SAMAX

Société en commandite simple


Dénomination : SAMAX
Forme juridique : Société en commandite simple
N° entreprise : 845.888.005

Publication

24/05/2012
ÿþ Mod 2.1

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

11 MAI 2012

BRUSSEL

Griffie

*iaovseez"

bc

i3 st;

flndernemingsnr : 0 (~J~%~ S Q 00,6

(voluit) : Samax

Rechtsvorm : Gewone Commanditaire Vennootschap

Zetel : Kerkhoflaan 39, 1930 Zaventem

Onderwerp akte : Oprichting

Op heden 10 mei 2012, is door de ondergetekende oprichter met name :

De Heer Vanden Balck Mario, wonende te 1930 Zaventem, Kerkhoflaan 39,

geboren op 01/08/1965, rijksregistemummer 65.08.01-287.37,

identiteitskaart nummer 591-2029110-69, gehuwd,

besloten een gewone commanditaire vennootschap op te richten als volgt :

I. VENNOOTSCHAPSCONTRACT.

De vennootschap is een gewone commanditaire vennootschap. Haar naam luidt "Samax". Zij wordt gevestigd te 1930 Zaventem, Kerkhoflaan 39.

De statuten zijn bepaald zoals hierna wordt opgegeven.

Het kapitaal van de vennootschap dat geheel geplaatst is bedraagt duizend euro (1.000 ¬ ) en is verdeeld in 100 aandelen met een fractiewaarde van tien euro (10¬ ).

Op deze aandelen is ingetekend door de oprichter, zoals hierna wordt uiteengezet en deze heeft zich onvoorwaardelijk verbonden tot na gemelde inbrengen en wel als volgt :

De oprichter heeft ingetekend op 99 aandelen en betaalt hiervoor een bedrag van negenhonderdnegentig

euro (990¬ ).

De stille vennoot heeft ingetekend op 1 aandeel en betaalt hiervoor een bedrag van tien euro

(10¬ ).

De hierboven aangehaalde inbrengen zullen worden gestort op een zichtrekening op naam van de vennootschap bij volgende bankinstelling : BNP Paribas Fortis.

Il. STATUTEN.

AFDELING I. BENAMING  ZETEL  DOEL  DUUR.

ARTIKEL 1. Rechtsvorm  Naam  Identificatie.

De vennootschap is een gewone commanditaire vennootschap.

De naam van de vennootschap luidt "Samax".

De vennootschap moet telkens wanneer zij haar naam gebruikt de naam laten voorafgaan of volgen door de melding van haar vennootschapsvorm, ofwel voluit geschreven als "gewone commanditaire vennootschap", ofwel afgekort "Comm.V" of "GCV".

Op de laatste blz. van Luik B vermelden . Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris. hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Benaming

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

ARTIKEL 2. Zetel.

De zetel van de vennootschap is gevestigd te 1930 Zaventem, Kerkhoflaan 39.

De zetel kan zonder statutenwijziging verplaatst worden in het Nederlands taalgebied en in het tweetalige gebied Brussel -- hoofdstad, bij besluit van de zaakvoerder, mits bekendmaking in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad.

De vennootschap zal overal, zowel in het binnen- als in het buitenland, bij gewone beslissing van de zaakvoerder, administratieve zetels, bijhuizen en kantoren mogen openen.

Artikel 3. Duur

De vennootschap bestaat voor onbepaalde duur vanaf heden.

Zij kan slechts door de wil van de vennoten ontbonden worden bij besluit van de algemene vergadering genomen volgens de regels die voor de wijziging van de statuten zijn gesteld.

Artikel 4. Doel

De vennootschap heeft tot doel :

Dienst- en adviesverlening in de meest ruime zin van het woord.

Het verlenen van advies op het gebied van administratie en beheer van vennootschappen.

Ondersteunende activiteiten bij organisatie van diverse evenementen

Binnen het kader van haar doel zal de vennootschap mogen overgaan in België of in het buitenland voor eigen rekening of voor deze van derden, tot het verwerven, vervreemden, opschikken, uitrusten, valoriseren, bouwen, huren en verhuren van alle onroerende goederen, al dan niet gemeubeld. De vennootschap mag zowel in het binnen- als in het buitenland alle daden van industriële, financiële, roerende en onroerende aard evenals alle handelsverrichtingen stellen, die van aard zijn de verwezenlijking van het doel geheel of ten dele te vergemakkelijken.

Zij zal ook mogen deelnemen in andere vennootschappen en ondernemingen zowel in België als in het buitenland.

AFDELING lt : KAPITAAL  MAATSCHAPPELIJKE AANDEELBEWIJZEN.

Artikel 5. Kapitaal

Het kapitaal bedraagt duizend euro (1.000¬ ).

Dit bedrag is volledig onderschreven en volstort in speciën.

Artikel 6. Aandelen

Het kapitaal is samengesteld uit 100 aandelen, met een fractiewaarde van tien euro (10¬ ) ieder.

Alle aandelen zijn op naam en worden aangetekend in een aandelenregister dat bewaard wordt op de zetel van de vennootschap en daar ter inzage is van de vennoten.

AFDELING Il : VENNOTEN.

Artikel 7. Vennoten

De vennootschap telt beherende vennoten en stille vennoten.

Beherend vennoot van de vennootschap is de Heer Vanden Balck Mario, voornoemd. Hij is hoofdelijk en onbeperkt gehouden door de verbintenissen van de vennootschap.

Als stille vennoot treedt op Mevrouw Couwenbergh Ann, woonachtig te 1930 Zaventem, Kerkhofiaan 39.

Artikel 8. Overdracht van aandelen

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

De aandelen zijn niet overdraagbaar, tenzij ten voordele van één of meer aandeelhouders en ten voordele van bloedverwanten in opgaande en neergaande lijn.

AFDELING IV : BESTUUR EN CONTROLE.

Artikel 9. bestuur

De vennootschap wordt bestuurd door één of meer zaakvoerders.

Wordt tot dit ambt benoemd : de Heer Vanden Balck Mario, voormeld.

De zaakvoerder bezit alle machten van bestuur en van beschikking. Zijn afzonderlijke handtekening verbindt geldig de vennootschap voor aile akten die haar aanbelangen, zelfs de akte waarbij een openbaar of ministerieel ambtenaar tussenkomt.

Artikel 10. Controle

Iedere vennoot heeft individueel de onderzoek- en controlebevoegdheid van een commissaris en heeft recht op informatie bepaald in artikel 137 van het Wetboek van Vennootschappen, teneinde zich te kunnen vergewissen van de financiële toestand van de vennootschap.

De vennoten kunnen zich op hun kosten laten bijstaan of vertegenwoordigen door een accountant.

AFDELING V : ALGEMENE VERGADERING.

Artikel 11. Algemene vergadering

De algemene vergadering bestaat uit alle vennoten.

De algemene vergadering wordt bijeengeroepen door de zaakvoerder. Indien aile vennoten aanwezig zijn dient geen verantwoording van deze voorafgaandelijke bijeenroeping te worden gegeven.

De algemene vergadering zal worden voorgezeten door de zaakvoerder. De vergadering benoemt een secretaris. Van de vergadering zullen notulen worden opgemaakt waarin de genomen beslissingen worden geacteerd. De notulen zullen worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris van de vergadering.

De copies of uittreksels van deze notulen, voor gerechtelijke of buitengerechtelijke doeleinden, zullen worden ondertekend door de zaakvoerder.

Artikel 12. Jaarvergadering

De algemene vergadering komt ten minste éénmaa) per jaar bijeen. De jaarlijkse vergadering van de vennoten zal worden gehouden op de laatste vrijdag van de maand augustus om 20 u.

De jaarvergadering heeft tot doel :

1. Bestemming van het resultaat

2. Goedkeuring van de balans en resultatenrekening

3. Kwijting aan de zaakvoerder.

De beslissing op de jaarvergadering worden genomen door de helft van de vennoten, in het bezit van drie vierden van het vennootschapsvermogen.

Artikel 13. Bijzondere algemene vergadering

De bijzondere algemene vergadering van de vennoten kan op elk ogenblik worden samengeroepen op verzoek van iedere vennoot en dit binnen de maand van dit verzoek. De bijzondere algemene vergadering heeft tot doel de wijziging van de statuten.

Artikel 14 : Stemrecht

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

Elk aandeel heeft recht op één stem.

Elke stem van een vennoot mag persoonlijk worden uitgebracht, ofwel verzonden per gewone brief, telex, telegram, telegraaf, fax of e-mail of om het even welk ander communicatiemiddel.

Een stem kan geldig worden uitgebracht door tussenkomst van een lasthebber of een gevolmachtigde, die niettemin de hoedanigheid van de vennoot moet bezitten.

Artikel 15. Aanwezigheidsquorum

Zowel de jaarvergadering als de bijzondere algemene vergadering kan slechts geldig beraadslagen wanneer alle vennoten aanwezig zijn.

AFDELING VI. : BOEKJAAR  BALANS  WINSTVERDELING.

Artikel 16 : Boekjaar

Het boekjaar begint op 1 april en eindigt op 31 maart van het volgende jaar.

Artikel 17 : Inventaris  Balans

Op het einde van elk boekjaar wordt door toedoen van de zaakvoerder de inventaris van het vermogen van de vennootschap opgesteld, wordt de balans en resultatenrekening opgemaakt over het voorbije boekjaar en wordt de boekhouding afgesloten.

Artikel 18. Winstverdeling

Op voorstel van de zaakvoerder beslist de jaarvergadering over de bestemming die aan het resultaat zal worden gegeven.

AFDELING VII. : ONTBINDING.

Artikel 19 : Beslissing tot ontbinding

Onverminderd de mogelijkheid tot gerechtelijke ontbinding, kan de vennootschap slechts ontbonden worden door een besluit van de algemene vergadering volgens de in artikel 13 vermelde regels voor een statutenwijziging.

De vennoten en de rechthebbenden of de rechtverkrijgende kunnen de vereffening van de vennootschap niet vorderen, noch de verzegeling of de verdeling van het maatschappelijk bezit vorderen, noch op eender welke wijze ook tussenkomen in het bestuur van de vennootschap. Voor de uitoefening van hun rechten moeten zij zich houden aan de boeken en geschriften en aan de beslissingen van het bestuursorgaan en de algemene vergadering.

Artikel 20. Vereffening

De algemene vergadering benoemt één of meerdere vereffenaars volgens de in artikel 13 vermelde regels voor een statutenwijziging.

De vereffenaars treden evenwel pas in functie nadat de rechtbank van koophandel is overgegaan tot de bevestiging van hun benoeming ingevolge de beslissing van de algemene vergadering.

De vereffenaars beschikken over de meest uitgebreide bevoegdheden hun toegekend door de artikelen 186 en volgende van het Wetboek van vennootschappen.

De vereffenaars moeten de algemene vergadering van vennoten bijeenroepen wanneer vennoten die één vijfde van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen, het vragen.

De vereffenaars zenden in de zesde en de twaalfde maand van het eerste vereffeningjaar een omstandige staat van de toestand van de vereffening over aan de griffie van de rechtbank van koophandel van het arrondissement waarin de vennootschap haar zetel heeft. Die staat vermeld onder meer de ontvangsten, de uitgaven en de uitkeringen en geeft aan wat nog moet worden vereffend. Vanaf het tweede jaar van de vereffening wordt die omstandige staat slechts om het jaar aan de griffie overgezonden en bij het vereffeningdossier gevoegd.

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bi liët BëIgïsch Staatsblàd - 24/0572 12 - Annexes du Moniteur belge

Onverminderd de rechten van de bevoorrechte schuldeisers, betalen de vereffenaars alle schulden naar evenredigheid en zonder onderscheid tussen opeisbare en niet opeisbare schulden, onder aftrek, wat deze betreft, van het disconto. Zij mogen echte op eigen risico eerst de opeisbare schulden betalen, ingeval de baten de lasten aanmerkelijk te boven gaan of de schuldvorderingen op termijn voldoende gewaarborgd zijn, onverminderd het recht van de schuldeisers om zich tot de rechtbank te wenden.

Vooraleer de vereffening wordt afgesloten, leggen de vereffenaars het plan voor de verdeling van de activa onder de verschillende schuldeisers voor akkoord voor aan de rechtbank van koophandel van het arrondissement waarbinnen de vennootschap haar zetel heeft.

Na betaling van de schulden of consignatie van de nodige gelden om die te voldoen, verdelen de vereffenaars onder de vennoten de gelden of waarden die gelijk verdeeld kunnen worden, zij overhandigen hun de goederen die zij voor nadere verdeling hebben moeten overhouden.

AFDELING VIII. : DIVERSE BEPALINGEN.

Artikel 21. Woonplaats

Elke vennoot of zaakvoerder verklaart voor de toepassing van deze statuten, woonstkeuze te doen op de maatschappelijke zetel waar alle kennisgevingen, mededelingen en aanmaningen geacht zullen worden haar/hem rechtsgeldig te zijn gedaan.

AFDELING IX. : OVERGANGS- EN SLOTBEPALINGEN.

A. Aanvang en einde van het eerste boekjaar eerste jaarvergadering.

Het eerste boekjaar vangt aan op 10 mei 2012 en zal eindigen op 31 maart 2013.

De eerste jaarvergadering zal gehouden worden in augustus 2013.

B. Bekrachtiging Artikel 60 Wetboek van vennootschappen.

Ondergetekenden verklaren dat de vennootschap alle akten bekrachtigt en overneemt die voor de

vennootschap in oprichting werden verricht sedert 1 april 2012 en dit

overeenkomstig artikel 60 van het Wetboek van vennootschappen.

C. Commissaris.

De comparanten oprichters verklaren, dat uit te goeder trouw verrichte schatting blijkt dat de vennootschap voor het eerste boekjaar niet valt onder de voorwaarden waardoor de aanstelling van één of meer commissarissen verplicht wordt en zij geen commissaris wensen te benoemen zodat geen afzonderlijk orgaan van controle wordt ingesteld. De vennoten bezitten derhalve individueel de onderzoek- en controlebevoegdheid van een commissaris.

De Heer Vanden Balck Mario

Zaakvoerder

Op de laatste blz. van Luik B vermelden Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso Naam en handtekening

Coordonnées
SAMAX

Adresse
KERKHOFLAAN 39 1930 ZAVENTEM

Code postal : 1930
Localité : ZAVENTEM
Commune : ZAVENTEM
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande