SJAMADIA

Association sans but lucratif


Dénomination : SJAMADIA
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 839.002.092

Publication

15/09/2011
ÿþ MOD 22

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Neergelegd ter griffie dei

Rechtbank van Koophandel

te Leuven, de 0 5 SEP, 2011 DER/FF!ER,

r~ ;e

................................ ............... ....... ......T....~............... ......

O'1d£3¬ T"£?r¬ '¬ E#lg:ir1' 5b " ,

Benaming

(voel ) : SJAMADIA

i;Kerkoetj " Sjamadia

Rechtsvorm VERENIGING ZONDER WINSTOOGMERK Zethl : Mechelsesteenweg 71 te 3071 Erps-Kwerps Onderwerp a ¬ e : OPRICHTING - STATUTEN - BENOEMING

Gelet op de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, waarbij aan de vereniging zonder winstoogmerk rechtspersoonlijkheid wordt verleend, verklaren de ondergetekenden:

zijn verschenen:

1.Jean-Pierre Dewitte, geboren in Kuurne op 26/10/1945, wonende in de Rue Hergibette 12, 7910 Arc;

2. Diane Vrancken, geboren in Hasselt op 9/4/1958, wonende in de Ertbeekstraat 51 bus 2, 3500 Hasselt;

3. Lutgarde Peeters, geboren in Leuven op 4/12/1955, wonende in de Kwellenbergstraat 13, 3110 Rotselaar;

4. Mark Anthierens, geboren in Elsene op 12)2/1962, wonende in de Mechelsesteenweg 71, 3071 Erps-Kwerps;

i uiuMu1iuiuiuuiiiiiu

*11139932*

i

s iu

dat zij overeengekomen zijn een vereniging zonder winstoogmerk op te richten overeenkomstig de "Wet betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk", hierna de "VZW-wet" genoemd, waarvan de statuten als volgt luiden:

TITEL I  BENAMING  ZETEL  VOORWERP  DUUR

ARTIKEL 1 Maatschappelijke benaming

De vereniging is opgericht als een vereniging zonder winstoogmerk onder de naam "SJAMADIA", afgekort als "Sjamadia".

Alle akten, facturen, aankondigingen, publicaties en alle andere stukken aangaande van de VZW moeten de maatschappelijke benaming vermelden, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de volgende leesbaar! geschreven woorden: "Vereniging zonder Winstoogmerk" of "VZW".

ARTIKEL 2 Maatschappelijke zetel

De zetel van de vereniging is gevestigd te Mechelsesteenweg 71, 3071 Erps-Kwerps.

De zetel van de vereniging kan bij eenvoudige beslissing van de Raad van Bestuur overgebracht worden

naar om het even welke plaats binnen het Nederlandstalig of tweetalig landsgedeelte.

ledere verandering van zetel moet worden neergelegd op de bevoegde griffie van de rechtbank van

koophandel met het oog op de bekendmaking ervan in de bijlage van het Belgisch Staatsblad.

De vereniging ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Leuven.

ARTIKEL 3 Duurtijd

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur en kan op elk moment ontbonden worden.

Op de 4wreai,.e b:z. van L.cii; ve;n7es." Fn : Rectts : Naam er=hoedanigheid van do in: ¬ ri;rr.rane:ae<sr;e nv-taris, he:ri¬ van c`e gers!Yf:`qn(4:1) bevûs,d de vereniging. e:rhiinrJ of organisme 'en r_'ar:zien ;rar: derren .e ver,erJe^woard¬ gen

Verso : Neem en ?iantit::ko:7ing.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 15/09/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

ARTIKEL 4 Maatschappelijk doel

De vereniging heeft tot doel:

het aanbieden van opleidingen, vorming, coaching en onderzoek naar sjamaanse praktijken.

a) werkwijzen:

-het organiseren, ter beschikking stellen, faciliteren, ondersteunen, financieren, onderzoeken en het verschaffen van alle mogelijke middelen en methoden;

-begeleiding, coaching en advies d.m.v. individuele sessies, consultaties alsook workshops en groepssessies;

-vormingen, opleidingen, trainingen, cursussen, lessen, studiedagen, conferenties en werkgroepen hierover; -voordrachten, lezingen en presentaties hierover, alsook samenkomsten, rondleidingen, bezoekmomenten, onthaalmomenten, informatieve dagen, opendeurdagen, uitstappen, manifestaties en festiviteiten hieromtrent;

-het uitgeven van folders, brochures, publicaties, boeken, CD's erg DVD's over ondergenoemde of aanverwante onderwerpen;

-het bekendmaken via fysieke of virtuele media van ondergenoemde of gelijkaardige activiteiten en projecten;

-een vormingsinstituut, cursuscentrum, onderwijsinstelling, ontmoetingscentrum, ecologische wijk of een terrein;

-het verdedigen van de belangen van beroepsbeoefenaars van onderstaande of gelijkaardige activiteiten; -het aangaan van samenwerkingsverbanden met, of participaties of lidmaatschap in commerciële of niet-commerciële organisaties.

b) activiteiten:

-natuurgerichte workshops, natuurbeleving, naturisme, pemracultuurtuinwerking, natuurwandelingen, -reizen en trekkings;

-natuurlijk (tenten)bouwen, ecologisch kamperen, natuurgerichte festivals, zelfvoorzienend leven, survivallessen;

-lichaams- en ontspanningsoefeningen, yoga, lichamelijke ontwikkeling, introspectieve dans, zang en alle vormen van bewegen en contact;

-familie-opstellingen en systemisch werk;

-communicatietraining, geweldloze communicatie, teamtraining, samenwerkingsoefeningen, organisatieopstelling;

-retraite, contemplatie, herbronning in en met de natuur, vasten, vipassana;

-mindfullness, meditatie, focussing, energetisch werk;

-spirituele of sjamanistische rituelen en ceremoniën, overgangsrituelen en -plechtigheden, zweethutten, vuurloop;

-spirituele kunstprojecten en tentoonstellingen, ateliers, werkwinkels, tours.

- Daarnaast kan de vereniging alle activiteiten ontplooien en alle handelingen stellen die rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen tot de verwezenlijking van voormelde doelstellingen, ermee verwant of verweven zijn, of de verwezenlijking ervan kunnen bevorderen, met inbegrip van bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk toegelaten is en waarvan de opbrengsten te allen tijde volledig zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van de ideële niet-winstgevende doelstellingen.

Zij kan alle roerende en onroerende goederen die zij voor het verwezenlijken van haar doel nodig heeft, bezitten of verkrijgen en er aile eigendomsrechten en andere zakelijke rechten op uitoefenen op nationaal en internationaal niveau.

- Zij mag bijgevolg betrokken zijn bij wijze van inbreng, samensmelting, inschrijving of op elke andere wijze, in de ondernemingen, verenigingen, stichtingen of vennootschappen op nationaal en internationaal niveau die een gelijkaardig, soortgelijk of samenhangend doel hebben, of die nuttig zijn voor de verwezenlijking van het geheel of een gedeelte van haar maatschappelijk doel.

- Zij kan voorts eveneens haar medewerking verlenen en deelnemen aan iedere activiteit op nationaal en internationaal niveau die met haar doelstellingen overeenstemt. Zo kan zij participaties verwerven, in om het even welke vorm, in alle bestaande of op te richten rechtspersonen en vennootschappen op nationaal en intemationaal niveau. Zij kan alleen of in samenwerking met deze rechtspersonen activiteiten organiseren, verstrekken, ter beschikking stellen, faciliteren, stimuleren, plannen, coördineren, ondersteunen, financieren, onderzoeken en mee ontwikkelen, o.a. door in de werking van die rechtspersonen en vennootschappen, waarin zij al dan niet een participatie of lidmaatschap aanhoudt, rechtstreeks of onrechtstreeks te investeren of in te brengen.

-Zij kan alle bestuursopdrachten waarnemen en alle opdrachten en functies uitoefenen op nationaal en intemationaal niveau.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 15/09/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

TITEL Il  LEDEN  TOETREDING  UITTREDING- UITSLUITING

ARTIKEL 5 Soorten leden

De vereniging is samengesteld uit werkende en toetredende leden. Het aantal werkende leden is onbeperkt, maar moet minimaal drie bedragen.

De oprichters van de vereniging zijn de eerste werkende leden.

Tot de vereniging kan ais werkend lid toetreden elke natuurlijke of rechtspersoon die aan de toetredingsvoorwaarden voldoet en die door de Raad van Bestuur aanvaard wordt. De Raad van Bestuur beslist autonoom over elk verzoek tot opneming. Zij dient haar toelating of weigering niet te motiveren. Tegen deze beslissing is geen beroep mogelijk.

De toetredende leden hebben slechts maatschappelijke rechten of verplichtingen in de mate dat zij uitdrukkelijk door deze statuten of door de Algemene Vergadering worden toegekend respectievelijk opgelegd.

ARTIKEL 6 Ledenregister

Op de zetel van de vereniging wordt door de raad van bestuur een register van de leden gehouden. Dit register vermeldt de naam, voornamen en woonplaats van de leden of, ingeval het een rechtspersoon betreft, de naam, de rechtsvorm en het adres van de zetel. Bovendien moeten aile beslissingen betreffende de toetreding, uittreding of uitsluiting van leden door toedoen van de raad van bestuur in dat register worden ingeschreven binnen acht dagen nadat hij van de beslissing in kennis is gesteld.

Aile leden kunnen op de zetel van de vereniging het register van de leden raadplegen, alsmede alle notulen en beslissingen van de algemene vergadering, van de raad van bestuur en van de personen, al dan niet met een bestuursfunctie, die bij de vereniging of voor rekening ervan een mandaat bekleden, evenals alle boekhoudkundige stukken van de vereniging.

ARTIKEL 7 Toetredingsprocedure

leder lid dat wenst aangesloten te worden moet hiertoe een schriftelijke aanvraag indienen bij de Raad van Bestuur.

Een lid dat niet werd aanvaard, kan zich slechts één jaar na de datum van de beslissing van afwijzing opnieuw kandidaat stellen. Een beslissing tot niet aanvaarding is onaanvechtbaar.

Werkende leden zijn:

t.De oprichters hierboven genoemd;

2.Zij die op voorstel van de Raad van Bestuur ais lid voorgedragen worden, en

waarvan het lidmaatschap wordt aanvaard door de Algemene Vergadering waarop minstens 2/3 van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn met minstens 2/3 van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen.

Toetredende leden zijn zij die op voorstel van de Raad van Bestuur als toetredend lid worden toegelaten bij beslissing genomen door een Algemene Vergadering waarop minstens 50 % van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn met minstens 50 % van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen. De Raad van Bestuur kan op door hem te bepalen voorwaarden ook andere personen zoals ereleden, steunende leden of beschermende leden tot de vereniging toelaten. Zij verwerven het statuut van niet - werkend lid.

De leden onderschrijven bij hun toetreding de statuten en het huishoudelijk reglement. De leden verbinden er zich door hun lidmaatschap toe geen daden te stellen die strijdig zijn met het maatschappelijk doel van de vereniging of de vereniging op enigerlei wijze schaden.

ARTIKEL 8 Uittreding

Zowel de werkende als de toetredende leden kunnen zich op elk ogenblik terugtrekken mits schriftelijke kennisgeving aan de Raad van Bestuur, en dit per aangetekend schrijven.

Het lid dat de door hem verschuldigde bijdrage niet betaald heeft binnen een maand na de eerste herinnering die hem bij aangetekende brief werd toegezonden, wordt geacht ontslagnemend te zijn. Het lidmaatschap van werkende leden eindigt van rechtswege bij het overlijden van het lid of bij het niet langer voldoen aan de voorwaarden voorzien in deze statuten en/of het reglement van inwendige orde.

ARTIKEL 9 Uitsluiting

De uitsluiting van een lid kan slechts uitgesproken worden door een Algemene Vergadering waarop minstens twee derden van de werkende leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn en bij een meerderheid van minstens twee derden van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen.

De Raad van Bestuur kan de leden die zich aan een zware overtreding van de statuten en/of het reglement van inwendige orde of van de normen van welvoeglijkheid schuldig hebben gemaakt schorsen tot aan de vergadering van de eerstvolgende Algemene Vergadering.

Een lid kan worden uitgesloten door de Algemene Vergadering op dezelfde wijze als het werd toegelaten, en kan in afwachting worden geschorst door de Raad van Bestuur.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 15/09/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

ARTIKEL 10 Lidmaatschapsbijdragen en rechten na ontslag of uittreding qe uittredende, antslagnemende of ontslagen leden, alsook hun erfgenamen of de erfgenamen van de overleden leden verzaken aan elke vermogensrechtelijke aanspraak op het maatschappelijk bezit van de vereniging. Zij kunnen staat, noch rekeningsopgave, verzegeling, noch boedelbeschrijving eisen of vorderen. Zij kunnen evenmin de eventueel door hen zelf of door hun rechtsvoorganger aan de vereniging betaalde bijdragen terugvorderen.

TITEL III -BIJDRAGE

ARTIKEL 11 Lidmaatschapsbijdrage

De toetredende leden betalen jaarlijks een bijdrage. Het bedrag ervan wordt jaarlijks door de Algemene Vergadering, beslissend met gewone meerderheid van stemmen vastgesteld. De (basis)bijdrage mag, behoudens indexering aan de hand van het indexcijfer van de consumptieprijzen, niet meer bedragen dan ¬ 100,00.

De werkende leden zijn niet verplicht een lidmaatschapsbijdrage te betalen. Zij zetten zich in voor de vereniging met hun bekwaamheid en toewijding.

TITEL fV - ALGEMENE VERGADERING

ARTIKEL 12 Samenstelling

De Algemene Vergadering is samengesteld uit alle werkende leden.

De toetredende leden kunnen aan de vergadering deelnemen met raadgevende stem.

Alle besluiten gelden dan ook voor de leden die niet hebben deelgenomen aan de besluitvorming, of

tegenstemden, mits de door de wet en de statuten opgelegde voorwaarden om geldig te beraadslagen zijn

nageleefd.

De algemene vergadering bezit de machten die haar uitdrukkelijk zijn toegekend door de VZW-wet of door

de onderhavige statuten.

Behoren tot haar bevoegdheid

1° de wijziging van de statuten;

2° de benoeming en de afzetting van de bestuurders;

3° de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een

bezoldiging wordt toegekend;

4° de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

5° de goedkeuring van de begroting en van de rekening;

8° de ontbinding van de vereniging;

7° de uitsluiting van een lid;

8° de aanvaarding van een nieuw lid;

9° de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk;

De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur, of door diens vervanger.

Indien geen voorzitter wordt aangesteld, treedt de oudste bestuurder in leeftijd op als interim voorzitter.

ARTIKEL 13 Bijeenroeping

Elk jaar wordt minstens één algemene vergadering gehouden voor het goedkeuren van de rekeningen over het afgelopen kalenderjaar en voor het goedkeuren van de begroting over het volgend kalenderjaar. De algemene vergadering zal jaarlijks plaats vinden op 1 juni om 19:00 uur.

Buitengewone algemene vergaderingen worden gehouden telkens wanneer de omstandigheden dit vereisen en in elk geval wanneer één vijfde van de werkende leden daarom verzoeken.

In dit laatste geval dient de Raad van Bestuur binnen de maand gevolg te geven aan het verzoek en tot oproeping over gaan.

De leden worden schriftelijk of per mail opgeroepen voor de algemene vergadering door de Raad van Bestuur, en dit tenminste 8 dagen voor de vergadering.

De oproepingsbrief of oproepingsmail die plaats, dag en uur van de vergadering vermeldt, bevat ook de agenda, die door de Raad van Bestuur wordt vastgelegd. Elk agendapunt dat schriftelijk door ten minste één vijfde van de actieve leden wordt voorgedragen, moet de Raad van Bestuur op de agenda opnemen. Onderwerpen die niet op de agenda voorkomen, kunnen slechts in overweging genomen worden wanneer alle aanwezige of vertegenwoordigde werkende leden hiermee instemmen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 15/09/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

ARTIKEL 14 Vertegenwoordigingsbevoegdheid

leder lid, natuurlijk persoon of rechtspersoon mag zich op de Algemene Vergadering laten vertegenwoordigen door een lasthebber die noodzakelijkerwijs een ander lid dient te zijn. Een lid kan slechts één lid vertegenwoordigen, mits voorlegging van een schriftelijke volmacht.

In ieder geval moet de volmacht schriftelijk gegeven worden, zodat sterkmaking voor een afwezig lid, evenmin als zaakwaarneming of naamlening geoorloofd zijn. De volmacht moet worden verleend voor een welbepaalde agenda en/of vergadering.

ARTIKEL 15 Beslissingen van de algemene vergadering

In de Algemene Vergadering hebben alle werkende leden een gelijk stemrecht, zijnde één stem.

De beslissingen worden bij eenvoudige meerderheid van de tegenwoordige of vertegenwoordigde stemmen

genomen behoudens andersluidende bepaling in de VZW Wet of in de artikelen 17 en 18 van onderhavige

statuten.

Bij staking van stemmen, geeft de stem van de voorzitter van de vergadering doorslag, voor zover die

tevens lid is van de vereniging.

ARTIKEL 16 Notulen

De beslissingen van de Algemene Vergadering worden opgenomen in een daartoe bestemd register der notulen. Zij worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris. Dit register wordt bewaard op de maatschappelijke zetel waar alle leden ter plaatse inzage kunnen nemen.

Alle leden of derden die een belang kunnen doen blijken kunnen uittreksels vragen van de notulen, die ondertekend worden door de voorzitter.

ARTIKEL 17 Ontbinding - Statutenwijziging

De Algemene Vergadering kan slechts geldig beslissen over een statutenwijziging of de ontbinding van de vereniging indien de bepalingen van de VZW-wet nageleefd werden.

Tot wijziging van de statuten kan slechts besloten worden indien de wijziging op de oproeping vermeld staat en indien twee derden van de stemgerechtigde werkende leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Wordt dit aantal niet bereikt, dan zal een tweede vergadering worden bijeengeroepen, ten minste vijftien dagen na de eerste vergadering, die een geldig besluit zal kunnen nemen, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Voor een statutenwijziging is in alle gevallen een meerderheid van twee derden van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen vereist, ook op de eventuele tweede vergadering.

Voor de vrijwillige ontbinding en de wijziging van het maatschappelijk doel gelden de regels zoals voorgeschreven door de VZW -wet.

Iedere wijziging aan de statuten moet worden bekendgemaakt in het Belgisch Staatsblad binnen de maand na de beslissing, en dit door toedoen van de Raad van Bestuur, die na elke statutenwijziging zal overgaan tot coördinatie van de statuten, en de gecoördineerde versie van de statuten neerleggen in het verenigingsdossier.

ARTIKEL 18 Uitsluiting van leden

De beslissing tot uitsluiting van een lid kan slechts worden genomen door een Algemene Vergadering waarvan ten minste twee derden van de werkende leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, en met een meerderheid van twee derden van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen.

TITEL V -BEHEER EN DAGELIJKS BESTUUR

ARTIKEL 19 Samenstelling

De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur samengesteld uit ten minste drie leden, natuurlijke personen of rechtspersonen, die niet noodzakelijkerwijze lid moeten zijn van de vereniging, gekozen door de algemene vergadering voor een termijn van 6 jaar, die steeds door haar afzetbaar zijn. Het aantal bestuurders moet in elk geval altijd één eenheid lager zijn dan het aantal leden van de vereniging. Als evenwel maar drie personen werkend lid zijn van de vereniging, bestaat de raad van bestuur uit slechts twee personen. De dag waarop een vierde werkend lid wordt aanvaard, zal de algemene vergadering tevens onmiddellijk overgaan tot de benoeming van een derde bestuurder.

De Raad van Bestuur treedt op ais eiser of verweerder, in alle rechtsgedingen en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen. De Raad van Bestuur kan het verstrekken van het mandaat ad litem aan een advocaat in uitvoering van de beslissing om in gerechtelijke acties als eiser of verweerder op te treden delegeren aan één van haar leden.

De Raad is bevoegd om alle daden van beheer te stellen die niet uitdrukkelijk door de wet of door deze statuten aan de algemene vergadering zijn voorbehouden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 15/09/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

ARTIKEL 20 Bijeenroeping

De Raad van Bestuur wordt samengeroepen door de voorzitter, of bij diens afwezigheid, door de oudste bestuurder In leeftijd.

De oproeping kan per brief, fax, mail of enige andere informatiedrager geschieden, tenminste acht dagen voor de vergadering, met vermelding van de agenda, de dag, het uur en de plaats van de vergadering. Elke bestuurder die verhinderd is, mag aan een andere bestuurder per brief, per fax, per e-mail, of enige andere informatiedrager machtigen hem te vertegenwoordigen en in zijn plaats te stemmen. Zulke volmacht geldt slechts voor één vergadering.

De vergadering kan alleen beraadslagen over punten die in de agenda opgenomen zijn, tenzij alle bestuurders aanwezig zijn en deze er unaniem mee instemmen dat over het niet op de agenda geplaatste onderwerp toch beraadslaagd en gestemd mag worden.

ARTIKEL 21 Beraadslaging  stemming

De Raad van Bestuur vergadert slechts rechtsgeldig als ten minste de helft van de bestuurders aanwezig zijn. De beslissingen worden genomen bij eenvoudige meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen is deze van de voorzitter, of bij diens afwezigheid die van de interim- voorzitter, doorslaggevend.

De goedgekeurde notulen worden opgenomen in een daartoe bestemd register, dat op de maatschappelijke zetel wordt bijgehouden. Afschriften of uittreksels ervan worden geldig ondertekend door de voorzitter van de Raad van Bestuur en door een bestuurder, hierbij gezamenlijk handelend.

ARTIKEL 22 Dagelijks bestuur

De Raad van Bestuur mag het dagelijks bestuur, alsmede de vertegenwoordiging betreffende dat dagelijks bestuur opdragen aan één of meer afgevaardigde bestuurders, gekozen onder zijn leden. Indien meerdere afgevaardigde bestuurders benoemd worden, kunnen zij elk afzonderlijk optreden.

De Raad van Bestuur benoemt en ontslaat de gedelegeerden tot het dagelijks bestuur, bepaalt hun bevoegdheden en vergoedingen.

De vereniging wordt geldig vertegenwoordigd in de handelingen en in rechte wat het dagelijks bestuur aangaat, door de gemachtigde daartoe aangesteld, die afzonderlijk of gezamenlijk met anderen zal handelen volgens de beslissing van de Raad van Bestuur.

ARTIKEL 23 Taakverdeling binnen de Raad van Bestuur

De Raad van Bestuur duidt onder haar leden een voorzitter, eventueel een ondervoorzitter, een penningmeester en een secretaris aan. Ingeval de voorzitter verhinderd is, wordt zijn taak waargenomen door de oudste bestuurder in leeftijd.

ARTIKEL 24 Vertegenwoordigingsbevoegdheid

De vereniging wordt ten overstaan van derden, voor het gerecht en in de akten, met inbegrip van deze, geldig verte-'gen-'woordigd, ofwel door de voorzitter van de raad van bestuur ofwel door twee bestuurders die ten overstaan van derden geen staving van hun machten dienen te geven.

ARTIKEL 25 Aansprakelijkheid

De vereniging is aansprakelijk voor de fouten die kunnen worden toegerekend aan haar aangestelden of

aan de organen waardoor zij handelt.

Onverminderd artikel 26septies van de VZW-wet gaan de bestuurders geen enkele persoonlijke verplichting

aan inzake de verbintenissen die de vereniging aangaat.

De personen die met het dagelijks bestuur zijn belast, gaan geen enkele persoonlijke verplichting aan

inzake de verbintenissen die de vereniging aangaat.

ARTIKEL 26 Tegenstrijdig belang

Indien een bestuurder, rechtstreeks of onrechtstreeks, een belang van vermogensrechtelijke aard heeft dat strijdig is met een beslis-+sing of een verrichting die tot de bevoegdheid van de raad van bestuur behoort, moet hij dit meedelen aan de andere bestuur 'ders voor de raad van bestuur een besluit neemt. De bestuurder met het tegenstrijdig belang, verwijdert zich uit de vergadering en onthoudt zich van de beraadslaging en de stemming over de aangelegenheid waarop het betrekking heeft.

Deze procedure heeft geen toepassing op gebruikelijke verrichtingen die marktconform plaatsgrijpen.

ARTIKEL 27 Vergoeding

De Algemene Vergadering bepaalt de vergoeding van de bestuurders, dat een vast of veranderlijk bedrag kan zijn.

De mandaten van de bestuurders zijn momenteel onbezoldigd en kunnen bij een bij gewone meerderheid genomen beslissing van de Algemene Vergadering bezoldigd worden. De normale en gerechtvaardigde uitgaven en onkosten, welke de bestuurder kan doen gelden als gedaan in uitoefening van hun functie, zullen worden vergoed en onder de algemene kosten van de vereniging worden geboekt.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 15/09/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 22

TITEL VI - REGLEMENT VAN INWENDIGE ORDE

ARTIKEL 28 Reglement van inwendige orde

De raad van bestuur kan aan de algemene vergadering een reglement van inwendige orde voorstellen. Dit reglement kan door de algemene vergadering worden gewijzigd bij gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

TITEL VII - BOEKJAAR  BOEKHOUDKUNDIGE VERPLICHTINGEN  CONTROLE  NEERLEGGING JAARREKENING

ARTIKEL 29 Boekjaar

Het boekjaar van de vereniging loopt van één januari tot éénendertig december; in afwijking hiervan loopt het eerste boekjaar van de dag van de oprichting tot éénendertig december 2011.

Ieder jaar en ten laatste binnen zes maanden na afsluitingsdatum van het boekjaar, legt de raad van bestuur de jaarrekening van het voorbije boekjaar, opgemaakt overeenkomstig de hierna volgende artikelen, alsook de begroting van het volgende boekjaar, ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering.

De vereniging mag een vereenvoudigde boekhouding voeren dat ten minste betrekking moet hebben op de mutaties in contant geld of op de rekeningen.

Evenwel, indien de vereniging valt binnen de criteria opgenomen in artikel 17 § 3 van de VZW-wet, moet zij haar boekhouding en jaarrekeningen opmaken overeenkomstig de wet van 17 juli 1975 op de boekhouding van de ondernemingen.

ARTIKEL 30 Boekhoudkundige verplichtingen - controle

Indien de vereniging valt binnen de criteria opgenomen in artikel 17 § 5 van de VZW-wet moet zij één of meer commissarissen belasten met de controle van de financiële toestand, van de jaarrekening en van de regelmatigheid in het licht van de wet en van de statuten, van de verrichtingen die in de jaarrekening moeten worden vastgesteld.

De commissarissen worden door de algemene vergadering benoemd onder de leden, natuurlijke personen of rechtspersonen, van het Instituut van bedrijfsrevisoren.

ARTIKEL 31 Neerlegging jaarrekening

Na goedkeuring wordt de jaarrekening wordt door de bestuurders neergelegd in het verenigingsdossier bij

de griffie van de rechtbank van koophandel.

Evenwel, indien de vereniging valt binnen de criteria opgenomen in artikel 17 § 3 van de VZW-wet, moet

binnen dertig dagen na de goedkeuring ervan door de algemene vergadering de jaarrekening van de

vereniging door de bestuurders neergelegd worden bij de Nationale Bank van België.

Overeenkomstig het voorgaande lid worden gelijktijdig neergelegd :

1° een stuk met de naam en voornaam van de bestuurders en in voorkomend geval van de commissarissen

die in functie zijn;

2° in voorkomend geval, het verslag van de commissarissen.

TITEL VIII - VRIJWILLIGE ONTBINDING-VEREFFENING

ARTIKEL 32 Wijze van ontbinding

De vereniging mag op elk ogenblik ontbonden worden door een beslissing van de Algemene Vergadering wanneer deze zetelt met inachtneming van de voorwaarden inzake aanwezigheid en meerderheid zoals vereist door de wet op de VZW's.

ARTIKEL 33 Aanstellen en bevoegdheden vereffenaar

In geval van vrijwillige ontbinding van de vereniging, zal de Algemene Vergadering die deze beslissing

getroffen heeft één of meer vereffenaars aanstellen en hun bevoegdheid bepalen.

ARTIKÉL 34 Bestemming van het patrimonium

ln geval van vrijwillige of gerechtelijke ontbin-'ding, op gelijk welk ogenblik en om gelijk welke reden, zullen de vereffenaars de nodige maatregelen nemen voor de eerbiediging van de rechten van de leden en de vereniging.

Het netto saldo van het maatschappelijk actief dat overblijft, na betaling van de schulden en aanzuivering van de lasten, zal een bestemming krijgen overeenkomstig het doel van de vereniging, te bepalen door de

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 15/09/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Algemene Vergadering, beraadslagend als voor een statutenwijziging.

TITEL IX - ONTBINDING DOOR DE RECHTBANK

ARTIKEL 35 Ontbinding van de vereniging

De rechtbank kan op verzoek van een lid, van een belanghebbende derde of van het openbaar ministerie de

ontbinding uitspreken van een vereniging die :

1° niet in staat is haar verbintenissen na te komen;

2° haar vermogen of de inkomsten uit dat vermogen voor een ander doel aanwendt dan die waarvoor zij is

opgericht;

3° in ernstige mate in strijd handelt met de statuten, of in strijd handelt met de wet of de openbare orde;

4° gedurende drie opeenvolgende boekjaren niet heeft voldaan aan de verplichting om een jaarrekening

neer te leggen overeenkomstig artikel 26novies , § 1, tweede lid, 5° van de VZW-wet, tenzij de

ontbrekende jaarrekeningen worden neergelegd vooraleer de debatten worden gesloten;

5° minder dan drie leden telt.

ARTIKEL 36 Benoeming van een vereffenaar

In geval van ontbinding van een vereniging door de rechtbank benoemt deze, onverminderd artikel 19bis van de VZW-wet, één of meer vereffenaars die, na aanzuivering van het passief, de bestemming van het actief vaststellen.

De vereffenaars geven aan het actief een bestemming die zoveel mogelijk overeenkomt met het doel waarvoor de vereniging is opgericht.

De leden, de schuldeisers en het openbaar ministerie kunnen bij de rechtbank beroep instellen tegen het besluit van de vereffenaars.

TITEL X - OMZETTING IN EEN VENNOOTSCHAP MET SOCIAAL OOGMERK

ARTIKEL 37 Omzetting rechtsvorm

De vereniging kan worden omgezet in één van de rechtsvormen genoemd in artikel 2 § 2 van het Wetboek van vennootschappen, voor zover het gaat om een vennootschap met een sociaal oogmerk overeenkomstig de artikelen 661 tot 667 van het Wetboek van vennootschappen. Deze omzetting laat de echtspersooniijkheid van de vereniging die blijft voortbestaan in de nieuwe vorm, onverlet.

TITEL XI -OVERGANGSBEPALINGEN - BENOEMINGEN

ARTIKEL 38 Benoeming van bestuurders

De algemene vergadering gehouden op heden heeft tot bestuurders benoemd:

-Jean-Pierre Dewitte, geboren in Kuume op 26/10/1945, wonende in de Rue Hergibette 12, 7910 Arc;

-Diane Vrancken, geboren in Hasselt op 9/4/1958, wonende in de Ertbeekstraat 51 bus 2, 3500 Hasselt;

-Mark Anthierens, geboren in Elsene op 12/2/1962, wonende in de Mechelsesteenweg 71, 3071 Erps-

Kwerps;

Zolang de VZW niet voldoet aan de vereiste tot benoeming van een commissaris,

wordt er geen commissaris benoemd.

De bestuurders hebben aangesteld:

ais voorzitter: Diane Vrancken

als penningmeester: Mark Anthierens

als secretaris: Jean-Pierre Dewitte

ARTIKEL 39 Eerste jaarvergadering

De eerste jaarvergadering zal gehouden worden in het jaar 2012.

ARTIKEL 40 Volmacht BTW Administratie en Kruispuntbank van Ondernemingen

De oprichters verlenen bijzondere volmacht aan de burgerlijke vennootschap onder de rechtsvorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "O.R.F. Boekhouding $ Fiscaliteit°

(BE 0459.336.471), met zetel te 2812 Mechelen (Muizen), Trianonlaan 9, en vertegenwoordigd door haar zaakvoerder, de Heer Guy Vereecken, evenals aan hun bedienden, aangestelden en lasthebbers, met mogelijkheid tot indeplaatsstelling, teneinde de vervulling van de formaliteiten bij de Administratie van de Belasting over de Toegevoegde Waarde, alsook bij een ondernemingsloket met het oog op de inschrijving

Voo£°- hahtsudert aan het Batuisch Staatsblad

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

van de gegevens in de Kruispuntbank van Ondernemingen, te verzekeren.

ARTIKEL 41 Algemeen

Voor alles wat niet uitdrukkelijk in deze statuten wordt geregeld, blijft de VZW- wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 betreffende de VZW's alsmede alle uitvoeringsbesluiten op deze wet toepasselijk.

Aldus opgemaakt in 4 exemplaren en aangenomen met eenparigheid van stemmen op de stichtingsvergadering, gehouden in Erps-Kwerps op 1 mei 2011.

Daarbij aansluitend is de Raad van Bestuur in vergadering bijeengekomen om 14.00 uur, waarbij volgende beslissingen met eenparigheid van stemmen

A. Wordt, in uitvoering van artikel 22 van de statuten benoemd als gedelegeerd bestuurder: Mark Anthierens,wonende op de Mechelsesteenweg 71, 3071 Erps-Kwerps, geboren op 12 februari 1962 in Elesene.

Zijn mandaat heeft een looptijd van 6 jaar.

De aldus benoemde persoon verklaart zijn mandaat te aanvaarden en verklaart niet getroffen te zijn door enige verbodsbepaling voor het uitoefenen van zijn bestuursmandaat.

B. Worden, in uitvoering van artikel 23 van de statuten benoemd als

-Voorzitter van de Raad van Bestuur Diane Vrancken, geboren in Hasselt op 9/4/1958, wonende in de

Ertbeekstraat 51 bus 2, 3500 Hasselt;

-Secretaris van de vereniging: Jean-Pierre Dewitte, geboren in Kuurne op 26/10/1945, wonende in de

Rue Hergibette 12, 7910 Arc;

-Penningmeester van de vereniging Mark Anthierens, geboren in Elsene op 12/2/1962, wonende in de

Mechelsesteenweg 71, 3071 Erps-Kwerps;

Mark Anthierens,

Gedelegeerd-bestuurder

Bijlagen : in 2-voud : origineel getekende oprichtingsakte + verslag van de raad van bestuur + ledenlijst

.Annexes du Moniteur. belge

..... . . .. . ... ...

"

.-µ ~ ~,.....'J.~ ........................................................................................ ................_

OP Y:°'a 1~.. ts blz. van lJ Ai;"" iriYèeldc.n : :".aam en t':.^.eCa.ileetd xail de ilstEétE;^:Bntt" :?'eSi~:; n£JfiaFls, heizij van Ce ,,`je'5Ci(ë:)it;enj

;1eve...£?i.4 du vF.i'E'tligüt9, stir,i'itir Inf í)iT.,'Eatîis`Ti8 ten aanzien ven derden ti'. t%;;r" .$;'genY ~:(?Tel3;ÿ;:i1 Verso : Naam en haij-¬ tekerl:srJ

Coordonnées
SJAMADIA

Adresse
MECHELSESYTEENWEG 71 3071 ERPS-KWERPS

Code postal : 3071
Localité : Erps-Kwerps
Commune : KORTENBERG
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande