanuel Lutgardis Guido, geboren te Antwerpen (Wilrijk) op 23 december 1964, rijksregisternummer 64.12.23-385.62, wonende te 3078 Kortenberg (Meerbeek), Dorpsstraat 43;

2/ De naamloze vennootschap "SUNDIO GROUP BELGIUM", rechtspersonenregister te Antwerpen, Ondernemingsnummer 0861.423.049, met zetel te 2100 Antwerpen, (Deurne), Bisschoppenhoftaan 383, opgericht bij akte verleden voor notaris Christian Van Belle te Gent op 22 oktober 2003, bekendgemaakt in de

bijlagen tot het Belgisch Staatsblad van 7 november 2003 onder nummer 2003-11-07-0117575, !

Alhier vertegenwoordigd door haar gedelegeerd bestuurder de heer TIMMERMANS Philip, geboren te Antwerpen op 15 mei 1970, rijksregisternummer 70.05.12-211.68, wonende te 2530 Boechout, Terbankstraat

19"

De mandaten gelden voor de duur van 4 jaar. De toegekende functies worden door de aanwezige mandatarissen aanvaard.

De toegekende opdrachten zijn onbezoldigd.

VI. EERSTE RAAD VAN BEHEER

Eerste beslissingen van de raad van beheer

De hiervoor aangestelde beheerders in raad verenigd:

©kiezen als voorzitter: NV "SUNDIO GROUP BELGIUM", vertegenwoordigd door haar gedelegeerd

bestuurder de heer Timmermans Philip;

Ekiezen als ondervoorzitter: BVBA "MEDIO", vertegenwoordigd door haar zaakvoerder de heer

Vansteenvoort Johan;

Dkiezen als secretaris en penningmeester: BVBA "MEDIO", vertegenwoordigd door haar zaakvoerder de

heer Vansteenvoort Johan;

Dbeslissen dat de zetel van de vereniging gevestigd is te Noordkustlaan 1 te 1702 Groot Bijgaarden

De vereniging wordt rechtsgeldig verbonden in en buiten rechte door de handtekeningen van de voorzitter,

ondervoorzitter, secretaris en penningmeester, telkens met twee handelend optredend.

Voor ontledend uittreksel: Samen neergelegd: uitgifte;

Notaris Marc Van Nuffel

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
SAFESHOPS.BE

Adresse
NOORKUSTLAAN 1 1702 GROOT-BIJGAARDEN

Code postal : 1702
Localité : Groot-Bijgaarden
Commune : DILBEEK
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande