SOCIALE WETENSCHAPPEN ALUMNI, AFGEKORT : SWALUMNI

Association sans but lucratif


Dénomination : SOCIALE WETENSCHAPPEN ALUMNI, AFGEKORT : SWALUMNI
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 845.546.030

Publication

09/05/2012
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

91111111111 tlll 11 III

" 12087094*

111

behc aar Bek Staal

 .

~ f

.., laL '=A+ .

4:;

z 6.,APR, 2012

Griffie

Ondernemingsnr :

Benaming o $u " Sst G . C5 3 C_]

(voluit) : Sociale Wetenschappen Alumni

(verkort) : SWAlumni

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : Parkstraat 45 bus 4068, 3000 Leuven, België

Onderwerp akte : Oprichtingsakte Sociale Wetenschappen Alumni

Statuten Sociale Wetenschappen Alumni

Titel I  Naam, doel, zetel en duur

Artikel l

Sociale Wetenschappen Alumni, afgekort SWAlumni of SWA, is de vereniging van de afgestudeerden van de Faculteit Sociale Wetenschappen van de Katholieke Universiteit Leuven. Het is een vereniging zonder winstoogmerk.

Artikel 2

Sociale Wetenschappen Alumni heeft de volgende doelen:

" De band van de afgestudeerden van de Faculteit Sociale Wetenschappen met elkaar en met de faculteit te onderhouden

" Haar leden op de hoogte te houden van nieuwe ontwikkelingen binnen het studiedomein van de sociale wetenschappen

" Haar leden te ondersteunen op de arbeidsmarkt

" En de alumni van de Faculteit te vertegenwoordigen in de koepelorganisatie en het centraal overlegorgaan van de facultaire alumnikringen en alumniverenigingen van de K.U. Leuven, haar Associatie en de Multicampus K.U.Leuven, Alumni Lovanienses vzw.

De vereniging kan allerhande activiteiten organiseren die rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen tot het verwezenlijken van deze doelen.

Artikel 3

De vereniging respecteert de principes van non-discriminatie en politieke neutraliteit.

Artikel 4

De vereniging is gezeteld op de campus van de Faculteit Sociale Wetenschappen van de Katholieke Universiteit Leuven, Parkstraat 45 bus 4068, 3000 Leuven.

Artikel 5

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur. Ze kan ten allen tijde worden ontbonden.

Titel 11 Lidmaatschap

Artikel 6

§1 De vereniging telt minstens vier effectieve.Jeden, er wordt geen maximum aantal vastgelegd._

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting e organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

Moo 2.2

§2 De effectieve leden hebben de rechten en de verplichtingen die hen zijn toegekend door de wet en de statuten.

§3 Het lidmaatschap als effectief lid wordt enkel aangeboden aan de alumni van de Faculteit Sociale Wetenschappen van de K.U.Leuven en aan leden van het onderwijzend personeel van de Faculteit Sociale Wetenschappen van de K.U.Leuven.

Van deze voorwaarden kan uitzonderlijk, op basis van speciale verdiensten, worden afgeweken bij gemotiveerde beslissing van de Raad van Bestuur.

Om effectief lid te worden van de vereniging, moet men een verzoek richten aan de Raad van Bestuur minstens twee (2) maanden voor de volgende Algemene Vergadering van de vereniging. De Raad van Bestuur beslist het verzoek wel of niet goed te keuren. Het verzoek kan echter niet onredelijk geweigerd worden.

Zijn effectief lid op eerste verzoek:

" De leden van de Raad van Bestuur;

" De hoofdredacteur van het ledenblad van de vereniging.

Zijn waarnemend lid op eerste verzoek:

" De decaan van de Faculteit Sociale Wetenschappen of een door de decaan voorgedragen vertegenwoordiger;

" Een vertegenwoordiger van de vier grote studiedomeinen van de Faculteit Sociale Wetenschappen;

" De kringcoördinator van Politika vzw;

§4 De effectieve leden van de vereniging maken deel uit van de Algemene Vergadering.

Artikel 7

§1 De toegetreden leden hebben enkel deze rechten die hun uitdrukkelijk door de statuten zijn toegekend. Er is geen maximum aantal toegetreden leden.

Het lidmaatschap als toegetreden lid wordt enkel aangeboden aan de alumni en leden van het onderwijzend personeel van de Faculteit Sociale Wetenschappen van de K.U.Leuven.

Van deze voorwaarden kan uitzonderlijk worden afgeweken bij gemotiveerde beslissing van de Raad van Bestuur.

§2 Het lidmaatschap ais toegetreden lid wordt pas effectief nadat de jaarlijkse bijdrage betaald is.

De duur van het lidmaatschap van een toegetreden lid eindigt bij het verloop van het boekjaar, maar kan

telkens worden hernieuwd door de eenvoudige en tijdige betaling van de jaarlijkse bijdrage.

§3 Toegetreden leden zijn niet stemgerechtigd in de Algemene Vergadering. Ze kunnen deze echter wel bijwonen.

Artikel 8

De titel van Erelid kan door de Raad van Bestuur, onder de door haar te bepalen voorwaarden, worden aangeboden aan natuurlijke of rechtspersonen die uitzonderlijke diensten hebben bewezen voor de vereniging of de samenleving. De Ereleden hebben geen wettelijke of statutaire rechten. Zij kunnen alle activiteiten bijwonen waartoe de toegetreden leden toegang hebben en waarvoor zij worden uitgenodigd.

Artikel 9

De leden verbinden er zich toe de statuten en reglementen van de vereniging, alsook de besluiten genomen door de Raad van Bestuur na te leven.

Artikel 10

§1 Elk effectief lid kan op elk moment ontslag nemen uit de vereniging mits het sturen van een schrijven aan de voorzitter of de Raad van Bestuur. Het lidmaatschap van een effectief lid eindigt automatisch door het overlijden van de natuurlijke persoon.

§2 Een effectief lid kan slechts worden uitgesloten door een besluit van de Algemene Vergadering die beslist met een meerderheid van twee derden van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen.

§3 Ontslagnemende en/of uitgesloten effectieve leden en hun rechtsopvolgers kunnen op geen enkel moment aanspraak maken op het vermogen van de vereniging, of een deel ervan, en kunnen nooit een teruggave of vergoeding vorderen van gestorte bijdragen of gedane inspanningen.

§4 De leden zijn in geen geval aansprakelijk voor de verbintenissen van de vereniging.

§5 De Raad van Bestuur kan bij gewone meerderheid beslissen tot de uitsluiting van een toegetreden lid, wanneer diens houding strijdig is met de doelen en/of principes van de vereniging.

Artikel 11

De alumni sluiten zioh aan bij de vereniging aan door het betalen van een jaarlijkse bijdrage. De bijdrage is maximum 5000 Euro. De Raad van Bestuur bepaalt jaarlijks het lidgeld op schriftelijke goedkeuring van de Algemene Vergadering.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Artikel 12

De lidmaatschapsbijdrage van effectieve leden wordt door de vereniging betaald zolang ze een functie binnen de vereniging opnemen.

Titel Ill  Structuur van de organisatie

1. Organen

Artikel 13

De vereniging bestaat uit een Algemene Vergadering, een Raad van Bestuur en enkele werkgroepen die deze laatste ondersteunen, waaronder de redactieraad van het ledenblad van de vereniging.

2. Raad van Bestuur

Artikel 14

De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur van minimum vier bestuurders: een voorzitter, een ondervoorzitter, een penningmeester en een secretaris.

Artikel 15

De Algemene Vergadering benoemt de leden van de Raad van Bestuur voor een termijn van 2 jaar voor een specifieke functie en kan ze altijd afzetten. De bestuurders kunnen zelf ontslag nemen door een schrijven te richten aan de voorzitter van de Raad van Bestuur. De bestuurders handelen als een college. Zij oefenen hun mandaat kosteloos uit, tenzij de Algemene Vergadering anders zou bepalen. De bestuurders zijn onbeperkt herbenoembaar.

Als door vrijwillig ontslag, verstrijken van termijn of afzetting, het aantal bestuurders zou terugvallen tot onder het statutair bepaalde minimum, dan blijven de bestuurders in functie tot er in hun vervanging is voorzien.

Artikel 16

De Raad van Bestuur kiest onder haar leden een voorzitter, een ondervoorzitter, een penningmeester en een secretaris.

Artikel 17

De functie van bestuurder kan enkel opgenomen worden door alumni en personeelsleden van de Faculteit Sociale Wetenschappen van de K.U.Leuven.

Artikel 18

In de Raad van Bestuur is het gebruik van volmachten niet toegestaan.

Artikel 19

De Raad van Bestuur kan slechts geldig beslissen indien ten minste de gewone meerderheid van de bestuurders aanwezig is. Indien dit quorum niet is bereikt, kan een nieuwe Raad worden bijeengeroepen met dezelfde agenda. Deze tweede vergadering kan niet plaatsvinden binnen de veertien na op de eerste vergadering.

Artikel 20

De Raad van Bestuur streeft na beslissingen te nemen bij consensus. Wanneer dit echter niet mogelijk blijkt te zijn, worden beslissingen genomen bij stemming met gewone meerderheid. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of van degene die hem of haar vervangt, doorslaggevend.

Artikel 21

De Raad van Bestuur vergadert op bijeenroeping van de voorzitter. De uitnodiging vermeldt de agenda, de datum en de plaats van de vergadering. De vergaderingen worden voorbereid in onderling overleg tussen de voorzitter, de ondervoorzitter en de secretaris van de vereniging.

Artikel 22

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

M0D22

Van iedere vergadering van de Raad van Bestuur wordt door de secretaris een verslag gemaakt, dat nadien aan de leden van de Raad van Bestuur op de eerstvolgende vergadering ter goedkeuring wordt voorgelegd.

Artikel 23

De penningmeester is verantwoordelijk voor het beheer van de rekeningen en het opstellen van de begroting.

Artikel 24

De Raad van Bestuur is verantwoordelijk voor het dagelijks bestuur van de vereniging, het organiseren van activiteiten en het vertegenwoordigen van de vereniging en haar leden naar buiten toe. Ze is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van deze die door de wet en de statuten uitdrukkelijk aan de Algemene Vergadering zijn voorbehouden. De Algemene Vergadering kan echter de Raad van Bestuur als geheel of haar leden individueel ter verantwoording roepen voor elke handeling die ze al dan niet gesteld hebben.

Artikel 25

Het komt de Raad van Bestuur, en enkel de Raad van Bestuur, toe verbintenissen te sluiten in naam van Sociale Wetenschappen Alumni. Ook treedt ze op als eiser of verweerder in alle rechtsgedingen aangaande de vereniging en beslist ze over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen indien ze dat noodzakelijk acht.

Artikel 26

De bevoegdheid om de vereniging in en buiten rechte te vertegenwoordigen kan door de Raad van Bestuur bij eenvoudig besluit worden opgedragen aan één of meer personen, al dan niet bestuurders, die gezamenlijk optreden. De bevoegdheid van de bovengenoemde perso(o)n(en) wordt precies afgebakend door de Raad van Bestuur, die eveneens de duur van het mandaat bepaalt. Het mandaat kan op elk moment en met onmiddellijke ingang door de Raad van Bestuur worden ingetrokken.

3.De Algemene Vergadering

Artikel 27

De Algemene Vergadering Is samengesteld uit alle effectieve leden. Ze wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur of door de ondervoorzitter.

Slechts bij de oprichting van de vereniging wordt hiervan afgeweken: bij de eerste vergadering wordt de Algemene Vergadering gevormd door de stichters van de vereniging. Zij bepalen onderling wie deze eerste Algemene Vergadering zal voorzitten.

Artikel 28

Elk lid kan zich door één ander lid laten vertegenwoordigen door het geven van een volmacht die slechts geldt voor één vergadering. Een lid kan echter, behalve zichzelf, slechts één ander lid vertegenwoordigen in de vergadering.

Artikel 29

De Algemene Vergadering is uitsluitend bevoegd voor alle door de wet voorziene taken en in het bijzonder voor:

" Het wijzigen van de statuten;

" Het benoemen en afzetten van de bestuurders;

" De kwijting aan de bestuurders;

" Het goedkeuren van de vooropgestelde doelstellingen, de begrotingen en rekeningen;

" Het vrijwillig ontbinden van de vereniging;

" Het uitsluiten van een effectief lid;

" De omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk;

" Alle gevallen waarin deze statuten dat vereisen.

Artikel 30

De Algemene Vergadering wordt door de Raad van Bestuur bijeengeroepen telkens dit nodig is voor de vereniging of telkens 1i5 van de effectieve leden er om vraagt. Zij moet ten minste eenmaal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en het goedkeuren van de

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

M0D22

begroting van het komende jaar. De Raad van Bestuur bepaalt de plaats, de datum en het tijdstip voor deze vergadering, die tussen 1 december en 31 januari valt.

Alle effectieve leden worden minstens veertien dagen op voorhand uitgenodigd voor de Algemene Vergadering. De uitnodiging vermeldt de dag, het uur en de plaats van de vergadering.

De uitnodiging bevat de agenda van de Algemene Vergadering, die wordt vastgelegd door de Raad van Bestuur. Indien minstens 115 van de effectieve leden vraagt een punt aan de agenda toe te voegen ten laatste 8 dagen voor de Algemene Vergadering, wordt dit aan de agenda toegevoegd.

Artikel 31

Statuten kunnen slechts aangepast worden indien dit ten laatste 14 dagen voor de Algemene Vergadering geagendeerd is. Daarnaast is de aanwezigheid van ten minste 213 van de effectieve leden vereist op de desbetreffende Algemene Vergadering. Statuten kunnen slechts gewijzigd worden onder deze condities en bij een 213e meerderheid van de stemmen. Volmachten zijn toegelaten in een stemming over een wijziging van de statuten en volgen de gewone regels met betrekking tot het gebruik van volmachten zoals vastgelegd in Artikel 25 van deze statuten.

Zijn 2/3 van de effectieve leden op de eerste vergadering niet aanwezig of niet vertegenwoordigd, dan kan een tweede vergadering bijeengeroepen worden; deze tweede vergadering kan niet worden gehouden binnen de veertien dagen na de eerste vergadering. De tweede Algemene Vergadering kan beraadslagen en beslissen over de statutenwijziging met een 2/3e meerderheid van de stemmen, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde effectieve leden. Bij een stemming over statutenwijziging tellen onthoudingen ais tegenstem.

Artikel 32

Tenzij de wet of de statuten anders vermelden, worden de besluiten genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde leden. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

Artikel 33

Van iedere vergadering wordt een verslag gemaakt door de secretaris van de Raad van Bestuur of diens vertegenwoordiger, dat nadien voorligt ter goedkeuring op de eerstvolgende Algemene Vergadering.

4.Werkgroepen en de redactievergadering

Artikel 34

De Raad van Bestuur kan werkgroepen inrichten om deze bij te staan bij het uitvoeren van haar taken. Er is ten minste één werkgroep, met name de redactievergadering van het ledenblad. Voor alle andere zaken kan de Raad van Bestuur beslissen een werkgroep op te richten en/of af te schaffen.

Artikel 35

De Raad van Bestuur duidt voor elke werkgroep een voorzitter aan.

Artikel 36

De voorzitter van een werkgroep kan zelf de leden van zijn werkgroep kiezen. Indien deze leden geen effectieve leden zijn, worden zij als medewerkers beschouwd. Het staat hen echter vrij conform Artikel 5 een overwogen en gemotiveerde aanvraag in te dienen bij de Raad van Bestuur om effectief lid te worden.

Titel IV  Publicaties

Artikel 37

De communicatie tussen het bestuur en de leden van de vereniging kan via verschillende media verlopen: zowel nieuwe als traditionele media kunnen worden gebruikt.

Artikel 38

De vereniging blijft het auteursrecht behouden van alle publicaties, onder welke vorm dan ook, uitgegeven door de vereniging.

Artikel 39

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

Moo 2.2

De vereniging kan niet aansprakelijk gesteld worden voor de inhoud van de publicaties. De verantwoordelijkheid over deze inhoud ligt volledig bij de auteurs.

Titel V  Inzagerecht leden

Artikel 40

Alle leden kunnen op de zetel van de vereniging het ledenregister, de verslagen van de Algemene Vergadering en de Raad van Bestuur en de boekhouding inkijken.

Titel VI  Begrotingen  Rekeningen  Controle

Artikel 41

Bij oprichting van de vzw wordt het kapitaal van de feitelijke vereniging Sociale Wetenschappen Alumni op de rekeningnummers (BNP PARIBAS FORTIS) IBAN BE70 2300 3412 5125 (zichtrekening) en (BNP PARIBAS FORTIS) IBAN BE72 2307 0455 9116 (spaarrekening) overgedragen naar de vzw.

Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december.

De Raad van Bestuur bereidt de rekeningen en begrotingen voor en legt ze ter goedkeuring voor aan de Algemene Vergadering. Na goedkeuring van de jaarrekening en de begroting spreekt de Algemene Vergadering zich bij stemming uit over de kwijting aan de bestuurders.

Artikel 42

De Raad van Bestuur mag jaarlijks slechts 500 Euro meer uitgeven dan in de begroting, die voor dat jaar is goedgekeurd door de Algemene Vergadering, is voorzien. Onkostenvergoedingen moeten worden voorgelegd aan de Algemene Vergadering, en worden enkel terugbetaald na diens goedkeuring.

Titel VII  Ontbinding  Vereffening

Artikel 42

Met uitzondering van gerechtelijke ontbinding en ontbinding van rechtswege, kan alleen de Algemene Vergadering tot ontbinding besluiten. Hierbij worden de procedures, vastgelegd in de wet van 27 juni 1921 en de statuten, gerespecteerd.

Bij vrijwillige ontbinding benoemt de Algemene Vergadering, of, indien deze niet meer bestaat, de rechtbank, één of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens de bevoegdheden van deze vereffenaars en de vereffeningvoorwaarden.

Artikel 43

In geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan een vereniging die hetzelfde doe! nastreeft, of aan één of meerdere verenigingen waarvan het doel dat deze vereniging het meest nabij komt. De Algemene Vergadering die tot de ontbinding bij 2/3 meerderheid besluit, zal aanduiden aan welke vereniging of instelling het vereffeningsaldo wordt overgedragen.

Artikel 44

Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, is de wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen van toepassing.

Deze statuten zijn opgemaakt in 3 originele exemplaren op 1 maart 2012.

Oprichters

De vereniging Sociale Wetenschappen Alumni wordt opgericht door de volgende personen:

- De Heer Gerard, Maarten, Azalealaan 64, 1030 Schaarbeek

- De Heer De Tavernier, Wouter, Bondgenotenlaan 94, 3000 Leuven

- De Heer Delgado Silva, Luis, Bierbeekstraat 18, 3001 Heverlee

- De Heer Degraeve, Ruben, Doornhofstraat 21, 8670 Koksijde

- De Heer Stuurman, Ruben, Brusselsesteenweg 57 bus 302, 3080 Tervuren.

Voor-

behouden

aan net

@eigisatt

Staatsblad

L ulk B _ vervolg

Bestuurders

De volgende personen worden benoemd tot bestuurder van Sociale Wetenschappen Alumni:

- De Heer Gerard, Maarten, Azalealaan 64, 1030 Schaarbeek

- De Heer De Tavernier, Wouter, Bondgenotenlaan 94, 3000 Leuven

- De Heer Delgado Silva, Luis, Bierbeekstraat 18, 3001 Heverlee

- De Heer Degraeve, Ruben, Doornhofstraat 21, 8670 Koksijde

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

..................... . ..... ............ .

Op & laa¬ :-.4e, blz. van :,ie B uarrr7E;tctt::r - Racle - Naam er: I^reedanigne:d van :;e i¢ts:.rnmerrt eretid¬ : r3oter:a. lal.e.0 van de persofo}r:(ei3) bevaed de vesenrgim 5tir,;Ming of organssme tai sar7z:err van ,rierden ta vertegenwoordigen Verse _ Naam en hanrite,ke.ijung

Coordonnées
SOCIALE WETENSCHAPPEN ALUMNI, AFGEKORT : SWA…

Adresse
PARKSTRAAT 45, BUS 4068 3000 LEUVEN

Code postal : 3000
Localité : LEUVEN
Commune : LEUVEN
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande