SCHOLENGEMEENSCHAP KATHOLIEK ONDERWIJS DILBEEK-TERNAT, AFGEKORT : SGDT

Association sans but lucratif


Dénomination : SCHOLENGEMEENSCHAP KATHOLIEK ONDERWIJS DILBEEK-TERNAT, AFGEKORT : SGDT
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 469.708.246

Publication

20/09/2013
ÿþ MOD 2.2

in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

BRUSSEL

1 1 SEP 2013

Griffie

~

IIIH III NII319 IIVI l!11!lNN

*13 958*

Ondernemingsnr : 469.708.246

Benaming

(voluit) : SCHOLENGEMEENSCHAP KATHOLIEK ONDERWIJS DILBEEK-TERNAT vzw

(verkort) : SGDT

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : Rozenlaan 45, 1700 Dilbeek

Onderwerp akte : Wijziging statuten - Ontslag - Benoeming - Herbenoeming van Bestuurders

Scholengemeenschap Katholiek Onderwijs Dilbeek-Temat vzw

ondememingsnummer 469708246

Tijdens de Algemene vergadering van de vzw Scholengemeenschap Katholiek Onderwijs Dilbeek-Ternat; van 15 april 2013 werden de statuten van de vereniging, bekendgemaakt in de bijlagen bij het Belgisch; Staatsblad van 20 februari 2006, opgeheven en vervangen door de onderstaande nieuwe tekst.

Titel 1-- Benaming, zetel, maatschappelijk doel, duur

Artikel 1

De vereniging wordt genoemd "Scholengemeenschap Katholiek Onderwijs Dilbeek-Temet", De vereniging

wordt opgericht als een vzw.

Artikel 2

De zetel van de vereniging is gevestigd te 1700 Dilbeek, Rozenlaan 45. De vereniging ressorteert onder het:

gerechtelijk arrondissement Brussel.

Artikel 3

§1. In overeenstemming met en respect voor het maatschappelijk doel van de vzw's die overeengekomen zijn de scholengemeenschap te vormen, heeft de vereniging tot doel om binnen de scholengemeenschap het: onderwijs te coördineren en te begeleiden, overeenkomstig de van kracht zijnde wettelijke en reglementaire; bepalingen en binnen het kader van het afgestoten samenwerkingsakkoord, conform de opdrachtverklaring van het katholiek onderwijs.

§2. De vereniging kan alle middelen aanwenden die tot de verwezenlijking van haar doe! rechtstreeks of. onrechtstreeks bijdragen. De vereniging kan ter uitvoering van wat hierboven is bepaald, onder meer alle eigendommen of zakelijke rechten verwerven, in huur nemen, verhuren, personeel aanwerven, rechtsgeldige overeenkomsten sluiten, fondsen inzamelen, kortom alle activiteiten die haar doel rechtvaardigen, uitoefenen of laten uitoefenen.

Artikel 4

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur. Zij moet in eik geval ontbonden worden op het ogenblik

dat de scholengemeenschap ophoudt te bestaan.

TITEL II - Leden, toetreding, verplichtingen, verlies van lidmaatschap

Artikel 5

§1. De vereniging telt ten minste zes leden. Het aantal leden van de vereniging is onbeperkt. Alleen,

" personen die lid zijn van een inrichtende macht die tot het samenwerkingsakkoord inzake de:

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/09/2013 - Annexes du Moniteur belge

~ ' !

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/09/2013 - Annexes du Moniteur belge

M0ri 22

scholengemeenschap is toegetreden, kunnen lid van de vereniging zijn. Elke voornoemde inrichtende macht kan aanspraak maken op ten minste drie leden.

Ais lid kan tot de vereniging toetreden, iedere natuurlijke persoon die door de Raad van bestuur ais zodanig wordt aanvaard. De Raad van bestuur beslist daaromtrent met een drievierde meerderheid van de door de aanwezige of vertegenwoordigde bestuurders uitgebrachte stemmen.

§2. De leden van de vereniging zijn verplicht de statuten en het huishoudelijk reglement van de vereniging, alsook de beslissingen van haar organen na te leven, Zij mogen de belangen van de vereniging of één van haar organen niet schaden.

Artikel 6

§1 Het lidmaatschap van de leden is van onbepaalde duur en eindigt door vrijwillig ontslag, uitsluiting, het

verlies van de hoedanigheid die de opname als lid rechtvaardigde en overlijden.

§2. Vrijwillig ontslag geschiedt door een gewone ontslagbrief geadresseerd aan de voorzitter van de Raad van bestuur. Het ontslag zal ingaan één maand na de datum van dat schrijven.

§3. Zo kan onder meer worden uitgesloten, ieder lid, waarvan de houding, het gedrag, uitspraken of geschriften, gedragingen in het publiek of in privé, onverenigbaar zijn met het doel van de vereniging, of een aanslag betekenen op de goede naam van de vereniging.

De beslissing tot uitsluiting kan worden genomen op voorstel van de Raad van bestuur of op verzoek van ten minste één vijfde van alle leden op de Algemene vergadering waarop ten minste de helft van alle leden aanwezig of vertegenwoordigd dient te zijn,

De beslissing tot uitsluiting wordt genomen met een tweederde meerderheid van de door de aanwezige of vertegenwoordigde leden uitgebrachte stemmen.

Het lid van wie de uitsluiting wordt voorgesteld, heeft het recht te worden gehoord.

Het besluit tot uitsluiting wordt door de voorzitter bij aangetekend schrijven aan het lid meegedeeld en heeft onmiddellijke uitwerking,

§4. Uitgetreden en uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers kunnen geen aanspraak maken op de goederen van de vereniging. Evenmin hebben zij recht om de door hen of door hun rechtsvoorgangers gedane bijdragen of gestorte gelden terug te vorderen of de zegels te leggen.

§5. Verliezen automatisch het lidmaatschap van de vereniging, zij die niet langer lid zijn van een inrichtende macht die tot het samenwerkingsakkoord inzake de scholengemeenschap is toegetreden, alsook zij die ten gevolge van een strafrechterlijke veroordeling, hun burgerlijke en politieke rechten verloren hebben.

Artikel 7

De leden zijn tot geen bijdrage verplicht. Zij nemen geen persoonlijke verplichtingen op zich en staan niet

borg met hun eigen goederen voor de schulden van de vereniging.

TITEL III - Algemene vergadering

Artikel 8

§1. De Algemene vergadering bestaat uit aile leden en bezit de bevoegdheid om te beslissen in de materies opgenoemd in de Wet van 27 juni 1921 zoals gewijzigd.

§2. Een besluit van de Algemene vergadering is vereist voor:

-de wijziging van de statuten van de vereniging;

-de benoeming en de afzetting van de bestuurders;

-het verlenen van kwijting aan de bestuurders;

-de goedkeuring van de begrotingen en de jaarrekeningen;

-de vrijwillige ontbinding van de vereniging;

-de uitsluiting van leden;

-de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk;

-alle andere gevallen waarin de statuten dat vereisen.

Artikel 9

§1. ln de loop van het eerste semester van elk burgerlijk jaar wordt ten minste één gewone Algemene vergadering gehouden om kennis te nemen van het activiteitenverslag van de Raad van bestuur over het voorbije jaar, de begroting en de jaarrekening goed te keuren, kwijting te verlenen aan de bestuurders en eventuele bestuurders te benoemen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/09/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 22

§2. Een buitengewone of bijzondere Algemene vergadering kan worden gehouden op initiatief van de Raad van bestuur of op verzoek van ten minste één vijfde van de leden van de vereniging,

§3. De Algemene vergadering wordt door de Raad van bestuur ten minste acht dagen vóór de vergadering bijeengeroepen bij gewone brief en/of per e-mail. De uitnodiging bevat de agenda die wordt vastgelegd door de Raad van bestuur. Zij vermeldt eveneens dag, uur en plaats van de Algemene vergadering.

§4. Met de goedkeuring van drievierde van de aanwezige leden kunnen bij het begin van de Algemene vergadering nieuwe punten aan de agenda worden toegevoegd. Deze opmerking geldt evenwel niet omtrent volgende materies wijziging van de statuten, uitsluiting van leden of ontbinding van de vereniging.

Artikel 10

§1. De Algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter en bij zijn afwezigheid door de ondervoorzitter, Wanneer deze ook afwezig is, wordt de vergadering voorgezeten door het oudste lid. De voorzitter duidt een secretaris aan.

§2. Elk lid heeft één stem. Elk !id mag zich laten vertegenwoordigen door een ander lid. De volmacht moet schriftelijk zijn. Niemand mag over meer dan één volmacht beschikken.

Artikel 11

§1. De besluiten op de Algemene vergadering worden genomen bij meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde leden, behalve in de gevallen waarin de wet of de statuten anders bepalen.

Bij staking van stemmen heeft de stem van de voorzitter of diegene die de vergadering voorzit, beslissende waarde.

Indien er, in geval van geheime stemming, gelijkheid van stemmen is, wordt het voorstel geacht te zijn verworpen. De stemming zal geheim zijn ais één derde van de aanwezige leden erom vraagt.

§2. Wijzigingen aan de statuten moeten uitdrukkelijk vermeld worden in de oproeping (bij gewone brief enlof per e-mail) en kunnen slechts beslist worden wanneer tweederde van de leden op de vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn en met een meerderheid van tweederde van de uitgebrachte stemmen,

Gaat het om een wijziging van een van de doeleinden waarvoor de vereniging werd opgericht of bij ontbinding van de vereniging, moet de beslissing door de aanwezige of vertegenwoordigde leden op de vergadering met viervijfde van de stemmen worden goedgekeurd.

Ingeval op de eerste vergadering minder dan twee derde van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, die geldig kan beraadslagen en besluiten alsook de wijzigingen aannemen met de meerderheden waarvan sprake in het eerste en tweede lid, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. De tweede vergadering mag niet binnen vijftien dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden.

Artikel 12

Van elke vergadering wordt een verslag opgemaakt dat ondertekend wordt door de voorzitter, of diegene die deze functie waarneemt, en aan alle leden bezorgd wordt, uiterlijk tegen de bijeenroeping tot de volgende Algemene vergadering.

De opeenvolgende verslagen worden bewaard in een notulenregister op de zetel van de vereniging dat in overeenstemming met de wettelijke bepalingen ter inzage zal zijn voor de leden.

Titel IV - Raad van bestuur

Artikel 13

§1. De vereniging wordt bestuurd door een Raad van bestuur van ten minste vijf leden benoemd onder de leden van de vereniging; elk stichtend lid of haar rechtsopvolger dient in de Raad van bestuur te zijn vertegenwoordigd; de leden van de Raad van Bestuur worden benoemd door de Algemene vergadering voor een hernieuwbaar mandaat van zes jaar.

§2. Indien een bestuursmandaat voortijdig eindigt door overlijden, vrijwillig ontslag, afzetting of niet meer vervullen van de lidmaatschapsvoorwaarde, wordt door de Algemene vergadering in de vervanging van deze bestuurder voorzien voor de rest van de termijn van het mandaat van de betrokken persoon.

Tot zolang in de vervanging van een bestuurder niet is voorzien, oefenen de overige bestuurders de volledige bevoegdheid van de Raad van bestuur uit.

§$. De bestuurders oefenen het mandaat onbezoldigd uit.

§4.Re Raad van bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter, ondervoorzitter en een penningmeester. De Raad van bestuur duidt bovendien een secretaris aan; deze laatste kan al dan niet tot de Raad van bestuur behoren.

\ ,* 3,.. . . 1 MOD 2.2

§5. De Raad van bestuur wordt voorgezeten door de voorzitter of, bij diens afwezigheid, door de ondervoorzitter, of bij ontstentenis van deze, door de oudste in leeftijd van de aanwezige bestuurders.

Artikel 14

§1. De Raad van bestuur is bevoegd om aile handelingen van bestuur te verrichten, daarin begrepen organisatie, benoeming, ontslag en bezoldiging van het personeel, die nodig of nuttig zijn voor de verwezenlijking van het doel van de vereniging, met uitzondering van de handelingen waarvoor overeenkomstig de wettelijke of statutaire bepalingen uitsluitend de Algemene vergadering bevoegd is.

De Raad van bestuur vertegenwoordigt de vereniging bij alle gerechtelijke- en buitengerechtelijke handelingen. De Raad van bestuur treedt op als eiser of verweerder in alle rechtsgedingen en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen.

§2, De Raad van bestuur is bovendien bevoegd om alle daden van bestuur en beschikking te stellen en onder meer zonder dat navolgende opsomming beperkend zij: het sluiten van aile aankopen, verkopen en ruilingen van onroerende en roerende goederen, het aanvaarden of weigeren van legaten, het beleggen van gelden, aangaan van leningen, verlenen of opheffen van hypotheken; voorts aile handels- en bankverrichtingen en het verlenen van zakelijke waarborgen.

§3. Het eventuele huishoudelijk reglement en de wijzigingen eraan wordt opgesteld door de Raad van

bestuur, doch dient ter bekrachtiging te worden voorgelegd aan de Algemene vergadering.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/09/2013 - Annexes du Moniteur belge Artikel 15

De Raad van bestuur kan voor bepaalde handelingen en taken en voor daden van dagelijks bestuur, zijn

bevoegdheid overdragen aan één of meer bestuurders of zelfs aan een andere persoon, al dan niet lid van de

vereniging,

De Raad van bestuur kan bovendien bijzondere volmachten verlenen aan een bestuurder, een lid, of een

derde van zijn keuze, waarbij de aard van de verleende machten worden vastgelegd,

De Raad van bestuur kan werkgroepen samenstellen en opdrachten geven voor het onderzoeken of

opvolgen van specifieke onderwerpen.

Deze delegatie en/of opdracht is op ieder ogenblik herroepbaar.

Artikel 16

De vereniging wordt tegenover derden verbonden door de handtekening van twee bestuurders die

gezamenlijk moeten tekenen.

Artikel 17

§1. De Raad van bestuur vergadert ten minste driemaal per jaar.

§2. De Raad van bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter of door twee bestuurders.

Voor elke vergadering van de Raad van bestuur worden de leden ten minste acht dagen op voorhand

schriftelijk en/of per e-mail uitgenodigd met vermelding van de dagorde, dag, uur en plaats van vergaderen.

Elk lid van de Raad van bestuur kan punten op de dagorde plaatsen mits hij deze vooraf aan de voorzitter

meedeelt.

Artikel 16

§1. De Raad van bestuur kan slechts geldig beslissen of uitspraak doen wanneer de helft van zijn [eden aanwezig of vertegenwoordigd is. Indien dit quorum niet wordt bereikt, wordt een nieuwe Raad van bestuur bijeengeroepen met dezelfde agenda. Deze nieuwe bijeenkomst zal geldig beraadslagen en beslissen indien ten minste twee bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

§2. De beslissingen van de Raad van bestuur moeten goedgekeurd worden door ten minste de helft van de aanwezige of vertegenwoordigde bestuurders, onthoudingen niet meegerekend, behoudens in de gevallen waarin de wet het anders voorziet.

Bij staking van stemmen heeft de stem van de voorzitter of diegene die de vergadering voorzit beslissende waarde.

Indien er, in geval van geheime stemming, gelijkheid van stemmen is, wordt het voorstel geacht te zijn verworpen. De stemming zal geheim zijn als de helft van de aanwezige bestuurders erom vraagt.

§3. Elke bestuurder kan een andere bestuurder schriftelijk delegeren om hem of haar te vertegenwoordigen, maar zonder dat deze bestuurder meer dan één andere bestuurder kan vertegenwoordigen.

§4. In gevallen waarin de voorzitter en een bestuurslid dit nodig achten, kan de Raad van bestuur instemmen met een voorstel van beslissing van de voorzitter overeenkomstig een schriftelijke procedure. Bij een schriftelijke procedure wordt het voorstel per brief, fax of e-mail naar alle bestuurders gestuurd. Daarbij wordt vermeld over welke termijn de bestuurders beschikken om hun opmerkingen over het voorstel of de eventuele wijziging ervan mee te delen. Deze termijn kan niet korter zijn dan 48u te rekenen vanaf de

M002.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/09/2013 - Annexes du Moniteur belge

verzending. Tijdens die termijn kan elke bestuurder om een beraadslaging in de Raad van bestuur vragen. Het voorstel is goedgekeurd indien, na verloop van de aangeduide termijn, geen enkele bestuurder wezenlijke opmerkingen heeft gemaakt of wezenlijke wijzigingen heeft voorgesteld of een beraadslaging van de Raad van bestuur heeft gevraagd.

§5. De Raad van bestuur beslist als een college.

Artikel 19

Van elke vergadering worden een verslag opgemaakt dat ondertekend wordt door de voorzitter en aan de

bestuurders wordt bezorgd, uiterlijk tegen het bijeenroepen van de volgende vergadering.

De opeenvolgende verslagen worden bewaard in een notulenregister op de zetel van de vereniging dat in

overeenstemming met de wettelijke bepalingen ter inzage zal zijn voor de leden.

TITEL V - Begroting - Jaarrekening

Artikel 20

§1. Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot en met 31 december.

§2, Ieder jaar geeft de Raad van bestuur aan de Algemene vergadering rekenschap van zijn bestuur tijdens het voorbije boekjaar. De jaarrekening van het afgelopen boekjaar en de begroting voor het volgende boekjaar worden daarbij aan de goedkeuring van de Algemene vergadering onderworpen.

§3, Na goedkeuring van de jaarrekening en begroting spreekt de Algemene vergadering zich, bij afzonderlijke stemming, uit over het verlenen van kwijting aan de bestuurders.

TITEL VI - Ontbinding  Vereffening

Artikel 21

§1. De vereniging kan slechts worden ontbonden door een besluit van de Algemene vergadering  zoals bepaald in artikel 11 § 2 - waarbij de Algemene vergadering één of meerder vereffenaars benoemt en hun bevoegdheden en opdracht bepaalt. De vereniging dient in elk geval ontbonden te worden op het ogenblik dat de scholengemeenschap ophoudt te bestaan.

§2. In de door de wet bepaalde gevallen kan de vereniging ook door de rechter worden ontbonden.

Artikel 22

In geval van ontbinding wordt het netto overblijvend maatschappelijk actief, na vereffening van de schulden en het aanzuiveren van de lasten, overgedragen aan de inrichtende machten die tot het samenwerkingsakkoord inzake de scholengemeenschap zijn toegetreden, in verhouding tot het aantal leerlingen op 1 februari voorafgaand aan de datum van de ontbinding.

TITEL VII - SLOTBEPALINGEN

Artikel 23

§1. Voor alles wat niet door de statuten is geregeld, is de wet van 27 juni 1921 zoals gewijzigd van toepassing.

§2. Indien sommige bepalingen van de statuten strijdig zijn met deze wetgeving, dan worden die bepalingen als ongeschreven beschouwd, zonder een oorzaak van vernietiging van de vereniging te zijn.

Aldus aangenomen met eenparigheid van stemmen op de Algemene vergadering gehouden te Ternat op 15 april 2013.

7

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

f

Luik B - Vervolg

Algemene vergadering van 25 maart 2010

Ontslag ais bestuurder van Peter Vanhamel, Steenvoordestraat 47, 1740 Temat. Benoeming ais bestuurder van Luc Roeges, Watermolenstaart 20, 1742 Ternat. Geboren op 29 oktober 1950 te Ukkel.

Mon 2.2

Algemene Vergadering van 15 april 2013

Ontslag van bestuurders

Doris Nolf, Brusselstraat 285, 1702 Groot-Bijgaarden, bestuurder

Herbenoeming van bestuurder en voorzitter

Fons Ceustermans, Don Bosco Don Boscolaan 30, 8500 Kortrijk, bestuurder en voorzitter

Herbenoeming van bestuurder en ondervoorzitter

Ludo Longin, Processiestraat 28, 1750 Sint Martens-Lennik, bestuurder en ondervoorzitter

Herbenoeming van bestuurder en penningmeester

Johan Hoomaert, Langelosstraat 117, 3212 Pellenberg, bestuurder en penningmeester

Herbenoeming van bestuurder en benoeming als secretaris

Francine Hardeman, Europalaan, 13-15, 1600 Sint-Pieters-Leeuw, bestuurder en secretaris

Herbenoeming van bestuurders

Theo Bois d'Enghien, Kapelleveld 13, 1602 Vlezenbeek, bestuurder

Frans Ludovica Gerardus Matthyssen, Naamsesteenweg 37,3001 Heverlee, bestuurder

Benny Van Raemdonck, Molenberg 17, 1702 Groot-Bijgaarden.

Luc Roeges, Watermolenstaart 20, 1742 Temat, bestuurder

Benoeming van bestuurders

Toon Van den Meijdenberg, Molenberg 5, 1702 Groot-Bijgaarden, bestuurder

Geboren op 18 april 1960 te Waalwijk (Nederland)

Na de Algemene Vergadering van 15 april 2013 is de Raad van Bestuur als volgt samengesteld:

Fons Ceustermans, Don Bosco Don Boscolaan 30, 8500 Kortrijk, bestuurder en voorzitter

Ludo Longin, Processiestraat 28, 1750 Sint-Martens-Lennik, bestuurder en ondervoorzitter

Francine Hardeman, Europalaan, 13-15, 1600 Sint-Pieters-Leeuw, bestuurder en secretaris

Johan Hoomaert, Langefosstraat 117, 3212 Pellenberg, bestuurder en penningmeester

Theo Bois d'Enghien, Kapelleveld 13, 1602 Viezenbeek, bestuurder

Frans Matthyssen, Naamsesteenweg 37, 3001 Heverlee, bestuurder

Toon Van den Meijdenberg, Molenberg 5, 1702 Groot-Bijgaarden, bestuurder

Luc Roeges, Watermolenstaart 20, 1742 Temat, bestuurder

Benny Van Raemdonck, Molenberg 17,1702 Groot-Bijgaarden, bestuurder.

Fons Ceustermans, bestuurder en voorzitter SGDT

i.o. Ludo Longin, bestuurder en ondervoorzitter SGDT

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/09/2013 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso{o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
SCHOLENGEMEENSCHAP KATHOLIEK ONDERWIJS DILBE…

Adresse
ROZENLAAN 45 1700 DILBEEK

Code postal : 1700
Localité : DILBEEK
Commune : DILBEEK
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande