SOCIAAL VERHUURKANTOOR ZUIDKANT, AFGEKORT : SVK ZUIDKANT

Association sans but lucratif


Dénomination : SOCIAAL VERHUURKANTOOR ZUIDKANT, AFGEKORT : SVK ZUIDKANT
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 838.248.858

Publication

11/04/2014
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



'01 AVR. 2014

bnussze.

Griffie

Voorbehoud aan Belgisi Staatsb %Np





Ondernerningsnr 0838.248.858

Benaming

(voluit): Sociaal Verhuurkantoor Zuidkant

(verkort): SVK Zuidkant

Rechtsvorm : Vereniging Zonder Winstoogmerk

Zetel: Vanden Eeckhoudtstraat 11, 1600 Halle

Onderwerp akte: Wijziging en uitbreiding statuten

In het jaar 2014

Op 27 februari om 18:00 uur is de Raad van Bestuur van de VZW Sociaal Verhuurkantoor Zuidkant samengekomen voor de Algemene Vergadering op de maatschappelijke zetel van de vereniging.. De meerderheid van de Raad van Bestuur is aanwezig, waardoor de algemene vergadering rechtmatig is samengesteld.

De voorzitter stelt vast dat de statuten vastgelegd in de oprichtingsakte werden gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad op 11/08/2011,

De Algemene Vergadering beslist unaniem om de volgende artikels ais volgt te wijzigen en dit met ingang vanaf heden:

Artikel 2 Naam

De vereniging zonder winstoogmerk draagt de naam Sociaal Verhuurkantoor Zuidkant, afgekort tot SVK Zuidkant,

Deze naam moet voorkomen in aile akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen, brieven, orders en andere stukken uitgaande van de vereniging, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden "vereniging zonder winstoogmerk" of door de afkorting "vive, met nauwkeurige aanwijzing van de zetel.

Artikel 9 Rechten en plichten

De leden hebben aile rechten, inclusief stemrecht, en verplichtingen die in de VZW-wet en deze statuten

worden beschreven. Ze betalen geen lidgeld, behoudens art. 10.

Artikel 10 Financiële bijdrage

Enkel van de leden OCMW's wordt een financiële bijdrage verwacht. De concrete invulling hier-van wordt vastgelegd in het samenwerkingsprotocol en bedraagt maximum ¬ 30.000. De leden ver-klaren uitdrukkelijk dat deze financiële bijdrage kan gebruikt worden voor personeels- en wer-Kingskosten, zowel als voor het aanleggen van relevante fondsen en reserves, dit onder meer voor opvangen van huurrisico's en renovatie zoals verder wordt bepaald door de Raad van Bestuur.

Artikel 11 Ontslag  aanspraak op de activa

Het lidmaatschap eindigt door ontbinding van het lid, vrijwillig ontslag of uitsluiting.

Elk lid kan het lidmaatschap opzeggen door een aangetekende brief te richten aan de Raad van Bestuur. Het ontslag gaat in op de Algemene Vergadering die minimum 12 maanden na de beteke-ning van het ontslag plaatsvindt. Bovendien kunnen de leden niet uittreden in de eerste 3 jaar die volgen op de oprichting van de vereniging. Indien een OCMW haar ontslag indient, blijft de finan-ciële bijdrage conform het samenwerkingsprotocol verschuldigd voor het gehele werkjaar waarin het ontslag wordt ingediend.

Uitsluiting van leden kan op voorstel van de Raad van Bestuur of op verzoek van minstens één vijfde van de

leden en dit in volgende situaties:

 ....

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 11/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 11/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOP 2,2

-Als wordt vastgesteld dat een lid zonder zich te verontschuldigen drie opeenvolgende bijeen-komsten van de Algemene Vergadering niet aanwezig was en niet vertegenwoordigd, en dit mits een formele kennisgeving aan het lid ten laatste in de 6 maanden na de tweede afwezig-heid;

-Als een lid in strijd handelt met de doelstellingen van de vereniging.

Uitsluiting vereist een bijzonder besluit van de Algemene Vergadering, waarop minstens één derde van alle leden aanwezig en/of vertegenwoordigd zijn, en waarbij voor de beslissing een twee derde meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden vereist is. Het lid waarvan de beëindiging van het lidmaatschap wordt voorgesteld, heeft het recht gehoord te wor-den,

Effectieve leden die hun lidmaatschapbijdrage na de regularisatietermijn niet betalen, kunnen ge-acht worden ontslagnemend te zijn.

Effectieve leden, ontslagnemende of uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers kunnen nooit aan-spraak maken op de activa van de vereniging en kunnen nooit teruggave of vergoeding vorderen van gestorte bijdragen of gedane inbrengen.

Artikel 13 Stemrecht

Alle leden hebben gelijk stemrecht Elke afvaardiging of dit nu één of drie afgevaardigden be-treft  heeft

één stem. Enkel de afgevaardigden van de leden beschikken over stemrecht

Een stemgerechtigde kan zich laten vertegenwoordigen door een andere stemgerechtigde in de Al-gemene

Vergadering. Elke stemgerechtigde kan evenwel slechts één andere stemgerechtigde verte-genwoordigen.

Minstens drie vierde van de gemeenten of OCMW's in het werkingsgebied moeten stemgerechtigd betrokken zijn.

Artikel 15 Bevoegdheden

De volgende exclusieve bevoegdheden kunnen uitsluitend door de Algemene Vergadering uitgeoe-fend worden:

1.goedkeuring van de statuten en goedkeuring van welke wijziging van de statuten dan ook;

2.aanvaarding van de nieuwe leden;

3.(her)benoeming van de bestuurders, kwijting van de bestuurders, en het afzetten van de bestuurders; 4.(her)benoeming van de commissaris, vaststelling van de (ev.)vergoeding voor de corn-missaris, kwijting van de commissaris en het instellen van een aansprakelijkheidsvordering tegen de commissaris; 5.goedkeuring van de begroting en van de jaarrekening;

6.goedkeuring van het principe van de ontbinding van de vereniging, benoeming van de vereffenaar naar aanleiding van de vereffening in het kader van de ontbinding, beslissing tot het bepalen van de vergoeding van de vereffenaars bij een vrijwillige ontbinding en bestemming van het actief van de vereniging naar aanleiding van de ontbinding;

7.beslissing tot uitsluiting van een lid;

8.beslissing tot omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk;

9.beslissing tot het verplaatsen van de zetel van de vereniging;

10.alle andere door de statuten aan de Algemene Vergadering expliciet toegekende bevoegd-heden. 11.0e afzetting van de commissarissen.

Artikel 16 Vergaderingen oproeping

De jaarlijkse Algemene Vergadering komt minstens één maal per jaar samen, en dit uiterlijk op 1 maart voor

de goedkeuring van de rekeningen en het budget.

Een bijzondere Algemene Vergadering kan worden gehouden telkens als het belang van de vereni-ging het vereist of wanneer minstens één vijfde van de leden van de Algemene Vergadering hierom verzoekt.

De datum en de dagorde van de Algemene Vergadering worden vastgesteld door de Raad van Bestuur. Elk voorstel dat door minstens één lid wordt ondertekend, wordt op de agenda geplaatst. Tijdens de vergadering kan elk punt besproken worden, indien de helft van de aanwezige leden hiermee akkoord gaat. Beslissingen over punten buiten de agenda kunnen pas genomen worden indien alle leden aanwezig zijn en eenparig akkoord gaan.

Agendapunten die voor aanvang van de bijeenkomst van de Algemene Vergadering worden aange-bracht door minstens één twintigste van de leden, moeten verplicht behandeld worden.

Aile afgevaardigden van de leden van de vereniging worden persoonlijk uitgenodigd tot de Alge-mene Vergadering door de voorzitter, in naam van de Raad van Bestuur, of door minstens twee bestuurders. De uitnodiging, met agenda en bijlagen, wordt minstens tien werkdagen voorafgaand aan de datum van de algemene vergadering schriftelijk verstuurd op het correspondentieadres dat de afgevaardigde daartoe laatst heeft opgegeven. De uitnodigingen kunnen ook worden verstuurd per e-mail.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 11/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De plaats van vergaderen wordt vermeld in de oproepingsbrief.

De bestuurders en de coördinator van het SVK Zuidkant vzw worden uitgenodigd de vergadering bij te wonen, echter zonder stemrecht, behalve als ze als afgevaardigde van een lid zetelen in de Algemene Vergadering.

Op voorstel van de Raad van Bestuur en mits goedkeuring van de Algemene Vergadering, kunnen deskundigen de Algemene Vergadering bijwonen en een toelichting geven bij de punten waarvoor hun aanwezigheid werd gevraagd.

Artikel 17 Voorzitterschap beraadslaging en stemming- verslaggeving inzagerecht

De Algemene Vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur, of, bij diens afwezigheid, door de ondervoorzitter, of, bij diens afwezigheid door de bestuurder met de meeste anciënniteit in de vereniging, gevolgd door leeftijd.

Om op een geldige manier te beraadslagen moet minstens de helft van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden, behalve wanneer de VZVV-wet of de statuten dit anders voorzien. Afgevaardigden die niet op de vergadering aanwezig kunnen zijn, kunnen door andere afgevaar-digden worden vertegenwoordigd. Elke afgevaardigde kan maximum 1 volmacht dragen.

Voorstel tot wijzigingen van de statuten worden uitdrukkelijk vermeld in de uitnodiging. Voor zo'n wijziging dient de Algemene Vergadering te voldoen aan een quorum van twee derde van de leden dat aanwezig of vertegenwoordigd is. Bovendien vraagt de beslissing een bijzondere meer-derheid:

-Bij wijziging van de statuten wordt een beslissing geacht te zijn aanvaard indien ze wordt goedgekeurd door twee derde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde afge-vaardigden.

-Wanneer de statutenwijziging betrekking heeft op het doel of de doeleinden waarvoor de ver-eniging is opgericht, vereist ze een meerderheid van vier vijfde van de stemmen van de aanwe-zige of vertegenwoordigde afgevaardigden.

Ingeval op de eerste vergadering minder dan twee derde van de leden aanwezig of vertegenwoor-digd zijn, kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen die geldig kan beraadslagen en be-sluiten alsook de wijzigingen aannemen met de hoger genoemde meerderheden, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. De tweede vergadering mag niet binnen vijftien dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden.

De stemming kan gebeuren door afroeping, door handopsteking of, indien gevraagd door minstens één derde van de leden die aanwezig of vertegenwoordigd zijn, door geheime stemming. Bij sta-king van stemmen is het voorstel verworpen. Onthoudingen en ongeldige stemmingen worden meegeteld in de beoordeling. In de gevallen waarvoor de wet bijzondere procedures voorziet, moe-ten deze ais tegenstemmen meegerekend worden. Zo is er een bijzondere meerderheid vereist boor een statutenwijziging, de ontbinding van de vzw, een wijziging van het doel, de omzetting in een VSO of de uitsluiting van een lid, ln deze gevallen worden onthoudingen en ongeldige stemmen verplicht meegeteld als tegenstemmen.

In alle andere gevallen, worden de tegenstemmen niet meegeteld.

De beslissingen van de Algemene Vergadering worden opgetekend in een verslag, ondertekend door de voorzitter en secretaris. Deze notulen worden bewaard in een notulenregister dat ter inza-ge zef zijn van de leden die hun inzagerecht kunnen uitoefenen op de zetel van de vereniging over-eenkomstig de in artikel 9 van het K.B. van 26 juni 2003 vastgelegde modaliteiten.

Iedereen kan kosteloos kennis nemen en/of tegen betaling afschrift krijgen van aile stukken die neergelegd zijn op de griffie van de Rechtbank van Koophandel te Brussel.

Belanghebbende derden kunnen inzage krijgen in de besluiten van de algemene vergadering op schriftelijk verzoek, gericht aan de voorzitter.

Artikel 19 Samenstelling

De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur samengesteld uit ten minste 5 bestuur-ders, allen natuurlijke personen. Het aantal stemgerechtigde bestuurders moet ln elk geval steeds lager zijn dan het aantal leden van de vereniging.

De bestuurders worden benoemd door een Algemene Vergadering uit de afgevaardigden van zijn leden, dit op voorstel van de Raad van Bestuur. De afgevaardigden van de gemeentebesturen in de Algemene Vergadering kunnen echter geen lid worden van de Raad van Bestuur. De Raad van Bestuur moet minimaal

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 11/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

voor de helft samengesteld zijn uit de gemeenten en OCMW's van het werkingsgebied, woon- en welzijnsactoren uit het werkingsgebied of bestuurders die beroepsmatig actief zijn rond huisvesting of kansarmoedebestrijding. Bestuurders worden aangesteld bij gewone meerderheid van stemmen van de afgevaardigden,

De Raad van Bestuur kan deskundigen toelaten tot de vergaderingen. Deze hebben echter geen stemrecht.

De Raad van Bestuur kan naast een voorzitter en een secretaris onder zijn leden een ondervoorzitter en penningmeester verkiezen die de taken zullen vervuilen die horen bij deze functie.

Artikel 20 Mandaat

Het mandaat van de bestuurders duurt in principe zes jaar en loopt parallel met de lokale legisla-tuur. Hun mandaat is evenwel verlengbaar. Het bestuursmandaat eindigt door overlijden, vrijwillig ontslag of ontslag door de Algemene Vergadering.

De bestuurders kunnen steeds warden ontslagen door de Algemene Vergadering die daarover be-slist bij gewone meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde afgevaar-digden.

iedere bestuurder kan zelf ontslag nemen door kennisgeving middels een aangetekende brief aan de voorzitter van de Raad van Bestuur. De Algemene Vergadering moet dit ontslag bekrachtigen vooraleer het ontslag ingaat. Indien door het ontslag het aantal bestuurders onder het statutaire mi-nimum is gezakt, moet de bestuurder aanblijven tot in diens vervanging is voorzien.

De voorzitter dient zijn ontslag te richten naar de andere leden van de Raad van Bestuur.

De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit.

Artikel 21 Vergadering  beraadslaging  beslissing - verslaggeving

De Raad van Bestuur vergadert na oproeping door de voorzitter zo dikwijls als het belang van de vereniging het vereist, alsook binnen veertien werkdagen na een daartoe strekkend verzoek van 2 bestuurders. De Raad van Bestuur vergadert minstens 4 keer per jaar,

De Raad wordt voorgezeten door de voorzitter of, bij diens afwezigheid, door de ondervoorzitter, bij diens afwezigheid door de bestuurder met de meeste anciënniteit, gevolgd door leeftijd. De plaats van vergaderen wordt vermeld in de oproepingsbrief die per post of per email wordt verzon-den.

De coördinator van het SVK Zuidkant vzw volgt de vergadering, echter zonder stemrecht.

De Raad van Bestuur kan slechts beraadslagen en besluiten, wanneer ten minste de meerderheid van zijn leden aanwezig is op de vergadering.

De besluiten worden genomen bij eenvoudige meerderheid van de stemmen van de aanwezige le-den. Bij staking van stemmen, heeft de voorzitter dan wel de bestuurder die de vergadering voorzit, doorslaggevende stem.

Indien hij daartoe schriftelijk volmacht geeft, kan een bestuurder worden vertegenwoordigd door een andere bestuurder. ledere bestuurder mag slechts drager zijn van één schriftelijke volmacht.

In uitzonderlijke gevallen, wanneer de dringende noodzakelijkheid en het belang van de vereniging dat vereisen, kunnen de besluiten van de Raad van Bestuur worden genomen bij eenparig schrifte-lijk akkoord van de bestuurders. Daartoe is vereist dat er vooraf een unaniem akkoord is onder de bestuurders om tot schriftelijke besluitvorming over te gaan. Schriftelijke besluitvorming verander-stelt in elk geval dat er voorafgaand een beraadslaging plaatsvond per e-mail, video- of telefoon-conferentie.

De beslissingen van elke bestuursvergadering worden opgetekend in een verslag dat aan alle be-stuurders wordt bezorgd . Deze notulen worden bewaard in een notulenregister dat ter inzage zal zijn van de leden die hun inzagerecht kunnen uitoefenen op de zetel van de vereniging overeen-komstig de in artikel 9 van het K.B. van 26 juni 2003 vastgelegde modaliteiten.

Artikel 20 Boekhouding

Het boekjaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december, met uitzondering van het startjaar, beginnend

met de oprichting en eindigend op 31 december.

De boekhouding wordt gevoerd overeenkomstig het bepaalde in de wet van 27 juni 1921 zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 en de daarop toepasselijke uitvoeringsbesluiten en overeen-komstig het Besluit van de Vlaamse regering van 20 juli 2012 houdende bepaling van de erken-nings- en subsidievoorwaarden van sociale verhuurkantoren, en navolgende wijzigingen.

MOD 2.2

Luik B -Vervolg

Bij het einde van elk boekjaar legt de Raad van Bestuur de jaarrekening van het afgelopen boekjaar en een voorstel van budget voor het volgend jaar ter goedkeuring voor aan de Algemene Vergade-ring. Het batig saldo vergroot het vermogen van de vereniging en kan onder geen beding bij wijze van dividend of anderszins aan de leden worden uitgekeerd.

De rekeningen en het budget worden ten minste tien dagen voor de beoogde Algemene Vergade-ring ter kennis gebracht aan de leden, die dan inzage kunnen vorderen, maar alleen ter plaatse, van aile bescheiden waarop de rekeningen en het budget steunen.

Voor-

behotglen aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 11/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

Na goedkeuring van de jaarrekening en de begroting, legt de Raad van Bestuur verantwoording af voor het beleid in het voorgaande jaar en spreekt de Algemene Vergadering zich uit over de kwij-ting van de bestuurders. Dit gebeurt bij afzonderlijke stemming.

De jaarrekening wordt neergelegd zoals bepaald in de VZW-wet, op de griffie van de rechtbank van koophandel of bij de Nationale Bank.

In bijlage: Gecoördineerde statuten per 27/02/2014

Waarvan proces-verbaal,

De voorzitter

Defranc Paul

, x ...... ........... M'Y ........  ^ . y ..... .........

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso: Naam en handtekening

29/03/2013
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



Op de laatste olx, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

r

I liii Inll IJIIIIIEII IVII

*13050723*

BRUSSEL

20 MRT 2013

Griffie

1111

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/03/2013 - Annexes du Moniteur belge

Ondernemingsnr : 0838.248.858

Benaming

(voluit) : Sociaal Verhuurkantoor Zuidkant

(verkort) : SVK Zuidkant

Rechtsvorm : Vereniging Zonder Winstoogmerk

Zetel : Vanden Eeckhoudtstraat 11, 1500 Halle

Onderwerp akte : Onstiagen en benoemingen

In het jaar 2013

Op 28 februari om 18:00 uur is de Raad van Bestuur van de VZW Sociaal Verhuurkantoor Zuidkant samengekomen voor de Algemene Vergadering op de maatschappelijke zetel van de vereniging. De meerderheid van de Raad van Bestuur is aanwezig, waardoor de algemene vergadering rechtmatig is samengesteld.

L Dagorde

-Ontslag bestuurders

-Benoeming bestuurders

11. Beraadslagingen  Beslissingen

Er wordt als volgt beraadslaagd en beslist over de agendapunten:

Met éénparigheid van de stemmen wordt het ontslag uit het bestuur van de VZW per 31/12/2012 van:

- Mevrouw Micheline Pompen, voorzitter,

- De Heer Johan Baert, bestuurslid,

- De Heer Hugo Wauters, bestuurslid aanvaard.

Met éénparigheid van de stemmen wordt het ontslag uit haar functie als secretaris van Mevrouw Marie-Rose Hernie per 31/12/2012 aanvaard. Ze blijft echter wel bestuurslid van de vereniging.

Met éénparigheid van de stemmen wordt per 07/01/2013:

-De Heer Defranc Paul, geboren op 05109/1950, wonende te Jan Vandersteenstraat 5A, 1600 Sint-Pieters-

Leeuw en met NN 50.09.05-447.31 aangesteld als voorzitter van de vereniging;

-De Heer Dehandschutter Erik, geboren op 29/02/1968, wonende te Ninoofsesteenweg 177, 1670 Pepingen en met NN 68.02.29-187.94 aangesteld ais secretaris van de vereniging;

-De Heer Termote Vincent, geboren op 30/09/1983, wonende te Hoevestraat 28, 1755 Gooik en met NN 83.09.30-321.03 aangesteld als bestuurslid van de vereniging.

Daar aile punten op de dagorde zijn behandeld, wordt de vergadering geheven om 18:30 uur.

Waarvan proces-verbaal,

De voorzitter

Defranc Paul

11/08/2011
ÿþ mop 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Voor-

Staatsblad hete

I/ll/l///lI/lIIl//II/l//I//l/ii/i//ijI/lj/jgjaan Bel isch9

Staatsblad 5*

Ondernemingsnr :~ Benaming

(voluit) : Sociaal Verhuurkantoor Zuidkant vzw

(verkort) : SVK Zuidkant vzw

Rechtsvorm vzw

Zetel : Vanden Eeckhoudtstraat 11 in 1500 Halle

Onderwerp akte : oprichting

Oprichtingsakte Sociaal verhuurkantoor Zuidkant

STATUTEN

Sociaal Verhuurkantoor Zuidkant vzw

Vanden Eeckhoudtstraat 11 in 1500 Halle

Tussen de hierna opgesomde rechtspersonen:

-OCMW Gooik, Ninoofsesteenweg 182 te 1755 Leerbeek, vertegenwoordigd door

Johan Baert (voorzitter) en Joris Samyn (secretaris),

-OCMW Halle, August Demaeghtlaan 30 te 1500 Halle, vertegenwoordigd door Marie-Rose Harnie

(voorzitter) en Katleen Evenepoel (secretaris),

-OCMW Pepingen, Kerkstraat 2 te 1670 Pepingen, vertegenwoordigd door

Michelina Pompen (voorzitter) en Marleen Deneyer (secretaris),

-OCMW Sint-Pieters-Leeuw, Fabriekstraat 16, 1601 Ruisbroek, vertegenwoordigd door Roland Meulemans

(voorzitter) en Patrick Bosmans (secretaris),

is overeengekomen wat volgt, onder elkaar met en voor allen die hier aanwezig en/of vertegen-woordigd waren en voor allen die later nog werkelijk lid worden, een vereniging zonder winst-oogmerk (afgekort vzw) op te richten, overeenkomstig de wet van 27 juni 1921 onder de volgende voorwaarden en specifieke condities, gematerialiseerd in deze statuten:

TITEL 1. RECHTSVORM  NAAM - MAATSCHAPPELIJKE ZETEL - DUUR

Artikel I Rechtsvorm

De vereniging wordt opgericht als een vereniging zonder winstoogmerk op grond van de Wet van 27 juni

1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, gepubliceerd in het Belgisch

Staatsblad van 1 juli 1921 zoals onder meer gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002, de Wet van 16 januari 2003

en de Programmawetten van 22 december 2003 en 9 juli 2004,

Artikel 2 Naam

De vereniging zonder winstoogmerk draagt de naam Sociaal Verhuurkantoor Zuidkant vzw, alge-kort tot

SVK Zuidkant vzw.

Deze naam moet voorkomen in alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen, brieven, orders en

andere stukken uitgaande van de vereniging, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden

"vereniging zonder winstoogmerk" of door de afkorting "vzw", met nauwkeurige aanwijzing van de zetel.

Artikel 3 Maatschappelijke zetel

De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd Vanden Eeckhoudtstraat 11 in 1500 Hal-le. De

vereniging ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Brussel.

De Algemene Vergadering heeft de bevoegdheid om de zetel te verplaatsen naar iedere plaats bin-nen het

werkingsgebied van het SVK en de nodige openbaarmakingsvereisten te vervullen.

Artikel 4 Duur

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur.

Op de laatste blz van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perse(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

57,141r,21.=

:_.

01 -08- 2011

Griffie

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 11/08/2011 - Annexes du Moniteur belge

,p -

Mon 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 11/08/2011 - Annexes du Moniteur belge

TITEL 2. DOEL EN SAMENWERKING

Artikel 5 Doel

De vereniging heeft tot doel om in het werkingsgebied betaalbare en comfortabele huisvesting te verschaffen aan personen en gezinnen die door hun maatschappelijke situatie geen of weinig kans hebben om op de bestaande huisvestingsmarkt aan bod te komen. De vereniging zal dit doen door:

-op de private huurwoningmarkt binnen het werkingsgebied woningen te huren of in erfpacht te nemen om ze, zo nodig na renovatie-, verbeterings- of aanpassingswerkzaamheden en met aan-dacht voor het bieden van woonzekerheid, tegen een redelijke huurprijs te verhuren aan woon-behoeftige gezinnen en alleenstaanden;

-de onderhuurders en huurders inspraak- en participatiemogelijkheden te bieden en hen te bege-leiden om hen vertrouwd te maken met hun rechten en plichten als huurder;

Om dit doel verder te specifiëren hebben een aantal lokale besturen en welzijnsdiensten een sa-menwerkingprotocol afgesloten, verder in deze statuten respectievelijk de partners en het samenwerkingsprotocol genoemd. Ook eventuele bijkomende doelstellingen worden vastgelegd in het samenwerkingsprotocol.

Artikel 6 Samenwerking

Om dit doel mogelijk te maken, zijn er in het samenwerkingsprotocol samenwerkingsafspraken tussen en de verwachte inbreng van deze partners omschreven. Nieuwe partners zoals lokale bestu-ren, huisvestings- of welzijnsdiensten kunnen worden opgenomen in het samenwerkingsverband, steeds onder voorwaarde van goedkeuring en ondertekening van het samenwerkingsprotocol, en met kennisname van de statuten van SVK Zuidkant vzw.

Het SVK Zuidkant vzw streeft naar een goede samenwerking en afstemming met andere lokale woon- en welzijnsactoren en met de partners in het bijzonder. Het SVK treedt in overleg met het doel de werking van het SVK bij te sturen, de mogelijkheden op de lokale huisvestingsmarkt voor de doelgroep bespreekbaar te maken, en mogelijks alternatieven te ontwikkelen.

Artikel 7 Activiteiten

Het SVK organiseert minstens één keer per jaar een overlegmoment voor de met het SVK samen-werkende besturen, huisvestings- en welzijnsdiensten, en met de partners in het bijzonder. Op dit overlegmoment worden de resultaten en de planning van het SVK uiteengezet.

Daarnaast kan de vereniging alle activiteiten ontplooien die rechtstreeks of onrechtstreeks bijdra-gen tot de verwezenlijking van voormelde ideële niet-winstgevende doelstellingen, met inbegrip van bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk is toegelaten en waarvan de opbrengsten te allen tijde volledig zullen worden bestemd voor de ver-wezenlijking van de ideële niet-winstgevende doelstellingen van de vzw.

TITEL 3. LIDMAATSCHAP

Artikel B Leden

De vereniging telt enkel effectieve leden. Effectieve leden zijn diegenen wiens naam is vermeld in het

ledenregister dat op de zetel van de vereniging wordt bijgehouden.

Met de term 'lid' of leden' wordt in deze statuten uitdrukkelijk verwezen naar de effectieve leden.

Het aantal leden is onbeperkt, maar moet tenminste zes bedragen. Enkel rechtspersonen (publiek- of privaatrechtelijk) kunnen lid zijn van de vereniging. De op het einde van deze oprichtingsakte vermelde oprichters zijn de eerste leden.

Kandidaat-leden richten hun kandidaatstelling per aangetekende brief aan de voorzitter van de Raad van Bestuur. De kandidatuurstelling wordt gemotiveerd vanuit de betrokkenheid bij het loka-le woonbeleid en/of welzijnswerk.

De Algemene Vergadering beslist over de aanvaarding van de kandidaat als lid op haar eerstvol-gende vergadering. Op deze vergadering dienen minstens de helft van de leden aanwezig of verte-genwoordigd te zijn. De beslissing wordt genomen met een gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde leden. De vereniging streeft naar een betekenisvol aantal le-den lokale besturen, huisvestingsactoren en welzijnsdiensten.

Artikel 9 Rechten en plichten

De leden hebben alle rechten, inclusief stemrecht, en verplichtingen die in de VZW-wet en deze statuten

worden beschreven. Ze betalen geen lidgeld.

Artikel 10 Financiële bijdrage

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 11/08/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Enkel van de leden OCMW's wordt een financiële bijdrage verwacht. De concrete invulling hier-van wordt vastgelegd in het samenwerkingsprotocol. De leden verklaren uitdrukkelijk dat deze financiële bijdrage kan gebruikt worden voor personeels- en werkingskosten, zowel als voor het aanleggen van relevante fondsen en reserves, dit onder meer voor opvangen van huurrisico's en renovatie, zoals verder wordt bepaald door de Raad van Bestuur.

Artikel 11 Ontslag  aanspraak op de activa

Het lidmaatschap eindigt door ontbinding van het lid, vrijwillig ontslag of uitsluiting.

Elk lid kan het lidmaatschap opzeggen door een aangetekende brief te richten aan de voorzitter van de Raad van Bestuur. Het ontslag gaat in op de Algemene Vergadering die minimum 12 maanden na de betekening van het ontslag plaatsvindt. Bovendien kunnen de leden niet uittreden in de eerste 3 jaar die volgen op de oprichting van de vereniging. Indien een OCMW haar ontslag indient, blijft de financiële bijdrage conform het samenwerkingsprotocol verschuldigd voor het gehele werkjaar waarin het ontslag wordt ingediend.

Uitsluiting van leden kan op voorstel van de Raad van Bestuur of op verzoek van minstens één vijfde van de leden en dit in volgende situaties:

-Ais wordt vastgesteld dat een lid zonder zich te verontschuldigen drie opeenvolgende bijeen-komsten van de Algemene Vergadering niet aanwezig was, en dit mits een formele kennisge-ving aan het lid ten laatste in de 6 maanden na de tweede afwezigheid;

-Als een lid in strijd handelt met de doelstellingen van de vereniging.

Uitsluiting vereist een bijzonder besluit van de Algemene Vergadering, waarop minstens één derde van alle leden aanwezig zijn, en waarbij voor de beslissing een twee derde meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden vereist is. Het lid waarvan de beëindiging van het lidmaatschap wordt voorgesteld, heeft het recht gehoord te worden.

Effectieve leden die hun lidmaatschapbijdrage na de regularisatietermijn niet betalen, kunnen ge-acht worden ontsfagnemend te zijn.

Effectieve leden, ontslagnemende of uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers kunnen nooit aan-spraak maken op de activa van de vereniging en kunnen nooit teruggave of vergoeding vorderen van gestorte bijdragen of gedane inbrengen.

TITEL 4. DE ALGEMENE VERGADERING

Artikel 12 Samenstelling

De Algemene Vergadering is samengesteld uit alle leden van de vereniging. Elk lid wordt vertegenwoordigd door één persoon, verder `afgevaardigde' genoemd. Uitzondering hierop vormen de leden-OCMW's, die worden vertegenwoordigd door drie afgevaardigden. De aanstelling van de afgevaardigden van de OCMW's gebeurt met naleving van artikel 246 §2 van het decreet van 19 december 2008 betreffende de organisatie van de Openbare Centra voor Maatschappelijk Welzijn.

Artikel 13 Stemrecht

Alle leden hebben gelijk stemrecht. Elke afvaardiging  of dit nu één of drie afgevaardigden be-treft  heeft één stem. Enkel de afgevaardigden van de leden beschikken over stemrecht.

Een stemgerechtigde kan zich laten vertegenwoordigen door een andere stemgerechtigde in de Al-gemene Vergadering. Elke stemgerechtigde kan evenwel slechts één andere stemgerechtigde verte-genwoordigen.

Artikel 14 Waarnemers

Waarnemers kunnen de Algemene Vergadering bijwonen zonder stemrecht en mogen zich, mits

toestemming van de voorzitter, tot de Algemene Vergadering richten.

Artikel 15 Bevoegdheden

De volgende exclusieve bevoegdheden kunnen uitsluitend door de Algemene Vergadering uitgeoe-fend

worden:

1.goedkeuring van de statuten en goedkeuring van welke wijziging van de statuten dan ook;

2.aanvaarding van de nieuwe leden;

3.(her)benoeming van de bestuurders, kwijting van de bestuurders, en het afzetten van de bestuurders;

4.(her)benoeming van de commissaris, vaststelling van de (ev.) vergoeding voor de com-missaris, kwijting

van de commissaris en het instellen van een aansprakelijkheidsvorde-ring tegen de commissaris;

5.goedkeuring van de begroting en van de jaarrekening;

6.goedkeuring van het principe van de ontbinding van de vereniging, benoeming van de vereffenaar naar

aanleiding van de vereffening in het kader van de ontbinding, beslissing tot het bepalen van de vergoeding van

de vereffenaars bij een vrijwillige ontbinding en bestemming van het actief van de vereniging naar aanleiding

van de ontbinding;

7.beslissing tot uitsluiting van een lid;

8.beslissing lot omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk;

9.beslissing tot het verplaatsen van de zetel van de vereniging;

10.beslissing over het al dan niet uitkeren van een vergoeding of presentiegeld aan de voor-zitter of de

bestuurders, dit op voorstel van de Raad van Bestuur;

8

M002.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 11/08/2011 - Annexes du Moniteur belge

'Malle andere door de statuten aan de Algemene Vergadering expliciet toegekende bevoegd-heden.

Artikel 16 Vergaderingen - oproeping

De jaarlijkse Algemene Vergadering komt minstens één maal per jaar samen, en dit uiterlijk op 1 maart voor

de goedkeuring van de rekeningen en het budget.

Een bijzondere Algemene Vergadering kan worden gehouden telkens als het belang van de vereni-ging het vereist of wanneer minstens één vijfde van de leden van de Algemene Vergadering hierom verzoekt.

De datum en de dagorde van de Algemene Vergadering worden vastgesteld door de Raad van Be-stuur. Elk voorstel dat door minstens één lid wordt ondertekend, wordt op de agenda geplaatst. Tijdens de vergadering kan elk punt besproken worden, indien de helft van de aanwezige leden hiermee akkoord gaat.

Alle afgevaardigden van de leden van de vereniging worden persoonlijk uitgenodigd tot de Alge-mene Vergadering door de voorzitter, in naam van de Raad van Bestuur, of door minstens twee bestuurders. De uitnodiging, met agenda en bijlagen, wordt minstens tien werkdagen voorafgaand aan de datum van de algemene vergadering schriftelijk verstuurd op het correspondentieadres dat de afgevaardigde daartoe laatst heeft opgegeven. De uitnodigingen kunnen ook worden verstuurd per e-mail.

De plaats van vergaderen wordt vermeld in de oproepingsbrief.

De bestuurders en de codrdinator van het SVK Zuidkant vzw worden uitgenodigd de vergadering bij te wonen, echter zonder stemrecht, behalve als ze als afgevaardigde van een lid zetelen in de Algemene Vergadering.

Op voorstel van de Raad van Bestuur en mits goedkeuring van de Algemene Vergadering, kunnen deskundigen de Algemene Vergadering bijwonen en een toelichting geven bij de punten waarvoor hun aanwezigheid werd gevraagd.

Artikel 17 Voorzitterschap  beraadslaging en stemming- verslaggeving  inzagerecht

De Algemene Vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur, of, bij diens afwezigheid, door de ondervoorzitter, of, bij diens afwezigheid door de bestuurder met de meeste anciënniteit in de vereniging, gevolgd door leeftijd.

Om op een geldige manier te beraadslagen moet minstens de helft van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden, behalve wanneer de VZW-wet of de statuten dit anders voorzien.

Afgevaardigden die niet op de vergadering aanwezig kunnen zijn, kunnen door andere afgevaar-digden worden vertegenwoordigd. Elke afgevaardigde kan maximum 1 volmacht dragen.

Voorstel tot wijzigingen van de statuten worden uitdrukkelijk vermeld in de uitnodiging. Voor zo'n wijziging dient de Algemene Vergadering te voldoen aan een quorum van twee derde van de leden dat aanwezig of vertegenwoordigd is. Bovendien vraagt de beslissing een bijzondere meerderheid:

-Bij wijziging van de statuten wordt een beslissing geacht te zijn aanvaard indien ze wordt goedgekeurd door twee derde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde afge-vaardigden.

-Wanneer de statutenwijziging betrekking heeft op het doel of de doeleinden waarvoor de vere-niging is opgericht, vereist ze een meerderheid van vier vijfde van de stemmen van de aanwe-zige of vertegenwoordigde afgevaardigden.

Ingeval op de eerste vergadering minder dan twee derde van de leden aanwezig of vertegenwoor-digd zijn, kan een tweede vergadering warden bijeengeroepen die geldig kan beraadslagen en be-sluiten alsook de wijzigingen aannemen met de hoger genoemde meerderheden, ongeacht het aan-tal aanwezige of vertegenwoordigde leden. De tweede vergadering mag niet binnen vijftien dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden.

De stemming kan gebeuren door afroeping, door handopsteking of, indien gevraagd door minstens één derde van de leden die aanwezig of vertegenwoordigd zijn, door geheime stemming. Bij sta-king van stemmen is het voorstel verworpen.

De beslissingen van de Algemene Vergadering worden opgetekend in een verslag, ondertekend door de voorzitter en secretaris. Deze notulen worden bewaard in een notulenregister dat ter inza-ge zal zijn van de leden die hun inzagerecht kunnen uitoefenen op de zetel van de vereniging over-eenkomstig de in artikel 9 van het K.B. van 26 juni 2003 vastgelegde modaliteiten.

Iedereen kan kosteloos kennis nemen en/of tegen betaling afschrift krijgen van alle stukken die neergelegd zijn op de griffie van de Rechtbank van Koophandel te Brussel.

Artikel 18 Tegenstrijdige belangen

Indien een lid van de vereniging of een afgevaardigde in de Algemene Vergadering, rechtstreeks of

onrechtstreeks een belang heeft dat strijdig kan zijn met een beslissing of een verrichting die tot de

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 11/08/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

bevoegdheid behoort van de Algemene Vergadering, moet hij dit meedelen aan de andere leden van de Algemene Vergadering voordat de Algemene Vergadering een besluit neemt.

In deze situatie verwijdert de afgevaardigde zich uit de vergadering en onthoudt zich van de be-raadsiaging en de stemming over de aangelegenheid waarop het betrekking heeft.

TITEL 5. RAAD VAN BESTUUR

Artikel 19 Samenstelling

De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur samengesteld uit ten minste 5 bestuur-ders, allen natuurlijke personen. Het aantal stemgerechtigde bestuurders moet in elk geval steeds lager zijn dan het aantal leden van de vereniging.

De bestuurders worden benoemd door een Algemene Vergadering uit de afgevaardigden van zijn leden, dit op voorstel van de Raad van Bestuur. Bij de samenstelling streeft de Raad en de Alge-mene Vergadering naar een betekenisvol aantal bestuurders die beroepsmatig actief zijn rond huis-vesting of kansarmoede-bestrijding. Bestuurders worden aangesteld bij gewone meerderheid van stemmen van de afgevaardigden. .

De Raad van Bestuur kan deskundigen toelaten tot de vergaderingen. Deze hebben echter geen stemrecht.

De Raad van Bestuur kan naast een voorzitter en een secretaris onder zijn leden een ondervoorzit-ter en penningmeester verkiezen die de taken zullen vervullen die horen bij deze functie.

Artikel 20 Mandaat

Het mandaat van de bestuurders duurt in principe zes jaar en loopt parallel met de lokale legisla-tuur. Hun mandaat is evenwel verlengbaar. Het bestuursmandaat eindigt door overlijden, vrijwil-lig ontslag of ontslag door de Algemene Vergadering.

De bestuurders kunnen steeds worden ontslagen door de Algemene Vergadering die daarover be-slist bij gewone meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde afgevaar-digden.

ledere bestuurder kan zelf ontslag nemen door kennisgeving middels een aangetekende brief aan de voorzitter van de Raad van Bestuur. Een bestuurder is verplicht na zijn ontslag zijn opdracht verder te vervullen totdat redelijkerwijze in zijn vervanging kan worden voorzien.

De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit.

Artikel 21 Vergadering  beraadslaging  beslissing - verslaggeving

De Raad van Bestuur vergadert na oproeping door de voorzitter zo dikwijls als het belang van de vereniging

het vereist, alsook binnen veertien werkdagen na een daartoe strekkend verzoek van 2 bestuurders. De Raad

van Bestuur vergadert minstens 4 keer per jaar.

De Raad wordt voorgezeten door de voorzitter of, bij diens afwezigheid, door de ondervoorzitter, bij diens afwezigheid door de bestuurder met de meeste anciënniteit, gevolgd door leeftijd. De plaats van vergaderen wordt vermeld in de oproepingsbrief.

De coördinator van het SVK Zuidkant vzw volgt de vergadering, echter zonder stemrecht.

De Raad van Bestuur kan slechts beraadslagen en besluiten, wanneer ten minste de meerderheid van zijn leden aanwezig is op de vergadering.

De besluiten worden genomen bij eenvoudige meerderheid van de stemmen van de aanwezige le-den. Bij staking van stemmen, heeft de voorzitter dan wel de bestuurder die de vergadering voorzit, doorslaggevende stem.

Indien hij daartoe schriftelijk volmacht geeft, kan een bestuurder worden vertegenwoordigd door een andere bestuurder. Iedere bestuurder mag slechts drager zijn van één schriftelijke volmacht.

In uitzonderlijke gevallen, wanneer de dringende noodzakelijkheid en het belang van de vereniging dat vereisen, kunnen de besluiten van de Raad van Bestuur worden genomen bij eenparig schrifte-lijk akkoord van de bestuurders. Daartoe is vereist dat er vooraf een unaniem akkoord is onder de bestuurders om tot schriftelijke besluitvorming over te gaan. Schriftelijke besluitvorming veronder-stelt in elk geval dat er voorafgaand een beraadslaging plaatsvond per e-mail, video- of telefoon-conferentie.

De beslissingen van elke bestuursvergadering worden opgetekend in een verslag dat aan alle be-stuurders wordt bezorgd . Deze notulen worden bewaard in een notulenregister dat ter inzage zal zijn van de leden die hun inzagerecht kunnen uitoefenen op de zetel van de vereniging overeen-komstig de in artikel 9 van het K.B. van 26 juni 2003 vastgelegde modaliteiten.

Artikel 22 Tegenstrijdig belang

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 11/08/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Indien een bestuurder een rechtstreeks of onrechtstreeks belang heeft dat strijdig is met een beslis-sing of een verrichting die tot de bevoegdheid behoort van de Raad van Bestuur, moet dit meedelen aan de andere bestuurders alvorens de Raad van Bestuur een besluit neemt. De bestuurder met dit tegenstrijdig belang, verwijdert zich uit de vergadering en onthoudt zich van de beraadslaging en de stemming over de aangelegenheid waarop het betrekking heeft.

Artikel 23 Intern bestuur

De Raad van Bestuur is bevoegd om alle handelingen van intern bestuur te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de vereniging, met uitzondering van die hande-lingen waarvoor volgens artikel 4 van de VZW-wet en de statuten de Algemene Vergadering ex-clusief bevoegd is.

De Raad van Bestuur kan een deel van zijn bestuursbevoegdheden delegeren aan één of meerdere bestuurders of derden niet-bestuurders, zonder dat deze overdracht echter betrekking kan hebben op het algemeen beleid van de vereniging of de algemene bestuursbevoegdheid van de Raad van Bestuur. Dergelijke verdeling van bevoegdheden kan niet aan derden warden tegengeworpen, zelfs niet nadat ze openbaar werden gemaakt. Niet-naleving ervan brengt wel de interne aansprakelijk-held van de betrokken bestuurder(s) in het gedrang.

De Raad van Bestuur zal de mogelijke aan- of verkoop van onroerende goederen van de vereniging of de vestiging van een hypotheek steeds voorleggen aan de Algemene Vergadering, die beslist.

Artikel 24 Externe vertegenwoordiging

De Raad van Bestuur heeft de meest uitgebreide bevoegdheden van beheer van zaken van de vere-niging en vertegenwoordigt deze in aile gerechtelijke en buitengerechtelijke akten, Al hetgeen niet uitdrukkelijk door de wet of door de statuten aan de Algemene Vergadering is voorbehouden, be-hoort tot de bevoegdheid van de Raad van Bestuur.

Tegenover derden is de vereniging slechts geldig verbonden door de gezamenlijke handtekening van de voorzitter en de secretaris van de Raad van Bestuur of, ingeval van verhindering van voor-zitter enlof secretaris, door de gezamenlijke handtekening van twee bestuurders.

De Raad van Bestuur of de bestuurders die de vereniging vertegenwoordigen kunnen gevolmach-tigden van de vereniging aanstellen, Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of een reeks bepaalde rechtshandelingen zijn geoorloofd. Volmachten warden vastgelegd in een uit-drukkelijk schriftelijk besluit, ondertekend door de voorzitter en secretaris, of door twee bestuur-ders.

De gevolmachtigden verbinden de vereniging binnen de perken van de hun verleende volmacht waarvan de grenzen tegenwerpelijk zijn aan derden overeenkomstig wat geldt inzake lastgeving. De opdracht van de gevolmachtigden eindigt door overlijden, ontslag, aftreden of afzetting. De gevolmachtigden kunnen vrijwillig ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de Raad van Bestuur en kunnen eveneens te allen tijde door de Raad van Bestuur afgezet worden als gevol-machtigde.

Artikel 25 Bekendmaking

De benoeming van de leden van de Raad van Bestuur en van personen gemachtigd om de VZW te vertegenwoordigen en hun ambtsbeëindiging wordt openbaar gemaakt door neerlegging in het verenigingsdossier ter griffie van de rechtbank van koophandel. Een uittreksel daarvan wordt bekend gemaakt in de Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad. Uit deze stukken moet in ieder geval blijken of de personen die de VZW vertegenwoordigen, de VZW ieder afzonderlijk, gezamenlijk, dan wel als college verbinden, alsook de omvang van hun bevoegdheden.

TITEL 6, AANSPRAKELIJKHEID VAN DE BESTUURDERS

Artikel 26 Persoonlijke aansprakelijkheid

De bestuurders zijn niet persoonlijk verbonden door de verbintenissen van de vereniging.

Tegenover de vereniging en tegenover derden is hun verantwoordelijkheid beperkt tot de vervul-ling van de

hun gegeven opdracht overeenkomstig het gemeen recht, het bepaalde in de wet en in de statuten. Ze zijn

aansprakelijk voor de tekortkomingen in hun dagelijks bestuur.

TITEL 7. TOEZICHT DOOR EEN COMMISSARIS

Artikel 27 Toezicht door een commissaris

Zolang de VZW voor het laatst afgesloten boekjaar de drempelbedragen vermeld in artikel 16, §1 V&S-wet

niet overschrijdt, is de VZW niet verplicht een commissaris te benoemen.

Zodra de VZW de drempelbedragen overschrijdt, wordt de controle op de financiële toestand, op de jaarrekening en op de regelmatigheid van de verrichtingen hierin weer te geven overeenkomstig het bepaalde in het K.B. van 19 december 2003, aan een commissaris opgedragen, te benoemen door de algemene vergadering onder de leden van het Instituut der Bedrijfsrevisoren overeenkom-stig de wettelijke bepalingen terzake.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 11/08/2011 - Annexes du Moniteur belge

MCD 2.2

TITEL 8. FINANCIERING EN BOEKHOUDING

Artikel 28 Financiering

De vereniging zal onder meer worden gefinancierd door subsidies, toelagen, giften, bijdragen, schenkingen,

legaten en andere voorzieningen in laatste wilsbeschikkingen en testamenten, gege-ven zowel om de algemene

doeleinden van de vereniging te ondersteunen als ter ondersteuning van een specifiek project. Daarnaast kan

de vereniging fondsen verwerven op elke andere wijze die niet in strijd is met de wet.

Artikel 29 Boekhouding

Het boekjaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december, met uitzondering van het startjaar, beginnend

met de oprichting en eindigend op 31 december.

De boekhouding wordt gevoerd overeenkomstig het bepaalde in de wet van 27 juni 1921 zoals ge-wijzigd door de wet van 2 mei 2002 en de daarop toepasselijke uitvoeringsbesluiten en overeen-komstig het Besluit van de Vlaamse regering van 6 februari 2004 houdende bepaling van de erken-nings- en subsidievoorwaarden van sociale verhuurkantoren, en navolgende wijzigingen.

Bij het einde van elk boekjaar legt de Raad van Bestuur de jaarrekening van het afgelopen boekjaar en een voorstel van budget voor het volgend jaar ter goedkeuring voor aan de Algemene Vergade-ring. Het batig saldo vergroot het vermogen van de vereniging en kan onder geen beding bij wijze van dividend of anderszins aan de leden worden uitgekeerd.

De rekeningen en het budget worden ten minste tien dagen voor de beoogde Algemene Vergade-ring ter kennis gebracht aan de leden, die dan inzage kunnen vorderen, maar alleen ter plaatse, van alle bescheiden waarop de rekeningen en het budget steunen.

Na goedkeuring van de jaarrekening en de begroting, legt de Raad van Bestuur verantwoording af voor het beleid in het voorgaande jaar en spreekt de Algemene Vergadering zich uit over de kwij-ting van de bestuurders. Dit gebeurt bij afzonderlijke stemming.

De jaarrekening wordt neergelegd zoals bepaald in de VZW-wet, op de griffie van de rechtbank van koophandel of bij de Nationale Bank.

TITEL 9. ONTBINDING

Artikel 30De Algemene Vergadering zal worden samengeroepen ter bespreking van voorstellen m.b.t. de

ontbinding voorgelegd door de Raad van Bestuur.

De samenroeping en agendering vinden plaats overeenkomstig het bepaalde in artikel 14 van deze statuten

en met uitdrukkelijke vermelding van de ontbinding in de oproeping,

De Algemene Vergadering kan de ontbinding alleen uitspreken onder dezelfde voorwaarden als degene die betrekking hebben op wijziging van het doel van de vereniging, zoals omschreven in artikel 15 van deze statuten.

Vanaf de beslissing tot ontbinding vermeldt de vereniging steeds dat zij "VZW in vereffening" is. De Algemene Vergadering benoemt twee vereffenaar(s) waarvan zij de opdracht zal omschrijven. Bij ontbinding en vereffening beslist de Algemene Vergadering over de bestemming van het ver-mogen van de vereniging dat moet toegekend worden aan een andere vereniging zonder winstoog-merk met een gelijkaardig of verwant doel.

Aile beslissingen betreffende de ontbinding, de vereffeningsvoorwaarden, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars, de afsluiting van de vereffening en de bestemming van het archief worden neergelegd ter griffie en bekendgemaakt in de Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

TITEL 10. NIEUWE LEDEN

Artikel 31

Op de oprichtende vergadering worden volgende rechtspersonen als toetredend lid aanvaard:

Stadsbestuur Halle, Oudstrijdersplein 18, te 1500 Halle, vertegenwoordigd door Dirk Pieters (bur-gemeester) en Sonia Christiaens (gemeentesecretaris),

Gemeentebestuur Gooik, Koekoekstraat 2, 1755 Gooik, vertegenwoordigd door Michel Doomst (burgemeester) en Eric Van Snick (gemeentesecretaris)

Gemeentebestuur Pepingen, Ninoofsesteenweg 116, 1670 Pepingen, vertegenwoordigd door André De Roubaix (burgemeester) en Frieda De Saeger (gemeentesecretaris)

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 11/08/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Centrum Algemeen Welzijnswerk Delta vzw, Zwartenbroekstraat 127, 1750 Lennik, vertegen-woordigd door Elise Moriau (directeur)

Opgemaakt te Halle op 1 augustus 2011 in 6 originele exemplaren, waarvan 4 exemplaren werden overhandigd aan de oprichters.

Akte

Raad van Bestuur

Sociaal verhuurkantoor Zuidkant vzw

Vanden Eeckhoudtstraat 11

1500 Halle

Op de algemene statutaire vergadering van 01.08.20111werd de samenstelling van de Raad van Bestuur als volgt vastgelegd:

Benoeming :

Micheline Pompen, °24/01/1958 te Hasselt, Molenstraat 23 te 1670 Pepingen, bestuurder

Johan Baert, °03/11/1952 te Zottegem, Zijpstraat 47 te 1755 Gooik, bestuurder

Marie-Rose Hernie, °17/10/1950 te Halte, H. Consciencestraat 27 te 1500 Halle, bestuurder

Hugo Wauters,°19.05.1952 te Sint-Pieters-Leeuw, Bergensesteenweg 420 te 1600 Sint-Pieters-Leeuw,

bestuurder

Elise Moriau, °06/03/1959 te Halle, Hollestraat 47 te 1570 Tollembeek, bestuurder

Bevoegdheden:

Bepaling van de bevoegdheden

1.De raad van bestuur is bevoegd om alle handelingen van intern bestuur te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de VZW, met uitzondering van die handelingen waarvoor volgens de VZW-wetten en de statuten de algemene vergadering exclusief bevoegd is.

2.De Raad van Bestuur heeft de meest uitgebreide bevoegdheden van beheer van zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke akten. Al hetgeen niet uitdrukkelijk door de wet of door de statuten aan de Algemene Vergadering is voorbehouden, behoort tot de bevoegdheid van de Raad van Bestuur.

3.De Raad van Bestuur kan een deel van zijn bestuursbevoegdheden delegeren aan één of meerdere bestuurders of derden niet-bestuurders, zonder dat deze overdracht echter betrekking kan hebben op het algemeen beleid van de vereniging of de algemene bestuursbevoegdheid van de Raad van Bestuur. Dergelijke verdeling van bevoegdheden kan niet aan derden worden tegengeworpen, zelfs niet nadat ze openbaar werden gemaakt. Niet-naleving ervan brengt wel de interne aansprakelijkheid van de betrokken bestuurder(s) in het gedrang.

4.De raad van bestuur zal de mogelijke aan- of verkoop van onroerende goederen van de vereniging of de vestiging van een hypotheek steeds voorleggen aan de Algemene Vergadering, die beslist.

Wijze van uitvoering van de bevoegdheden

1.De raad van bestuur vertegenwoordigt als college de VZW in alle handelingen in en buiten rechte. Hij vertegenwoordigt de vereniging door de meerderheid van zijn leden.

2.Tegenover derden is de vereniging slechts geldig verbonden door de gezamenlijke handtekening van de voorzitter en de secretaris van de Raad van Bestuur of, ingeval van verhindering van voorzitter en/of secretaris, door de gezamenlijke handtekening van twee bestuurders.

3.De Raad van Bestuur of de bestuurders die de vereniging vertegenwoordigen kunnen gevolmachtigden van de vereniging aanstellen. Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of een reeks bepaalde rechtshandelingen zijn geoorloofd. De gevolmachtigden verbinden de vereniging binnen de perken van de hun

M00 2

LUIk B - Vervolg

verleende volmacht waarvan de grenzen tegenwerpelijk zijn aan derden overeenkomstig wat geldt inzake lastgeving.

" Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad



Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 11/08/2011 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik S vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging. stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso Naam en handtekening

Coordonnées
SOCIAAL VERHUURKANTOOR ZUIDKANT, AFGEKORT : …

Adresse
VANDEN EECKHOUDTSTRAAT 11 1500 HALLE

Code postal : 1500
Localité : HALLE
Commune : HALLE
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande