STICHTING GVS

Divers


Dénomination : STICHTING GVS
Forme juridique : Divers
N° entreprise : 837.651.121

Publication

04/02/2014
ÿþVoorbehouder aan het Belgisch Staatsblai

1n de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

ISR~`SSEIll

e3~~~

2074

Griffie

J IJIJIJ 11111 IJIJI JIJII 11M IJI11 1111111111 lII JII

Ondernemingsnr : 837.651.121

Benaming

(voluit) (verkort)

Rechtsvorm : Private stichting

Zetel : Bogaertstraat 15

1910 Nederokkerzeel

GVS

Onderwerp akte : Doelwijziging - Statutenwijziging

Er blijkt uit een akte verleden voor Meester Catherine Gillardin, Geassocieerd Notaris te Brussel op 17 januari 2014, dat op de bijeengekomen buitengewone algemene vergadering van de private stichting `GVS', niet maatschappelijke zetel te 1910 Nederokkerzeel, Bogaertstraat 15 de volgende beslissingen werden genomen Eerste beslissing: Wijziging van artikel 4, vierde belangeloze doel

De vergadering van de Raad van Bestuur beslist om een bijkomend belangeloos doel in te voegen. Ten gevolge van deze wijziging luidt artikel 4 van de statuten voortaan ais volgt:

"De private stichting wordt opgericht ter verwezenlijking van de volgende vier belangeloze doelen:

Het eerste belangeloos doel van de private stichting is gericht op het stimuleren van de harmonische spirituele, mentale, emotionele en fysieke ontwikkeling van personen alsook het steunen van personen en organisaties die activiteiten organiseren en/of accommodaties ter beschikking stellen om dit te realiseren. Hier wordt ondermeer, maar niet uitsluitend gedacht aan seminaries voor bewustzijnsverruiming en geestelijke groei, beurzen ter ontplooiing van professionele talenten, studiebeurzen tot het ontplooien van studies ter verkrijging van stimulerende professionele carrières, opstartkapitaal voor zelfstandige ondernemen, bevordering van het zelfstandig wonen, steun ter voorkomen van negatieve gevolgen van ziektes enz.

Het tweede belangeloos doe! bestaat in het bevoordelen van:

" Het internationale Rode Kruis te Genève en/of

" Artsen Zonder Grenzen België en/of

" UNESCO, en/of

" Plan, International België

Het derde belangeloos doel bestaat in het bevoordelen van de Belgische Stichting SICHAR met zetel te 1000 Brussel, Drukpersstraat 4, ondernemingsnummer 0879.271.247

Het vierde belangeloze doel van de private stichting bestaat in de behartiging van de belangen binnen het kader van de verzorgingsgedachte van bepaalde personen. De modaliteiten van dit vierde doe! zullen nader worden gespecificeerd in een stichtingsverklaring. De verzorgingsgedachte houdt volgende elementen in:

" Huishoudelijke hulp ter beschikking stellen in de meest ruime zin van het woord.

" Een kinderoppas voor de nog niet schoolgaande kinderen of voor naschoolse opvang van de andere kinderen ter beschikking stellen.

" De educatieve, professionele en intellectuele ontwikkeling van de jongeren van de famille stimuleren door bijvoorbeeld:

" de terbeschikkingstelling van een wagen en een studentenwoning, inclusief meubels, computer, printer, telefoon, en dergelijke meer.

" de financiering van de inschrijvingsgelden, boeken en ander studiemateriaal, tenzij hot betreffende familielid al in het verleden bewezen heeft dat hij bepaalde studies niet aan kan of niet voldoende inzet betoont.

" het aanbieden van buitenlandse reizen, bijkomende opleidingen, zoals muzikale of taalopleidingen, enz., doch enkel binnen een redelijk kader.

" ingeval van geestelijk of fysisch gehandicapte kinderen, bijzonder onderwijs en opvang als mede bijzonder materiaal (studiemateriaal, medisch materiaal enz.) ter beschikking stellen.

" Medische kosten en materiaal ter beschikking stellen in geval ziekte of ongeval.

" Voor de oudere of hulpbehoevende familieleden, een thuisverpleegster, hulp in het huishouden, een gezelschapsdame enz, ter beschikking stellen. De aanpassing van de woning of het ter beschikking stelling van aangepast meubilair,

" Opname in een geriatrische instelling of rustoord, de kosten en lasten hiervan.

" Bijscholing van werkloze familieleden of familieleden die hogerop in hun carrière wensen te klimmen (dag- o

avond of-weekendonderwijs).

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOMOD 2.2

Luik B - Vervolg

" Ter'bëschikktngstehlft1g-ya eenwanfrïg.

" Verschaffen van een goedkope lening voor de aanschaf van een woning en/of een tweede woning (voorbeeld een vakantiewoning in binnen- of buitenland), van luxeartikelen (jacht, zwembad, tennisveld, enz.).

" Verschaffen van een goedkope lening voor het opstarten van een onderneming, deelname in een joint-venture, etc.

" Behoeftige familieleden te goeder trouw, voorzien in levensonderhoud indien zij zelf niet (meer) over voldoende middelen beschikken, bijvoorbeeld naar aanleiding van een faillissement, doch enkel voor zolang het betreffende lid behoeftig is en concrete stappen onderneemt om terug op eigen benen te staan.

" De muzikale, artistieke, sportieve, culturele ontwikkeling van de familieleden stimuleren door het ter beschikking stellen van de nodige materialen (muziekinstrumenten, kunstwerken, enz), het mogelijk maken van de lessen en de verplaatsingen.

" Begrafenis van familieleden organiseren en verzorgen.

De private stichting behartigt haar vier belangeloze doelen op volledig discretionaire wijze, met dien verstande

dat:

1. Van de beschikbare netto weerkerende opbrengsten van haar vermogen (di zonder aantasting van haar kapitaal of activa, bijvoorbeeld interesten, dividenden, huurinkomsten, enz) mag per jaar maximaal de helft of 50% aangewend worden ter exclusieve behartiging van haar vierde doel. De beschikbare netto weerkerende opbrengsten worden jaarlijks vastgesteld op basis van de resultatenrekening zoals deze door de boekhouder van de stichting wordt opgesteld.

2. Het saldo en het gehele vermogen van de private stichting mag besteed worden aan de diverse doelen van de private stichting,

Na het overlijden van de stichter is de Raad van Bestuur tevens te allen tijde gemachtigd personen of instellingen aan te duiden die bij ontbinding van de Stichting als "finale begunstigden" zullen fungeren dit in overeenstemming met het belangeloos doel van de Stichting.

De financiële middelen zullen bekomen worden via onder andere het collecteren van giften, het beheer van eigen activa, het organiseren van activiteiten die in verband staan met de promotie van het doel.

ln dit verband wordt bepaald dat de stichter of haar rechthebbenden bij ontbinding een bedrag gelijk aan de overgedragen som mogen terugnemen, dit indien het belangeloos doel werd verwezenlijkt.

Een natuurlijke of rechtspersoon (ongeacht of die een winstgevend, belangeloos of ander doel heeft) met de Amerikaanse nationaliteit, die een inwoner is van de Verenigde Staten van Amerika, kan nooit worden aangeduid als begunstigde van het vermogen van de private stichting noch van de inkomsten van deze private stichting, noch kan deze enige som ontvangen bij ontbinding van de stichting. De private stichting mag op geen enkele wijze worden aangewend in het belang van een dergelijk persoon. Deze paragraaf van de statuten is onveranderlijk.

ln het bijzonder, kan de private stichting met het of op de behartiging van deze belangeloze doelen onder meer alle burgerlijke, commerciële, industriële, financiële, roerende en onroerende of andere verrichtingen of handelen doen (met inbegrip van het oprichten van andere stichtingen, zowel Belgische als buitenlandse, en vzw's met eenzelfde statutair doel) die rechtstreeks of onrechtstreeks, geheel of gedeeltelijk in verband staan met voormelde belangeloze doelstellingen of die eenvoudig nuttig zijn of verwezenlijking van deze doelstellingen vergemakkelijken, inbegrepen het beleggen van haar vermogen in de meest ruime zin van het woord, met inbegrip van hef oprichten van en/of het nemen van participaties in holdingvennootschappen. De private stichting mag voor de verwezenlijking van haar belangeloze doelen zowel het genormaliseerde jaarresultaat van het voorbije boekjaar aanwenden, als het vermogen van de private stichting zelf, `Genormaliseerd' betekent 'zonder rekening te houden met de bijzondere opbrengsten zoals ontvangen schenkingen'. Het jaarresultaat' betekent 'het ontvangen nettoresultaat (winst) voor aftrek van de uitgaven ter realisatie van de doelen'.

De private stichting bepaalt tevens op volledig discretionaire wijze, binnen de hiervoor vastgelegde grenzen, welk deel van haar vermogen op welke wijze voor de behartiging van haar diverse doelen aangewend wordt, hetgeen onder meer inhoudt dat de private stichting kan beslissen om niet alle betrokkenen op dezelfde wijze of in dezelfde mate te begunstigden of te verzorgen.

Eenieder die probeert het bestaan van de private stichting zelf, de beslissingen van de raad van bestuur, de statuten van de private stichting in zijn geheel of ten dele, de overdrachten aan de private stichting, de (eventuele) begunstiging van aile of bepaalde personen of instellingen waarvan belangen dienen te worden behartigd conform de doelen van de private stichting, geheel of gedeeltelijk aan te vechten, kan door de raad van bestuur worden geacht niet meer te behoren tot de personen of instellingen, waarvan belangen conform de doelen van de private stichting worden behartigd. Deze bepaling dient extensief te worden geïnterpreteerd en geldt voor alle beslissingen of verbintenissen van de private stichting, zowel in rechte als in feite en voor het geval de aanvechting direct of indirect gebeurt Ais poging tot aanvechting geldt in het bijzonder elke handeling die de werking van de private stichting in zijn geheel of gedeeltelijk zou kunnen stopzetten, hinderen of wijzigen zowel in rechte als in feite. In het bijzonder wordt hieronder bestaan elke handeling voor een binnen- of buitenlandse rechtsprekende instantie met het oog op het opheffen van de private stichting of de beslissingen van de raad van bestuur, ze niet tegenstelbaar, ongeldig of niet-uitvoerbaar te verklaren. ingeval van de poging tot aanvechten afstand wordt genomen, kan de raad van bestuur beslissen de uitsluiting ongedaan te maken.. Deze bepaling geldt niet indien blijkt dat de Raad van Bestuur gehandeld heeft in weerwil van de statuten van de private stichting.

De private stichting dient haar patrimonium op een normale wijze te beheren, zijnde zoals een goede huisvader zijn privé vermogen beheert, waarbij de nodige aandacht moet worden besteed aan de instandhouding en valorisatie van het vermogen. Hierbij kan de private stichting onder meer volgende verrichtingen stellen: roerende en onroerende of andere verrichtingen of handelingen, zoals het sluiten van contracten, verrichten van

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijiagen btj iret'ifetgiseli Stânsbtad = Û21/02Y2014 _ Amüëxes" tiü Moniteur belge

s MOMOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - Vervolg

beleggingen; inve-stererrin-roererrde-goerleren,-inclusief doch-nietuitsluitend-irreffecten,-kunstvoorwerpen,-e"nz:; verhuren, aan- en verkopen en oprichten, bouwen, verbouwen, afbreken van onroerende goederen, giften, legaten en subsidies aanvaarden, op zich nemen van kosten en lasten ter ontlasting van de in de doelen vernoemde personen en/of instellingen, het uitvoeren van verbintenissen lastens deze personen en/of instellingen, samenwerken met, deelnemen in, of op gelijke wijze, rechtstreeks of zijdelings, belangen nemen in ondernemingen van allerlei aard, het aangaan van lijfrenteovereenkomsten met de in het derde doel gedefinieerde personen, het overdragen van het vermogen naar een andere Belgische of buitenlandse stichting of gelijkaardige rechtsfiguur met dezelfde statuten wat betreft de doelomschrijving en bevoegdheden van de Raad van Bestuur en de Raad van Toezicht.

Elke handeling die commercieel risico voor de private stichting zou kunnen meebrengen, is uitgesloten. Tot het doel van de private stichting behoort niet een onderneming te exploiteren of zich bezig te houden met verrichtingen van winstgevende aard.

De private stichting kan voorts alle handelingen stellen die rechtstreeks of onrechtstreeks betrekking hebben op haar doelen. Zij kan in het bijzonder haar medewerking verlenen en deelnemen aan iedere activiteit die met haar doelen overeenstemt.

De private stichting streeft haar doelen na, onafhankelijk van elke politieke, ideologische, filosofische, religieuze of taalkundige beschouwing.

De private stichting mag geen stoffelijk voordeel verschaffen aan de stichter, de bestuurders, of enig ander persoon, behalve, in dit laatste geval, indien dit kadert in de verwezenlijking van de belangeloze doelen." Tweede beslissing: Coördinatie van statuten

De stichter geeft hierbij de notaris volmacht tot coördinatie van de statuten en neerlegginq van de gecoordineerde tekst overeenkomstig de wettelijke bepalingen terzake.

AI deze beslissingen worden met éénparigheid genomen.

Mevrouw Augusta Victorina VESTRAETS, hogergenoemd, stichter van de private stichting, verklaart, overeenkomstig artikel 19 van de statuten, uitdrukkelijk alle bovenstaande statutenwijziging goed te keuren,

VOOR GELIJKVORMING UITTREKSEL

Meester Catherine Gillardin, Geassocieerd Notaris te Brussel

Terzeifdertijd neergelegd:

-1 afschrift;

-1 gelijkvorming uittreksel.

-1 Coördinatie

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

19/07/2011
ÿþ In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

iii IUIIHUllhIH NU IllhI1 IVIII

*11111097*

Benaming : Stichting GVS

Rechtsvorm : Private stichting

RU SEL

p7 JUL tel

Griffie

Bijlagen bij het Reigisc}i Staatsblad -19107/2011- Annexes duMónifèür bëlgè

Zetel : Bogaertstraat 15

1910 Kampenhout (Nederokkerzeej)

Ondernemingsnr

Voorwerp akte : Oprichting

Uit een akte verleden voor Meester Jean Vincke, Geassocieerd Notaris te Brussel, op 9 juni 2011, blijkt dat :

Mevrouw VESTRAETS Augusta Victorina Georgette, geboren te Nederokkerzeel, op zeven juli

negentienhonderd eenendertig, wonende le 1910 Kampenhout, Bogaertstraat nummer 15.

De stichter verzoekt mij, notaris, in een authentieke akte vast te stellen dat zij een private stichting opricht,

onder de naam "Stichting GVS", met zetel te Bogaertstraat 15 te 1910 Nederokkerzeel overeenkomstig de wet

van zevenentwintig juni negentienhonderd éénentwintig betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de

internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen.

Artikel 1. : "Stichting GVS"

De naam van de private stichting luidt "Stichting GVS".

Alle akten, aankondigingen, bekendmakingen en andere stukken die uitgaan van een private stichting,

vermelden de naam "Stichting GVS" , onmiddellijk voorafgegaan of

gevolgd door de woorden « private stichting » en het adres van de zetel van de private stichting.

Artikel 2. : Zetel

De zetel is gevestigd te Bogaertstraat 15 le 1910 Nederokkerzeel

De zetel van de private stichting mag, bij besluit van de raad van bestuur, overgebracht worden naar elke

andere plaats in België, rekening houdende met de taalwetgeving.

Iedere verandering van de zetel van de private stichting wordt in de Bijlage tot het Belgisch Staatsblad

bekendgemaakt door toedoen van de bestuurders.

Artikel 3.: Duur

De stichting is opgericht voor een duur van vijftig jaar.

TITEL 2: DOEL " ACTIVITEITEN

Artikel 4. : Doel  Activiteiten

De private stichting wordt opgericht ter verwezenlijking van de volgende drie belangeloze doelen:

Het eerste belangeloos doel van de private stichting is gericht op het stimuleren van de harmonische

spirituele, mentale, emotionele en fysieke ontwikkeling van personen alsook het steunen van personen en

organisaties die activiteiten organiseren en/of accommodaties ter beschikking stellen om dit te realiseren. Hier.

wordt ondermeer, maar niet uitsluitend gedacht aan seminaries voor bewustzijnsverruiming en geestelijke groei,"

beurzen ter ontplooiing van professionele talenten, studiebeurzen tot het voltooien van studies ter verkrijging'

van stimulerende professionele carrières, opstartkapitaal voor zelfstandig ondernemen, bevordering van het

zelfstandig wonen, steun ter overkomen van negatieve gevolgen van ziektes enz.

Het tweede belangeloos doel bestaat in het bevoordelen van

het Internationale Rode Kruis te Genève en/of

Artsen Zonder Grenzen België, en/of

UNESCO, en/of

ii;Plan International België

of indien deze organisaties niet meer zouden bestaan, gelijkaardige organisaties aangeduid door de Raad

van bestuur.

Het derde belangeloos doel bestaat in het bevoordelen van de Belgische Private Stichting SICHAR met:

zetel te 1000 Brussel, Drukpersstraat 4, ondememingsnummer 0879.271.247.

De private stichting behartigt haar drie belangeloze doelen op volledig discretionaire wijze, met dien; verstande dat:

1.Van de beschikbare netto weerkerende opbrengsten van haar vermogen (d.i. zonder aantasting van haar kapitaal of activa, bijvoorbeeld interesten, dividenden, huurinkomsten, enz.) mag per jaar maximaal één derde deel of 33,33 % aangewend warden ter behartiging van haar tweede doel. De beschikbare netto weerkerende

Op de laatste hlz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Luik B - Vervolg

opbrengsten worden jaarlijks vastgesteld op basis van de resultatenrekening zoals deze door de boekhouder van de stichting wordt opgesteld.

2.Het saldo en het gehele vermogen van de private stichting mag besteed worden aan het eerste en het derde doel van de private stichting.

Na het overlijden van de stichter is de Raad van Bestuur tevens te allen tijde gemachtigd personen of instellingen aan te duiden die bij ontbinding van de Stichting als "finale begunstigden" zullen fungeren dit in overeenstemming met het belangeloos doel van de Stichting.

De financiële middelen zullen bekomen worden via onder andere het collecteren van giften, het beheer van eigen activa, het organiseren van activiteiten die in verband staan met de promotie van het doel.

In dit verband wordt bepaald dat de stichter of haar rechthebbenden bij ontbinding een bedrag gelijk aan de ' overgedragen som mogen terugnemen, dit indien het belangeloos doel werd verwezenlijkt.

Een natuurlijke of rechtspersoon (ongeacht of die een winstgevend, belangeloos of ander doel heeft) met de Amerikaanse nationaliteit, die een inwoner is van de Verenigde Staten van Amerika, of gevestigd is in de " Verenigde Staten van Amerika, kan nooit worden aangeduid als begunstigde van het vermogen van deze private stichting noch van de inkomsten van deze private stichting, noch kan deze enige som ontvangen bij ontbinding van de stichting. De private stichting mag op geen enkele wijze worden aangewend in het belang van een dergelijk persoon. Deze paragraaf van de statuten is onveranderlijk.

in het bijzonder, kan de private stichting met het oog op de behartiging van deze belangeloze doelen onder meer alle burgerlijke, commerciële, industriële, financiële, roerende en onroerende of andere verrichtingen of handelingen doen (met inbegrip van het oprichten van andere stichtingen, zowel Belgische als buitenlandse, en vzw's met eenzelfde statutair doel) die rechtstreeks of onrechtstreeks, geheel of gedeeltelijk in verband staan met voormelde belangeloze doelstellingen of die eenvoudig nuttig zijn of de verwezenlijking van deze doelstellingen vergemakkelijken, inbegrepen het beleggen van haar vermogen in de meest ruime zin van het woord, met inbegrip van het oprichten van en/of het nemen van participaties in holdingvennootschappen.

De private stichting mag voor de verwezenlijking van haar belangeloze doelen zowel het genormaliseerde jaarresultaat van het voorbije boekjaar aanwenden, als het vermogen van de private stichting zelf. `Genormaliseerd betekent 'zonder rekening te houden met bijzondere opbrengsten zoals ontvangen schenkingen'. Het jaarresultaat betekent 'het jaarlijkse nettoresultaat (winst) voor aftrek van de uitgaven ter realisatie van de doelen'.

De private stichting bepaalt tevens op volledig discretionaire wijze, binnen de hiervoor vastgelegde grenzen, welk deel van haar vermogen op welke wijze voor de behartiging van haar diverse doelen aangewend wordt, hetgeen onder meer inhoudt dat de private stichting kan beslissen om niet alle betrokkenen op dezelfde wijze of " in dezelfde mate te begunstigen of te verzorgen.

Eenieder die probeert het bestaan van de private stichting zelf, de beslissingen van de raad van bestuur, de ' statuten van de private stichting in zijn geheel of ten dele, de overdrachten aan de private stichting, de ' (eventuele) begunstiging van alle of bepaalde personen of instellingen waarvan belangen dienen te worden behartigd conform de doelen van de private stichting, geheel of gedeeltelijk aan te vechten, kan door de raad van bestuur worden geacht niet meer te behoren tot de personen of instellingen, waarvan belangen conform de doelen van de private stichting worden behartigd. Deze bepaling dient extensief te worden geïnterpreteerd en geldt voor alle beslissingen of verbintenissen van de private stichting, zowel in rechte als in feite en voor het " geval de aanvechting direct of indirect gebeurt. Als poging tot aanvechting geldt in het bijzonder elke handeling die de werking van de private stichting in zijn geheel of gedeeltelijk zou kunnen stopzetten, hinderen of wijzigen zowel in rechte als in feite. ln het bijzonder wordt hieronder verstaan elke handeling voor een binnen- of " buitenlandse rechtsprekende instantie met het oog op het opheffen van de private stichting of de beslissingen van de raad van bestuur, ze niet tegenstelbaar, ongeldig of niet-uitvoerbaar te verklaren. Ingeval van de poging ; tot aanvechten afstand wordt genomen, kan de raad van bestuur beslissen de uitsluiting ongedaan te maken. Deze bepaling geldt niet indien blijkt dat de raad van bestuur gehandeld heeft in weerwil van de statuten van de " private stichting.

De private stichting dient haar patrimonium op een normale wijze te beheren, zijnde zoals een goede

" huisvader zijn privévermogen beheert, waarbij de nodige aandacht moet worden besteed aan de instandhouding en valorisatie van het vermogen. Hierbij kan de private stichting onder meer volgende verrichtingen stellen: roerende en onroerende of andere verrichtingen of handelingen, zoals het sluiten van contracten, verrichten van beleggingen, investeren in roerende goederen, inclusief doch niet uitsluitend effecten, kunstvoorwerpen, enz., verhuren, aan- en verkopen en oprichten, bouwen, verbouwen, afbreken van onroerende goederen, giften, legaten en subsidies aanvaarden, op zich nemen van kosten en lasten ter , ontlasting van de in de doelen vernoemde personen en/of instellingen, het uitvoeren van verbintenissen lastens deze personen en/of instellingen, samenwerken met, deelnemen in, of op gelijke wijze, rechtstreeks of i zijdelings, belangen nemen in verenigingen zonder winstoogmerk, publieke of private stichtingen en ondernemingen en rechtspersonen van allerlei aard, het aangaan van lijfrenteovereenkomsten, het verstrekken van rentedragende of renteloze leningen of andere financieringswijzen, het overdragen van het vermogen naar een andere Belgische of buitenlandse stichting of gelijkaardige rechtsfiguur met dezelfde statuten wat betreft de doelomschrijving en bevoegdheden van de raad van bestuur en de raad van toezicht.

Elke handeling die commercieel risico voor de private stichting zou kunnen meebrengen, is uitgesloten. Tot het doel van de private stichting behoort niet een onderneming te exploiteren of zich bezig te houden met verrichtingen van winstgevende aard.

Zij kan voorts alle handelingen stellen die rechtstreeks of onrechtstreeks betrekking hebben op haar doelen. Zij kan in het bijzonder haar medewerking verlenen en deelnemen aan iedere activiteit die met haar doelen overeenstemt.

Op de laatste blz. van Lulk B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Annexes dü Moiteur beIge

Staatsblad--19/0'712011

Luik B - Vervolg

"

De private stichting streeft haar doelen na, onafhankelijk van elke politieke, ideologische, filosofische, .

religieuze, rassenideologische of taalkundige beschouwing.

De private stichting mag geen stoffelijk voordeel verschaffen aan de stichter, de bestuurders, of enig ander

persoon, behalve, in dit laatste geval, indien dit kadert in de verwezenlijking van de belangeloze doelen.

TITEL 3 : STICHTER - BESTUUR

Artikel 5.: Aanwijzing van de stichter

De stichter van de private stichting is mevrouw Vestraets Augusta Victorina.

Artikel 6. : Samenstelling van de raad van bestuur

De private stichting wordt bestuurd door een raad van bestuur bestaande uit minstens drie leden.

De raad van bestuur van de private stichting mag ten hoogste bestaan uit één lid met nationaliteit van of

woon- of vestigingplaats in de Verenigde Staten van Amerika.

De raad van bestuur kan onder zijn leden een voorzitter kiezen. Indien de meerderheid van de leden van de

Raad van Bestuur bestaat uit één beroepsgroep, wordt de voorzitter niet uit deze beroepsgroep gekozen. Bij

ontstentenis van aanstelling van een voorzitter wordt deze functie ingenomen door de gedelegeerd bestuurder.

Artikel 7.: Benoeming, beëindiging en afzetting van de bestuurders

De eerste bestuurders worden benoemd door de stichter van de private stichting voor een bepaalde duur

van fi (zes) jaar onverminderd hetgeen wordt bepaald in artikel 10 en behoudens andersluidende beslissing bij

de aanstelling. Verder kan de stichter te allen tijde bestuurders alsook opvolgende bestuurders benoemen,

zonder goedkeuring van de raad van bestuur noch van de raad van toezicht. De opvolger wordt voorgedragen

door de aftredende bestuurder (tenzij de desbetreffende bestuurder ontslagen wordt, in welk geval de

opvolgende bestuurder wordt aangesteld door de overige bestuurders, met goedkeuring hetzij door de stichter

zolang zij in leven is hetzij door de Raad van Toezicht, indien deze ingesteld wordt, mits goedkeuring van alle

andere bestuurders.

Na het overlijden van de stichter worden haar afstammelingen in de rechte lijn van rechtswege bestuurder

voor onbepaalde duur en bekleedt de oudste de functie van gedelegeerd-bestuurder in de zin van artikel 12 van

deze statuten.

In geen geval mag er meer dan één bestuurder een natuurlijke of rechtspersoon (ongeacht of die een

winstgevend, belangeloos of ander doel heeft) zijn met de Amerikaanse nationaliteit, die een inwoner is van de

Verenigde Staten van Amerika, of gevestigd is in de Verenigde Staten van Amerika.

Het bestuursmandaat eindigt:

-door vrijwillig aftreden;

-door het verstrijken van de termijn van het bestuursmandaat;

-door overlijden;

-door ontslag door de stichter

-door ontslag door de raad van bestuur wegens een zwaarwegende reden;

' -in voorkomend geval door ontslag door de raad van toezicht wegens duurzame ontwrichting binnen de raad van bestuur mits een beslissing met een drie/vierden (3/4) meerderheid in een voltallige vergadering van de

" raad van toezicht;

-van bestuurders benoemd voor bepaalde duur, door ontslag door de raad van bestuur die hiertoe dient te beslissen met unanieme stemmen (met uitzondering van de geviseerde bestuurder) én in voorkomend geval mits goedkeuring door de raad van toezicht die hiertoe dient te beslissen met een drie/vierden (3/4) ' meerderheid in een voltallige vergadering van de raad van toezicht.

-door besluit tot afzetting vanwege de rechtbank van eerste aanleg van het arrondissement waar de private stichting haar zetel heeft, in de gevallen bij de wet bepaald;

" -door fysische of geestelijke onbekwaamheid vastgesteld door een geneesheer.

Indien in gevolge het einde van een bestuursmandaat, het aantal bestuurders minder dan drie bedraagt, voorzien de overblijvende bestuurders in zijn vervanging in afwachting van de beslissing tot benoeming van een . nieuwe bestuurder. De benoeming van een nieuwe bestuurder gebeurt door de stichter en na overlijden van de stichter door de meerderheid van de overblijvende bestuurders met veto van bestuurders benoemd voor onbepaalde duur. In geval van staking van stemmen is stem van de voorzitter doorslaggevend.

In geen geval mogen personen, waarvan de belangen dienen behartigd te worden conform de doelen van ; de private stichting, als bestuurder van de private stichting worden benoemd.

Artikel 8.: Aansprakelitkheid

De private stichting is aansprakelijk voor fouten die kunnen worden toegerekend aan haar aangestelden of aan de organen waardoor zij optreedt.

. De bestuurders en de personen belast met het dagelijkse bestuur gaan in die hoedanigheid geen enkele persoonlijke verplichting aan inzake de verbintenissen van de private stichting. Zij zijn alleen verantwoordelijk " voor de vervulling van hun opgedragen taak en voor de fouten in hun bestuur.

Artikel 9. : Vergadering van de raad van bestuur

De raad van bestuur vergadert telkens wanneer een bestuurslid het nodig acht, of wanneer de meerderheid van de leden van de raad van toezicht hierom verzoekt.

Ieder bestuurslid is tot bijeenroeping bevoegd.

De oproepingen worden minstens acht dagen voor de vergadering aan de bestuurders verstuurd, behalve in geval van hoogdringendheid, waarvan verantwoording moet worden gegeven in de notulen van de vergadering. Deze oproepingen bevatten de agenda, de datum, de plaats en het uur van de vergadering, en worden gedaan per brief, luchtpost, telegram, telex, telefax, e-mail of op een andere schriftelijke wijze.

De oproepingen worden geacht gedaan te zijn bij hun verzending.

Voor, behouden aan het Belgisch Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Luik B - Vervolg

"

Aan de raad van toezicht, op het adres van haar voorzitter wordt in voorkomend geval acht dagen voor de

vergadering een uitnodiging voor de vergadering toegezonden.

Wanneer alle leden van de raad aanwezig of geldig vertegenwoordigd zijn, moet geen bewijs worden

geleverd van een voorafgaande oproeping.

De vergaderingen worden gehouden in de zetel van de private stichting of op de plaats aangeduid in de

oproepingen, in België of - uitzonderlijk - in het buitenland.

Bijeenkomsten van de raad van bestuur kunnen geldig gehouden worden bij wijze van tele- en

videoconferentie.

Zij worden voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of, indien deze laatste verhinderd is,

door de afgevaardigde-bestuurder of indien beiden verhinderd zijn door de oudste bestuurder, of, bij

ontstentenis van hen drieën, door een door de andere leden aangeduide bestuurder.

Indien in dit laatste geval geen overeenstemming kan worden bereikt, wordt de raad voorgezeten door de

oudste bestuurder in jaren, die aanwezig is.

Artikel 10.: Besluitvorming - Vertegenwoordiainq van afwezige leden

a) Behalve in geval van overmacht, kan de raad slechts beraadslagen en besluiten nemen indien tenminste de meerderheid van zijn leden aanwezig of vertegenwoordigd is.

Indien deze voorwaarde niet is vervuld, kan een nieuwe vergadering worden samengeroepen die geldig zal beraadslagen en beslissen over de punten die op de agenda van de vorige vergadering voorkwamen, doch enkel indien minstens twee bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

Iedere bestuurder kan, per brief, telex, telegram, telefax of op een andere schriftelijke wijze, een ander lid van de raad van bestuur volmacht geven om hem op één vergadering van de raad te vertegenwoordigen en in zijn plaats te stemmen.

Een bestuurder kan niet meer dan één collega vertegenwoordigen.

b) Behoudens het hierna sub e), worden de besluiten van de raad van bestuur bij gewone meerderheid van stemmen genomen. Ieder bestuurslid heeft één stem.

Indien in een raadszitting, geldig samengesteld, één of meerdere bestuurders of hun gevolmachtigden zich van stemming onthouden, wordt/worden deze bestuurder/bestuurders geacht een negatieve stem te hebben uitgebracht.

c) In uitzonderlijke gevallen, wanneer de dringende noodzakelijkheid en het belang van de private stichting het vereisen, kunnen de besluiten van de raad van bestuur worden genomen bij eenparig schriftelijk akkoord van de bestuurders. Zij worden gedateerd op de dag dat de laatste bestuurder het betreffende document ondertekent.

d) Het beheer en de aanwending van het vermogen van de private stichting behoort tot de exclusieve en discretionaire bevoegdheden van de raad van bestuur binnen de hierboven bepaalde doelen en met de hierna bepaalde bemerkingen. De raad van bestuur beslist in dit kader autonoom over de aard en de omvang van de ' bestemming van het vermogen ten bate van de personen en/of instellingen waarvan belangen dienen te worden behartigd zoals bepaald in de doelen van de private stichting. De raad van bestuur kan het beheer van een deel of het geheel van het vermogen toevertrouwen aan een of meerdere financiële instellingen. Tot de bevoegdheid van de raad van bestuur behoort aldus onder meer:

-de beoordeling van de aard en de omvang van de begunstiging van de personen en/of instellingen waarvan belangen dienen te worden behartigd conform de vastgestelde doelen van de private stichting alsook de concrete uitvoering van deze begunstiging;

" -het beheer en de aanwending van het vermogen van de private stichting conform de vastgestelde doelen van de private stichting.

. -het opstellen van de begroting voor het volgende boekjaar. Het ontwerp van deze begroting dient ten laatste op 30 november van elk boekjaar opgesteld worden.

De personen en/of instellingen waarvan belangen dienen te worden behartigd conform hetgeen is bepaald in de doelomschrijvingen van de private stichting, beschikken over geen enkel juridisch recht of enige aanspraak op begunstigingen of uitkeringen van het vermogen van de private stichting. Deze personen en/of instellingen beschikken derhalve over geen enkel juridisch recht of enige aanspraak ten aanzien van de private stichting waarop enige schuldeiser of andere derden bewerend of uitvoerend beslag kan leggen of enig recht " kan laten gelden.

Aldus kan de hoedanigheid van de persoon en/of instelling waarvan de belangen dienen te worden behartigd noch enig (eventueel) voordeel of recht van deze persoon en/of instelling dat nog niet definitief werd toegekend, worden vervreemd, overgedragen of bezwaard.

e) Besluiten tot:

(i)de benoeming of ontslag van bestuurders;

(ii)belangrijke investeringen, zijnde investeringen van meer dan vijfenzeventigduizend euro

(75.000,00 EUR);

(iii)de vervreemding of bezwaring van een substantieel deel van het in de private stichting opgebouwde

vertogen;

(iv)belangrijke bestedingen en uitgaven die een bedrag van vijfenzeventigduizend euro (75.000,00 EUR)

overschrijden;

(v)de liquidatie of verkoop van de meerderheidsparticipaties gehouden door de private stichting;

(vi)de overdracht van het vermogen naar een andere Belgische of buitenlandse stichting of gelijkaardige

rechtsfiguur;

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Luik B - Vervolg

(vii)het vastleggen, het wijzigen en het schrappen van beslissingen waaraan de Raad van Bestuur een bijzondere of algemene draagwijdte wenst te geven of heeft gegeven (de Raad van Bestuur zat ten dien einde in haar beslissing expliciet verwijzen naar deze bepaling in de statuten);

(viii)het wijzigen van artikel 4 van de statuten met het oog op de verdeling als bedoeld in artikel 21 van de statuten ;

(ix)verdeling van het vermogen van de private stichting bij ontbinding (art. 21)

kunnen slechts met een twee derde meerderheid van stemmen in een voltallige raad worden genomen en . waarbij bestuurders benoemd voor onbepaalde duur een vetorecht hebben.

Besluiten bedoeld in punt (viii en ix) dienen in een voltallige raad met eenparigheid van stemmen te worden . genomen

indien de raad niet voltallig aanwezig dan wel vertegenwoordigd is, wordt een tweede vergadering gehouden, te houden niet eerder dan twee en niet later dan zes weken na de eerste; deze tweede vergadering is bevoegd het besluit te nemen mits unanieme stemmen van de aanwezige bestuurders, ongeacht het aantal ter vergadering aanwezige of vertegenwoordigde bestuurders, doch enkel voor zover alle bestuurders benoemd voor onbepaalde duur aanwezig zijn.

Het in de voorgaande volzin bepaalde is uitsluitend van toepassing indien van alle niet-aanwezige en niet-vertegenwoordigde bestuursleden een ontvangstbevestiging van de oproeping voor de vergadering ter vergadering aanwezig is, dan wel indien duidelijk is gebleken dat de afgifte van een ontvangstbevestiging door de ontvanger is geweigerd.

f) Inzake de in sub e) vermelde besluiten wordt in voorkomend geval aan de raad van toezicht, indien deze wordt ingesteld, een vetorecht toegekend mits een meerderheid van twee/derden (2/3) van de stemmen in een voltallige raad van toezicht niet uitzondering van besluiten zoals bepaald in sub e) (i) in welk geval het vetorecht van de raad van toezicht kan worden uitgeoefend bij gewone meerderheid van stemmen in een voltallige vergadering. Indien de raad van toezicht niet voltallig aanwezig dan wel vertegenwoordigd is, wordt een tweede vergadering gehouden, te houden niet eerder dan twee en niet later dan zes weken na de eerste; deze tweede vergadering is bevoegd het vetorecht uit te oefenen mits unanieme stemmen van de aanwezige leden (of mits gewone meerderheid van de aanwezige leden voor besluiten zoals bepaald in sub e) (i)), ongeacht het aantal ter vergadering aanwezige of vertegenwoordigde leden. Het in de voorgaande volzin bepaalde is uitsluitend van toepassing indien van alle niet-aanwezige en niet-vertegenwoordigde leden een ontvangstbevestiging voor de " vergadering ter vergadering aanwezig is, dan wel indien duidelijk is gebleken dat de afgifte van een ontvangstbevestiging door de ontvanger is geweigerd, of indien de raad van toezicht aantoont, iedereen met alle mogelijke middelen te hebben proberen te bereiken.

g) Inzake de beslissing tot ontslag van een bestuurder wordt alvorens de stemming plaatsvindt, in voorkomend geval advies ingewonnen van de raad van toezicht. Dit advies is niet juridisch bindend.

h) Indien de in sub d) en e) vermelde besluiten leiden tot grote onenigheid tussen de bestuurders of aanleiding geven tot een duurzame ontwrichting van het bestuur, kan in voorkomend geval de raad van toezicht een bestuursvergadering bijeenroepen overeenkomstig artikel 9. In deze vergadering beschikt ieder bestuurslid over één stem en de raad van toezicht over zoveel stemmen als er bestuurders zijn. Het besluit wordt genomen bij gewone meerderheid. Ingeval van een patstelling heeft de voorzitter van de raad van toezicht een "

" doorslaggevende stem.

Artikel 11.: Belangenconflicten

Indien een bestuurder, rechtstreeks of onrechtstreeks, een persoonlijk belang heeft dat strijdig is met een

beslissing of een verrichting die tot de bevoegdheid behoort van de raad van bestuur, moet hij dit mededelen

" aan de andere bestuurders véór de raad van bestuur een besluit neemt. Zijn verklaring, alsook de rechtvaardigingsgronden betreffende voornoemd strijdig belang moeten worden opgenomen in de notulen van de raad van bestuur die de beslissing moet nemen. De betrokken bestuurder moet, desgevallend, tevens de commissaris van het strijdige belang op de hoogte brengen.

Een lid van de Raad van Bestuur zal zich steeds, bij het voordoen van een mogelijk, rechtstreeks of onrechtstreeks persoonlijk belangenconflict, streng houden aan de bepalingen van onderhavig artikel. Bij de besluitvorming zal het betrokken lid zich steeds terughoudend opstellen, in die zin dat hij tijdens de bespreking slechts suggesties zal maken en niet aan de beslissing zal deelnemen.

Indien binnen de toepassing van onderhavig artikel de Raad van Bestuur tot een patstelling zou komen, wordt door de leden van de Raad van Bestuur die geen belangenconflict hebben, een bestuurder ad hoc benoemd. In geval de Raad van Bestuur er niet in slaagt overeenstemming te bereiken over het aanstellen van de bestuurder ad hoc, wordt aan de Raad van Toezicht gevraagd een dergelijke bestuurder ad hoc aan te stellen.

Indien binnen de toepassing van onderhavig artikel slechts één van de bestuurders kan beslissen omdat de andere bestuurders door een belangenconflict worden geraakt, kan, doch slechts op verzoek van minstens één van de leden van de Raad van Bestuur, een bestuurder ad hoc worden aangesteld, waarbij de bestuurder zonder belangenconflict één stem heeft en alle andere bestuurders met belangenconflict samen slechts één " stem hebben. Komen zij niet tot overeenstemming in de keuze van de bestuurder ad hoc, dan wordt aan de Raad van Toezicht gevraagd een bestuurder ad hoc aan te stellen.

Artikel 12.: Intern bestuur

a) algemeen :

De raad van bestuur is bevoegd om alle handelingen te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van de doeleinden van de private stichting.

De bestuurders kunnen overeenkomen de bestuurstaken onder elkaar te verdelen. Deze verdeling kan niet aan derden worden tegengeworpen, zelfs niet indien zij is bekendgemaakt.

Voor. behouden aan het Belgisch Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Luik B - Vervolg

b} dagelijks bestuur

De raad van bestuur kan aan één of meer personen, al dan niet lid van de raad, het dagelijks bestuur van de private stichting opdragen; zij treden afzonderlijk, gezamenlijk, dan wel ais college op, zoals bepaald door de raad van bestuur.

De raad van bestuur beperkt desgevallend hun vertegenwoordigingsbevoegdheid.

Zodanige beperkingen kunnen aan derden niet worden tegengeworpen, zelfs indien ze openbaar zijn gemaakt.

De persoon aan wie deze bevoegdheden opgedragen zijn, zal de titel van "algemeen directeur" voeren, of indien hij bestuurder is, de titel van "gedelegeerd-bestuurder".

c) bevoeadheidsdeleaatie

De raad van bestuur, net als degenen aan wie het dagelijks bestuur wordt opgedragen, kunnen eveneens in het kader van dit bestuur bijzondere en bepaalde machten delegeren aan één of meerdere personen, naar hun keuze.

De gevolmachtigden verbinden de private stichting binnen de perken van de hen verleende volmacht, onverminderd de verantwoordelijkheid van de lastgever ingeval van overdreven volmacht.

Artikel 13. : Externe verterenwoordioinq

De raad van bestuur vertegenwoordigt, als college, de private stichting in alle handelingen in en buiten rechte.

Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsmacht van de raad van bestuur als college wordt de private stichting in rechte en ten aanzien van derden, hieronder begrepen een openbaar ambtenaar, rechtsgeldig vertegenwoordigd hetzij door twee bestuurders samen optredend, hetzij door het afzonderlijk optreden van een gedelegeerd bestuurder, aangewezen door de raad van bestuur.

Binnen het kader van het dagelijks bestuur, is de private stichting tevens geldig vertegenwoordigd door een gevolmachtigde tot dit bestuur.

Zij dienen geen bewijs van een voorafgaandelijk besluit van de raad van bestuur voor te leggen.

Bovendien is de private stichting op geldige wijze vertegenwoordigd door speciale lasthebbers binnen de grenzen van hun opdracht,

Voor wat betreft handtekeningbevoegdheid inzake rekeningen van de private stichting, zullen voor bedragen van meer dan vijfenzeventigduizend euro (75.000,00 EUR), twee bestuurders samen moeten tekenen en in voorkomend geval een document moeten voorleggen waaruit blijkt dat de raad van toezicht, indien deze Raad ' van Toezicht is ingesteld, haar vetorecht niet heeft uitgeoefend.

Artikel 14.: Notulen

. De besluiten van de raad van bestuur worden in notulen opgenomen, ondertekend door de meerderheid van

de aanwezige leden. Deze notulen worden in een speciaal register opgetekend of ingebonden.

De volmachten, net als andere schriftelijke berichtgevingen, worden daaraan gehecht.

De afschriften van of de uittreksels uit deze notulen, die in rechte of elders dienen te worden voorgelegd,

worden ondertekend door één bestuurder.

TITEL 4 - RAAD VAN TOEZICHT

Artikel 15 : Raad van toezicht

a) Het toezicht op het beleid van de raad van bestuur en op de algemene gang van zaken, in de private stichting kan opgedragen worden aan een raad van toezicht. De beslissing tot het instellen van een raad van Toezicht zal genomen worden door de stichter bij onderhandse verklaring.

b) Indien een Raad van Toezicht wordt ingesteld, worden de leden van de raad van toezicht door de stichter voornoemd, aangeduid bij onderhandse verklaring. Na overlijden van de Stichter worden de leden van de Raad van Toezicht benoemd door de overige zittende leden van de Raad van toezicht.

c) De raad van toezicht wijst uit zijn midden een voorzitter aan. Indien geen overeenstemming wordt bereikt, wordt de raad van toezicht voorgezeten door het oudste lid.

d) Leden van de raad van toezicht kunnen geen deel uitmaken van de raad van bestuur.

e) De raad van toezicht vergadert telkens wanneer een lid dit nodig acht. Het bepaalde in artikel 9 is hierbij mutatis mutandis van overeenkomstige toepassing.

f) Bestuurders hebben slechts toegang tot de raad van toezicht indien zij daartoe zijn uitgenodigd.

g) Leden van de raad van toezicht hebben steeds toegang tot vergadering van de raad van bestuur, maar kunnen niet aan de vergadering participeren. Onmiddellijk nadat de voorzitter van de raad van toezicht een uitnodiging van een vergadering ontvangt, brengt hij binnen één dag de andere leden hiervan op de hoogte zodat zij die dit wensen, de vergaderingen van de raad van bestuur kunnen bijwonen, zonder dat zij een : participatierecht hebben.

h) De raad van bestuur verschaft de raad van toezicht tijdig de voor de uitoefening van diens taken en ' bevoegdheden noodzakelijke gegevens en voorts aan ieder lid van de raad van toezicht alle inlichtingen ' betreffende de aangelegenheden der private stichting die deze mocht verlangen.

i) De raad van toezicht is bevoegd inzage te nemen en te doen nemen van alle boeken, bescheiden en correspondentie van de private stichting; ieder lid van de raad heeft te allen tijde toegang, mits voorafgaande en tijdige aankondiging, tot alle bij de private stichting in gebruik zijnde ruimten en terreinen.

j) De raad van toezicht kan zich voor rekening van de private stichting in de uitoefening van zijn taak doen bijstaan door één of meer deskundigen.

k) De raad van toezicht neemt zijn besluiten met een gewone meerderheid van de uitgebrachte stemmen. I) Ieder lid van de raad van toezicht heeft één stem.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de Instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Luik B - Vervolg

m) Het mandaat van lid van de raad van toezicht is te allen tijde onbezoldigd en kosteloos en de private stichting is uit dien hoofde geen vergoeding verschuldigd.

TITEL 5. - CONTROLE VAN DE PRIVATE STICHTING

Artikel 16.: Commissaris - Wijze van benoeming

Indien de private stichting hiertoe wettelijk verplicht is, wordt de controle op de financiële toestand van de private stichting, op de jaarrekening en op de regelmatigheid ten aanzien van de wet en de statuten van de verrichtingen, weer te geven in de jaarrekening, aan één of meer commissarissen opgedragen. Zij worden benoemd door de raad van bestuur onder de leden, natuurlijke personen of rechtspersonen, van het Instituut der Bedrijfsrevisoren.

De commissarissen worden benoemd voor één hernieuwbare termijn van drie jaar.

Op straffe van schadevergoeding kunnen zij tijdens hun opdracht alleen om wettige redenen worden ontslagen door de raad van bestuur.

TITEL 6. - VERGOEDING VAN COMMISSARIS(SEN) EN BESTUURDERS

Artikel 17. : Vergoeding

De bezoldiging van de eventuele commissarissen bestaat in een vast bedrag, dat bij de aanvang van hun opdracht door de raad van bestuur wordt vastgesteld. Zij kan niet worden gewijzigd dart met instemming van de partijen.

Het mandaat van de bestuurder wordt kosteloos en onbezoldigd uitgeoefend en de private stichting is uit dien hoofde geen vergoeding verschuldigd.

TITEL 7. - BOEKJAAR - JAARREKENING

Artikel 18. : Boeklaar - iaa rreken in q

Het boekjaar begint op één januari en eindigt op éénendertig december van elk jaar.

In afwijking van het voorgaande lid neemt het eerste boekjaar een aanvang op de dag dat de private stichting rechtspersoonlijkheid verkrijgt, en zal het worden afgesloten op éénendertig december tweeduizend en elf.

leder jaar en ten laatste binnen zes maanden na de afsluitingsdatum van het boekjaar maakt de raad van bestuur de jaarrekening van het voorbije boekjaar op, overeenkomstig de wettelijk bepalingen en keurt ze het ontwerp van begroting van het boekjaar definitief goed.

De boekhouding wordt gevoerd overeenkomstig de wettelijk bepalingen terzake.

TITEL 8, - STATUTENWIJZIGING

Artikel 19. : Statutenwijziging

De statuten kunnen worden gewijzigd r door een beslissing van de stichter en 2° door een beslissing van de raad van bestuur met unanieme stemmen in een voltallige vergadering mits goedkeuring door de Stichter zolang zij nog in leven is, in voorkomend geval goed te keuren door de raad van toezicht met een drie vierde {3/4(le) meerderheid van de stemmen in een voltallige vergadering, na kennisgeving van de vooropgestelde statutenwijziging per brief, telex, telegram, telefax of op een andere schriftelijke wijze aan de raad van toezicht die minstens vijftien dagen vóár het houden van de desbetreffende raad van bestuur wordt verstuurd. De statuten kunnen enkel gewijzigd worden indien die wijzigingen noodzakelijk zijn als gevolg van evoluties al dan niet in de wetgeving, rechtspraak of gezaghebbende rechtsleer, waardoor het ongewijzigd handhaven van de statuten gevolgen zou hebben die de stichter bij de oprichting niet kan hebben gewild. Elke statutenwijziging moet in ieder geval zo nauw mogelijk aansluiten bij de filosofie van deze oprichtingsakte. De wijzigingen aan bepalingen van de statuten die afbreuk zouden doen aan de filosofie van de aanvankelijke statuten, mogen niet worden doorgevoerd.

Artikelen 4 en 19 van de statuten kunnen enkel gewijzigd worden zolang de stichter in leven is dan wel ' zolang één van haar afstammelingen in de rechte lijn deel uitmaakt van de raad van bestuur.

Zonder afbreuk te doen aan het voorgaande lid kan na het overlijden van de stichter de Raad van bestuur met unanimiteit van stemmen in een voltallige vergadering, in voorkomend geval goed te keuren door de raad ; van toezicht met eenparigheid van stemmen in een voltallige vergadering beslissen om art. 4 van de statuten te " wijzigen met het oog op de verdeling als bedoeld in art. 21 van deze statuten.

' De wijziging van de gegevens vermeld onder artikel 28, 3° en 5° tot en met 8° van de wet van

zevenentwintig juni negentienhonderd éénentwintig betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de ' internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen dienen bij authentieke akte te worden vastgelegd.

TITEL 9. - ONTBINDING - VEREFFENING

Artikel 20. : Algemeen

De rechtbank van eerste aanleg van het arrondissement waar de private stichting haar zetel heeft kan, op ' verzoek van de in wet aangeduide personen, de ontbinding van de private stichting uitspreken in de gevallen door de wet bepaald. De rechtbank die de ontbinding uitspreekt, kan hetzij tot de onmiddellijke afsluiting van de

" vereffening beslissen, hetzij de wijze van vereffening bepalen en één of meer vereffenaars aanstellen.

Artikel 21.: Verdeling

Het vermogen van de private stichting bij ontbinding moet tot het doel als omschreven in artikel 4 van deze . statuten worden aangewend.

Naar aanleiding van de ontbinding zal een natuurlijke of rechtspersoon {ongeacht of die een winstgevend,: belangeloos of ander doel heeft) met de Amerikaanse nationaliteit, die een inwoner is van de Verenigde Staten van Amerika, of gevestigd is in de Verenigde Staten van Amerika, nooit kunnen worden aangeduid als begunstigde van het vermogen van deze private stichting noch van de inkomsten van de private stichting. Deze paragraaf is onveranderlijk.

TITEL.10. --INDEXATIE

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

$111ffeil$ij 11ët Belgiseh Staatsblaá -19/09120i1- Annexes iIu Moniteur belge

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - Vervolg

Artikel 22.: Indexatie-

Alle in de statuten vermelde bedragen zijn gekoppeld aan het indexcijfer van de consumptieprijzen.

Op de verjaardag van de oprichting van de private stichting, berekent de raad van bestuur de geïndexeerde

bedragen aan de hand van de volgende formule :

Oud bedrag x nieuw indexcijfer

Basisindexcijfer

Waarbij :

-het "oud bedrag" het bedrag is dat vermeld wordt in de oprichtingsakte van de private stichting;

-het "basisindexcijfer" het gezondheidsindexcijfer is van de maand voorafgaand aan deze waarin de private ,

stichting werd opgericht;

-het "nieuwe indexcijfer" het gezondheidsindexcijfer is van de maand voorafgaand aan de maand van de

verjaardag van de oprichting van de private stichting.

DEEL III. : BENOEMINGEN

1. Benoeming van de bestuurders

Het aantal bestuurders wordt vastgesteld op een minimum van drie (3). De stichter benoemt als bestuurders voor de duur van 6 jaar (tot na de goedkeuring van de jaarrekening voor 2016):

- Mevrouw Maria Befen SERRANO DE TOLEDO met Spaanse nationaliteit geboren te Madrid op 24/12/1962; bestuurder, hier aanwezig en zijn mandaat aanvaardend

- De heer PHILIPPE BALLAUX, geboren te Borna (Belgisch Congo) op tien mei negentienhonderd zevenenvijftig, wonende te 1180 Uccle, Avenue de la Floride 34, hier vertegenwoordigd door Mevrouw Karen Moser, ingevolge een onderhandse volmacht, om zijn mandaat als bestuurder te aanvaarden.

- Mevrouw INGRID HOOLANTS geboren te Vilvoorde op 28/11/1968: gedelegeerd- bestuurder en voorzitter Allen hier aanwezig of vertegenwoordigd bij volmacht en die aanvaarden en verklaren niet verhinderd te zijn door enige wettelijke of reglementaire bepaling.

2. Afwezigheid raad van toezicht

Er wordt door de stichter beslist alsnog geen raad van toezicht binnen de private stichting te installeren.

3. Benoeming van de commissaris(sen)

Gezien er uit te goeder trouw verrichte schattingen blijkt dat de private stichting voor het eerste boekjaar zef voldoen van de wettelijke criteria om geen commissaris, besluit de vergadering om geen commissaris te benoemen.

De benoeming van bovenvermelde bestuurders zal slechts uitwerking hebben vanaf het ogenblik dat de private stichting rechtspersoonlijkheid verkrijgt.

VOOR GELIJKVORMING UITTREKSEL

Meester Jean Vincke, Geassocieerd Notaris te Brussel

Terzelfdertijd neergelegd:

- 1 afschrift;

- 1 gelijkvorming uittreksel.

- 2 volmachten

Annexes du M'óniteur be gé

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n{en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
STICHTING GVS

Adresse
BOGGAERTSTRAAT 15 1910 NEDEROKKERZEEL

Code postal : 1910
Localité : Nederokkerzeel
Commune : KAMPENHOUT
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande