SENS ARCHITECTEN

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : SENS ARCHITECTEN
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 600.959.144

Publication

17/03/2015
ÿþMod PDF 11.1

Luik B In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



Neergelegd

13-03-2015

Griffie

*15304611*

Voor-

behouden

aan het

Belgisch Staatsblad

0600959144

Ondernemingsnummer :

(voluit) :

Benaming

SENS Architecten

(verkort) :

Rechtsvorm :

Zetel :

(volledig adres)

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

Er blijkt uit akte verleden op 9/3/2015 voor notaris Gauthier Clerens te Mechelen dat:

~~1° Mevrouw VAN HOLEN Sarah, ongehuwd, geboren te Zemst op dertig juni negentienhonderd vierentachtig, rijksregisternummer: 84.06.30-268.56, met woonplaats te 3190 Boortmeerbeek, Molenbeekstraat 12,

2° De heer VAN WELDEN Sam Piet Antonio, ongehuwd, geboren te Mechelen op acht mei negentienhonderd eenentachtig, rijksregisternummer: 81.05.08-405.24, met woonplaats te 3190 Boortmeerbeek, Molenbeekstraat 12,

Welke me beiden melden een verklaring van wettelijke samenwoning te hebben afgelegd voor de ambtenaar van de burgerlijke stand van de gemeente Meise op drieëntwintig maart tweeduizend en twaalf.

~~een Burgerlijke vennootschap onder de vorm van een Besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid, hebben opgericht onder de naam  SENS Architecten met zetel te 3190 Boortmeerbeek, Molenbeekstraat 12, waarvan het maatschappelijk kapitaal achttienduizend zeshonderd euro (18.600,00 EUR) bedraagt en volledig is geplaatst, verdeeld in honderd (100) aandelen zonder aanduiding van nominale waarde, elk volledig volstort.

De vennootschap is opgericht voor onbeperkte duur.

~~De comparanten verklaren en erkennen:

1. dat het maatschappelijk kapitaal van achttienduizend zeshonderd euro (18.600,00 EUR) volledig geplaatst is; het is verdeeld in honderd (100) aandelen, zonder aanduiding van nominale waarde,

2. dat het volledig volstort is.

Mevrouw Van Holen, voornoemd, verklaart inbreng te doen in geld van achtduizend zevenhonderd vierenwijftig euro (8.754,00 EUR) waarvoor haar negenenveertig (49) aandelen zonder nominale waarde, ieder vertegenwoordigend een gelijke fractiewaarde van het kapitaal, toegekend worden, elk volledig volstort in geld zoals navermeld.

De heer Van Welden, voornoemd, verklaart, inbreng te doen in geld van negenduizend vierhonderd zesentachtig euro (9.486,00 EUR) waarvoor hem eenenvijftig (51) aandelen zonder nominale waarde, ieder vertegenwoordigend een gelijke fractiewaarde van het kapitaal, toegekend worden, elk volledig volstort in geld zoals navermeld.

De genoemde bedragen zijn bij storting of over-schrijving gedeponeerd op een bijzondere rekening geopend ten name van de vennootschap in oprichting.

~~de statuten van de vennootschap luiden als volgt:

A. NAAM - DUUR - ZETEL - DOEL

ARTIKEL EEN - NAAM

De vennootschap is als Burgerlijke vennootschap onder de vorm van een Besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid opgericht onder de naam  SENS Architecten . De benaming van de vennoot¬schap zal als enige gebezigd worden in alle akten, facturen, aankondigingen, be¬kendmakingen, brieven en orders en andere stukken uitgaande van de ven¬nootschap, en daarbij steeds onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden "burgerlijke vennootschap

Onderwerp akte :

Molenbeekstraat 12 3190 Boortmeerbeek

Oprichting

Burgerlijke vennootschap onder vorm van besloten vennootschap met

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

onder de vorm van een besloten vennootschap met be¬perkte aansprakelijk¬heid", of door hun afkorting "bv ovv bvba", en door het woord  rechtspersonenregister of zijn afkorting  RPR  , gevolgd door het ondernemingsnummer.

ARTIKEL TWEE - DUUR

De vennootschap is opgericht voor een onbeperkte duur te rekenen vanaf heden.

De wetsbepalingen betreffende de ontbin¬ding en de opzeg¬ging van een vennootschapscontract zijn niet van toepas¬sing. Behou¬dens gerechtelijke ontbinding, kan de vennoot¬schap slec¬hts ontbonden worden door de buitengewone algemene vergadering met inachtneming van de vereisten voor statu¬tenwijzingen, zoals voorzien in het Wetboek van Vennootschappen.

ARTIKEL DRIE - ZETEL

De vennootschap is gevestigd te 3190 Boortmeerbeek, Molenbeekstraat 12.

De vennootschap wordt ingeschreven op de tabel van de bevoegde provinciale Raad van de Orde van Architecten.

De zetel mag bij eenvoudige beslissing van de zaakvoerder(s) overgebracht worden naar een ander adres. Deze wijziging wordt kenbaar gemaakt aan de Raad van de Orde van Architecten waar de maatschappelijke zetel gevestigd was en aan de provinciale Raad waar de nieuwe maatschappelijke zetel zal gevestigd worden. Ze wordt gepubliceerd in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad. De oprichting van een bijkomende vestiging wordt gemeld aan de provinciale Raad van de Orde van Architecten in wiens rechtsgebied ze gevestigd wordt evenals aan de provinciale Raad van de maatschappelijke zetel van de vennootschap.

ARTIKEL VIER - DOEL

De vennootschap heeft tot doel:

-het verlenen van diensten die behoren tot de uitoefening van het beroep van architect;

-het verrichten van alle handelingen welke rechtstreeks of onrechtstreeks in verband staan met haar maatschappelijk doel.

De vennootschap dient zich te onthouden van iedere activiteit die onverenigbaar is met het architectenberoep en in het bijzonder van iedere commerciele activiteit.

De activiteiten van de architect-rechtspersoon moeten beperkt zijn tot het verlenen van diensten die behoren tot de uitoefening van het beroep van architect en mogen hiermee niet onverenigbaar zijn. De rechtspersoon mag geen deelnemingen bezitten in andere vennootschappen en/of rechtspersonen dan van uitsluitend professionele aard. Het maatschappelijk doel en de activiteiten van deze vennootschappen mogen niet onverenigbaar zijn met de functie van architect.

Inzake opdrachten dewelke architectuur betreffen en/of onder de jurisdictie van de Orde van Architecten vallen, verbindt de vennootschap zich ertoe deze alleen te laten uitvoeren door de daartoe wettelijk bevoegde personen. Deze opdrachten worden uitgevoerd, in naam van en voor rekening van de vennootschap, door de vennoten die gerechtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die daartoe ingeschreven zijn op een tabel van de Orde van Architecten of op een lijst van stagiairs.

In verwezenlijking van haar doel, zullen de vennootschap en haar zaakvoerders er tevens over waken dat zij alle wettelijke en deontologische voorschriften betreffende de uitoefening van het beroep van architect respecteert.

B. KAPITAAL EN AANDELEN

ARTIKEL VIJF - KAPITAAL

Het geheel geplaatste maatschappelijke kapitaal van de vennootschap bedraagt achttienduizend zeshonderd euro (18.600,00 EUR). Het is verdeeld in honderd (100) gelijke aandelen zonder nominale waarde ieder vertegenwoordigend een gelijke fractiewaarde van het kapitaal.

ARTIKEL VIJF BIS  VENNOOT

Het aantal vennoten is onbeperkt.

Natuurlijke personen met een beroep dat onverenigbaar is met het beroep van architect kunnen niet als vennoot aanvaard worden. Ambtenaren en beambten kunnen, behoudens de wettelijk voorziene afwijkingen, niet als vennoot aanvaard worden.

Rechtspersonen met een doel dat onverenigbaar is met het beroep van architect kunnen evenmin als vennoot aanvaard worden.

Een stagiair kan slechts vennoot zijn in de vennootschap waarin hij het beroep samen met zijn stagemeester of een architect ingeschreven op één van de tabellen van de Orde van Architecten uitoefent.

Nieuwe architect-vennoten kunnen slechts worden aanvaard met toestemming van minstens de helft van de architect-vennoten die bovendien drie vierde van de architect-aandelen bezitten en dienen opgenomen te zijn op de Tabel.

Elke toetreding van nieuwe vennoten dient voorafgaandelijk ter goedkeuring te worden voorgelegd aan de bevoegde Raad van de Orde van Architecten, met opgave van de naam van de kandidaat-vennoot, evenals het aantal aandelen dat hij wenst aan te houden en, indien het een architect betreft, de plaats van de hoofdzetel van zijn activiteit. Indien de kandidaat-vennoot beroepsactief is,

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

doch niet het beroep van architect uitoefent, dient de Orde op de hoogte te worden gebracht van zijn beroepsactiviteit(en) dan wel maatschappelijk doel.

Indien één van de vennoten geschorst wordt als architect, zal hij zich moeten onthouden van de uitoefening van zijn rechten als architect binnen de vennootschap voor de duur van de schorsing, onverminderd desgevallend de rechten van de overige vennoten de geschorste architect uit te sluiten conform de statutaire bepalingen terzake.

Indien een vennoot geschrapt wordt als architect, mag hij niet langer vennoot zijn. Indien de geschrapte architect de enige vennoot is, dient de vennootschap ontbonden te worden of haar doel te wijzigen, zodat zij niet langer als een architect-rechtspersoon in de zin van artikel 2, §2 van de Wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel en van het beroep van architect is te aanzien. Elke vennoot heeft de verplichting onmiddellijk de mede-vennoten in kennis te stellen van de gevolgen van de maatregelen die desbetreffend te zijnen opzichte zijn genomen.

ARTIKEL VIJF TER - VERENIGING VAN ALLE AANDELEN IN EEN HAND

Telkens alle aandelen in één hand verenigd zijn, zal de vennoot¬schap de regels volgen dewelke in de wetge¬ving en in onderhavige statuten voorzien zijn voor de éénpersoonsvennootschap.

Een natuurlijke persoon kan de enige vennoot zijn en blijft beperkt aansprakelijk voor de verbintenissen van de vennootschap. Hij kan de enige vennoot zijn van meerdere bvba s. Hij verliest evenwel het voordeel van de beperkte aansprakelijkheid voor de navolgende bvba s waarin hij enige vennoot wordt, behalve wanneer de aandelen in zulke vennootschap wegens overlijden aan hem zijn overgegaan.

Een rechtspersoon kan de enige vennoot zijn doch wordt geacht hoofdelijk borg te staan voor alle verbintenissen van de vennootschap ontstaan na de vereniging van alle aandelen in zijn handen, tot een nieuwe vennoot wordt opgenomen of tot de bekendmaking van de ontbinding van de vennootschap.

ARTIKEL ZES - WIJZI¬GING VAN HET MAATSCHAPPE¬LIJK KAPITAAL

Tot verhoging van het maatschappelijk kapitaal kan slechts beslo¬ten worden door de buitengewone algemene vergadering ten overstaan van een no¬taris en in geval van agio moet dat volledig worden volgestort bij de in¬schrij¬ving.

Bij elke kapitaalverhoging:

- door inbreng in speciën, dienen de regels, voorgeschreven door de vennootschappenwetgeving inzake voorkeurrecht geëerbiedigd te worden.

Op aandelen waarop niet werd ingeschreven zoals hiervoren is bepaald, kan slechts worden ingeschreven door de personen die krachtens de huidige statuten de aandelen kunnen verkrijgen, behou-dens instemming van ten minste de helft van de vennoten die ten minste drie/vier¬den kapitaal bezitten bij intekening door andere perso¬nen.

Is het aandeel met vruchtgebruik bezwaard, dan komt het recht van voorkeur toe aan de vruchtgebruiker, en kan deze op de nieuwe aandelen inte¬ke¬nen met eigen middelen tenzij anders tussen naakte eigenaar en vrucht¬ge¬bruiker werd overeengekomen.

De nieuwe verkregen aandelen behoren in volle eigendom toe aan de vruchtgebruiker, mits een eventuele vergoeding aan de blote eigenaar voor het uitoefenen van het voorkeurrecht.

Laat de vruchtgebruiker het recht van voorkeur onbenut, dan kan de blote eigenaar op de nieuwe aandelen intekenen met eigen middelen. De aan¬delen die deze laatste alzo verkrijgt, zijn met vruchtgebruik bezwaard.

- Inbreng in natura: ingeval van inbreng in natura dienen de bepalingen van de vennootschappenwetgeving nageleefd te worden.

Aandelen die geheel of gedeeltelijk overeen¬stemmen met inbrengen in natura moeten onmiddellijk worden volge¬stort.

ARTIKEL ZEVEN - KAPITAALVERMINDERING

De buitengewone algemene vergadering kan ten over¬staan van een notaris be¬sluiten tot een kapitaalver¬minde¬ring, indien de oproe¬ping tot deze verga¬dering het doel van de kapitaalvermindering en de wijze waarop ze zal ge¬beuren, vermeldt.

Bij iedere kapitaalvermindering moeten de aandeel¬houders die zich in gelijke omstandigheden bevinden, gelijk behandeld worden.

ARTIKEL ACHT - KAPITAALVERLIES

Bij vermindering van het netto-actief tot minder dan de helft, respectievelijk een/vierde van het maat¬schappelijk kapitaal, dienen de bepalingen terzake, voorgeschreven door het Wetboek van Vennootschappen, nageleefd te worden.

ARTIKEL ACHT/BIS - AANDELEN OP NAAM - REGISTER - OVERDRACHT

In de zetel van de vennootschap wordt een register van aandelen gehouden, waarin wordt aangetekend:

a. nauwkeurige gegevens betreffende de persoon van elke vennoot, alsmede het aantal van de hem toebehorende aandelen;

b. de gedane stortingen;

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

c. de overdrachten en de overgangen van aandelen met hun datum, gedagtekend en ondertekend door de overdrager en de overnemer in geval van overdracht onder levenden, door de zaakvoerder(s) / raad van bestuur en de rechtverkrijgenden in geval van overgang wegens overlijden.

De overdrachten en overgangen gebeuren ten aanzien van de vennootschap en van derden eerst vanaf de datum van inschrijving in het register van aandelen.

De inschrijving in bedoeld register geldt als bewijs van eigendom van een aandeel.

De inschrijving in het register wordt uitsluitend verzorgd door de zaakvoerders aan de hand van bewijskrachtige documenten die zijn gedateerd en ondertekend. De inschrijvingen geschieden in volgorde van de overlegging van de stukken. Alle aandeelhouders moeten gemeld worden bij de bevoegde raad van de Orde van Architecten.

Naar aanleiding van de inschrijving in het register van aandelen, wordt aan de vennoten een certificaat tot bewijs hiervan overhandigd. Aan de aandelen wordt een volgnummer toegekend. De aandelen zijn steeds op naam en elke handeling die tot gevolg zou hebben dat de aandelen hun nominatief karakter verliezen, wordt uitgesloten.

Ten minste zestig procent van de aandelen moet, rechtstreeks of onrechtstreeks, in het bezit zijn van natuurlijke personen die ertoe gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

Alle overige aandelen mogen slechts in het bezit zijn van natuurlijke personen die een niet-onverenigbaar beroep uitoefenen of rechtspersonen waarvan het maatschappelijk doel niet onverenigbaar is met het beroep van architect. Deze personen moeten gemeld zijn bij de Raad van de Orde van Architecten.

Voor de berekening van de architect-aandelen wordt enkel rekening gehouden met het bezit van de aandelen zoals dit blijkt uit het aandelenregister.

Indien er aandelen zijn van verschillende waarde, dan wordt enkel rekening gehouden met de kapitaalvertegenwoordigende waarde van deze aandelen zoals bepaald in de statuten.

Indien niet voldaan is aan voormelde voorwaarde ingevolge het overlijden van een natuurlijke persoon/architect-vennoot, beschikt de vennootschap over een termijn van zes maanden, om zich in regel te stellen. De vennootschap mag in die periode het beroep van architect verder blijven uitoefenen.

Indien de overblijvende vennoot geen architect is, zal de vennootschap echter, tot regularisatie, voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen, die in naam en voor rekening van de vennootschap, dan wel in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn, maar dient op de tabel opgenomen te zijn.

De regularisatie kan gebeuren door overdracht van aandelen aan een architect, al dan niet vennoot, zodat wordt voldaan aan voormelde voorwaarde.

Bij gebreke aan regularisatie binnen voormelde termijn van zes (6) maanden, zal de vennootschap het beroep van architect niet verder mogen uitoefenen tot de regularisatie.

De vennootschap zal, tot regularisatie, voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn en dient op de tabel opgenomen te zijn.

Indien regularisatie niet mogelijk blijkt te zijn, moet onverwijld een algemene vergadering worden gehouden waar wordt beraadslaagd en beslist tot ontbinding en vereffening van de vennootschap of tot wijziging van het maatschappelijk doel van de vennootschap, zodat zij niet langer als een architect-rechtspersoon in de zin van artikel 2, §2 van de Wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel en van het beroep van architect is te aanzien.

Indien niet voldaan is aan voormelde voorwaarde om een andere reden dan het overlijden van een natuurlijke persoon/architect-vennoot, bijvoorbeeld in geval van schrapping of weglating van een architect-vennoot van de tabel van architecten of de ontbinding van een vennoot-rechtspersoon, dan mag de vennootschap het beroep van architect niet verder uitoefenen tot regularisatie.

De regularisatie kan gebeuren door overdracht van aandelen aan een architect, al dan niet vennoot, zodat wordt voldaan aan voormelde voorwaarde.

De vennootschap zal, tot regularisatie, voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn en dient op de tabel opgenomen te zijn.

Indien regularisatie niet mogelijk blijkt te zijn, moet onverwijld een algemene vergadering worden gehouden waar wordt beraadslaagd en beslist tot ontbinding en vereffening van de vennootschap of tot wijziging van het maatschappelijk doel van de vennootschap, zodat zij niet langer als een architect-rechtspersoon in de zin van artikel 2, §2 van de Wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel en van het beroep van architect is te aanzien.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

Aandelen zijn slechts overdraagbaar onder levenden of kunnen maar overgaan bij overlijden ofwel aan een vennoot ofwel aan een persoon die conform deze statuten vennoot kan worden en dit mits voorafgaande goedkeuring door de bevoegde raad van de Orde van Architecten.

Een voorgenomen overdracht van aandelen mag in geen geval tot gevolg hebben dat het aantal architect-aandelen daalt tot minder dan zestig procent van het maatschappelijk kapitaal.

Overdracht onder levenden:

a. de aandelen van een vennoot mogen, op straffe van nietigheid, niet worden overgedragen onder de leven¬den dan met instemming van de andere vennoot of vennoten.

Deze in¬stemming is evenwel niet vereist wanneer de aande¬len overgedragen worden aan een vennoot, aan de echtge¬noot van de overdrager of aan bloed¬verwanten in de rechte lijn van de overdrager.

b. de vennoot die één of meer aande¬len wil over¬dra¬gen moet van zijn voornemen aan de vennoten kennis geven bij een aangete¬kende brief, waarin hij de naam, de voor¬naam, het beroep en de woonplaats van de voorgestelde overnemer meedeelt, alsook het aantal aandelen dat hij wenst over te dragen en de daarvoor geboden prijs.

Indien de vennoten in gebreke blijven binnen de drie maanden te antwoorden op het verzoek tot goedkeuring van de overdracht, hun bij aangetekende brief toegezonden, zullen zij geacht worden zich niet te verzetten tegen de overdracht.

c. tegen weigering van goedkeuring staat geen beroep op de rech¬ter open.Nochtans, indien de vennoot die zijn aandelen wenst over te dragen het verlangt, zijn de weigerende vennoten verplicht binnen drie maanden, hetzij de aandelen zelf te kopen, hetzij er een koper voor te vinden. Indien de weigerende vennoten de aandelen zelf kopen, vindt het recht van voorkeur overeenkomstige toepassing.

d. in dit geval zal de verkoopprijs gelijk zijn aan de laatst gekende balanswaarde op de dag van de over¬dracht.Bij gebrek aan over-eenstemming tussen par¬tijen zal de werkelijke waarde worden vastgesteld door twee deskundi¬gen, waarvan één door elk der partijen te benoe¬men.De deskundi¬gen zullen reke¬ning houden met alle gegevens die de waarde van de aande¬len kunnen beïnvloe¬den, en met de bestaansmogelijkheden van de vennoot¬schap.Over meningsver¬schillen tussen de twee deskundigen zal worden beslist door een derde-des-kundige die, op hun verzoek of op ver¬zoek van één der partijen, zal worden aangewezen door de voorzitter van de recht¬bank van koop¬handel van de plaats waar de vennootschap gevestigd is.Tegen de beslissing van de derde-des¬kundige staat geen rechtsmiddel open.

De afkoop van de aandelen zal in elk geval tot stand moeten komen bin¬nen zes maanden na de dag waarop de waarde, op de hierbo¬ven bepaalde wijze, definitief zal zijn vastgesteld.Na het verstrijken van die termijn kunnen de rechthebbenden de weigerende vennoten tot betaling dwingen door alle middelen rechtens.

De bepalingen inzake overdracht onder levenden zijn van toepassing bij de overdracht door of ten voordele van een rechtsper-soon.

Overdracht bij overlijden:

a) Ingeval van overlijden van een vennoot, kunnen zijn aandelen niet overgaan op zijn erfgenamen of legata¬rissen, dan met toestemming van de andere vennoot of vennoten. De aandelen van de overleden vennoten kunnen bij voorkeur overgenomen worden door de overlevende vennoten, mits de tegenwaarde te betalen, waarvan sprake hierna.

De erfgenamen of legatarissen die geen deelgenoot kunnen worden, hebben het recht op de tegenwaarde van de aande¬len in overgang. Deze tegenwaarde wordt vastgesteld en uitbetaald volgens de modaliteiten zoals voorbepaald.

b) Ingeval van overgang door erfenis van aandelen op twee of meer rechtverkrijgers, zal door deze laatsten binnen de zes maanden aan de vennootschap moeten meege¬deeld worden, welke erfgenaam als eigenaar zal optreden.

Het overlijden van de enige vennoot heeft niet tot gevolg dat de vennootschap wordt ontbonden.

De aandelen kunnen ook uitsluitend overgaan op erfgenamen en legatarissen voor zover voldaan is aan de bepalingen met betrekking tot de hoedanigheid van de vennoten.

De erfgenamen en legatarissen van aandelen die geen vennoot kunnen worden omdat zij niet als vennoot zijn toegelaten, hebben enkel recht op de waarde van de overgegane aandelen.

De erfgenamen en legatarissen van de enige vennoot zullen de rechten verbonden aan de aandelen evenwel zelf kunnen uitoefenen, in de mate zij dit doen teneinde het doel van de vennootschap zodanig te wijzigen, dat zij niet langer als een architect-rechtspersoon in de zin van artikel 2, §2 van de Wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel en van het beroep van architect is te aanzien.

Indien de enige vennoot overlijdt en zijn aandelen op geen enkele gerechtigde overgaan, is de vennootschap van rechtswege ontbonden overeenkomstig het Wetboek van vennootschappen. ARTIKEL TIEN - VERKRIJGING VAN EIGEN AANDELEN

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

De vennoot¬schap kan hetzij zelf, hetzij door personen die in eigen naam maar voor rekening van de ven¬nootschap handelen, door inkoop of ruiling geen eigen aandelen ver¬krijgen dan volgens de regels terzake voorzien door de vennootschappenwetgeving.

Het in pand nemen van haar eigen aandelen door de vennoten zelf of door een persoon die in eigen naam maar voor rekening van de vennootschap handelt, wordt met een verkrijging gelijkgesteld. Niettegenstaande elke anders luidende bepa¬ling kunnen noch de vennootschap, noch de in naam maar voor rekening van de vennootschap optredende persoon het stemrecht uitoefenen dat is verbonden aan de aandelen die hen in pand zijn gegeven.

ARTIKEL ELF

De besloten ven¬nootschap met be¬perkte aansprake¬lijkheid der vennoten mag geen middelen voorschieten, leningen toestaan of zeker-heden stellen met het oog op de verkrijging van haar aandelen door der¬den dan onder de voorwaarden en in de gevallen voorzien door de wet. ARTIKEL TWAALF - ONVERDEELBAARHEID - SPLITSING

De maatschappelijke aandelen zijn onverdeelbaar tegenover de vennootschap die slechts één eigenaar per aandeel kent.

De mede-eigenaars van de onverdeelde aandelen zijn ver¬plicht zich te laten vertegenwoordigen door één enkele van hen genoemd bij schriftelijke overeenkomst of bij gebrek daaraan, door de heer Voorzitter der Handelsrechtbank, op aanvraag der meest gerede partij.

Zolang zulkdanige aanwijzing niet geschied is, kan de uitoefening der aan de aandelen verbonden rechten geschorst worden.

Voor wat betreft de architect-aandelen moet deze persoon gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen.

Ingeval van splitsing van een niet-architectaandeel in naakte eigendom en vruchtgebruik, zal in ieder geval het stem¬recht in de algemene vergadering toekomen aan de houder van het vruchtgebruik, behoudens de gevallen waarin beraadslaagd en besloten wordt omtrent materies die de positie van de naakte eigenaar kunnen benadelen of verzwakken. In zulkdanig geval zal de uitoefening der lidmaatschapsrechten, verbonden aan de betreffende aandelen, toekomen aan de naakte eigenaar, en ingeval van meerdere naakte eigenaars, geregeld worden zoals voorzien in het tweede en derde lid van onderhavig artikel.

Indien een architect-aandeel met vruchtgebruik is bezwaard, kan de uitoefening van het stemrecht enkel toevertrouwd worden, rechtstreeks of onrechtstreeks, aan een natuurlijk persoon die ertoe gemachtigd werd het beroep van architect uit te oefenen. Indien zowel vruchtgebruiker als naakte eigenaar het beroep van architect mogen uitoefenen, vallen we terug op de bovenvermelde regeling voor niet-architectaandelen.

Het stemrecht verbonden aan de aandelen ingeschreven op naam van een persoon gehuwd onder een stelsel dat een gemeenschappelijk vermogen omvat, komt uitsluitend toe aan de persoon op wiens naam de aandelen zijn ingeschreven, ongeacht of deze aandelen behoren tot zijn persoonlijk vermogen dan wel tot het gemeenschappelijk vermogen dat tussen de beide echtgenoten bestaat. ARTIKEL DERTIEN  STEMRECHTEN

Ten minste zestig procent van de stemrechten moet, rechtstreeks of onrechtstreeks, in het bezit zijn van natuurlijke personen die ertoe gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

C. BESTUUR EN VERTEGENWOORDIGING

ARTIKEL VEERTIEN - BENOEMING - ONTSLAG

De vennootschap wordt bestuurd door één of meerdere zaakvoerders, natuurlijke personen die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen. Zij moeten ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

Deze voorwaarden gelden meer algemeen voor alle zelfstandige mandatarissen die optreden in naam en voor rekening van de vennootschap: zaakvoerders, leden van het directiecomité, lasthebbers of volmachtdragers, vereffenaars...

Een stagiair kan slechts zaakvoerder zijn in de vennootschap waarin hij het beroep samen met zijn stagemeester of een architect ingeschreven op één van de tabellen van de Orde van Architecten, uitoefent.

Elke zaakvoerder die, om gelijk welke reden, zijn inschrijving op de tabellen van de Orde van Architecten verliest, wordt geacht te zijn ontslagen uit zijn mandaat met onmiddellijke ingang. Er zal onverwijld een algemene vergadering worden belegd teneinde dit ontslag te bevestigen en  zo nodig- in vervanging te voorzien.

ARTIKEL VIJFTIEN - BEZOLDIGING - ONKOSTEN

Het mandaat van de zaakvoerder is bezoldigd of onbezoldigd. De opdracht wordt kosteloos vervuld, zolang de algemene vergadering, daartoe bij uitsluiting bevoegd, niet uitdrukkelijk een bezoldiging heeft toegekend.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

ARTIKEL ZESTIEN - INTERN BESTUUR - BEPERKINGEN

De zaakvoerder is bevoegd om alle handelingen van intern bestuur te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlij¬king van het doel van de vennootschap, met uitzondering van die handelin-gen waarvoor vol¬gens Wetboek van Vennootschappen alleen de algemene vergadering bevoegd is. Iedere zaakvoerder kan bijzondere of beperkte machten voor bepaalde of een reeks bepaalde handelingen verlenen aan één of meer mandatarissen. Deze mandatarissen dienen zelf natuurlijke personen te zijn die gerechtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

Bij wijze van uitzondering kan/kunnen de zaakvoerder(s) volmachten verlenen aan een derde om de vennootschap te vertegenwoordigen en te verbinden inzake welomschreven opdrachten en formaliteiten die geen betrekking hebben op het beroep van architect.

Deze volmachtdragers mogen geen beroep uitoefenen dat onverenigbaar is met dat van architect. ARTIKEL ZEVENTIEN - EXTERNE VERTE¬GENWOORDIGINGS¬MACHT

Enkel de personen die ertoe gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten kunnen, in naam en voor rekening van de vennootschap, beslissingen nemen en handelingen stellen die behoren tot de uitoefening van het beroep van architect.

Bij de handtekening onder ieder stuk dat de vennootschap verbindt, moeten de naam en de hoedanigheid van degene die ondertekent, worden vermeld.

Indien ingevolge het overlijden van een zaakvoerder de vennootschap niet meer geldig vertegenwoordigd kan worden, beschikt de vennootschap over een termijn van zes maanden om zich in regel te stellen.

De vennootschap mag in die periode verder het beroep van architect blijven uitoefenen voor zover alle handelingen die behoren tot het beroep van architect worden gesteld door personen die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

De regularisatie kan gebeuren door de benoeming van een nieuwe zaakvoerder.

Bij gebreke aan regularisatie binnen voormelde termijn van zes (6) maanden, zal de vennootschap het beroep van architect niet verder mogen uitoefenen tot de regularisatie.

De vennootschap zal, tot regularisatie, voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn en dient op de tabel opgenomen te zijn.

Indien regularisatie niet mogelijk blijkt te zijn, moet onverwijld een algemene vergadering worden gehouden waar wordt beraadslaagd en beslist tot ontbinding en vereffening van de vennootschap of tot wijziging van het maatschappelijk doel van de vennootschap, zodat zij niet langer als een architect-rechtspersoon in de zin van artikel 2, §2 van de Wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel en van het beroep van architect is te aanzien.

Indien ingevolge een andere reden dan het overlijden van een zaakvoerder de vennootschap niet meer geldig vertegenwoordigd kan worden, bv. het ontslag van de zaakvoerder(s), dan mag de vennootschap het beroep van architect niet verder uitoefenen tot regularisatie.

De regularisatie kan gebeuren door de benoeming van (een) nieuwe zaakvoerder(s).

De vennootschap zal, tot regularisatie, voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn en dient opgenomen te zijn op de tabel.

Indien regularisatie niet mogelijk blijkt te zijn, moet onverwijld een algemene vergadering worden gehouden waar wordt beraadslaagd en beslist tot ontbinding en vereffening van de vennootschap of tot wijziging van het maatschappelijk doel van de vennootschap, zodat zij niet langer als een architect-rechtspersoon in de zin van artikel 2, §2 van de Wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel en van het beroep van architect is te aanzien.

ARTIKEL ACHTTIEN - TEGENSTRIJDIG BELANG - VERBOD OPGELEGD AAN DE ZAAKVOERDER

Is er een college van zaakvoerders, dan is het lid van het colle¬ge dat bij een verrichting een tegenstrijdig vermogensrechtelijk belang heeft met de vennootschap, gehouden de vennootschappenwetgeving na te leven.

Is er slechts één zaakvoerder en is hij voor die tegenstrijdig-heid van belangen geplaatst, dan stelt hij de vennoten daarvan in kennis en de ver¬richting mag slechts door een lasthebber ad hoc voor rekening van de ven¬nootschap worden gedaan.

Indien de enige zaakvoerder de enige vennoot is en hij voor die tegen¬strijdigheid van belangen is ge¬plaatst, kan hij de verrichting doen, doch hij moet hierover bijzonder verslag uitbrengen in een stuk dat tegelijk met de jaarrekening wordt neergelegd.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

Het is de zaakvoerder uitdrukkelijk verboden, rechtstreeks of onrechtstreeks, belangen te hebben in zaken welke met de vennootschap zouden kunnen concurre¬ren, behoudens uitdrukkelijk akkoord van de algemene vergadering.

D. TOEZICHT

ARTIKEL NEGENTIEN - BENOEMING EN BEVOEGDHEID

Iedere vennoot heeft individueel de onderzoeks- en con-trolebevoegdheid van een commissaris, voor zover de vennootschap met toepassing van desbetreffende bepalingen van het Wetboek van Vennootschappen niet verplicht is een of meer commissarissen te benoemen. De vennoten kunnen zich laten bijstaan door een accountant. Zij kunnen ondermeer ter plaatse inzage nemen van de boeken, de brieven, de notulen en in het algemeen van alle ge¬schriften van de vennootschap. In het tegenovergesteld geval moet het toezicht opgedra¬gen worden aan een com¬missaris, die door de algemene vergadering wordt be¬noemd onder de leden van het Instituut der bedrijfs¬revisoren en die be¬voegd is zoals bepaald in de vennootschappenwetgeving.

E. ALGEMENE VERGADERING

ARTIKEL TWINTIG - GEWONE, BIJZONDERE EN BUITENGE¬WONE ALGEMENE VERGADE¬RING

De gewone algemene vergadering van de vennoten, jaarvergadering genoemd, moet ieder jaar worden bijeengeroepen op de eerste maandag van de maand maart om achttien uur.

Indien die dag een wettelij¬ke feest¬dag is, wordt de vergadering op de eerstvolgende werkdag gehou¬den. Te allen tijde kan een bijzondere alge¬mene vergadering worden bijeengeroepen om te beraad-slagen en te besluiten over enige aangelegen¬heid die tot haar bevoegdheid be¬hoort en die geen wijziging van de statu¬ten inhoudt.

De zaakvoerder is verplicht de algemene vergadering bijeen te roepen telkens een architect-vennoot hem daartoe verzoekt. De architect-vennoot bepaalt de gewenste agendapunten voor deze algemene vergadering.

De gewone algemene vergadering wordt gehouden in de zetel van de vennootschap.

De bijzondere en de buitengewone algemene vergaderingen worden gehouden in de zetel van de vennoot¬schap of in een andere plaats, aange¬wezen in de oproe¬ping.

ARTIKEL EENENTWINTIG - BEVOEGDHEID VAN DE GEWONE EN DE BIJZONDERE AL¬GEMENE VERGADERING

De gewone en de bijzondere algemene vergadering zijn bevoegd om te be¬raadslagen en te besluiten ter zake van: de benoeming en het ont¬slag van de zaakvoerders en in voorkomend geval van de commissa-rissen, de vast¬stel¬ling van het salaris van de zaakvoerders en in voorko¬mend geval van de com¬missarissen, het instellen van de ven-nootschapsvor¬dering tegen de zaakvoer¬ders en de commissa¬rissen, het verlenen van kwijting, de vaststelling van de jaarrekening, de bestemming van de be¬schikbare winst.

De bijzondere algemene vergadering is inzonderheid be¬voegd om volgens de voorschriften van het Wetboek van Vennootschappen de quasi-inbreng goed te keuren.

ARTIKEL TWEEENTWINTIG - BEVOEGDHEID VAN DE BUI¬TEN¬GEWONE ALGEMENE VER¬GADERING

De buitengewone algemene vergadering is bevoegd om wijzigingen aan te brengen in de statuten, en met name te besluiten tot: ongevraagd ontslag van de statutaire zaakvoerder om gewichtige redenen, vervroegde ontbin¬ding van de vennootschap en in voorkomend geval verlen¬ging van haar duur, voor zover er een beperking bestaat, verho¬ging of vermindering van het maatschappelijk kapitaal, fusie met één of meer vennootschappen, wijziging van het doel van de vennoot-schap, omzetting van de vennootschap in een vennootschap met een andere rechts¬vorm.

ARTIKEL DRIEENTWINTIG - BIJEENROEPING - BEVOEGD¬HEID - VERPLICH-TING - VERLOOP De zaakvoerders en in voorkomend geval de commis¬sa¬rissen kunnen zowel een gewone algemene vergadering (jaarvergadering) als een bijzonde¬re of een buitengewone algemene vergadering bijeenroepen.

Zij moeten de jaarvergadering bijeenroepen op de bij deze statuten be¬paalde dag. De zaakvoerders en de commissa¬rissen zijn verplicht een bij¬zondere of een buitengewone algemene vergadering bijeen te roepen wan¬neer één of meer vennoten die alleen of gezamenlijk één¬/vijfde van het maat¬schappelijk kapitaal vertegenwoordi¬gen, het vragen.

De oproeping tot een algemene vergadering geschiedt bij aangetekende brief, toegezonden aan elke vennoot, zaakvoerder en eventuele commissaris ten minste vijftien dagen voor de vergadering, met opgaaf van de agenda, naast dag, uur en plaats van de vergadering, en vermelding der verslagen. De bij wet bepaalde stukken worden samen met de oproepingsbrief toegezonden aan de vennoten, zaakvoerder (en eventuele commissaris), alsook aan de andere personen die er om verzoeken. De zaakvoerder en de eventuele commissaris geven antwoord op de vragen die door de vennoten worden gesteld met betrekking tot hun verslag of de agendapunten, voor zover de mededeling van gegevens of feiten niet van aard is dat zij ernstig nadeel zou berokkenen aan de vennootschap, de vennoten of het personeel van de vennootschap.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

De zaakvoerder heeft het recht, tijdens de zitting, de beslissing met betrekking tot de goedkeuring van de jaarrekening drie weken uit te stellen.

Deze verdaging doet geen afbreuk aan de andere genomen besluiten, behoudens andersluidende beslissing van de algemene vergadering hieromtrent. De volgende vergadering heeft het recht de jaarrekening definitief vast te stellen.

Indien de wet het toelaat, en op de wijze voorzien in de wet, hebben de vennoten de mogelijkheid aan de algemene vergadering deel te nemen via een door de vennootschap ter beschikking gesteld elektronisch communicatiemiddel. De nadere modaliteiten met betrekking tot elektronische deelname aan de algemene vergadering dienen te worden bepaald door de zaakvoerders.

ARTIKEL VIERENTWINTIG - VERTEGENWOORDIGING VAN VENNOTEN

Onverminderd de regels betreffende de wettelijke vertegenwoordi-ging en met name van de wederzijdse verte-genwoordiging van gehuwden, kan elke ven-noot op de verga-dering vertegenwoordigd worden door een gevol-machtig-de, al dan niet vennoot. Volmachten voor de vertegenwoordiging van architect-aandelen op de algemene vergadering kunnen slechts gegeven worden aan andere stemgerechtigde vennoten die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen.

Volmachten voor de vertegenwoordiging van de overige aandelen kunnen slechts gegeven worden aan natuurlijke personen met een niet-onverenigbaar beroep.

Er mag gebruik gemaakt worden van schriftelijke stemprocedures voor zover voorzien de vennootschappenwetgeving.

ARTIKEL VIJFENTWINTIG - STEMRECHT

Elk aandeel geeft recht op één stem, onver-minderd hetgeen in het vol-gend artikel dertien is bepaald.

ARTIKEL ZESENTWINTIG - SCHORSING VAN HET STEM-RECHT

Zolang de behoorlijk opgevraagde en opeisbare stor-tingen niet gedaan zijn, is de uitoefening van het stem-recht dat aan de betrokken aandelen toekomt eveneens ge-schorst.

ARTIKEL ZEVENENTWINTIG  AANWEZIGHEIDSLIJST - NOTULEN

Op elke algemene vergadering wordt een aanwezigheidslijst bijgehouden.

Van elke algemene vergadering worden tijdens de vergadering notulen opgemaakt.

F. INVENTARIS - JAARREKENING - RESERVE - WINST-VERDE-LING

ARTIKEL ACHTENTWINTIG - BOEKJAAR - JAARRE-KENING

Het boekjaar van de vennootschap gaat in op één januari en eindigt op eenendertig december van ieder jaar.

Op het einde van elk boekjaar worden de boeken en bescheiden afgeslo-ten en maakt de zaakvoerder de inventa-ris op, alsmede de jaarreke-ning en handelt verder naar voorschrift van het Wetboek van Vennootschappen.

De jaarrekening bestaat uit de ba-lans, de resulta-ten-rekening en de toe-lichting en vormt een geheel.

Nà goedkeuring van de balans, beslist de algemene vergadering bij afzonderlijke stemming over de aan de zaakvoerders en eventuele commissaris te verlenen kwijting.

ARTIKEL NEGENENTWINTIG -BESTEMMING VAN DE WI-NST - RESER-VE

Het batig slot dat de balans aanwijst nadat alle lasten, de algemene kosten, de nodige provi-sies en af-schrijvingen zijn afgetrokken, maakt de zuivere winst van de vennootschap uit.

Geen uitkering mag geschieden indien op datum van de afsluiting van het laatste boekjaar het netto-actief, zoals blijkt uit de jaarrekening, is gedaald of tengevol-ge van de uitkering zou dalen beneden het bedrag van het gestorte kapitaal, of indien dit hoger is, van het opgevraagde kapitaal, vermeerderd met alle reserves die volgens de wet of de statuten niet mogen uitgekeerd worden. Verder dient gehandeld naar de voorschriften van de vennootschappenwetgeving.

Elke uitkering die in strijd is met deze bepaling moet door degenen aan wie de uitkering is ver-richt, worden terugbetaald indien de vennoot-schap bewijst dat zij wisten dat de uitkering te hunnen gunste in strijd met de voorschriften was of daarvan, gezien de omstandig-he-den, niet onkun-dig konden zijn.

Van deze winst wordt ten minste één/twintigste voor-afge-nomen om de wette-lijke reserve te vormen, totdat deze één/tiende van het maatschappe-lijk kapitaal be-draagt.

Het saldo wordt als dividend onder de aandeelhou-ders verdeeld naar ver-houding van ieders aantal aandelen en de daarop verrich-te stortingen. Nochtans kan de alge-mene vergadering besluiten dat de winst of een deel ervan zal worden gereserveerd.

G. SCHORSING EN SCHRAPPING VAN DE ARCHITECT-RECHTSPERSOON ALS ARCHITECT ARTIKEL DERTIG  SCHORSING

In geval van schorsing van de architect-rechtspersoon zal, voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aangewezen worden die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn en dient op de tabel opgenomen te zijn.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

ARTIKEL EENENERTIG - SCHRAPPING

In geval van schrapping van de architect-rechtspersoon zal onverwijld een algemene vergadering worden belegd waar wordt beraadslaagd en beslist tot ontbinding en vereffening van de vennootschap of tot wijziging van het maatschappelijk doel van de vennootschap, zodat zij niet langer als een architect-rechtspersoon in de zin van artikel 2, §2 van de Wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel en van het beroep van architect is te aanzien.

H. ONTBINDING - VEREFFENING

ARTIKEL TWEEENDERTIG - ONTBINDING

Elke voorgenomen ontbinding zal onverwijld worden meegedeeld aan de bevoegde provinciale raad van de Orde van Architecten met vermelding van de regeling inzake de lopende opdrachten en de tienjarige aansprakelijkheid.

In geval van ontbinding worden door de vereffenaars, met inachtneming van de regels van de deontologie, de nodige schikkingen getroffen ter vrijwaring van de belangen van de cliënten, onder meer inzake de voortzetting van de contracten en van de architectuur-opdrachten in uitvoering. Bij ontbinding van de vennootschap zal voor de lopende opdrachten een persoon worden aangesteld die gemachtigd is het beroep van architect uit te oefenen en ingeschreven is op één van de tabellen van de Orde van Architecten teneinde voor rekening van de vennootschap in vereffening deze opdrachten verder uit te voeren.

Indien de vennootschap in vereffening, om gelijk welke reden, niet meer voldoet aan de voorwaarden om het beroep van architect uit te oefenen zal de vereffenaar, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden voor de verdere uitvoering van de lopende opdrachten.

ARTIKEL DRIEENDERTIG - VEREFFENING

Wordt er geen vereffenaar aangesteld overeenkomstig het Wetboek van Vennootschappen, dan wordt/worden de zaakvoerder(s) die op het tijdstip van de ontbinding in functie is/zijn beschouwd als vereffenaar(s).

De vereffenaar(s) treedt/treden pas in functie nadat de bevoegde rechtbank van koophandel is overgegaan tot de bevestiging van zijn /hun benoeming.

Enkel natuurlijke personen die ertoe gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten, kunnen aangesteld worden als vereffenaar van de vennootschap.

De vereffening kan pas afgesloten worden indien er geen lopende opdrachten meer zijn dan wel indien alle overeenkomsten met betrekking tot de lopende opdrachten werden overgedragen aan een derde architect. Tevens dient een regeling getroffen te zijn met betrekking tot de tienjarige aansprakelijkheid van de vennootschap.

I. ALGEMENE BEPALINGEN

ARTIKEL VIERENDERTIG  WIJZIGING STATUTEN

Wijziging van de statuten kan slechts gebeuren nadat de voorgenomen wijzigingen door de

bevoegde Raad van de Orde van Architecten goedgekeurd zijn.

Bij elke voorlegging van de statuten ter goedkeuring dient aangetoond te worden dat aan alle

vereisten met betrekking tot de hoedanigheid van vennoten en zaakvoerders is voldaan.

ARTIKEL VIJFENDERTIG - VERZEKERING

Elke architect-rechtspersoon is verplicht om zijn burgerlijke en beroepsaansprakelijkheid te laten

verzekeren overeenkomstig de wet van vijftien februari tweeduizend en zes.

De zaakvoerders, leden van het directiecomité en meer algemeen alle zelfstandige mandatarissen

die optreden in naam en voor rekening van de rechtspersoon zijn hoofdelijk aansprakelijk voor de

betaling van de verzekeringspremies.

Wanneer, in geval van schending, de rechtspersoon niet door een verzekering gedekt is, dan zijn de

zaakvoerders en leden van het Bestuurscomité hoofdelijk aansprakelijk ten opzichte van derden voor

iedere schuld die uit de tienjarige aansprakelijkheid voortvloeit.

ARTIKEL ZESENDERTIG - ENIGE IN DE STUKKEN OP TE NEMEN VERMELDINGEN

Conform artikel 78 van het Wetboek van Vennootschappen moeten alle akten, facturen,

aankondigingen, bekendmakingen, brieven, orders, websites en andere stukken al dan niet in

elektronische vorm, uitgaande (van de vennootschap) de volgende gegevens vermelden:

a° de naam van de vennootschap;

b° de rechtsvorm, voluit of afgekort, alsook de woorden  burgerlijke vennootschap met handelsvorm ,

leesbaar geschreven onmiddellijk voor of na de naam van de vennootschap; in het geval van een

coöperatieve vennootschap, of zij met beperkte of onbeperkte aansprakelijkheid is;

c° de nauwkeurige aanduiding van de zetel van de vennootschap;

d° het ondernemingsnummer;

e° het woord  rechtspersonenregister of  RPR , gevolgd door de vermelding van de zetel van de

rechtbank van het rechtsgebied waarbinnen de vennootschap haar zetel heeft;

f° in voorkomend geval, het feit dat de vennootschap in vereffening is.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

Alle vennoten zijn voor hun activiteiten binnen de vennootschap verplicht hetzelfde briefpapier te gebruiken.

ARTIKEL ZEVENENDERTIG - TRANSPARANTIEVERPLICHTINGEN TEGENOVER DE ORDE VAN ARCHITECTEN EN VRIJWARING VAN DE BELANGEN VAN DERDEN

2Elke voorgenomen overdracht van aandelen, toetreding van nieuwe vennoten en splitsing van het eigendomsrecht over de aandelen in vruchtgebruik en naakte eigendom moet voorafgaandelijk ter goedkeuring worden voorgelegd aan de bevoegde Raad van de Orde van Architecten.

De vennootschap is ertoe verplicht op eenvoudig verzoek van een Raad van de Orde van Architecten het aandelenregister ter inzage voor te leggen.

De bevoegde Provinciale raad van de Orde van Architecten zal onmiddellijk op de hoogte worden gebracht van elke wijziging in het bestuur van de vennootschap. Elke benoeming van een nieuwe zaakvoerder wordt gemeld, met opgave van de naam van de kandidaat en de plaats waar hij de hoofdzetel van zijn activiteit gevestigd heeft.

Elke voorgenomen ontbinding zal onverwijld worden meegedeeld aan de bevoegde provinciale raad van de Orde van Architecten met vermelding van de regeling inzake lopende opdrachten en de tienjarige aansprakelijkheid.

ARTIKEL ACHTENDERTIG  VRIJWARING VAN DE BELANGEN VAN DERDEN

Ingeval van terugtreding, uitsluiting, ontslag, ontbinding of overlijden, afwezigheid, onbekwaamheid of onbeschikbaarheid van een architect-vennoot, zal (zullen) de andere veno(o)t(en), ervoor zorgen dat de lopende opdrachten worden opgevolgd door een andere architect-vennoot of eventueel een andere architect indien de weggevallen vennoot de enige architect-vennoot was. Dit gebeurt met in acht name van de regels van de deontologie. In elk van deze gevallen zal de Orde van Architecten onmiddellijk op de hoogte gebracht worden.

In geval van ontslag, afwezigheid, onbekwaamheid, onbeschikbaarheid in het algemeen, en meer in het bijzonder ingevolge een opgelopen tuchtsanctie, zoals schorsing en schrapping van de zaakvoerder(s), zal de algemene vergadering onmiddellijk voorzien in de vervanging van deze zaakvoerder(s) teneinde voor de lopende opdrachten de belangen van de opdrachtgevers te vrijwaren.

In geval van ontslag, afwezigheid, onbekwaamheid, onbeschikbaarheid in het algemeen, en meer in het bijzonder ingevolge een opgelopen tuchtsanctie, zoals schorsing en schrapping van de zelfstandige mandataris die optreedt in naam en voor rekening van de architect-rechtspersoon, wordt voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aangewezen, die in naam en voor rekening van de vennootschap zal optreden. Deze architect kan een vennoot of zaakvoerder /bestuurder van de vennootschap zijn. Hij dient evenwel steeds een natuurlijk persoon te zijn, die gerechtigd is het beroep van architect uit te oefenen en daartoe ingeschreven is op een van de Tabellen van de Orde van Architecten.

ARTIKEL NEGENENDERTIG - DEONTOLOGIE

De architect-rechtspersoon, haar vennoten, zaakvoerders en mandatarissen dienen de Wet van twintig februari negentienhonderd negenendertig, de Wet van zesentwintig juni negentienhonderd drieenzestig, het Reglement van Beroepsplichten en de deontologie van het beroep van architect na te leven.

De activiteiten van de vennootschap zullen derwijze worden ingericht en uitgeoefend, dat de vennoten en aangestelden met de titel van architect integraal alle wettelijke, reglementaire en deontologische bepalingen betreffende het beroep van architect kunnen naleven, onder meer wat betreft de onverenigbaarheden en de onafhankelijkheidsverplichting.

De wettelijke, reglementaire en deontologische bepalingen betreffende het beroep van architect maken integraal deel uit van onderhavige statuten en bedingen die zouden afwijken van voormelde wetten of reglement, of ermee tegenstrijdig of onverenigbaar zouden zijn of worden, worden voor niet-geschreven gehouden.

De statuten worden geïnterpreteerd conform de deontologie.

J.KEUZE VAN WOONPLAATS

ARTIKEL VEERTIG

Alle zaakvoerders, commissa¬rissen en vereffe¬naars, die hun woonplaats in het buiten¬land hebben, worden geacht voor de hele duur van hun taak woonplaats te kiezen in de zetel van de vennoot¬schap, waar hun alle dagvaardingen en kennisgevingen kunnen worden gedaan be¬treffende de zaken van de vennoot¬schap en de verantwoor¬delijk¬heid van hun toezicht. Voor alles wat niet voorzien is in de onderhavige statuten geldt het Wetboek van Vennootschappen ingegaan op zes februari tweeduizend en één.

III. OVERGANGS -EN SLOTBEPALINGEN

EERSTE GEWONE ALGEMENE VERGADERING - EERSTE BOEK-JAAR

Staatsblad

Voorbehouden

aan het Belgisch

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

Luik B - vervolg

De eerste jaarvergadering of gewone algemene vergadering zal gehouden worden in het jaar tweeduizend zeventien.

Het eerste boekjaar loopt vanaf heden tot eenendertig december tweeduizend zestien.

BENOEMING

Worden als niet-statutaire zaakvoerders benoemd:

1° Mevrouw Van Holen, voornoemd, die verklaart dit zaakvoerderschap te aanvaarden, onder de bevestiging dat hij niet getroffen werd door enige verbodsbepaling die zich daartegen verzet. 2° De heer Van Welden, voornoemd, die verklaart dit zaakvoerderschap te aanvaarden, onder de bevestiging dat hij niet getroffen werd door enige verbodsbepaling die zich daartegen verzet. BEZOLDIGING

Het ambt van zaakvoerder is onbezoldigd.

BIJZONDERE VOLMACHT

Bijzondere volmacht wordt verleend met recht van indeplaatsstelling aan Boekhoudkantoor Ine Achten Burgerlijke Vennootschap onder de vorm van een Besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid, kantoorhoudende te Oude Baan 97, 2820 Bonheiden, BE 0835.095.368, om in naam en voor rekening van de vennootschap, alle formaliteiten te vervullen aangaande de inschrijving, latere wijzigingen en de doorhaling bij de Kruispuntbank voor Ondernemingen en bij alle andere administraties en instanties alsmede alle andere formaliteiten te vervullen in verband met fiscale en sociale wetgeving.

Notaris Gauthier Clerens

VOOR ONTLEDEND UITTREKSEL

Mod PDF 11.1

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

26/06/2017 : ME. - JAARREKENING 31.12.2016, GGK 06.03.2017, NGL 21.06.2017 17198-0169-012

Coordonnées
SENS ARCHITECTEN

Adresse
BIESTRAAT 25 3191 HEVER

Code postal : 3191
Localité : Hever
Commune : BOORTMEERBEEK
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande