SUPPORTERS ALLE BELGEN, AFGEKORT : ALLE BELGEN

Association sans but lucratif


Dénomination : SUPPORTERS ALLE BELGEN, AFGEKORT : ALLE BELGEN
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 836.667.263

Publication

14/06/2011
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Neergelegd ter griffie der

Rechtbank van-Koophandel

te Leuven, de 3 1 MEI 2011

DE GRIFFIER,

Griffie

lpill

*11088913

Ondernemingsnr : .. 3

Benaming

(voluit) : Supporters "Alle Belgen" vzw

rverkcrt) : "Alle Belgen" vzw

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Hooghuis 42 3221 Nieuwrode

Onderwerp akte : Oprichting vzw en bekendmaking statuten

Statuten Supporters "Alle Belgen" vzw

Art. 1. Oprichters:

§1 De vereniging wordt opgericht door de hierna vermelde personen,

Dejonghe Wim, Ivan, Marcel - Wingepark 1 - 3110 Rotselaar - Belg - 710424 245 69

geboren te Ronse op 24104!1971

Van Uythem Coos - Hoekje 2 - 3221 Nieuwrode - Belg - 860913 307 08

geboren te Leuven op 13109!1986

Berghmans Alex, Dionysius, Anna - Hooghuis 42 - 3221 Nieuwcode  Belg - 690626 155 71

geboren te Aarschot op 26/06/1969

Segers Benny, Stefaan, Louis - Dorp 10 - 3221 Nieuwrode  Belg  700819 187 90

geboren te Balen op 19/08/1970

Geenen Jasper - Molenbaan 27 - 3111 Wezemaal  Belg - 881108 185 45

geboren te Leuven op 08/11!1988

Deze zijn overeengekomen onder elkaar en met alle die later zullen toetreden, een vereniging zonder winstoogmerk op te richten overeenkomstig met de wet van 27 juni 1921 zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 onder de hierna volgende voorwaarden.

Art. 2. Naam  Zetel  Doet - Duur:

§1 De vereniging wordt genoemd Supporters "Alle Belgen" vzw.

Verkort:"Alle Belgen" vzw.

§2De maatschappelijke zetel is gevestigd te 3221 Nieuwrode, Hooghuis 42 en ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Leuven.

§3De vereniging heeft tot doel, met uitsluiting van elk winstoogmerk, aan de sympathisanten van supporters "Alle Belgen" vzw (supporters van alle Belgisch cyclocross rijders) sociale, sportieve en ontspannende activiteiten aan te bieden. Zij mag alle activiteiten ondernemen of middelen aanwenden die dit doel rechtstreeks of onrechtstreeks bevorderen of er toe bijdragen. In

van Luik B vanrelden . Recto . Naam en hoedanigheid van de instrumenterence otaris. he'izsj Valt de perso(c)mero bevoegd de vereniging. stichting of organisme ten aanzien van derden .e vertegeiwaard:gen Verso : N?arn en hand ehening.

Op de faatsre rtz

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/06/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

die zin mag zij ook, op bijkomstige wijze, zekere economisch activiteiten uitoefenen op voorwaarde dal de opbrengst daarvan uitsluitend besteed wordt aan het hoofddoel.

De vereniging kan Ier uitvoering van wat hierboven is bepaald onder meer alle eigendommen of zakelijke rechten verwerven, in huur nemen, verhuren, personeel aanwerven, rechtsgeldige overeenkomsten afsluiten, fondsen inzamelen, kortom alle rechtshandelingen stellen die voor het doel gerechtvaardigd zijn, uitoefenen of laten uitoefenen.

§4De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan te allen tijde ontbonden worden. Art. 3. Leden:

§1 De vereniging bestaat uit vaste en toegetreden leden. Het aantal leden is onbeperkt met een minimum van drie en moet op zijn minst één meer bedragen dan de Raad van Bestuur.

§2Er wordt een onderscheid gemaakt tussen de vaste en de toegetreden leden.

Vaste leden:

2.10e vaste leden zijn de oprichters zoals hierboven vermeld.

2.2Enkel de vaste leden genieten ten volle van alle door de wet, de onderhavige statuten en het huishoudelijk reglement toegekende rechten en plichten. Zij alleen beschikken over stemrecht op de Algemene Vergadering.

2.3Zij genieten tevens van alle rechten en voordelen, door deze statuten toegekend aan de toegetreden leden. 2.4Vaste leden zijn de vereniging geen lidgeld verschuldigd en hun lidmaatschap is van onbepaalde duur. 2.5Vaste leden zijn in geen geval persoonlijk aansprakelijk voor de verbintenissen van de vereniging.

2.6leder vast lid kan zijn lidmaatschap vrijwillig beëindigen door een schriftelijke vermelding, met handtekening, te richten aan een lid van de Raad van Bestuur. De uittreding gaat van kracht tijdens de volgende Algemene Vergadering.

2.7Uitsluiting kan alleen uitgesproken worden door de Algemene Vergadering en dit met 2/3de meerderheid van de stemmen.

2.8Ontslagnemende of uitgesloten vaste leden hebben geen deel in het vermogen van de vereniging en kunnen nooit teruggave vorderen van gestorte bijdragen of gedane inbreng.

2.9Om toe te treden tol de vaste leden dient een kandidaat lid:

2.9.1een aanvraag in te dienen bij één van leden van de Raad van Bestuur, deze aanvraag wordt voorgelegd aan de Algemene Vergadering en zal hier met een 2/3de meerderheid worden aanvaard of afgewezen. De beslissing tot aanvaarding of weigering is zonder verhaal en dient niet te worden gemotiveerd.

2.9.2Zich akkoord verklaren met de doelstellingen, algemene wetten ter zake, de statuten en huishoudelijk reglement van de vereniging.

2.9.3Bereid zijn actief mee te werken aan de verschillende activiteiten die de vereniging organiseert ter verwezenlijking van de doelstellingen.

2.9.4De minimum leeftijd van 21 jaar te hebben bereikt.

Toegetreden leden:

2.10De toegetreden leden hebben slechts die rechten en plichten hen toegekend door deze statuten. De statutaire bepalingen dienaangaande kunnen gewijzigd worden zonder inspraak van de toegetreden leden.

2.11Zij kunnen enkel van de activiteiten van de vereniging genieten, zij hebben geen recht de Algemene

Vergadering bij te wonen en beschikken hierin over geen stemrecht.

2.12Leden kunnen enkel toetreden na het betalen van een ledenbijdrage, deze is jaarlijks verschuldigd en bedraagt maximum 100 E, het betalen van dit lidgeld en toetreden tot de vereniging wordt

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/06/2011 - Annexes du Moniteur belge

M00 2.2

aanzien als de aanvaarding van de statuten en het huishoudelijk reglement van de vereniging.

2.13De raad van Bestuur behoudt zich het recht voor bepaalde kandidaat leden te weigeren, zonder dit te moeten motiveren.

2.14Het lidmaatschap is telkens voor een periode van één cyclocross seizoen.

2.15EIk toegetreden lid heeft te allen tijde het recht zijn lidmaatschap vrijwillig te beëindigen door een schriftelijke vermelding, met handtekening, aan één van de leden van de Raad van Bestuur.

2.16Toegetreden leden die handelingen stellen in strijd met het huishoudelijk reglement, de statuten of de officiële gedragscode kunnen uitgesloten worden van lidmaatschap door de Algemene Vergadering.

2.17Ontslagnemende of uitgesloten toegetreden leden hebben geen deel in het vermogen van de vereniging en kunnen nooit teruggave vorderen van gestorte bijdragen of gedane inbreng.

2.18Uitstuiting kan alleen uitgesproken worden door de Algemene Vergadering met 2/3de van de stemmen van de vaste leden. Het toegetreden lid zal hiervan schriftelijk op de hoogte worden gesteld.

Art. 4. Algemene Vergadering:

§1 De Algemene vergadering bestaat uit alle vaste leden zoals in de ledenlijst wordt vermeld. Elk lid beschikt over één stem. Een lid mag zich laten vertegenwoordigen door een ander lid van de Algemene Vergadering. Een vertegenwoordiger mag echter over niet meer dan één volmacht beschikken tijdens een stemming.

§2De Algemene Vergadering is bevoegd voor:

" de wijziging van de statuten

" benoeming en afzetting van bestuurders

" benoeming en afzetting van commissarissen (en het bepalen van hun bezoldiging ingeval bezoldiging wordt toegekend)

" het goedkeuren van de rekeningen en van de begroting

" de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen

" het goedkeuren van een huishoudelijk reglement

" het aanvaarden en uitsluiten van een lid

" de omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk

" de ontbinding van de vereniging.

§3De gewone Algemene Vergadering wordt jaarlijks samengeroepen ten laatste op 30 juni ten einde de rekeningen van het afgelopen jaar en de begroting voor het lopend jaar goed te keuren.

§4Een buitengewone Algemene Vergadering kan door de Raad van Bestuur worden samengeroepen telkens als het belang van de vereniging het vereist.

§5De Raad van Bestuur is ertoe gehouden een buitengewone Algemene Vergadering samen te roepen, telkens wanneer ten minste één vijfde van de leden er schriftelijk om verzoekt.

§6Oproepingen voor de Algemene Vergadering worden per email, ten laatste acht dagen voor de vergadering verstuurd. De agenda wordt bepaald door de Raad van Bestuur. Elk voorstel, van toegetreden leden, wordt op de agenda gebracht.

§7De Algemene Vergadering kan geldig beslissen als minstens de helft van het aantal leden aanwezig of vertegenwoordigd is, met uitzondering voor de gevallen waar de wet een ruimere aanwezigheid vereist.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/06/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

§8lndien er niet voldoende leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, dient er een nieuwe Algemene Vergadering samengeroepen te worden, met dezelfde agenda, die geldig kan beslissen ongeacht het aantal aanwezigen.

§9Behalve wanneer de wet van 27 juni 1921 of deze statuten uitdrukkelijk anders vermelden, kan de Algemene Vergadering geldig beslissen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen is het voorstel verworpen.

§10Van elke vergadering wordt een verslag opgemaakt dat op de eerstvolgende vergadering wordt goedgekeurd en vervolgens ondertekend door de Voorzitter. Deze verslagen worden bijgehouden in een speciaal register. Uittreksels uit het verslag bestemd voor toegetreden leden of derden kunnen opgevraagd worden aan een lid van de Raad van Bestuur.

Art. 5. De Raad van Bestuur:

§1 De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur van minstens drie bestuurders die een college vormen. Zij worden benoemd door de Algemene Vergadering.

§2De leden van de Raad van Bestuur worden verkozen voor onbepaalde tijd, zij kunnen echter op ieder moment vrijwillig ontslag nemen of worden ontzet uit hun functie door de Algemene vergadering.

§3De leden van de Raad van Bestuur worden niet bezoldigd, zij kunnen eventueel een vergoeding van hun kosten bekomen, mits voorafgaandelijk een goedkeuring van de uitgave door de Raad van Bestuur.

§40m toe te treden tot de Raad van Bestuur dient men een aanvraag in te dienen bij één van de leden van de Raad van Bestuur, deze aanvraag wordt voorgelegd aan de Algemene Vergadering en zal hier met een 2/3de meerderheid worden aanvaard of afgewezen. De beslissing tot aanvaarding of weigering is zonder verhaal en dient niet te worden gemotiveerd.

De benoeming, het ontslag en de afzetting van een bestuurder wordt binnen één maand voor publicatie overgemaakt aan het Belgische Staatsblad.

§5De Raad van Bestuur beslist zelf over de functies binnen haar schoot.

§6De raad van Bestuur is verantwoordelijk voor het opstellen van het huishoudelijk reglement en dient dit ter goedkeuring voor te leggen aan de Algemene vergadering.

§7De Raad van Bestuur wordt samengeroepen door de Voorzitter of door de Ondervoorzitter of door minstens

. twee bestuurders.

§8Oproepingen voor de Raad van Bestuur worden per email, ten laatste 8 dagen voor de vergadering verstuurd. De oproeping bevat ook de voorlopige agenda voor de vergadering. De agenda wordt opgesteld door de Voorzitter, maar ieder lid van de Raad van Bestuur heeft het recht punten op de agenda te laten plaatsen.

§9De Raad van Bestuur wordt voorgezeten door de Voorzitter, bij diens afwezigheid door de Ondervoorzitter, of wanneer beiden afwezig zijn, door het oudste aanwezige bestuursraadslid.

§10De Raad van Bestuur vergadert geldig wanneer de helft van de bestuurders aanwezig zijn en beslist bij gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige bestuurders. Bij staking van stemmen is het voorstel verworpen.

§11Van elke vergadering wordt een verslag opgemaakt dat op de eerstvolgende vergadering wordt goedgekeurd en vervolgens ondertekend door de Voorzitter. Deze verslagen worden bijgehouden in een speciaal register. Uittreksels uit het verslag bestemd voor toegetreden leden of derden kunnen opgevraagd worden aan een lid van de Raad van Bestuur.

Art. 6. Bevoegdheden:

§1De Raad van Bestuur bestuurt de vereniging en vertegenwoordigt haar bij alle gerechtelijk en buitengerechtelijke handelingen. De Raad van Bestuur treedt op als eiser of verweerder in alle rechtsgedingen en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen. Hij is bevoegd voor alle handelingen, van bestuur en van beschikking, niets uitgezonderd, met inbegrip van het vervreemden, zelfs om niet, van roerende of onroerende goederen en van het hypothekeren, zelfs met beding van dadelijke uitwinning, van het lenen en uitlenen, voor om het even welke termijn, voor alle handels en bankverrichtingen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/06/2011 - Annexes du Moniteur belge

PMD 2.2

§2Alle bevoegdheden die niet door de wet of door de statuten zijn toegewezen aan de Algemene Vergadering, worden uitgeoefend door de Raad van Bestuur.

§3De Raad kan zijn bevoegdheden geheel of gedeeltelijk overdragen aan één of meer van zijn leden of aan een gevolmachtigde derde.

§4Tegenover derden volstaat opdat de vereniging geldig vertegenwoordigd zij, de gezamenlijke handtekening van twee bestuurders.

Art. 7. Rekeningen:

§1Het dienstjaar van de vereniging loopt van 1 juni tot 31 mei.

§2De inkomsten van de vereniging kunnen bestaan uit:

" L id maatschapsbijdragen

" de winsten verwezenlijkt door de inrichting van activiteiten zoals omschreven in artikel 2 van de statuten de giften

" de winsten gerealiseerd door eventuele commerciële activiteiten bedoeld om de vereniging werkingsmiddelen voor de realisatie van haar maatschappelijk doel te bezorgen.

§3De boekhouding van de inkomsten en uitgaven dient nauwkeurig volgens de wet bepaalde principes van het boekhouden gevoerd te worden.

§4Op de jaarlijkse gewone Algemene Vergadering legt de Raad van Bestuur de balans en de

resultatenrekening van het verlopen dienstjaar en de begroting van het lopend dienstjaar ter goedkeuring voor.

§5De goedkeuring van de rekeningen en van de begroting impliceert de ontlasting voor de leden van de Raad van Bestuur.

Art. 8. Ontbinding:

§10e vereniging kan nooit gehouden zijn tot meer dan het totaal van haar netto-actief.

§2Behoudens de gevallen van gerechtelijke ontbin-'ding en van ontbinding van rechtswege, kan slechts de Algemene Vergadering tot ontbinding besluiten op de wijze zoals bepaald in de wet van 27 juni 1921.

§3ln geval van vrijwillige ontbinding benoemt de Algemene Vergadering, of bij gebreke daarvan de Rechtbank,

één of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheden als mede de

vereffenin gvoorwa a rden.

§4De bestemming van de activa, na vereffening van de schulden, zal bepaald worden door de Algemene Vergadering, maar dient in ieder geval tot een belangeloze doelstelling te worden aangewend.

Art. 9. Varia:

§1 Voor alles wat niet expliciet door deze statuten geregeld wordt, is de wet van 27 juni 1921 zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 van toepassing.

§2Worden benoemd als Raad van bestuur door de Algemene Vergadering hier bijeen:

Voorzitter Dejonghe Wim Wingepark 1 3110 Rotselaar

Ondervoorzitter Van Uythem Coos Hoekje 2 3221 Nieuwrode

PenningmeesterBerghmans Alex Hooghuis 42 3221 Nieuwrode

Secretaris Segers Ben Dorp 10 3221 Nieuwrode

M00 2.2

Luik B - Vervo g

deze akte van oprichting houdende de statuten van supporters "Aile Belgen" vzw werd opgemaakt in 6 originele exemplaren en met een eenparigheid van stemmen aanvaard op de stichtingsvergadering, gehouden te Nieuwrode, dinsdag 24 mei 2011 en ondertekend door alle leden van de Algemene Vergadering.

Voor akkoord, de leden van de Algemene vergadering:

Dejonghe Wim, Voorzitter.

Van Uythem Coos, Ondervoorzitter.

Berghmans Alex, Penningmeester.

Segers Ben, Secretaris.

Geenen Jasper, Afgevaardigd bestuurder.

Voorbehouden

aan Iet Belgisch Staatsblad

 71

\/

Op de laatste bit van Luik B ve!mewen " Recto ' Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, helt van de perso(e}rreni bevoegd ce veren ging_ stichting of organisme .en aanz'en van derden te ,erenenwoo d!aen

Verso . Naam en handtekening

Coordonnées
SUPPORTERS ALLE BELGEN, AFGEKORT : ALLE BELG…

Adresse
HOOGHUIS 42 3221 NIEUWRODE

Code postal : 3221
Localité : Nieuwrode
Commune : HOLSBEEK
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande