STICHTING ADMINISTRATIEKANTOOR GUSTOSO

Divers


Dénomination : STICHTING ADMINISTRATIEKANTOOR GUSTOSO
Forme juridique : Divers
N° entreprise : 536.647.550

Publication

23/07/2013
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

(verkort) :

Rechtsvorm : PRIVATE STICHTING

Zetel : Kattestraat, 8  Lennik (B-1750 Lennik)

Onderwerp akte : OPRICHTING

Er blijkt uit een akte verleden voor Meester Catherine GILLARDIN, geassocieerd notaris te Brussel,

vervangende haar ambtsgenoot Vincent VRONINKS, geassocieerd notaris te Elsene, wettelijk belet, op 5 juli

2013, dat De heer Herman René SCHIETSE, geboren te Sint-Jans-Molenbeek, op 19 augustus 1943, van

Belgische nationaliteit, en zijn echtgenoot Mevrouw Vera Ivonne Erik Thérèse WYMEERSCH, wonende te

Lennik (B-1750 Lennik), Kattestraat, 8, volgende private stichting hebben opgericht, waarvan de statuten luiden

als volgt

Artikel 1.: Naam

De naam van de private Stichting luidt "Stichting Administratiekantoor GUSTOSO"

Alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen en andere stukken die uitgaan van de Stichting,

vermelden de naam van de Stichting, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden « private stichting?

» en het adres van de zetel van de Stichting.

Artikel 2. : Zetel

De zetel is gevestigd te B-1750 Lennik, Kattestraat 8.

De zetel van de Stichting mag, bij besluit van het Bestuur, overgebracht worden naar elke andere plaats in'

België, rekening houdende met de taalwetgeving.

iedere verandering van de zetel van de Stichting wordt in de Bijlage tot het Belgisch Staatsblad bekendgemaakt

door toedoen van het Bestuur.

Artikel 3.: Duur

De Stichting is opgericht voor een onbepaalde duur,

Ze houdt evenwel op te bestaan en gaat derhalve in vereffening van zodra alle Aandelen gedecertificeerd zijn-

: en dus het voorwerp hebben uitgemaakt van een royement.

R TITEL 2: DOEL - ACTIVITEITEN

Artikel 4.: Doel  Activiteiten

1/ De Stichting heeft tot doel de bewaring van de continuïteit van de familiebedrijven van de Stichter: het uitgeven van royeerbare Certificaten op naam tegenover het in eigen naam doch voor rekening van: de Certificaathouders ten titel van administratie/beheer verkrijgen en houden van aandelen in de naamloze; vennootschap St. Hubert Distribution en de naamloze vennootschap Schietse;

b) het beheren van de in administratie genomen Aandelen in de Vennootschappen;

c) het uitoefenen van alle aan de Aandelen verbonden rechten, waaronder het stemrecht;

d) het verrichten van alle handelingen, welke met het vorenstaande in verband staan, daaruit voortvloeien of daaraan bevorderlijk kunnen zijn, inzonderheid het innen  vcor rekening van de Certificaathouders - van dividenden en andere financiële voordelen die worden uitgekeerd of ter beschikking warden gesteld door de vennootschap en het onmiddellijk (d.w.z. binnen de vijftien dagen) doorstorten van de aldus bekomen financiële voordelen aan de Certificaathouders.

2/ De Stichting zal de aan de Aandelen verbonden rechten als zodanig uitoefenen dat zowel de belangen van de Certificaathouders als de belangen van de Vennootschappen, de met haar verbonden ondernemingen en alle daarbij betrokkenen worden behartigd en waarbij invloeden welke onder meer de ccntinuïteit, de zelfstandigheid of de identiteit in strijd met die belangen zouden bedreigen, zoveel mogelijk worden geweerd.

3I Het is de Stichting toegestaan de aandelen te vervreemden en/of te verpanden. In geval van' vervreemding zal de opbrengst hiervan onmiddellijk worden uitgekeerd aan de Certificaathouders tegen° inlevering van de overeenstemmende Certificaten.

4i Van het doel is tevens uitgesloten elke bedrijfsuitoefening die commercieel risico voor de Stichting kan, meebrengen.

De Stichting mag nooit enig winstoogmerk nastreven noch enig stoffelijk vcordeel verschaffen aan de Stichter,° de Bestuurders of enig ander persoon, behalve in dit laatste geval, indien dit kadert in de verwezenlijking van haar doelstellingen. Dit staat echter vergoedingen aan de Bestuurders niet in de weg.

Op de laatste biz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

.12 JUL 2013

BRUMI

Griffie

Ondernemingsnr : Ç 3 L( 3. ç S o

Benaming

(voluit) : Stichting Administratiekantoor GUSTOSO

~

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/07/2013 - Annexes du Moniteur belge MOD 2.2

5/ De administratie van de Aandelen, de uitoefening van de daaraan verbonden rechten en alle overige

werkzaamheden hierop betrekking hebbend, geschieden met inachtneming van de toepasselijke

Certif catievoorwaarden.

TITEL 3 : STICHTER  BESTUUR

Artikel 5. : Aanwijzing van de Stichter

De volgende personen zijn de Stichters van de private Stichting :

De heer SCHIETSE Herman René, geboren te Sint-Jans-Molenbeek, op 19 augustus 1943, van Belgische nationaliteit, en zijn echtgenoot Mevrouw WYMEERSCH Vera ivonne Erik Thérèse, wonende te Lennik (B-1750 Lennik), Kattestraat, 8.

Artikel 6.: Samenstelling van de Raad van Bestuur

De Stichting wordt bestuurd door het Bestuur bestaande uit vier (4) of zes (6) leden. Hij zal bestaan uit vier leden zolang de heer Herman SCHIETSE bestuurder blijft, of zolang Mevrouw Bénédicte SCHIETSE bestuurder is.

Nadat de heer Herman SCHIETSE, voornoemd, en mevrouw Bénédicte Rachel André Alice SCHIETSE, geboren te Gent, op 11 november 1970, gedomicilieerd te Lennik (B-1750 Lennik), Kattestraat, 10, beiden zijn overleden of in de onmogelijkheid verkeren te besturen ais bepaald in § 2, zal het Bestuur van de Stichting uit zes (6) leden bestaan.

Tot zolang de heer Herman Schietse, voormeld, en/of mevrouw Bénédicte Schietse, voormeld, Bestuurder zijn, zullen de hiervoor vermelde personen ais voorzitter fungeren. Wanneer de heer Herman Schietse en mevrouw Bénédicte Schietse overleden zijn kan de Raad van Bestuur een voorzitter aanduiden, dewelke echter niet meer over een doorslaggevende stem zal beschikken.

Artikel 7. : Benoeming, beëindiging en afzetting van de Bestuurders

~1. - Benoeming

De eerste bestuurders worden benoemd door de stichter van de private stichting.

De heer Herman SCHIETSE en Mevrouw Bénédicte SCHIETSE, beiden voornoemd, worden tot bestuurder benoemd voor onbepaalde duur, Hun mandaat kan enkel worden beëindigd volgens de in paragraaf 2 beschreven gevallen.

De andere te benoemen bestuurder zullen steeds ad nutum afzetbaar zijn door een beslissing van de Raad van Bestuur, genomen volgens hetgeen hieronder in artikel 10 wordt bepaald. Ook de Bestuurders die na het overlijden van de heer Herman Schietse en mevrouw Bénédicte Schietse in hun plaats zijn benoemd, kunnen conform artikel 10 ad nutum worden afgezet.

De heer Herman SCHIETSE wordt benoemd als voorzitter. Wanneer zijn bestuursmandaat een einde neemt, zal mevrouw Bénédicte Schietse worden aangesteld als voorzitter. Na het overlijden van de heer Herman Schietse en mevrouw Bénédicte Schietse zal de raad van bestuur, zoals voormeld, een voorzitter kunnen aanduiden,

De eerste bestuurders worden benoemd voor onbepaalde duur tot op het ogenblik van overlijden van zowel de heer Herman SCHIETSE als Mevrouw Bénédicte SCHIETSE. Na overlijden van zowel de heer Herman Schietse als mevrouw Bénédicte Schietse, zal het Bestuur uit zes (6) bestuursleden bestaan en zullen de bestuurders slechts benoemd zijn voor een periode van twee (2) jaar, Na twee (2) jaar dient de Raad van Bestuur, volgens hetgeen hieronder in artikel 10 wordt bepaald, de bestuursleden al dan niet te herbenoemen. Deze bestuursleden zijn allen ad nutum afzetbaar door een beslissing van de Raad van Bestuur, genomen volgens hetgeen hieronder in artikel 10 wordt bepaald.

Het Bestuur is verplicht van een benoeming in het Bestuur onverwijld kennis te geven aan alle Certificaathouders.

§2. - Eind van het Bestuursmandaat

Het Bestuursmandaat in de Stichting eindigt:

door vrijwillig aftreden;

door overlijden;

door besluit tot afzetting vanwege de rechtbank van eerste aanleg van het arrondissement waar de Stichting haar zetel heeft, in de gevallen bij de wet bepaald;

door een in kracht van gewijsde gegane gerechtelijke uitspraak die de onbekwaamheid, de onder voorlopig bewind stelling, het faillissement, het kennelijk onvermogen,... van de betrokken Bestuurder uitspreekt;

Artikel 8. : Aansprakelijkheid

De Stichting is aansprakelijk voor fouten die kunnen worden toegerekend aan haar aangestelden of aan de organen waardoor zij optreedt.

De Bestuurders en de personen belast met het dagelijks bestuur gaan in die hoedanigheid geen enkele persoonlijke verplichting aan inzake de verbintenissen van de Stichting.

Zij zijn alleen verantwoordelijk voor de vervulling van hun opgedragen taak en voor de fouten in hun Bestuur, Artikel 9. : Vergadering van de Raad van Bestuur

De Raad van Bestuur vergadert minstens twee (2) maal per jaar of telkens wanneer minstens de helft van de bestuursleden het nodig achten.

De oproepingen worden minstens vijftien (15) dagen voor de vergadering aan de Bestuurders verstuurd, behalve in geval van hoogdringendheid, waarvan verantwoording moet worden gegeven in de notulen van de vergadering. Deze oproepingen bevatten de agenda, de datum, de plaats en het uur van de vergadering, en worden gedaan per brief, telefax, e-mail of op een andere schriftelijke wijze. De oproepingen worden geacht gedaan te zijn bij hun verzending. Wanneer alle leden van de raad aanwezig of geldig vertegenwoordigd zijn, moet geen bewijs worden geleverd van een voorafgaande oproeping.

De vergaderingen worden gehouden op de zetel van de Stichting of op de plaats aangeduid in de oproepingen, in België of - uitzonderlijk - in het buitenland. Bijeenkomsten van de Raad van Bestuur kunnen geldig gehouden

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

NSOD 2,2

worden bij wijze van tele- en videoconferentie. Zij worden voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur of, bij ontstentenis van de of een voorzitter, door een door de andere leden aangeduide Bestuurder, Indien in dit laatste geval geen overeenstemming kan worden bereikt, wordt de raad voorgezeten door de oudste Bestuurder in jaren, die aanwezig is.

Artikel 10. : Besluitvorming - Vertegenwoordiginq van afwezige leden

§1. - Aanwezigheidsquorum - Volmachten

Behalve in geval van overmacht, kan de Raad van Bestuur slechts beraadslagen en besluiten nemen indien alle leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Indien er dient te worden beslist over de herbenoeming van Bestuursleden, zal het betrokken (te herbenoemen) Bestuurslid niet worden meegeteld om het aanwezigheidsquorum te berekenen.

Indien deze voorwaarde niet is vervuld, kan een nieuwe vergadering worden samengeroepen die geldig zal beraadslagen en beslissen over de punten die op de agenda van de vorige vergadering voorkwamen, doch enkel indien ten minste de helft van de Bestuurders tegenwoordig of vertegenwoordigd zijn.

Iedere Bestuurder kan, per brief, telefax of op een andere schriftelijke wijze, een ander lid van de Raad van Bestuur volmacht geven om hem op één vergadering van de raad te vertegenwoordigen en in zijn plaats te stemmen. Een bestuurder kan niet meer dan één collega vertegenwoordigen.

§2. - Beslissingsquorum

De besluiten van de Raad van Bestuur worden, behoudens strengere voorwaarden in de Certiticatievoorwaarden, bij gewone meerderheid van stemmen genomen. Ieder Bestuurslid heeft één stem. Indien er dient te worden beslist over de herbenoeming van Bestuursleden, zal het betrokken (te herbenoemen) Bestuurslid omtrent zijn herbenoeming geen stem hebben. De overige Bestuursleden beslissen in dit geval eveneens met gewone meerderheid van stemmen.

Indien in een raadszitting, geldig samengesteld, één of meerdere Bestuurders of hun gevolmachtigden zich van stemming onthouden, worden de besluiten op geldige wijze getroffen bij meerderheid van de stemmen van de overige, aanwezige of vertegenwoordigde leden van de raad. Bij staking van stemmen heeft de voorzitter van de vergadering een doorslaggevende stem, behoudens in de gevallen wanneer noch de heer Herman Schietse of mevrouw Bénédicte Schietse Voorzitter zijn. In het geval een andere pesoon tot voorzitter van de raad van bestuur wordt verkozen, beschikt deze niet over een doorslaggevende stem.

In uitzonderlijke gevallen, wanneer de dringende noodzakelijkheid en het belang van de Stichting het vereisen, kunnen de besluiten van de Raad van Bestuur worden genomen bij eenparig schriftelijk akkoord van de Bestuurders. Zij worden gedateerd op de dag dat de laatste Bestuurder het betreffende document ondertekent. Artikel 11. : Tegenstrijdig belang

Indien een Bestuurder rechtstreeks of onrechtstreeks een belang van vermogensrechtelijke aard heeft dat strijdig is met een beslissing of een verrichting die tot de bevoegdheid behoort van de Raad van Bestuur, dan mag hij deelnemen aan de beraadslaging en de stemming doch moet hij dit meedelen aan de andere Bestuurders voor de Raad van Bestuur een besluit neemt. Zijn verklaring, alsook de rechtvaardigingsgronden betreffende voornoemd strijdig belang moeten worden opgenomen in de notulen van de Raad van Bestuur die de beslissing moet nemen. In het geval de Stichting een of meer commissarissen heeft benoemd, moet de betrokken Bestuurder tevens die commissaris(sen) van het strijdig belang op de hoogte brengen.

In de notulen omschrijft de Raad van Bestuur nauwkeurig de aard van de in eerste alinea bedoelde beslissing of verrichting en verantwoordt het genomen besluit. Ook de vermogensrechtelijke gevolgen ervan voor de Stichting en de Certificaathouders moet in de notulen worden vermeld.

Artikel 12.: Intern Bestuur

&1. - Algemeen

De Raad van Bestuur is bevoegd om alle handelingen te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van de doeleinden van de Stichting.

De Bestuurders kunnen overeenkomen de Bestuurstaken onder elkaar te verdelen, Deze verdeling kan niet aan derden worden tegengeworpen, zelfs niet indien zij is bekendgemaakt.

$2. - Dagelijks Bestuur

De Raad van Bestuur kan aan één of meer personen, al dan niet lid van de raad, het dagelijks Bestuur van de Stichting opdragen; zij treden afzonderlijk, gezamenlijk, dan wel als college op, zoals bepaald door de Raad van Bestuur. De Raad van Bestuur beperkt desgevallend hun vertegenwoordigingsbevoegdheid. Zodanige beperkingen kunnen aan derden niet worden tegengeworpen, zelfs indien ze openbaar zijn gemaakt. De persoon aan wie deze bevoegdheden opgedragen zijn, zal de titel van "algemeen directeur" voeren, of indien hij Bestuurder is, de titel van "gedelegeerd Bestuurder".

$3. - Bevoegdheidsdelegatie

De Raad van Bestuur, net als degenen aan wie het dagelijks Bestuur wordt opgedragen, kunnen eveneens in het kader van dit Bestuur bijzondere en bepaalde machten delegeren aan één of meerdere personen, naar hun keuze.

De gevolmachtigden verbinden de Stichting binnen de perken van de hen verleende volmacht.

Artikel 13.: Externe vertegenwoordiging

De Raad van Bestuur vertegenwoordigt, als college, de Stichting in alle handelingen in en buiten rechte, optredend door de meerderheid van haar leden,

Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsmacht van de Raad van Bestuur ais college wordt de Stichting in rechte en ten aanzien van derden, hieronder begrepen een openbaar ambtenaar (ondermeer de hypotheekbewaarder), rechtsgeldig vertegenwoordigd door de voorzitter van de Raad van Bestuur wanneer de heer Herman Schietse of mevrouw Bénédicte Schietse is, en in de andere gevallen door twee Bestuurders, samen handelend.

Zij dienen geen bewijs van een voorafgaandelijk besluit van de Raad van Bestuur voor ie leggen. Bovendien is de Stichting op geldige wijze vertegenwoordigd door speciale lasthebbers binnen de grenzen van hun opdracht.

MOD2.2

Luik B - Vervolg

Artikel 14.: Notulen

De besluiten van de Raad van Bestuur worden in notulen opgenomen, ondertekend door de aanwezige leden.

Deze notulen worden in een speciaal register opgetekend of ingebonden.

De volmachten, net als andere schriftelijke berichtgevingen, worden daaraan gehecht. De afschriften van of de

uittreksels uit deze notulen, die in rechte of eiders dienen te worden voorgelegd, worden ondertekend door één

Bestuurder.

TITEL 4. - BOEKJAAR - JAARREKENING

Artikel 15. : Boeklaar - jaarrekening

Het boekjaar begint op één januari van elk jaar en eindigt op eenendertig december van hetzelfde jaar. Op het

einde van elk boekjaar maakt de Raad van Bestuur een inventaris op, mede de jaarrekening volgens de

wettelijke bepalingen terzake en keurt ze goed.

TITELS.  STATUTENWIJZIGING

Artikel 16.: Statutenwijziging

De Raad van Bestuur kan besluiten tot wijziging van de statuten van de Stichting. Elke bepaling van de statuten

kan worden gewijzigd conform artikel 10 voormeld,

De gegevens vermeld onder artikel 28, 3° en 5° tot en met 8° van de wet van twee mei tweeduizend en twee

betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de

Stichtingen dienen bij authentieke akte te worden vastgelegd.

TITEL 6. - ONTBINDING  VEREFFENING

Artikel 17.: Algemeen

De rechtbank van eerste aanleg van het arrondissement waar de Stichting haar zetel heeft kan, op verzoek van

de in wet aangeduide personen, de ontbinding van de Stichting uitspreken in de gevallen door de wet bepaald.

De rechtbank die de ontbinding uitspreekt, kan hetzij tot de onmiddellijke afsluiting van de vereffening beslissen,

hetzij de vereffeningwijze bepalen en één of meer vereffenaars aanstellen.

TITEL 7. - CERTIFICATIEVOORWAARDEN

Artikel 18.: Certificatievoorwaarden

Bij afzonderlijke, onderhandse of authentieke akte, worden de Certificatievoorwaarden vastgesteld welke de

voorwaarden regelen waaronder de Stichting haar opdracht en doelstelling uitoefent, alsmede de verhoudingen

tussen de Stichting en de Certificaathouders en de verhoudingen tussen de Certificaathouders onderling.

Naar de vorm kunnen de Certificatievoorwaarden zowel bij onderhandse akte dan wel bij authentieke akte

gewijzigd worden.

= Afsluiting van het eerste boekjaar

Het eerste boekjaar neemt een aanvang op de dag dat de private stichting rechtspersoonlijkheid verkrijgt, en zal

' het worden afgesloten op 31 december 2014.

Bestuur  Dageliiks bestuur  Controle

Benoeming van de bestuurders

Het aantal bestuurders wordt vastgesteld op vier (4). De stichter benoemt als bestuurders voor onbepaalde

duur, tot op het ogenblik van overlijden van zowel de heer Herman SCHIETSE als Mevrouw Bénédicte

SCHIETSE :

de heer Herman René SCHIETSE, geboren te Sint-Jans-Molenbeek, op 19 augustus 1943, wonende te Lennik (B-1750 Lennik), Kattestraat, 8

Mevrouw Bénédicte Rachel André Alice SCHIETSE, geboren te Gent, op 11 november 1970, gedomicilieerd te Lennik (B-1750 Lennik), Kattestraat, 10

de heer Eddy Omer Laurent Thérèse WYMEERSCH, geboren te Melle, op 1 augusutus 1943, wonende te B-9921 Lovendegem, Brugstraat, 33

de heer Vincent Paul Joseph VRONINKS, geboren te Leuven, op 11 augustus 1972, wonende te B-1840 Steenhuffel, Rossemstraat, 58.

De benoeming van voornoemde bestuurders zal slechts uitwerking hebben vanaf het genblik dat de private

stichting rechtspersoonlijkheid verkrijgt

Benoeming van de Voorzitter

De heer Herman SCHIETSE wordt benoemd als voorzitter. Wanneer zijn bestuursmandaat een einde neemt,

zal mevrouw Bénédicte Schietse worden aangesteld als voorzitter,

VOOR GELIJKVORMIG UITTREKSEL, opgemaakt vdôr registratie, met als enig doel te worden

neergelegd op de Griffie van de Rechtbank van Koophandel.

Catherine GILLARDIN, geassocieerd notaris

Gejlktijdïge neerlegging:

expeditie van de oprichtingsakte met bijlage :

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

f.

Voor-

" behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Coordonnées
STICHTING ADMINISTRATIEKANTOOR GUSTOSO

Adresse
KATTESTRAAT 8 1750 LENNIK

Code postal : 1750
Localité : Gaasbeek
Commune : LENNIK
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande