SUKYO MAHIKARI

Association sans but lucratif


Dénomination : SUKYO MAHIKARI
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 414.770.416

Publication

22/05/2014
ÿþMOD 2.2

I : " _~ ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na heerlegging van de akte ter griffie

s }~

.



II

Ondernemingsnr : 0414.770.4'16

Benaming

(voluit) : SUKYO MAHIKARI vzw

neergeiegdiontvangen op I MO 2014

ter griffie van derde

-1 Wicht-bank-van-kooec~erlan~~~afrge-----

phlnde! Brussel

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

~

91051298

I

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Pedestraat 32, 1703 Schepdaal

Onderwerp akte : Statutenwijziging art.29

De algemene vergadering van 12/04/2014 besloot unaniem tot wijziging van het hiernavolgend artikel uit de statuten:

ARTIKEL 29

De raad van bestuur kan slechts geldig beslissen indien minstens de helft van de bestuurders aanwezig is. De beslissingen worden als college genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzit-+ter of de stem van degene die hem vervangt doorslaggevend.

indien nodig kan een bestuurder die niet fysiek kan aanwezig zijn op de vergadering via conference call aan de beraadslaging en de besluitvorming deelnemen, De fysiek afwezige bestuurder bevestigt de door hem/haar uitgebrachte stem onverwijld per brief, snelpost, fax of e-mail of iets gelijkwaardigs.

In uitzonderlijke gevallen, wanneer de dringende noodzakelijkheid en het belang van de vereniging zulks vereisen, kunnen de besluiten van de raad van bestuur worden genomen buiten vergadering, bij schriftelijk akkoord (per brief, snelpost, fax of e-mail of iets gelijkwaardigs) met gewone meerderheid van de bestuurders, Deze procedure kan niet worden gevolgd voor de vaststelling van de jaarrekening en de begroting, Bovendien zullen beslissingen die volgens deze noodprocedure werden genomen op de eerstvolgende vergadering bevestigd worden.

Tekenen voor eensluidend afschrift

Daniël Lefebre Joseph Borremans

voorzitter ondervoorzitter

Op de Laatste blz. van Luik B vermeiden Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/05/2014 - Annexes du Moniteur belge

26/07/2012
ÿþ" }

Mao 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

III IIlihI Ulili U IIII I III

*12132423*

BRUSSEL

17 J U L 2012

Griffie

Ondememingsnr : 0414.770.416

Benaming

{voluit) : SUKYO MAHIKARI vzw

(verkort)

Rechtsvorm ; Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Pedestraat 32, 1703 Schepdaal

Onderwerp akte : Herbenoeming Commissaris

, Herbenoeming van de commissaris-revisor voor de werkjaren 2012, 2013 en 2014

De algemene vergadering van 07/04/2012 besloot unaniem tot vernieuwing van het mandaat van onze commissaris RSM Interaudit BV CVBA, BE 0436 391 122, Waterloosesteenweg 1151, 1180 Ukkel, voortaan vertegenwoordigd door mevrouw Karine MORRIS, voor de werkjaren 2012, 2013 en 2014.,

Akte opgesteld te Schepdaal, 07/04/2012

BORREMANS Joseph, ondervoorzitter DE GROEVE Dirk, secretaris-penningmeester

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recta : Naam'en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

22/11/2011
ÿþd

MOD 2.2

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Voor-

behouder

aan het

Belgisch

Staatsblai







*11175716*

`9n nM~~n g~i~'

~~~~~~

eu aUSSEL

Griffie

Ondernemingsnr : 0414.770.416

Benaming

(voluit) : SUKYO MAHIKARI vzw

(verkort) .

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Pedestraat 32, 1703 Schepdaal

Onderwerp akte : wijziging volmacht accountant

De gevolmachtigde accountant: Voorheen RSM Interfiduciaire BV BVBA, BE 0442 616 443, met maatschappelijke zetel te 1200 Brussel, Roodebeeksesteenweg 291, vertegenwoordigd door Dhr DE GROEVE: Bart, wordt nu MOORE STEPHENS VERSCHELDEN Accountants en Belastingconsulenten CVBA, BE 0451 657 041, met maatschappelijke zetel te 2050 Antwerpen, Thonetlaan 110, vertegenwoordigd door Dhr DE GROEVE Bart, gevolmachtigd om de VZW te vertegenwoordigen en in haar naam alle boekhoudkundige; formaliteiten te vervullen in de breedste betekenis, in het bijzonder aile aangiften te doen voor de betaling van! directe of indirecte belastingen, bijdragen en taxen van welke aard ook, de betaling ervan, bezwaren in te! dienen voor aanpassingen en verminderingen, het tekenen en beantwoorden van aile vragen om inlichtingen; evenals alle verrichtingen die nodig zijn voor de uitvoering van deze volmacht.

"

Akte opgesteld te Schepdaal, 25/10/2011

BORREMANS Joseph, ondervoorzitter DE GROEVE Dirk, secretaris-penningmeester

Op de laatste blz_ van i ukBB vernielden : Recto - Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/11/2011- Annexes du Moniteur belge

27/04/2015
ÿþ MOD22

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Ondernemingsnr : 0414.770.416

Benaming

(voluit) r SUKYO MAHIKAR1 vzw

neerge#e9'd/Qntvenge

m op

1 5 APÈZ 2o15

ter gree vam

Griffie

ge

ohltbar,k van ~~°~rl~~~~~afr

koophandel Brussel

111,1,001111111 N

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

(verkort)

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Pedestraat 32, 1703 Schepdaal

Onderwerp akte : Statutenwijziging + wijziging volmachten + herbenoeming Commissaris

STATUTENWIJZIGING

De algemene vergadering van 11/04/2015 besloot unaniem tot de hiernavolgende wijziging van de statuten:

Art.5

(...) Leden zijn diegenen die deze statuten hebben ondertekend of die later door de algemene vergadering zijn aanvaard, en wiens naam bijgevolg is ingeschreven in het ledenregister. Dit register wordt binnen de wettelijke voorwaarden bijgewerkt en bewaard. De wettelijke bepalingen zijn alleen op de (effectieve) leden: toepasselijk.

De personen die louter deelnemen aan de activiteiten van de vereniging, zonder juridische verantwoordelijkheid te dragen voor de vereniging, warden "toegetreden leden" genoemd. De rechten en verplichtingen van de toegetreden leden worden ingeschreven in een huishoudelijk reglement. Deze zijn ook van toepassing op de effectieve leden voorzover nog niet vermeld in deze statuten. De rechten en verplichtingen uit het huishoudelijk reglement, die een belang kunnen hebben voor derden, worden eveneens in deze statuten opgenomen. (...)

Art.6

Als (effectief) lid kan tot de vereniging toetreden, iedere natuurlijke persoon of rechtspersoon die de doelstellingen van de organisatie Sukyo Mahikari onderschrijft (zie art.3), door de algemene vergadering als dusdanig wordt aanvaard en dit op voorstel van de raad van bestuur. Het verzoek om toelating van een kandidaat-lid moet schriftelijk worden ingediend bij de voorzitter van de raad van bestuur. Met de term 'lid' in deze statuten wordt uitsluitend verwezen naar de effectieve leden. In de praktijk is de toetreding als lid voorbehouden voor personen die een actieve verantwoordelijkheid dragen in de werking van de vereniging.

Art.23

(...) De raad van bestuur zorgt dat alle stukken die wettelijk verplicht openbaar moeten gemaakt worden, tijdig neergelegd worden in het administratief dossier op de Rechtbank van Koophandel waar de vereniging haar zetel heeft en/of bij uittreksel gepubliceerd worden in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad. Dit geldt o.a. voor de statuten, de statutenwijzigingen, benoeming en ambtsbeëindiging van bestuurders, commissarissen en gemachtigden alsmede de benoeming, de ambtsbeëindiging en de uitsluiting van effectieve leden. Vanaf het boekjaar 2005 worden de goedgekeurde rekeningen binnen de dertig dagen neergelegd.

. Art.24

De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur van tenminste drie personen waarvan ten minste

de helft (effectief) lid zijn van de vereniging, (...)

Art.31

(...) De raad van bestuur aanvaardt de aanstelling van een "directeur geestelijke begeleiding" door de hoofdzetel van Sukyo Mahikari in Japan, voor zover de burgerlijke en wettelijke voorwaarden zijn vervuld en de middelen van de vereniging dit toelaten, Deze kijkt toe op de authenticiteit van het geestelijk gedachtegoed, is hoofdverantwoordelijke voor de geestelijke begeleiding van de leden en bezoekers van de vereniging, voor de geestelijke vorming van groeps- of centrumverantwoordelijken en voor de internationale communicatie binnen,

Op de laatste blz, van Luik B vermelden " Recto " Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging. stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

p Voorbehouden aan het peiglsch Staatsblad

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

Sukyo Mahikari over de hele wereld. Gelet op zijn sleutelfunctie in de werking van de vereniging, maakt hij/zij noodzakelijkerwijs deel uit van de algemene vergadering en van de raad van bestuur. (...)

Art.34

(...) De activa zullen, na aanzuivering van de passiva, worden overgedragen aan één of meerdere van de

volgende verenigingen of hun wettige opvolgers:

- de regionale zetel voor Europa van onze godsdienstige organisatie, met name de "Association Sukyo

Mahikari Europe-Afrique ASBL" met haar zetel te L-7411 Ansembourg, rue de la Vallée 10. (...)

Einde van de statutenwijziging.

WIJZIGING VOLMACHTEN

De algemene vergadering van 14/03/2015 besloot unaniem tot hiernavolgende wijzigingen van de

volmachten:

(.")

Il. Bijzondere volmachten:

ll.B. Lokale verantwoordelijken

(..)

Voor het centrum te Berchem, wijziging van volmacht als volgt:

De volmacht aan Paelinck Jeannine, °St Niklaas 12/02/1943, wonende te 9111 Belsele, wordt stopgezet.

Nieuwe volmacht aan Gysen Frieda, °Ekeren 31/07/1951, wonende te 2950 Kapellen.

Deze nieuwe volmacht volgt de algemeen geldende voorwaarden: kan alleen tekenen tot ¬ 5000, daarboven

wordt per 2 getekend.

(" --)

Einde van de volmachtswijziging van 14/03/2015,

HERBENOEMING COMMISSARIS-REVISOR

De algemene vergadering van 11/04/2015 besloot unaniem tot vernieuwing van het mandaat van onze commissaris RSM InterAudit BV CVBA, BE 0436 391 122, Lozenberg 22b2, B 1932 Zaventem, vertegenwoordigd door mevrouw Karine Morris, voor de werkjaren 2015, 2016 en 2017.

Akte opgesteld op 11/04/2015

Tekenen voor vzw Sukyo Mahikari

Borremans Joseph, ondervoorzitter De Groeve Dirk, secretaris-penningmeester

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Lüik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
SUKYO MAHIKARI

Adresse
PEDESTRAAT 32 1703 SCHEPDAAL

Code postal : 1703
Localité : Schepdaal
Commune : DILBEEK
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande