SPORTIFY

Association sans but lucratif


Dénomination : SPORTIFY
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 505.998.421

Publication

10/12/2014
ÿþMOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 10/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

Tussen de ondergetekenden:

1. Regragui Younes, wonende te Naamsesteenweg 41, 3052 Blanden, van Belgische nationaliteit;

2. Hillewaere Jorn, wonende te Albrecht Rodenbachstraat 38, 3010 Kessel-Lo, van Belgische nationaliteit;

3. Vandendael Filip, wonende te Diestsesteenweg 711, 3010 Kessel-Lo, van Belgische nationaliteit;

4. Lenoir Jeremy, wonende te Regenmeuterlaan 54, 3090 Overijse, van Belgische nationaliteit;

5. Hermans Dylan, wonende te Oudebaan 44, 3071 Erps-Kwerps, van Belgische nationaliteit;

6. Kabir Wissam, wonende te Oud-Strijderslaan 57, 1140 Evere, van Belgische nationaliteit;

7. Gelagaev Tamerlan, wonende te Dunberg 3, 3210 Lubbeek, van Belgische nationaliteit

8. Dezwarte Tom, wonende te Vogelzang 38, 1982 Weerde, van Belgische nationaliteit

zijn overeengekomen een vereniging zonder winstoogmerk op te richten, waarvan de statuten als volgt bepaald

zijn:

Titel I. BENAMING

Art. 1. De vereniging draagt de naam "Vzw Sportify", zonder afkorting. Al de akten, facturen, aankondigingen, uitgaven en andere stukken uitgaande van de vereniging moeten haar naam vermelden, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden "vereniging zonder winstgevend doel" of de afkorting  vzw .

Titel II. MAATSCHAPPELIJKE ZETEL

Art. 2. De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd te Naamsesteenweg 41 3052 Blanden, met als gerechtelijk arrondissement Leuven. De maatschappelijke zetel kan worden verplaatst bij eenvoudige beslissing van de algemene vergadering.

Titel III. DOEL

Art. 3. De vereniging stelt zich tot doel: het in een georganiseerd kader beoefenen van diverse sporttakken en het promoten, bevorderen en stimuleren van deze sporttakken. Dit doel is van sociaal-culturele aard, met sport als uitgangspunt om zo de algemene sportcultuur te bevorderen.

De vereniging tracht het doel onder meer te bereiken door:

Onderwerp akte: Oprichting vzw, statuten, benoeming van de leden:

2. Het beoefenen van diverse sporttakken door het inrichten, het organiseren, het ter beschikking stellen van

1. De uitbouw en de organisatie van sportcompetities en sportmanifestaties op nationaal en internationaal vlak.

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : Vzw Sportify

Onderwerp akte : Oprichting

(afgekort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Naamsesteenweg 41

*14312194*

Luik B

3052

België

0505998421

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Oud-Heverlee (Blanden)

Griffie

Neergelegd

06-12-2014

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

haar accommodaties, knowhow, materialen en personeel voor sportieve, maatschappelijke, sociale en ontspannende activiteiten van haar leden en van derden.

3. Het organiseren en stimuleren van bijeenkomsten, activiteiten en initiatieven met het oog op een betere coördinatie van humane interacties in het algemeen en het uitwisselen van ervaringen onder leden.

4. De vereniging zal ter realisatie van haar doel alle vormen van samenwerking met derden kunnen aangaan, alsmede participeren in andere verenigingen, instellingen en vennootschappen, alsmede samenwerkingsverbanden met derden kunnen aangaan.

Deze opsomming is niet beperkend. De vereniging kan meer algemeen alle middelen aanwenden die tot de verwezenlijking van het doel rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen in de ruimste zin. De vereniging kan ter uitvoering van wat hierboven bepaald is, onder meer alle eigendommen of zakelijke rechten verwerven, in huur nemen, verhuren, personeel aanwerven, rechtsgeldige overeenkomsten sluiten, fondsen inzamelen, kortom alle activiteiten uitoefenen of laten uitoefenen die haar doel rechtvaardigen. In het kader van het realiseren van haar doel, kan de vereniging zelfs daden van koophandel stellen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 10/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

Titel IV. DUUR

Art. 4. De vereniging wordt voor onbepaalde duur opgericht en kan op elk moment ontbonden worden.

Titel V. WERKENDE LEDEN  RECHTEN EN PLICHTEN

Art. 5. Het aantal werkende leden van de vereniging bedraagt ten minste drie. Deze bestaan uit de voorzitter, de secretaris en de penningmeester. Zij kunnen op ieder ogenblik uittreden uit de vereniging, mits schriftelijk ontslag gericht aan de raad van bestuur. De werkende leden welke tevens in dienstverband werken voor de vereniging verliezen het statuut van wettelijk lid bij de uitdiensttreding.

Art. 6. Het lid dat ontslag neemt of dat uitgesloten wordt, heeft geen aanspraak op het maatschappelijk bezit en kan geen vergoeding eisen voor geleverde prestaties. Hetzelfde geldt ten aanzien van de rechthebbenden van een overleden lid. Een ontslagnemend of uitgesloten lid of de rechthebbenden van een overleden lid, kunnen geen inzage vorderen van de rekeningen van de vereniging noch zegels laten leggen of een boedelbeschrijving vorderen.

Art. 7. Indien door het ontslag het aantal werkende leden onder het wettelijk of statutair minimum daalt, dan wordt het ontslag van het werkende lid opgeschort totdat er na redelijke termijn een vervanger is gevonden.

Art. 8. De raad van beheer kan de leden die zich aan een zware overtreding van de statuten of van de normen van eer en welvoeglijkheid schuldig hebben gemaakt, schorsen tot aan de beslissing van de algemene vergadering.

Art. 9. De raad van bestuur is bevoegd om te beslissen over de toelaatbaarheid van werkende leden. Een kandidaat-werkend lid van de V.Z.W. dient hiervoor schriftelijk een aanvraag in bij de voorzitter.

Art. 11. Aan de leden kan een ledenbijdrage worden gevraagd. De algemene vergadering beslist op voordracht van de raad van bestuur over het bedrag en de periodiciteit van de bijdrage.

Titel VI. TOEGETREDEN LEDEN - RECHTEN EN PLICHTEN

Art. 12. De algemene vergadering mag ook toegetreden leden aannemen. Deze zijn geen lid in de zin van de wet of van deze statuten.

Art. 10. De formaliteiten en voorwaarden van toetreding als werkend lid worden uitgewerkt in het huishoudelijk reglement.

Art. 13. De jaarlijkse bijdrage van de toegetreden leden wordt door de raad van bestuur jaarlijks vastgelegd. Dit houdt de mogelijkheid in dat toegetreden leden geen bijdrage verschuldigd zijn. De algemene vergadering beslist op voordracht van de raad van bestuur over het bedrag en de periodiciteit van de bijdrage. Dit bedrag kan maximum 1000 EUR bedragen.

Art. 14. De gegevens van toegetreden leden wordt opgenomen in het computerbestand, dat geldt als register. Toegetreden leden zijn vrij om het even wanneer ontslag te nemen door dit schriftelijk te melden aan de voorzitter en hun gegevens te laten verwijderen uit het register.

Titel VII. ALGEMENE VERGADERING

Art. 15. De algemene vergadering bestaat uit de werkende leden en de toegetreden leden en wordt

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur. De secretaris van de raad van bestuur is eveneens secretaris van de algemene vergadering.

Art. 16. De bevoegdheden van de algemene vergadering zijn:

a. Het wijzigen van de statuten

b. Het benoemen en afzetten van de bestuurders

c. Het ontlasten van de bestuurders

d. Het benoemen en afzetten van de commissarissen

e. De vrijwillige ontbinding van de vereniging

f. Het aanvaarden en uitsluiten van toegetreden leden

g. Het goedkeuren van begrotingen en rekeningen

h. Omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk

Art. 17. De Algemene Vergadering wordt door de Raad van Beheer bijeen geroepen telkens als het doel of het belang van de vereniging dit vereist. Er moet minstens één algemene vergadering per jaar gehouden worden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 10/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

Art. 21. Toegetreden leden hebben geen stemrecht. De voorzitter heeft een vetorecht. Elk lid van de Algemene Vergadering beschikt over één stem. Bij gelijk aantal stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend voor een beslissing. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of van een bestuurder die hem krachtens een schriftelijke volmacht vervangt, doorslaggevend.

Art. 18. De vereniging kan steeds in buitengewone algemene vergaderingen samengeroepen worden, op beslissing van de raad van bestuur of op verzoek van minstens één derde van de vaste leden. Dit verzoek moet schriftelijk overhandigd worden aan de raad van bestuur en ondertekend zijn door minstens één derde van de vaste leden.

Art. 19. De uitnodigingen gebeuren per schrijven dat minstens acht dagen op voorhand dient verzonden te worden en dat de agenda bevat.

a. Afzetten van bestuurders

b. Benoemen van bestuurders

c. Uitsluiten van wettelijke leden

d. Uitsluiten van toegetreden leden

e. Opnemen van toegetreden leden

f. Wijziging der statuten

Voor de volgende beslissing is de aanwezigheid van alle vaste leden van de algemene vergadering of van een

vertegenwoordiger noodzakelijk en is twee derde van de meerderheid van de stemmen vereist.

g. Ontbinden van de vereniging.

Evenwel is de aanwezigheid van een vast lid niet meet vereist na een tweede, ditmaal, aangetekend verstuurde uitnodiging. Beslissingen in verband met punten a, c, f en g dienen door een burgerlijke rechtbank bekrachtigd te worden.

Art. 22. De leden kunnen zich slechts door een ander lid laten vertegenwoordigen door middel van een schriftelijke volmacht, die bij de notulen van de vergadering dient gevoegd.

Art. 23. Voor de volgende beslissingen is de aanwezigheid van alle vaste leden van de algemene vergadering of van een vertegenwoordiger noodzakelijk en is een twee derde meerderheid van de stemmen vereist:

Art. 24. In de algemene vergadering mogen beslissingen genomen worden in verband met de punten die niet op de agenda voorkomen, mits de eenparige instemming van de aanwezige wettige leden, steeds rekening houdend met de statutaire bepalingen inzake beslissingen. Hierop vormen een uitzondering beslissingen die betrekking hebben op de uitsluiting of aanvaarding van een vast lid, afzetten of benoemen van een bestuurder, de ontbinding van de vereniging of statutenwijziging.

Art. 20. De algemene vergadering beslist bij gewone meerderheid der stemmen van de aanwezige leden, behalve in de gevallen waar de wet of deze statuten het anders voorzien.

Art. 25. Van elke algemene vergadering worden notulen opgemaakt die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris en opgenomen worden in een daartoe bestemd register. Beslissingen zullen eventueel per gewone brief of per email ter kennis gebracht worden van belanghebbenden.

Art. 26. Alles wat in de wet of de statuten niet is toegekend aan de algemene vergadering valt onder de bevoegdheid van de raad van bestuur.

Titel VIII. REKENINGEN EN BEGROTINGEN

Art. 27. Het boekjaar van de V.Z.W. loopt van 1 januari tot 31 december en uitzonderlijk begint het eerste

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

boekjaar op de dag van de oprichting van de V.Z.W. en zal eindigen op 31 december. De raad van bestuur sluit de rekeningen over het voorbije boekjaar af en stelt een begroting op voor het volgende boekjaar. Beide worden op de algemene vergadering goedgekeurd.

Luik B - vervolg MOD 2.2

Titel IX. RAAD VAN BESTUUR

Art. 28. De vereniging wordt bestuurd door een raad samengesteld uit minstens drie bestuurders, gekozen uit de werkende leden en benoemd voor onbepaalde duur door de algemene vergadering. Zij kunnen slechts afgezet worden door de algemene vergadering, overeenkomstig de statutaire bepalingen hieromtrent.

Art. 29. De raad van bestuur benoemt onder zijn leden een voorzitter, een secretaris en een penningmeester. Bij belet van de voorzitter worden zijn taken waargenomen door een door hem schriftelijk gevolmachtigd lid van de raad van bestuur.

Art. 30. De raad van bestuur bestaat uit:

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 10/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

a. Huishoudelijke reglementen opstellen

b. Dagdagelijkse bestuursdaden gebruiken

c. Bijdragen innen

d. Overeenkomsten opstellen

e. Minnelijke schikking treffen

f. Roerende goederen verwerven, ruilen of verkopen

g. Leningen afsluiten met of zonder waarborg

h. Rekeningen openen bij een bank

i. Handtekeningbevoegdheden hebben

j. Legaten subsidies, schenkingen en overdrachten aanvaarden en ontvangen

k. Huurcontracten van om het even welke duur afsluiten

l. Het personeel van de vereniging benoemen en ontslaan en zijn verplichtingen vastleggen

Deze voorafgaande opsomming is niet beperkend en is slechts een voorbeeld van al de mogelijke handelingen die de raad van bestuur kan uitvoeren.

Art. 35. De raad van bestuur kan onder zijn bevoegdheid en verantwoordelijkheid het dagelijks bestuur van de vereniging overdragen aan één van zijn werkende of toegetreden leden of aan een derde, al dan niet toegetreden lid, en dit door middel van een bijzonder schriftelijke volmacht. In deze volmacht zijn de bestuursleden waarvan deze persoon gemachtigd is, beschreven.

Art. 31. De raad kan enkel geldig beraadslagen en beslissen indien minstens 3 bestuurders persoonlijk aanwezig zijn. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid der stemmen van de tegenwoordige of vertegenwoordigde bestuurders, mits een handtekening van de voorzitter aanwezig is bij uiteindelijk besluit, behalve in de gevallen waar de wet of deze statuten het anders voorzien.

Art. 32. De bestuurders kunnen zich slechts door een ander bestuurder laten vertegenwoordigen door middel van een schriftelijke volmacht, die bij het notulen van de vergadering dient gevoegd.

Art. 33. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of van een bestuurder die hem krachtens een schriftelijke volmacht vervangt, doorslaggevend.

Art. 34. De raad van bestuur vertegenwoordigt en verbindt de vereniging in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen, mits de handtekening van de voorzitter aanwezig is in al de hiervoor gebruikte documenten. Zij kan alle handelingen van beheer en beschikking stellen, voor zover zij niet door de wet of bij uitsluiting aan de algemene vergadering zijn voorbehouden, mits een handtekening van de voorzitter aanwezig is in al de hiervoor gebruikte documenten. De raad van bestuur kan ondermeer:

Een voorzitter: Regragui Younes, wonende te Naamsesteenweg 41, 3052 Blanden, van Belgische Nationaliteit Een secretaris: Vandendael Filip, wonende te Diestsesteenweg 711, 3010 Kessel-Lo, van Belgische nationaliteit Een penningmeester: Hillewaere Jorn, wonende te Albrecht Rodenbachstraat 38, 3010 Kessel-Lo, van Belgische nationaliteit

Art. 36. Voor rechtshandelingen die buiten het dagelijks bestuur vallen is de vereniging slechts verbonden door de handtekening van de voorzitter of van de drager van een bijzondere schriftelijke volmacht vanwege de raad van bestuur.

Art. 37. Indien het mandaat van een bestuurder vrijkomt, blijven de overblijvende bestuurders verder de raad van bestuur vormen met dezelfde bevoegdheden als de voltallige raad van bestuur tot op het ogenblik waarop door de algemene vergadering een nieuwe bestuurder is benoemd.

Art. 38. De raad van bestuur stelt een reglement van inwendige orde op waarbij alles kan geregeld worden wat niet in de statuten is voorzien. Het reglement kan door de raad van bestuur steeds gewijzigd worden en wordt ter inzage gehouden van alle wettelijke en toegetreden leden.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Titel X. ONTBINDING, NIETIGHEID & VEREFFENING

Art. 39. De rechtbank van eerste aanleg kan op verzoek van een lid, een belanghebbende derde of van het Openbaar Ministerie de gerechtelijke ontbinding uitspreken van de V.Z.W. die: (a) niet in staat is haar verbintenissen na te komen, (b) haar vermogen of de inkomsten uit dat vermogen voor een ander doel aanwendt dan dat waarvoor zij is opgericht, ( c) in ernstige mate in strijd handelt met de statuten, in strijd handelt met de wet of met de openbare orde, (d) gedurende drie opeenvolgende boekjaren niet heeft voldaan aan de verplichting om de jaarrekening neer te leggen, tenzij de ontbrekende jaarrekeningen worden neergelegd vooraleer de debatten worden gesloten, (e) minder dan drie leden telt.

Art. 40. Bij liquidatie worden vooreerst alle schulden betaald. De verdeling van het eventueel saldo wordt geregeld door de algemene vergadering overeenkomstig de wet en de statuten.

Titel XI. SLOT

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 10/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

Art. 41. Voor alle gevallen die niet voorzien worden door de statuten, zijn de beschikkingen van de V.Z.W.  wetgeving, waaronder de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 toepasselijk.

Gedaan te Blanden op 4 december 2014 in twee exemplaren waarvan één ter registratie zal aangeboden worden.

Regragui Younes Vandendael Filip Hillewaere Jorn Hermans Dylan

Voorzitter Secretaris Penningmeester

Kabir Wissam Lenoir Jeremy Gelagaev Tamerlan Dezwarte Tom

Coordonnées
SPORTIFY

Adresse
NAAMSESTEENWEG 41 3052 BLANDEN

Code postal : 3052
Localité : Blanden
Commune : OUD-HEVERLEE
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande