STEUNFONDS HUIZE EIGEN HAARD

Association sans but lucratif


Dénomination : STEUNFONDS HUIZE EIGEN HAARD
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 429.747.909

Publication

25/06/2014
ÿþ Mao 2.2

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Op de Itiatste blz. van Luik B vermelden . Recto . Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging. stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

ba

St



NEERGELEGD

I s JUNI 2014

Griffie Rechtbank van Koophandel

te Leuven.

Griffie

Ondernemingsnr : 0429.747.909

Benaming

(votuit) : Steunfonds Huize Eigen Haard

(verkort)

Rechtsvorm : VZW

Zetel : 3200 Aarschot, Herseltsesteenweg, 35

Onderwerp akte : Vereffening

Op de bijzondere algemene vergadering van Steunfonds Huize Eigen Haard vzw op 14 mei 2014 werd de vereffening van de vzw beslist en gesloten.

Zoals statutair bepaald draagt de algemene vergadering het sardo van de vereffening over aan Huize Eigen Haard vzw.

De vereffenaars worden door de algemene vergadering, na het vervullen van de wettelijke verprichtingen, van hun taak ontslagen.

Aarschot, 14 mei 2014

Namens het college van vereffenaars,

Marc Van Weddingen

27/01/2014
ÿþIn de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Neergelegd ter griffie der

Rechtbank van Koophandel

te Leuven, de 7014~R

DE ÔRfEPI,

Griffie

Benaming : Steunfonds Huize Eigen Haard

Rechtsvorm : VZW

Zetel : 3200 Aarschot, Herseltstesteenweg, 35 Ondernemingsnr : 0429747909

Voorwerp akte : Ontbinding en aanstelling vereffenaars

Voor- SURF

behoude

aan het

Belgisch

Staatsbia

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

De Buitengewone Algemene Vergadering van "Steunfonds Huize Eigen Haard", is rechtsgeldig samengekomen op 18 december 2013 en heeft unaniem beslist de vereniging te ontbinden en tot vereffening over te gaan.

Als vereffenaars werden aangeduid:

Henri Vandermeulen, geboren op 23 april 1957, wonende te 3520 Zonhoven

Marc Van Weddingen, geboren op 24 oktober 1958, wonende te 2220 Heist-op den-Berg

De voorzitter, Jules Janssens

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso ; Naam en handtekening.

09/05/2012
ÿþIn de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Neergelegd ter griffie der

Rechtbank van Koophandel

te Leuvan, ele APR. 2012 DE GF?IFFIEF7

Griffie

iu R~IIIII~~~IIII~NI~~I

" iaoe~ose~

beh aa Be Sta

Benaming : Steunfonds Naa-rd-

Rechtsvorm : VZVV

Zetel : 3200 Aarschot, Herseltstesteenweg, 35

Ondernemingsnr : 0429747909

Voorwerp akte : Statutenwijziging en ontslagen en benoemingen

De Buitengewone Algemene Vergadering van "vzw Steunfonds Huize Eigen Haard", rechtsgeldig samengekomen op de maatschappelijke zetel op 29 maart 2008, heeft unaniem beslist de statuten van de vereniging als volgt te wijzigen:

Benaming

Artikel 1. De vereniging wordt opgericht onder de benaming "vzw Steunfonds Huize Eigen Haard".

Zetel

Artikel 2. De zetel van de vereniging is gevestigd te Aarschot, Herseitsesteenweg 35, ressorterend onder het gerechtelijk arrondissement Leuven, waar alle door de wet voorgeschreven stukken worden neergelegd in een dossier bij de Rechtbank van Koophandel.

Doel

Artikel 3. De vereniging heeft tot doel een solidariteitsfonds te zijn voor de vzw Huize Eigen Haard, met zetel

te Aarschot.

De vzw zal de genoemde vzw moreel en financieel steunen door de opbrengst van activiteiten, giften, schenkingen van roerende en onroerende goederen, leningen en borgstelling.

Zij beheert tevens het ontmoeting- en activiteitencentrum Vinea te Aarschot.

Duur

Artikel 4. De vereniging is opgericht voor een onbepaalde duur. Ze kan op ieder ogenblik door de algemene

vergadering, mits inachtneming van de statutaire en wettelijke beschikkingen, ontbonden worden.

Lidmaatschap

Artikel 5. Het aantal leden van de vereniging is niet beperkt. Het mag echter niet minder dan vijf bedragen. De vereniging bestaat uit effectieve- en toegetreden leden. Alleen de effectieve leden hebben stemrecht in de algemene vergadering.

Artikel 6. Iedere aanvraag tot aansluiting in hoedanigheid van effectief lid wordt aan de raad van bestuur gericht, die soeverein over de aanvaarding beslist. De hoedanigheid van effectief lid van de vereniging wordt vastgesteld door de handtekening of deze van de mandataris, wanneer het om een rechtspersoon gaat, in het register der effectieve leden. Het aantal effectieve leden van de algemene vergadering moet steeds hoger zijn dan het aantal leden van de raad van bestuur.

Artikel 7. De personen, die de vereniging willen helpen bij de verwezenlijking van haar doel, kunnen toegelaten worden als toegetreden lid. De Raad van Bestuur beslist over hun aanvaarding.

Artikel 8. De vzw. kent geen lidmaatschapsbijdrage voor haar leden.

Artikel 9. Ieder lid kan uit de vereniging treden door zijn ontslag aan de voorzitter van de raad van bestuur over te maken. De uitsluiting van een lid kan alleen maar door de algemene vergadering, met een meerderheid van twee derden der stemmen, uitgesproken worden. De uittredende of uitgestoten leden evenals hun rechthebbenden kunnen geen gestorte vergoeding terugvorderen en hebben geen enkel recht op het

Op de laatste blz. van Luik 13 vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris. hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging ot stichhng ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Bijlagen-bij-het Belgisch Staatsblad 09/05/2012' ÿÿ Ain exeTS du Moniteur beTge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

maatschappelijk bezit Ze kunnen noch de overlegging der rekeningen vorderen, noch de zegellegging, noch een inventaris eisen.

Algemene vergadering

Artikel 10. De algemene vergadering wordt minstens eenmaal per jaar, waarvan de eerste in de loop van het eerste semester, gehouden, en kan beslissen, welke ook het aantal leden zij, behalve in de gevallen waar de wet het anders voorziet. Daarenboven kan er, zo dikwijls als het belang van de vereniging dit vereist of wanneer minstens een vijfde der effectieve Leden hiertoe een schriftelijk verzoek met vermelding van de dagorde indient, een buitengewone algemene vergadering door de raad van bestuur worden bijeengeroepen. De gewone- en buitengewone algemene vergaderingen worden gehouden op de plaats, dag en uur in de oproeping vermeld, die, bij gewone- of elektronische brief, minstens acht kalenderdagen voor de vergaderingen wordt verstuurd. De algemene vergadering kan maar geldig beraadslagen over de punten die op de dagorde vernield staan.

leder voorstel, dat door minstens een twintigste der effectieve leden ondertekend werd en acht dagen vooraf aan de raad van bestuur werd overgemaakt, dient op de dagorde geplaatst.

De algemene vergadering bestaat alleen maar uit de effectieve leden. De algemene vergadering benoemt de bestuurders voor een vernieuwbare ambtstermijn van zes jaar.

Artikel 11. De algemene vergadering is samengesteld uit al de tegenwoordige en vertegenwoordigde effectieve leden van de vereniging. Ieder lid beschikt over één stem. leder lid mag zich door een ander effectief lid laten vertegenwoordigen zonder dat eenzelfde persoon drager mag zijn van meer dan één volmacht. De rechtspersonen worden vertegenwoordigd door een mandataris van hun keuze.

Artikel 12. Behoudens de uitzonderingen door de wet of de statuten voorzien, worden alle beslissingen bij gewone meerderheid van stemmen genomen. In geval van staking der stemmen is deze van de voorzitter beslissend. De beslissingen van de algemene vergadering binden alle leden, tegenwoordige en afwezige.

Artikel 13. De beraadslagingen van de algemene vergadering worden in notulen neergeschreven. Ze warden ondertekend door de voorzitter en de secretaris en door de leden die erom vragen. De uittreksels van deze notulen, die in rechte of elders worden voorgebracht, worden ondertekend door twee bestuurders.

Artikel 14. Tot de bevoegdheid van de algemene vergadering behoren

1. De goedkeuring van de rekeningen en de begroting.

2. Het benoemen en ontslaan van de bestuurders.

3. Het wijzigen van de statuten.

4. De uitsluiting van de effectieve leden.

5. Het ontbinden van de vereniging.

6. Het vaststellen van de jaarlijkse bijdrage.

7. De kwijting van de bestuurders.

8. De benoeming en het ontslag van de commissaris.

9. De omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk.

Raad van bestuur

Artikel 15. De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur samengesteld uit minstens vier leden. De raad van bestuur kiest een voorzitter, een ondervoorzitter, een secretaris, een penningmeester. De secretaris kan eventueel gekozen worden buiten de leden van de raad van bestuur. De bevoegdheden van deze leden worden in het huishoudelijk reglement van de raad van bestuur vastgelegd.

Artikel 17. De bestuurders gaan met betrekking tot het bestuur van de vereniging geen enkele persoonlijke verbintenis aan. Hun verantwoordelijkheid beperkt zich tot de uitvoering van het mandaat dat ze ontvangen.

Artikel 18. De raad van bestuur vergadert op verzoek van de voorzitter, de ondervoorzitter of de bestuurder die hem vervangt, zo dikwijls als de belangen van de vereniging het vereisen. Hij dient bijeengeroepen te worden telkens als twee bestuurders dat vragen. De beslissingen van de raad van bestuur worden genomen bij eenvoudige meerderheid van stemmen. in geval van staking der stemmen is deze van de voorzitter doorslaggevend. De voorzitter beslist over de wijze waarop de stemming zal gehouden worden. De beraadslagingen worden in notulen ingeschreven. De uittreksels worden ondertekend door de voorzitter of de ondervoorzitter of de penningmeester en de secretaris.

Artikel 19. De raad van bestuur heeft de meest uitgebreide bevoegdheden om alle handelingen van beheer of van beschikking te verrichten, die de vereniging aanbelangen. Al hetgeen door de wet of de statuten niet aan de algemene vergadering wordt voorbehouden behoort tot zijn bevoegdheid.

Hij kan, na beraadslaging en mits schriftelijk akkoord van minstens de helft van zijn leden, deze bevoegdheden tijdelijk of definitief overdragen aan de voorzitter of de ondervoorzitter of de penningmeester en twee andere leden. Hij dient ieder jaar de rekeningen betreffende het afgelopen boekjaar en de begroting voor het volgend jaar aan de goedkeuring van de algemene vergadering voor te leggen.

v- J

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 20. ln geval het aantal bestuurders beneden vier komt te vallen, dient binnen de drie maand een buitengewone algemene vergadering samengeroepen te worden om in de vervanging van de vakante plaats(en) te voorzien.

Artikel 21. De raad van bestuur kan onder zijn verantwoordelijkheid bepaalde bevoegdheden verlenen aan een of meerdere van zijn leden, aan aangestelde of aan derden zelfs niet leden van de vereniging.

Artikel 22. Alle akten van dagelijks beheer, wat betreft de boekhouding, kwijtschriften, wissels, handelseffecten, cheques, bankpapieren, overschrijvingen, zullen worden beheerd door een gekwalificeerde derde persoon aangesteld door de raad van bestuur.

Artikel 23. De voorzitter van de raad van bestuur of, bij zijn ontstentenis, de ondervoorzitter of, bij diens ontstentenis, het oudste lid van de raad van bestuur, zit de algemene vergadering voor. De voorzitter duidt hiervoor een secretaris aan.

Begroting en rekening

Artikel 24. Het maatschappelijk jaar begint de eerste januari en eindigt op eenendertig december van hetzelfde jaar. leder jaar op eenendertig december worden de rekeningen van het verlopen boekjaar afgesloten en de begroting voor het volgend jaar opgesteld. Ze worden ter goedkeuring voorgelegd aan de algemene vergadering voor 30 juni.

Artikel 25. De middelen van de vereniging bestaan uit de gelden vanuit het beheer van het activiteiten- en ontmoetingscentrum Vinea, de giften, legaten en andere mogelijke inkomsten.

Reservefonds

Artikel 26. Een reservefonds kan worden aangelegd met het jaarlijks overschot van de rekeningen en andere middelen. Dit reservefonds kan aangewend worden om delgingen te verrichten, uitzonderlijke uitgaven te dekken, de eventuele ontoereikendheid der ontvangsten aan te vullen of voor aile andere doeleinden, die door de algemene vergadering beslist worden.

Wijziging statuten, ontbinding

Artikel 27. Een wijziging aan de statuten kan door de algemene vergadering maar beslist worden wanneer minstens twee derden der leden tegenwoordig of vertegenwoordigd zijn en dit met minstens twee derden der stemmen. Indien op de eerste bijeenkomst het vereiste aantal tegenwoordige of vertegenwoordigde leden niet bereikt wordt, kan ten vroegste na vijftien dagen een nieuwe vergadering bijeengeroepen worden, die geldig zal beraadslagen ongeacht het aantal tegenwoordige of vertegenwoordigde leden. Tot een wijziging van het doel of de doeleinden van de vereniging en tot de ontbinding van de vereniging kan alleen worden beslist met een meerderheid van vier vijfde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. De oproepingsbrief moet de voorgestelde wijzigingen aan de statuten of de ontbinding van de vereniging vermelden.

Artikel 28. In geval van vrijwillige of gerechtelijke ontbinding van de vereniging, zal de algemene vergadering of de rechtbank, naargelang het geval, de personen aanduiden die met de vereffening belast worden en hun bevoegdheden en eventuele vergoedingen bepalen.

Artikel 29. Bij de ontbinding van de vereniging zef het vermogen worden overgemaakt aan de vzw. Huize Eigen Haard uit Aarschot.

Artikel 30. AI de door de huidige statuten niet voorziene gevallen worden geregeld overeenkomstig de beschikkingen van de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door deze van 2 mei 2002, op de verenigingen zonder winstoogmerk.

Aldus gedaan te Aarschot, op 29 maart 2008.

De voorzitter, Jules Janssens

Voor-behoude n aan het Belgisch Staatsblad

Luik B - Vervolg

De Buitengewone Algemene Vergadering van 29 maart 2008 heeft het ontslag aanvaard van volgende bestuurders : Frans Cuypers

Wilfried Jacobs

-Polly Raskin

-Jos Theys

-Jan Van der Borght

-Walter Verheyden

Karel Simons blijft behouden als bestuurder,

en volgende leden werden benoemd tot nieuwe bestuurders :

-Jules Janssens, voorzitter

-Veerle Timmermans, ondervoorzitter

-Marc Van den Broeck, secretaris

- Kris Debruyne

-Steven Omblets

-Katrijn Vanderweyden

Deze lijst vervangt alle voorgaande publicaties terzake.

De Buitengewone Algemene Vergadering van 01 februari 2010 heeft het ontslag, als bestuurder, aanvaard van : Veerle Timmermans, ondervoorzitter

De Statutaire Algemene Vergadering van 28 juni 2010 heeft het ontslag, als bestuurder, aanvaard van Marc Van den Broeck (secretaris) en Kakrijn Vanderweyden.

Op dezelfde algemene vergadering werden Henri Vandermeulen en Jos Vissers benoemd tot nieuwe bestuurders.

De voorzitter,

Jules Janssens

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/05/2012 Annexes dü Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden Recto - Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging ot stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
STEUNFONDS HUIZE EIGEN HAARD

Adresse
HERSELTSESTEENWEG 35 3200 AARSCHOT

Code postal : 3200
Localité : AARSCHOT
Commune : AARSCHOT
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande