SPX

Société privée à responsabilité limitée


Dénomination : SPX
Forme juridique : Société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 501.731.609

Publication

13/12/2012
ÿþOndememingsnr : 0504 -À 6O

Benaming

(voluit) : SPX

Rechtsvorm ; Besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Zetel ; 1500 Halle, Servaislaan, 11

Onderwerp akte : OPRICHTING - STATUTEN - Benoeming van de zaakvoerders

Er blijkt uit een akte verleden voor notaris Luc VAN EECKHOUDT te Halle op 3/12/2012 dat door nagenoemde personen een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid werd opgericht, genaamd "SPX", met de volgende eigenschappen :

TITEL I - OPRICHTING

1. IDENTITEIT van de OPRICHTERS

Al). De Heer SAMPOUX Georges Ferdinand, geboren te Halle op tweeëntwintig mei negentienhonderd

achtentwintig,

A.2) Mevrouw GOETHALS Maria Magdalena Georgette, geboren te Aarsele op eenentwintig juli

negentienhonderd vierendertig,

beiden wonende te 1500 Halle, Sint-Rochusstraat, 24.

B.1) De Neer GHYSELS Marcel Kamiel, geboren te Ukkel op acht oktober negentienhonderd zevenenvijftig,

B.2) Mevrouw SAMPOUX Sonia Alida Fernande, geboren te Halle op eenendertig mei negentienhonderd

negenenvijftig,

beiden wonende te te 1500 Halle, Servaislaan, 11.

2. BENAMING en RECHTSVORM : "SPX" besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid.

3. KAPITAAL - AANDELEN - VOLSTORTING

Het maatschappelijk kapitaal is volledig geplaatst en bedraagt EEN MILJOEN VIJFHONDERDDERTIG

DUIZEND EURO (1.530.000,00 EUR).

Het is vertegenwoordigd door duizend vijfhonderddertig (1.530) aandelen op naam, met een nominale

waarde van duizend euro (1.000,00 Eur) ieder. Op de kapitaalaandelen wordt als volgt a pari ingeschreven :

A . INBRENG IN NATURA VAN ONROEREND GOED.

De heer Georges SAMPOUX, voornoemd, verklaart bij deze inbreng te doen in de vennootschap van de

hierna beschreven onroerende goederen gelegen te HALLE :

1, Stad HALLE  2de Afdeling.

a) In een handelshuis met bijhorigheden op en met grond, gelegen aan de Sint-Rochusstraat, huisnummer 24, gekend ten kadaster volgens titel en volgens een recent uittreksel uit de kadastrale legger sectie I nummer 24/B/3, voor een oppervlakte volgens kadaster en titel van één are twintig centiare (01 a 20 ca) en gedeelte tuin groot veertig centiaren (00 a 40 ca) gekend ten kadaster volgens titel sectie 1 deel van nummer 24/m/2 en thans volgens een recent uittreksel uit de kadastrale legger sectie I deel van nummer 24/A/8 :

- de beenhouwerij met bijhorigheden gelegen op het gelijkvloers aangeduid volgens nagemeide basisakte "A-0", bevattende :

-1- in privatieve en uitsluitende eigendom : het lokaal genaamd "beenhouwerij'; frigoruimte, tussenplaats, zitplaats, keuken, atelier, koer en tuin;

-I- in mede-eigendom en gedwongen onverdeeldheid : zevenhonderdvijftig/duizendsten (750/1.000) in de gemeenschappelijke gedeelten van het goed, waaronder de grond, zoals nader beschreven in de basisakte verleden voor notaris Luc Van Eeckhoudt te Halle op heden voorgaande dezer.

b) Een opbrengsthuis met bijhorigheden op en met grond, gelegen aan de Sint-Rochusstraat, huisnummer 6, gekend ten kadaster volgens titel en volgens een recent uittreksel uit de kadastrale legger sectie I nummer 241v13, voor een oppervlakte volgens kadaster en volgens titel van een are zeventig centiare (01 are 70 ca).

De heer Georges SAMPOUX en zijn echtgenote, Mevrouw Maria GOETHALS, voornoemd, verklaren bij deze inbreng te doen in de vennootschap van de hierna beschreven onroerende goederen gelegen te TUBIZE

2.GEMEENTE TUBIZE --1ste Afdeling.

a) een appartementsgebouw op en niet grond, bestaande uit twee appartementen op het gelijkvloers en twee appartementen op de eerste verdieping, gelegen aan de rue Reine Elisabeth, huisnummer 125, thans

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de Instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

1111 ~ I W 0

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Mod 2.0

ir

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblac

I 111.19o1,11,11111111 111

i

BRU

~~,~,.

0 4 DEC. 2012

Griffie

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -13/12/2012 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -13/12/2012 - Annexes du Moniteur belge

gekend ten kadaster volgens een recent uittreksel uit de kadastrale legger sectie B nummer 155/N5, voor een oppervlakte volgens kadaster van vier aren vijfennegentig centiaren (04 a 95 ca)

b) een appartementsgebouw op en met grond, bestaande uit een appartement op het gelijkvloers en een appartement op de eerste verdieping, gelegen aan de rue Reine Elisabeth, huisnummer 127, thans gekend ten kadaster volgens een recent uittreksel uit de kadastrale legger sectie B nummer 1551Y/4, voor een oppervlakte volgens kadaster van een are twaalf centiaren (01 a 12 ca)

c) een gemeenschappelijke doorgang voor de twee voornoemde appartementsgebouwen, Rue Reine Elisabeth -131, thans gekend ten kadaster volgens een recent uittreksel uit de kadastrale legger sectie B nummer 1551815 voor een oppervlakte volgens kadaster van negen centiaren (09 ca).

Gezegde goederen beschreven onder a, b en c waren voordien gekend ten kadaster onder de sectie B deel van nummer 155/t/3 voor een oppervlakte volgens meting van zes aren zestien centiaren.

Verslagen :

Voormelde inbreng in natura is nader beschreven in 'het verslag' van "MAZARS Bedrijfsrevisoren" CVBA, vertegenwoordigd door de heer Alain DE QUICK, bedrijfsrevisor, met zetel te 1200 Sint-Lambrechts-Woluwe, Marcel Thirylaan, 77/4.

Overeenkomstig de wet hebben de oprichters eveneens een 'bijzonder verslag' opgesteld waarin zij uiteenzetten waarom de inbreng in natura van belang is voor de vennootschap.

Een exemplaar van het verslag van de bedrijfsrevisor alsmede een exemplaar van het bijzonder verslag van de oprichters zullen ter griffie van de rechtbank van Koophandel neergelegd worden samen met een expeditie van onderhavige akte.

Vergoeding voor de inbrengen in natura :

1) als vergoeding voor voormelde inbreng in natura van voorbeschreven goederen gelegen te Halle, Sint-Rochusstraat, 24 en Sint-Rochusstraat, 6, ten belope van ZESHONDERDVIJFTIGDUIZEND EURO (650.000,00 Eur), worden aan de heer Georges SAMPOUX, oprichter, zesonderdvijftig (650) volgestorte aandelen van deze vennootschap toebedeeld.

2) als vergoeding voor voormelde inbreng in natura van voorschreven goederen gelegen te Tubize, Rue Reine Elisabeth, 125 en 127, ten belope van ZEVENHONDERD TWINTIGDUIZEND EURO (720.000,00 EUR), worden aan de heer Georges SAMPOUX en Mevrouw Maria GOETHALS, oprichters, zevenhonderdtwintig (720) volgestorte aandelen van deze vennootschap toebedeeld.

B. INBRENG IN SPECIEN.

Op de resterende honderdzestig (160) aandelen wordt een inbreng in speciën gedaan tegen de prijs van duizend euro (1.000,00 EUR) per aandeel, door de heer GHYSELS Marcel, en door zijn echtgenote, mevrouw SAMPOUX Sonia, beiden voornoemd, hetzij in totaal voor honderdzestig duizend euro (160.000,00 Eur).

Bankattest.

De inbrengen in geld werden voorafgaandelijk aan de oprichting, in toepassing van artikel 224 van het Wetboek van 'Vennootschappen, gedeponeerd op een bijzondere rekening bij Belfius Bank, zoals blijkt uit een door voormelde financiële instelling op 30/11/2012 afgeleverd bankattest, dat aan de notariële akte is gehecht gebleven.

De inschrijvers verklaren en erkennen dat ieder aandeel waarop door hen werd ingeschreven, volgestort is ten belope van honderd procent (100 %).

De vennootschap beschikt bijgevolg over een bedrag van honderdzestigduizend euro (160.000,00 EURO). 4. DUUR : De vennootschap wordt opgericht voor onbepaalde duur, en begint te werken op datum van heden.

TITEL 2 - STATUTEN : De oprichters hebben de statuten van de vennootschap vastgelegd, met volgende karakteristieken

Artikel 1 - Benaming

De vennootschap heeft de rechtsvorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid onder de volgende naam : « SPX » .

Die naam moet steeds onmiddellijk worden voorafgegaan of gevolgd door de vermelding «besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid» of de beginletters «BVBA» en door de vermelding van de zetel van de vennootschap, het ondememingsnummer, en gebeurlijk het belasting over de toegevoegde waarde-identificatienummer.

Artikel 2 - Zetel

De zetel van de vennootschap is voor het eerst gevestigd te 1500 HALLE, Servaislaan, 11.

Deze mag worden overgebracht naar iedere andere plaats in België, bij beslissing van het bestuursorgaan, mits inachtneming van de taalwetgeving.

De vennootschap mag, bij beslissing van het bestuursorgaan, exploitatiezetels, administratieve zetels, filialen, agentschappen en depots in België of het buitenland oprichten.

Artikel 3 - Doel

De vennootschap heeft tot dcel

- het aanleggen, het oordeelkundig uitbouwen en beheren van een onroerend vermogen; alle verrichtingen met betrekking tot onroerende goederen en onroerende zakelijke rechten, zoals de aan- en verkoop, de bouw, de verbouwing, de binnenhuisinrichting en decoratie, de huur en verhuur, de ruil, de verkaveling en, in het algemeen, alle verrichtingen die rechtstreeks of onrechtstreeks betrekking hebben op het beheer of op het productief maken, van onroerende goederen of onroerende zakelijke rechten;

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -13/12/2012 - Annexes du Moniteur belge

- het aanleggen, het oordeelkundig uitbouwen en beheren van een roerend vermogen; alle verrichtingen met betrekking tot roerende goederen en rechten, van welke aard ook, zoals de aan- en verkoop, de huur en verhuur, de ruil; in het bijzonder het beheer en de valorisatie van alle verhandelbare waardepapieren, aandelen, obligaties, staatsfondsen;

- het verwerven en aanhouden van participaties, in eerder welke vorm, in alle bestaande of op te richten, industriële, commerciële, financiële, landbouw- of immobiliënvennootschappen of -- ondernemingen; het stimuleren, de planning en coërdinatie van de ontwikkeling van de vennootschappen en ondernemingen, waarin ze een participatie aanhoudt; het deelnemen aan hun beheer, bestuur, vereffening en toezicht alsmede het verlenen van technische, administratieve en financiële bijstand aan deze vennootschappen en ondernemingen. - Het verlenen van advies en diensten, begeleiding, bijstand en leiding aan vennootschappen, ondernemingen, instellingen en privépersonen, voornamelijk doch niet uitsluitend op het vlak van het algemeen beleid, het marketingbeleid, het productie, logistiek- en ontwikkelingsbeleid, het technisch beleid, het promotie-en verkoopbeleid, het financieel-, administratief- en personeelsbeleid.

- Het verrichten van studiewerk ter zake en het verlenen van alle diensten.

- De rekrutering, vorming, plaatsing en ter beschikking stelling van (gespecialiseerd) personeel, de (re)organisatie van vennootschappen/ondernemingen, en het verlenen van alle advies en diensten met betrekking tot de verhoudingen (in- en extern) binnen ondernemingen en Vennootschappen.

- Het besturen van vennootschappen en ondernemingen in de ruimste zin.

- De vennootschap kan alle hulpmiddelen verschaffen en alle diensten leveren die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met wat voorafgaat, zowel krachtens een contractuele als een statutaire benoeming, In de hoedanigheid van extern raadgever als orgaan van de cliënt.

- Belangen nemen in alle vennootschappen of ondernemingen (ongeacht hun activiteiten) onder welke vorm ook (aandelen, al dan niet converteerbare obligaties en andere) en op welke wijze ook (inbreng, inschrijving, opslorping, fusie en andere) en deze beheren.

- De vennootschap mag (hypothecaire) waarborgen verlenen en zich voor derden borg stellen in het algemeen.

- Zij mag alle handels-, financiële- en nijverheids-handelingen verrichten, die rechtstreeks of onrechtstreeks in verband staan met haar doel.

Zij mag bij wijze van inbreng in speciën of in natura, van fusie, inschrijving, deelneming, financiële tussenkomst of op een andere wijze, een aandeel nemen in alle bestaande of op te richten vennootschappen of bedrijven, in België of het buitenland, waarvan het maatschappelijk doel identiek, gelijkaardig of verwant is met het hare, of van aard is de uitoefening van haar maatschappelijk doel te bevorderen.

Deze opsomming is niet limitatief en de termen vermogensbeheer of advies in deze statuten vermeld zijn activiteiten andere dan deze bedoeld door de wet van zes april negentienhonderd vijfennegentig inzake de secundaire markten, het statuut van en het toezicht op de beleggingsondernemingen, de bemiddelaars en de beleggingsadviseurs.

Daartoe kan de vennootschap samenwerken met, deelnemen in, of op gelijk welke wijze, rechtstreeks of onrechtstreeks, belangen nemen in andere ondernemingen.

De vennootschap kan zowel tot waarborg van eigen verbintenissen als tot waarborg van verbintenissen van derden borg stellen, onder meer door haar goederen in hypotheek of in pand te geven, inclusief de eigen handelszaak.

De vennootschap kan eveneens optreden als bestuurder, volmachtdrager, mandataris of vereffenaar in andere vennootschappen of ondernemingen.

De vennootschap kan in het algemeen alle commerciële, industriële, financiële, roerende of onroerende handelingen verrichten in rechtstreeks of onrechtstreeks verband met haar maatschappelijk doel of welke van aard zouden zijn de verwezenlijking ervan geheel of ten dele te vergemakkelijken.

Artikel 4 - Kapitaal

Het maatschappelijk kapitaal is volledig geplaatst en bedraagt EEN MILJOEN VIJFHONDERDDERTIG DUIZEND EURO (1.530.000,00 EUR).

Het is vertegenwoordigd door duizend vijfhonderddertig (1.530) aandelen op naam, met een nominale waarde van duizend euro (1.000,00 Euro) ieder.

Het kapitaal kan worden verhoogd onder de wettelijk bepaalde vormen en voorwaarden.

Indien de rechten verbonden aan één of meer aandelen gesplitst zijn tussen vruchtgebruiker en blote eigenaar, zullen de bedragen die worden uitgekeerd ingevolge een kapitaalvermindering, toekomen aan de vruchtgebruiker.

Artikel 5 - Duur

De vennootschap bestaat voor onbepaalde duur.

Zij kan worden ontbonden met inachtneming van de regels gesteld voor een wijziging van de statuten,

Zij kan verbintenissen aangaan of in haar voordeel bedingen voor een termijn die de haar nadien toegewezen duur zou overschrijden.

Artikel 6 - Aandelen

De aandelen luiden op naam.

Zij zijn onsplitsbaar. Indien verscheidene personen rechten hebben die verbonden zijn aan een aandeel, kan de vennootschap de uitoefening van die rechten schorsen totdat één persoon is aangewezen als de houder van dat aandeel, dit onverminderd artikel 7.

De erfgenamen of legatarissen, schuldeisers en rechthebbenden ten aanzien van aile aandelen van een vennoot kunnen onder geen enkel voorwendsel de goederen of waarden van de vennootschap laten verzegelen, noch vragen dat een inventaris van het vermogen van de vennootschap wordt opgemaakt.

4

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -13/12/2012 - Annexes du Moniteur belge

Zij moeten zich voor de uitoefening van hun rechten beroepen op de balansen en de boekhouding van de vennootschap en op de besluiten van de algemene vergadering.

Artikel 9 - Register van aandelen

In de zetel van de vennootschap wordt een register van aandelen en in voorkomend geval een register van obligaties gehouden.

De houders van aandelen of obligaties kunnen inzage nemen van het register dat op hun effecten betrekking heeft, Elke belanghebbende derde kan inzage nemen van het register van aandelen.

Naar aanleiding van de inschrijving in het register, wordt aan de vennoten een certificaat tot bewijs hiervan overhandigd. Aan de aandelen wordt een volgnummer toegekend.

De overdrachten en de overgangen gebeuren ten aanzien van de vennootschap en van derden eerst vanaf de datum van inschrijving in het register van aandelen overeenkomstig artikel 235 Wetboek van vennootschappen.

Artikel 10 - Bestuur

De vennootschap wordt bestuurd door één of meer zaakvoerders, natuurlijke of rechtspersonen, al dan niet vennoten.

Wanneer een rechtspersoon tot zaakvoerder wordt benoemd, is deze verplicht onder zijn vennoten, zaakvoerders, bestuurders of werknemers een vaste vertegenwoordiger, natuurlijke persoon, aan te duiden die belast wordt met de uitvoering van de opdracht van zaakvoerder in naam en voor rekening van de rechtspersoon.

Voor de benoeming en beëindiging van de opdracht van de vaste vertegenwoordiger gelden dezelfde regels van openbaarmaking alsof hij deze opdracht in eigen naam en voor eigen rekening zou vervullen.

De zaakvoerders worden benoemd door de algemene vergadering van vennoten voor de tijdsduur door haar vast te stellen.

Iedere zaakvoerder beschikt over de meest uitgebreide macht om alle daden van bestuur te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de vennootschap met uitzondering van die handelingen waarvoor volgens de wet alleen de algemene vergadering bevoegd is, en om de vennootschap te vertegenwoordigen jegens derden en in rechte, zij het als eiser of als verweerder.

De zaakvoerder  indien er slechts één is  of de zaakvoerders  indien verscheidene zaakvoerders zijn aangesteld  kunnen de volmachten die zij dienstig achten, verlenen aan één of meer gevolmachtigden, directeurs die zij in hun midden kiezen. Zij kunnen ook voor één of meer welbepaalde opdrachten bijzondere volmachten verlenen.

Het mandaat van de zaakvoerders is als dan niet bezoldigd, volgens beslissing van de algemene vergadering.

Artikel 12 - Controle

De controle in vennootschappen, op de financiële toestand, op de jaarrekening en op de regelmatig held, ten aanzien van het Wetboek van vennootschappen en de statuten, van de in de jaarrekening weergegeven verrichtingen, wordt opgedragen aan een of meer commissarissen,

Moet met toepassing van artikel 141 Wetboek van vennootschappen geen commissaris worden benoemd, dan is het bestuursorgaan er niettemin toe verplicht het verzoek van één of meer vennoten tot benoeming van een commissaris, belast met de taak bedoeld in artikel 142 Wetboek van vennootschappen, voor te leggen aan het bevoegde orgaan.

Wordt geen commissaris benoemd, dan heeft, niettegenstaande enige andersluidende statutaire bepaling, iedere vennoot individueel de onderzoeks- en controlebevoegdheid van een commissaris. Hij kan zich laten vertegenwoordigen door een accountant.

Artikel 13 - Algemene vergadering

De jaarlijkse algemene vergadering komt verplicht samen in de zetel van de vennootschap, op de Iste maandag van de maand juni te tien uur.

Indien die dag een wettelijke feestdag is, komt de vergadering samen op de eerstvolgende werkdag om hetzelfde uur.

De algemene vergadering van vennoten heeft de meest uitgebreide bevoegdheid om de handelingen die de vennootschap aangaan, te verrichten of te bekrachtigen.

Haar besluiten gelden voor iedereen, ook voor de vennoten die niet deelnemen aan de besluitvorming of die tegenstemden,

Artikel 14 - Boekjaar

Het boekjaar begint op een januari (01101) en eindigt op eenendertig december (31112).

Door de zaakvoerder(s) word(t)en dan een inventaris en de jaarrekening, alsook een jaarverslag opgemaakt overeenkomstig de wettelijke en reglementaire voorschriften die op de vennootschap van toepassing zijn. Artikel 15 - Winstverdeling

De algemene vergadering beslist, na de verplichte voorafnemingen, over de bestemming van de nettowinst.

Geen uitkering mag geschieden, indien op de datum van afsluiting van het laatste boekjaar het netto-actief, zoals dat blijkt uit de jaarrekening, is gedaald of ten gevolge van de uitkering zou dalen beneden het bedrag van het gestorte, of indien dit hoger is, van het opgevraagde kapitaal, vermeerderd met alle reserves die volgens de wet of de statuten niet mogen worden uitgekeerd, en verder dient gehandeld naar het voorschrift van artikel 320 Wetboek van vennootschappen.

TITEL 3 - SLOT- en OVERGANGSBEPALINGEN

Verkrijging van rechtspersoonlijkheid

Voorbehouden aan het Belgisch Stdatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -13/12/2012 - Annexes du Moniteur belge

De vennootschap zal in toepassing van artikel 2, § 4 van het Wetboek van Vennootschappen

rechtspersoonlijkheid verkrijgen vanaf de dag van de neerlegging van een uitgifte van onderhavige

oprichtingsakte op de griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel, overeenkomstig artikel 68 van het

Wetboek van Vennootschappen.

Benoeming van niet-statutaire zaakvoerders

Vervolgens hebben de oprichters beslist te benoemen tot eerste, niet-statutaire zaakvoerders

-De heer GHYSELS Marcel,

-Mevrouw SAMPOUX Sonia,

beiden voornoemd, dewelke verklaren dit mandaat te aanvaarden.

Hun mandaat wordt al dan niet bezoldigd uitgeoefend.

Commissaris.

De oprichters beslissen om geen commissaris aan te duiden aangezien de vennootschap op heden niet

beantwoordt aan de wettelijke criteria om in een commissaris te voorzien.

Begin en afsluiting van het eerste boekjaar

Het eerste boekjaar neemt een aanvang op datum van heden en zal warden afgesloten op eenendertig

december tweeduizend dertien (3111212013).

Eerste jaarvergadering

De eerste jaarvergadering zal gehouden worden in juni tweeduizend veertien (06/2014).

Bijzondere volmacht

De oprichters geven bij deze bijzondere volmacht aan "SCHETS Si PARTNERS" cvba te Beersel (Lot),

evenals aan haar bedienden, aangestelden en lasthebbers, om, met mogelijkheid tot indeplaatsstelling, alle

administratieve formaliteiten te vervullen bij het Ondememingsloket, de Kruispuntbank voor ondernemingen, de

sociale verzekeringskas, in voorkomend geval de belasting over de toegevoegde waarde-administratie, en alle

aanverwante administraties en instellingen.

VOOR EENSLUIDEND ANALYTISCH UITTREKSEL

(getekend)

Luc VAN EECKHOUDT, Notaris

Te samen neergelegd ; - expeditie van de notariële akte

- bankattest

- het verslag van de oprichters

- het verslag van de bedrijfsrevisor

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
SPX

Adresse
SERVAISLAAN 11 1500 HALLE

Code postal : 1500
Localité : HALLE
Commune : HALLE
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande