SOBBROEK

Vennootschap Onder Firma


Dénomination : SOBBROEK
Forme juridique : Vennootschap Onder Firma
N° entreprise : 556.904.021

Publication

07/08/2014
ÿþ11

V beh aa Be Stai

flllI

Mati Word 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

fee

<< t="

neergeiegdlontvangteri op

2 9 JULI 2414

ter griffie van 61Reederiandstalige chtoank van kooph ndi Brussel

CO

Ondernemingsnr : Sobbroek

Benaming pSSe- 0o6/" b.2.4

(voluit)

(verkort) :

Rechtsvorm : Vennootschap onder firma

Zetel : Maasdal 128 -1502 Lembeek

(volledig adres)

Onderwerp akte : Oprichting

Op heden 14/07/2014 werd bij onderhandse akte door onderstaande partijen:

" Bouljon Frederiek , geboren te Knokke op 13 mei 1979, wonende te Maasdal 128, 1502 Lembeek

" De Saegher Raymond, geboren te Ukkel, op 21 oktober 1960, wonende te Zeypestraat 38, 1602 Vlezenbeek

" Van Dorsselaer Geert, geboren te Ukkel, op 13 oktober 1970, wonende te Schreinstraat 12, 1602 Vlezenbeek

" Wauters Gert geboren te Kortrijk, op 14 juni 1979, wonende te Schaliestraat 25, 1602 Vlezenbeek

Overeengekomen een handelsvennootschap op te richten onder de vorm van een Vennootschap Onder Firma (VOF).

HOOFDSTUK I - BENAMING, ZETEL, DUUR

Art. 1 Naam en zetel

De vennootschap is een handelsvennootschap onder de vorm van een vennootschap onder firma,

met als maatschappelijke naam Sobbroek VOF, de commerciële naam naar derden is '4Pajot'.

De zetel van de vennootschap is gevestigd te Maasdal 128, 1502 Lembeek, De zetel mag bij beslissing van een 3/ meerderheid van de aandelen naar elke plaats in het land overgebracht worden.

Art. 2 Duur

De vennootschap is opgericht voor onbepaalde tijd.

HOOFDSTUKII -DOEL

Art, 3 Doel

De vennootschap heeft tot doel: Brouwerij, productie en verkoop van bier en van aanverwante en afgeleide producten en diensten, fermentatietechnieken in het algemeen, promotie van lokale producten, foodpairing, distilatie en likeuren, horecadiensten en handel en onderhoud van brouwerij-, bottelarij- en fermentatieuitrusting, en advies, consultancy, opleiding, coaching, demonstraties.

Zij kan daartoe samenwerken met, deelnemen in, op gelijk welke wijze, belangen nemen in ondernemingen van allerlei aard, alle verbintenissen aangaan, kredieten en leningen toestaan. Zij mag alles doen wat verband houdt met het bovengenoemde doel of wat kan bijdragen tot de realisatie ervan.

Het doel van de vennootschap kan enkel gewijzigd worden bij besluit van een buitengewone algemene vergadering genomen met 3/ meerderheid van alle aandelen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

HOOFDSTUK III - VENNOTEN, KAPITAAL EN AANDELEN

Art. 4 Vennoten en aandelen

Alle oprichters zijn vennoten en ieders aandeel in de vennootschap is gelijk, tenzij wijzigingen bij een algemene vergadering aan het aandeelhouderregister en gepubliceerd in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad. De vennoten zijn:

" Bouljon Frederiek , geboren te Knokke op 13 mei 1979, wonende te Maasdal 128, 1502 Lembeek

~De Saegher Raymond, geboren te Ukkel, op 21 oktober 1960, wonende te Zeypestraat 38,

1602 Vlezenbeek

Van Dorsselaer Geert, geboren te Ukkel, op 13 oktober 1970, wonende te Schreinstraat 12,

1602 Vlezenbeek

" Wauters Gert geboren te Kortrijk, op 14 juni 1979, wonende te Schaliestraat 25, 1602 Viezenbeek

Zij zijn onbeperkt en hoofdelijk aansprakelijk voor alle vennootschapsschulden. De professionele aansprakelijkheid van elke vennoot blijft evenwel individueel.

De vennoten zijn verplicht tot geheimhouding, niet alleen met betrekking tot receptuur, brouwformules en/of productiemethodes, maar ook tot elke andere vorm van communicatie die de reputatie, de waardering of integriteit van de vennootschap kan verstoren. Dit is ook geldig na een eventueel ontslag of een andere vorm van beëindiging van een mandaat.

Naamgeving, receptuur, brouwformules en/of productiemethodes mogen onder geen beding voor een andere activiteit gebruikt worden behalve voor de hierboven beschreven vennootschap.

(Ij uitoefening van een eventuele andere zelfstandige activeit moet de betrokken vennoot een duidelijk onderscheid maken tussen deze andere activiteit en de activiteit bij deze vennootschap.

Een uitzondering op het bovenstaande van dit artikel mag uitsluitend mits een 314de meerderheid van de aandelen.

Art, 5 Kapitaal

Het maatschappelijk kapitaal wordt vertegenwoordigd door 120 aandelen met een nominale waarde van 206 per aandeel, het maatschappelijk kapitaal van de vennootschap is vastgesteld op 2400 euro. Dit bedrag wordt op heden gestort op de rekening van de vennootschap.

" De heer Bouljon Frederiek onderschrijft 30 aandelen en stort aldus 600 euro

" De Saegher Raymond, onderschrijft 30 aandelen en stort aldus 600 euro

" Van Dorsselaer Geert, onderschrijft 30 aandelen en stort aldus 600 euro

" Wauters Gert, onderschrijft 30 aandelen en stort aldus 600 euro

De vennootschap houdt een aandeelhouderregister bij.

Art. 6 Toetreding, overdracht, ontslag nemen, overlijden en invaliditeit, afzetting van vennoten Toetreding: Nieuwe vennoten kunnen slechts na schriftelijke toestemming van 3 van de bestaande vennoten toetreden. Ze moeten steeds de vereiste kwalificaties hebben om met de overige vennoten gezamenlijk aan de beroepsuitoefening deel te nemen.

Overdracht: De vermeten mogen hun rechten in de vennootschap slechts na schriftelijke instemming van 3/ van de vennoten overdragen of afstaan aan bestaande vennoten of aan derden.

Ontslag nemen: Iedere vennoot kan zich uit de vennootschap terugtrekken door zijn ontslag aan de overige vennoten bij aangetekend schrijven aan te bieden. Het ontslag heeft uitwerking zes maanden na de datum van verzending van deze brief en op dat ogenblik gebeurt de feitelijke overdracht. De verkoopprijs van deze rechten is gelijk aan de boekwaarde op de dag van overdracht. De boekwaarde wordt door een bij onderling overleg gekozen deskundige bepaald indien de partijen op dit vlak niet unaniem overeenkomen. Bij gebrek aan overeenstemming stelt de voorzitter van de bevoegde rechtbank een deskundige aan op verzoek van één van de partijen.

Overlijden en invaliditeit: Bij overlijden van één van de vennoten wordt de vennootschap voortgezet onder de overlevende vennoten, Bij dit overlijden gaan de rechten van deze vennoot niet over op zijn erfgenamen maar wordt hen een vergoeding toegekend en gaan de aandelen naar de overblijvende vennoten. Hetzelfde geldt indien één van de vennoten ingevolge een blijvende invaliditeit van zesenzestig procent (66%) werkonbekwaam wordt. De vergoeding wordt door een bij onderling overleg gekozen deskundige bepaald indien de partijen op dit vlak niet unaniem overeenkomen. Bij gebrek aan overeenstemming stelt de voorzitter van de bevoegde rechtbank een deskundige aan op verzoek van één van de partijen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

Afzetting: bij ontslag, uitsluiting en professionele (tuchtrechtelijke) afzetting van een vennoot worden de aandelen van de ontslagen vennoot verdeeld onder de anderen die de werkelijke waarde van de betrokken aandelen bepalen of hiervoor een deskundige aanstellen, om een billijke vergoeding te geven, rekening houdend met publicatie- en andere kosten.

HOOFDSTUK 1V - BESTUUR EN VERTEGENWOORDIGING

Art. 7 Zaakvoerders

De vennootschap wordt bestuurd door de vennoten, die hiervoor gezamenlijk beraadslagen. De vennoten,

zoals vermeld in art. 4, worden tot zaakvoerders voor onbepaalde duur benoemd.

Zij verklaren hun opdracht te aanvaarden onder de bevestiging dat zij niet werden getroffen door enige maatregel die zich hiertegen zou verzetten. Het mandaat van zaakvoerder is onbezoldigd, tenzij de algemene vergadering anders beslist.

Zowel de benoeming als het ontslag van een zaakvoerder moet bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

Art, 8 Bestuursbevoegdheid, vertegenwoordigingsmacht en online bankieren

De zaakvoerder(s) is (zijn) bevoegd om alle handelingen van intern bestuur te verrich-iten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de vennootschap. Uitzondering wordt gemaakt voor die handelingen waarvoor alleen de algemene vergadering bevoegd is.

De zaakvoerders vertegenwoordigen de vennootschap in en buiten rechte:

" Elk afzonderlijk: tot een bedrag van 1000 euro (duizend euro).

" Gezamenlijk met 2 optredend: tot een bedrag van 10.000 euro (tien duizend euro).

" Gezamenlijk met 3 optredend: voor een onbeperkt bedrag,

Nadat er een aankoop of een andere handelsverrichting uitgevoerd is volgens de maximumbedragen van bovenstaande paragraaf, is het mogelijk dat deze transactie betaald wordt via online bankieren of een ander bankkanaal, Elke zaakvoerder die toegang heeft tot online bankieren of gelijk welk ander bankkanaal, mag de transactie alleen en afzonderlijk uitvoeren, op voorwaarde dat deze zaakvoerder op eigen verantwoordelijkheid gecontroleerd heeft dat bij het sluiten van de verbintenis (aankoop of een andere handelsverrichting) er voldoende zaakvoerders gezamenlijk opgetreden hebben volgens de bepalingen van bovenstaande paragraaf.

Elke zaakvoerder kan ook gevolmachtigden van de vennootschap aanstellen. Hij mag enkel bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of een reeks bepaalde rechtshandelingen toekennen.

HOOFDSTUK V - TOEZICHT

Art, 9. Controle

Het toezicht van de vennootschap wordt uitgeoefend door de vennoten. ledere vennoot afzonderlijk bezit het recht van onderzoek en toezicht op de verrichtingen van de vennootschap. Dit houdt in dat hij inzage mag nemen in al de boeken, de briefwisseling, de processen-verbaal en algemeen in al de geschriften van de vennootschap.

HOOFDSTUK VI - ALGEMENE VERGADERING

Art. 10 Bijeenroeping en agenda

De gewone algemene vergadering, ook de jaarvergadering genoemd zal jaarlijks bijeengeroepen worden op de eerste maandag van april om 20 uur, op de maatschappelijke zetel behoudens afwijkende vermelding in de uitnodiging.

De agenda van de jaarvergadering omvat minstens: de bespreking en de goedkeuring van de jaarrekening, de bestemming van de winst en de kwijting aan de zaakvoerder(s).

De algemene vergadering kan daarenboven te allen tijde in buitengewone algemene vergadering worden bijeengeroepen door iedere vennoot die oordeelt dat het belang van de vennootschap dat vereist. Dit is niet uitsluitend in verband met een wijzi-ging van de statuten maar ook om over andere punten te beraadsla-+gen en te besluiten.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

De oproeping geschiedt bij gewone brief of e-mail en wordt toegezonden aan de vennoten ten minste acht dagen voor de vergadering. De bijeenroeping vermeldt de agenda. De beraadslaging van de algemene vergadering wordt in notulen vastgelegd die ter ondertekening worden voorgelegd aan alle vennoten die de vergadering hebben bijgewoond. Om geldig te zijn, zijn minstens'/ van de aandelen aanwezig of vertegenwoordigd.

Art. 11 Stemrecht en besluitvorming

leder aandeel heeft recht op één stem.

Een vennoot kan zich schriftelijk door een andere vennoot of derde laten vertegenwoordigen. In de vergadering worden de besluiten genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij wijziging van de statuten of in geval van ontbinding is % meerderheid van de aandelen vereist.

HOOFDSTUK VII - BOEKJAAR, JAARREKENING

Art. 12 Boekjaar

Het boekjaar van de vennootschap loopt van één januari tot éénendertig december van ieder jaar. In afwijking hiervan neemt het eerste boekjaar een aanvang op 15 juli 2014 en eindigt het op 31 december 2015.

Art. 13 Jaarrekening

De rekeningen van de vennootschap zullen jaarlijks opgesteld worden overeenkomstig de wetsbepalingen. Op het einde van elk boekjaar worden de boeken afgesloten en maken de zaakvoerders de jaarrekening op. Op voorstel van de zaakvoerders beslist de algemene vergadering welke bestemming er gegeven zal worden aan het resultaat; zoals een eventuele bezoldiging aan de zaakvoerders, een vergoeding aan de vennoten voor de ingebrachte kapitalen of een reservering van een de nettowinst met het oog op het verwezenlijken van het vennootschappelijk doel Gebeurlijke verliezen warden door de vennoten gedragen in verhouding tot hun aantal aandelen,

HOOFDSTUK VIII - ONTBINDING EN VEREFFENING

Art. 14 Ontbinding

Zoals omschreven in art. 6 wordt de vennootschap niet ontbonden door overlijden, het ontslag, de uitsluiting, de werkonbekwaamheid, de onbekwaamverklaring, de professionele (tuchtrechterlijke) afzetting of schorsing van een vennoot. De vennootschap wordt wel ontbonden indien de algemene vergadering hiertoe beslist met een' meerderheid,

Ongeacht het voormelde zal de vennootschap steeds van rechtswege ontbonden zijn indien er op een bepaald ogenblik minder dan twee vennoten zijn.

Bij vrijwillige ontbinding van de vennootschap of bij ontbinding door de wet voorzien zal de vereffening gedaan worden door één of meer vereffenaars, aangesteld door de algemene vergadering met 3/4 van de vennoten.

De vereffenaars zijn bevoegd tot alle verrichtingen vermeld in de desbetreffende artikelen van het Wetboek van Vennootschappen, tenzij de algemene vergadering met 3/4 van de vennoten anders besluit.

Het nettovermogen zal worden toebedeeld aan de vennoten waarbij elk een gelijk of evenwaardig deel krijgt in verhouding tot hun aantal aandelen.

HOOFDSTUK 1X  Diverse bepalingen

Art. 15 Interne regeling

Tussen de vennoten zal een interne regeling worden getroffen waarin zullen worden vastgesteld:

" Werkverdeling

" Verlofregeling

-Vervanging bij tijdelijke afwezigheid, ziekte en verlof

-Vaststelling van een uniforme regeling voor de aanleg van dossiers

-Aanvaardbare kosten ten laste van de vennootschap

'Werking van het secretariaat en regeling van andere administratieve aangelegenheden

-Organisatie van de boekhouding

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

Art, 16 Verschillende interpretatie

Betwistingen aangaande de interpretatie of toepassing van deze statuten zullen aan een scheidsrechterlijke

uitspraak worden voorgelegd overeenkomstig de wettelijke bepalingen.

Art. 17 Aanvullend recht  wettelijke bepalingen

Voor al wat niet voorzien is in deze statuten wordt verwezen naar de terzake geldende wettelijke bepalingen

en in het bijzonder naar het Wetboek van Vennootschappen,

Hoofstuk X - woonstplaatskeuze

Art. 18 Adres buitenlandse zaakvoerders en vereffenaars

Ieder in het buitenland verblijvend vennoot, zaakvoerder, commissaris, vereffenaar of maatschappelijk lasthebber wordt geacht keuze van woonplaats gedaan te hebben in de zetel van de vennootschap, waar alle mededelingen, aanmaningen en dagvaardingen geldig kunnen geschieden.

Opgesteld te Lembeek, op 14 juli 2014

Gelijktijdig neergelegd: oprichtingsakte

Bougon Frederiek De Saegher Raymond

Zaakvoerder zaakvoerder

Van Dorsselaer Geert Wauters Gert

Zaakvoerder Zaakvoerder

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
SOBBROEK

Adresse
MAASDAL 128 1502 LEMBEEK

Code postal : 1502
Localité : Lembeek
Commune : HALLE
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande