SPARTA VILVOORDE, AFGEKORT : SPVI

Association sans but lucratif


Dénomination : SPARTA VILVOORDE, AFGEKORT : SPVI
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 430.585.572

Publication

15/04/2014
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

II .1B1J11J II

- Driveser

7 ,

rif

Griffie

Ondememingsnr : 430.585.572

Benaming

(voluit) : SPARTA VILVOORDE

(verkort) : SPVI

Rechtsvorm: VZW

Zetel: Maurits Duchéhof n° 18- 1800 Vilvoorde

Onderwerp akte: Wijziging van de statuten

Algemene vergadering van 18/03/2014

Herbenoemingen van bestuurders

Polspoel François

geboren te Vilvoorde op 02108/1941

Kevitstraat 6 - 1850 Grimbergen

Van Aken - Devos Elise

geboren te Vilvoorde op 25/01/1931

Maurits Duchéhof 18 - 1800 Vilvoorde

Riickmans Frans - 23,01,1958

geboren te Vilvoorde op 23/01/1958

Vredelaan 97 - 1882 Zemst

Goovaerts Herman

ueboren te Vilvoorde op 10107/1959

Van Asschestraat 20 - 1820 Melsbroek

Engels Joseph - erelid

geboren te Diegem op 27109/1929

J.B. Jacobsstraat 28 - 1831 Diegem

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 15/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

.,

.st i MOD 2.2

J' 4,

Nieuwe benoemingen van bestuurders

Myriam Geerts (ook als secretaris)

gehoren te Leuven op 2711211986

Proviinsstraat 10 - 3020 Herent

Ceuppens Guy - erelid

geboren te Vilvoorde op 29/04/1961

Maurits Duchéhof 114 - 1800 Vilvoorde

Ontslagnemende bestuurders

Mattens Francois - ( ook als secretaris)

geboren te Aalst op 22/06/1956

Vinkenlaan 16 - 1742 Temat

De Coninck Eddy - Vilvoorde

geboren te Vilvoorde op 12/03/1952

Tweelindendreef 55- 1850 Grimbergen

SPARTA VILVOORDE VZW

Ondernemingsnummer 430 - 585 - 572

STATUTEN

ARTIKEL 1 I RECHTSVORMEN BENAMING

De vereniging heeft de rechtsvorm van een vereniging zonder winstoogmerk zoals omschreven in de wet van 27 juli 1921 en gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk en stichtingen gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad van 1 Juli 1921 Zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 en de wet van 16 januari 2003.

De algemene vergadering geldig zetelend en beschikkend over de nodige quorum inzake aanwezigheid en meerderheid, heeft in haar zitting besloten de statuten integraal te wijzigen en te vervangen door onderstaande tekst teneinde te voldoen aan de wetten van 27 juni 1921 en 2 mei 2002. Hierdoor bevestigt zij dat alle vroegere publicaties in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad komen te vervallen en als onbestaande dienen beschouwd te worden.

Rechtsvorm. Benaming. zetel. doel. duur.

De vereniging draagt de naam "Atletiekclub Sparta Vilvoorde", vereniging zonder winstoogmerk, afgekort:

'S.P.V.I."

De vereniging is gevestigd te Vilvoorde 1800, Maurits Duchéhof, 18.

Het gerechtelijke arrondissement Brussel

Handefregister en Akten van vennootschappen

Britse Tweede legerlaan 148- 1190 Vorst

Het doel van de vereniging is op de ruimste mogelijke zin, en dit in overeenstemming met de

statuten en reglementen van de VAL, de KBAB en de IAAF. Zij mag alle handelingen verrichten die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met haar doel. De vereniging mag ter

verwezenlijking van dit doel aile initiatieven nemen van welk danige sociale culturele en economische aard? In de meest ruime zin van het woord, die kunnen bijdragen tot realisatie van het doel van de vereniging of die daartoe rechtstreeks of onrechtstreeks de nodige middelen kunnen verschaffen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 15/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

" MOD 2.2

ref

HOOFDSTUK Naam, zetel, doel, duur

1) De vereniging draagt de naam "Atletiekclub Sparte Vilvoorde", vereniging zonder winstoogmerk, afgekort: "S.P.V.I."

2).De vereniging is gevestigd te Vilvoorde Maurits Duchéhof 18 -1800 Vilvoorde.

3) Het doel van de vereniging is op de ruimste wijze bij te dragen tot de bevordering en beoefening van de atletieksport zowel competitief als recreatief. Hiertoe kan de vereniging onder andere overgaan tot het aanschaffen van materieel, terreinen en installaties. Om dit doel te bereiken kan de vereniging activiteiten beleggen om de nodige gelden bijeen te brengen,

4).De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met haar doel. Zij kan onder meer haar medewerking verfenen en deelnemen aan ieder initiatief die met haar doel overeenstemt. Zij kan ondermeer haar medewerking verlenen aan of toetreden tot overkoepelende organisaties niet gelijkaardig doel. economische aard, in de meest ruime zin van het woord, die kunnen bijdragen tot de realisatie van het doel van de vereniging of die daartoe rechtstreeks of onrechtstreeks de nodige middelen kunnen verschaffen.

5) De vereniging is opgericht voor onbepaalde termijn. Ze kan ten allen tijde ontbonden worden,

6) De voertaal van de vereniging is het Nederlands.

HOOFDSTUK Il - Leden

1) De vereniging bestaat uit actieve en toegetreden leden. Het aantal actieve leden mag niet minder bedragen dan 5 (vijt).

Een lid die betrapt wordt op gebruik van stimuleerde middelen en positief gevonden en bewezen door de erkende controle instanties wordt onmiddellijk met ingang uit de vereniging gezet en heeft geen recht op eventuele en toegekende vergoedingen

HOOFDSTUK 111  Bestuur.

1) De vereniging wordt bestuurd door een raad van ten minste vijf bestuurders, leden van de vereniging.

Zij worden benoemd en hun mandaat kan worden herroepen door de algemene vergadering.

Hun mandaat duur vier jaar. Bij einde mandaat kunnen de bestuursleden onmiddellijk zich herkiesbaar

stellen. Het eindigt bovendien door overlijden, ontslag, afzetting en verlies van het lidmaatschap.

Zij zijn onmiddellijk herkiesbaar. Voorzitter en secretaris zijn nooit samen uittredend.

De raad kiest onder zijn leden een voorzitter, een ondervoorzitter, een secretaris en een penningmeester.

Deze functies zijn onderling onverenigbaar

2.) De raad van bestuur leidt de taken van de vereniging en vertegenwoordigt haar bij elke gerechtelijke

en/of buitengerechtelijke handeling. De raad is bevoegd om aile handelingen van bestuur te verrichten,

waaronder begrepen organisatie, benoeming, ontslag en tegemoetkoming van vergoeding van personen, en het uitvaardigen van een huishoudelijk reglement.

De raad is bovendien bevoegd om alle daden van beschikking te stellen. Door de bestuurders worden geen persoonlijke verplichtingen aangegaan betreffende de verbintenissen van de vereniging. Hun aansprakelijkheid is beperkt tot het vervullen van de hun gegeven opdracht en tot de in hun bestuur bedreven misgrepen.

3 ) Voor rechtshandelingen die buiten het dagelijks bestuur en de bijzondere opdrachten vallen en waarvan de waarden 300 euro te boven gaat, is de vereniging slechts verbonden door de handtekeningen van twee bestuurders. Voor andere behandelingen volstaat de handtekening van één bestuurder.

4.) De raad van bestuur vergadert elke eerste dinsdag van de maand in de zetel der vereniging of andere vooraf duidelijk aangegeven plaats of wordt bijeengeroepen door de voorzitter of door twee bestuurders indien vereist, (indien een feestdag wordt het de tweede dinsdag van de maand) De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter of ondervoorzitter, bij diens afwezigheid, door de oudste van de aanwezigé bestuurders. De raad van bestuur bepaalt zelf zijn huishoudelijk reglementen en volgt het huishoudelijk reglement van de Vlaamse atletiekliga. De notulen worden bijeengehouden in een daartoe bestemd register en door de voorzitter en de secretaris van de vergadering. Uittreksels en afschriften worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris en eventueel andere bestuurders.

5).De raad van bestuur kan slechts geldig beraadslagen en beslissen indien ten minste de helft der bestuurders aanwezig is. Elke beslissing wordt genomen bij meerderheid van stemmen. Bij staking van' stemmen is de stem van de voorzitter van de vergadering beslissend.

6).Het bestuur heeft ter aller tijden het voorrecht om een wijziging te treffen dat in de algemene vergadering is beslist. Als dat de meerderheid van stemmen gebeurt door de bestuursleden en dit om de goede werking van de club te kunnen handhaven. De leden worden van iedere uitzonderlijke wijziging op de hoogte gebracht van een gewijzigde beslissing.

7.) De raad van bestuur heeft de meest uitgebreide bevoegdheid om al de daden van bestuur en beschikking te verrichten die de vereniging aanbelangen.

Tot zijn bevoegdheid behoort alles wat door de wet of zijn statuten niet uitdrukkelijk aan de algemene vergadering wordt voorbehouden,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 15/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 15/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

NIQD 2.2

HOOFDSTUK IV Algemene vergadering.

1.) De algemene vergadering vertegenwoordigt al de leden. Haar besluiten verbinden evenzeer de leden die niet stemden of tegenstemden. Zij beraadslaagt en beslist in al de zaken die de vereniging aanbelangen en die niet uitdrukkelijk aan de raad van bestuur zijn voorbehouden. De algemene vergadering kan bij gewone meerderheid van stemmen haar bevoegdheid overdragen aan de raad van bestuur, behoudens wat betreft het wijzigen van de statuten, het benoemen en het ontslaan van bestuurders, de vrijwillige ontbinding van de vereniging en het uitsluiten van een lid.

2.) De Algemene vergadering wordt bijeengeroepen door de raad van bestuur telkens als het doel of het belang van de vereniging zulks vereist. Zij moet ten minste éértmaal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen en de begroting, en van het beleid van de bestuurders tijdens het afgelopen jaar, ten laatste binnen 6 maanden na afsluiten van het boekjaar.

De bestuurders zijn bovendien verplicht de algemene vergadering bijeen te roepen telkens als ten minste één vijfde van de werkende leden daarom verzoeken, en wel binnen een maand na het indienen van zulk verzoek bij de raad. Al de werkende leden moeten worden opgeroepen ten minste 8 dagen voor de vergadering. Dit geschiedt door een mededeling in het maandelijkse tijdschrift "Sparts Echo's", waarbij de agenda van de vergadering hemomen wordt. De vergaderingen gaan door op de plaats vermeld in de mededeling.

3)De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad of, bij diens afwezigheid, door de oudste van de aanwezige bestuurders. De voorzitter duidt zijn secretaris aan en twee stem opnemer.

Al de werkende leden beschikken over één stem. Elk werkend lid kan zich op de vergadering laten vertegenwoordigen door een ander werkend lid, voorzien van een schriftelijke volmacht. Niemand mag meer dan één lastgever vertegenwoordigen. De werkende leden moeten in orde zijn met hun bijdragen van het lopend jaar. De agenda wordt vastgesteld door de raad van bestuurders.

Over onderwerpen die niet op de agenda hernomen zijn, kan niet geldig gestemd worden.

Elk onderwerp dat schriftelijk minstens één maand vooraf door en werkend lid wordt voorgedragen, moet in de agenda worden hernomen.

4) ,De besluiten worden getroffen bij de gewone meerderheid van stemmen, hoe groot het aantal aanwezigen ook is. Bij staking van stemmen wordt het voorstel verworpen.

Over het wijzigen van de statuten kan slechts worden beraadslaagd indien deze voorgestelde wijzigingen op de agenda voorkomen voor zover artikel 8 van de wet van 27 juni 1921 en van 2 mei 2002 wordt nageleefd. Tot de ontbinding van de vereniging kan slechts worden besloten overeenkomstig artikel 20 van de wet van 27 juni 1921 en van 2 mei 2002. Een meerderheid van twee derde van de stemmen is vereist voor het uitsluiten van een lid.

5.) De notulen van de algemene vergadering worden hernomen in een register, bijgehouden op de zetel van de vereniging en ondertekend door de voorzitter van de vergadering, de secretaris en de leden.

Afschriften en uittreksels worden door de voorzitter en de secretaris van de raad van bestuur ondertekend. De besluiten van de algemene vergadering worden medegedeeld in het maandblad "Sparts Echo's" bil de eerstvolgende publicatie, dit alles onverminderd de door de wet voorgeschreven openbaarmaking.

HOOFDSTUK V  Begrotingen rekening.

1.)Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december.

Op het einde van elk boekjaar worden door de raad van bestuur de rekeningen van het verlopen jaar

afgesloten en de begroting voor het volgend jaar opgemaakt; ze worden aan de goedkeuring van de

jaarvergadering onderworpen, binnen de bij wet voorziene 6 maanden na afsluitdatum.

HOOFDSTUK VI  Ontbinding, vereffening.

1.) De vereniging wordt niet ontbonden door het overlijden of uittreden van een lid, in zover het aantal leden

daardoor niet minder dan drie bedraagt.

De vereniging kan ontbonden worden door een besluit van de algemene vergadering overeenkomstig het

bepaalde in hoofdstuk IV-4, van deze statuten, of door een gerechtelijke beslissing.

ln geval van vrijwillige ontbinding zullen de bestuurders van de vereniging optreden als vereffenaars.

2.) In geval van ontbinding zal van het actief, na aanzuivering van het passief, de bestemming worden bepaald door de algemene vergadering.

3.) Voor alles waarin hier niet uitdrukkelijk voorzien is, blijft de wet van 27 juni 1921 en van 2 mei 2002 van toepassing.

IvIOD 2.2

Samenstelling van de raad van bestuur:

Polspoef François

Myriam Geerts

Rijckmans Frans

Van Aken  Devos Elise

Goovaerts Herman

Engels Joseph

Ceuppens Guy

Opgemaakt in 2 exemplaren te Vilvoorde op 18/03/2014

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 15/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

,

1

Coordonnées
SPARTA VILVOORDE, AFGEKORT : SPVI

Adresse
MAURITS DUCHEHOF 18 1800 VILVOORDE

Code postal : 1800
Localité : VILVOORDE
Commune : VILVOORDE
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande